- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
alapfeszhez képest + 0,04-ig emeltem. na de BIOS-ban beállítottam, mentés, restart, win elindul stb, restart után 2x próbál indulni, majd alapbeállításon elindítja magát. Elsőre miért indult el?
Egyébként első alkalom után még emeltem egy kis feszt, de az első win utáni restartnál megint meghalt.
Ezek a procik jó 3 GHz-ig vinniük kellene, na de milyen feszen?
CSX ddr2 memó is 1200-ig elvileg okésak. -
Bandee2
tag
"A PCI Clock Synchronization Mode ill. az AGP/PCI Express Clock legyen Auto, Fix, Asynchron stb., hogy 33/66MHz-en járjanak a PCI/AGP slotok, ill. 100MHz-en a PCI-Express, már kis emelés is azt eredményezheti hogy nem indul a gép, érzékelhető gyorsulást pedig nem eredményez."
első hsz.. én ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy Auto-n kell hagyni.. nyelvtanból mindigis jó voltam..
bár nálam "PCI Express Frequency"-ként szerepel, de gondolom ugyanaz..
-
BrandonXXV
aktív tag
Köszi a gyors választ!
Oké feszeket be fogom állítani, nem hagyon auton.Én ,mint laikus azt gondoltam,hogy auton műkszik jól,mert a lap úgyis tudja mit kell tennie a feszekkel,de hát ezek szerint nem így van.Jól van ez már valamennyire tiszta,mármint a feszek.A memóriák létezhet ,hogy 800Mhz van rájuk írva,de közben csak 400-asok?CPU-Z-al néztem, ott azt írja 233-400Mhz,vagy vmi ilyesmit,de lehet nem is jót nézek mi?!Az időzítést hol tudom beállítani,mert ilyen számokkal nem találkoztam a BIOS-ban amit írtál ( 5-5-5-18 ) .
Sajna csak este fogok tudni megnézni mindent,mert melózom és csak 8 után érek haza.Addig legalább tanulmányozhatom mi micsoda -
szasanyi
félisten
Sztem meg le kell tesztelni. Abból egyértelműen kiderűl, hogy az elérhető, stabil CPU sebesség mellett melyik változatnál lesz jobb a rendszer össszteljesítménye. Persze ha CL4 esetén sokkal alacsonyabb a RAM sebesség, akkor az valszeg nem lesz jó. Ezeket a RAMokat nem ismerem, de én tuti kipróbálnám 4-4-4-12 és 5-5-5-15 időzítésekkel is, milyen órajelet bír úgy, hogy nincs túlfeszelve.
-
-
-
PowerBuldog
veterán
3 perc FUR rendering (Szőrös fánk) után is csak 49°C a GPU, amit már stabilan start
Most is azt csinálja, miután a PCIe frekit Autora tettem. kb 3 perc után a képernyő elfeketedik, majd visszajön. Ekkor már nincs renderelt képe a GPU Caps view FUR-nak, és ha űjra el akarom indítani, akkor ezt a hibauzenetet kapom. [link]
A vicces, hogy ha nem tuningolom a gépet,akkor tökéletesen fut. -
kulerr
őstag
A program "csak" tesztel ebben igazad van az viszont nem mindegy mekkora prion csinálja mert a magasabb priorítás igenis nagyobb terhelést ad. Csak tényleg, magadtól csinálj egy próbát orthossal nézd meg 1-esen állandó feszzel hol a hibamentes határ és amikor megvan engedd rá a 9-est vagy a 10-est meg fogsz lepődni!
Persze procitól is függ a dolog, meg az más kérdés már h normál használatnál nagyon nehéz olyan körülményt elérni mint a tesztelő progival elért terhelés....,
Talán ha konvertálgatsz használat közben közelítí meg legjobban.. -
nbl2
senior tag
Pontosan így van, 85-nél visszavette a szorzót 6-ra és így már csak 6*400-on ment.
Tegnap visszavettem a feszt auto-ról (1,36) 1,31-re és láss csodát a proci alapon 50 fok, terhelve meg 68C-volt. Azóta nincs túlmelegedési gond, igaz csak 3Ghz-en megy most.
A tuningot majd továbbfolytatom a hétvégén. -
Yso
tag
Hát nem mondom, hogy nem elég...
De a 2db 4870-hez jobb lenne egy 4.5Ghz..
Komolyra fordítva a szót.. kicsit többet vártam el a konfigtól..
De meg kell hagyni érezhetően így is baromi sokat izmosodott..
Program telepítés XP alatt kib...tt gyorsan ment.. (0.5GB-os CAD progit pár másodperc alatt felnyomott, ami marhára meglepett..
)
-
Patrick
addikt
Azért az durva lenne ha wall-os lenne, 3,43-on is ment, igaz pár percig, mert az op le fagyott, amikor megnyitottam a firefoxot, vagy egyéb programot.
próbáltam már +0,2 V-ot is adni mch-nak, ramnak, stb, de sajnos nem jött össze. Úgy néz ki ennyit bír
Nem baj az, mert a vga-t így is kihatja, sőt a 4870-et is kifogja.
-
popey37
addikt
cáfolom amit a prociról irtál: a gyártósoron legyártott procikat tesztelik, és amelyik nem megy az adott órajelen/ hibázik, de nem hibás!!!/ azt lassabb stabil órajelűnek cimkézik fel. egy gyártósor van, a legmagasabb órajellel, és amelyik nem felel meg a követelményeknek, azokat viszik az olcsóbb szegmensbe.
Ezért van az, hogy némelyik proci kis feszemeléssel az egekig húzható./ a gyártósoron nem emelgetik a feszültséget. / -
Zefír
őstag
Itt a válasz "fejletteb technológia"
Aki húzni akar stb az áldozzonis rá ne pedig egy alapórajelen megteszi terméket vegyen
De a témát lezárnám mert Ízlések és Pofonok.
Igazadvan ebben h megbízhatók nemvitás,viszint szerintem többet fogyasztanak min egy dual coreos intel proci.hőtermelése is jobb az intelnek,AMD hát mondom izlések és pofonok..
De most mintha terjeszkedne és nem csak prociban utazik.vásárolja a cégeket.Nah m1
-
cossackagent
csendes tag
Szia KMT!
Köszi a választ, de mivel kezdő tuningoló vagyok, ezért számomra nem teljesen világos, hogy a Bios-ban mit kell átállítanom az FSB növeléséhez. Egy ramos fórumban olyasmiket írtak, hogy a ram beállítsai 5-5-5-9 270 és ekkor ment ilyen meg iyen mhz-en. Tudod, mit jelentenek ezek az értékek?
-
Crytek
nagyúr
fsb strap-et, vagy memory multipliert vagy frequencyt.
Én is ilyeneket kerestem de amint feltettem fsb-t 375-re a memoknál megjelent pl 750 tehát 1:1 be átrakta magát. Szal nem kell keresgélni semmit legalábbis nálam nem kellett.
Milyen hűtőt javasoltok? Lehetőleg ne legyen oltári drága!
-
Crytek
nagyúr
Értem köszönöm!Mert majd szeretném a procimat 3ghzre húzni és a fesz miatt érdeklödtem.
Elvileg egy progi a vid értékre 1,2875v-ot ír. Elvileg ez van a biosban beállítva [még nem néztem ott meg] a procinak.
CPU-Z meg 1,232 meg 1,240 en ugrál.Szal elvileg ha felrakom biosban 1,35v-ra pl akkor ezt a 3ghz-et birnai kéne ?
Amiket megtudtam hogy ilyen beállítások kellenek a 3ghz-hez:
CPU RATIO: 8
CPU Frequency: 375
DRAM Frequency : 750
PCI Express Frequency - 100 MHz (ez fontos!)
PCI Clock Synchronization Mode - 33.33 MHz
Spread Spectrum - Disabled
Static Read Control: Disabled
CPU VCore Voltage - 1.3500V (soan írták ez jó lesz így)
FSB és DRAM arány : 1:1 -
kulerr
őstag
Pedig így van...az én Abit deszkám is tud ilyet
. Alapon a deszka visszaveszi a feszt, és mikor terhelést kap a procc akkor ad neki..most is alapon 1,168, és ha ráengedem a prime-t azonnal 1,184-et ad...
Persze a biosban több van, még a terhelt állapotú fesznél is van drop...Abban meg van valami h miért ad többet a lap mint amennyit beállítottak neki
-
-
gabbó
csendes tag
Csak az Everest nem érzékeli az 1.mag munkáját, amd power monitor már igen.
A ramok visszaosztásával is reset van, még a feszt is tovább vittem 1.425ről 1.45re az eredeti 1.35höz képest. Így már javult, tovább bírta orthos alatt, de 5perc így is kiakasztotta. Itt meddig mehetek el?
Egyébként meg ha csak 3.0GHzre viszem, akkor semmi mást nem kell ahhoz állítanom, h stabil legyen. Lehet h ott van a korlátja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest