Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka6
aktív tag
darál0w: Na ráküldtem a prime-t és így sem ment 55 fok fölé a proci,játék közben se...A rammal nem tudok mit kezdeni LLC be van állítva,az jó lett. Ramot ha 601re állítom,nem indul el a gép,csak elem kivétele után,800ra meg nem mertem feltenni. NCP márkájú ramok,ne várj tőlük semmi biztatót
Köszi a kitartó segítséget -
szbalogh
addikt
válasz
darál0w #16692 üzenetére
Persze vissza veszi. Valószínűleg nem lehet 1.1 alá
Most azt csináltam, hogy 9x szorzón 1.4 gyári fesz helyett lementem 1.3-ig és stabil
Meg közben feltettem nvidia rendszermatató progit (szerintem olyan mint az AOD) és sikerült a HT sebességet 4ről 5re állítaniRemélem ez a progi jó lesz az itx-es lapocskánál is
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szbalogh #16686 üzenetére
az a gond, ha magán az alaplapon le van tiltva fesz szabályzás, akkor softveresen is le lesz...
probáld meg. vagy set FSB.
-
szbalogh
addikt
Halihó!
420-as cerkát hogyan lehet winfosban húzni (Xp ill. 7 is érdelek)? Olyan progi kéne amiben feszt és fsb-t is lehet állítani. Az se baj ha alkalmazásokhoz igazított profilokat lehet vele használni. Mondjuk gémnél húzza fel, netezéskor meg vegye vissza ahogy lehet. Antituning lapom van ezért kell a szoftveres móka -
yolan
őstag
válasz
darál0w #16677 üzenetére
azaz asszem, ami wr gyanús csak ln2 kéne rá
fuhát, folyamatütemezési algoritmusok amikkel most szemezek, de van memókezelés is, virtuális is, lapcímzés, holtpont, kölcsönös kizárás, többprocesszoros rendszerek nyalánkságai, linux cakpak, kernek blokkvázlat, shell, gui, xwindow, novell, á katasztrófa.., én forrasztgatni meg oszcilloszpókozni szeretek -
-
krypton
senior tag
Az ha már a BIOS-ban lefagy, vagy az oprendszer választóképernyőig sem jut el az, igaz a kevés feszültségre utal?
-
yolan
őstag
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egy Intel E5200 M0 processzor magfeszültségben meddig mehet el még biztonságban 24/7-ben?
krypton
-
rvn_10
senior tag
Most járok 3,33 ghz en 1,08V nál. Az lenne a kérdésem, hogy darál0w emlitetted h az nb-nek kellhet +0,1 V azt pontosan mi is. Mert biosban vagy (G)MCH overvoltage, meg FSB overvotage. Vagyis ez a 2 van amit nem tudok pontosan h mi is
Meiknek kell odaadni azt a kis pluszt?
-
baluka6
aktív tag
Nem én voltam esküszöm
Azt nem állítgattam el elvileg...amúgy csak 667mhz-ek -
baluka6
aktív tag
Itt vannak a képek:
http://kephost.hu/image-D0FC_4BFAC7C2.jpg
http://kephost.hu/image-00B1_4BFAC7C2.jpg -
baluka6
aktív tag
Na,mit csinál a hülye gyerek amikor ideges mert szar a gépe?? Beveri az elejét...na most van egy négyzetméteres lyuk a gépem elején. Nekem 601mhz-en els em indula gép,mármint ram beállításnál. Elem ki-be utána hajlandó,úgy hogy azt hagytam auto-n többit visszaállítottam és most "jó",csak a net szakad meg 2percenként...
LLC-t auto-ra állítottam,így jó lesz? -
yolan
őstag
Érdekes amúgy ez a 4-4-4-12 meg 5-5-5-15. A tRAS az tudtommal tCL + tRCD + 2, tehát ha tCL=4 akkor 4+4+2=10, ha 5 akkor 5+5+2=12.
-
-
baluka6
aktív tag
5-5-5-15 ahogy mondtad,azon kívül mást azt hiszem nem állítottam.
Azt mondtad még,hogy alapra állítsam(gondolom 667mhz-re gondoltál) de oylan nincs,csak 601 és 800. Vagy rosszat néztem volna?? -
baluka6
aktív tag
darál0w: Lefuttattam a Prime-t és minden zöld lett. Az LLC-t még be kell állítanom és a Cpu V-t 1.2625-re és elvileg kész is? Amennyire egy tuning kész lehet...
3250en megy a proci 40-45 fok között,ez így gyári hűtővel maradhat?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zs-mate #16621 üzenetére
akkor mennyire állítottad be?
coretemp., VID rublika. ott találod az alapfeszt.
ram orajelét ugy kapod meg, h ramszorzo * FSB.
tehát ha emeled az FSBt automatikusan nő vele a ram orajel is. ezt kell visszaosztanod alaporajel alá. azaz 1066ra vagy alá, ha nincs kitesztelve a ramod, h mennyit bír...
a Biosban asszem nálad maga a ram orajel van, és nem szorzokat látsz. Dram frequency néven lesz. itt kel állítgatnod
pcie frekit akkor 100ra, feszeket normalra, pcoit VIDre. FSBt emeled, ramot visszaosztod.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Moddingboy #16617 üzenetére
ha ők is BIOSbol javasolják a tuningot, akkor gyere vissza
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Moddingboy #16615 üzenetére
hali.
ha tuning, akkor BIOS.
ha hanyagolnád a BIOSt, akkor meg kérdezz be a lapod, illetve proci topikjába. ott tudnak segíteni ezzel a programmal lévő tuningnál.
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
Van egy ASUS P7P55D alaplapom amihez feltelepítettem a gyári CD-n lévő TurboV EVO progit. Mivel még sose tuningoltam ezért azt szeretném Tőletek megkérdezni, hogy ez a progi pontosan mit is csinál? Bocsi ha tényleg alap kérdés, de inkább megkérdezem minthogy valamit elrontsak... "Auto Tuning" funkciót érdemes elindítani?
A többi alkatrész:
Intel Core I5-750 + Scythe Yasya
2X2Gb 1333Mhz Kingmax
CM Real Power M520
Radeon HD 5770 1GB Vapor-XÁllítólag a procimnak nagyon jó a tuning potenciálja. Melyik progival tudnám kicsit emelni a teljesítményét?
Szívesen fogadok bármilyen tanácsot, amit előre is köszönök!
-
darál0w
Jómunkásember
-
baluka6
aktív tag
Vid: 1.2625
40-45 fokon megy,csak msn,net,zene megy.
Prime-t leszedtem,de igazából én nem értem azt,hogy mikor van hiba vagy mikor nincs. Nem írt ki semmi rosszat még -
baluka6
aktív tag
darál0w: Cpu-z-vel nézem a feszültséget. Elvileg everest is kiírná,de az érzékelőknél nekem semmit se ír,hiába raktamf el 4-5különböző fajtát...esetleg más progi még van erre?
-
baluka6
aktív tag
És itt LLC-nél melyiket állítsam on-ra és melyiket offra,hogy 1,3nál többet ne kapjon??
Mert ez számomra nem világos. -
yolan
őstag
válasz
baluka6 #16604 üzenetére
LLC azaz LoadLine Calibration ha a vcore azaz a proci feszültsége 1.3V alatt van akkor On (Enabled), ha 1.3V fölött akkor Off (Disabled). Ezt írta darál0w, bár kérdésem. Miért pont 1.3v, és miért kell alatta on, felette off? Nem úy volt hogy llc nem tesz jót 24/7-ben? inkább több vbios hogy vdroop-ot bírja.
-
baluka6
aktív tag
Sikerült szinte mindent beállítani. Proci 2600 helyett megy 3250en.
Cpu voltage: 1.1 V-re állítottam,ott nem volt megadva standard érték.
Load line-t szintén nem tudtam belőni,mert ott csak ki-be lehet kapcsolgatni a dolgokat.Szerk: Dram frequency-t hagytam auto-n.
-
baluka6
aktív tag
Köszi srácok.
Hát a proci gyári hűtővel napi használatban meddig bírja szerintetek??
Hét vége felé veszek rá egy CoolerMaster Hyper TX3-at és akkore remélem az jobban fogja vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mini PC
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest