Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz
szilva01 #36880 üzenetére
Azt nézd meg hogy neki a magokra ír 53 fokot a proci kupakra meg 64 et ami kizárt dolog,
a magok nem lehetnek hűvösebbek mint a kupakhő az 100%Nem sok az egyáltalán, vannak olyan lapok amik a phenom II 555 nek simán alapból
ennyit adnak, persze jobb esetben 1,35 vagy 1,375v!Az pedig csak 2 magos és 3,2 az alapórajele.
Ez pedig egy phenom II X6, nem mind1
1,45 v ig nyugodtan adhat neki, ha bírja hűteni...egyáltalán nem magas fesz,
1,5v már az lenneEgyébként a gyári specifikáció szerint;
V core 1V - 1.475V ez a normális üzemfeszültség.
Maximum operating temperature 62°C tehát ha a kupak 64fok akkor az úgy nem
az igazi, persze prime95 nagyon meghajtja az biztos, de jobb hűvösebben... -
Sigurd
tag
-
-
kulerr
őstag
-
C@rbon
senior tag
-
C@rbon
senior tag
válasz
szilva01 #5913 üzenetére
Hali!
Leírtam azt amit a BIOS-ban látok.CPU Clock Ratio 7x
CPU Host Clock Control Disabled
x CPU Host Frequency 110ez ki van szürkítve
PCI Express Frequency Auto
System Memory Multiplier Auto
Memory Frequency 800ez is szürke
DiMM OverVoltage Control +0,2V
PCI-E OV C Normal
FSB OV C Normal
(G) MCH OV C Normal
CPU Voltage Control 1,325V
Normal CPU Vcore 1,325Vés ez is szürke
Ha másra még kíváncsi vagy a konfigomból, az adatlapomon ott van minden.
A procim egy E6300-as alapjáraton. Az alaplapom 965-ös DS3. -
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #5744 üzenetére
Na kész ennyi a vége, mert ha csak a légy gyorsabban repül is behal uh E7200 4465Mhz
-
Zolás
addikt
válasz
szilva01 #5728 üzenetére
És mennyit adja az északi hídnak? Mondjuk nem vagyok benne biztos hogy lesz ilyen funkció a biosban. A proci meg a ram a max feszen van mit a gyártó megad szóval oda már nem szívesen tolnék semmit se. Azt hiszem van még egy 3ik volt funkció az 1.25Von van csak nem emlékszem ki is az.
Ennyi dolgot nme tudok fejben tartani
Nem egy új alaplap szóval szerintem ez a max amit kiad magából. Végül is a p4 2.0ghzhez képest most csak úgy szárnyalok -
Zolás
addikt
válasz
szilva01 #5694 üzenetére
Elnéztem a dolgot igy már patent. 8x340 a max amit belőhetek igy 2720ra húzza a procit. Sajna magasabb szorzóm nincs ha me többet tennék rá nem indul el. A max fesz amit kaphat a proci az 1.35v de csak ha fullra van terhelve. És még igy se megy 50 fok fölé. Szóval ha birná a lap akkor piszkosul vinne szerintem 3ghz felett is dehát én nem vagyok telhetelen
Már 1 mag erősebb mint ami előtte volt
-
-
MEKK
aktív tag
válasz
szilva01 #5715 üzenetére
Oksa. Alap feszen elindult a gépe most elindítom a tesztet ha rájövők hogy működik
Először mikor mentettem a biost kikapcsolt a gépe majd be ujra magától ez normális?De egy valamit nem értek biosba 2333at ir 7es szorzóval de elindítom a CPU-Z-t ott meg csak 1998 és 6x szorzót.
Hogy van ez? -
Ruckus
tag
válasz
szilva01 #5581 üzenetére
Hali! Próbáltam 8x450-en, de nem bootol be a vista. 1,325V a CPU fesz és 1,4 a NB
a pci e 100-ra van állítva, máshoz nem nyúltam. Nem tudom min kellene állítani, hogy úgy is menjen (8-8-8-15 ram beállítással)Próbáltam 8x500-on is, de úgy már a rendszer tesztelésnél kifagyott a fekete képernyő.Kiírta a 4001 MHz-et és csett.
Várom a tanácsokat.
-
lipi67
nagyúr
válasz
szilva01 #5550 üzenetére
fütyőke:-majd használd a "válsz"-t,hogy tudjuk kitől kérdezel!-Ha emeled az FSB-t 400-ra,akkor pont ott is leszel,s valóban elég.A procinak ezt bios 1,3V-on is tudnia kell(elvileg alapon-VID-jén)is,de 1,3V-on a legszarabb is viszi.Mivel 2x2GB ramod van,s nem bajnok deszkád,a hidaknak adhatsz egy pibci pluszt,Más tényleg nincs
-
lipi67
nagyúr
válasz
szilva01 #5367 üzenetére
Szuper!
dajd: Láttam az Abitosba is.Jó lenne egy kitöltött adatlap,nem tudom pontosan miről beszélsz
I3uC!: Biosba állítsd az FSB-t 300ra.Adj a procidnak 1,4V-ot(az a vdroop miatt nem lesz 1,35V sem.)Ramokat ha kell oszd vissza(asszem 2,66-körülid van biosban ,az pont 800,de ha van nagyobb(pl.3)az is csak 900.Adj a ramoknak is picit ilyenkor.Ilyen FSB mellett másnak nem is kell.Kb ennyi lenne -
pgeri
tag
válasz
szilva01 #4973 üzenetére
Figyi figyelj már a hőfokra. Nézd meg h már volt 91 fokos maxod is az már marhára nem egészséges. Veszel egy jobb hűtőt is jó lesz ez deeh most ne baszd szét a procit. nem gyári hűtővel kell megnézni mennyit megy max.... Vegyél vissza az órajelből és a feszből mert nem lesz jó vége tönkre fog menni. 70 fok alatt legyenek a magok full terhelésnél ne 91-et is elérj. az kuva sok.
-
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4959 üzenetére
mégegyszer: nem számít mivel méred!! elindíthatsz 8 félét 25 verzióban, ha mindegyikben egyformára állítod a TJ max értéket ua-t fogják kiírni...ne sugalljátok már azt h az egyik az mágikus és jobban mutatja a maghőket, mert ez félrevezető nagyon...
egyébként az meg köztudott h a wolfok senzoraival is gondok lehetnek, tehát irreális hőmérsékletnél ez lehet túl magas vagy alacsony ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni! -
mokkacsoki
tag
válasz
szilva01 #4955 üzenetére
Én sok féle mérést próbáltam,de rákelett jönnöm hogy x emberből y nál nem valós értéket mutat a REal Temp,bár mintha irtak volna valamit rá miért egy angol forumobn valamin néha nagyon görcsöl a progi,am enm rosszindulatból mondtam de nem árt átmérni még1 szer mással is
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest