Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #7077 üzenetére
Szia,
Az összes beállítás egyszer él a lapon, ugye? Van neked videokarid vagy az integráltat használod? Ha van, akkor tiltsd le a biosban az integrálta.
Egyébként bocsi, hogy ezt mondom, de megint egy antit-tuning lapot vettél, a P5B topikban csak szivtak vele az emberek, és nem naggyon tudták tuningolni.
Azért remélem neked sikerül. -
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #7068 üzenetére
Megnéztem a képeket.
1. Ilyen alaplapot nem találok sehol ()P5LD2-MQ) még asus honlapján sincs ilyen típus???, Nekem sima P5LD2 volt ugyan ezzel a procival. 3,2Ghz-et sikerült belőle kihoznom tovább nem nagyon ment.
2. A memoriádnál láttam, hogy ugyen nem 2db 1024 1db 512 és 1db 256 os ram van egyszerre a gépben? Ha igen akkor gyorsan szedd ki a két kicsit és csak az 1024 maradjon. Ha a belső vga 256MB memoria foglalása miatt volt akkor is szedd ki, a Pentiumokba vagy 2 vagy 4 db memória modul legyen, csak így fog működni a dual channel rendesen.
3. Memory Voltage: 1,8-1.9-re. CPU voltage: 1,25-1,3 körülire
4. Fan profile ne silent legyen, hanem valami optimal vagy hasonló.
5. Az alaplapodon van inegrált VGA ami tuning szempontjából a lehető legrosszabb. Ezért ha tuningolsz akkor meg kell majd emelned a PCI-E órajelet, mondjuk kezdésnek 105-re, ezzel próbálkozhatsz feljebb is, de 115 fölé ne menny.
6. Configuration DRAm timing disable: állítsd be a memoria időzítéseket kézzel először mondjuk 5-5-5-18-ra. Ha stabil a prci utána kezd ezeket csökkenteni. !
Ha ezzel mind megvagy és így sem megy, írj, és kitalálunk valamit. -
Red Rebcs
tag
válasz
turbocfh #7050 üzenetére
vm
integrált vga cucc
ezzek irodai gépbe valók hogy alapon elzümmögjenek
az újabb csoda érkezéséigasus tuningbarát cuccai -e - e deluxe meg ami felette van
más bios és más cpu táp ellátás sima p5b is használható
2 magos géppemben ő van420 spire kérdéses mivel 8800 gt meg 805 kegyetlen fogyasztók
hütés milyen?
én javaslok tápcserét
500 w chieftec vagy bluestorm fsp
-
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #6979 üzenetére
A Sata probléma ezeknek az alaplapoknak a gonja, sajnos nem tudsz vele mit kezdeni magas fsb-nél.
A North bridge melegedés normális, tegyél rá egy kis ventit és ennyi, nem kell vele foglalkozni. Egyébként a tuningot érdemes addig erőltetni amíg még kicsi erőfeszítéssel és tartós károsodás nélkül tudsz +Mhz-eket kipréselni. Szerintem 3,5 vagy 3,6 között semmi különbséget nem fogsz észrevenni, és ezért nem érdemes idő elött gajravágni semmilyen alkatrészedet. De ez csak az én véleményem. A 3,5Ghz már szép. -
Gyufaaa
veterán
válasz
turbocfh #6865 üzenetére
Itt van egy frankó kis hűtő. Csak meg kell egyezni az eladóval.
Ez teljesen jó arra a procra.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
turbocfh #6865 üzenetére
Én anno egy Zalmann 7000AlCu val hűtöttem. Nagyon frankó kis hűtő volt. Az bevállt rajta.
De lehet, hogy egy másik alaplapot kellene aládobnod.
Frankó kis proci az. Pl: Itt van egy. Csak meg kell kérdezni a lefogató meg va e socket A-hoz.
harcikoca: 1.4- et nyugodtan adhatsz neki. Annál többet már ne ,de az még belefér!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
turbocfh #6862 üzenetére
Rendben. Te tudod. Mondjuk azzal a hűtővel nem is érdemes nagyon csesztetni a procit. Egyébként érdekes, mert még annó nekem is volt egy olyan proci a birtokomban egy Asus A7N8X Deluxe alaplapban. Az simán vitte alapfeszen a 3200-as órajelét. Ott inkább valóban az alaplap lesz a ludas
harcikoca: Valóban, amit kts88 is mond. A HT-t oszd vissza feltétlen, hogy 1000 alatt legyen! Az fontos, mivel egy síma AM2-es deszkád van!
-
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #6787 üzenetére
Ezeknél a lapoknál még összefügg, pontosan nem tudom miért, ezt majd valami guru megmondja. Ha lehet akkor szépen lassan vedd lejebb annyira amennyire lehet, mondjuk 107-re. Azt mondják, hogy tönkreteheti a vga-t ha magas órajelen megy, de ezt eddig soha senki nem erősítette meg.
Azért ha lehet vedd lejebb. Én 107-en használtam és semmi gondom nem volt vele.
Egyébként nincs mit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Robotporszívók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Béta iOS-t használók topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest