Új hozzászólás Aktív témák
-
smashzOR
csendes tag
-
smashzOR
csendes tag
Amúgy a videókarin most húztam, Memory bus-nál 400-ról 450-re,Core bus-nál pedig 540-ről 600-ra...Ez igy huzos?most 60 fokos a kicsike
(GPU)
-
smashzOR
csendes tag
PENTIUM 4-ES BAZZEG ELŐBB IS LEIRTAM
-
smashzOR
csendes tag
A procimat már leírtam előbb
3,00 GHz
-
smashzOR
csendes tag
Pentium 4-es
-
pgeri
tag
válasz
smashzOR #4291 üzenetére
Esetleg ha leírnád h milyen típousú procid van az sokat segítene mee h 3 Ghz az eléggé kevés ám. Pentium 4-es, Celeron, Pentium D, Core 2 duo???? A vgat tudod húzni azzal a progival amit kaptl hozzá. Van az nvidiának gyári tuningolója is. ntune pl. Azt úgy lassan kel húzni és ha már a kép baszakszik akkor túlhúztad restart ilyenkor és átállítod kisebbre. A procid meg írd le h milyen.
-
smashzOR
csendes tag
Sziasztok!
Van egy PC-m,aminek így néz ki a konfigurációja::
EN8600GT 512MB
3.0GHz CPU
P5GZ-Mx alaplap
1024Mb ram DD2,vagy DD3 nemtudom,de azt hiszem DDR2-es.
Szóval meghúznám a pc-met,hogy több fpsem legyen,most így Call Of Duty 4ben Dx9-ben low grafikán házakban olyan fix 125 fps,máshol pedig 45-től 80-ig.
Azt szeretném,ha kimegyek valahová( a játékban) legyen olyan 60-tól 80-ig.
Everestben megnéztem, a gépem részei általában 40-50 celsius fokosak,és leszarom kb. hogy milyen hangos a gép,az fps a fontos
Légyszíves leírnátok meddig húzni a kareszt,procit,biztonságosan?
És esetleg hogy milyen programmal..
Köszi! -
mgeris
tag
Sziasztok!
Átrágtam magam az 1.hsz-en, nagyon igényes, grat!
Egy kérdés - nem akartok ugyanilyet intel configekhez is írni?
Csak a példák miatt is, meg jó lenne azt is tudni, többmagos prociknál mi a különbség...Üdv, Geris
-
wfjo
csendes tag
Udv mindenkinek!
Volna egy laptopom, intel 945gm lapkeszlettel, celeron m430 as cpuval, tudnatok segiteni, hogyan lehetne megemelni a cpu sebesseget ? Esetleg valami labforrasztos dolog vagy iesmi ? a laptop egy advent 7113 (ugyanaz mint a Uniwill L51 II) Tudnatok segiteni ebben ? vagy ajanlani valakit, aki tudna?
THX
-
nepszter1
addikt
most a procim 3600MHz-n pörög szerintetek huzzam feljebb vagy egyenlőre elég ennyi ?
-
opstefan
tag
Hi!
Van egy 5200 x2-em és 2600-ról fel tudtam húzni gyári hűtővel 3022-re. De a bútolásnál nagyon lassú volt. Adtam a ramnak +0.25 V-t és fele annyi idő alatt bebútolt. Na ez miért van? -
tierden
csendes tag
mm hát néztem a biost, de nem találtam meg azt hogy hol lehet feljebb húzni a feszt, megtaláltam ahol mutatja csak nem lehet vele babrálni :\. nah mind1 új lapot azért nem veszek.
-
Tomate
veterán
-
nepszter1
addikt
ezhogy a francba lehetséges ?
-
tierden
csendes tag
http://gallery.filefront.com/tierden/146000/
k szal több info a gépemről, ha valami még kell akkor mondjátok,. -
tierden
csendes tag
hello, proci tuning ügyben kellene segítség, tudom hogy tele van mindenféle tuning topikkal a fórum, olvasgattam is őket de nem igazán áll össze a kép, pl hogy biosban hogyan is kell megemelni az értékeket ..stb, megvannak a progik amiket láttam: orthos, clockgen, coretemp, cpuz. alaplapom: ASUS P5VD2-VM, procim: Intel Core 2 Duo E6320 (1.86Ghz).
valami pontos utmutató kéne, kezdő szinten eh.
-
lipi67
nagyúr
Folyt.inkább,majd elolvasod.Ha tudod mennyi a biosba a fesz,utána win-be elindítod a cpuZ-t meg az orthrost sFFTs teszten priotóritás 9-en.S megnézed mennyit esik a fesz,mit ír ki a cpuZ.a biosba beállított érték és ez az érték közti különbséged lesz a Vdroop.(ennyivel kap kevesebbet a procid a beállított biosértéktől terhelés alatt)ezt is felírod.Elindítod a core temp progit
ott kiírjka a procid VID értékét,ezt is megjegyzed.ehez hozzáadod a droppot és ezt állítod be kezdésnek a biosodba fesznek.
példákkal.A VID-ed 1,35V lesz..az orthos alatt 1,295V-ot mutat a cpuZ,pedig bios 1,35V van adva.A drop tehát 0,055V.Ezt hozzáadod a VID-hez,és igy 1,405V körül adhatsz biosba a procidnak.Visszamész és ezt az értéket állítod be.Keresel olyan menüt (FSB) ahol 333-at látsz FSB-nek.ezt átállítod 400-ra.Másnak ne adj.lesz még egy dram\cpu stb..ilyesmi ahol azt látod,hogy a memóriáid mennyin mennek.Ezt ilyenkor 1:1-ben(szinkronban)járathatod,hisz 400-as FSB-nél 800-on mennek majd.
Mented,s boot-olsz.Mikor feláll a Win,a memóriáknak 800-on ,a procidnak 3,2GHz-en kell menniük.Ekkor orthos,és 1 órát nyomod neki,s közben nézed,hogy mennyire melegedik,70fok körül ok.
Ha kibír 1 órát,akkor vissza a biosba és a 400-at addig emelgeted,amíg hibázik az orthos.Ott lesz az alapfeszes tuningod vége.(közbe nézd a ramokat,hogy ne nagyon menjenek 800 fölé) -
lipi67
nagyúr
válasz
paco174 #4262 üzenetére
Ok,kezdjük
A procid 6750-es 8*333-as,ebből jön ki a 2,66GHz.Ezt kéne emelnünk.Mivel a szorzót nem tudjuk(nem csak mi)ezért az FSB-t kell majd emelnünk.(a 333-at)Tudni kellene,hogy alapból mennyi feszt kap a procid,hogy majd tudjuk,később mennyi plusz fesz kell majd neki.Biosba bemész,és megnézed ,hogy mennyi a cpu fesz(core fesz vagy vmi ilyesmi lesz a neve.)Ez az adat kellen először.S az,hogy feltegyél egy Orthost,Everes-et,cpuZ-t,Core Temp progikat.Ha megvan..szólj! -
KMT
addikt
válasz
paco174 #4262 üzenetére
Túl alap a kérdésed. Amit tudnod kell, az mind benne van az első hozzászólásban. Ha elakadsz, segítünk, de ez a mit mire állítsak dolog nagyon unalmas már.
Röviden:
PCI-e freki 100 MHz-ra állít
ramnak +0,2 V kb
procinak +0,1V
FSB emel 10esével, 20asával, vagy ahogy érzed... amíg stabil
közben orthos blend test, hogy stabil-e, és a hőmérsékletek figyeléseNem 15 perces dolog.
mod: Én is. De ... mindegy.
Légyszives használd a "válasz" gombot, hogy tudjuk, hogy kinek írsz.
-
paco174
csendes tag
Te is innen kezdted!
-
paco174
csendes tag
Nezd én nem egészen értem hogy mi is kell.Mit keresel mia kérdése?Nem kellenek a szakszavak.írd le egyszerűen hogy mit kellene tudnod hogy tudj segíteni és így okosabb legyek és jobb legyen a gép.
-
KMT
addikt
Érzem, hogy jókat fogok nevetni a topikon manapság.
-
paco174
csendes tag
[link]
Íme -
lipi67
nagyúr
válasz
paco174 #4256 üzenetére
Több adat kellene..Nem nyüg,de annyiszor el lett már mondva
Ezekből nem sok minden derül ki,kb annyi takarékos módba ha annyira veszi vissza a feszt,(reméljük nem drop)akkor Neked is úgy 1,3V-körüli VID-ed van.Ez nem baj,Ezen 3,3GHz körül tudod járatni..Ha mégis megtennéd,hogy pontos adatokat közölsz(a procit ismerem jól,arról csak VID kéne)1xübb lenne.KB:
Biosba adj neki 400-as FSB-t,ramok 1:1-ben 800-on menjenek.S nézd meg,hogy satbil-e igy.(ez mehet alapbeállításokkal is-bios-,ramik tudják,procinak is van rá jó esélye) -
paco174
csendes tag
Biztos igazad van.De attol még tud valaki segítséget adni?
-
kulerr
őstag
válasz
BloodyEddie #4244 üzenetére
Ha meg vagy elégedve vel és elég hagyd így akkor de ha kel van abban még hidd el...
Nekem még sajna nem volt szerencsém dragonnal, de 1000-en tuti h megy csak adni kell neki 0,1-0,2V-ot. Csak a kis időzítéstől a ramnak nem lesz baja..Próbálkozz és ellenőrizd memtesttel...
Ha nem túlzod el a feszeket sehol és nem melegszenek a cuccok túl akkor elvileg nem lesz nem lehet baja, habár ilyenkor mindig azt mondják tuningot csak saját felelősségre!! -
paco174
csendes tag
Hali ilyen a gépem és szeretnék hozzá segítséget kérni hogy hogyan lehetne húzni mert nem akarok hülyeséget csinálni.
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPUE6750.2.66GHz
P5K alaplap és 2 darab 1 gigás Kingmax ram.A segítséget előre is köszönöm. -
BloodyEddie
őstag
Teljesítménnyel most teljesen elégedett vagyok, szvsz jelentősen más nem gyorsulna a procim. Ezen a képen rajta van minden, F3-as a biosom. Ez pedig fél óra prime realtemppel. Ezek a Geil Black Dragonok mennyit bírnak? Húzhatom 1066-ra, vagy jobb nem játszani velük? Nem tudom mennyire "tuningramok".
Egy fontos kérdés: mi a legrosszabb ami tuningnál történhet a gépemmel? Egyszer nem akart újraindulni de azt megoldottam, párszor visszatette magát 2.53-ra, akkor feszt adtam neki és stabillá is vált. De kisülhet a procim vagy a ramom a tuningtól? Rammal mi történik ha túl kis időzítést kap? Mhz húzásnál gondolom kékhalál ha nem bírja, de időzítésnék fogalmam nincsElső komoly konfigom, nem akarom elfüstölni, azért kérdezősködök
-
tresh
veterán
válasz
BloodyEddie #4237 üzenetére
Én tolnék egy fsb:dram arányt 1:1 hez és 400-as fsb vel meg mondjuk egy 8 as szorzoval cl4 800mhz
nekem legalábbis így kotyog és jól teszi a dolgát
-
kulerr
őstag
válasz
BloodyEddie #4237 üzenetére
A kérdés az akarsz-e még húzni rajt....ha nem, jó így, de ezen tuti h lehetne még...ezért most csak szándék kérdése az egész igaz mondjuk jobb lett volna egy prime screen realtemp-pel mondjuk.
Azt h a ramokat mire állítsd? Én a helyedben megpróbálnám mindkét variációt és megnézném a memóriakezelést everesttel, habár elvileg 5-5-5-15-ön jobbnak kell lennie 1066Mhz-en
(itt nem lesz elég az 1,8V adj neki 0,1-0,2V-ot ha ezt választod)
A PCIE értéket fixáld 100-ra a CPU Vcore-t meg ki kell tapasztalnod mennyivel mennyit megy....BIOS-t frissíteni mindenképpen érdemes habár azt sem tudjuk milyen van fenn.
Akkor nagyjából ennyi...
-
BloodyEddie
őstag
Szép jó reggelt mindenkinek!
Kezdő tuningos vagyok, és egy E7200-as boldog tulajdonosa. Kicsit húztam, kicsit feszt emeltem, és ide jutottam. A kérdésem, hogy ez így most jó-e, vagy még lehetne valamit javítani/frissíteni/bármit módosítani rajta h jobb legyen. A ramok viszont zavarnak h CL5-ön mennek (2 db van a ramból, a másik a slot 3-ban, de ugyanilyen mint ami a képen van), mikor elvileg CL4-eset vettem. Az időzítést átírhatom biosban 4-4-4-12-re ha 800 mhz-en megy a ram? Vagy inkább állítsam át a leosztást hogy 1066-on fusson CL5-ön, melyik a hatékonyabb? Biost érdemes frissíteni? Biosban cpu vcore 1,1935 ha jól emlékszem, ram fesz 1,8, a többi fesz auto-n. Így elsőre azt hiszem ennyi kérdés elég lesz -
KMT
addikt
válasz
Ange[L]^ #4225 üzenetére
Az elég fura. Alapfeszen nem vinne ilyen kis tuningot sem?!
Adj egy kis plusz feszt a procinak és a ram-nak. Ram kaphat akár 2,1 V-ot is (+0,3 V) a proc meg a normálhoz képest +0,1 V-ot.
(#4229) Herogabi:
Socket A-s procikat támogat. Ma már nehéz lesz ilyet találni.
Ha fejleszteni akarsz, nem úszod meg alaplapcsere nélkül... -
-
Ange[L]^
csendes tag
nincs semmi elálívta föleg hogy most reseteltem a biost.. am ramok meg cpu fesz mind auto-ra van álitva igy nemtudom de most olvasdtam hogy az alaplapom támogatja ezt: "CPU Parameter Recall: Ha túlságosan magas frekvenciát állítunk be a processzor számára és az lefagy, akkor a következő indításnál visszaállnak a gyári értékek, azaz nem kell törölnünk a CMOS tartalmát." de mégis amikor nem kapcsol be a gép és én ujra kikapcsolom és vissza ugyan ugy nem kapcsol be
és ezért nem értem hogy ez most hogy van? valaki magyarázza el
köszi elöre is
-
Herogabi
csendes tag
Hát de az Athlon 64-et nem támogatja...nem?
-
Herogabi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy ASUS A7N8X-VM/400 alaplapom, és ebbe azt írja hogy AMD Athlon XP procik támogatottak...Akkor ebbe csak az AMD Sempron 2600+os a legjobb????? Mert akkor sírva fakadok...Lécci segítsetek... (azért ide írtam, mert az alaplapokban nem találtam az enyémet)
Kössz -
Ange[L]^
csendes tag
megint én vagyok
fixáltam a PCI-E-t 100ra és ugy huztam a procit de igy se ment 2,54 fölé :S amikor feljebb raktam (kb ~2,58nak kellet volna lennie) akkor már nem indult el a gép és jöhetett az elem kivétel :S valami más 5lete van valakinek?
elöre is köszönöm a segitséget Üdv.
-
Ferrault
csendes tag
Hali!
Azokhoz szól a kérdésem, akik már polírozták a hőelvezető lapkájukat a procihűtőn!
Ki milyen módszerrel tette azt, és mennyit jelentett -fokban??
Vettem 800-as és 1000-es csiszolópapírt, kell még hozzá valami más anyag, hogy hatásosabb legyen a polírozás? Előre is köszi a válaszokat!
Ja és bocsi ha valaki már kérdezte ezt régebben! -
KMT
addikt
válasz
Baggio1972 #4216 üzenetére
Memory multiplier. Vmi ilyet keress.
(#4217) Ange[L]^ :
Próbáld meg orthos small ftt-s teszttel 9-es prioritáson. És akkor nézz egy hőfokot 10 p után. -
Ange[L]^
csendes tag
de nem ugy értem hogy terhelés alatt mert amikor terheltem akkro csak 55°c ra ment fel csak amikor pl everest stress tesztel mind a 4 magot kb 5 percig 100%on használtam akkor ment fel 63°c körülre amugy meg tartaj az 55°c körülit
és én is gondolkoztam a ventin csak félek hogyha pl az alaplap miatt nem lehet huzni akkor felesleges a venti
-
tresh
veterán
-
KMT
addikt
válasz
Baggio1972 #4213 üzenetére
Az nem csoda. Neked is PCI-e frekit kellene fixálnod, ramot visszaosztani, és esetleg megkínálni kis fesszel a proct.
Első hsz olvasás luxus manapság? :\
-
Baggio1972
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy GA-EP45T-DS3 lapot
E8500-as Procival
OCZ 2048Mb DDR3 1600 Platinium KIT ramokkal
Szeretném kicsit tuningolni
De csak az FSBt húztam fel 366ra és már a az XP sem jött be
Miket állítsak biosban ?
Ez a gigás bioshoz sem értek nagyon sajna
Előre is köszi a választ -
Ange[L]^
csendes tag
nem nem fixáltam még ujjonc vagyok ebben is meg a fórumban is
amugy bocsi kevertem nem gyári hütő hanem coolermaster de az bizots hogy 2300körül pörög és most olyan 50°c körül mozog a proci de akármit csináltam (proci terhelő teszt stb) sose ment 63°c fölé a hője
bocsi ha nagyon bénátok itt de kezdö vagyok
-
Ange[L]^
csendes tag
írom is
Alaplap: ASUS P5B-V
Processzor: Intel Core2Quad Q6600 @ 2,4GHz
Memória: 2GB DDR2 800MHz Geil Black Dragon
Videókártya: Nvidia 9600GT 512MBés gyári hütövel van ami most per pill 2300RMP-n van őő ha kell valami akkor mond és leírom
elöre köszi is a segitséget
-
tresh
veterán
válasz
Ange[L]^ #4207 üzenetére
nem biztos a ha procid nem bírja lehet ramok sőt ha nincsenek jól összehangolva simán nem indul el
és cmos resi, szal jó lenne ha leírnád milyen konfigod van pontosabban plusz gyári hűtésed van e vagy már vmi komolyabb mert azért az a quad proci tud ám melegedni
ha tudunk mindent a konfigról tudunk segíteni
-
Ange[L]^
csendes tag
Akkor már én is kérnék segitséget ha nem nagy baj..
nekem az lenne a problémám hogy van a procim és próbáltam huzni és valamiért nem megy 2,5 fölé mert ha feljebb húzom akkor nem kapcsol be és csak elem kivétellel tudtam ujra éleszteni :S konfigom: c2q q6600 és asus p5b-v alaplap a tápom meg coolermaster 430W és azt szeretném kérdezni hogy a bios-ban nincs szoró álitás csak a cpu frekvenciáját tudom emelni a szoró most 9x-es és hogy adtak az alaplaphoz programot és azzal lehetne álitani a szorót csak nemtudom egésséges lenne e neki mert nemtudom arra gondoltam a bios-ba lehet nem véletlen nicns benne :S valaki HELP pls Üdv. és köszönöm előre a helpet mindenkinek -
pgeri
tag
Jaah tényleg full fölös mert így 1:1-ben futnak a RAM-jaid. 2*3,6ghz-nál kinek kéne több??? meg minek??? Utánna csak melegszik mint állat.
-
KMT
addikt
válasz
Sakál18 #4200 üzenetére
A HT jó, a ramnak ezen az osztón még szerintem 230-as fsb-ig is bírnia kéne. Ha a pci-e is fikszálva van, akkor nem tudom mi lehet a gond.
Talán a feszek kevesek. Ramnak mehet +0,1 V (1,9 V), talán a lap is igényel egy pici pluszt, meg a proci is.
Sőt, lehet, hogy a proci végét éred el. 1,45 V még mehet neki elvileg.230-240 fsb felett oszd vissza a ramot szerintem. Az időzítésekkel meg majd akkor babrálj, ha megtaláltad a proci végét. Mondjuk 5-6-5-15 helyett mehet neki 5-5-5-15 így is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest