- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
neo81
senior tag
válasz
liksoft #2232 üzenetére
Azért furcsállom csak a dolgot, mert eredetileg 1 DVD videóból való 2 vob fájlról van szó, annak a DVD-nek a lejátszásakor teljesen jól működnek.
Viszont, ha vob fájlként szeretném összefűzni őket, úgy sem megy.
Ezért MKVToolNix GUI-val próbáltam kijavítani ezt a 2 videófájlt...... -
liksoft
nagyúr
Szia!
mkv-t nem fűztem össze, de azt tudom, a két file összes jellemzője azonos kell, hogy legyen. Kép mérete, framerate, offset, hang formátuma, stb.
Próbáld meg úgy, hogy mindkettőt külön-külön AVI-ba konvertálod tömörítetlen hanggal. Utána fűzd össze, a hangot újra tömörítve. Tudom, romlik a minősége, de akár megoldásként szóba jöhet. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
VirtualDubMod-dal szeretnék összefűzni 2 mkv fájlt, de sajna nem sikerül, mert hibaüzeneteket kapok.Az 1. fájl megnyitása után:
Appent segment-re nyomva a 2. fájl megnyitása után:
Save As-ra nyomva, és utána mentésre, utána pedig ezeket írja ki:
Tudja valaki, hogy mi lehet a probléma, hogy van rá valamilyen megoldás?
Köszi! -
Mikemend
senior tag
Ismerkedem a frameserver megoldásokkal. Vannak jó szűrők a VirtualDub 2-höz, és arra gondoltam, előre szűröm az anyagot, majd frameserverrel áttolom Vegasba, ahol tovább vágnám. A forrásom MP4, a kiindulópont a VD lenne, a végállomás a Vegas (ahol vágnám, title kerül rá stb.)
Több kérdésem is lenne a folyamattal kapcsolatban:
- a Vegas nem szereti a VD szerverét, hiába avi kiterjesztéssel mentem el. Tehát nem tudja az MP4-et menetközben átalakítani a hamis konténer mögé. Tehát akkor hogyan érdemes kiküldeni, vagy van-e másik frameserver, ami jó? Vegasból ki tudom tolni, de nekem pont a Vegas lenne a végállomás.
- érdemesebb esetleg ProResbe menteni a fájlt, és utána Vegasba tenni? Ezt is próbáltam, de a ProRes hatalmas tárhelyet zabál alig 1-23 perces videóknál is, ezért gondolkodtam frameserverben. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Lehet, hogy nem ide vág, de más topic-ot nem találtam...
Helyi TV online adását szeretném rögzíteni, erre a virtualdub alkalmas vagy esetleg tudnátok egy olyan app-ot, amivel viszonylag könnyen meg tudnám oldani?
Köszi! -
Üdv mindenkinek! Nem túl aktív a topic, de rákérdeznék: 4k nyersanyaggal dolgozik valaki? Milyen kodeket érdemes tömörítésre használni?
-
pibácsi
senior tag
Szia ph2012!
Önmagában az Xvid is .avi fájl. Az avi "gyüjtőkonténerben" elég sok fájl tömörűl. Kérdés, hogy ami neked van, az micsoda. Gondolom, hogy tömörítetlen fájl lehet, az alapban nagyméretű (vagy M-Jpeg, DV. stb.). Ha van XMadia Recorde programod, akkor oda, ha behívod, a fájl részen találsz egy info részt, ami kiadja, hogy milyen fájlba van jelenleg. Ezzel a programmal át is tudod konvertálni más fájlba.Üdv. Pibácsi
-
ph2012
senior tag
AVI videóból szeretnék csinálni egy kisebb méretű videót. Xvid-re gondoltam. Tudnátok olyan kodeket ajánlani ami nem küldözget frissítési üzeneteket ahogy a DivX csinálja?
-
DjSteve85
csendes tag
Sziasztok!
Akárhogy próbálkozok nem akar összejönni a megfelelő beállítás... :-(
Adott egy régebbi digit videó kamera, ami ilyen formátumba dolgozik:Amit a képen látható infókhoz még fontos tudni, hogy a jó öreg Panasonic camera "tudja" a 16:9-es képmódot, amit használok is rajta, mert a lapos TV-n gáz lenne a 4:3-as képarány. Azért írtam idézőjelben, mert vagy a kamera, vagy a hozzá járó gagyi szoftver realtime-ban oldja meg a kérdést.
Amit szeretnék elérni:
Egy tömörített videó, amit ráteszek külső vinyóra (ez van a tv-re kötve), 16:9-es, deinterlace (ne legyen csíkos a tv-ben), (aránylag) szép video.Jól tudom, hogy nem fiatal technológia, de biztosan van itt a fórumon, aki profi módra ki tudja hozni ebből a nyersanyagból a legjobbat!
Köszönöm!
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2220 üzenetére
Szia alcapone386!
Mire jutottál?Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2220 üzenetére
Szia alcapone386!
Ezek szerint sikerűlt, Ez a Capture Flux sztem is jobb, mint az előző. Könnyebb a kezelése is. Ott még a felső sorban lévő lakattal is vigyázni kell, mert ha lezárod, akkor nem tudsz állítni.
Ha mégse megy valami, szivesen segítek.Üdv. Pibácsi
-
alcapone386
őstag
válasz
alcapone386 #2219 üzenetére
Véletlenül, de jájöttem hogy kell. Most próbálom ezzel
Tényleg köszönöm!
-
alcapone386
őstag
válasz
pibácsi #2218 üzenetére
Az első program amit írtál, az nagyon bejött, de valamiért nem veszi át a teljes dideó anyagot. Pl 60 perc van felvéve, de csak 25 percet vesz át. Utána újra kezdi a számozást. Lehet kivették két felvétel között a kazettát a kamerából és ez megzavarja a programot. Nem tudod, hol lehet beállítani, hogy egyben megállás nélkül vegye át a kazit?
Amit másodszorra linkeltél CaptureFlux 5.2.3 . Ez is jó lenne, de nem találom hol lehetne beállítani a dátumot és időt
v6.0.5.0 erre nem dobott találatot a google
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2215 üzenetére
Szia!
Van még egy másik program a Capture Flux v5.2.3, vagy a v6.0.5.0 progi. Ez mind a kettő szabad és nem telepűl, csak a letöltés után a mappában található exe fájlt kell elindítani. Előtte természetesen a kamerát feltenni a FireWire kábelra és bekapcsolni.A "nyitott könyv"-nél a Video Source résznél meg kell keresni a kamerát és lehet indítani. A kisérletezéshez nem kell a felvétel gombot benyomni. A felső sorban a hangot engedélyezni kell és a lakatot is, mivel ez utóbbi lezár mindent. Mindkettővel lehet adatokat rögzíteni. Az előbbi blogbeírásban leírtakkal mindet lehet egyszerre, de ezekkel csak válogatva. Vagy a mostani valós dátumot és a videó lejátszás idejét, vagy a felvételkori dátumot és lejátszási időt, vagy a sec. lejátszási időt veszi fel. Beállítás kérdése. Lehet a számokat tetszés szerint is nagyítani, betűtipust választani, betűszínt választani, vagy automatikust választani, ami egy méret és fehér. Lehet a számok alá csíkot tenni. Több variáció van, ki kell ismerni. Ez elég egyszerű és a felvétel kezelése is. De lehet képeket is készíteni a videóból. Meg kell keresni a beállítási módokat - DV-2 native, Jpeg - és hogy hová mentse a videót.
Sok sikert.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2215 üzenetére
OK.
Várom, hogyan sikerűlt megoldani.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2212 üzenetére
Szia alcapone386!
Már a DV digitalizálás topikban is olvastam a kérdésedet és meg is válaszoltam. Ott nem figyeltem, hogy a VirtualDub-ot alkalmazod. Hát azzal egyébként sem a legjobb felvinni a gépre. Vannak erre alkalmasabb és egyszerűbb progik, de nem minden capture program alkalmas arra, hogy ezeket az adatokat felvegye. Még a nagyobb szerkesztőben találhatók sem. Én egyet tudok ajánlani, az itt valahol már említett "Enosoft DV Processor" kis progit, aminek a házi alkalmazása ingyenes és amivel több dolgot/adatot át lehet venni együtt a videóval FireWire kábel alkalmazásával. Mondjuk alapból nem a megszokott helyre teszi, bár be lehet állítni a "configure" pozícióban azt is, és kijelölni a pipákkal, hogy melyik adatot hagyja rajta. A jobb oldali monitor alatt a lenyílósban be kell jelölni, megnevezni a fájlt és így DV-2-be kell átvenni és akkor az eredeti váltottsoros fájlt kapod. Ha közben megpróbál beindítani valami más szerkesztő progit, akkor azt le kell állítni a piros x-el. A bal oldali "Enable RemoteDV" kockát be kell jelölni, mert így indítja a monitor alatt lévő gombokkal a kamerádat, ha nincs bepipálva, akkor kézzel kell kezelned a kamerát. Szokni kell.A középső "ByPass"-t nem kell pipálni, mert akkor kihagyja a középen bejelölteket. Középen fent be kell jelölni az "Aut" kockát és a "Text Overlay" kockát. (a többit nem). Ezután itt a "configure" részt megnyitva oda kell huzogatni a kis csíkokat, ahol meg akarod jeleníteni. A felvételt középen indítod. (ha nem megy, akkor előbb elindítod a baloldali monitor alatt éa úgy a középső Run füllel.). Ezt egy arra alkalmas videó szerkesztővel meg kell vágni és DVD-t lehet készíteni belőle, ha kell.Üdv. Pibácsi
-
liksoft
nagyúr
válasz
alcapone386 #2212 üzenetére
Szia!
Az a szűrő a kamerában van. Az átküldött anyag nem biztos, hogy tartalmazza az időkódokat. A kamera leírásában célszerű utána nézni, valamint kérdés, milyen programot biztosít a SONY az átjátszáshoz. Lehet, az tudná.
-
alcapone386
őstag
Sziasztok!
Igaz egy másik témában is feltettem ezt a kérdést, de itt úgy látom aktívabb az élet
Firewire kábelen keresztül Sony DV kameráról tömörítetlen AVI formátumba digitalizálok virtualdub segítségével. Amit sehogy se sikerül megcsinálnom az az, hogy a digitalizált videón nem látszik az idősáv. Értem én ez alatt a készítés idejét illetve a dátumot. A kamerán visszajátszáskor látszik jobb alsó sarokban, tehát a kazettára rögzítve van. Mi lehet a megoldás? Melyik szűrő lehet az?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
liksoft
nagyúr
válasz
westcoastog #2209 üzenetére
Video / Compression
Ott kiválasztod melyiket, és milyen minőségben.Vagy: Video / Direct stream copy
Ilyenkor csak másol. (Nem tudom az mpg formátumot tudja-e, én nem használom.) -
liksoft
nagyúr
válasz
westcoastog #2207 üzenetére
Be kell állítani a kimeneti tömörítést is.
-
westcoastog
veterán
Üdv, fent van a virtualdub, egy 1,97gb-os videóból kell egy részletet kivágnom, és azt elmentenem, na de, a forrás videó egy MPG kiterjesztésű file, és ha elmentem belőle azt a 8 perces részletet, azt csak aviba tudom menteni, de nem ez a baj, hanem hogy 15 gigás filet csinál belőle..
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Mi a legegyszerűbb módja az mp4 fájlok megnyitásának? Alapból ugye nem ismeri. Van valami plugin hozzá?
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2202 üzenetére
[link] Én is nemrég kaptam ezt a linket. Sok sikert!
-
pibácsi
senior tag
válasz
MaxxDamage #2202 üzenetére
Szia luimapeiz!
Korábban kisérleteztem több módszerrel (több szoftverrel) a logó eltávolítására, írtam is egy összefoglalót, de elég hosszú (majdnem 2 oldal A4-ben), úgyhogy privátba mellékelem neked. Minden esetre az biztos, hogy valamennyi homály marad a logó helyén amit már nem tudsz eltüntetni. Bár a minta alapján elég jól sikerűlt.Üdv. Pibácsi
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2200 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PR-Telecom
- EAFC 25
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest