- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hővezető paszták
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
mkv-t nem fűztem össze, de azt tudom, a két file összes jellemzője azonos kell, hogy legyen. Kép mérete, framerate, offset, hang formátuma, stb.
Próbáld meg úgy, hogy mindkettőt külön-külön AVI-ba konvertálod tömörítetlen hanggal. Utána fűzd össze, a hangot újra tömörítve. Tudom, romlik a minősége, de akár megoldásként szóba jöhet. -
liksoft
nagyúr
válasz
alcapone386 #2212 üzenetére
Szia!
Az a szűrő a kamerában van. Az átküldött anyag nem biztos, hogy tartalmazza az időkódokat. A kamera leírásában célszerű utána nézni, valamint kérdés, milyen programot biztosít a SONY az átjátszáshoz. Lehet, az tudná.
-
liksoft
nagyúr
válasz
westcoastog #2209 üzenetére
Video / Compression
Ott kiválasztod melyiket, és milyen minőségben.Vagy: Video / Direct stream copy
Ilyenkor csak másol. (Nem tudom az mpg formátumot tudja-e, én nem használom.) -
liksoft
nagyúr
válasz
westcoastog #2207 üzenetére
Be kell állítani a kimeneti tömörítést is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2202 üzenetére
[link] Én is nemrég kaptam ezt a linket. Sok sikert!
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2200 üzenetére
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2198 üzenetére
Alakul ez....
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2196 üzenetére
Mert NEM 64 bites változatú, hanem 32-es! A megfelelő verziót kell a Virtualdub-ból és a kodekből meg az OS-ből is párosítani. Ebben a párosításban hogyan jutsz előre, sajnos Neked kell kisakkoznod.
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2194 üzenetére
Szia!
[link] Szerintem itt megtalálod. A "plugins" könyvtárba másolva a Virtualdub alatt a filterek között meg fog jelenni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ZoltanD #2145 üzenetére
Szia!
[link] ezzel próbáld meg. Ez kifejezetten MPG file-hoz van.
Egyébként én a K-lite codec pack-et használom, az ffdshow-n keresztül szinte minden megnyílik. Ehhez a VDub-ban az open-nél a file kiválasztása után a direkt show-n keresztült kell kiválasztani, és úgy leokézni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gabo9201 #2140 üzenetére
Vagyis: File menüpont / Queue batch operation / Bath wizard....
Nem egyszerűbb?
Viszont köszönöm, ezt nem ismertem. Én eddig file-onként szerkesztettem, mert mindegyik optimalizálását külön végeztem, és utána itt a Save AVI -val tettem a sorba. A batch a teljesen azonos file-ok esetén lehet jó. Erre csak formátum váltásakor látok esélyt. Pl: kisebb méretre szerkesztéskor, arány megváltoztatásakor...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #2046 üzenetére
[link] Én ennek még az 1.2-es változatát használom. Nekem bejött.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #2039 üzenetére
Szia!
Én az flv2avi-t használom ilyenhez. huffy+wav kimenettel. Az összefűzhető, újra szerkeszthető.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
dethroner #2005 üzenetére
Szerintem ez AC3 hang, amit nem kezel korrekt módon a VD. Legalább a hangot célszerű lenne átalakítani WAV-ba, és amikor össze lett rakva egybe, akkor újra tömöríteni. Én a VDMOD-dal szoktam a hangot kiszedni, "PX3's AC3 to WAV" progival átalakítani (pont a hang csúszásai miatt!), majd szegmensenként visszarakni a WAV-ot (VD 1.9....), összefűzni, és mikor egyben van, akkor tömöríteni a hangot.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Moretimer #1973 üzenetére
A hangot tedd ki WAV-ba. Így tedd a film alá (a film fps-hez ne nyúlj). Két csúszás lehet lineárisként.
1. Az elejétől a végéig ugyanakkora a késleltetés. Ekkor az audio/interleave menüpont skew ponton kell millisec értékben a csúszást korrigálnod.
2. Lineárisan növő csúszás. Audio/advanced filter bekapcsolása után a filters-ben kell dolgoznod. (Input - stretch - outpou). A stretch értékkel tudod a csúszást lineárisan korrigálni.
Sokszor a kettő csak együtt ad végleges megoldást. Sok sikert, kell türelem hozzá.
Ha random módon csúszik, akkor a lehető legnagyobb blokkonként külön-külön el kell játszani az egészet, és újra egyesíteni a blokkokat. Ez az igazi hangtechnikusi feladat (erre mondják: nem fehér embernek való, más meg nem vállalja).
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Mert egymástól függő képkockák vannak benne. A "kulcskép" az alap amiből kiindul, és utána másodpercekig csak az előző képhez képesti különbséget rögzíti. Így ilyen vágásnál a kezdeti pozíció kulcskép (kulcskocka / keyframe) kell, hogy legyen. Az alsó sorban találsz sárga kulcsos gombot. Azzal ugorj egyet. Itt van a következő valós átszerkesztés nélküli kezdeti pozíció. Ha jó hagyd meg, ha nem, az első rész újraszerkesztendő. Sőt, a hangot sem célszerű össze vissza vagdosni. Ezért jó, ha megmarad a nyers változat, mert onnan sokkal könnyebb vagdosni.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Nem tudok róla, nem is kerestem. Van egy logikai gondom vele. A 3D-hez egy 2D-s alapanyag esetén hiányzik a néző és a képen lévő tárgy távolságának adata, hiányzik a felület formája, csak a szélek vannak meg. Így valódi 3D-be (a henger henger legyen, az ember meg ne papírmasé figura) elvileg sem tudom, hogyan lehetne átrakni.
Komoly stúdióban megszerkesztik minden figurának a 3D formáját ami a filmben szerepel, és így már az arányok/méretek ismeretében a program el tudja térben helyezni, és a burkoló felületet kiszámítani. A tárgyakat vagy automatikusan ismeri fel, vagy kézzel kell a listából megadni. Más utat nem ismerek.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Áááááááá.......
Az másik program! Azonos alapra 3 variáns készült:
- VirtualDub
- VirtualDubMod
- VirtualDub-MPEG2A NunDub volt a negyedik, mely a DivX3-ra készült, és a képtartalom alapján dinamikusan változtatta gyors és lassú mozgásokhoz készített optimális tömörítéses algoritmust. Mára elavult, a maga idejében az egyik legjobb volt.
-
liksoft
nagyúr
"- Az Audio/Interleaving skew correction résznél az egész hangot tudod csúsztatni a képhez képest. A + hátra, a - előre hozza a hangot. ms az érték, tehát 5-10mp az 5000-10000 érték!"
Itt a lényeg. Ennél pontosabban KÉPTELEN vagyok leírni. Sajnos nem egy gombos egy video szerkesztése.
Megnézted ezt a menüpontot?
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Nem jó.
- Keress a filmek elején azonos vágási pozíciót (snittet).
- Innen vissza tudod számolni, pontosan hol kezdődik a hang.
- Ez a hang eleje. A film ez előtti részét törlöd.
- A végénél ha kell, ugyanígy levágod a felesleget.
- Ezt mented Wav-ba.
- Összemontírozod. (Pontosabb lesz.)
- Az Audio/Interleaving skew correction résznél az egész hangot tudod csúsztatni a képhez képest. A + hátra, a - előre hozza a hangot. ms az érték, tehát 5-10mp az 5000-10000 érték!Ha nem akarsz ennyit bűvészkedni, akkor elég az eltolást megpróbálnod.
Célszerű a tömörített kép + wav -ban beállítani a pontos állapotot, ahol mindkettőt direct stream copy -ként másolod. Ha jó, akkor tömöríted be a hangot.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ChelseaForce #1833 üzenetére
Próbálkozz a help alapján. Telefonban is 20-30 perc ez a téma kivesézve.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ChelseaForce #1831 üzenetére
Szia!
Nem azonos a képtartalom. Csak az azonos részekhez, részenként tudod hozzáigazítani a hangot. Az audio frekvenciakorrekciót (időkorrekció) a VirtualDub is tudja kiterjesztett audioszerkesztésében. Ahogy a részek megvannak, összefűzhető.
A képet célszerű kulcskockáknál vágni, és direkt másolni. A hangot wav ban hagyni az összes snitt összes szerkesztése alatt. A végén először egyesíteni a snitteket (marad wav), ellenőrizni, majd a hangtömörítést egy menetben rátenni. A képhez a snittenkénti tömörítésű hangot több lejátszó nem szereti, ezért célszerű ezt a fázist legutolsónak hagyni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Balinov #1828 üzenetére
Van a codec kiválasztásánál méretkalkulátor. Célszerű azt használni. + zajszűrés. Előbb leírtam az okát. Ja, az audio persze direkt copy.
Ha dinamikus a kép és hang is, bizonyos esetekben a hang elcsúszhat. Ilyenkor a hangot wav-ba kell visszaszerkeszteni, és szűrés után újratömöríteni. Vagyis meglévőt preparálni időnként 3-4 menet is lehet. Egyet ront el az ember, pocsék lehet a vége. Jól elkészítve viszont kis élességcsökkenés mellett megúszható. Esetleg "sharp"-ot is lehet rátenni, de érzéssel, vigyázva, mert ronthat is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Raynbow74 #1825 üzenetére
Sajnos romlani fog. Viszont ha zajszűrőn keresztül futtatod (minimális beállítással, csak azért, hogy "rontsa" az optimalizált kódot) és úgy teszed a képre a feliratot, jobb lesz mint amilyennek most sikerül. Persze ehhez a DivX kódolási struktúráját (elnézést - stratégiáját) és minőségét be kell állítani. Esetleg kétmenetes szerkesztést kell választanod.
"Rontani" azért kell, mert mp3-ból mp3-ba átszerkesztve katasztrofális lesz a hang. Viszont mp3 - zajszűrés (FFT) - mp3 esetén sokszor szinte észrevehetetlen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
upszilon #1798 üzenetére
Hali!
Nem tetszik. Ha eléggé erősre teszem a szűrést, akkor keni a képet, és a 3D szűrés és mozgás figyelése miatt egy kar lassú mozgása olyan, hogy "külön megy" a kéz, és a könyök. Csak egy bizonyos mozdulat-távolság után mozdít a szűrő is.
DFN, Temporal, 3D kombinációkkal ugyanez kihozható, és nincs pixel "lemaradás" mozgásnál.
Ha másik editor is kell, akkor megy a dolog, mert lágy szűrés és iszonyat erős lemegy egész filmre (2 kópia készül), és vízszintes képátmenet vágással összerakható a két kópia. Csak ezt egy menetben szeretném.
-
liksoft
nagyúr
válasz
upszilon #1796 üzenetére
Köszi, megnézem. Nekem a kép teljes alján van 20-30 pixel magasságig erős zaj, mert a régi felvételt már máshogy nem lehetett digizni. Így ott iszonyú milyen kavalkád van, de erős 3D szűréssel ha nem is éles, de legalább nem annyira zavaró.
Hogy ez mennyire lesz használható, nem tudom.
-
liksoft
nagyúr
Sziasztok!
Abban kérném a segítséget, hogy egy nagyon öreg VHS felvétel a kép egyik részén nagyon zajos. Ha az egész képet szűröm, akkor élvezhetetlen. Így meg a zaj miatt. Levágni nem szeretném, hanem csak azt a területet erősen szűrni. Vagyis, a képen belül kellene tudnom kijelölni egy aktív területet, és a szűrést csak ide engedni. Van erre lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest