Új hozzászólás Aktív témák
-
Palesz82
csendes tag
Hát azt hiszem ezzel a régi lappal itt van a vége a tuningnak. Talán még januárban sikerül beújítanom egy Gigabyte ep45- ös lapot.
320*8, 108-as pci-e frekivel itt stabil másfél óra Orthos után és 47-48 fokot mért a realtemp a teszt során végig.
FSB/RAM arány 4:5.
Cpu feszültség 1.4 volt.
Nincs még valami ötleted véletlenül amit még bekéne állítani? Szerinted milyen RAM időzítésekkel próbálkozzak? Vagy hagyjam auto-n? -
Palesz82
csendes tag
106MHz- es pci-e frekivel 319 fsb-ig tudtam menni, aztán felraktam 107-re így már stabil a 320 fsb-nél is.
A kérdésem az, hogy mennyi a max pci-e freki ami még nem káros hosszútávon? -
Palesz82
csendes tag
Bejött a pci-e freki növelése 106-ra, most már feltudtam menni 300 FSB fölé és gond nélkül bebootol a gép.
Nem gáz, hogy 100 helyett 106-on van? Bírni fogja hosszú távon?
Na most tesztelek akkor, kíváncsi vagyok mennyi fsb-t fog bírni a lapom.
Köszönöm szépen az infokat és az utánajárást. -
Palesz82
csendes tag
OK, ott tartok, hogy beállítottam az FSB/RAM arányt 1:1- re és visszavettem a szorzót 6-ra.
Felraktam az FSB-t 300-ra és a gép csak úgy indul újra, ha kikapcsolom és elindítom mégegyszer. De ekkor visszaállítja az FSB-t alap 266-ra. Már emeltem a cpu feszültségén is, de így is ugyanezt produkálja.
299 FSB-nél nincs semmi gondja, simán újraindul a gép az új beállításokkal. Tesztnél sem jelez hibát.
Mi lehet a probléma? Mit csinálok rosszul? -
Palesz82
csendes tag
Köszönöm!
Az a 3 GHz az elegendő lenne nekem, tehát az első opciót fogom próbálgatni.
Tehát szorzót visszavettem 6-ra és emelem az FSB-t 375 MHz- ig.
Az FSB/RAM arányt hol tudom állítani a BIOS-ban? 1:1-be legyen először?
Mennyi feszültség engedélyezett ennek a procinak hosszú távon? -
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
Ha van időtök, légyszíves segítsetek és írjatok valamit a #7115-ös hozzászólásra.
Köszönöm!Pali
-
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
Hogy tudok elérni kb 3GHz- et a C2D e6400-al egy P5LD2 lappal és 2x1 Corsair 1066Mhz DDR2 rammal?
Eddig annyira jutottam, hogy emeltem az fsb-t 295- re és adtam a procinak 1.4 voltot. A PCIe frekit fix 100-ra állítottam, a pci-t meg 33-ra, ahogy itt a fórumban már sok helyen olvastam. Így Orthossal teszteltem egy órát és minden gond nélkül lefutott.
A szorzót nem tudom magasabbra állítani 8- nál, ez nagy gáz? Csak 6 és 8 között lehet állítani BIOS-ban.
Milyen beállítást javasoltok, hogy elérjem a 3 GHz-et, hogy kitudjam hajtani a hd4830- at rendesen?Üdv.:
Pali
-
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
A következő rendszert szeretném tuningolni:
- ASUS P5LD2/C
- C2D e6400 + CM TX2
- Corsair 1066MHz 2x1 GB
- Sapphire HD4830 512 MB
- Gigabyte Superb 460WEgy egészséges tuning lenne a cél, amivel normálisan kitudom hajtani a videokártyát. Tudom, azzal kéne kezdenem, hogy lecserélem az alaplapot, de sajnos erre egyenlőre nincs lehetőség. Ebből a konfigból kéne kihozni a legjobbat.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!Üdv.:
Pali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo Switch 2
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest