- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
ádikácska #8057 üzenetére
Biosban adj 1,5v-ot,a ramokat oszd vissza h ne menjenek csak 8-900 között(ramtesztben ok,de 24/7-ben aki 1 óra játék után megmondja,h a ramok 800-on vagy 1100-on mentek..áá
)Minden maradhat normal-on,(nem auto),a legmagasabb szorzót használd allacsony fsb-vel,így még a hidakat se kell feszelned.Minden gyári csodatuningot lőlj ki,energiakütyüket kapcsold be nyugodtan.PCI Exp.Clock drive 900-on legyen.(G)MCH 266-on,az nem kínál 100variációt de úgy a lap,mint a ram és aproci is szeresse.
Pll-t hagyd 1,5V-on,a termination és a reference összértéke kb 0,8-0,81legyen.
Ha ennyifesszel nem megy többet,felesleges kínoznod tovább asszem.(#8058) romero28 : Hát ez igaz is,de kérdés,milyen áron?Sztem kben 4GHz kvra jó mindenre..
-
lipi67
nagyúr
válasz
ádikácska #8039 üzenetére
Félre ne értsd!Nem a proci gyenge,s nem azt mondom,h belenyúltál.Azt,hogy ha belekóstolsz a tuningba,megfog,érdekel..akkor nem ez az a proci,ami Neked kell!A legunalmasabb talán(nekem 6750-em volt,s kb 1 óra után tudtam mindnt róla-úgy értem,ami érdekelt..)Szerintem cseréld le ha módodban áll!Nem kell feltétlenül nagyobbra,tökéletes lenne egy 5200-as is.Mire kiismernéd..sok,nagyon sok tapasztalatot szereznél.
-
lipi67
nagyúr
válasz
ádikácska #8018 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!Szívatsz!
Aalpfesz-szleng,de igen.Annak a procinak annyi.Mivel a bios-ban beállított értéket nem kapja meg a procid a feszesés (Vdrop)miatt ezért ha ezt hozzászámolod akkor lesz alapfeszes tuningod.Adj neki ehez 1,4v-ot.
Tartósan meghet ezeknek a procikanak akár 1,5v-is,ha jó a hűtésed.ha nem annyira,akkor bios 1,45 és ok.Kben valós 1,5v -on is szokás nézni,h mit tud egy 65-ös... -
lipi67
nagyúr
válasz
ádikácska #8013 üzenetére
Igen!A max a VID-ed!A min. a takarékos módhoz tartozik.
Akkor:Állítsd biosban 1,35-re majd terheld s nézd,h ogy mit mutat a cpuZ Prime alatt.A különbségre figyelj,(pl.1,31-akkor 0,04)Ezt a különbséget add a VID-edhez,s ezt állítsd be a biosba fesznek.Igy..terhelés alatt a procid pont a VID-jét kapja majd,s "alapfeszen"lesz.
Ezen nézd meg, mit megy.(Nálad kb 1,41v/Bios lesz ) -
válasz
ádikácska #7335 üzenetére
Így állítsd be a bios-ban:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------7
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
Performance Enhance-------------standardDram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------18
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------autoSystem Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------normal
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
MCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------normalha nem megy, akkor +0.1V az MCH-nak, és a DDR2-nek.
-
válasz
ádikácska #7303 üzenetére
Kezdésnek mehet 15MHz-enként, de először a lapot és a memókat teszteld ki, ahogy már többször leírtuk. A CPU-t akkor érdemes kitesztelni, ha biztos vagy benne, hogy minden más bírja a tuningot. RAM-okat pl. helyből tedd szinkronba, aztán, ha megvan a CPU órajel, meg az FSB, ráérsz belőni a RAm szorzót és a késleltetéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest