- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, akkor ezek szerint tényleg működik a dinamikus freki-állítgatás, köszi a megnyugtatást!
Akkor hagyom úgy a francba. Csak azért merült fel bennem a gondolat, hogy vissza kéne állítani, mert pl. a Windows bootideje elég gagyi, most 1 perc, sztem ez nem a legjobb idő, és elvileg már nem a vinyó a keresztmetszet, mert egy elég gyorsnak számító HDT721010SLA360-am van, tehát gondoltam, hátha a proci órajele alacsony. Vagy ez a gondolatmenet nem stimmel?
-
rolixyz
tag
Igazad lett, valószínüleg a ramok nem birják. Engedélyezve volt a biosban az, hogy az spd alapján határozza meg az időzitést vagy mi, vmi ilyesmi a neve. Lényeg, hogy most néztem, hogy 400mhz-en 5-5-5-18as van ajánlva, és most 4-4-4-12-n ment. Valószínűleg ez volt a baj. Amugy ezek az időzítések hogy mennek? Gondolom minél kisebb annál jobb. Számmotevő lehet pl az elöbb irt 2 eredményt közt a különbség? Vagy felesleges szórakozni ezzel? A ram fesz auto-n van, ha azt emelem akkor lehet birja majd a 4-4-4-12-t? Bár csak akkor fontos ha érdemes foglalkozni ezzel. Egyébként 4x1gb kingmax DDR2 800mhz ramok, szal nem egy csúcsminőség
-
Red Rebcs
tag
ha valami kis progi p2 vagy még korábbról fennmaradt mert jó és
fejlesztik. Alapvető szerviz progi ő ( eddig minden szervizben ismerték ahol mellóztam)nos kicsit érdekes hogy aki benne van ebben a szakmában nem ismeri
nem bizom a op alól futatott mem tesztelőkben ennyi
ha gázos az op hogy szüröd ki hogy ő e felelősmeg ez a ramonkénti tesztelés és érdekes
lévén a gépet nem ramonként használodés ha lefut a teszt külön külön
attól még lehet megomlás a több ram használatából -
CséZé
őstag
tehát bejön egy kis ablak ahova be kell írni a RAM mennyiséget, aztán entert nyomok és bejön megint egy ablak, bár most vettem észre h közbe a kis ablakba megy a %-os számolás felfelé
ha 2*2Gb RAM-om van akkor 2048-at írjak be?nbl2: még sosem csináltam ilyet, letöltöttem, kicsomagoltam és adjad neki
de úgy látom h nem így kell... -
-
baderoli
tag
Köszi! A fix pcie 100 sokat segített, egyből feljebb tudtam rakni, most 333-on megy 1,38on és +0.1v a ramnak, próbáltam feltenni 400ra de nem indult el. feljebb tettem a voltot 1.93 ra de akkor sem indult el, nem mertem tovább emelni. így most stabilan fut a hőmérséklet is 45 az everest terhelésnél.
köszi még 1x. -
kulerr
őstag
majd innen töltsétek le
elindítjátok majd be kell állítani a Clock Generátor-t (lap chipset-je) majd Get Fsb. Ha rosszat állítotok be semmi gáz nem fog működni ennyi. Ha megvan látni fogjátok az aktuális értékeket a Current FSB/DDR.....mezőben és a felső csúszkával tudjátok állítani az FSB-t majd Set fsb.
Előnye ha behal és újraindítjátok nem kell resetelni mert nem a programmal beállított értékekkel indul hanem az eredetivel -
szilva01
őstag
-
KMT
addikt
Ha csak az orthos fut, akkor elhanyagolható a különbség.
"jobban terheli a procit a magasobb priorítás"
Mert ebből azt gondolhatná valaki, hogy a program csinál valamit másképp, de erről szó sincs.Szóval én csak megmagyaráztam, még ha úgy is tűnt, hogy magam ellen beszélek.
(#5617) Geza26:
Első hsz.
[link] -
KMT
addikt
Dehogy terheli jobban. Arról van szó, hogy melyik program (folyamat) milyen prioritással (előnnyel) kapja a proci számítási kapacitását. Ha 1-es-en, van, akkor minden más folyamat kapja először, és az orthos utoljára. Így nem lassítja a gépet, de nem is olyan hatékony. 9-es prioritáson már szinte teljesen övé az elsőbbség, 10es meg a valós idejűnek felel meg, ha jól tudom. Ezen használva nem kell meglepődni, hogy kezelhetetlenné válik a gép.
szilva01:
Ne használd szegényt azon a feszen, és akkor (talán) nem lesz gondod a hőmérsékletével sem. -
tommyes
csendes tag
Azért akarom átállítani mert azt javasolták h ha egy kicsit húzok rajta 4-4-4-12ről állítsam át 5-5-5-15-re. Ezt meg is akartam tenni de nem találtam. Vmiért nekem a bioszban nincs ilyen beállítás:
http://img111.imageshack.us/my.php?image=dsc00551si0.jpgSzerintem 5-6-6-20as időzítés mellett megy most:
http://img111.imageshack.us/my.php?image=dsc00552jx5.jpg -
KMT
addikt
Ha használtad kb 1-1,5 éve, akkor észrevehetted, hogy használhatatlan volt. Marha lassan töltött be, volt, hogy egyáltalán nem. Külföldiek is panaszkodtak, hogy nekik abszolút nem megy. (Egy másik fórumon nem is engedélyeztük, hogy képfeltöltés.hu-s képeket szúrjanak be...)
Pár napja is volt, hogy nem működtek.
Meg minek azt használni, ha van jobb?
-
Szoszibá
tag
Szia! Semmi baj ha bekapcsolódsz sőt örülök is neki hogy próbálnak itt minél többen segíteni. Ilyen ramjaim vannak: http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_tuningmemoria_olcson.html
Állítólag ezek erre vannak hitelesítve 1.95V-on én már 2.3V-ot is adtam nekik akkor sem volt hajlandó lefutni hiba nélkül.
De akkor alap FSB-vel ugyan ilyen időzítéssel és ugyan úgy 800-on mért megy? -
lipi67
nagyúr
Nem értem?Oprendszerem megvan mind,32/64Bit serves,pista,xp,linux..?Vagy ,hogy érted?Hogy szívatott az XP és a linux?Ja!Csak pista ment meg x64-es xp.
qdak: Igen.Nem brutál de ez 24/7..pi 1m-et meg validot tudott 4GHz-en is de az minek?Engem csak a Prime/Orthos stabil eredmények érdekelnek.. -
BloodyEddie
őstag
Teljesítménnyel most teljesen elégedett vagyok, szvsz jelentősen más nem gyorsulna a procim. Ezen a képen rajta van minden, F3-as a biosom. Ez pedig fél óra prime realtemppel. Ezek a Geil Black Dragonok mennyit bírnak? Húzhatom 1066-ra, vagy jobb nem játszani velük? Nem tudom mennyire "tuningramok".
Egy fontos kérdés: mi a legrosszabb ami tuningnál történhet a gépemmel? Egyszer nem akart újraindulni de azt megoldottam, párszor visszatette magát 2.53-ra, akkor feszt adtam neki és stabillá is vált. De kisülhet a procim vagy a ramom a tuningtól? Rammal mi történik ha túl kis időzítést kap? Mhz húzásnál gondolom kékhalál ha nem bírja, de időzítésnék fogalmam nincsElső komoly konfigom, nem akarom elfüstölni, azért kérdezősködök
-
lipi67
nagyúr
-
-
Tv
senior tag
Valóban. Bár én konkrétan arra a dologra gondoltam, hogy nem egy gombócban vitték fel a pasztát, hanem szétkenték a hűtő talpán, így annak alapból kb 70%-át fedte be. Csak mert sokan ezen is vitáznak hogy szét kell kenni egy vékony rétegben vs. csak egy kis csöppnyit középre, és majd a hűtő széttolja maga alatt (az Egyetem hardveres rendszergazdája utóbbit ajánlotta tavaly, mert így nem maradnak alatta légbuborékok).
-
marcipunk
tag
na, próbálkoztam
3 x htt multiplierrel 11x275 jött ki 1,45v-al.
(twinmos twister memóriák 1,95v 860 körül 4-4-4-12)de hiába csökkentettem a htt-t, akkor sem jött a 9x330
valami jobb hűtési megoldásra is szükségem lenne, mert prime95-el stresszelve 63˙C -ra is felfut
szóval vam még min farigcsálni, akinek van ötlete ne kíméljen!!!
-
marcipunk
tag
köszi segítő szándékot!
(amire te gondolsz, fesz címszóval, az MHz lenne sztem
és igazad van, úgy megy is)
már látok egy lehetőséget a baromságomra, ugyanis a htt multiplier 5x-en van, ami már 1375, és most, hogy kezdek képbe kerülni ezekkel a dolgokkal, az a sejtésem, hogy ez sok.
meg fogom próbálni 3x htt multiplierrel, hátha
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest