- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Gudella
senior tag
Bocs, nem olvastam végig a témát, hogy volt-e róla szó....
Meg lehet azt csinálni VirtualDub-ban hogy beállítom a hang és a videó tömörítést is úgy ahogy nekem jó, aztán ezzel sok file bekódolok batch szerűen, hogy ott hagyhassam a gépet és ne kelljen egyesével betölteni a videókat? -
Jared
aktív tag
Nekem személyszerint hatalmas anyag videó halmozódott fel ezért életet mentesz ha sikerül.Az egyész adást fölvettem.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Blade Runner #295 üzenetére
igen, tobbek kozt a hivatalos oldalrol is => Bővebben: link
(nemreg valahol lattam egy igenjo noise rediction filtert, de sajna nem emlekszem hol, itt volt valamelyik topicban a link, ugy remlik, valami orosz oldalra mutatott)
esetleg meg itt nezelodj, hatha talalsz hasznalhatot => Bővebben: link
vagy eleg hasznalhato a divx sajat zajszuroje is (felteve, hogy divx-szel tomoritesz)
[Szerkesztve] -
Blade Runner
csendes tag
Virtual dub-hoz lehet tölteni külön filtert?Mert itt sajna nincs noise reduction.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Blade Runner #292 üzenetére
zajszuro (noise redictuon) filterekkelprobalkozz, hatha segit valamit
a hiba egyebkent ha jol sejtem, a tuner nem megfelelo hangolasabol, vagy arnyekolasabol adodik, legalabbis nekem ez esetekben jelentkezett hasonlo -
Blade Runner
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap vettem fel pár számot bt878-as alapú tunerkártyával, amiket a virtual dub(vagy más hasonló)progival szeretnék tömöriteni.A problémám az, hogy a képeken szivárvány színű interferenciasávok láthatókígy_Bővebben: link
Bővebben: linkLétezik-e olyan szűrő, amivel ezt orvosolni lehet?
Minden hsz-t szivesen fogadok! -
luciferc
őstag
nem bytera gondoltam a hosszt, hanem időre. amit a vdubmod kiír video hossz, meg stream hossz, az pont megfelelő lesz, ha beírod.
illetve, valahova nem tudod feltenni? tudom, hogy elég nagy, de hátha van valami helyed, ahol el tudnám érni. gondolom valami sorozatról van szó, nem? -
<Adamsky>
nagyúr
- Milyen az eredeti hang? (AC3, WMA, WAV)
- Mi történik, ha WAV-ként rakod be a hangot?
Esetleg próbáld meg Nandub-al Bővebben: link
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Amikor VirualDubMod-ban megnyitod az audio stream-et (vagy bármilyen videot aminke vbr mp3 a hangja) feldob egy ablakot, hogy atya világ, hiszen ez vbr és ilyen meg olyan borzasztó, akarod-e hogy segítsek mert különben csúszni fog. Na ott kell a NO-ra klattyolni és akkor nem csúszik, ha amúgy jó a filmedhez.
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Előzmény: Bővebben: link
Megcsináltam a Lame-val is és az eredmény ugyanaz. Csúszik a hang.
Egyéb ötlet? -
-
luciferc
őstag
válasz
Agostino #269 üzenetére
amennyiben nem képkockánkénti a film tömörítése, akkor ez nem lehetséges áttömörítés nélkül, ugyanis a nem képkockánkénti (pl divx) tömörítés esetén csak kulcs-kockánál (key-frame) lehet vágni, vagyis ha az elejét nem kulcs-kockánál jelölted ki, akkor automatikusan kiegészíti a legközelebbi korábbi kulcskockáig a kijelölést. Megoldás: áttömörítés, bár ekkor romlik a minőség.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Agostino #269 üzenetére
corlagon:
mas progival sem tudja kikerulni
ha a kivagni kivant resz nem kulcskockaval kezdodik, mindenkepp ujra kell tomoriteni, hisz ha azzal a kockaval indulna a video, nem tudna, hogy mihez kepest vannak a valtozasok
lejatszok is ugy mukodnek, pl seek-eleskor, hogy az adott pont elotti kulcskozkaig visszamegy, es onnan magaban ''vegiggondolja'' a video-t, s neked mar csak azt mutatja, ahova tekertel
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Hello.
Ki akarok vágni egy 25 perces aviból 22 percet kb. Ezredmásodpercre pontosan kellene. Most ugy jártam, hogy kijelöltem a kezdetet, a véget, elmentettem, de az elejéhez hozzácsapott még egy kis időt, magyarán totál nem azt csinálja amit kértem. Mit kell beállítani, hogy pontosan onnan vágja és odáig ahonnan én akarom? -
Sanci51
tag
Hali!!!
Kérdésem: tud-e valaki olyan segédprogit, vagy *.bat állományt írni, ami megbízhatóbban kezeli a feladatokat, mint az XP feladatkezelője?
A problémám a következő; PcTv-ről fölveszek változó időpontokban, naponta vágom a felvett állományokat VD-vel.Csakhogy a vágás és tömörítés sokszor átcsúszik a felvétel idejére és tönkre teszi azt (a régebbi, ritkán elérhető muzeális filmeket gyűjtöm így). Arra kéne nekem progi vagy írható *.bat állomány, hogy a felvétel indulásának időpontjában (idejére) szüneteltesse a VD működését, a felvétel végeztével pedig folytassa ugyan ott, ahol abba hagyta.
Minden ötletet szívesen fogadok, más Topikokból is!!!
Csá!!! -
VladimirR
nagyúr
kivant kezdopoziciora allsz => ezdit menu => set selection start
kivant vegpoziciora allsz => edit menu => set selection end
aztan mented
ha direct stream copy-val mentesz (ugye ekkor nem tomoriti ujra, igy nem romlik a minoseg), akkor a kijeloles szeleihez legkozelebb eso kulcskockaknal lesz a film eleje, illetve vege -
Elrood
őstag
Van egy felvételem, virtualdub megnyitja, lejátsza.
Hogy lehetne ebből a felvételből kivágni kb. 10percet? A részlet a felvétel közepénél van, tehát a végén is van ''felesleg''.
Nézegettem pár percig, de nem jöttem rá, hogy kell. -
kiskonfi
tag
válasz
#65675776 #262 üzenetére
Azért, lenne jó, mert elég tetű lassan csinálja az áttömörítést a gépem (2-3 fps). És kb 90 perces videókat tömörítgetek. (2 pass). Így gyakorlatilag alig tudom használni a gépem. Tehát leveszem a prioritit lowra, és teszem a dolgom. Viszont sajnálatos módon a windows szeret néha újraindulni, szereti ha újraíndítják, stb...
Továbbá hamarosan beköltözök koleszba, és a szobatársak nem biztos hogy perferálják, ha éjjel nappal megy a gép. Annyira viszont nem sürgős betömörítenem (családi videók). -
törölt tag
válasz
kiskonfi #260 üzenetére
Miért lenne fontos ez? Ha azért mert ott akarod hagyni, de ne fogyassza feleslegesen a drága energiát, akkor mentésnél jelöld be a: Don't run this job now; add it to job control so I can run it in batch mode kapcsolót. Ezután elindítod a Job Controlt (F4), ott az Options menü egy pontból áll: Shutdown when finished. Na ezt kijelölöd, aztán Start. Értelemszerűen mikor befejezte kikapcsolja a gépet.
Viszont ha figyelni akarod, akkor esetleg hibernálás. -
kiskonfi
tag
Hi!
Lehet valahogy olyat csinálni, hogy pause, kikapcsolom a gépet, és amikor bekapcsolom ugyan onnan folytatja ahol abbahgyta? -
A_ScHuLcZ
addikt
up!
-
Szalma
őstag
-
A_ScHuLcZ
addikt
Olyat nem lehet csinálni, hogy a felvett hanganyagot megvágom rendesen, reklám kiszed, és utána egy progi a video hosszához igazítja?
Tehát ha pl a video hosszabb 10mp-el, mint a hang, akkor nyújt 10mp-et a hangon? Vagy ilyet még nem lehet? -
A_ScHuLcZ
addikt
1 reklám van benne, emiatt vágni kell, ez világos.
Egyébként 1 sorozatról van szó.
A főcím videoját hasonlítottam össze, és már ott jelentkezett ez az 5mp-es csúszás.
A felvett anyagnak sokkal magasabb a hangszíne, ez egyértelműen hallható...
Hogyérted hogy húzzam szét a wav-ot?
Elnézést, kicsit túloztam, az 1:15-ös főcím alatt 3mp a csúszás.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #246 üzenetére
lehet, hogy semmit
merd le a forrast is, amirol felvetted a hanganyagot
javitani valami hangszerkesztovel tudod, vagy ha komolyabb progival vagod a video ala, ott lehet nyujtani (asszem premier tud ilyet, de az ugye fizetos)
szerk.: amit javasolt programot, abban van ra lehetoseg, hogy uj hosszt adsz meg a hangsavnak, es ennek megfeleloen ''szethuzza'', vagy ''osszenyomja'' azt
[Szerkesztve] -
A_ScHuLcZ
addikt
Ajjaj kisebb probléma lépett fel
Van jópár dvdrip videom angolul a gépen, és tévéből felvettem ugyazezeket a videokat kazira, arról szeretném rátenni a ripre a magyar hangot.
Csak 1 a gond.
Átvettem gépre VSH-ről a hangot, de a riphez képest jócskán siet.
1 perc alatt kb 5mp hangcsúszást fedeztem fel.
Le is mértem két pont között a rip eredeti hangját, és a felvett anyagot:
a rip egyik ponttól a másikig 1perc alatt ér el, a felvett anyag pedig 55mp alatt.
Mit csináltam rosszul? -
VladimirR
nagyúr
nekem nelkule egyszerre szol mindket hangsav (wmp 10), ugy meg nem igazan elvezheto
es igen, a valtashoz en is a vobsub talcaikonjat hasznalom, beleepul a morgan
csak vigyazni kell, volt egy nagyon bugos verzioja, ami 50-50 aranyban megolte a wmp-t (vagy kifagyott, vagy nem) -
Lortech
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #239 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a sima vdubbal hogy sikerült megcsinálni, hogyha valóban mp3 volt a külső forrás (esetleg wav ba bújtatott mp3 lehetett), de talán az a baj, hogy utána nem tömörítetted be, hanem pcm-en hagytad, és azért foglal ekkora helyet.
Hangfelvételben nem igazán vagyok jártas, de ilyesmit goldwave-vel szoktam csinálni. -
A_ScHuLcZ
addikt
-
Lortech
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #236 üzenetére
Virtualdubmod-ot használj.
Megnyitod a videot, streams/stream list menü. Adott lesz egy hangsáv duplaklikk rá vagy disabled gomb, ezzel letiltod. Majd add gomb, kiválasztod a kívánt hangsávot, miután berakta, jobb klikk rá, és direct stream copy(ha nem akarod áttömöríteni). Okézod az ablakot, majd mented. -
A_ScHuLcZ
addikt
Hi!
Van 1 videom, azon szeretném kicserélni a hangot 1 másikra. A hang, amit rá szeretnék tenni mp3 tömörítésű és 160kbps minőségű.
Hogyan csináljam meg? Csak olyat találtam, hogy wav-ot lehet tenni a video alá... -
Bazsiii
tag
Köszönöm!
-
Bazsiii
tag
Hali,
valaki tudna segíteni, adott egy kamerás kisfilm, mivel alakok vannak rajta, 90 fokkal elforgatva vettem fel, így ha lejátszom, a monitort kéne a rövidebb oldalára állítanom, hogy normális legyen a film. Létezik olyan progi, ami 'visszaforgatja' az egész felvételt 90 fokkal? Remélem érthető voltam.
kösz
Bazsiii -
Sanci51
tag
Hali!!!
Fönt elfelejtettem megírni, hogy a képarány mindkét létrejött *.avi-nál ugyanaz!
Azaz 4:3
Namármost, ha a stáblistát ugyan azzal a beállítással vágnám (pl.; oldalanként 41 offset), akkor a stáblista néhány felirata részben vagy egészében lemaradna.
Tehát; Video/Filters/Resize/Kropping beállítom a jobb- (X1) és baloldali (X2) értékeket a stáblistához (minden olvasható legyen,és nem baj ha alul és fölül marad fekete csík), majd ezek ismeretében beállítom az Y1 és Y2 értékét.
Ugyan ezt teszem a végével, ha szükséges(az eredeti méretarányok megtartásával- 352/288)! És mentem (Save As…).
A film középső részét pedig úgy vágom meg, hogy megkeresem az Y1 és Y2 értékét, végül beállítom X1-X2 értékét az előzőek ismeretében. Ennél a beállításnál természetesen figyelembe veszem, hogy a „téma” lehetőleg ne csússzon el (ne kerüljön túlzottan jobb-, vagy baloldalra). Viszont se alul, se fölül csík nem látható.(Save As…)Újból kérdezem; VD-al össze tudom-e illeszteni, vagy más progi kell, s ha ez utóbbi, akkor mi a neve,
vagy;
VD-vel meg lelehet-e csinálni egymenetben az egészet?
A Premiere-t ne ajánljátok, mert az Direct Stream Copy-t nem tudja (legalábbis én ilyen beállításról még nem tudok vagy nem próbáltam, AC3 hangkodek-je pedig nincs), meg lassú is.
És egyébként is! Ez a VD Topik-ja-ja!
Csá!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
féligoff: divx-ben a fekete csíkon igenis sokat lehet spórolni. nem magán a csíkon, mert annak a tömörítése nem nagy kunszt. A csík és a kép határán viszont van egy éles ugrás, ami csak úgy zabálja a biteket, hacsak nem éppen 16-os (ha jól emlékszem) határra esik, ami alapból elég ritka szvsz
-
L3zl13
nagyúr
1. SZélesvásznú filmnél a stáblista stb nem szélesvásznú?
2. Eltérő képarányú filmet nem tudsz összeilleszteni szerintem. (Stáblista képarányát is módosítani kellene esetleg... Ettől persze torzulni fog, de ott talán nem olyan lényeges...)
3. DivX-ben a fekete csíkokon nem tudom mennyi helyet spórolsz... Szvsz nem túl sokat.
[Szerkesztve] -
Sanci51
tag
Hali!
Röptében megtudja mondani valaki; kettévágott és tömörített filmet hogyan tudok újból egyesíteni(VD 1.5.10)
Konkrétan:
szélesvásznú filmeket úgy vágok, hogy
1. az elejét levágom a cím, szereplők, stb…láthatósága miatt és lementem (DivX, MP3) tömörítve,
2. megvágom a film közepét (levágom a csíkokat) és lementem ugyan úgy.
Kérdés: hogyan tudom ismét összeilleszteni a két filmet?
Köszi előre is!
Csá! -
snt
senior tag
Köszi a választ, sajnos úgy néz ki a keyframe lesz a gond, semmiképp nem vágja ki és nem is lehet megoldani, mert a keyframek úgy vannak elhelyezve
Mind1, úgy marad -
snt
senior tag
Hello!
Van 1 kis idegesítő problémám, Virtualdubbal és Nandubbal is:
AVI-ból frameket (fél másodpercnyi kb) ki akarok vágni.. megy is, cut frame, de mikor elmentem, mégsem a kivágottat menti el.. akárhogy csinálom, set begin set end és utána cut, akkor sem... set begin set end a maradandó részre és úgy mentem akkor sem... Mindig benne marad az a pár másodperc az elején.. egyszerűen sehogy sem vágja ki
Hogy lehet ezt megoldani? Sűrgős lenne a válasz köszi.. -
mizu_
tag
Sziasztok !
Van egy leadtek winfast tv 2000 expert TV tunerem + egy videókamera ami ntsc-ben rögzít. Szeretnék bedigizni a virtualdub segítségével egy videót, de sehogy se jön össze. Már próbálgattam az összes beállítást a virtualdubban de semmi, mindig egy eltorzult videó a végeredmény.
Légyszi segítsetek.
Köszi. -
Arnold2
őstag
Ok,most már tök jól megy,kívágja és nem csúszik semmi,csak nem csökken úgy a fájlméret ahogy szeretném! De ezt majd megoldol. Köszi
! -
Arnold2
őstag
válasz
luciferc #206 üzenetére
Igen.
Na akkor leírom mit csinálok pontosan: betöltöm az avit,kijelölöm rögtön az elején a kezdőt Home-val /az elejéből kell vágjak/. Majd nyomva tartom a SHIFTet és addig húzom ameddig egy olyan keyframehoz érek ami mellett az idő a legközelebb van ahhoy ami nekem kell.
majd End,majd delete.
Ezután beállítom a Videonál és az Audionál amit mondát és Save.
Az előbb is így csináltam asszem és akkor is csúszott a hang -hamarabb lement a hang mint a kép.
Javíts ki ha rosszul írtam. -
luciferc
őstag
na várjál, nem keyframenként, hanem keyframenél kell vágnod. nem ugyanaz!!!! nehogy nekiess keyframenként vágni
kijelölöd a vágandó rész elejét egy keyframenél, meg a végét egy keyframenél (köztük bármennyi idő és így keyframe is lehet, nem érdekes) és vágsz. de ha nem keyframenél vágsz, a virtualdub akkor sem rontja el a hangot, pusztán a megmaradó részt kiegészíti/lecsökkenti a legközelebbi keyframeig, és ennek megfelelően a hangot is.
tehát nem kell másodpercekkel szöszölni!!
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
Alul a csuszkán teljesen tökéletes, csak miután kiválasztottad, hogy hol akarsz vágni, érdemes egy SHIFT-nyíl (jobbra vagy balra) kombinációval megkeresni a következő/előző keyframe-et. Azt meg, hogy melyik kocka keyframe, azt a kocka adatai melletti [K] jelzi. De megpróbálhatod úgy is, hogy nem figyelsz a keyframe-ekre, lehet, hogy úgy is jó eredményt kapsz, ha a virtualdub magától választ egy keyframe-et (szvsz választ)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest