- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós kamerák
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
albert8 #18996 üzenetére
na. akkor legyen a cél a 3ghz első nekifutásra.
tehát biosban advanced fül. amit nem írok, ahhoz ne nyulj.
Ai overclocking - manual
CPU ratio control - manual
ratio cmos setting - 9
FSB freq - 333
pcie freq - 100
dram freq - ~1066mhz ( környékére)
FSB*ramszorzo = ramorajel. a te lapodban vszínű csak maga a ramorajel jelenik meg, mit opcio. leeht majd választanod pár orajel közül. mindig azt válaszd, ami az 1066mhzet nem haladja tul, mivel a ramjaid még nincsenek kitesztelve, így ha fagy a rendszer, akkor a ramot, mint hibalehetőséget ki tudjuk zárni.
CPU voltage - VID értékére. VIDet a coretemp nevű progi megmutatja neked. VID rublika. de terhelt állapotban nézd. szal eressz rá egy primeot vagy IBTt és ugy
nézd.CPU pll - 1.5V
Dram voltage - gyárto álltal előírt feszre
FSB termination - 1.2V
northbridge voltage - 1.25-1.3V
amit nem írtam az marad ugy ahogy van.
ha megvannak a beállítások akkor mehet a tesztelés.
-
EgyGábor
tag
Sziasztok Rá szántam magam én is a komolyabb tuingolásra eddig alap fesszen volt húzva a procim 3ghz-ig stabilan megy de a felet az istennek se akar menni tudnátok nekem segíteni hogy mit hogy állítsak be???
Alaplap Asus P5N32-E SLI Plus
Proci Intel E5200
Mem 2giga Kingston
VGA 9600 GT
550 táp
előre is köszi a segitséget -
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w #18985 üzenetére
Hmm na pont 9 előtt jártam itt, meg 13:xx mikor tipliznem kellet, így a kérésed nem volt teljesíthető. A másik meg, hogy nem értek én annyira a tuning elmagyarázásához mint te. Na meg a tuninghoz se ha Asus lapról van szó, mert utoljára Prescottot huzigáltam csak benne. Megtisztelő a felkérés, de inkább meghagyom neked, mivel már nagy gyakorlatod van benne.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
albert8 #18986 üzenetére
az hogy a Ramot magasabb MHz-ra teszed nem lesz semmivel sem gyorsabb....
szerintem meg felesleges a ramot húzni....ami fontos az a proci esetleg a graf kari felturbózása
E5200 ha jó hűtásed van 4,1GHz-ra feltudod húzni. Persze az alaplaptól is függ mennyi FSB engedélyez MAX
ezen a frekin stabilan fog menni....öcsémnek ilyen volt...simán ment.....
minden tuning után csinálj PRIME95 tesztet....minimum 2 óra legyen a teszt -
KAMELOT
titán
válasz
darál0w #18984 üzenetére
szeva!
Szerintem hogy ne mindig ugyan az legyen a kérdés kéne csinálni egy tuning útmutatót.
Aztán hogyha ott elakad akkor utána lehet kérdezni.Mert így mindenki ugyan azt kérdezi: Hogyan kell tuningolni mit kell átálítani, én még ilyet sosem csináltam?
Kérdéseket teszik fel!!!
Csak egy jótanács -
darál0w
Jómunkásember
válasz
gurabli #18962 üzenetére
akkor kicsit kipihentebben és abban a tudatban, h olvastál válaszolok is
1. gyári hűtővel normális a hő.
2. minden procinak más az alapfesze...biosban cpu fesznek kell, h legyen normal opcio. ha nincs, akkor jobb oldalt infoba kiírja mennyi az alapfesz.
másik megoldás. coretemp VID rublika. terhelt állapotban nézd meg mit mutat. az lesz az valos alapfeszed. persze a lap ezt droppolja, de az normális.
3. leírásod alapján DCben megy. de CPU-z memory fül. és ott channels rublika. ott ki is írja neked, h dual, vagy single.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #18971 üzenetére
elég 1 topikban is megkérdezni. a másikban (nemtudom hányszor kérdezted
) kaptál egy mindent kielégítő választ. keresd meg, h melyikben.
-
theiron320
aktív tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni, hogy a cpu configuration nál ezek mit jelentenek és mi a jelentőségük tuningnál.
1.C1E Support?
2.Cpu Tm Function
3.Execute Disable Bit
4.Intel SpeedStep Tech
És az Ai Tweaker menüben van a load line calibration az mi?Valahol azt olvastam, hogy ha tuningolunk akkor jó ha be van kapcsolva de nem tudom, hogy mi az. -
potkem
aktív tag
Sziasztok . Intel Core 2 Duo 4500 procim van.
A Gigabyte alaplapomon van egy Easy Tune 5 nevű program mellyel tuningolható a proci.
A 2,2 - es procit meddig biztonságos húzni?
Már nézegettem, 3000-nél már kék képernyőt kaptam. -
freestailo
őstag
válasz
gurabli #18966 üzenetére
Szerintem (bár nem vagyok szakértő), egy kicsit magasak a hőmérsékletek, talán a lapé jobban eltér a (szerintem*)normálistól, kéne azért látni mit mutat terhelve. A gépház mennyire szellőzik?
*Az én lapom terhelve se megy feljebb 38 foknál, igaz van venti a házban bőven. Egy Asus M4A785TD-V EVO -ról van szó
-
gurabli
őstag
válasz
freestailo #18965 üzenetére
Köszönöm, igen, azóta találtam egy leírást, valóban ez a DC, és az unganged a jó.
A másik két kérdésben tudnátok segíteni?
-
albert8
veterán
Üdv
valaki tudna segiteni egy e5200 ast hogy lehetne felhuzni meffig? -
gurabli
őstag
Sziasztok! Igazából nem teljesen ide tartozik, de talán tudtok segíteni. Most raktam össze a HTPC-t, még oprendszer sincs telepítve, csak a biosban nézem a HW monitor értékeket. Lenne pár fontos kérdésem, remélem tudtok segíteni:
AMD X2 240 gyári hűtővel
Asus M4785D-M Pro
2x1GB Kingston HyperX 1066Mhz
Antec Remote Mini 350W
1.5TB WD Green EARS1) Jelenleg a CPU 44 fokon megy, a lap 40. Ez a biosban, tehát terhelés nélkül, de a szobában elég meleg van (panel), legalább 26 fok
Artic Silver 5 lett használva a gyári paszta helyett, ezért állítólag később majd csökken pár fokkal a hőmérséklet, ha "beállt" a paszta. Ez az érték normálisnak mondható ennél a procinál? Mennyi lenne az ideális és mennyi a még normális, üresjáratban és terhelve?
2) Tervezem majd alulfeszelni a procit, de nem tudom, hogy ennek a procinak mennyi is az alap VCORE értéke és kb. meddig mehetnék le?
3) Nem vagyok benne biztos, hogy a Dual Channell DDR2 működik e vagy sem. A két ram egymás mellé van betéve a lapba. A Memory Timing and Voltage menüben átállítottam a Memory Clock Mode-ot kézire és a Memclock Value-t 533Mhz-ra, most induláskor azt írja, hogy 1066Mhz, AUTO-n 800Mhz-ra áll be.
DDR2-1066, Unganged Mode Ez mit jelent? Nem jól van valami beállítva? Honnan tudom, hogy jól van beállítva a RAM és Dual Channell?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
wesaaa
aktív tag
SZEVASZTOK!!!
VETTEM http://hardverapro.hu/tag/(B)zsoless(/B).html TAGTÓL EGY AMD GÉPET ÉS ÉN ÚGY ÉRZEM NAGYON IS ÁTLETTEM VERVEA történet.:mikor otthol bekapcsoltam azt írta ki h AMD BARTON 2500+MAJDKÖZBEN maxon pörögtek benne a procihűtők ezért a biosban visszaállítottam teljesen gyárira a gépet
majd utánaa azt írta ki h amd athlon 1900+
na hát én eléégé meglepődtem...
szétszedtem és láttam h télleg egy athlon xp proci van benne(tipust nem bírtam elolvasni !)
AZ A LÉNYEG EZ A PROCI MEDDIG BÍRNÁ A HÚZÁST?
1500-1600 KÖZÖTT MEGY GYÁRILAG!!!
2000MHZ-IG BÍRNÁ A CUCC?
ITT A GÉP AMIVEL MOST BAJLÓDOM
SEGÍTSETEK!!!LÉCCCI -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18951 üzenetére
Tegnap létrehoztam egy "teszt rendszert" (win7 32bit), de már igen későre járt így nem álltam neki a folyamatnak. Viszont van a Bios-ban A.I.Overdrive menüpont és ezt engedélyeztem, igaz rögtön max. lehetőséget megadva 250-es érték, ami 3500mhz lenne az alap 2800mhz-hez képest.
,de mentés és kilépés és újraindulás után, fekete képernyőt kaptam.
Más opcióhoz nem nyúltam és az elemet ki kellett vennem, hogy visszakapjam az irányítást,képet.Szóval akkor ezt az A.I. Overdrive funkciót ne piszkáljam?
Inkább a kapott cikk alapján kezdjek neki?
Mint pl. állítsam feljebb a referencia értékét 200-ról kb. 300-ra és a szorzott vegyem lejeb mondjuk 8x-ra ami 2400mhz aztán egyre feljebb a szorzóval max. 12x-ig? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
roberto211 #18936 üzenetére
aztán mivel hűtöd az a dögöt?
-
-
kmisi99
addikt
Üdv! Ha már egy adott agps-s kari tuningal tesztek alatt hibásan jelenít meg akkor ott még lehet valamit tenni hogy még tovább húzzam talán fesz emeléssel? Mert a hűtése az bírná csak hát a textúra hibák
-
kriszbon
őstag
Mondjuk én ájemdé tuninghoz nem értek, de az a hűtő szerintem nem fog gátolni benne.
Valamennyi tuningot azért a gyári hűtők is bírnak, főleg ha nincs fesz emelés vagy csak nagyon kevés. Legfeljebb hangosabb lesz a hűtő, de kipóbálni hogy megy-e tuning ahhoz azért elég és akkor már érdemes hozzá venni jó hűtőt 24/7 beállításra. -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18932 üzenetére
Az a gond, hogy mini itx lapokhoz még nem gyártanak széles körben, megfelelő alacsony profilos hűtőket. Ez a Shuriken is necces. Nem elég a magasságára figyelni még a szélességére ill . további paramétereire is oda kell figyelni. pl. Az én lapomnál (amiből szintén nincs sok tulaj) előbb a memóriát kell betenni aztán a hűtőt aminek a heatpipe csöve éppen elfér a modultól.
(#18933) kriszbon
Igen, pont az ára miatt hagytam ki az építés során.
, de ha ezen múlik a jó tuning, lehet hogy bekerül a gépembe.
Mondjuk még nem értek hozzá és lehet nem is fogok, de gondolom egy próbát megér.
Viszont előbb a minimal tuningal fogok próbálkozni és meglátjuk, mit tud a gyári hűtő.(#18935) freestailo
Az elképzelhetetlen, hiszen most vettem ezt a házat, hogy végre összeálljon "álmaim" gépe.
Ehhez el kellett adnom a nagy gépem hardvereit. -
millerur
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációból hogyan tudnám kihozni a maxot? Nem vagyok otthon a tuningban és nem szeretném tönkrevágni! Érdekelne a proci, és a vga húzása és a ram optimalizálása, ezalatt értem hogy, CL x-en, y MHz-en működve a legjobb.Asrock X58 Extreme
Intel Core i7 920 D0 + Scythe mugen 2
3x2GB G-skill Ripjaws 2000MHz
Enermax MODU82 625W+
Asus HD5850 + Alap hűtés.
Jól szellőző Lancool K62-ben.Válaszaitokat várom, köszi!
-
roberto211
őstag
Üdv.. Szakembert keresek processor,memória esetleg videokártya húzására.. Várom jelentkezőket p.ü-ben esetleg itt. A processor: Intel core2Quad Q9550 Memória. Geil BlackDragon 2x2GB ddr2 1066mhz cl5
Vidikari: MSI 4870 1gb..(T2D1G)
-
Thome
veterán
válasz
darál0w #18930 üzenetére
Még a ram lehetne a gond, de ha Ultrára pakolom a játékot, akkor is 20képkockával megy, vagy ha mediumra, akkor is 20 képkockával, illetve nem swappol, multiban meg untig elég a 2gb ram. VGA az nem lesz gond, mert egy srác notiján jobban fut csak a szimpla HD3470-ével (ugyanúgy 64bit, 256mb DDR2), mint az én gépem a HD3200+HD3470 CF-el (Próbáltam CF nélkül, mindkét vga-val külön-külön is.).
Mivel neki egy T3200 van benne, ami kb 15-20%-al jobb mint az enyém, így kíváncsi vagyok, hogy mi történne, ha egy kicsit megemelném az órajelet. Ha nem is használnám így, de legalább megtudnám, hogy hol a hiba. -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18929 üzenetére
Értem akkor marad a hűtő csere.
Egy Scythe Big Shuriken már elegendő lenne ?
-
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18926 üzenetére
Egyelőre még semmivel nem próbálkoztam, de csak a gyári hűtőm van.
Szerk: Részemre, nincs nagy választék vagy drágán a jó hűtőre.Az nagyon, nem jó? (kb. 2 óra folyamatos játék alatt mért hőértékek)
Ha meg lesz a proci akkor a Ram és NB beállítása "stabilizálja" a kialakított teljesítményt vagy további pluszt ad?
-
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18924 üzenetére
Köszi a linket, mondjuk már olvastam ( a lapom biosában kutakodva nem tudtam mi is az a CPU-NB VDD Voltage és ekkor találtam az írást), de így elsőre kicsit bonyolultnak tűnik.
Ezek szerint a "6. Túlhajtás szorzózár esetében" című fejezetben leírtakat kellene végig próbálnom és meg lesz az eredménye.
, de annyit még kérdeznék, hogy megéri a "fáradtságot" vagy hiába minden és nem lesz sokkal gyorsabb a gépem működése? -
darál0w
Jómunkásember
ebből minden kiderül
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék kicsit belemerülni a topik témájába az adatlapomon lévő konfig kapcsán, de full láma vagyok hozzá.
Érdemes, lehet-e némi pluszt kisajtolni ezekből a hardverekből?
Ebben a hsz-ben van két kép is, ha segít némi plusz infóhoz jutni.
-
kriszbon
őstag
válasz
Szlopa #18907 üzenetére
Ha beleszólhatok én is, akkor azt mondom hogy nem sokat profitálsz már belőle, ha még tovább húzod. Eddíg is talán annyit vehettél észre a húzásból hogy kicsit gördülékenyebben megy a játék. Nem biztos hogy az Fps sokat nő.
Mondom ezt egy 3GHz-es Prescott után, amivel 3.5-ön is kb úgy futott a játék mint 3.8-on.
Egymagos procit az egekbe kellene húzni hogy annyit tudjon mint egy alap 2 magos.
(#18909) darál0w: Méghogy Vga limit vicces.
A másik ügyedhez meg borsót küldjek? -
Szlopa
tag
válasz
darál0w #18904 üzenetére
Elolvastam.
Azt értem, hogy lehet kikísérletezni a proci végét, csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mennyi szoktak elérni kb. Kicsit meggyorsította volna a dolgot, ha tudom hogy van benne még kb. 200Mhz. Én úgy szoktam tuningolni, hogy feltolok rajta kb. 100hz-et aztán megy neki a prime95. Ha 2 órát kibírt, akkor stabilnak nyilvánítom. Aztán mehet rá megint 100Mhz, és így tovább. Ha tudom, hogy kb. 2,5Ghz-et mennek akkor megnézem, hogy az enyém viszi-e, aztán ha viszi, akkor lehet apránként feljebb menni.
Arra viszont nem kaptam választ az első HSZ-ben, hogy ebből én mennyit fogok profitálni a játékokban. (mert elsősorban ezért tuningolok)
-
KAMELOT
titán
-
Szlopa
tag
Sziasztok!
Az Athlon 64 3000+ (1800Mhz) AM2-es egymagos procik mennyit szoktak átlagban menni alapfeszen? Most 2304Mhz-nél járok.
Nemrég újítottam egy 3850-es videokártyát, valamit számít az hogyha húzom a procit? (Tudom hogy nincs kihajtva a kártya, de egy ideig nem lesz pénzem procira...) Én nem vettem észre túl sok változást COD4-ben, pedig 500MHz-et húztam a procin...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Suzuki topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós kamerák
- Sorozatok
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest