Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
Jó látom, kb 25 dolcsi körül beszerezhető ez a fajta adapter?
Nálunk is van pár öregecske gép, amiben van sas diszk és a raid vezérlőn át smart adatokat alapból lehet nem tud kiolvasni a rendszer (én még nem nézegettem, csak a kollégák). Praktikusnak tűnik megnézni karbantartáskor az állapotát egy-egy diszknek.És ha jól látom nem összetévesztendő valami olyan sata-sas adatperrel, ami sata kompatiblis drivekhez csak passzív csatlakozó átalakító..
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #5 üzenetére
Sima NearLine lemezekre gondoltam. Ezek 4-5 tányérszám felett vannak. Talán a nagyon nagy lemezeknek van jó áruk, de oda meg olyan vezérlő is kell. És csak ismételni tudom magam, 3-4 lemez és a vezérlő 50-60w-ot is eszik üresben. És ha használod, akkor meg feljebb megy. Viszont a minőség miatt sokkalta tovább bírják, de cserébe hűteni kell.
Sima Kb. 4TBig pár ezer forintos tétel a mai napig. Mondjuk ha nem zavar a hangja és van külön helyed rá..
#10Candy: Voltak már lemezeim, sőt van még scsi lemez is elpakolva. De Maxtor DM8-9 mellett nőttem fel.
-
válasz
Sanchez638 #3 üzenetére
Hang tekinteteben azt javaslom, hogy hallgass meg egy sima sata wd goldot, annak a seekelesi hangjat ket szobaval arrebb is lehet hallani, ha koncentralsz.
-
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Azt vettem észre, hogy ezek a nagyobb több terás vinyók nem igazán tűrik jól a nagy hőmérsékletet. A régieket nyugodtan lehetett használni tűz forrón is, semmi bajuk nem lett, ezek viszont megdögölnek tőle. Amit meghálálnak, az az, hogy ha van alattuk, vagy felettük egy venti. Nálam össze vannak szendvicselve, ezért megfőznék egymást, de így nyáron is 50 fok körül vannak.
-
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #5 üzenetére
Ja az SMR vinyók szörnyűségesek, ráadásul nem csak a sebesség, hanem ha rossz szektorok kezdenek képződni rajtuk, könnyen elpusztulnak. Vannak manapság aprón 10tb vagy afölötti héliumos sata vinyók csökkent kondícióval. Na azokkal nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak, 10k/db körül lehet találni a csökkent kondíciójú példányokat, eddig 3 ilyet vettem, egy döglött, kettő azóta is megy (már kb 2 éve). Igaz, nálam kb nyugdíjazva vannak, nincs rájuk sok írás, vagy olvasás, csak pörögnek, időnként egy virtuális gép van elindítva róluk, vagy egy nagyobb AI model, esetleg VHS digitalizálásnál vannak megröfögtetve komolyabban.
-
válasz
Sanchez638 #3 üzenetére
Ne a 15k-s 2.5" meghajtókra gondolj hanem a sima nagy 7200-asokra amik ugyan azok mint az enterprise kategóriás meghajtók. (illetve van a fapad asztali szintű nearline sas azokat nem venném)
Egyedül a karbantartási zaja ami zavaró lehet, azaz az amikor megadott időnként végigmegy a felületen. (nem tudom mi a neve fejből) De ez sem mindegyiknél van.
Hang sokban függ a háztól amiben van, egy olcsó gépházban sima vincsi is olyan hangot csinál hogy a szomszéd meghallja. Egy jobb brandben ami gyárilag gumibakos ott a seeket fogod hallani munka közben meg a fent említett karbantartási fejpakolgatást. De rosszabb asztaliaknál meg idle fejpakolás lehet aminek sok haszna nincs.Pikari
A kicsiknek nincs értelme valóban. Van 3TB-os olcsón (6-7-8eft) de szokott lenni ennél nagyobb is ilyen áron.
Sebességnek messze jobb mint az olcsó vincsik amelyek SRM-esek, nem eggyel szívtam meg hogy 10MB/s az írás egy idő után és alkalmatlanok aktív használatra. (2TB-os seagate volt) Nálam a 6Tb-os 10 éves hitachi is gyorsabb mint egy használt asztali desktop, igaz nem sokkal mivel technológiailag csodát nem tettek.
Meg ki lehet fogni néha SAS SSD-t is bazi nagy TBW-vel aminek a tizedét sem szokták kihasználni.
Mind azon múlik ki mit tud beszerezni. Én is csak úgy venném ha maximum féláron van egy asztalihoz képest ugyan azon TB-os meghajtó.
Több féle volt ezekből, a kicsiknek a sebesség/elérési idő volt a lényege. A nagyokból volt az olcsó nearline ami ugyan az mint egy asztali és van az enterprise ami már komolyabb.
Azzal van a gond hogy ma nem kapsz újonnan normálisat olcsón, csak SMR van ami alig jó valamire.SAS vezérlőm is van nem egy, driver nem kell hozzá, minden OS alapból ismeri és minden SAS vincsit és SSD-t kezel az ősiektől kezdve a maiakig. (lsi 9211 8i chippes dell h310 és h200 fw moddolva, 10eft körül mennek)
-
Pikari
veterán
Szinte az összes sas lemez, amiket látok, pár száz giga, max 1 tera. Inkább ezért nincs rá kereslet, ezek a méretek már 10 éve is nevetségesek voltak. A sebességük meg semmivel se jobb, mint a sima teszkógazdaságos sata vinyóké. Ez egy halott szabvány.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #2 üzenetére
Van tapasztalatom. Hangos, melegszik és sokat eszik. Otthon meg szerintem kihasználni sem lehet a tudását.
-
válasz
Sanchez638 #1 üzenetére
Annak jó akinek már van kukázott, selejtezett sas vincsije mondjuk több TB-os és szeretné használni. Nálam pont marad egy 6TB-os amit senki nem vett meg még 20eft-ért sem így megtartottam, ezzel legalább fel tudom használni.
Ha összehasonlítod a fogyasztását egy desktop hdd-vel akkor kb 2x annyit eszik azaz 5w helyett 10w-ot, ez egy évre is csak pár ezer forint.
-
Sanchez638
addikt
Tök jó cucc lett volna ez 3-4 éve. Szerintem az energia árak miatt a sas lemez igencsak felejtős lett. A nagyobb lemezek amúgy is jó drágák..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Tőzsde és gazdaság
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest