Új hozzászólás Aktív témák
-
szilva01
őstag
A venti a ház hátulján van a paszta a proci felületének kb 80%-át fedi és jó vastag a proci hűtőt is alaposan magigazítottam és kb egy órája min terhelés alatt van
és a hőmérséklet most is 60 fok körül van!
A ventit a procival szembe (ház oldala) vagy a hátulja felé hagyjam?(levegőt kifújvaa házból)A proci gyári azaz 2533 mhz-en fut 266-os system clock és 9.5-ös szorzó ez az alap beállítás (crystal cpuid)
B@KKER pedig azér töltöttem le az everestet hogy végre elkezdhessek tuningolni
-
KMT
addikt
válasz
szilva01 #4695 üzenetére
Milyen feszt kap, és milyen órajelen fut a proc? Most vagy kevés neki a gyári hűtő, vagy rosszul van fent, vagy a pasztázás rossz. El se merem képzelni, hogy orthos small fft alatt milyen meleg lehet.
A ventit hagyd kifele fújó irányban, és hagyd fent a ház oldalát.
Igen, a TM2 (thermal monitor?) visszaveszi a feszt és a szorzót 85 °C körül, és lekapcsolja 100 °C körül.
-
szilva01
őstag
a proci cooler a gyári, és a vga-n paszzív hűtés van és fölfelé (proci) adja le a meleget.. lehet hogy a ház hátulján lévő kifelé fújó ventit át kéne rakni a procival szembe befelé fújva?
bocs de pont kifutottam a mod időből
-
szilva01
őstag
Mi az a TM2? Az kapcsolja ki a gépt ha túlmelegedett vmi?
(én ilyenhez nem nyúltam)
MOD:realtemppel 60 fok körül van mindkét mag úgy hogy csak a firefox fut... mitől lehet ilyen magasan a hőmérséklet?(nincs túlhajtva) már ma raktam rá új pasztát meg meg is igazítottam a coolert...lehet hogy a levegő túl meleg ami a bordát hűti? gyári és a táp is a proci felől szívja el a levegőt meg a ház hátulján is egy kifelé fújja éa akkor lehet hogy a vga által leadott meleg levegőt fújja a procira?
-
Szoszibá
tag
Szia! 400-as fsb-vel 1:1-ben mennek a ramok 800-on. Alapra véve a gépet ami 266 mhz-es fsb-t jelent a ram nem megy csak mittomén mennyin de fel lehet osztani vagy szorozni 800-ra, csak ilyenkor változik az arány ugye...
http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_tuningmemoria_olcson.html
ilyen ramjaim vannak egyébként.
Vista kékhalál egyébként mitől lehet?
Válaszodat előre is köszönöm! -
komisz
csendes tag
a proci,alapfeszen,a ramokat,meg 700 Mhz-re húztam.800 mhz-m 2.0v-nál is kifagyott.a lapban,meg hiába állítgatom a szorzót,ugyanúgy 9-es marad.ezt nem értem miért.a ramnak,hol tudnék szorzót állítani?most próbálkozok egy ilyen lehetőséggel,hogy 1400Fsb,ram 700 Mhz,proci,alapfeszen,ram autón a VTT,meg 20%-on.ja NB,meg 1.4V-on.meglátjuk mi sül ki belőle.
-
qdak
addikt
válasz
Szoszibá #4689 üzenetére
FSB
AM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek
FSBAM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam. v mit elirtál
elvileg az egy nagyon tuningos proc amugy mienek a ramjaid pontosan ?
azt utána beálitjuk h jo legynecotag az fsb felemeled annyira h 3,6 on menjen vszinu ezt még birnia kell a cuccnak fesz nélkul ha nem emelj 1 kicsit a feszultségen majd teszteld orthosal h stabil e
-
cotag
senior tag
Gigabyte p35-ds3 lapom van és 1066Mhz-es kingmax ramjaim vannak,2*1GB .TX2 hűtő felszerelve.
Szeretném elérni a 3.6Ghz-et ,az már szépen kihajtaná a 4850-es kártyámat , 1680*1050-es felbontáson.Ha leírnátok , hogyan csináljam ,azt nagyon megköszönném. -
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5W64WS alaplapom benne egy Core 2 duo E6300-as procival és van két CSX memória modul 2X1GB felállásban.
FSB 400-on a proci pont egy gigával a gyári értékek felett üzemel 2.8 körül. Ilyenkor a FSBAM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek 4-4-4-12-es időzítésekkel. Ám mostanában a Vista kékhalállal eldobja magát, és azt javasolja hogy futtassam le a beépített memória tesztjét. Le is futtatom, talál is hibát rendesen. Pedig tudom, hogy a ramnak semmi baja. Onnan tudom ezt hogy a gépet visszaállítva alapra hiba nélkül lefut a teszt. Ám ilyenkor a FSB
AM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam.
Kérdésem egyrészt, hogy mi okozhatja a Vista kékhalálát, másrészt mennyire nagy baj az hogy nem 1:1 az FSBam arány, miben jelentkezik ez, érdemesebb-e inkább mégis 1:1-ben hajtani őket?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter -
szilva01
őstag
Hali az lehet hogy a procim 105 celsius fokos legyen és nem áll le a gép vagy csak az everest-el lehet baj?
-
pgeri
tag
Naah két lehetőség van.Vagy kevés a fesz amit a procinak adsz
vagy pedig a RAM-ok mennek túl magas frekin . a ram szorzót úgy állítsd be h 800-900 mhz között menjen mert akkor nem melegszik emg ilyenek. és a ramnak nem árt ha 2,0 volton megy. tuningnál. állítsd be 2,4es szorzót a ramhoz azzal zsír lesz mert alalpból 3ason van.
-
Zefír
őstag
Hy!
Érdekelne hogyan kel RAM-ot húzni,és mire kel figyelni?!
Válaszokat előre is köszi -
kulerr
őstag
nem egészen...abban igazad van h a későbbi stpepes procik között nagyobb eséllyel fogsz ki tuningosabb darabot, de ne felejtsük el h L2-be B2 ... is voltak brutál darabok, és a későbbi steppesekben is vannak antituningos darabok..
itt arról van szó h az eredeti gyártási, és vagy alapanyag előállítási technológiát továbbfejlesztik és ezt egy új stepping jelöléssel látják el ergo jobb stabilabb procit állítanak elő természetesen a procihoz rendelt gyári órajelhez.
A meg egy másik történet h mi ezt meg húzzuk -
komisz
csendes tag
ziasztok.én egy q6600 G0-t akarok 3-3.2Ghz-re felhúzni,egy Msi p6n sli v2-s lapban 4Giga 800-s ramokkal.próbálkoztam,3Ghz-el,de kékhalállal kifagyok 10 perc után.mit kéne csinálnom,hogy ne fagyak ki?
-
pgeri
tag
Nah háth a stepping az olyan h gyártásnál ált 2 féle van. Core duo-k nál hatos szeriánál a G0ások a jók. Ezeket tuningra sokkal kevesebb fessszel kell ellátni mint a másik tipusut. szóval a kül az h egy proci tuning barát vagy sem proci családon belül ez dönti el. Enynit jelent. a többit nemtom
-
qdak
addikt
valaki meséljen h mit jelent a stepping a prociknál
-
kulerr
őstag
Igen kompatibilisek és igen a mai játékok futni fognak rajta...Azért és most eszem ágában sincs leszólni vagy ilyesmi de sok tuningot ne várj tőle...olyan 3,2Ghz-re fogod valószínű tudni húzni emberi fesszel és maghővel.(mondjuk itt attól is függ milyen magos és h síma X2 vagy BE.?)
-
zalika
tag
Hi!
Akarom tuningolni a gepemet a kovetkezo alkatreszekkel:
Proci:PU AMD Athlon 64 X2 5000+, Socket AM2
Alaplap::MB Gigabyte GA-M56S-S3, nForce 560, S-AM2, ATX 24p., PCI-E x16, 2xPCI, 4xPCI-x, Dual DDR2-800, S-ATAII Raid, SB 8ch., 1394, Lan on board
Rammok::2xDIMM 1Gb DDR2, PC-6400, 800MHz, Zeppelin, Bulk
Vga::VC Sapphire ATI Radeon HD3850, 256MB, GDDR3, PCI Express 2.0, ( 256bit ), Dual DVI, HDMI, HDCP, Lite Retail, Single Slot Fan Cooler
A kerdesem az hogy ezek kompatabilisek egymassal??Elmeletileg igen de azert biztosra akarok menni es pls help
Amugy a mostani jatekokot vinni fogja?akadasmentesen? -
Bálint85
senior tag
e6750 proci megvan húzva 7*474 de a memória nem stabil ORTHOS szerint, pedig 2,1 V van 1,9 helyett, az időzítések pedig AUTO-n![link]
az északi hídnak is kell adni feszt ha igen mennyit? és majd utánna állítok a memória időzítésein.
Már valaki olyat is írt nekem,h az ORTHOS lehet nem támogatja ezt a sebességet és ezért jelzi ki h hiba van + hogy Everestel gyötörjem, és játékkal! Ha nem fagy akkor jó! A tesztprogik nem mindig 100%-osak!! -
Tommmmka
senior tag
Hi All volna nekem egy Asus pql-e lapom (P43 chipset) és egy q9300 procim ddr1066-os ocz ramokkal mit hogy állítsak mennyit adhatok neki max? pls szájbarágósan h. mit hogyan merre. előre is thx
-
Gondar
tag
Na itt vagyok , őő 366mhz ra akrtam fel venni és ráraktam 1,4 volt ra majd reset...........................feketeképernyő na mondom ez zsír. Hát csak össze hoztam életem első alaplap resetjét
most a biosban minden eredeti éréken van majd holnap újból próbálom. gn8 addig is
-
kulerr
őstag
de miért is pont 366-ot?, de mindegy ...1,3875-re mehet (ha minden igaz a lapod kínálja ezt)és a visszaosztás a Dram frekvenciára katt és kiválaszthatod mennyin menjen a ram..
MOD: egyébként most mennyi a cél?, mert ha 2,8 akkor ne szórakozzál napokat menj arra rá...simán vinni fogja
-
Gondar
tag
Most a cpu videm 1.3500v cpu-z ban pedig 1,326tol 1,344 ig megy fel.
Na akkor probáljuk meg a 366MHz -t és így szted menyi legyena fesz ?+Újjab kérdés
: Mien osztogatásról beszélsz ??
-
pgeri
tag
Nah háth figyi ne emeljünk rögtön 400-ra. Előbb 366 a köv. lépcső. nos szerintem az alap fesz+ olyan 0,06-7 volt lesz. Így megérzésre. Lehet kicsitt több lehet kevesebb. A ram háth meg kell nézni h mennyire emelkedik ha 366-ra veszed a ramot. lehet kisebb memória szorzót kell beálíltani. a memória még elszaladgál olyan 2,0 volt 1,8 helyett. Deh a ram szerintem ne menjen 900 fölé mert akkor már melegszik. Szóval úgy szorozd be. aztán ha ez megy akkor akkor dumcsi. deha msotani fesszedhez is hozzáadhatsz +0,02-3-at és akkor az egy szüsszenetet emelünk csak és szerintem jó lesz. Mennyi most a feszed??????????
-
PROstitualt
csendes tag
így van. ha túl nagy feszültséget kap a proci, akkor elszáll és helló. ha keveset, akkor szimplán nem indul. nagyon óvatosan kell csinálni a feszültség állítgatást. és persze a feszt sem lehet az egekig emelni. van valami határ, ami fölé nem szabad már.
-
Gondar
tag
kulerr,pgeri na stabil a rendszer 333MHz en , 400 MHz akarom tenni akkor menyit feszt adjak rá ? Ram ra is kell tenni ?
+ egy kérdés nem értem ha túl sok feszt adok akkor elfüstöl a gép ha túl keveset akkor meg nem indul el ?? -
szilva01
őstag
Király megvan az új táp és még vettem hozzá egy 8 cm-s ventit ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a procival szembe vagy a gép hátuljára rakjam(álló) és ki vagy befelé fújja a levegőt?
-
-
lipi67
nagyúr
Bocs,elkalandoztam,de látomKMT-től megkaptad a választ.Igen ez természetes,hiba egy szál se
.Én se kapcsolnám ki ha tudnám(nem tudom)de ha nem lenne Vdroop,azért nem vennék bele.Akkor van baj,ha nagyon magas.S igen,terhelésre tovább esik a fesz.Ezért kell bosból bátran többet adni,s energiakütyüket bekapcsolni.Igy ha csak netezel,nincs terhelés,visszaveszi a feszt..
-
r9550
senior tag
hali a következő kérdésem lenne
van egy athlon 64 3500+ orleans magos f2-es 1,300v alapfesszel gyári hűtővel nagyon melegszik alig birom 90 fok alatt tartani terhelésnél alapjáraton pedig 45-50 között szokott menni állandóan tuningolva hagyom de csak alapfesszel 2450mhz-n szoktam hajtani 10X245-be a ramokat nem osztottam vissza hogy azok is maxon menjenek mindig 980-on igy ki tudom hozni a maximumot a procibol és akkor ezek a 90nanós régebbi procik ilyen forrófejűek vagy mi? persze gyári hűtőt használok hozzá egyedül ugy tudtam überelni a hőfokot hogy visszavetten a feszt 2,500v-ra és igy nem nagyon melegedett de ilyenkor 2300-on se nagyon akart beindulni -
Gondar
tag
válasz
theartofdota #4652 üzenetére
jaja nincsmit
és csak azert irtam mert te is dotás vagykanin /w Ghastly GGc most nem tolom mert más patch kell hozzá
ja és ha a biost megcsináltad akkor F10 el lehet elmenteni
-
KMT
addikt
Nem nekem szántad, de azért válaszolok.
Teljesen normális, hogy terheléskor csökken a fesz, ez a vdrop. Biosban lehet ki tudod kapcsolni (mondjuk nem érdemes, mert károsodhat a proc a pillanatnyi magas fesztől), loadline calibration a neve, ha van ilyen.
Orthost inkább 9-es prioritáson használd, valamint nézd meg small fft teszttel is, szerintem 70 fok körül lesznek a magok.
-
pgeri
tag
Nah csináltam egy tuningot. Gyári hűtővel ennyit merek most.
http://kepfeltoltes.hu/view/080827/g_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpgLipi nézd meg lécci. a fesz nemtom miért megy lejjebb full terhelésnél mert alapon 1,344-1,36on jár ezen a kettőn ingadozik kicsit. Bioszból 1,4 voltot kap az alap 1,35helyett. Ez így jól van??? Végülis 3,36 Ghz gyári hűtővel nem rossz. És a hőmérsékletek sincsenek annyira az egekben. Vetnél rá egy pillantást? thx
Ez az alapjárat. h gyak csak megy a gép deh nem csinálok semmit max netezek msn-n ilyenek.
http://kepfeltoltes.hu/080827/alapj_rat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Gondar
tag
válasz
theartofdota #4647 üzenetére
theartofdota
hali
nekem is p5b van meg 6320 am. Tegnap tuningoltam ugy hogy msot benne vagyoka dologbaszal kell neked ORTHOS, CPU-Z ,CORETEMP, MEMTEST
ha megvannnak rebbot majd nyomkodd a "DEL" gombot azzal lehet bejutnia biosba
ott igy állítsdbe a dolgokat : klikkfsbnek anyit irsz be amenyit akarsz, pci ferki jét 100ra rakd, én memory voltan nem változtattam a cpu vcoranak meg oylan +0,5 ment kb.
nálam most az fsb 333mhz van a vcore pedig 1,350 en.
Ha kész minedoké reset majd cpu-zzal meglesed h tényleg történt e valami dolog utána meg orthossal teszteled a dlgokot remélem okés -
lipi67
nagyúr
válasz
PROstitualt #4648 üzenetére
Az FSB emelésével"hútódik"a ram is.Válasz a kérdésedre:Ha nem akarsz tuningot,nagyon jó választás az a lap.Ha igen..Akkor cserélj.Egy sima Abit v giga 965-ös lappal kb:A ramjaid úgy 1,9V-on tuti mennek 580-at.Ez 290-es FSB-t engedne.Ezen pedig 2320-on menne a procid.Viszont ha becserélnéd a ramokat 800-asokra..Akkor 400-as FSB vel 3,2GHz-et mehetne a procid!Ha nem brutáltuning darab,akkor is vinné a 2,8-3GHz-et!
theartofdota:Szia! Egy asus p5b-ben hogyne tudnád biosból húzni!!Procinak plusz fesz és emeld az FSB-t!Szoftveres tuning nem a legjobb..csak arra jó,hogy gyorsan kbra meglesd a proci végét.Olvasd át a manualt,nézz be a lapod topikjába.6420-ast nagyon jól tudnál húzni benne.
-
PROstitualt
csendes tag
Igen, a ram tényleg elég kevéske. A RAM húzására amugy semmilyen lehetőséget nem látok a BIOSban. Csak meg lehet adni, hogy milyenem van. Meg időzítéseket lehet állítani. Azzal érdemes játszadozni vagy maradjon auto?
Ha Asyncen 100-at adok meg PCIE-n, akkor emlékeim szerint 220-ig tudtam húzni. Tovább nem.Érdemes volna szerinted lecserélni a lapot?Annyi a lényeg nekem, hogy Intel chipsetes legyen mindenképpen.
-
theartofdota
tag
valaki tudna segíteni... biosból nem tudom húzni a procim, program kellene hozzá ami mutatja a cpu hőfokot és órajelet tudok emelni.6420-at szeretnék meghúzni, mert szükségessé vált. .
-
lipi67
nagyúr
válasz
PROstitualt #4643 üzenetére
Szia!Nézd,se a ram(533-as)se a deszka nem egy tuningőrült.Mivel 533-as a ramod,igy elvileg 266-os FSB ami tuti lenne vele.Ok-Ok,hogy megy az 750-et is stb..de ha minden hajszálon táncol,sose lesz stabil a géped,s ki tudja,hogy az a deszka hogy,s mennyire kezeli a ramjaidat.Félre ne ért!!!Én mindíg védem ezt a márkát mert olcsó és jó,stabil.Csak nem erre találták ki.Mi ..sok asrock léapot pakoltunk össze,fix PCIE.100-zal húzni se tudtuk.Kellett neki hol 105,hol 110,de volt 115-is-ez se egészséges,de nem hótt meg még 1 se.Szóval szerintem 110-ig elmehetsz vele,s azon amit tud..ott állj meg!
-
szilva01
őstag
válasz
PROstitualt #4644 üzenetére
Nem írja ki azt sem hogy: overclock failed?
nekem mindig ezt írja ki ha nem tuti a dolog és egyszerűen újraindul,majd kezdhetem előröl az egészet -
PROstitualt
csendes tag
válasz
PROstitualt #4643 üzenetére
A ram az pontosan(Everest): Kingmax KLBD48F-A8KB4
Bocsánat. Már nem tudtam javítani. -
PROstitualt
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném én is a segítségeteket kérni!
Van nekem egy ASRock ConRoe1333-DVI/H R2.0 nevü alaplapom.(1.30-as biossal. (Frissítettem már a legújabb 2.30-ra is, de a jelenség változatlan és egy op.rendszer miatt inkább a régit használom) és egy Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 processzorom.
Egyéb: A ram az Kingston DDR2 533Mhz-es. 2x1Gb.
VGA: MSI NX8600GTS
Táp: Trust 370W PSU Low Noise(nem röhög. ilyen volt csak),
egy Seagate 120GB hdd(IDE/ATA -kábelekhez nem értek, de nem s-ata) és egy NEC sata dvd-író.Amikor húzni szeretném a procit akkor a következőket tapasztaltam:
FSB-t 266 és vagy 267-ig tudom emelni. Ilyenkor még szó nélkül bebootol. A szorzó az fixen 8. Nem tudom állítani. A proci tuningolásakor 3 opció van(Auto, Sync, Async).Ha 'Auto' akkor 1.60Ghz-re teszi magát.
'Sync' módban az FSB-t emelve megy mellé felfelé a PCIE freki is.
'Async' módban meg értelemszerüen külön tolható az FSP és a PCIE freki.Sync módban 266-ig tudom húzni. Utána fekete a képernyő és nem bootol. Asyncban ha fixálom 100-ra a PCIE frekit és FSB-t hagyom 266-on(azt ajánlották, hogy tegyem 100-ra a PCIE-t) akkor se bootol. fekete képernyő.
Próbáltam már variálni, össze-vissza a beállításokat, de semmi. Egyszer sikerült elérnem azt, hogy 273-ig toltam és bebootolt, de a legelején kiírta, hogy valami bibi van, mert nem látja a sata dvd írómat. Ekkor a tököm tele lett és hagytam a fenébe. Amugy akkor is 273 volt a plafon.
Próbáltam neki feszültséget emelnit természetesen, de konkrétan kézzel nem lehet, tehát olyan, hogy egy-két tizeddel emelem nincs. Fix lehetőségek vannak: Low, Middle, High, stb.. Akárhova tettem. Fekete képerőnyő.Abszolút meg vagyok lőve. Este csinálok cameraval pár fotót a biosról. Van lapos monitor szóval még csíkos se lesz
(Bocsánat a regényért
)
Köszi,
Pro -
szilva01
őstag
Intel E7200 tuning-hoz mondjuk 3.2 Ghz.ig elég gyári hűtő?
-
Gondar
tag
?? miről beszéltek ?
-
Gondar
tag
hát őő aszem vmi 1,2 akrámennyi volt alap . Oké majd megírom neked ha 2,8 on leszek de addig csak tesztelgetem a konfigot.
-
Gondar
tag
Jogos nem eszik sokat ha 6os szorzón megy. Az oké ,h 1:1 jó dolog de mikor csináltam meg ? Vagy az automatikusan állította be a gép ?
Mod: ja látom köszi a választ
-
kulerr
őstag
1. ha auton hagytad azon van...
2 lehet ha a biosban kikapcsolod a C1E Support-ot, de minek tennéd? ha nem kell ne menjen... -
pgeri
tag
Stabilnap stabil az semmi baj nincs vele. Csak ha nincs gépigényes alkalmazás akkor lekapcsol 1-2 szorzó
ezzel semmi baj nincs. nekem is 8-as és ált 6oson megy ha netezek msn stb. Konvertálásnl meg fix 8-as ami neked fix7-es lesz. Szóval ne izgulj ez így van. E miatt fogyszt kevesebbet meg nem melegszik annyira a proci. Mintha egy 8 hengeres autóból 2őt lekapcsolunk mert városban megyünk. Az 1:1es arány az nagyon jó. hagyd úgy
-
qdak
addikt
válasz
szilva01 #4619 üzenetére
sztem zárt szorzóju
de a biosban kiderül
de majd Lipi biztosan tudni fogja
más:
A Core 2 Duo E6300 használata az E6400 helyett 30$-t (6000 Ft) takarít meg nektek, és nyugodtan használjátok a gyári Intel hűtőt. Az E6400-as tuning tesztünkben folyékony hűtési megoldást használtunk a processzor maximális hűtéséért, de az E6300-as még jobb tuning alanynak bizonyult és még extra hűtést sem igényelt. A válasz valószínűleg a processzor steppingben keresendő: az E6400 F5 steppgingű volt, míg a jelenlegi verzió az F6-os.
mi ez a steping ezzel nem vagyok tisztában ha v ki elmondaná nekem mér jobb az F5 mint F6 ? -
Gondar
tag
öhh én mindenkinek válaszolok jaja 100% megy msot a cpu orthos alatt
memtest et gyorsan elvittem 105% körülig meg msot hagyom hagy menyen vagy 15 percet az orthos is .)
apropó orthos ott a blend-stress cpu and ram oké ?mégegyszer köszi mindekinek
-
Gondar
tag
aha köszi akkor most úgy megy a gép hogy 333MHZ-1350 volton
a hőm pedig 47-50 fok örül van ez már vészes ? sőt most hogy néezm egy kúszik fel msot már 51medig lehet elmenni ?
-
kulerr
őstag
A kingmax memóriáknak 1,8V a gyárija de ha nem nagyon mész 800 fölé nem kell nekik de ha 900 körül akarod h menjenek adhatsz nekik 0,1-0,2V-ot...
A CPU alap? ez egy rossz beidegződés...a VID értéket mondják alapnak amit legyszerűbben a Real Temp progival todod megnézni, de az egyszerűség kedvéért legyen 1,325 akkor ehhez képest adhatsz..
A ram freikre azért nézz rá nehogy besokaljEzután teszt ne csak a procinak hanem a ramoknak is ha húzod őket modulonként memtest 2-300%-ig járatva!
-
pgeri
tag
Meg kell nézni alapból mennyi feszt kap a proci. Core temp vid. ez megmutatja a vid-ed h alapon az alaplap mennyit ad. CPU-z meg a valós feszt ami kevesebb 0,0valamennyivel
Szerintem 1,42 volt-os beállítás már a 400-as fsb-hez kellhet. szerintem olyan 1,385 volt elég a 333hoz.
-
Gondar
tag
Köszi szépen .)
szóval vizuális módon folytatva így kell kinéznie ? -
pgeri
tag
Kétlem h fesz emelés nékül menne. Sőt biztos h nem. 0,05 volt minimum kell neki. vagy lehet több is. először annyit tekerj rá. sőt szerintem még 0,08 is elkelhet. neeh rögtön 400-asra vedd hanem inkább 333ra először. Úgy műxik h fsb 333-ra. +0,05 volt fesz. memóriát meg úgy kell beállítani van olyan h memória szorzó h 800-900 mhz között legyen. memóriának kell +0,2 volt. PCI frekit pedig 100-ra kell beálíltani. utánna teszt orthossal.
Lipi67: Egyenlőre nem csinálok full tuningot mert gyári hűtőm van. Majd ha később veszek egy jobbat majd akkor leírom. Mert így most vígan elszaladgál. 3,2ön és alig kap + feszt.
-
kulerr
őstag
De hiszen leírtad mit állítasz a biosban...
AI Tuning manual-majd fsbt akkor 400-ra, a ramok 1:1-be 800...azt h a procinak kell-e majd adni a teszteknél kiderül.A Pcie-t fixáld 100-ra..
Ha hibát dob az orthos adsz neki ha lefut mondjuk 1 órát akkor örülsz -
Gondar
tag
Sziasztok !
Mostanába nagyon elkezdtem érdeklődni a CPU tuning iránt, olvasgattam itt a ph!-n fórumokat, írásokat stbÉs itt szeretném a segítségedet. A konfigom :
Asus P5B alaplap
E6320@1868 proci
és 2* 1GB Kingamx 800Mhz ramocskák
FPS 350 W táp , gyári hűtő vana procin a házon pedig egy 25centis ventillátor van.elméletileg ha a cpu szorzót 7szeresre az FSB-t pedig 400 Mhz re tekerném akkor a proci simán menne 2800 MHZ en. Mindezt feszltség emelés nélkül.
Idáig ,hogy tudok eljutni ? Biosba kell vmit állítani ?
Kérlek segítsetek nekem ,még nagyon új vagyok a témába .Vki priviben vagy itt step2step jó szájbarágósan segíthetneUi: bocsi a he(J)esírási hibákért
olvastam az első hsz-t de sokkal nem lettem okosabb -
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4609 üzenetére
2. ha a valós tuningra megy beleértve a ramok húzását is is akkor jól tudod
, de tényleg el lehet el kell játszadozni vele mikor kapod a legjobb eredményt.Nekem az előző procimat 1 hónapig finomítgattam...most a 2 hetes újnál pedig hajajj még mennyire ki kell tapogatni...
-
szilva01
őstag
-
dpetiba
aktív tag
Nos átolvastam a tuning részt, köszönöm!
Kérdésem kettő van:
1. létezik olyan összefoglaló táblázat AMD procikra, ahol az FSB, szorzó és volt van összefoglalva? Mert azt sem tudom, hogy pl egy 4200+ os hány Mhzen megy, milyen osztóval, stb
2. proci tuningnál csak FSB-t kell(és persze feszt is ha fagy) emelni és ezzel nő a Mhz? És a szorzóval nem kell játszani? -
KMT
addikt
Bios-ban tegyél mindent alapra (akár deafult settings), és futtass egy dos-os memtest86-ot. Ha az is hibázik, akkor a memóriád a hibás valszeg.
(#4593) szilva01:
Kell valamilyen program, amivel tudod a gpu és a memória órajeleket állítani. Ilyen pl a rivatuner, ati tray tools, vagy esetleg a radeon bios editor. Addig érdemes ezeket feltornászni, amíg nem jelennek meg fura (felesleges) alakzatok a képen terhelés alatt (és ne is melegedjen túl). GPU caps viewer-rel érdemes terhelni. Ha a feszt nem állítod, akkor nem lehet baja a kártyának.
Amúgy először a procid húzd fel, ha jól sejtem proci limites a rendszered alapon.
Sőt, legelőször vegyél egy tápot. :](#4604) Siera:
Már mondtuk, hogy ez nem az a topik.
Amúgy 14-ből jobbat nem tud, max félretenni és gyűjteni egy jobb konfigra. -
Siera
senior tag
nekem is válaszoljon vki pls
-
dpetiba
aktív tag
Hellótok,
nekem egy régebbi A64 3000+ van
Megnéztem a beállításokat BIOSban:- HT Frequency ratio: 4x
- CPU Clock: 200
- K8 CPU Clock Ratio: Auto [x5....x9]
- DDR speed: 400
- CPU/CLock ratio 2/2
- DDR clock\Timing mode Autoez a proci 1800 Mhzen kegyeg. Mondjátok el nekem ez hogy jön ki a fenti adatokból?
És mivel láma vagyok a témához, hogy mi az az FSB, hogyan számolom ki és hogyan kell tuningolni, mit változtatok mire, hogy nőljön a Mhz?Köszi!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest