Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
acc200
tag
válasz
darál0w
üzenetére
most az a szitu, hogy felrakom megint (
) xp-t, de úgy, hogy be van dugva minden..
2 vinyó is meg a dvd olvasó is.. mert ezen a xar tápon allig van pár csati, ilyen 4 pinesből csak 2 van. nekem meg csak 1 elosztóm van, és elvileg úgy van, h még ilyen régi hangszórónak is tápról kell mennie, azért nem volt rádugva vmelyik mindig (vagy az 1ik vinyó, vagy a dvd olvasó), de most nem érdekelt, rárakom így az xp-t h minden rá van dugva, azt majd meglátom mit művel.. 
-
acc200
tag
válasz
darál0w
üzenetére
jó, énsem értem teljesen, mert belezavarodtam...
nah szal a helyzet..
van 2 darab vinyó a gépben..
1ik a 40 gigás, a másik pedig a 120 gigás.. na mármost a 40-esen volt vmi gebasz, ezért azt lehúztam és ráraktam a 120asra a windows xp-t.. a 40 gigáson van a húgom összes xarsága (kép, zene msn duma stb), így az kell neki.. mondom akkor ha megy a 120assal ugye a szűz xp, akkor rádugom a másikat is, arról lementem és max leformázom.. aha a nagy lóf*szt, rágudom tehánt mind a kettőt
és akkor kijön, hogy idézem: disk boot failure, insert system disk and press enter.. azóta meg megjavult a 40 gigás is, tehát az is műxik, azzal is bebootol a windows, megy simán mind a 2 vinyóval, de külön-külön csak!!
nah akkor erre mit mondol?
-
b1sti
senior tag
Szerintetek???
kép (1.28125V) -
acc200
tag
válasz
darál0w
üzenetére
hát igazából csak a bootolási sorrendet kellett beállítani.. ott nemtom, h mit kellett vna, így mindent a cd-re raktam
most rakom fel életem első xp-jét
azt átadom húgomnak, meg rakok rá akkor sztem 1 rendes NB hűtőt is a passzív zalmi helyett, mert az nem elég neki.. amúgy meg szted az mitől lehet, h csak azt az IDE ágat ismeri fel, amin a system vinyó van?valamint procit most 3.5-ön járatom, azon stabil, nincs fagyás stb..
mondjuk a kicsit többen sem volt, csak azokon IBT nem ment le meg prime sem rendesen.. -
Szücsi4
csendes tag
Sziasztok van egy jó 3 éves gépem és ki szeretném hozni belőle a maximumot.
A gond az hogy Gigabyte 945P-S3 alaplapom Bios-ban nem látom a szorzót, csak a FSB 266-os Mh-ét. A szorzót hogy lehet elővarázsolni? Ha valaki húzott már hasonló konfigot, szívesen meghallgatnám a tapasztalatait. Habár tudom hogy 2 ugyanolyan tuningolt kép nem létezik, de azért mégis.....
Egyébként Intel Core 2 E6400 procit húznám -
acc200
tag
problem megoldva, köszi 5leteket..

-
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
darál0w: akkor szted emeljem nyugodtan tovább addig, míg nem fog végig menni a teszt?? Olvastam, hogy enemy107-nek meg kriszbon-nak is 3,5-ön megy 1.32-vel...gondolom nekik nem gyári hűtő van rajta..

-
acc200
tag
válasz
darál0w
üzenetére
így van..
már rég a nagyobb vinyóra akartuk felrakni az xp-t de nem volt rá még idő, stb.. most eljött.. meg előrelépést is végrehajtottam..
legalábbis ha lehet annak nevezni.. kiszedtem vinyót és megnéztem, és rájöttem h ha nincs jumperelve akk slave, vagyis nem elsődleges, azt nemtom h ennek mennyire van hozzá köze, de raktam rá 1 jumpert és most már elindul a gép rendesen, válaszol is, szal kikapcs gombra stb.. csak amikor berakom win xp cd-t kiírja: Hiányzó ntrld (ha jól emléxem) indítsa újra a gépet.. és hiába indítom, gebasz, megen ezt írja ki.. 
-
acc200
tag
válasz
darál0w
üzenetére
eléggé..
2en írtunk hsz-t 2010-ben.. ezért is próbáltam ide írni, valamint a másikba a nem induló gépek topicjába.. bár tényleg nem tudom mi baja lehet, mert megvolt bios resi is amit még Te mutattál, utólag is
lehet megpróbálom leformázni a nagyobb vinyót, bár nem hiszem h az a baja, mert elvileg full üres 
-
JoolsNOS
veterán
válasz
harry3
üzenetére
Különösen nem kell számogatni, 1hszben nekem is kicsit bonyolultan van leírva (vagy nem figyeltem eléggé)

Egy példa az én 3400amra:
Fsb: 243 tehát: 14*243= 3402 Mhz
Ramszorzó: 3.33*243=809
HT link: 243*1.6 (az 8as szorzót jelent)=1944 (1800nálam az eredeti)
NB: 243*8=1944
Pci freki fix 100
Feszek minden normalizálva gyári értéken.
ÉS természetesen mindent biosból állítasz.
Esetleg még a ram opciói között nekem a trfc érték 127.5ről át van állítva 195re minden ramnál. (240es fsb fölött nekem csak így stabil)
Persze nem kell egyből 240es fsbvel kezbeni. Szép lassan menj felfelé. Tapasztald ki a gyári feszen mennyit megy.acc200:inkább nézz körül itt akár visszaolvasással.
-
acc200
tag
ismételten idepofátlankodom..
tudom, hogy megint csak nem ide tartozik a dolog, de múltkor is kapta segítséget, így most is abban bízok, hogy kapok.lényegre térve.. Húgomnak még mindig az az Abit KN8asl lapkája van, de most megint vmi gixer van vele.. 1ik napról a másikra azt írja ki miután bekapcsoljuk, hogy helyezze be a win lemezt.. okés, berakom, aztán elkezdi tölteni az xp-t, (bár nem tudom, milyen az xp telepítése mert azt még soha nem csináltam de mind1.
) elkezdi betölteni a dolgokat, azt nyom magától 1 resit, ha jól látom és kész, utána 1 helyben megáll, fekete a monitor és vmi ilyen jel villog csak: _
2 vinyó van benne, 1 40 és 1 120 gigás, mind a 2vel ezt csinálja.. a 120 gigás tök üres és azzal is ezt csinálja... vmi 5let esetleg??bocsi még1x h ide írtam, de ebben a topikban van élet legalább..

-
darál0w
Jómunkásember
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Igen tudom, szoktam olvasni és most valahogy nem tudtam ellenállni a kísértésnak, hogy ne szóljak már bele én is.

Amúgy szoktam figyelni hogy miket ténykedsz ezekben a topikokban, és nem tartottam értelmét hogy közbekotyogjak, mert elég türelmesen és még jól is csinálod.
Én meg annál lustább vagyok hogy ennyit okítsak valakiket.
Ha valaki sokszor venné a fáradságot hogy visszaolvas pár oldalt, már nem is kellene kérdeznie szerintem.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992
üzenetére
gyári értékeket írtam le neked, de még mindig fujod a hülyeséget...tudod, h milyen procirol van szo egyáltalán?
#18661) kriszbon most mit tudsz egy ilyen emberrel csinálni? vki mondhatott neki vmi hülyeséget ez meg szinte urban legendet cisnált belőle

és azota ezt fujja...neki a gyári értékek is semmitmondoak.

a legrosszabb meg az, h nem csak ebben a topikban osztja...
-
kriszbon
őstag
válasz
knorbert1992
üzenetére
Te ezekhez a procikhoz tényleg nem értesz, mert van amelyiknek gyárilag is 1.3V felett van Vid feszültsége--->VID Voltage Range--->0.8500V-1.3625V.

Mod: enemy107: 3.5GHz--->1.325V-on.
-
enemy107
senior tag
Tartsa fel a kezét akinek 1.32V felett megy az E5200

-
JoolsNOS
veterán
válasz
harry3
üzenetére
A lényeg, hogy az értékeket mindig próbáld visszaosztani az eredeti közelébe. Pl ha nyomsz 240 fsb-t akkor a ram 3.33as szorzóval majdnem 800ra jön ki. Illetve a ht-t és nb-t is az eredeti érték közelébe próbáld osztani. A ht sose legyen nagyobb nb-bél. Max ugyanakkora.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992
üzenetére
itt egy valami nevetséges. az pedig te vagy. fogalmad nincs miről beszélsz és így segítessz másoknak. ez már nem is nevetséges, hanem szánalmas.

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992
üzenetére
nyilván hűteni is kell...nála alaphűtő van...1,25V felett járunk már és teszt közben még a 60°Cot sem éri el...nyilván az 1.45V nem fog menni neki alaphűtővel, de ha akarná és tudná hűteni, bizony adhatna neki annyit bármiféle degradácio nélkül.
1.25V az a nevetséges. olvassgass még kicsit aztán jöhetsz a tanácsaiddal. addig ne

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992
üzenetére
nálad. a gyárto meg 1.45Vot írt elő. már megint jössz a hülyeségeiddel. sztm

-
b1sti
senior tag
1.25625-el sem volt jó!
kép
Azt hiszem visszaállítom arra az értékre mikor stabil volt! -
-
b1sti
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Mindjárt indítom a tesztet 1.25-el! Egyébként amennyivel most megnöveltük, az mennyit dob rajta teljesítményben? Szembetűnő a változás?? Csak, mert most mikor újraindítottam, megint leállt, majd egy pár másodperc után indult újra csak....
Most nézem, hogy a Core Voltage idáig csak 1.200 volt a teszt előtt, most már alapból 1.216. Ez baj??
-
b1sti
senior tag
Hát idáig jutott el! kép
Egyébként 1.168v volt a fesz, és max 61°C-ig ment fel a hőm.
-
darál0w
Jómunkásember
akkor még mehetünk egy kicsit feljebb....
minden fesz marad.
prociszorzo 10.
FSB 333
ramszorzo 2,4 (így megint 800on lesz)
ha nem bootolna, akkor addig emeled lépésenként a procifeszt, ameddig nem bootol és írsz, h mennyi az annyi. ha bootolna egyből, akkor mehet rá a teszt. ha fagy, akkor írsz. ha megvan, akkor írsz

-
JoolsNOS
veterán
-
harry3
őstag
Sziasztok.
van egy AMD 5200+ processzorom és elkezdtem húzni. Vettem rá egy Freezer 64 LP hűtőt, de az az érzésem, hogy semmit nem ér, mert nem hűti le jobban, mint a gyári.
Ma vettem mit csináljak?
Most 3GHz-en áll. Szorzó: 12.4x FSB: 240MHz
A CPU Voltage-on nem mertem emelni. Ezen kellene vagy esetleg máson? Mikor indult, akkor kékhalál lett a vége. -
darál0w
Jómunkásember
de gondolom ez így nem ment....mivel én nem is ezt mondtam...

CPU Frequency 3.60GHz ( 300x12) - szorzora mit írtam? emlékeim szerint 10et...nem 12t....
Memory Frequency (Mhz) 800 1200 és ezt is elárultam neked, h hogy kellene csinálni...ehhez képest hozzá se nyultál....kicsit olvass vissza....nem fogom leírni ugyan azt 1 embernek 2x-3x...
ha a gyártoi oldal 1.8Vot ír, akkor annyi az alapfesz.
-
b1sti
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy eltűntem, de nem volt annyi időm, mint kellett volna ehhez!

Átállítottam a beállításokat, amiket írtál, csak 2 "furcsaságot" láttam. Persze ez lehet, hogy nem baj, amit észre vettem.Fine CPU Clock Ratio (Note) [+0.5] -> ezt 0.0-ra állítottam
Miután beállítottam 300-ra ezt az értéket:
x CPU Host Frequency (Mhz) 300, akkor ez így alakult:CPU Frequency 3.60GHz ( 300x12)
És ez pedig így:
Memory Frequency (Mhz) 800 1200A többit mind átállítottam normál opcióra, ahogy mondtad! Viszont a DRAM Voltage-nek honnan tudhatom meg a gyártó által előírt feszültségét? A kingmax honlapon, mind a 667es és a 800asokra is standard-nek az 1.8V-t írja! Akkor az jó??
-
djsite
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Hát igen, itt kezdődik a problémám.

Nem tudom, hogy kell a ramokat vissza osztani, stb.

Nekem anno volt egy P2-es gépem és a kis könyve szerint kellett jumperelni. A hardverhez értek, mert szerintem egy elég komoly konfigom van, de sajna ennek a tuningolásához nem értek.Sajnos csak most írok, mert dolgoztam.
-
djsite
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék tuning segítséget kérni, mert tuningolásban láma vagyok.

Alaplap:
Abit AW8-MAX chipset i955xRam:
2X1GB Kingmax 800MHz
FSB
ram 2:3Táp:
Gigabyte 720W SuperbProci:
Intel Pentium EE 965 (3,73 GHz)
core volt: 1,37 MHz
core speed: 3724 MHz
multipler: X14
bus speed: 266 MHz
FSB: 1064 MHzProci hűtő:
Zalman cnps9700 NTVideókártya:
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1GBHol kezdjek hozzá? Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- SUSE Linux
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- Háztartási gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) xp-t, de úgy, hogy be van dugva minden..
2 vinyó is meg a dvd olvasó is.. mert ezen a xar tápon allig van pár csati, ilyen 4 pinesből csak 2 van. nekem meg csak 1 elosztóm van, és elvileg úgy van, h még ilyen régi hangszórónak is tápról kell mennie, azért nem volt rádugva vmelyik mindig (vagy az 1ik vinyó, vagy a dvd olvasó), de most nem érdekelt, rárakom így az xp-t h minden rá van dugva, azt majd meglátom mit művel.. 
nah szal a helyzet..
azt átadom húgomnak, meg rakok rá akkor sztem 1 rendes NB hűtőt is a passzív zalmi helyett, mert az nem elég neki.. amúgy meg szted az mitől lehet, h csak azt az IDE ágat ismeri fel, amin a system vinyó van?