Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximusz
aktív tag
válasz
#65675776 #2123 üzenetére
Szia!
ha a magyar földfelszíni digitális adást felveszem (a bitfolyamot rögzítem a wincseszteremre usb-s dvb-t tuner segítségével), mit kell csinálnom, hogy virtual dub-al tudjam "szerkeszteni", és kivágni az elejét / végét amit nem szeretnék megtartani az adásból? - arra is létezik virtual dub-os megoldás (direct stream copy-val)?
maximusz
-
joecontra
addikt
válasz
#65675776 #1887 üzenetére
Pedig segített. Nem tudom, hogy az mkv-kat miért nem szereti, pedig minden fent van hozzá.
Az átkódolt AVI-t pedig szépen kinyitja és tudok vele dolgozni.A forrás MKV olyan, hogy az angol hangsáv mellé tennék magyar hangsávot is a későbbiekben. A magyar forrás pedig több részből áll majd össze.
Hogy jól rá tudjam tenni, ahhoz ugyanolyan hosszú részletekre kellene szétszedni az MKV forrást majd ha az egyes részekre feltettem a hangot, akkor összefűzni.
Mivel a VDmod nem nyitja az MKV-t, ezért azt átkódolom AVI-ba, megcsinálom vele ugyanazt amit az MKV-val akartam majd a kész videóról leveszem a kész hangot és azt felmuxolom a forrás MKV-ra.
Máshogy nem tudom elképzelni.
Üdv,
J -
BlackRaven0
csendes tag
válasz
#65675776 #1631 üzenetére
erre a kérdésre már "válaszoltam" az eredeti hsz-emben:
"az miért van h ha virtual dub-bal lame mp3 codec-et használva audio-t tömörítek, akkor kinyútja az audio stream-et (2:46-os videóból 12:03-as lett) és képnek pedig a videó utolsó frame-jét ismételgeti? képtelen vagyok fraps által felvett videóban audio-t tömöríteni így, mert tönkrevágja az egész videót."
végülis úgy oldottam meg h az audiosávot egy másik programmal tömörítettem aztán mikor kész volt, visszaraktam virtualdub-ba és direct stream copy-val hozzácsatoltam a videóhoz. a vicces az egészben h az a program is (a neve most nem ugrik be) lame codec-et használt...
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1464 üzenetére
daa-raa, sejtettem, hogy ez a szitu az x64-el kapcsolatban, csak a 64bites kodekekkel nem voltam semennyire tisztaban. Olyannyira, hogy azt sem tudom pl. hogy egy mobi ( SE P990) kepes-e lejatszani a 64bites kodekkel kodolt filmeket. Vagy ez esetben csak az encode-nel szamit a 64bites kodek meglete, lejatszasnal mar nem?
-
-
beeeeerka
tag
válasz
#65675776 #1419 üzenetére
Szia,
A kodekpakkot a rendszerga(rá)zda tette föl, amikor installálta az XP-t, én csak az Mpeg4-gyel próbálkoztam, de útnk az sem sikerült. Az Mpeg4-hez milyen kodeket javasolsz, mert a "lágyMÁJKR(ém)" nem igazán jött be. A többit akkor majd letakarítom.
A GSpot-os mintám szerint is mp2 hang van a felvételeimen.
Köszi, Üdv: B.
-
beeeeerka
tag
válasz
#65675776 #1415 üzenetére
Szia,
TV@nywhere Plus ( SW-es ) TVkari gyári PVR - a legfrisseb verzió, nem VDub. Ennyire vacak lenne ?
DVD/PAL formátumban tudok vele tűrhetően digizni, majd a cuccot DVD-re írni, de ez nem mindig elég, csak ha egy-egy film rámegy egy lemezre ( vagy kettévágva kettőre ). De ha sorozatokat tennék fel ( ~ 30/40p epizódok ) többet is egy lemezre, akkor bosszantó, hogy a következő rész már nem fér rá 1-2p híjján, ezért gondoltam vmi jobban/másképp tömörítettre.
A DVDPlayám „tud” Mpeg4-et, de ez csak egy konténer, azon belül mire van még szükség, hogy fenti célból használható is legyen ?
GSpot-tal megnéztem a telepített kodekeket: [link], hát ledöbbentem, amikor 222 darabot jezett ki ( X-kodekpakk és XP-kodekpakk van telepítve, meg a Microsoft Mpeg4 ), de a TVkari mégsem találja az Mpeg4-et közvetlenül telepítés után újraindítással sem ( #1408 ).
Itt [link] mik azok a tételek, amiket figyelni kell, ami fontos ?
Meglévők kodekek listája ( kell ez mind, nem fognak összeakadni ? ):
[link],
[link],
[link],
[link],
[link].Ez az egész aVDub-ról szól, én végigolvastam valamennyi hsz-t, de nem sok eredménnyel, nagyon láma vagyok hozzá.
Amit eddig megértettem: A VDub csak *.avi fájlokat tud kezelni. Na ez máris problémás, mert a TVkari gyári PVR-jével nem tudok hibátlan felvételt készíteni, a hang mindig elcsúszik, míg a DVD/PAL formátum elfogadható.
A VDub-hoz próbálok most tutorialokat keresni, hogy ne csak a hsz-okban jelzett problémákat lássam. Legutóbb találtam egyet az „ebookz.hu”-n, amit elolvastam, de abban csak a keret körülvágása, a film átméretezése, valamint a tömörítés van leírva, pl. a felvételkészítésről semmi. Szükségem lenne egy teljesen átfogó tutorialra, ha tudsz ilyet, küldd el a linkjét lécci. Annyira részletes/bonyolult a prg beállítása, hogy másképp nem fogok vele boldogulni, hiába a legjobb szándékú tanács. Kicsit hosszadalmas lenne a menüpontok beállításainak tételes leegyeztetése, nem is akarok senkit ilyesmivel zaklatni. Én még azt sem tudom igazán, hogy mit is kérdezzek, így elég nehéz válaszolni.
Üdv: B.
-
beeeeerka
tag
válasz
#65675776 #1377 üzenetére
Szia,
A specifikációjában sajnos semmi sincs leírva, pedig a playa AKAI, bár a 10k kategóriából ...
Az mpeg4 telepítést megcsináltam, ahogy írtad. Kicsit gyorsan ment, nem tudtam semmit sem elolvasni, de úgy látszott, hogy rendben van. Ehhez képest ugyanazt a hibaüzenetet [link] küldte, mint telepítés előtt. Vajon mi minden kell még hozzá, hog működjön is ?
-
Pocee
senior tag
válasz
#65675776 #1327 üzenetére
Az a baj,hogy itt csak okézni lehet.
AVI:variable bitrate(VBR) audio detected.VBR audio in AVI is non-standard and you may encounter sync errors up to 6650 ms when attempting to extract WAV files or processing the audio in Direct Stream Copy mode.Full Processing mode is recommanded to decompress or recompress the audio.(bitrate: 139.8 + - 19.4 kbps)
Remélem valaki tudja a megoldást.
Szeretném Direct Stream Copyval kirenderelni a kivágott jelenetet mind a videót és a hangot is.
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1299 üzenetére
akkor tényleg passz,hogy miért lesz 2-300mb-val több.Azért nem tömörítem - még - át ,mert a 21db 10mp-2-3percig terjedő klippet egyesével beállogatni 2menetes xvid kódolásra kicsit macera. Egyszerübb összefüzni 1 komplett fájlba - nekem legalábbis - aztán azzal szórakozni.
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1297 üzenetére
fogalmam nincs,miért,de most egy másik 20-as frag sorozatot (7,2gb) fűztem ugyanazzal a módszerrel össze és 7,5gb lett.Ennél a második összefűzésnél Gspot szerint 54328kbits a video bitsürüsége,a Qf=5,240,a felbontás 720x576.Szúrópróbaszerüen megnéztem 3 avi klippet,azoknál igy néz ki,mindegyik 720x576-os felbontás
61766kbps/Qf=5,957
69197kbps/Qf=6,674
66684kbps/Qf=6,432én csak arra tudok gondolni,hogy újraindexeli az egyesített videót és emiatt van a párszáz megás többlet.
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1295 üzenetére
már most jobb a helyzet,daa-raa...korábban egy 20db-ból álló fraps avi klipp kollekciót ha összefüzettem simán default beállításokkal direct stream copy módban már az első 1-2 darabka (500mb-1,5gb) volt vagy 9gb+ fájlméret...most ez 21darabból álló, 4,9gb összméretü sorozatot fűzött így össze 5,5gb-ba.
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1288 üzenetére
valahonnét régről a lanczos féle rémlik,hogy azt dícsérték,meg talán még a bicubic is,hogy azok jobbak talán a binilear-nál.Közben utánaovlastam és valszeg eleve ott szabom el,hogy 1024-ben rögzítem a fraps videót (kb 100mbit sávszéllel,gspot szerint
),holott célszerűbb eleve 800x600-ra vagy 640x480-ra belőni a cod4-et a demórögzítéshez.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#65675776 #1212 üzenetére
Igen. Az OpenDML-el volt gondja a játékosomnak ami egy ilyen old format mentés után eltűnt ! S ezután simán lejátszotta a fájlt.
Miért ne lehetne egy avi fájl 2 gb-nál nagyobb ? Pláne ,hogy régóta nem Fat32-őt hanem NTFS-t használok ( XP ). Nem is egy olyan filmem van ami eredetileg 3 cd-s méretü volt.....majd összefésültem ( kb 2100 Mb ) Néró-val UDF módban kiírtam és az asztali dvd-lejátszómon meg élveztem
Bár igazság szerint az ilyen módon megírt lemezeket nem szereti ....mert ákom-bákom karaktereket ír ki ha lépkedni akarok a filmek között.
Gondolom egy Firmware-frissítés ezt is megoldaná.....mert már elég régi verzió.Őszintén szólva PONTOSAN nem tudom ,hogy mi a különbség az old format és a másik mentési formátum között.
Majd kipróbálom........hátha lesz valami szemmel látható különbség.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#65675776 #1210 üzenetére
Igazából nem tudom........
Én mindíg így mentettem el a filmeket akkor is amikor "csak" összefésültem a cd1 és cd2 tartalmát egy fájlba. ( Mert úgy is mindent DVD lemezre rögzítek )
Volt olyan is amikor az asztali DivX-es , XviD-es lejátszóm nem boldogult 1-2 filmel akkor pedig csak berakom a filmet a VirtualDub-ba és megint elmentem old format-ban......
.....méretben 1-2 Mb eltérés lesz de az újat már játsza az asztali is
Bizonyos DNS csoport által kódolt anyagokról van szó. Remélem érthetően köntörfalazok
-
punish3r
aktív tag
válasz
#65675776 #1135 üzenetére
egy másik fórumon ezt a megolást találtam, de így se akar jó lenni: ''Ez gyakran előfordul. Amiatt van, hogy minden kodeknél vannak megkötések a tömöríthető videó felbontására vonatkozóan. A DV codec például csak 720x576-os (PAL) és 720x480 (NTSC) képméretet hajlandó tömöríteni. Ha a forrásvideód nem ilyen méretű, akkor be kell tenni a filterek közé a ''resize'' nevezetűt, és beírni neki ezt a méretet (lehetőleg Lanzcos3 módban, az szokott a legjobb minőségű lenni).''
meg lenne egy olyan problémám, h vdubmoddal akarok megnyitni matroska fájlt és bejön egy ablak, h ''parsing matroska filter'', tölti is be szépen, de sose végez vele! ez mitől lehet? -
fasyrt
őstag
válasz
#65675776 #1013 üzenetére
''Cannot be open, or unsupported.''
Eszembe jutott egy ötlet, hogy miért nem jó a betömörített videóm. A kodeknek Multipass 1st passt adtam meg, megcsinálta, de a köv. pass nincs meg. (Érdekes, hog nem 2. hanem N-edikként emlegeti.) Most átkódolom, lehet ez a baja, ezt már csak 1 órásnak írja. (1st pass 12-14 fps, ez meg 46-49 fps-sel halad.) -
fasyrt
őstag
válasz
#65675776 #1010 üzenetére
Nem, VDubMod csak 2 fekete képernyőt mutat. Ezekkel a kodekekkel csak a szívás van.
Át kéne konvertálni a hangot is.Tudsz ebben is segítséget nyújtani? Csak a leszedem-átkonvertálom-visszarakom módszer van, vagy lehet a videokonvertálással párhuzamosan csinálni? (Hál' isten a hang nem csúszik el soha - nem külső hangkábelen van a hang, hanem a hardveres tuner a pci csatin küldi ezt is az mpeg2-es adatfolyamban.)
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
válasz
#65675776 #1008 üzenetére
Na hurráélmény sikerült.
1ó57p lett 1,25GB, ami szerintem igen szép teljesítmény. Még a hangot kell megvariálnom, mert nem figyeltem, és a tunernek a standard DVD minséget adtam meg, de ehhet 384kb/s -es hang van, ami szerintem tök fölösleges. 128-as hanghoz mit szóltok?
Mellesleg jól betömörítettem, mert nem tudom lejátszani.Hiába a jó verziójú ffdshow (márc. kiadás), hiába frissebb wmp (11), csak nem megy.
Fatális felhasználói hiba, pls help.
Többszálú végrehajtást ez a kodek nem támogatja, majd keresek másikat.. .bár elbizonytalaondtam, hogy akarom-e. Most konvertáltam, mellette Lineage2-vel nagyon jól eljátszogattam. Viva C2D. Bár így simán elvolt vagy 4 órát.
Thx -
edmo
csendes tag
válasz
#65675776 #954 üzenetére
Tényleg elnéztem (a setting-ben
), szóval ilyen a film első darabja:
http://kepfeltoltes.hu/view/070127/Capture-5b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]
Miután töröltem a kodek pukkot, egy új AC3 Filterrel végre betallózta audio forrásnak!
Most viszont letöltve és állítgatva az ffdshow video/audio dekóderjeit, megint nem tudja megnyitni, ill. nem támogatja a fájlt audio-ként is. De teszek még pár próbát.
[Szerkesztve] -
edmo
csendes tag
válasz
#65675776 #949 üzenetére
Köszi a leírtakat + a programot. Ez a gond támadt vele: nem találja a filmek audio forrását / Xvid (Mpeg2 video-Mpeg1 audio) layer-2, míg az egyik ilyen fájlt a VDub jól kezeli. Már nem tudom melyik Ace kodeket futtattam, mire a média player-ben megszólalt az előbbi. A GSpot 4 jó kodeket jelez a fájlhoz, és még: audio path>AVI splitter>AC3 filter>Morgan Stream Switcher. Itt nem stimmel valami?
Ezek után a VDub frame server-ével sikerült valahogy átméreteznem a felbontásokat... Ettől aztán az egyik film sokkal jobb minőségű lett (a másik épp ellenkezőleg, és a szinkronja is elcsúszott) Úgyhogy örülök, ha a feljavult avi fájlt kettő helyett három CD-re talán ki tudom írni Nero-val, és lesz hangja. Bár lehet, hogy már rég DVD-ügyben kellene sántikálnom.
Köszönet a tippjeitekért! -
praki
csendes tag
válasz
#65675776 #912 üzenetére
hát pont ez a baj ha a film neve az hogy blb
és a feliraté is az hogy blb akko elindítom a filmat a madia plyer-el (ha eltudja indítani
) és ott lejátszás, feliratok , bekapcsolva ha elérhető .elindítom a filmet felirat meg sehol
mi lehet a baj vagy mit kéne csinálnom?
[Szerkesztve] -
Arnold2
őstag
válasz
#65675776 #775 üzenetére
Nos sikerült. Egy 2,547Gb-os fájlból csinált egy 918 megás fájlt. Tök tuti.
Pusztán kiváncsiságból: lehet kevesebb a fájlméret?
Gondolom lehet,mert mért ne lehetne,de akkor gondolom csúnyább lesz.
Meg még arra is kiváncsi lennék,hogy ha növelem a bitrátát felvételkor akkor az mennyire befolyásolja tömörítéskor a mínőséget? Azaz megéri e mondjuk 12es bitrátával felvenni az egészet,hogy kissebbre tudjam tömöríteni és maradjon a jó mínőség? -
Ronyman
aktív tag
válasz
#65675776 #723 üzenetére
Felraktam a 64 bites wint (kipróbálás céljából) és sürgősen digitalizálnom kellett és nem volt idő már felpakolni helyette a 32biteset!
Megoldottam a dolgot, mert felraktam rá a 32bitesre tervezett virtualdubot. Picit elment a hang, ami nem baj,mert amúgy is elszokott menni, de ugye ezt korrigáltam. A legnagyobb megdöbbenés viszont akkor ért mikor lejátszottam a már korrigált avimat. A már lementett avimban is csúszik egy picit a hang. Pedig mielőtt lementettem akkor még nem csúszott.
[Szerkesztve] -
Ronyman
aktív tag
válasz
#65675776 #717 üzenetére
De van valami 64bites cucc is, mert szedtem le az internetről xvid64 codecet is! Manuálisan be is raktam a WindowsSysWow64 könyvtárába, de amúgy pakol oda divx64-es codecet a klite is!
De hát akkor most tömörítetlenül digitalizáljak? - Írtó nagy fájlok lennének és nincs annyi helyem!
Bár most nézem a hang részt is ott sincs AC3 stb. -
Agostino
addikt
válasz
#65675776 #645 üzenetére
Ez kellett nekem, most már valamivel élesebb.
Az csak egy hiú ábránd, hogy lehet úgy beégetni feliratot, hogy az ujrakódolt és tömörített film ugyanolyan minőségű lesz hajszálra, mint annakelötte? Amit most áttömörítettem, az pixelesebb helyenként. Eredeti : [link], Modosított : [link]. A különbség szerintem szemmel látható ahogy mondani szokás. -
kiskonfi
tag
válasz
#65675776 #262 üzenetére
Azért, lenne jó, mert elég tetű lassan csinálja az áttömörítést a gépem (2-3 fps). És kb 90 perces videókat tömörítgetek. (2 pass). Így gyakorlatilag alig tudom használni a gépem. Tehát leveszem a prioritit lowra, és teszem a dolgom. Viszont sajnálatos módon a windows szeret néha újraindulni, szereti ha újraíndítják, stb...
Továbbá hamarosan beköltözök koleszba, és a szobatársak nem biztos hogy perferálják, ha éjjel nappal megy a gép. Annyira viszont nem sürgős betömörítenem (családi videók).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged