- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
norbi19884 #16399 üzenetére
így elsőre...
pcie freki 100.
minden lehetséges feszt fixálj normal értéken.
ramot meg ezekszerint 800 alá oszd vissza.
NBnek így látatlanba mehet +0,1V a 4 giga ram miatt.
és lássuk mit megy.
-
norbi19884
tag
válasz
darál0w #16396 üzenetére
Hát nem lenne rossz! 250-s FSB-t tudtam neki beállítani ami stabil semmi egyéb beállítás nélkül, de próbáltam feszt emelni is, de nem ment NB+CPU pedig egy Maximus II gene lapom van elvileg jó párosnak kéne lennie ramom is csak 800-at bír pedig 1066-os Kinston hyperx black edition. Az e4400-et tovább tudom húzni az Abit ab9-es lapban. Nem tudom mi a baja pedig mindenki azt írja milyen tuningos proc.
-
RAVEN59
tag
Nos szerintem a tuningban nem jutottam előbbre.az fsb-t ha visszaveszem 333ra
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
norbi19884 #16394 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RAVEN59 #16393 üzenetére
mennek annyin, hidd el...
ez itt egy átlagos darab...a jobbak 1.2V alatt viszik a 4ghzet.
maga a lap nem rossz...csak nem yorki tuningra találták ki.
azt meg kétlem, h barom lennél...csak tapasztalatlan
én azt mondom, tedd vissza alapra a procit, és teszteld ki először a ramokat, h biztosan ne az legyen az akadály. majd ha megvagy, tudod, h mennyit megy a ram, akkor jöhet a procituning...és ezesetben már csak a lap lesz az akadály.
NB, VTT 1.3V és emeled az FSBt. és tuti, h többet fog menni 400nál...attol azért több van benne
-
norbi19884
tag
Hali!
Tudnátok segíteni egy e3200 tuningolásában meg akadt 3.0Ghz-n.
-
RAVEN59
tag
Mert oly sok helyen olvastam a PH-n hogy a q9550-es proci megyen 4ghz-en lazán és valahogy nem birom elhinni.Ez a konfig nem volt olcsó és biztos több van benne csak barom a kezelő,vén barom.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RAVEN59 #16389 üzenetére
ige....ez így működik...vagy FSBvel emeled a ramorajelet, vagy ramszorzoval.
és mint mondod ha 400on már 1600on vagy, akkor biza visszább kellene osztani, h ne gátoljon a tuningban...vagy letesztelni mit bír.
#16391) RAVEN59 persze. ez mindenkibe benne van. bennem is
én is mindig megnézem mi a vége mindennek. de ebben a konfigba több van sztm...
ha meg elég mindenre, akkor minek vetetted fel a csere gondolatát?
-
RAVEN59
tag
Mindenre elég természetesen,csak motoszkál a kis ördög és érdekelt volna hol a határ.Emberi marhaság.
-
RAVEN59
tag
Bocsi rosszul irtam 1,1435 a másik megnéztem a ramokat ha auton hagyom akkor 1066mhz-en mennek ha 333ra állitom akkor 1333mhz-en mennek ha 400/1600ra akkor is 1333mhz-n mennek tehát kell huzni 400ra az fsb-t hogy a ramok alapon azaz 1600mhz-en menjenek.Ezt nem értem miért van igy.A bios dátuma 2009.03 26
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RAVEN59 #16385 üzenetére
1.43V az rengeteg fesz....24/7re igaz 1.45V a max ajánlott, de azt szinte lehetetlen hűteni...ez a proci meg kevesebbel is beéri...
Vcore drop "letiltása"...gondolom a Load Line Calibrationra gondolsz...1.3V felett nem ajánlatos használni.
(#16386) RAVEN59 ha jol látom 1600mhzes a ramod, így gyanítom az 1066mhz nem okozhat gondot.
system vagy dram memory multiplier...vagy vmi effélét kell keresned...ott lesznek ramszorzok.
de mondom...NB 1.3V, VTT 1.3V. ha nem megy feljebb, akkor már csak a ram illetve lap lehet az akadály...a procinak joval többet is bírnia kellene joval alacsonyabb feszen.
775ös lapba, mondhatni ez a csucsprocesszor...de mire nem elg ez a 3400mhz, amit ki tudsz jelenleg sajtolni a procibol?
-
Wyll
őstag
A gigabyte EasyTune6 milyen memória-szorzókkal dolgozik?
450-es FSB mellett a memória-órajel választási lehetőségek:
540, 720, 900, 1080, 1440, 1800 MHz
Vagyis a szorzók értéke rendre:
1.2, 1.6, 2.0, 2.4, 3.2, 4Holott a BIOS-ban csak 2.0, 2.4, 2.5, 3.0, 3.2, 3.33, 4 lehetőségek vannak.
Lehetséges, hogy ezek eltérjenek egymástól? -
RAVEN59
tag
Most lehet hogy láma vagyok de hogyan kell visszaosztani ? ha az FSB-t visszaveszem 333ra ami az alap akkor a ramjaim 1066mhz-n járnak éppen ez az amit sehogyan sem értek.
-
RAVEN59
tag
A cpu fesz 1.43 de azt néztem most hogy a Vcore Drop engedélyezve van ha ezt letiltanám gondolom elszálhatna a proci ugye? Ebbe a DFI X48-as lapba milyen proci lenne a javaslatod de visszafelé nem akarnék fejleszteni mert ez remek proci azt biztossan tudom,csak nem szereti a lapomat ezekszerint.De a DFI-nek amúgy is kacifántos a BIOS-a legalább is számomra.
-
darál0w
Jómunkásember
-
RAVEN59
tag
A ramok alapban mennek tehát 1600mhz de úgy hogy az fsb 400-as ha visszateszem alap 333ra akkor 1066-on mennek ami nem jó meg akkor minek az 1600as ram ha 1066-on megy.
-
RAVEN59
tag
Most néztem meg NB 1,33 VTT 1,2 mellesleg a CPU VID a bios szerint 1,14375 Szóval a lap lessz a ludas? Én a ramokra gyanakodtam dehát úgy gondolom lehet bizni az OCZ-ben.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RAVEN59 #16378 üzenetére
a proci tud többet , de az x48as lapok elég hamar feladják yorkfield alatt...még hamarabb, mint a p35ösök és azok is ~450nél megakadnak.
szoval. akkor told fel a VTTt 1.3Vra. NB feszt pedig szintén 1.3Vra.
és így probálj FSBt emelni.
másik dolog, nemtudom, h a ramod mennyi megy. le vannak tesztelve, h mit bírnak?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
silverlightx #16376 üzenetére
itt
DRAM Frequency [ Auto ] (auto, 667Mhz,800Mhz)- 667re.
Configure DRAM Timing by SPD [ Enabled ] - itt ha belépsz elvileg kell lennie memoria időzítésnek. lődd be 5-5-5-15re. ha nincs ,akkor AUTO.remélem az alapdolgokat azért beállítottad...
pcie freki 100.
feszek fixálva normal értéken. AUTOn nem hagyunk semmilyen feszt(ref feszek maradhatnak, ha van.)
-
RAVEN59
tag
A VTT-t 1,2-re ahogy irtad az NB az alap azt hiszem de 400-as FSB-nél stabil rég csak fenteb nem megy pedig biztos hogy tud többet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
silverlightx #16374 üzenetére
igen. alaporajel alá oszd vissza.
#16375) silverlightx prociszorzo 10. mivel a proci végét keressük, nem a lapodét.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
silverlightx #16372 üzenetére
memoria beállításnál nézelődj.
system memory multiplier...ilyesmit kell keresned. vagy szorzokat fogsz látni, vagy magát a ramorajelet. oszd vissza alaporajel alá, h tudj FSBt emelni...merthogyt, akkor emelkedik vele a ramorajel is. FSB*ramszorzo = ramorajel. így kalkulálj.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
silverlightx #16366 üzenetére
hali.
ramok visszaosztva?
-
RAVEN59
tag
Nos megemeltem a VTT-t a bisban ennél a lapnál nan 6 fajta MCH a GTL-eknél GTL-ek sem voltak engedélyezve fel is indult 3,6 GHZ fölé de a WIN nem indult el Viszont az alaplapon van egy szerviz ledes kijelző az ha minden ok FF-et mutat ez a mostani 3,6-os beállitásnál is FF-en volt csak Win nem volt,egyébb ötlet még ?
-
silverlightx
tag
Sziasztok! Jó lenne ha tudnátok segíteni!! van nekem egy Core 2 Duo E7300-as procim ami 2.66Ghz-en megy és egy J&W IG31-MKII alaplapom !! na szóval azt szeretném kérdezni, hogy ha 3Ghz felé húzom a proci akár fesz emeléssel akár anélkül nem ad képet!! de 3Ghz-nél meg ad képet csak nagyon instabill:S ebben kérném segítségeteket!!!
-
RAVEN59
tag
Nos megnézem köszi !
-
RAVEN59
tag
Akkor a VTT-t 1,4re lehet? Vag ennyi a max?
-
RAVEN59
tag
Sziasztok Ezen az oldalon még nem jártam soha javasolták.Lenne kérdésem : a konfigom DFI X48T3RS lap+Q9550 Proci E0-ás+2x2 OCZ REAPER 1600Mhz ram az FSB-t nem engedi 400-nál fentebb pedig jó a proci nagyon,van valakinek tapasztalata vagy ötlete ? Nagyon köszönöm.Eddig akárkit kérdeztem senki nem tudott segiteni,kiváncsi lennék mit tud ez a proci MAX ?
-
RAVEN59
tag
Sziasztok Ezen az oldalon még nem jártam soha javasolták.Lenne kérdésem : a konfigom DFI X48T3RS lap+Q9550 Proci E0-ás+2x2 OCZ REAPER 1600Mhz ram az FSB-t nem engedi 400-nál fentebb pedig jó a proci nagyon,van valakinek tapasztalata vagy ötlete ? Nagyon köszönöm.Eddig akárkit kérdeztem senki nem tudott segiteni,kiváncsi lennék mit tud ez a proci MAX ?
-
CoDWaW07
őstag
ja még annyi hogy esetleg NB voltage-t ne elemjek?
-
snake1977
őstag
Üdv. Prime95-öt a jobb vagy az orthos? Vagy nincs jelentősége melyikkel nyúzom a rendszert?
-
megint én
őstag
Lenne egy nagyon, nagyon low kérdésem, és ne röhögjetek ki pls! Prime95 alatt, cpu-ra in-place large FTT-t kell indítani?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
JoolsNOS #16308 üzenetére
a hő miatt még nem fagyhatsz....határon belül vagy.
a fagyásokat meg sokminden okozhatja...
kevés CPU fesz, kevés NBfesz , tul magas HT , ramrpobléma , VGA probléma...
szépen ki kellene probálgatni mindent alapon...egyiket visszahuzod alapra, ha nem fagy, akkor az a probléma. ha fagy, akkor jöhet a következő.
kékhalál mennyire tesz jot a procinak? ha a proci miatt kékhalálozol, akkor nem tesz jot neki. ha más miatt, akkor meg annak nem jo.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
A 2.8as phenom 3.4en járatva egy picikét instabil. Kb fél-egy óra "izmosabb" játék után kékhalál vagy fagyás (hőm 55 körül max). Ez mennyire tesz jót a procinak? (csak azért kérdem, mert később lesz majd szükségem a húzott procira és előre szeretnék érdeklődni)
köszi -
CoDWaW07
őstag
4 perc 4 magos teszt után :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest