Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- Androidos tablet topic
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
ha nincs a tápodon rajta hogy milyen márka akkor az elég rossz jel.
Chieftec Gigabyte Enermax FSP...ilyen tápok közül válasz....
500W meg a gépedhez tuti elég...nekem 350W os táp van és simán megy minden.
Tegyél szerintem normálra mindent és instaláld ujra a gépedet na meg vegyél valami jó minőségű tápot -
Benhill
senior tag
válasz
Gery15 #18395 üzenetére
Ha azt a chipet hutom, akkor szepen csokkem a fok. Nalam a hidak hofoka nincs everestben.
Na de most ahogy kepeken van, ugy felragaszottam a tapra a ventit, egy nagyon finom szivaccsal (2cm vastag) es semmi rezonencia-atvetel. Igy legalabb huti az eszaki hidat is. Ugyan nem kozvetlen kintrol sziv, de a haz oldalan sokkal hangosabb...A heten minden nap szetszedtem, de most mar igy nagyjabol huvos/csendes. -
rvn_10
senior tag
-
Gery15
addikt
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! na megvan az ASUS P5K.. ebben hogyan megy egy proci tuningolás? feszek fixálása után még mennyit lehet adni VTT-nek és MCH-nak? meg aminek kell..? köszönöm!
-
tvelvet
csendes tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy 667-es DDR2-es ramoknak mennyire para ha 1333 FPS-s 8x00 proci van mellettük? csak mert tervezek venni egy ilyet, és nem tudom milyen lehet a húzhatósága
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #18360 üzenetére
nem szedtem ki, es tegnap sem volt jo megsem, de az alaplap hofoka vegulis megvan, miert volt olyan magas, ill h merre fele van az erzekelo.
ilyet probaltam ki: [link] - es 11°C-ot csokkent.(45->34)
Ugyan a haz oldalan is van venti pont ugyanott, de akkor nem valtozott, a lap homerseklet, ami nekem mar magas.Jo lenne most hirtelen egy hokamera, h megtudjam melyik fet az erzekeloAz eszaki hid, viszont erintesre nem allja a kezem, max fel mp-ig, szal tobb mint 60°C. Most probaltam eloszor erinteni, lehet mindig ilyen volt. Kicsit sok paszta miatt lehet esetleg?
Az elozo hr05 sli ifx amit leszedtem, azt siman allta a kezem, ez azert lehet, h nem adta az kelloen a hot? -
Readi
tag
válasz
darál0w #18379 üzenetére
Vissza raktam a Dram Frequency-t 266-ra
200-rol 10-esével emelgettem az fsb-t 240 nél nem töltötte be a windowst ujraindult.
230 al még ment prime95-öt vitte, pár gamát kiprobáltam de kilépkedett exe hibákkal.
aztán biosba beállitottam az agp-t 66/33 ra de ugyan ugy kilépkedett szóval nem tudom mi lehet a bibi.Szted mit próbáljak még ki?
megnéztem a tápot nem látom a márka jelzést de 500 W bizt elég sztem -
IzI
senior tag
Tudna vki segíteni abban hogy megfelelő mhz menjen a ramom?1060 körül van most és a ram 1333mhz kéne mennie. msi 760gm-e51 a lap
-
Readi
tag
Dram frequency:
Auto
266mhz
333mhzlap:asrock:4coredual-sata2
táp:500-wattos -
Readi
tag
Nos az fsb-t megemeltem 200-rol 266 ra a Dram Frequency [Auto] rol 333 mhz-re raktam és mindig ujra indult a gép mitől lehetett?még a biosig se akart elmenni fekete képernyő volt csak.
-
darál0w
Jómunkásember
Dram Frequency [Auto] - itt meg az orajelet tudod állítani, ha huzod a procit...merthogy FSB növeléssel nő a ram orajel is...itt tudod visszavenni gyári orajelre.
-Advanced Memory Configuration - itt időzítést tudsz beállítani...ezt is gyárira, ha nem huzod a ramokat
DRAM Voltage [Auto] - gyári fesz...
amit meg nem írtam, az marad ugy ahogy van.
-
enemy107
senior tag
-
Readi
tag
Valaki nekem is válaszolna a kérdésemre, hogy a ramoknál mit mire tegyek?mert nem akarom elcseszerinteni a gépet (fentebb mindent leirtam az alap bios settingsről)
-
czpitti
senior tag
Sziasztok érdeklődnék:athlon2 b50-es proccomat kicsit rángatva használom és érdekelne hogy mennyi a normál üzemi hője,ill mennyi a max hő ami még biztonságosnak mondható.Alul van feszelve 0.05voltal,ekl grossclokner hűtővel prime 95 alatt 58-59 fokos.AAAAAAAAAAAAAAAAAz már sok gondolom
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #18357 üzenetére
Kicsit most viszont megterheltem.
prime95, game, superpi 20perce, es egesz pontoson 1 fokot emelkedett, azaz 45. Na igy mar turheto.
cpu is csak 44°C, 900rpm-el, ez igy nagyon zsir. Most 3ghz-en szalad, majd kiprobalom h hol a vege.
csak elol meg hatul hagytam 1-1 120mm-es ventit, azok is csak 800rpm-el mennek, ugyh a fokok nagyon rendben vannak.
koszi a tippet, ezek szerint az volt a gond. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
alvarezlopez #18353 üzenetére
core i procikkal nembiztos, h valos eredményeket látsz...elvileg adnak a laphoz progit, ami mutatja...
2 lehetőséged van. vagy a proci vagy a lap topikjában megkérdezed , h a tapasztalatok alapján jol mér e everest, esetleg HW monitor, vagy az alaplap progija mutatja.
-
Gery15
addikt
válasz
alvarezlopez #18353 üzenetére
Hát nyáron szerintem elfogadható.
-
alvarezlopez
tag
Köszi!
Azért kérdeztem, mert egy i3-540 procim van, ami alapjáraton úgy 37fok körül van terhelve meg 60-65 körül. Ez normális eredmény? Nem meleg egy picit?
(Nincs tuningolva, Hyper TX3 van rajta) -
Gery15
addikt
válasz
alvarezlopez #18351 üzenetére
Az Everest a legelterjedtebb program, de az össze ilyen progi a biosból olvassa ki az adatokat.
-
alvarezlopez
tag
Hogy tudom megnézni a PC bizonyos részeinek hőmérsékletét? Everest valós adatokat mutat?
-
Alister71
nagyúr
A legtöbb alaplapban létező FSB-k mellett lehet rendesen visszaosztani a ramot. Értem ezt a 200, 266, 333, 400-as fsk-re. Ha beállítod 266x10-re vissza tudod osztani a ramot akár 800-ra, akár 1066-ra.
266x10-et lazán elvisz bármelyik E2180, gyári hűtővel is, feszt sem kell emelni. -
Readi
tag
Fentebb leírtam az alap bios beállításokat.Egy szakértő megmondaná ha az e2180 as procit szeretném húzni az Fsb-t 200-ról mondjuk 230 ra akkor mennyire kell átrakni a ram visszaosztásokat stb...?(gyári hűtés van)
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #18334 üzenetére
igen az alaplap, de mar csak 55, tettem elore meg 1 ventit. vegulis mar nem fagy, csak ez bantja a szemem.
alapon 44-46fok, es ettol mar csak a gpu melegebb alapon, igy az melegitheti valahogy, mert szerintem a 7 venti eleg szellozest kelt a hazban.
arra nemreg gondoltam, hogy ugye a tap es a vga lent van, ezek a legmelegebbek, es a folso 2 venti szivja ki ugyan a meleg levegot, de ez ataramlik az egesz alaplapon...talan ezert futi fel
a mugen2vel viszont most a cpu lett a leghuvosebb 27-29fok, elozo cpu hutovel, az volt a legmelegebb.
-
PH-User
addikt
Hali!
Egy AMD Athlon XP 2500+ (Barton)-nak mennyi feszt adhatok folyamatos használatra?
1,65V az alapfeszültsége. -
codexe
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.(Tök értek a számítógépekhez
Vennék egy Q8400-as Quad Core-t aminek ugye 1333Mhz-es FSB-je van.De a memóriáim csak 800-asak.Mastakkormost?Ja alaplap Gigabyte P35-DS3-R.
-
Readi
tag
leirtam az alap beállításokat biosbol
talán így könnyebben átláthato miket kell át állítani?
Chipset settingsDram Frequency [Auto]
Flexibility option [Disabled]
Dram Cash Latency [Auto]
Dram Bank Interleave [Auto]
Precharge to Active(Trp) [Auto]
Active to precharge(Tras) [Auto]
Active to CMD(Trcd) [Auto]
Ref to Act/Ref to Ref (Trfc) [Auto]
Act(0) to ACT(1) (Trrd) [Auto]
Read to Precharge (Trtp) [Auto]
Write to Read CMD (Twtr) [Auto]
Write Recovery Time (Twr) [Auto]
DRAM BUS Selection [Auto]
Dram Command Rate [2T Command]
-Advanced Memory Configuration
-Advance Host ConfigurationDRAM Voltage [Auto]
Agp Voltage [Auto]Primary Graphics Adapter [PCI]
AGP Mode [Auto]
AGP Fast write [Disabled]
AGP Aperture Size [Auto]
AGP Staggered Delay [Auto]
AGP GADSTB Output Delay [Auto]
AGP 3.0 Calibration [Auto]
AGP 3.0 DBI Function [Auto]
DBI Output for Agp Trans. [Auto]
DBI Output for Frame Trans. [Auto]V-Link Speed [Normal]
V-Link Auto Disconnect [Enabled]PCI Delay Transaction [Enabled]
IDE Drive Strength [Normal]
PCIE Downstream Pipeline [Auto]
Onboard LAN [Enabled]
Onboard HD Audio [Auto]
Front Panel [Auto]
CD-In [Enabled]
Echo TPR Disable [Auto](elnéztem a mem karik Kingmaxok)
Memória időzítések
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-35-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) -
Benhill
senior tag
Ez az alaplap homerseklet igy rendben van elvileg?
hr05 sli vel tuningoltam az eszaki hidat)
Alaplap 44 °C (111 °F)
CPU 36 °C (97 °F)
...
...
Ha jatszok/terhelem felmelegszik 55-60 fokra is, ez a hazcsere ota van(ami alsotapos), elotte ilyen 45 fok volt amikor romma terheltem.
Talan pont az alaplap aljan van az erzekelo(ahol a tap van) v miert ennyi?
Furcsa mod csak akkor fagy le, amikor elmegyek a geptol egy darabig, es nincs terhelve. Ha van terhelve es ugy megyek el, akkor jo.8db 12es venti van a gepemben tappal egyutt. 2 fent, 2 elol, 1 hatul es egy oldalt. +deli hidra is raktam egy kis 4 centis ventit. Egyszeruen nem ertem miert ilyen meleg az alaplap. Hiaba forgatom maximumon a ventiket, akkor is.
Jobb topikot nem talaltam a kerdesnek.
-
Readi
tag
nem emeltem a pcie frekit mert kellene?ha agp-s karim van akkor is kell?
nem osztottam vissza a ramokat.feszet nem bántottam -
Readi
tag
nos biosba probálgattam 10-esével 200-rol kezdve az emelést egészen 240-él ujraindult a gép mindig szerintetek mit rontottam el?Az lehetett a baj h csak azt emeltem?vagy a ramok nem birják?(2x1gb kingstone 667-mhz)
-
Joachim21
őstag
A múltkor megpróbáltam havernál, akinek egy Phenom II 720-asa van, és a gigabájtnak van az az easy tune 6 nevű programja, sztem annyira nem volt rossz. Viszont ha az easy tune nem fut, akkor a tuning is inaktív. A legtöbb feszültség állítható volt benne. Ha tudod mi micsoda akkor lehet vele próbálkozni progival is, legfeljebb ha kitesztelted mit bír a chip, akkor belövöd BIOS-ban is fixre.
-
Readi
tag
Csak biosban érdemes procit húzni progival nem jo?
-
Readi
tag
namost van a cpu host frequency enablere lehet nyomni és az actual frequencyt 200-rol 300 ra tehetem egyből?a ramot nem fogja befolyásolni?vagy nem cseszi el?
-
Readi
tag
Akkor tapasztalatból te mennyire húznád a procit?Azt olvastam h 3ghz re is lehet, de gyári hütővel?a ramok 2x1gb 667mhz esek,alaplap:asrock 4coredual-sata2
-
Readi
tag
Néztem biosba 200x10 en van 2000mhz-en megy, ilyenkor mennyire érdemes állitani max?Azt tom h 70 fokra nem szabad felmennie. mennyi voltot adjak hozzá?a ramot nem befolyásolja ha meghuzom a procit ugye?
-
Readi
tag
konvertálásra is használom a gépet akkor is felesleges meghúzni?Megha 1-2 fps többlet lenne játékokba nekem már az is elég lenne.
-
Readi
tag
Kakaora húzva a 2600xt akkor érdemes az e2180-as procit 2ghz-ről fentebb húzni?Ha igen mennyivel?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest