- RAM topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nygma
addikt
válasz
Krazy Drayzy #5298 üzenetére
CPU Voltage...
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5298 üzenetére
cpu voltage vagy valami ilyesmi, és 1.1250-nál ne legyen több
-
kicsigeri
senior tag
Hali
Hogy nézem meg egy E2160 as proci vid jét??? kiváncsi vagyok mi figyel anyám gépében
Hátha valami über tuning állat -
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5283 üzenetére
Háát ha 800Mhz-n mennek a RAM-ok akkor az fsb-t 400-ra a szorzót pedig 7.5-re feszt meg ne adj neki ha nem hibázik a tesztelésen és az időzítéseket pedig 5-5-5-18-ra
"Nos tömören ennyi volna!"
-
BadGe
aktív tag
Helló, a következő kövületet szeretném gyorsítani:
MSI K8N Diamond, Athlon64 3800+ (newcastle), 2GB mem
200-as fsb, 12x szozó. itt ki is merül a tudásom, mert bár az alaplap ezerféle beállíást lehetővé tesz nem tudom hogy melyik mit jelent.
jó lenne legalább 2600 Mhz-en futtatni vagy gyorsabban ha lehet. vízhűtést használok, így taláb bírni fogja bár van olyan borda az alaplapon amiről lehúztam a ventillárot (azt hiszem a processzort tápláló izéket hűti...)
szóval jelenleg egyáltalán nem sikerül gyorsítani. már 216-os FSB-nél is kiakad az alaplap.
szóval merre induljak?
thx
ge. -
zsolt1129
addikt
válasz
Krazy Drayzy #5283 üzenetére
Emeld az FsB-t.Kezdésnek ennyi. feszt csak akkor adjál neki ha nem lesz stabil.
-
Krazy Drayzy
csendes tag
válasz
Krazy Drayzy #5273 üzenetére
pls help az előző hsz-emhez minden alapon van a biosba
-
Hyena
senior tag
Kedves Tudorok!
Egy Asus P5B deluxe (1236-os bios) alaplapban szeretnek nemi tuningot elerni egy Q9550-es procit felhasznalva.
A processzor 377 MHZ tobbszorozese mellett 3.2 GHZ-n prime stabil 1.2 VCORE-on is, de ennel magasabb FSB-nal bar bebootol, nem stabil a gep, hiaba allitok be magasabb VCORE-t (1.3-ig probaltam).
A gepben levo memoria modulok 1066-osak, es 4x1 giga van beloluk.Mit kellene megvaltoztatnom , nagyobb tuning eleresehez , vagy ebben az alaplapban ez lenne a maximum?
A bios beallitatok az alabbiak:
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 377
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.20V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V -
AMD86
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni(aki ért hozzá)
Konfigom:AMD Phenom 9550
MSI K9A2 CF
ASUS 3870 X2 TOP
2*1GB DDR2 800MHZ KINGSTON
CHIFTECH 700WA procival kapcsolatban kérnék felvilágosítást hogy hogyan kell stabilan felhúzni
(max 2500 - 2600Mhz/mag) és pontos bios beállításokat szeretnék kérni!(lancerevo3@freemail.hu)
Előre is köszi!
-
furzsi
tag
-
furzsi
tag
Mit jelent az alapfesz?Ugyanis nekem egy E6750-em van aminek 1.350 a vidje amit szépen be is állitok biosban +8x400fsb(3.2ghz) de a cpuz szerint csak 1.312 terheletlenül (2.4ghz)és ami érdekes ortos alatt leesik 1.296-ra(3.2ghz).Tehát akkor most alapfeszen megy a proci vagy alapfesz alatt és addig emelhetem a boisban amig nem láttom az 1.350 körüli értéket a cpuz-al és akkor érem el az alapfeszt ezt ha valaki nekem tisztán leirná,hogy mi számit alapfesznek azt megköszöném.
-
Krazy Drayzy
csendes tag
ja és mégegy kérdés sztektek h fog majd futni a gta 4 1024x768-ba maxon ezze la karival?
-
Krazy Drayzy
csendes tag
na akkor most miket állítsak be h menjen 3ghz-n?
-
DemonDani
addikt
Intel proci tesztelő! Sokkal jobb mint a Prime95 és az Orthos! 8 perc ezzel olyan mint 40óra Prime95!
Klikk here! -
gerrog
aktív tag
ezt az arányszámot (1:1) is lehet állítani a BIOS-ban?
meg még azt mondanám, hogy köszönöm a segítséget
-
kulerr
őstag
Nem csökken nem arra gondolt... de a legkisebb érték az az 1:1-ben azaz ha 333Fsb-n 666-on fognak menni a ramjaid, de azoknak adj 0,1V-ot még és menni fognak azok 800Mhz-en is, így 400as fsb-ig simán elmehetsz
Ja és a procid nem 23 hanem 53%-ot is menne pluszban...nekem volt egy 4500-ösöm ami alapon tudta a 3,1Ghz-et... -
gerrog
aktív tag
kisebb szorzó? de akkor a tuning is csökken, nem
vagy memónál ezekre a CL értékekre gondoltál? -
gerrog
aktív tag
ez most 23% tuning és mindenfele azt olvasom, hogy viszonylag normális alaplappal és 667-es memóriákkal a 33% is simán elérhető
vagy akkor már a memóriákat is túlhúzzák?
ha tehát a memókat nem akarom húzni, akkor max 333-ig mehetek el? -
gerrog
aktív tag
hali
DDR2-667 memóriám van
tuningoltam kicsit a procit (E4300, 9x245) és az 1.hsz alapján kiszámolom, hogy mekkora a memória frekvencia (nagyjából azt kapom, amit a CPU-Z mutat, DRAM frekvencia 327MHz)namost azt szeretném tudni, hogy ezt az értéket a 667 feléhez, tehát 333-hoz vagy 667-hez kell viszonyítani?
tehát hogy mennyi tuningot bír még a memória anélkül, hogy a gyári érték fölé menne
(mert ha 333-hoz kell nézni, akkor nem sokat, ha 667-hez, akkor még bírja)remélem nem túl ostoba kérdés
-
Baga1983
senior tag
Köszi! És még egy kérdés, 1,525 biosból mehet a 6750-nek?
-
kulerr
őstag
válasz
Baga1983 #5257 üzenetére
csontrafagy?? nem inkább hibát dob?
nekem még az életben nem fagyott be...vagy hibázott vagy elindítottam de azonnal eldobta a progit (prime), vagy kikapcsolt...
ha a progit dobja el úgy érted akkor az proci lesz..., de ha tutira akarsz menni nagyon egyszerű a dolog, modulonként indíts memtest-et és futtasd 200%-ig. Mindjárt kiderül ki a ludas...
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Ha prime-nál befagy large FFT-tesztnél a gép tehát nem indul ujra,nincs kékhalál,nincs magelszállás csak simán csontrafagy akkor az ram lehet vagy proci?
-
pgeri
tag
válasz
Krazy Drayzy #5252 üzenetére
Kis fesz emeléssel megy simán 3,4 ghz-t is. Azzal meg csak kihajtja
egyébként 3 ghz felett nem olyan fontos már h mennyit megy. alig számít. pl 4 ghz-n nem sokkal gyorsabb a HD48XX-as ati sorozat
-
zsolt1129
addikt
válasz
Krazy Drayzy #5250 üzenetére
Igen. Milyen felbontásban? Mert mondjuk 1280x1024-ben lehet kevés neki.
-
Krazy Drayzy
csendes tag
egyébként az e7200 3ghz-n kipörgeti a hd 4850-et?
-
Viperator
őstag
Szia!
Vagy a memóriával van gond, vagy nincsenek egymással szinkronban (feszültségre értettem).
Mire kell figyelni? Mik ezek a különböző feszültségek? (MCH, stb.)
Prime - leteszteltem a procit és rendben van, de viszont a memóriát vagy memóriát procival együtt leteszteltem és mindig jöttek a problémák....
Üdv!
-
KMT
addikt
válasz
sexpistols88 #5245 üzenetére
Egy program sem tud olyan feszt beállítani, amit a ne bios tudna.
-
szilva01
őstag
válasz
sexpistols88 #5245 üzenetére
nekem 0.025-ösével adja a feszt
-
sexpistols88
csendes tag
egyébként milyen progival lehet ilyen kis mennyiségü feszt adni?? mer nekem biosba csak 25 századonként lehet
köszi előre is -
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5243 üzenetére
hogyha nem megy nagyon fel a hőmérséklet akkor adhatsz neki de télleg csak egy "hangyányit"
a kérdésekkel kapcsolatban pedig annyit hogy ezér van fórum úgyhogy nyugodtan
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5240 üzenetére
-
pgeri
tag
válasz
Krazy Drayzy #5240 üzenetére
oks akkor + fesz kell neki. egy hangyányit adj neki pl 0,01-0,02őt. egy hangyányit
-
pgeri
tag
válasz
Krazy Drayzy #5238 üzenetére
őőő háth azt nem értem:S:S:S háth 1 órát kell futatni. ha nem jó akkor megáll magától ha jó neked kell majd leállítani. Nézd meg everestel h az jó--e? mennyit ír ki sebességnek?
-
Krazy Drayzy
csendes tag
orthos valamiért cpu speednek 2533 mhz-et ír ki nem 3ghz-nak kellene lennie?meg méág ilyetnem nagyon csináltam honnan fogom tudni az orthosból h stabil a cucc?
-
Krazy Drayzy
csendes tag
köszönöm a segítséget így már remélem kipörgeti a hd 4850-emet
-
pgeri
tag
válasz
Krazy Drayzy #5232 üzenetére
Naah tessék azért nem kell mert egy bizonyos ideig lehet fesz emelés nélkül is tuningolni. az 56 fok marha jó:d majd akkor sírjá ha 65-70 fölé megy. Szóval orthos nyomj rá deeh tuti h stabil lesz. szóval ne izguljá. nem véletlenül mondtam h nem kell fesz emelés.
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5232 üzenetére
feszt azé' nem kell adni mer' 3Ghz-t simán visz alapfeszen
-
BadGe
aktív tag
Hali
tudja valaki hogy laptop proc-ot lehet-e tuningolni? konkrétan egy centrino 1600. (compaq nx7000)
thx
ge. -
pgeri
tag
válasz
Krazy Drayzy #5229 üzenetére
Nos nem nehétz fsb-t kell állítanod. 315-re és nem kell feszültséget emelned. Csak simán ennyit állítasz. rajta. Meg ezzel figyeled a memóriáid sebességét is. és ha kell a Dram multiplayerrel kisebb szorzót állítasz be.
-
sexpistols88
csendes tag
hello szerintetek mekkora feszt adjak egy amd x2 6000+-nak 3400mhz-en??meg az a helyzet egy darabig stabil utána óra mulvakékhalál és az a probléma 1.4V nál nem tudom feljebb nyomni...
-
Krazy Drayzy
csendes tag
Szasztok!Na azt szeretném kérdezni h miket állítsak be biosba ha az e7200-as procimat fel akarom húzni 3ghz-ra coolermaster hyper tx 2 van rajta szal gondolom bírni fogja ep31-ds3l lapom van pls help
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Adott: E7200, EP45-DS3 és 1066 Geil Ultra (2x1GB)
Paraméter: 333x9.5 (E7200), a memóriáé pedig 1066 (Turbo mód)
Sokszor próbálkoztam Prime95 programmal tesztelni a gépet stabilitás céljából. Külön is próbáltam mindegyik teszttel (Torture/FFT, Torture/Blend és Torture/In place large FFT). A procinak megvan a fesze, de viszont a memóriáé nincs megfelelő fesz. Címke szerint (a memória egyik oldalán): Core Voltage: 2.2...2.4V, tehát azt jelenti, hogy ebben a tartományban érdemes adni, ezeket ki is próbáltam, lefagyott a gép, kék halál és a prime hibát adott.... kisebb fesszel is próbálkoztam és semmi. Akkor talán a memória nem jó? Nagyobbal semmi értelme (2.4-gyel próbáltam és egyből kilép a rendszerből).
Előre is köszi a választ!
-
Shade87
csendes tag
Halii All!
Neiálltam kicsit én is huzni csak elakadtam ezért fordulok hozzátok!
Config:
Asus m2n-e sli nforce 500
Amd athlon x2 4400+ (2300mhz)
2x1gb ddr2(800) kingmax
Gigabyte 460W táp
Hyper tx2első lépésben biost frissítettem 1203-ra! probáltam az 1401-es verziot is de azt nemsikerült felraknom a telepitő végén kifagy az asus update :S megis szívtam vele Cmos lett belőle !
utánna visszavettem a ramokat 667-re
ezután fsb-t felraktam 240*11-be (2640mhz) illetve Ht-t levettem 4-es szorzóra (940Mhz)
sajnos itt megállt a tudományom segítségeteket kérem hogy hogyan tovább meddig tudnám még huzni és persze miket állítsak még...
probáltam 250es fsb-t de ott sipolt a gép ezért visszatettem 240-re gondolom fesz kellene neki de 1,3voltnál nemenged a bios nagyobbat beállítani!
Ramok 377Mhz-n vannak (667) !Tehát a kérésem h meddig lehetne huzni és h tudnék feszt adni még a procinak illetve a ramok beállításait sem nagyon vágom
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Yso
tag
Hát nem mondom, hogy nem elég...
De a 2db 4870-hez jobb lenne egy 4.5Ghz..
Komolyra fordítva a szót.. kicsit többet vártam el a konfigtól..
De meg kell hagyni érezhetően így is baromi sokat izmosodott..
Program telepítés XP alatt kib...tt gyorsan ment.. (0.5GB-os CAD progit pár másodperc alatt felnyomott, ami marhára meglepett..
)
-
-
misirulez
senior tag
Najólvan, elnézést mindenkitől, hogy szétszemeteltem a topikot.
A lényeg, hogy végülis a legelső kérdésemre magamtól is rájöttem.
Ha a ram feszt nem autón hagyom, hanem fix 1,9-re állítom akkor mindig bekapcsol elsőre.Tuningal meg 2600Mhz-ig jutottam ahol már 68fok volt a proci, ugyhogy lementem egészen 2400MHz/1,45v-ig ahol terhelés alatt max. 65c-ig megy a cpu, egyelőre így jó lesz, majd nemsokára szerzek egy jobb hűtőt és visszatérek a témára.
Üdv
Misi -
misirulez
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest