Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
válasz
OverKiller #36494 üzenetére
Szoftveres mérés általában nem pontos. Amúgy ahhoz az órajel emeléshez szerintem elég az alapfesz. Hagy manualon az alapfeszt és úgy teszteld.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
wishgrease #23504 üzenetére
A szoftveres mérés "tökéletes" működése.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Intel fan11 #23325 üzenetére
Akkor azért megjön a hangja, de a gyáritól még akkor is halkabb.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Intel fan11 #23307 üzenetére
A hyperrel mehet majd neki a fesz. Nekem is az van.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Intel fan11 #23305 üzenetére
Az attól függ milyen hűtőd van.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Directors #23300 üzenetére
Maghő 73 fok.
MInden procinak más ez az érték. Az ideális pedig ez alatti hőm.Ennél kb 50-60 fok lenne.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
miklos16 #23275 üzenetére
Elemmel, de én ilyenkor a clearcmost szoktam alkalmazni, és nem kell 5 percre rajta hagyni jumpert elég az 5 mpre is (de valszeg a kollega is ezt akarta írni)
Amúgy fesz hiányában elindulna még, mert akkor még nem pörög a proci annyit. Inkább mással van a gond. Pl ramok. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Ferlito #23264 üzenetére
Ha van wd40, próbáld ki, de van egy cikk itt ph-n amiben részletesen bemutatják a ventik felújítását. (ezt meg kell sajna keresned) Vagy mint mondtam vegyél egy hűtőt. Sokkal halkabb lesz és hatékonyabb is. Használtan találsz az apróban, újat meg esetleg itt nézz. Nekem ac freezer 64 pro volt a phenom 2-n és tökéletes volt rá. Asszem 2500ért adtam el, hasonlóért kapsz használtan.
Azért ha emelett döntesz, érdeklődj a milyen hűtő topikban. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Ferlito #23261 üzenetére
Érdemesebb venned inkább egy hűtőt. 2-3 ezerért lehet kapni olyat ami hatékonyabb csendesebb a gyárinál. A wd40 meg pl 1000 forint és nem valószínű, hogy nagyon hatékony lesz.De ha ki akarod próbálni akkor is le kell szedned a ventit a hűtőröl, és csapágyazás alá fújni.
Milyen procid van? -
JoolsNOS
veterán
Hi!
Előzmény.
Előzmény.
Namost ezzel a beállítással szép stabil a gép ami eddig rendben is van. De teszt céljából régebben fel tudtam húzni a procit 3900ig. Most viszont ha teszem azt az fsb-t meg akarom emelni 266ra, amivel a ramórajel kijönne nagyjából az eredetire:266*4=1064,(proci ekkor 3700körül) akkor az időzítés nem tudom belőni az eredeti 6-6-6-24re, mert 4es szorzó mellett csak 6-6-6-18 a leglazább engedhető időzítés. Ezzel meg clrcmos lesz a dologból. Ezzel mit lehet csinálni?
köszi -
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS #20902 üzenetére
Na most működik. Aztán, hogy a clrcmos, vagy az, hogy a ram beállításokat hagytam autón az segített azt nem tudom. Majd utánajárok, ha esetleg valami bibi van. Most 970 körül megy a ram 6-5-5-18as időzítéssel (ezt ugye autómatán lőtte magának) Egyenlőre nem bolygatom, amikor először próbáltam a 6-6-6-24en se ment.
-
JoolsNOS
veterán
Hali!
Ma a két giga 800as ramom helyett ment a gépbe 2*2 1066os. A probléma a következő. Eddig a 2800ról 3400re való tuning gond nélkül ment. Most viszont el sem indul a beállításokkal a gép, azaz nem veszi figyelembe az fsb emelést, visszaállítja 200ra. Ramot 4es szórzóra raktam, tehát megy 900egynéhányat a gyári 6-6-624es időzítéssel. azaz menne, de nem indul el. Van egy új opció bisban (epp) aminek még csak angolul láttam, hogy mi is az, tehát nem tudom. Lehet ezt kéne állogatni?
köszi -
JoolsNOS
veterán
Nbnek mennyi feszt adhatok? 1800 helyett 2232-n menne csak teszt erejéig. 1.1 ről 1.2 volt a fesz. (itt fagyott, de ha nb kevesebb volt úgy nem) Meddig mehet?
köszi -
JoolsNOS
veterán
válasz
lacika0926 #20164 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
mbencem #20142 üzenetére
Olvasd át amit darál0w adott, és azzal kezd a dolgot, feszeket manualra állítod, és a pci frekit fix 100ra. Utána kezdhetsz variálni a fsb-vel meg a szorzókkal amiután átolvastad a dolgot. Mivel gyári hűtésed van, csak alapfeszen próbálkozz, tehát miután manualra állítottad feszeket, ne is nyúlj hozzá. Amit ezen bír majd az jó lesz amíg nem lesz nagyobb hűtésed.
-
JoolsNOS
veterán
Itt a támogatott procik listája.
Elvileg belemegy mind biosfrissítés nélkül. Csak az ár szab határt.De amúgy eltévedtél a topikok közt
-
JoolsNOS
veterán
válasz
johnny101 #19997 üzenetére
Az lc-power táp sajnos nem ajánlott kategória. Kb 10ezer forintot rá kell szánni, abból már kapsz egy derék 450 körüli tápot. (chieftek, fsp, giga) A tápajánló topikban akár olcsóbban is ajánlanak.
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
freestailo #19261 üzenetére
Jó választás
, nekem is ez van illetev ma rakunk egyet haverom gépébe is.
(#19262) Don Sajtos: meg is eszi!
-
JoolsNOS
veterán
válasz
freestailo #19050 üzenetére
Esetleg kérdezd meg tápos topikban. De igazából vagy azt szokták mondani hogy 350 vagy 400wattos a táp. Uh a 380at is 400nak írnák szerintem
-
JoolsNOS
veterán
válasz
freestailo #19047 üzenetére
Nem azt jelenti. Az a 12vos ág teljesítménye. A 81%os hatékonyság azt jelenti, hogy a 400watt leadásához a táp a konnektorból kb 500at vesz fel.Persze ha csak 100at fogyaszt a gép akkor kb 120at.
(#19048) kmisi99: Itt 400on tesztelik, úgyhogy elképzelhető.
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
válasz
harry3 #18796 üzenetére
Szívesen ha tudtam/tunk segíteni. A hőfok általában csak túlfeszeléssel ugrik meg jelentősen.
Videókártya tuningra ajánlom a msi afterburnert. Egyszerübb a dolog mint itt, csak húzod a csúszkákat és nézed hol kezd "koszolni" a kép teszt illetve játék alatt. (látom 9600gt-d van) Nekem a gyári órajelek: 700-1750-1000. El tudom vinni 790-1977-1080ig. De enyém gyárilag tuningos már. SZép lassan te is kezd húzni aztán nyomj rá egy 3dmark06 deep freez videotesztet. (az hamar koszol ha hibát észlel) -
JoolsNOS
veterán
válasz
harry3 #18668 üzenetére
Különösen nem kell számogatni, 1hszben nekem is kicsit bonyolultan van leírva (vagy nem figyeltem eléggé)
Egy példa az én 3400amra:
Fsb: 243 tehát: 14*243= 3402 Mhz
Ramszorzó: 3.33*243=809
HT link: 243*1.6 (az 8as szorzót jelent)=1944 (1800nálam az eredeti)
NB: 243*8=1944
Pci freki fix 100
Feszek minden normalizálva gyári értéken.
ÉS természetesen mindent biosból állítasz.
Esetleg még a ram opciói között nekem a trfc érték 127.5ről át van állítva 195re minden ramnál. (240es fsb fölött nekem csak így stabil)
Persze nem kell egyből 240es fsbvel kezbeni. Szép lassan menj felfelé. Tapasztald ki a gyári feszen mennyit megy.acc200:inkább nézz körül itt akár visszaolvasással.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
harry3 #18649 üzenetére
A lényeg, hogy az értékeket mindig próbáld visszaosztani az eredeti közelébe. Pl ha nyomsz 240 fsb-t akkor a ram 3.33as szorzóval majdnem 800ra jön ki. Illetve a ht-t és nb-t is az eredeti érték közelébe próbáld osztani. A ht sose legyen nagyobb nb-bél. Max ugyanakkora.
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Azt fogják mondani a tápot azonnal cseréld le...és van is benne valami
Bár azért ez a táp tuti nem szól bele a 3dmark pontba. Inkább egy friss wint tegyél fel, előtte természetesen vinyó formázással. De még ezen kívül is van ott valami, mert ennyi pontot a 9600gt vel is kapok, ami nem kevéssel gyengébb kártya. -
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #16369 üzenetére
Ht Nb gyárilag 1800, emelve 1930 körüli. Így nem adok neki feszt, szerintem nem is kell. Proci alapfeszen megy, lehet kéne adni neki egy kis pluszt, csak akkor a hőmérséklet lehet gond lenne.
Prime kiirja egyébként hogy mivel van a gond mikor leáll, mert azt sose figyeltem. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
A 2.8as phenom 3.4en járatva egy picikét instabil. Kb fél-egy óra "izmosabb" játék után kékhalál vagy fagyás (hőm 55 körül max). Ez mennyire tesz jót a procinak? (csak azért kérdem, mert később lesz majd szükségem a húzott procira és előre szeretnék érdeklődni)
köszi -
JoolsNOS
veterán
válasz
deeppurple66 #16170 üzenetére
Szép lassan kezd el emelni, és terhelve nézd meg a hőmérsékleteket. Nem tudom mennyi a max hőm bírása a procidnak (hivatalos oldalon biztos fenn van) azt ne haladja meg terhelve. Sőt prime alatt inkább maradjon 1-2 fokkal alatta. Akkor tuti nem lesz gond. (valószínü előbb melegszik fel a proci erre a hőfokra mielőtt plusz fesz kéne neki)
ígyvanferi: amikor a ht állítod, akkor ha 2000 állítasz, az olyan mint amikor az nb-nek 10es szorzót adsz. tehát 10* 200as fsb ugye 2000. Namost ha th-t leveszed 1800ra az olyan mintha 9es szorzón lenne az nb. tehát pl 9 * 230fsb=2070
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #16039 üzenetére
Pont ez a gond, hogy ott szinte semmit se tudok állítani
Bár elég antituning az a lap. A procinak van "gyári" overclock beállítása, de ott meg nem látom mit állít. 10%ot állítottam rajta, értelemszerűen nőtt órajel meg ht, meg ram is, csak hát egy idő után már kéne visszaosztani, de nem lehet.
Majd még átböngészem, ha nagyon mélyre ások talán még a lap user manualt is megtalálom valamelyik fiókban. -
JoolsNOS
veterán
Aprópopó. A régi gépemen is elkezdtem állítgatni a dolgokat, de ott azért nem tudok úgy belenyúlni. Namost ez egy 3500+os Amd, egy asus m2v lapban. Biosban csak procifeszt és fsb-t tudok állítani. Semmi ram (csak fesz) illetve ht nb visszaosztási lehetőség. Próbáltam állítani kicsit lejjebb procifeszen, de everest szerint maradt a gyári fesz érték. Illetve evereszt nem lát nb-t. Gazdálkodjak abból ami van, vagy ilyen lapnál máshogy lehet állítani a többi értéket?
köszi -
JoolsNOS
veterán
Csak vigyázni kell, mert pl az én lapom automatikusan emel feszt ha emelem az fsb-t. Ezért ha mégis van hasonló állítási lehetőség, mindenképp állítsd manuálra a feszeket hogy ne változzanak. (persze ha tudod állítani akkor egy idő után kell plusz fesz, nekem kb a 20%ot még elviszi alapon) Meg ugye a ramokat és ht nb frekit is vissza kéne osztani (főleg 20% körüli tuningnál) Bár inteléknél nem tudom hogy megy pontosan.
CnQ-t meg nem csak biosból tudod állítani, hanem xp-nél energiasémák: minimális energiagazdálkodás opción üzemel csak. Win7nél meg konkrétan lehet állítani mennyit vegyen vissza belőle terheletlenül. De érdemes benn hagyni, mert nagyon kevés program szenvedi meg teljesítménycsökkenésben a bekapcsolt állapotot (pl nfs shift nálam be-be szaggatott de csak xp alatt) Illetve jó az ha feleslegesen nem melegszik annyira a proci meg nem fogyaszt annyit ha nem, kell. -
JoolsNOS
veterán
Lehet az alaplap nem szereti.(bár asrock oldal szerint minden biossal megy) Nekem anno az m2v alapom szarabbul kezelte a 2 magos 5600+ot mint a sim 3500+ot. Sajna nekem csak lapcsere oldotta meg. (biosfrissítés nem, tehát asrock oldal lehet téved, mert nekem is kellett volna működnie)
A szorzó meg a cool n quiet miatt megy vissza. (ha nincs terhelve a proci akkor lejjebb veszi fogyasztás miatt.
Fsb emeléssel meg lehet a feszt és egyebet is kéne babrálnod, bár nem tudom eddig mit állítottál fsb-n kívül. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Na nekiálltam a phenom II 920at húzni kicsit a leírtak szerint.
Eredeti értékek:
14*200= 2800
ddr2 800
ht 1807
északi híd 1807Első nekifutás:
14*220= 3080
ddr2 730 (a 4es szorzót csak 3.33ra tudtam levenni)
ht 1760 (autoról 1.6ra levettem)
északi híd 1980
Ez így most stabil.kérdéseim: hogy kijöjjön a 3.33al a 800as ram az fsb-t 240re kéne emelnem, namost egyenlőre olyan sokat nem akarok a magórajelen emelni ezért ha leveszem a szorzót 13ra akkor is jó lesz ugye?
-az északi híd órajele is rendesen megnőne, azt hol tudom állítani, vagy meddig mehet az el?köszi a segítséget
közben meglett az északi híd órajel állítása is. a ht és ez maradjon az eredeti érték közelében?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Egy phenom II 920as (2.8) procit meddig lehet húzni feszemelés nélkül. Biztonságos használat a lényeg.
köszi -
JoolsNOS
veterán
Blaze71 (11178):
1: mert ezt ajánlotta a pár éve bevált eladóm.
2: mert remélhetőleg egy 16ezres táp nem megy szét
3: szintén remélhetőleg, mert valaki egy gyárihibás hasonló tápot tesztelve kijelentette hogy ez szar
4: ez a csúcsa a hkc-nek, remélhtőleg (3*) ezt talán rendesen megcsinálták
-
JoolsNOS
veterán
Ha emelek Fsb-n, és a feszeket auton hagyom, és ezáltal a gép automatikusan emel feszt, azt látnom kéne everset alatt?
Mert ezek az értékek nem változtak ha pl 2800ról 3000re húzattam automatikusan. -
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Csak fsb emeléssel akarok húzni a procimon (semmi feszemelés meg hasonló) Pl a gyári 2800ról ha így felemelem 3100re, és megy fagyás nélkül, és a hőfok sem megy 55 fok főlé hajtva, akkor ezt hagyhatom nyugodtan "alapbeállításként"? Tudom hogy erre nincs garancia, de sztetek így semmi gondja nem lesz a procinak?
köszi -
JoolsNOS
veterán
Bocs ha mostanában sokat kérdezek
Mi a különbség a windsor és a brisbane 5600+ között tuning szempontból?
Most nem a tranzisztorszám meg a gyártástechnológia érdekel, hanem hogy melyiket tudom jobban húzni?
Nekem a brisbane van 65nmel. (mért sejtem hogy ez a szarabb?) -
JoolsNOS
veterán
Köszi a válaszokat!
-
JoolsNOS
veterán
Még annyit: ha az egyik mag 25 a másik 23 akkor hogy a francba 70 fok az mcp?
Illetve ekkor újraindítok és a bios procihőmérsékletre kb a normálisabban hangzó 48 fokot mutatja. Nem hiszem hogy 10 mp alatt lehül 20 fokot. -
JoolsNOS
veterán
Hát kipróbáltam az fsb megemelését: 200 ról 207 re. A 2913 mhz ből lett 3007 mhz. 3dmark06 procira egyből 200 ponttal többet adott, és 1 képkockát is emelt. De everest egyből 71 fokot mutatott a végére. Uh visszaállítottam. Két ünnep közt veszek vmi jó hűtőt és megy a tesztelés.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Nekem van egy amd 2magos 5600+os procim. A gyári hűtéssel felmegy néha 64 fokra is (bár ilyenkor a maghőmérsékletek csak 20 fok körül vannak) Mindenképp akarok majd vmi jobb hűtést. Amúgy ezt a procit kb meddig érdemes húzni. Most minden nélkül 2913 Mhz-en megy 1.375 V -al 14.5* 200.9.
köszi aki reagál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest