- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
Dave-11 #2080 üzenetére
szia, ha a vdub nem tud valamilyen formatumot megnyitni, azt jellemzoen a kodekhiany okozza. Nem hasznalsz veletlen csak MPCHC-t, VLC-t, KMPlayert, mindenfele kodek nelkul. Lehet, csak az a baja, hogy nincs megfelelo coded felteve.
Bocs a banalisnak tuno kerdesert, de hatha
-
Balinov
titán
válasz
dethroner #1996 üzenetére
Csak 1 tipp, igaz teljesen mas megkozelitesbol. Ha lehetoseged van, szedd le a darabokat ujbol, Pl. a Freemake Video Downloader-rel, ami freeware es meg tudod adni, konkretan milyen formatumban kapja le a YT-s videokat.
Ezzel elvileg le tudod egyezo formatumban szedni a klippeket, amit utana osszefuzol VD-vel
udv
Balinov -
Balinov
titán
szia, nezd at a vdub doksiat, de ugy emlekszem a keyframe-ket enkodolasnal kell megadni, szoval lehet, hogy csak KF-nel tudsz vagni, mert nem lehet utolag hozzaadni a videohoz kf-t. Anno mikor tunerrel vettem fel tv-bol belefutottam en is ebbe, konkretan reklamok kivagasanal, es inkabb megadtam a kodeknek, hogy 25kockankent legyen kf.
-
Balinov
titán
válasz
kiskaloo #1916 üzenetére
Probald ki a MediaCoder-t, elvileg olvassa az asf fajlt igy at tudod valami emberibb formaba transzkodolni.
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
aclandiae #1690 üzenetére
udv,
ahogy elnezem, nagyjabol 2 lehetoseged van vdub-ban mts fajlok szerkesztesere.
Vagy ezt a DirectShow plugint letoltve,majd vdub plugins konyvaraba (ha nincs ilyen konyvtar, hozz letre a vdub mappajaban egy Plugins almappat es tedd oda), igy elvileg be tudja olvasni ezt a fajlt, amivel utana a kivant muveleteket meg tudod csinalni. Bar, ahogy a videohelp-es forumot olvasom, ez sok esetben nem mukodik.
A masik, amit meg javasolnek, hogy telepitsd fel az AviSynth-et, majd az mts fajl mappajaban hozz letre notepaddal egy avs fajlt, aminek a tartalma valahogy igy nezzen ki
DirectShowSource("c:\folder\myclip.mpg", fps=25)
ertelemszeruen az eleresi utat ill. fajlnevet pontosan meg kell adni a szkriptben, meg az fps-t is. Majd ezt a fajlt nyisd meg, parameterezd, es kodoltasd.
Sajna meloban vagyok, es hirtelen nem talaltam letoltheto parmegas mts fajlt,hogy pontosabbat tudjak ajanlani.
remelem segitettem valamennyire
udv
Balinov -
Balinov
titán
válasz
aclandiae #1657 üzenetére
udv, javaslom, hogy tegy meg 3 dolgot:
a hangot tedd vbr-re
a video meretet resize-old kisebb meretre, utmutatonak nezz meg egyket sorozat release-t,hogy tipikusan mekkora meretet hasznalnak
a video kodolast probald meg 2 menetben.resize-vel kisebb bitrate mellett kapsz jobb minoseget, mivel kevesebb informaciot kell enkodolni, mig a 2 menetes kodolassal tovabb lehet optimalizalni a fajljmeret/minoseg egyutthatot.
-
Balinov
titán
válasz
ThunderBoy #1651 üzenetére
nem vagyok biztos benne, viszont a szinten ingyenes MediaCoder-ben ugy tudom van mukodo CUDA tamogatas.
-
Balinov
titán
válasz
lumpen_stex #1646 üzenetére
aham, koszi, hogy megnezted. AAC, ahogy tippeltem volna a az audio kodek tipusa.
probald ki,hogyha ezt felteszed, megoldodik-e a vdub problemad.
Esetleg ezt meg, ha a masik nem mukodne vmiert
-
Balinov
titán
válasz
lumpen_stex #1644 üzenetére
szia, szerintem az ingyenes Mediainfo-val nezd meg, hogy milyen audiocodecet hasznal majd ezt az infot ismerve latogass el a free-codecs.com-ra es onnet a megfelelo audio codecet letoltve es feltelepitve a vdubnak sem lesz valszeg gondja a megnyitassal.
-
Balinov
titán
válasz
koxaman #1619 üzenetére
szia, nem vagyok biztos benne, hogy Vdub megbirkozik vele. Gondolom a fajl mkv kiterjesztesu, ha igen, inkabb a MKVToolnix-et ajanlanam, azon belul is az mkvmerge-t
-
Balinov
titán
Lame-bol neked az ACM Mp3 kodek kell innet letoltod, kicsomagolod, jobbklikk az inf-re, install.Xvid-bol meg ez
Probald ki a mediacoder-t, van x64 build is belole.
Hozzaadod a forrasfajlt, majd a video fulon xvid kodek,2pass, 1000kbit
Majd container-nel avi
aztan a Picture-nel tudsz atmeretezni, croppolni, fps-t konvertalni (en hagynam 30fps-sel azt a Fraps videot)
Majd az audional a kivant minoseget beallitani.Most nezem, mennyit fejlodott a program. Kezzel meg lehet adni, hany mag dolgozzon, Nvidia CUDA (neked ez jol fog jonni a GTX260hoz).
Igaz, nem epp a virtualdubos topikba valo, de ha nem akarsz sokat molyolni, szerintem nem baj, hoyg ide irtam.
udv
BalinovPS: orulok,hogy jo lett. nalam a MediaCodert must have tool. Kicsi, stabil,gyors es tud mindent.Ja meg ingyen
-
Balinov
titán
szia rup1u5,
free-codecs.com-rol szedd le a lame mp3 kodeket, meg egy friss xvid-et.ha megvan az osszefuzott, de meg nyers/tomoritetlen avid akkor ezutan toltsd be virtualdubba, audio/video fulon a full processinget allitsd be. xvidnek adj meg pl 1000kbit/sec bitratat,felbontast,fpst hagyhatod,ha ugyis YT-ra megy fel a cucc.
Vagy:
szedd le az ingyenes MediaCoder-t, nyisd meg a forrasavit, allits be a video resznel resize-t,ha szeretnel,ill. kontenernek pl. avi-t vagy mp4-et. kodeknek xvid, 2pass-ban, es ott ha jol remlik ,megadhatsz celmeretet is, igy eleve ugy kodolja, ahogy szeretned.
udv
Balinov -
Balinov
titán
válasz
Renrut24 #1506 üzenetére
udv,
milyen tunered is van pontosan?
az nem tiszta meg,hogy a Cyberlink sw-vel felvett mpeg2 eseteben tapasztalod-e ezt a lejatszasnal vagy a gyari ratyi programmal felvett mpeg2-nel. Tovabba dvd-videora van atultetve a rogzitett mpeg2 anyag, vagy csak szimplan dvd/cd-rol probalod az asztaliban
lejatszani a rogzitett mpeg2-t?Balinov
-
Balinov
titán
válasz
crazygamer #1499 üzenetére
az audio menuben valaszd ki a Compressiont, majd a feltelepitett audiokodekek kozul valaszd ki a megfelelot. mp3-hoz proszald meg a LAME Directshow filtert,mert lehet a win alap mp3 kodekevel bitrata korlatba utkozol.
-
Balinov
titán
válasz
Renrut24 #1484 üzenetére
ugy van,valahogy. viszont lehet meg jatszani,hogy kisebbre veszed a kimenet felbontasat igy a 7-800kbit is jobb minoseget fog hozni. Erdemes elgondolkozni meg a 2menetes kodolasban is, ahol ugyanannyi bitratanal altalaban jobb minoseg az eredmeny, hiszen a kodolas mintegy megsporolja a kevesbe mozgalmas jelenetek bitratajat a mozgalmasabb jelenetekre.
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1464 üzenetére
daa-raa, sejtettem, hogy ez a szitu az x64-el kapcsolatban, csak a 64bites kodekekkel nem voltam semennyire tisztaban. Olyannyira, hogy azt sem tudom pl. hogy egy mobi ( SE P990) kepes-e lejatszani a 64bites kodekkel kodolt filmeket. Vagy ez esetben csak az encode-nel szamit a 64bites kodek meglete, lejatszasnal mar nem?
-
Balinov
titán
válasz
whiskeys #1442 üzenetére
a virtualdub filterei kozott keressel logot. lehet,csak logo eltunteto van, de nezd meg. Ha esetleg nem,akkor ez a filter epp erre valo.
-
Balinov
titán
ffdshow-ot passzolom, ilyen melysegekben nem ismerem. Viszont volt nemreg a Logouton egy jo cikk az ffdshow finomhangolasarol. Erdemes lenne megnezned.
-
Balinov
titán
válasz
beeeeerka #1416 üzenetére
Szia,
mar jo fele indulsz, ne add fel! Ha az MSI tunerrel csak mpeg2-be tudsz felvenni, sakkozd ki a legmegfelelobb, legjobb meret/minoseg aranyu beallitast es rogzits mpeg2-be. A sima nem, de a VirtualdubMOD megbirkozik az MPEG2 fajlokkal is. Javasolt meg az mpeg2 mellett sima 16bit,44,1khz,mono/stereo PCM WAV-ba rogziteni a hangsavot felvetelkor.
Ezek utan, ha megvan az mpeg2-be rogzitett felveteled, akkor megnyitod VdubMOD-dal, beallitod a videonal es az audional is a full processinget, az audional megadsz pl. 128kbit mp3-at, a videonal meg kivalasztod pl. az xvid kodeket, majd a kodek beallitasainal elso probakent az 1pass-t (1 menetben atkodolja) 720x576 forras mpeg2 felbontast feltetelezve beallitasz peldaul 1000kbit-et az xvid kodeknek, leokezod a parbeszedablakot, majd a file menuben a save avi menupontot, megadod a cel fajl nevet,es save. ekkor elkezdi atkodolni az mpeg2 forrast xvid aviba mp3 hanggal. Erdemes egy kb 5 perces klippet rogziteni a tunerrel, probalkozasnak. Ha nem tetszik az eredmeny (pl. tul szemcses,stb.) megprobalhatsz 1mbitnel tobbet beallitani az xvid kodeknek, vagy a Filterek kozul egy resize filterrel alacsonyabb felbontasba atmeretezni, ugy minden egyes kepkockara tobb bit/sec jut, igy a relativ minosege is jobb lesz. Ellenorizni ezt az aranyt a Gspot "Qf " adataval tudod, a kesz xvid avi-t megnyitod vele es figyeled, milyen szinu az ertek.
remelem tudtam segiteni
udv
Balinov -
Balinov
titán
erre gondoltam: Delay Audio Track
kideritesre: na ez jo kerdez, talan Gspot megmondja, de nem vagyok biztos benne.
-
Balinov
titán
Szia,
hirtelen felindulasbol a vdbumodot ajanlottam volna en is, de mar irtad, hogy megvolt. Esetleg meg talan a Nandub-ot tudnam elkepzelni, hogy megbirkozna vele.
Ize, ha meg tudod nyitni,le is tudod menteni a hangsavot wav-ba. Ha igen, akkor CBR mp3-at csinalsz belole, a regi hangsavot torlod, ujat hozzaadod, es direct stream copyban ujra osszedobod.
-
Balinov
titán
válasz
Discography #1369 üzenetére
a gond a VBR hangsav miatt van,alap Vdub sajnos nem sok jot tud kihozni a VBR kodolasu hangsavokbol. Megoldaskent hasznalj VirtualDubMOD-ot vagy Nandubot. Azok megbirkoznak jol a vbr hangsavval.
-
Balinov
titán
válasz
beeeeerka #1361 üzenetére
Szia!
screengrabhez szedd le ezt a piciny,ingyenes alkalmazast.Kerdesekkel ne aggodj,en ugyanezt csinaltam az elso 3-4 evnyi ph-s tagsagom alatt. Az ir mobilnet meg ugyanolyan,mint otthon a vodas. lasd Huawei E220/xxxx topikot.Cserebe nem kellett hozza semmi,csak egy szinten gyori srac,akitol megvettem a modemet..
-
Balinov
titán
válasz
beeeeerka #1355 üzenetére
Szia,
a kepeket szvsz legegyszerubben az imageshack toolbar segitsegevel toltheted fel, van benne scren kepcsor funkcio,meg direkt upload. Hasznald ezt,nagysagrendekkel gyorsabb,mint a kepfeltoltes.hu es radaasul en is megtudom nezni,mig a kepfeltoltes kulfoldrol olyan,mint a seggbe*rt anyagcsiga..
Az AVI formatum (mint az MKV is) csak egy kontener,ami kulonbozo kodolasu video es audio adatfolyamokat tartalmaz. Lehet xvid,divx,mjpeg kodek vagy mp3,ac3,ogg)
A tomoritetlen video iszonyat helyigenyu, azt szoktak tobb helyen tanacsolni,hogy egy laza tomoritesu kodeket hasznaljon felvetelhez az ember (huffyuv,picvideo mjpeg kodec). ezzel felveszed,aztan amitvel kivanod,megvagod es utana csinalhatsz belole mpeg4-et, dvdt-t,stb.
Azert meg elnezessed kivanom, hogy nem tudok 5 percen belul valasz hszt adni,de ugye megerted, hogy uj orszagba koltoztem,uj munkahely,betanulasi idoszak, uj lakas,korlatozott neteleres es ha gepkozelbe jutok,nem a virtuadubhoz segitseget kerek topik az elso,amit megnezek.
Es ez ,egyezzunk meg benne, nagyurfuggetlenBali
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1299 üzenetére
akkor tényleg passz,hogy miért lesz 2-300mb-val több.Azért nem tömörítem - még - át ,mert a 21db 10mp-2-3percig terjedő klippet egyesével beállogatni 2menetes xvid kódolásra kicsit macera. Egyszerübb összefüzni 1 komplett fájlba - nekem legalábbis - aztán azzal szórakozni.
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1297 üzenetére
fogalmam nincs,miért,de most egy másik 20-as frag sorozatot (7,2gb) fűztem ugyanazzal a módszerrel össze és 7,5gb lett.Ennél a második összefűzésnél Gspot szerint 54328kbits a video bitsürüsége,a Qf=5,240,a felbontás 720x576.Szúrópróbaszerüen megnéztem 3 avi klippet,azoknál igy néz ki,mindegyik 720x576-os felbontás
61766kbps/Qf=5,957
69197kbps/Qf=6,674
66684kbps/Qf=6,432én csak arra tudok gondolni,hogy újraindexeli az egyesített videót és emiatt van a párszáz megás többlet.
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1295 üzenetére
már most jobb a helyzet,daa-raa...korábban egy 20db-ból álló fraps avi klipp kollekciót ha összefüzettem simán default beállításokkal direct stream copy módban már az első 1-2 darabka (500mb-1,5gb) volt vagy 9gb+ fájlméret...most ez 21darabból álló, 4,9gb összméretü sorozatot fűzött így össze 5,5gb-ba.
-
Balinov
titán
még egy hülye kérdés,ezt a részét (sem) vágom. a FPS1 (frasp coded) által rögzített videó RGB32bites, xvid/divx-hez nem másfajta kimeneti formátum kell?
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #1288 üzenetére
valahonnét régről a lanczos féle rémlik,hogy azt dícsérték,meg talán még a bicubic is,hogy azok jobbak talán a binilear-nál.Közben utánaovlastam és valszeg eleve ott szabom el,hogy 1024-ben rögzítem a fraps videót (kb 100mbit sávszéllel,gspot szerint
),holott célszerűbb eleve 800x600-ra vagy 640x480-ra belőni a cod4-et a demórögzítéshez.
-
Balinov
titán
Sziasztok,tudnátok egy jó minsőégü resize filtert ajánlani vdub-hoz?
Feladat a következő: fraps video,1024x768@25FPS-ből szeretnék 800x600 vagy 640x480 -as xvid-et kódolni 2menetben 1,5-2,5mbit bitrátával DX50-es fourCC-vel. Azért nem Divx6-al csinálom,mert "-error 2"-vel elszáll az utolsó stable és experimental verzió is,ha divx6-ot választok.
El is készül a videó csak pl. a beírások elmosódottak lesznek. Úgy csinálom most,hogy
2pass1st pass:audio=no audiovid=full processing,filter->resize->800x600 vagy 640x480,compression= xvid 2pass1stpass,save avi,add to joblist
2pass2nd pas: audio=mp3, 112kbit,lame mp3,vid=full processing,filter=resize->800x600 vagy 640x480, compression=xvid 2nd pass pl. 2mbit. és így készül el a fent linkelt próbavideó, ~6mb méretben.Rosszul csinálok valamit?
Köszi a segítséget
üdv
Balinov -
Balinov
titán
Sziasztok,beleszaladtam 1 olyan problémába,hogy picvideo mjpeg kodekkel 720x576-ba, 15-ös quality-val felvett avi-t sem a vdub,sem a vdubmod,sem a nandub nem tölt be rendesen. Konkrétan az input/output preview és a vágás nem jó.
-
Balinov
titán
üdv,
röstellem magam,de kereső barátommal sem találom meg azt a hsz-t,ahol egyik kolléga összefoglalja jó szájbarágósan a 2pass tömörítés vdbubbal menetét.lépésről lépésre.
nem rémlik vkinek,hogy melyik topik/hsz volt az? Agrab-ra emléxem,hogy elkövette
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Milyen routert?
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hardcore café
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest