- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17099 üzenetére
ki másnak?
most értem haza...olvasok.
-
darál0w
Jómunkásember
hazaérek rádnézek
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17077 üzenetére
No, az alapvetően stabilnak mondható első beállítások ezek lennének:
1, 2, 3, 4, 5.
Tesztek még nincsenek, de gond nélkül újra indul többször is, a game hasít rajta, fagyás nincs és a hőmérsékletek elfogadhatóak - mondjuk holnap megkapom a procira a Mugen 2 hűtőmet... rá fog férni...
Szóval egyelőre ennyi, várom véleményed - állítsak valami feszt esetleg vagy valami mást...
Az xfx toipkban vannak érdekességek mégis csak, még böngészem, hátha okosabb leszek...
Szia!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17077 üzenetére
Tisztelet!
Az egyedüli próbák után előrébb sajna nem nagyon jutottam a konfigommal kapcsolatban...
Találtam xfx laphoz topikot, de sajna nem nagyon találtam választ ott a kérdéseimre. Kerestem máshol BIOS beállításokat, de nem igazán találtam...
Szóval nem tudom húzni még mindig a procit, a ram sincs belőve, az alaplapról ne is beszéljünk.. a vga meg egy későbbi történet... remélem nem hagytam ki semmit!Egy-két kérdés: találtam BIOS-hoz egy-két képet beállításokról, így kérdeznék, mi micsoda és miért van úgy állítva, ahogy:
- az FSB&MEMORY CONFIG-on belül mi az EPP 2.0 MEMORY?
- a CPU CONFIGURATION-nál a Limit CPUID MaxVal-t általában DISABLED-re állítják - gyárilag nem, miért?
- ugyanitt az Intel Speed Step szintén DISABLED-re van állítva, miért?
- valamint egy pár helyen a System Clocks beállításoknál átállították DISABLED-re a Spread Spectrum Setting-en belül a HT Spread Spectrum-ot és a PCIe Spread Spectrum (MCP)-ot is. Ezeknek mi a jelentősége?Remélem nem beszéltem kínaiul és volt értelme ezeket bepötyögni...
Lehet, hogy nincs jelentősége, de tulajdonképpen a helyzet ugyanaz, mint eddig. Egy kis húzás a procinak, először ezután beindul, aztán a következő indításnál már csak stand by...
Tudom, hogy meg lehet oldani a dolgot, csak már jönnék rá, hogyan...
-
mrhitoshi
veterán
lehet nem ide tartozik,de felteszem a kérdésem
:
AMD Athlon 64 X2 5000+ processzor esetében,lehet-e négy magosítani,illetve (ha van) a letiltott cache-t feloldani ?
válaszokat előre is köszönöm
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17075 üzenetére
gondoltam...mivel másik 8400est még nem láttam annyin menni. nagyon ritka darab.
-
toldy
őstag
Arra szereték rákérdezni hogy van-e valakinek ötlete arra hogy amikor alulfeszelem a procit biosban ( beálítom hogy -0,1 vagy -0,05v ) akkor a coretemp és cpu-z is az eredeti proci feszt mutatja. Ez csak akkor van ha alulfeszelem, fölfele kiírja rendesen.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17073 üzenetére
csak nem sz.j ről van szo?
nagyon ritka az olyan darab...nagyátlag 1.2V-1.3V között "eldöcög" 4ghzen...
keress. én itt leszek.
-
sestertius
őstag
darál0w: most olvastam valakinél stabilan az E8400-el 4833 MHz 1,36V mellett... Én egy 3,5-4 közötti értékkel ki lennék békülve, ha stabil, de nem akarja az igazat...
A héten szabin vagyok, szóval majd kereslek, hogy rakjuk végre rendbe ezt az xfx lapot!
Köszönet!
Üdv! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
PowerBuldog #17071 üzenetére
hali.
pár érték 24/7re.
pll 1.5V. ne is állítsuk el. alapbol ennyi.
VTT 1,4V max
mch szintén 1.4V
első lépésben minden feszt normal értékre és sztm nem is kell feljebb tolni őket a 3500mhz eléréséhez.
bár mchnak a 4giga miatt odatolhatsz 0,1Vot.
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje ASUS P5Q-E-t használok (P45), de nem vitt rá a lélek, hogy elkezdjek a tuningal vacakolni. Tudna nekem valaki támpontot nyújtani, hogy miket hogy kell beállítani? Egy P35-ös lapban 3500Mhz-et 1.26V tudtam kihozni a procimból. Ez lenne most is a minimum. Viszont itt van VTT PLL stb-stb amire figyelni kell. Elolvastam ezt a cikket: [link], de sajnos nem lettem okosabb, hogy menyire kell odafigyelni, hogy mit állítok rajta.
Memóriák DDR1000-esek, CPU Q9400.
Ha valaki tudna segíteni, hogy mire kell odafigyelni, mit hogy állítsak, azt megköszönném. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
lancellott #17067 üzenetére
MCHnak tolj oda +0,1Vot és ugy probáld.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lancellott #17054 üzenetére
FSBben hol jársz?
mchnak adtál feszt?
VTTnek?
-
Csaby25
őstag
Hello!
E8200-ast szeretnek felhuzni, gyari hutessel meddig lehet?
Gigabyte P35-DS3 alaplapom van, feszultseget is kell huzni?
Koszi! -
KAMELOT
titán
válasz
darál0w #17022 üzenetére
szevasz!
Nos végülis tudtam szerezni olcsón procit! E5200-ast 9000 FT-ért
Ezt felhúztam 3,33GHz-ra 1,2785V azaz alapfesz....maximum fogyasztása a procinak 26W azaz jobb mint amim volt. Gyári hűtővel IntelBurn alatt 65 fok.....majd veszek jobb hűtőt...de amugy is amire én használom nem megy nagyon fel a hőfoka a procinak
10x333 van.....így az FSB 1333MHz -
Debesq
tag
#17047 ???
-
lancellott
tag
Sziasztok. Olvashatom a fórumot vagy egy órája, de valahogy nem találtam egyértelmű megoldást. Előre is bocsi ha volna ilyen topik valahol, vagy már lerágott csont a téma. E8400 tuning-ról lenne szó. Ripszropsz 3,6 GHZ-et belőttem rajta (Az elődje egy E6750 ugyanezen a frekin ment hónapkokig). Viszont innen nem tudom feljebb tornázni. Elméletileg bírnia kellene a 4GHZ-et is. Feszt felvittem egészen 1,45-ig 1,3V-ról, de ha csak 10-et is emelek az FSB-n resi után sípol hosszana gép és el sem indul.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok. Remélem tudtok segíteni.
Van egy MSI K9N NeoV2-es lapom, és egy Athlon 3500+-os procim.
Szeretném kicsit feljebb állítani, de nem tom ( 2200mhz )Maximum 210FBS-re tudom húzni a procit. Ha 211-re állítom, nem jön be semmi. Hiába emeltem feszt, azzal se.
Remélem tudtok segíteni.
Üdv. Tibi
-
Debesq
tag
Rem nekem is segít vki #17047
-
Debesq
tag
Helló!
Bocs a hülye kérdésért, de elkezdtem tuningolni a procimat.(e4300), minden feszt fixáltam a biosban, amit lehetett ,de a Vcoret nem tom állítani a biosban, és egy kicsit ingadozik. Nem lehetne vmi szoftverrrel vagy valahogy beállítani?
Alaplap: ASRock G31M-S R2.0 -
kacsuszka
aktív tag
nah daralow megcsináltam az értékeket normálra állítottam.
nem indul ujra a gép viszont nekem mintha ugy csinálna de nembiztos h az elso magot jobban terhelné mint a másodikat.
a prime is fut aztán kiírja h az egyik magnál leállt a teszt de a másiknál megy még jol.:/
-
Benhill
senior tag
Szep estet.
Az mitol lehet, hogy prime-al, max FTT alatt semmi gond nincs, stabil.
Viszont Blend test-el 10 perc utan kifagy, vagy error-t ir valamelyik magra.Ramjaimmal nincs gond, azok is elegge stabilak.
Magas cpu igenyu jatekok elso inditas utan rogton kifagynak... ez utan amikor inditom ugyanazt, 1-2 ora utan fagy ki. Van mikor tovabb birja.Merre fele keressem a hibat?
-
kacsuszka
aktív tag
-
MZsoltee
veterán
válasz
darál0w #17030 üzenetére
Most próbáltam 1092-n indul de nem stabil 910-en az istennek nem csinál semmit a cucc de valamiért most 728 CL5 stabilnak tűnik fesznélkül ,ha így jó akkor maradok ennél és próbálom a lehető legjobban alulfeszelni a cuccot...
Lehet a memória vezérlő lehetett a gáz a prociban (ezért lett X2 5000-es) mert az utsó 2 aktivált mag hasal el ha 728-on járatom a procit!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17021 üzenetére
tudnak ezek 4ghz fölött is menni...még beállítást is mondanék hozzá, de abszolut nem ismerem a lapodat... így csak keresgélni tudunk, h mi a jo
majd keress. szia
-
sestertius
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17018 üzenetére
pedig ezt elvileg már tudnia kell
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17016 üzenetére
a ramot vedd visszább. sztm az lesz a gond
cpu és fsb mehet 1.25Vra.
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17015 üzenetére
Valamire tutira oda kell figyelni, mert játszik egy kis szeszély...
Beállítottam 1,25-re ugye mindkettőt, indult, semmi gond. Aztán újra indítottam, hogy visszaállítsam 1,2-re azt,amit mondtál, de nem indult... így újra feltoltam vissza mindkettőt 1,25-re, de most így sem indult el...ez miért van? Most visszadobtam mindent alapra, hogy induljon... kevesebbet kell? Nem létezik, hogy a 3600 MHz sok ennek a procinak!!!Melegedés abszolúte nem tapasztalható.. kicsit langyosabb kezdett lenni a procihűtő, de minimális...
Akkor most hogyan? Mikor indulni fog, mikor nem?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17014 üzenetére
primeot.
legalább félora small FFT és félora blend teszt
hőt közben figyeld.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17012 üzenetére
a CPU FSBt azt 1,2Vra.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17009 üzenetére
1.25Vra tedd. ott tudnia kell ezt az orajelet.
ramot egyelőre hagyjuk, mivel FSB emeléssel nő annak is az orajele...az még jo volt ugy, ahogy van.
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17008 üzenetére
Alakult egy-két dolog... arra rájöttem végre, hogy lehet feltolni a ramot a megadott értékekre - 2000MHz 1,65 V mellett.. amit elméletileg tudnia kell.
De a procin mozdítani nem tudok... Annak van olyan, hogy CPU Core, az 1,2 vagy 1,25V
illetve van olyan, hogy CPU FSB, mely szintén a bal oldalon mellette található értéken van, azaz 1,1 V. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17006 üzenetére
mennyi feszt lőttünk be a procinak?
nem nem azért nem megy
-
MZsoltee
veterán
Szerettem volna feljebb emeleni a memória órajeleket, de akkor nem stabil a gép, pedig intel mellett mentek ezek a ramok C6-6-6-18 +0,2-0,3V @1100Mhz, most meg már CL5@ 7**-on hibáznak, vagy a proci nem tudom... És ez lenne a kérdés miért lehet ez?
Ha nem tudjuk megoldani akor mivel járnék jöbban?
Ha visszaveszek mondjuk 5RC-t és mondjuk Cl 1050 körül futtatom a ramjaimat, vagy maradok így ahogy van? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zorrobomber #17002 üzenetére
gond lenne, gyere nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Anime filmek és sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magyar az űrben
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged