- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- OLED TV topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- VR topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
korn
aktív tag
Szerintem nem menj 110 fölé. Bár ahogy olvasgattam másnak 120 környékén sem volt baja. Régebben én egy 945-ös p5pl2-e lapon emelgettem pci-e-t, és 115-120 környékén/felett nem látta az IDE cuccokat.
Végülis 64GB-os ssd-n is elfér simán minden, csak a letöltéseket és a nagyobb progikat, játékokat egy hdd-re kell tenni.
Igen jelentős lesz a rendszer gyorsulása, komolyan mondom, ilyen sebesség előrelépést egyik hardver csere sem okozott eddig. Csak klikk és megy minden szinte egyből, nincs tökölés. Van ssd-s topic, ott mindent megtudsz, ha érdekel a dolog. -
Apollo_21
addikt
-
boxos23
aktív tag
Nekem is ddr3-as lap volt a p43 chipszet.
Pontosan ez: Gigabyte P43T-ES3GDe mondták már egy páran hogy a DDR3 és a S775 nem jó párositás, jobb DDR2 vel.
-
korn
aktív tag
-
do3om
addikt
A ram sebesség nem számít szinte semmit!! Bőven megéri feláldozni ha ez kel hogy a proci menjen még akár csak 100mhz-vel többet.
De ha szintetikus tesztekkel játszok akkor más.Az jó szar hűtés lehetett hogy a Water 2.0 15 fokot vert rá, a jobb lég hűtök lenyomják, vagy nagyon minimális lesz a különbség, és 20k az ára. Igaz azok is 10-14 ezerbe vannak. (de van használt is)
Én sem szolok hozzá csak ha tudom mit írok, másnak is meg kéne ezt fontolni.
-
lipi67
nagyúr
[itt összehasonlíthatsz procikat]
Nem, nem úgy értettem, hogy megáll 333-as procival is. Úgy, hogy nagy szorzóju procival kevésbé terheled az MCH-t és nem kell magas FSB
Gery15 : Ha cl 6-os, akkor 6-6-6-18 TrD 10
Többit holnap, még dolgoznom kell egy géppel és hajnalnalban meg kelek.Ha a Vid-ed 1,225V akkor Terhelve lehet 1,35V is simán, ha tudod hűteni ..Az bios 1,4V körüli.
Azt hiszem a vcore fesz kevés.
Többit holnap ha nem baj -
PeL
addikt
-
lipi67
nagyúr
Egy E5800-as lenne neked szupi!
16-os szorzó, minimális FSB emelés (lapodat nem hajtod ki) magasabb órajel. Azért nem voltak annyira népszerűek mert azt hitte mindenki, hogy ezeknél határ lesz a csillagos ég, de tévedtek. Viszont nálad..Mire feszt kéne adnod, addigra a proci is "elfárad". Ideális lenne!!!! Kérdés, támogatja-e a lapod.Én [ilyet] csináltam vele, meg 200MHz-cel többel validoltam.
-
-
lipi67
nagyúr
E6000 es szerianal, miert dragabb az E7000 aminek 3MB ... - Más gyártástechnológia, utasításkészlet. Azonos órajelen gyorsabbak és az L"-es C-ből nem minden profitál.
(régi Q9550-em 12M, mostani I7-em 8 és..) -ok ez hülye példa volt...A 2180-at egy olcsó 7200-re cserélném ha elég 2 mag. Érezhető lesz a különbség és a tuningja is kva jó.
Ha nem elég 2 mag, akkor egy q8xx bőven jó választás.
V-mod: hm.. amit lehet, oldj meg biosból, az a tiszta munka. -
lipi67
nagyúr
Lapod nem befolyásoló tényező, a procid a limit. Azt nem értem, hogy miért nem a max szorzóval (10) hajtod a 2180-at. A régebbi FPO-ju 2180-ak [enyém is] VID feszükhöz közel is jól mentek, és a végük is jól skálázódott. Az újabb procik azonban úgy 1,275 és 1,35V VID körül jöttek ki és 3-3,2GHz volt ezen a feszen a tudásuk.
Szerintem nézd meg 10-es szorzón, és VID+0,06V feszen, s amit tud ott, azzal érd be.ez is csak pin moddal emelt fesszel 1.35V-drop - ebből semmit se értek ám!
Ha a procid VID-je 1,3V a Vdroop miatt akkor kapjon 1,246V-ot kb terhelve. Biosban adj neki akkor 1,38V körül, az terhelve se lesz több 1,32V -nál ami annak a cpu-nak 24/7-be is bőven kevés.
Szard le, hogy az Intel 1,365V-ot ír, az kb azt takarja, hogy ez volt a legmagasabb VID amivel kijöttek ezek a procik. Alacsony Vid kb alul és pici fesszel fürgébb, de felül már jobban melegedik. Magasabb VID alul lustább, de jobban terhelhető és nem melegedik annyira. A sávszél ne tévesszen meg, egy 8x400-on járatott cpu semmivel se gyorsabb mint mint egy 10x320-on, ezt tesztelgettem. Ha a 10x320-nál a memóriákat úgy tudod visszaosztani, hogy csak 60MHz-cel jobban menjenek mint 8x400-on, akkor már 1 szint! -
csurenzoo
aktív tag
Itt egy teszt. Igaz nem G860 van benne.
E8400@4GhzvsI3-2100vsG620 -
PeL
addikt
Sajna hiába húznám, még akkor is nagyon sok maradna a kártyában, hogy rendesen ki tudjam hajtani mindenképp újítanom kellene. G860-at lehet kapni újan 16K körül, használtan még olcsóbban. i3 már nagyobb összeg, újan 30K. A G860 lényegében egy HT nélküli i3. Nagyon jó kis processzor az áráért. Én tavaly decemberben vettem az E6700-asom 22.000-ért. Ha most vennék procit gondolkodás nélkül G860-at vennék.
-
PeL
addikt
Igen én is azt hittem először hogy rosszul van feltéve. Mikor meglett a proci BIOS-t kellett frissítenem mert csak az újabb támogatta a mostani CPU-t, aztán tesztképpen visszaraktam a régi E2160-asom de az csak 30-32 fokon üzemelt. Utána megint vissza az E6700, 50 fok.
De amúgy szerintem erre a procira már nem fogok költeni, inkább majd cserélem az alaplappal és RAM-al együtt egy LGA1155-ös G860-ra vagy G870-re, esetleg ha lesz úgy pénzem akkor egy i3-2100-ra. A HD7770-hez állítólag elegek ezek is.
-
pook20
aktív tag
szerintem is kampec a dolognak....csak a hibakódot nem tudom mit jelent ésigy nehéz próbálkozni...
egyébként itt a kép róla
bocsi tudom hogy egy órásat kellene be linkelni de mindjárt tervezett áram szünet lesz!/van egy előlapi panelem azon is stabilan ennyit ír ki játék alatt is.....
/
-
qdak
addikt
-
krups8
tag
4850-ről 5850-re jajám nagy lesz, ha lesz..., mert BF3-mon gondolkodok, de Red Orchestra 2-hőz elég most is a gép és hát kettőt együtt nemigen, elverni másra is tudnám a zsét és hát csak a helizés miatt megvenni a drága zsugát... Persze jobban menne a quadhoz, meg 6giga RAM-hoz, de áhh el kell döntenem. ja még a game is 4rugó. ehh Kösz szépen!
rostiron: szerintem is megér annyit a P4. Az már P4 élmény, nem Celeron. Akkoriban nekem is volt és megettem a kalapon mikor A64-re váltottam. Pedig azokat a P4-ekkel együtt tesztelték.
-
krups8
tag
Hát 400-on már nem szerette, de lehet más pontokon is feszt kellene adnom, vagy még lejjebb venni a szorzót és... bár ja melegszik eléggé. Viszont játék közben feltünt most, hogy nem tünt fel semmi. Szóval ki kell irtani a parám, hogy úgyis beakad, ha pillanat van multiba. Kösz, ha lesz mellé nagyobb kártya még vizsgálom majd, meg még biztos utána kéne olvasni a lehetőségekgnek, mert azé nem rágjátok számba, hogy 968+527 az mennyi,
De kööszönöm!
-
krups8
tag
Alapfeszre gondolok, amit a gyár meg neki. Hátha értesz hozzá, vannak ezek az ES procik intelnél. Nem tudom mit takar, de valami extra...
nekem a CPU-z nem, viszont a core temp úgy írja ki, hogy "Intel Core 2 Quad 6600 (Kentsfield) (ES)" Akkor ez most egy olyan ES proci, vagy az összeset így írja?!
-
krups8
tag
prime95-el most stabil vagyok 2.75-ön. 2:3 járnak a ramok, mert nem is tudom, hol lehet 1:1-re tenni, meg gyári hütés, meg örülök ennek is.
Memória is egy darabig jó így, mert 3 modul van és az egyik csak nyóccázas. DualChannel van, meg emelt órajel, meg gyári hütés. 82 fok volt a max a CPU-nak. Hát annyira szerintem sose teker, mint prime 95 alatt. Amivel én játszok lehet nem is kezel 4magot (RO2), viszont pont azért akartam kicsit emelni, hogy ha csak 2 magot lát, akkor nem múljon azon a zakció. De köszönöm!
-
Krygos
csendes tag
Nah szóval azzal a módszerrel amit te mondtál, a proci 3GHz-n de amikor elkezdtem tesztelni egy ki idő után a program valami hibát észlelt és a 2. magom leállította a tesztet.
RetepNyaraB hozzászólása alapján mindent beállítottam, majd az FSB-t beállítottam 200-ról 215-re. (tudom hogy azt írta hogy 5-10 lépésenként mennyek, de gondoltam kezdetnek nem lehet ebből baj.)
A gép elindult, elindítom a teszt majd olyan 57-58 foknál elkezdett a kép ilyen egyre erősödő éles hangot kiadni.
Nem tudtam mi lehetett ezért gyorsan leállítottam a tesztet.
Gondoltam akkor kezdjünk kisebbel, beállítom az FSB-t 205-re, a gép elsőre nem indul , majd automatikusan vissza tette magát 200-ra. Na mondom akkor már csak azért is beállítom 210-re. A gép elindul majd amikor elindítottam a tesztet lefagyott a gép.
Még annyi hogy a legelső esetben egyáltalán nem sípolt a gép.Nagyon örülnék annak ha valaki elmondaná, hogy melyik esetben mi mért történt.(ha egyáltalán ennyi infóból ezt meg lehet mondani)
Igazából lineárisnak gondoltam a dolgok, tehát ha 3GHz- ment a gép és csak a tesztre dobott egy hibát, akkor gondoltam hogy olyan 2,5GHz-ig nem lehet probléma a másik módszerrel.Remélem tudtok segíteni mert eléggé jól jönne ha nem kéne új procit vennem a jobb órajelért.
-
-
djnyakesz
aktív tag
Ja azt hittem valami másra gondoltál.... neeem, nekem annyit nem ér meg hogy szétkapjam és játszadozzak vele, meg annyira nem is értek hozzá hogy belenyúljak a prociba! Ez inkább az olyan zseniféléknek való mint te
Maradok akkor így a seggemen, veszek másik procit ha lesz rá keret! Köszönöm a sok sok segítséget! Azért ha van mégis valami megoldás, azt meghallgatom!
-
djnyakesz
aktív tag
qdak..... egyszerűen nem értelek! Milyen infóra van még szükséged? Mi az hogy "mennyin vagyok"? Melyik szintre vagy kíváncsi!? A CPU-t leírtam hogy 55 fok volt 5 perc után...
A BIOSban ami az FSB-re vonatkozhat az szerintem ez:
Az utolsó képen a "TURBO" ra nyomtam előzőleg, akkor fagyott ki a BIOS
Na de itt elég kevés lehetőségem van....ötlet?
-
djnyakesz
aktív tag
A kép amit linkeltem a TEST UTÁN volt már...
de most megnéztem újra... -
djnyakesz
aktív tag
Oké és ha benyomtam a Stress testet és látom hogy 100% a sárga kis vonal folyamatosan akkor az azt jelenti hogy minden oké? Mikor fogom észrevenni hogy nem oké valami?Vagy mit kell itt nézni egyáltalán?
-
djnyakesz
aktív tag
Mi az a stressz teszt? mert én az EVERESTben csak alul az óra mellett látok számokat és azt hogy mi mennyi pörög....honnan fogom tudni az FSB átállítás után hogy mi a reális érték?
Most azt látom hogy:
CPU: 34 fok
Mag1: 37 fok
Mag2: 39 fok
GPU dióda: 47 fok
hűtőventillátor: 2,6 (azt nem tudom hogy mi Celsius vagy mi az anyám)
Alaplap: 36Tehát mi a reális, és mi a max? vedd figyelembe hogy fogggggalmam nincs milyen hűtésem van
azt tudom hogy szép nagy!
Hogy tudom megnézni azt, hogy tudjatok segíteni?
-
djnyakesz
aktív tag
Hát öhm ez elég durván néz ki, különböző kis lyukakat letakargatni a procin, nem szeretném elcseszni! Nem szeretném agyon húzni ezt az amúgy sem mai procit, csak azt, hogy 2ghz-ről jussunk el a 2,4ig pl!
Nem tudom hogy a hűtésem elbírja e egyáltalán, mert nem tudom hogy meddig hűt, és meddig nem!Alap kérdéseim vannak
Az alaplapomat fentebb linkeltem, de itt a manualja is:
[link]Van itt pár fura dolog...pl a manualban azt látom hogy:
Memory Support
- DDRII 400/533 SDRAM (2GB Max)
- 2 DDRII DIMMs (240pin / 1.8V)Ennek ellenére nekem 3gb DDR2 SDram- van a gépben!
Supported FSB
- 533/800/1066 MHz
Az Everestben pedig azt látom hogy:
CPU FSB -
Blaze71
őstag
Mobilnetezek GPRS hálózaton. Szóval nálam 5-10 perces kimaradást észre sem venni.
A többi cucc azóta is hibátlanul üzemel más lappal. NFoerce Chippes lappal már kétszer szívtam, az ATI Chippes lapokkal meg egyszer sem. Pedig ATI Chippesből már nekem is volt jópár, meg építettem is haveroknak néhányat.
-
Blaze71
őstag
Az a lap egy hulladék. Mondhatni mi a francért venne egy olyan lapot, amit bővítésnél cserélni kell. Meg aztán elfelejtheti a tuningot is. Az MCP meg fűti a lakást. Eléggé felejtős a cucc, még akkor is, ha Gigabyte. Amit én ajánlottam, csak 5 ezerrel drágább.
Az Athlon-II 240-es csak 2 magos Rana, ami nem tartalmaz további magokat és L3-at sem. Amit írtam, Athlon-II 425 eleve 3 magos, valamint lehet benne letiltott negyedik mag és L3 is, ha ügyesen vásárolsz és CACYC AC kóddal Deneb magos. Ha meg ilyen procid van, nem árt egy olyan lap, mint a fenti, amivel aktiválni is lehet a letiltott dolgokat.
Táp rendben van, bőven elég a 350-es FSP.
1 GB DDR2 800 MHz manapság már rohadt kevés és ennyi pénzért rablás is. 2 GB DDR2 1066 MHz sem kerül 10 ezernél többe.
A 4670-es kárty fölött meg eljárt már az idő. Persze jobb sokkal, mint az integrált 4200-as, de nem felel meg a mai levárásoknak. Ahhoz meg rohadt drága, hogy jövöre kidobja, ha esetleg cseréli.
Én úgy gondolom, hogy érdemesebb összerakni egy modern, de némileg hiányos gépet, amit majd tud bővíteni és lesz egy modern, erős gépe. Annak semmi értelme, hogy összerakj egy hulladékot, zömében régi, kifutó alkatrészekkel. Hiába jó a táp és a proci, ha a többi gyenge. Arra később lehet bármennyit költeni, nem lesz soha jó gép. Ha megfogadod a tanácsomat, akkor valami hasonlót építesz. Később lehet bele venni egy HD5xxx kártyát, meg további 2 GB memóriát.
Árak a múltheti Ipon árlista alapján:
AsRock A785GXH/128M - 15812
Athlon II X3 425 2.7Ghz AM3 BOX - 16600
FSP ATX-350PNF - 5724
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz - 12250
WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 - 11037Összesen: 61423
Ehhez majd később jöhet a már fent írt 2 GB memória újabb 12250-ért és a HD5xxx.
-
Blaze71
őstag
Igaz, hogy ez nem a milyen gépet vegyek totyik, de ha 4570-es ATI kártya szóba került, akkor lehet, hogy elég egy darabig a 4200-as integrált kártya is.
AsRock M3A785GXH/128M alaplap integrált HD4200 VGA-val.
Athlon-II 425 processzor, ami kis szerencsével a fenti lapban megy X4 B25-nek.
Gigabyte SuperB 460 táp, bár a 350-es és 400-as FSP is tökéletes.
2 GB DDR2 memória, majd idővel vehetsz mellé párt.
WD 500 GB-os winyó.Ez kijönne 60 ezerből, vagy egy picivel többől és talán az AM3 - DDR3 párosítás is hasonló árban van, csak nem megy fejből a típusszám.
Bocs
Szerk: elfelejtettem OFF-olni...
-
KaraDani
addikt
összeveszésről szó sincs
ahogy nézem a legolcsóbb am3 as giga lap is 20k+proc 13k és már a felénél is vagyunk a keretnek.
60ból kéne összerakni, tuti használt lapot procit memot vgat szereznék, vinyó legyen új, meg a táp. Most melyik topciban is vagyunk amúgy, ez a milyen gépet vegyek topic?
-
Rica
senior tag
Az a tapasztalatom, hogy ha a GPU órajelét emelem, sokkal többet ér plusz fps-ek tekintetében, mintha a (vga) memóriával küzdenék. Nálam fontos, mert most is a 30-as átlag körül játszom, szal +/- néhány fps sokat számít. Tehát ugyanazt mondanám, mint a CPU/RAM esetében gémekhez: memória legyen elég mennyiség és jó minőség, de külön nem küzdök magasabb frekiért és alacsonyabb időzítésekért, mert nincs gyakorlati haszna (persze kíváncsiságból megnézem).
KaraDani: én eddig azt hittem, hogy az Orthos ugyanaz, mint a Prime. Nem sokára visszajön a garcserés TX2-őm + alakítok rendesen a szellőzésen, kipróbálom a procim végét.
Még mindig a jó öreg 95-öst használod, vagy van újabb verzsön? -
KaraDani
addikt
Azért én proci tesztenk maradnék, a proci teszteknél. Orthost hanyagolnám, gyengus, az nálam még akkor is ment amikor prime 10 perc, ibt meg 3 perc után kiakadt.
Rica: Szerintem fél óra Prime/IBT elég ha játékra használja csak az ember, játékkal úgyse tudod folyamatosan annyira leterhelni. Ha videot vág renderel, és egyéb hosszú ideig tartó erősen processzoréhes dolgot csinál az ember akkor látom értelmét a 2óra és feletti procitesztnek.
-
Tubica
senior tag
Everest home 3ghz-ig engedi most 9*216-on van 9*400-ig lehet felvinni.
Úgy akarom megpiszkálni, hogy leveszem a memóriát 533mhz-re ( 266 ), és addig húzom a procit, míg a ram el nem éri a 333mhz-et ( 667 ) hogy ez lehetséges-e, így értem a húzást.
csinálok pár everestes, és CPU-Z-s képet.
-
lipi67
nagyúr
"+ még egy érdekes dolog ugyanis ha tudtam adott értéken le is teszteltem és 3555 felett a proci teljesitménye visszaesik ? mint Hot CPU Tester Pro mint CSsource stress teszt romlo eredményt mutatott minél feljebb mentem
"-Ez lehetetlen..Valami mással (Super PI,Cineb.R10-zel teszteld) -
Sk8erPeter
nagyúr
Uhh, ez tényleg nem semmi, hogy akár a duplájára lehet húzni... Hallottam már róla, de azt hittem, urban legend
Őszintén szólva eddig még azt a 2 GHz-et sem igazán használtam ki, mostanában nem igazán van időm játszani, de majd ráérősebb időszakomban megizzasztom a kicsikétMondtam én, hogy nem az FSP 350PNF a hibás
-
puttputt
őstag
köszi!Igen,én is a tápot látom gyenge pontnak,de azért a 400-as már nem az a tré 3xx széria,amelyik TNT-ként is bevethető:-)A ramokon van hővédő lemez,meg engedi tolni 2,2V-ig..meg végül is 4 egyforma kingston..na mind1,holnap beizzítom,próbálgatom,aztán meglátom,írok tapasztalatokat,eredményeket.
-
puttputt
őstag
Hello!
Egy Abit AB9 Quad-GT+400W Codegen+P965 chipset+4x1GB DDR2 Kingston 667mhz egyeként sapkákkal, 1,8V (CL)+4650-es PCIexpr ATI 1gig gép E7300 processzora (2,66 alapon, 3M/1066fsb) meddig vihető, ill. meddig, hogyan vihető legtovább? Úgy, hogy lehetőleg ne 2 napig tartson a proci, ne füstöljön el, ne induljon újra a gép, ill. ne kékhalálozzon a vistax64. /Egyébként kell csak új proci-beültetésnél win-reinstall?/
A procin van paszta, szinte sosem használt, ill. saját hűtőjével jön. (A gépben van még két plusz gépházventi (igaz az egyik egy gyári Intel, lehet, hogy az ki is kerül )
Köszi a válaszokat! -
Sk8erPeter
nagyúr
Jó kérdés, esetleg megkérdezhetnéd a tápos topicban, hogy volt-e vkinek hasonló jellegű problémája a 350PNF-fel, engem is érdekelne! Mert ha tényleg parás a dolog, akkor a későbbiekben én is óvatosan fogok hozzáállni a tuningos kérdéshez
Kész bűn különben, hogy alapjáraton megy az E2180-amEgyébként tényleg soknak számít ilyen esetben a 0,05 V?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez elég egyedi hiba lehet, mert nézd meg az adatlapomat, azt a konfigot röhögve viszi. Nem egy hűdenagy konfig, de 66GT-nél jobb...
A tápos topicban meg más helyeken sem hallottam túl sok negatív visszajelzést az FSP-ről, sőt.
De persze előfordulhat, hogy kifogtatok két rossz darabot, ki tudja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged