- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urashima
csendes tag
Sziasztok
Van: P5Q3 Deluxe-om, és benne: Pentium D 945 - 3400/800 (a hűségéről Zalman 9500 gondoskodik), CSX DDR3-1333 6-6-6-18
Ilyen OC-t sikerült vele csinálnom eddig:
3600/847 - DDR3-847 5-5-5-15 és 6-6-6-18
3800/891 - DDR3-891 5-5-5-15 és 6-6-6-18
4000/940 - DDR3-940 5-5-5-15 és 6-6-6-18ezután jött volna a 4-4-4-12
de azt mondta, nem
mentem DDR Voltage-t állítani: alap: 1.5V->1.6->1.7->1.8V
de semmi, nem hajlandő 4-4-4-12-n bootolni
adjak még neki 1.9/2.0V????
vagy mit kell tennem????Másik gond:
4000 fölött (4200) nem tölt be az XP-> kék képernyő memóriahiba, el sem tudom olvasni, restartolt
Ez miért lehet???? -
-
szilva01
őstag
itt a kép(még péntekről)itt már régóta ment az orthos
-
Zsubi
őstag
Asus M2N MX SE
-
Zsubi
őstag
AMD Athlon X2 4800+
-
Gyufaaa
veterán
Egy kicsit bővebben a gépedről lehet valamit tudni?
így elég nehéz bár mit is hozzáfűzni!
adam84 : Meddig lehet húzni? Az sok mindentől, de leginkább a procidtól függ. Azért egy 4200+ -tól az a 2500Mhz elég szép. Legalább nincs kihajtva. Orthossal próbáltad vizslatni? Minden procinak más a tuningpotenciálja. Azonos típuson belül is.
-
Zsubi
őstag
Az lenne a kérdésem h miért van az h a max. szorzó manuális beállításban csak 12 (2400Mhz) de most a gépem Auto módban azt hiszem 12.5x-n (2511Mhz) megy?
Jah és csak 400Mhz(1.8V) megy a memóriám ez normális? (DDRII 800Mhz) -
adam84
csendes tag
Hello amd x2 4200+ -t gyári hűtővel meddig lehet huzni ? most 2,5 GHz van
-
qdak
addikt
m mint a szorzót ?
v az fsb t inkább jaja gondolom ha tulhuzod és nem indul nem kell bios resetelni erre gondol
60-70 még jó 90 nél ugyis megfasgy a gép
mit álit a jumpeR ?
emelj az fsb persze azt mondtam
sok vizet nem zavar 1 1200 duronnál még ha megsütnéd sem am ha nem feszezed agyon nem lesz baja -
rybank
senior tag
olvastam itt a ph pont most, hogyan kell feloldani, de nincs is olyan bios opció
viszont az alaplap doboza tele van olyannal, hogy, ha roszzul tuningolok, ő "megment"
egy ilyen "guard" védődologazt is olvastam, hogy max 90 fok, tehát ott meghal, vagy nem tudom
jumperen emeljem, vagy váltsak az fsbt?
" meddig akarok elmenni" - proceszzor élettartamára hatással van a tuning?
-
qdak
addikt
-
rybank
senior tag
mercury 400watt
az alaplap nem képes szorzó állítására
az fsb mintha 100mhtz-es limitbe lenne a cpu miattérdekes és tetszetős alapfeszen melegedett mint az isten, percek alatt sok sok fokot, most meg meg sem moccan +10%-ot kap
öszi, hogy segfítettek
ddr400-as ramok vannak, amit megincsak ha jól sejtem a CPU fog viszza.."133"-ra
-
K4jusz
tag
Sziasztok!
Egy AMD Athlon X2 4050e procim van. Jelenleg 200*10,5 -n megy (alap órajel, gyári beállítás). Így a ram osztóm 6, azaz a ram órajele: 350. Ez most elvileg azt jelenti, hogy a ramjaim "700-on" mennek.
Ha leveszem a proci szorzóját 10-re a ram osztója 5 lesz, így a ram órajel 400 amivel jobban jártam. Persze 100Mhz-t buktam a procin, de ez nekem nem számít annyira.
Jól gondolom?Köszi előre is
-
rybank
senior tag
hello duron 1200-esem van,
- élettartamára hatással van a tunig?
- találtanm egy ilyet: "Max Die Temperature 90 fok" ez azt jelenti eddig melegedhet sérülés nélkül?- 1.75 voltot kellene kapnia normálisan, de 1.8-at kap, és a biosban csak +5/10%-ot adhatok..ettől lehet baja?
-
syC
addikt
Valaki tudna nekem segíteni, hogy mit kezdjek a gtl reference értékekkel?
-
komisz
csendes tag
az a szitu gyerekek,hogy az előbbiekben leírt tuningolásomnál ellszált a 420W-s tápom.
megszakadt szegény.
-
Henryk
aktív tag
Na azóta is próbálkozok megállás nélkül.. elsőre felküldtem 500as fsbig, ott befagyott a vista betöltésnél, de lehet hogy csak kevés volt a fes nemtudom, most itt tartok megpróbálom újra azt az 500at hátha..
amúgy egy ilyen lappal egy ilyen procit max mennyire lehet felhúzni? 4ghz szóbajöhet? persze léghűtésselha valamit nemjól csinálok szóljatok, én nem értek hozzá annyira csak irogatom össze vissza hátha elindul aztán örülök
-
Henryk
aktív tag
Na.. ez így nemmegy.. beállítottam mindent manuálisan az alapra, de így meg 2x kékhalál win betöltés előtt, úgyhogy visszatettem mindet autora, viszont most 1.41v a proci, aztmeg sokallom.
vagy azt mindjárt megpiszkálom lentebb, a többit meg úgyhagyom vagy nemtom.
Így alapon viszont nem indul... én rontottam el valamit? meg azis fura hogy ugye 1.28v on ment a proci 3ghz-et, de biosban meg 1.312 volt beállítva.. mitől kevesebb? -
kulerr
őstag
válasz
Szoszibá #4742 üzenetére
hmm, tényleg elég gáz a dolog, lehet h kisördög szállta meg
,de komolyra fordítva engem is a ram szivat..előző lapomban (P5K) a ramjaim simán mentek 1100Mhz-et is akár. Amostaniban meg vagy 1:1, 1:1,2, és így csak 960 most...nem tudok vele mit csinálni én sem, pedig mindent kipróbáltam már.
Másik rammal jó a deszka, és a mostani ramjaim is jók másik deszkában...le lettek tesztelve és nem csípik egymást valamiért...lehet h nálad is ez a helyzet.KMT: azért így már más a történet, Igen tudom h sokan panaszkodnak rá de pont azért a belassulás mert a legnépszerűbb de állítólag új szervert fog kapni...de nem védeni akarom nekem tök mindegy ki mit használ...
-
KMT
addikt
Ha használtad kb 1-1,5 éve, akkor észrevehetted, hogy használhatatlan volt. Marha lassan töltött be, volt, hogy egyáltalán nem. Külföldiek is panaszkodtak, hogy nekik abszolút nem megy. (Egy másik fórumon nem is engedélyeztük, hogy képfeltöltés.hu-s képeket szúrjanak be...)
Pár napja is volt, hogy nem működtek.
Meg minek azt használni, ha van jobb?
-
Henryk
aktív tag
jah. mindjárt feltolom 3.5re, lehet oöttmár kevés lesz neki, majd kiderül
ramok 1.8on vannak, azokat már tovább nem húzom egyenlőre, majd a szorzóval ügyeskedek hogy hasonló legyen.
ejnye prime alatt felment már 40fok fölé, asszem be kell kapcsolnom a ventit a procihűtőn
-
qdak
addikt
válasz
Szoszibá #4742 üzenetére
ő én pl kiprobálnám h nem 400 on hanem 405 őn v környékén hajtom épp mopstanában olvastam h bizonyos mhz ken lehet instabil a rendszer de lehet 1-2 mhz el fejeb lejjeb jobb lesz csinálj képeket
esetleg vedd vissza a 4 es cl t 5 re és probáld a ramod nagyobb mhz n h ugy birja e mennyi az alap cl ?
orthos meddig megy tuningoltan ? -
Henryk
aktív tag
Hali!
Meglett az új alaplapom, és kicsit fentebblöktem a procit, de fentebb nem merem, mert BIOS-ban 2x annyi beállítás van mint az előzőben. most a nagyrésze még mind auto-n meg alapon van, de nem húzom tovább amíg nincsenek rendben aminek kellene.
hogy állítgassam be a feszeket meg ilyesmiket hogy nyugodtan húzhassam? -
Láttam PH-n alaplap teszteket, fsb-t húznak , ha minnél magasabbra teszem mi történik? úgyértem mi a következménye? valami jobban melegszik , többet fogyaszt stb? Hogyan tudom tesztelni hogy adott FSB-vel jó/stabil-e ( Pl Super PI erre van )
-
mokus1
addikt
válasz
Szoszibá #4735 üzenetére
Hát ha nem nagy macera szerintem azért nézd meg külön-küön rammal igaz akkor se lehet biztosra menni mert úgy kicsit ,,pihen" a chipkészlet.
AMúgy milyen táp+proc+vga??Nekem P5B-m van és everest 40fokot irt ki ráá +-2-3fok.és csak a borda volt 65fok körül szerintem kicsit tappintsd meg és érezni fogod.
-
mokus1
addikt
válasz
Szoszibá #4729 üzenetére
Kukkancs bele a házba hát ha koszos vlami.De én a lapra gyanakszom, bár bírnia kéne ahogy te is irtad ment régebben.
Vagy az is elképzelhető hogy amikor a proci magasabb órajelen fut több melegséget kap a ram,Ha így van próbáld megtámogatni hűtéssel.De chipsetre is megnézheted hogy h reagál a hűtésre. -
Szoszibá
tag
Szia! ASUS P5W64 WS Professional lapom van ami i975X-es.
Ebben csak az a szomorú, hogy 2 évig ilyen beállításokkal ment a gép, bioshoz sem kellett nyúlnom. Mostanában kékhalálozik a vista és nem tudom miért. Alapon semi baja és a tesztek is jók.
Eddig bírta volna a tuningot a lap? -
válasz
zsolt1129 #4713 üzenetére
A bátyámnan ugyanez a ram dolgozik egy EP45-DS3 ban , ott elég az 1,8 , nálam P45 Neo3-fr ben kell az 1,93 na mind1.
Láttam PH-n alaplap teszteket, fsb-t húznak , ha minnél magasabbra teszem mi történik? úgyértem mi a következménye? valami jobban melegszik , többet fogyaszt stb? Hogyan tudom tesztelni hogy adott FSB-vel jó/stabil-e ( Pl Super PI erre van
)
Szerk: egész konfig adatlapban.
-
Szoszibá
tag
Szia! Semmi baj ha bekapcsolódsz sőt örülök is neki hogy próbálnak itt minél többen segíteni. Ilyen ramjaim vannak: http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_tuningmemoria_olcson.html
Állítólag ezek erre vannak hitelesítve 1.95V-on én már 2.3V-ot is adtam nekik akkor sem volt hajlandó lefutni hiba nélkül.
De akkor alap FSB-vel ugyan ilyen időzítéssel és ugyan úgy 800-on mért megy? -
kulerr
őstag
válasz
Szoszibá #4721 üzenetére
bocsi h belekapcsolódok...
lemaradtam de milyen ramjaid is vannak?, mert gyanítom azért dob hibát mert nem bírja a ramod ezen a 4-4-4-12-öt, meg mivel 1:1-nél gyorsabb is evidens h a terhelése is nagyobb...az értékeken ha állítasz stabil lesz, vagy nem tudom mennyit adtál nekik? -
Szoszibá
tag
Szia! Most csak épp hogy elindult az orthos de már 70 fölött vannak a magok. Egyébként a gyári intel hűtés van rajta, de már nem sokáig.
Egyébként a proci 400-as FSB-vel is BURN IN és ORTHOS STABIL.
De azt nem értem, hogy ilyenkor miért hibázik a memtest? 400-as FSB-nél 1:1-ben mennek a ramok 4-4-4-12-ön és hibázik.
Mikor az FSB-t visszaveszem alapra 266-ra a memóriákat felszorzom hogy ugyan úgy 800MHZ-en menjenek, az időzítéseiken sem változtatok, akkor pedig hiba nélkül futnak le a memória tesztek.Mért van az hogy az FSB emelésével memóriahibák keletkeznek?
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4718 üzenetére
1,0875? az nagyon jóóóó!Nem kevered a takarékossal ugye?
Nagyon kíváncsi vagyok a tesztjeidre!képeket a legegyszerűbben a képfeltoltesre vagy a kepfeltoltore tudsz
-
szilva01
őstag
és még annyi hogy elutazok hétvégén azaz ma délelőtt
-
qdak
addikt
jobb alsó sarok kép gomb rányomsz beilleszted a kép direkt linkjét
igy nem jo 700mhz rammal emelj a procin h 800mennyen ram , az időzitést probálgasd ha akarod de a mhz az többet számit ! nem nyirod ki
dram/fsb v iesmi msi lapom nem volt mégSzoszibá: core temp nevü progirol is kérnék képet :$
-
komisz
csendes tag
hogy tudok képet belinkelni?
na most a következő a helyzet nálam.MSI P6N SLI V2 lap,Q6600@3.2Ghz 4giga DDR2 800-s Kingmax,ezekkel a beállításokkal stabilnak néz ki
SB:1430,ram 700Mhz, 5 5 5 16 2T-n,VTT: 20%-on Cpu voltage: 0,025V, NB:1.4V (de még megy a prime95 kb 20 perce).
ezek a beállítások jók,nem nyírok így ki valamit?A memória időzítésekből tudok még vissza venni?Ha igen,hogyan és a memória szorzót hol tudom állítani?
-
válasz
zsolt1129 #4709 üzenetére
Probléma: 1. tuningom 2180 266x10 ram-ok 1,93V gondoltam visszaveszem 1,8-ra mert 800 on minek annyi, nemsokára X.edik viszavételi idítás után alapapi reset kellet , mert még a boot képernyőig se juttot el , ramra gyanakodtam , így most a következő: Intel e2180 300x9 @2700 ram 799 1,93. ja egyéblént geil bd-m van ,mi lehetett a hiba az előbbi reset-es ügynél?
-
FONTOS!! Ha tuningolom a procit ramnak kötelező adni pulussz feszt vagy MHz -et? vagy mardhat alpon?
-
-
szilva01
őstag
bepasztáztam az egész procit és:
fesz 0.975(cpu-z)orthos alatt! nem értem az előbb miért 1.040-et mutatott
órajel:2533mhz(realtemp,cpu-z,crystal cpuid)
hőmérséklet:core#0:39 fok core#1:39fok így már kicsit jobborthossal terhelve pedig 51-52 fok körül van mindkét mag
micsoda megkönnyebülés HUHH
-
-
KMT
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest