Új hozzászólás Aktív témák
-
jgrg
tag
Sziasztok
Halál nudli vagyok tuninghoz. A gépem e6550, 2Gb DDR2 800Mhz, Ati5770, Asus P5B; órajel 333 Mhz volt, most felhúztam 366-ra (2,66 GHzen stabilan megy a proci, nem fagy, stb).
Hogyan és miként lehetne még többet elérni?
Vegyem fel 400-ra az órajelet? vagy Inkább térjek vissza a 333-hoz és inkább 9re az FSB?
Mit javasoltok? Elég átlagos hűtés van a procin, feszültséget ezért nem emelnék. 3G-t szeretném elérni, ha lehetséges.
Köszi:
G -
-
NOD
senior tag
válasz
darál0w #18493 üzenetére
Na most kap 1.16ot az NB
FSB szintugy a vcore meg maradt 1.2125 és igy jónak tunik cod alatt. Blend tesztet futassak hogy kijöjjön az esetleges ram-alaplap gond?
IBT nem akarok mert matterhornal is eléri a 70fokot a csúcson (bár mondjuk 29 fok van a szobába). Megprobálom ujrapasztázni. -
acc200
tag
válasz
darál0w #18488 üzenetére
nah, Hyper 212 on!
chipset hűtőnek meg csak a ventijét használtam fel és ráraktam a giga hűtőbordára, mert amit küldtek az magasabb és nem fért vna el a nagy hypertől..
az új hűtővel alapon 26-7 fok körül mozog, mert annyi biztos h van a szobában is.. terhelve max 45 és csak 1 venti van rajta, továbbá lehet majd megy rá 2
Nah szóval visszatérve kb 2 hetes témára akkor..
FSB 400, szorzó 7.5x és így stabil.. A 8x szorzó már nem, ezért is az lenne a kérdésem, h hogyan tovább? 1 kis áramot neki? ha igen mennyi az a kicsi?
-
NOD
senior tag
válasz
darál0w #18490 üzenetére
NB-nek akkor is ilyen sokat kéne adni amikor a ram alapon megy? Vagyis nem alapon de 1076ot csak kéne birnia az 1066os ramnak. Máshogy nem tudom állitani az arányt az ez alatti az már 1:1 azaz 89x valamennyi. Proci fesznek toltam már, Azt nem tettem hozzá hogy 1.2ön is ez volt és kapott már 2 lépcsöt plusszba.
1.2volt alatt kék halál van, azthittem ennél csak jobb proci lesz.
-
NOD
senior tag
Sziasztok. Van egy q9550-em. Most 3,8-on megy IBT közben full load 1.216V-n.
Prime és IBT stabil a rendszer (12 kör és 2 óra fft). De Call of duty közben pillanatra megfagy a gép és ledob asztalra. Utána minden megy normálisan. Alap beállitásnál ez nem lép fel.
Most bisoban : cpu : 1.2125V
NB : 1,14V (1.12V-nál valamiért nem ismeris fel a vga-t és 800x600ba megy minden)
FSB : 1.16V (ez alatt nem nagyon akar bootolni)
Most a proci 8,5*448on megy a ram pedig 1076on(5:6 arányban.)
Mi lehetne a megoldás? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18485 üzenetére
nem a lappal lesz a baj...szvsz a proci nem tudja ezt az FSBt...e5xxx sem mennek még 400at se...a legtöbb 333nál kiakad...
-
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18484 üzenetére
Ez is R0 steppinges
Érdekes hogy ha visszaveszem a szorzót és pakolok 400 as FSB hogy legyen 1600 rated FSB se kép se hang ujrabootol.
Lehet be kéne próbálkozni ezekkel az OC jumperekkel.
Márcsak azért érdekes a dolog mert a dobozzára szépen rá van biggyetve a core 2 extreme felirat és akkor mi van bepakolok neki egy Q9770 extremet nekiTudtommal annak 1600 kell alapból
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18483 üzenetére
az R0 steppingesek igen..
-
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18482 üzenetére
Hát én nem tudom
Szerintem én ennyire amatőr vagyok vagy csak a procim nem akarja a dolgot.
1,4V 4Ghz eljutok a logóig és kékhalál reboot.
Nem bírja a proci. Nem is tudom mennyi fesz kéne neki hogy menjen. Azt nem értem vannak E5000 szériájú procik és 1,4 V alatt viszik lazán a 4ghz et. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18481 üzenetére
VTTt és MCHt is max 1.4Vig...akkor alaplap gond nem lehet. de bőven alatta kellene maradnod...hisz p45ös lap
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18479 üzenetére
az sem kevés
azért ennyi a hő...+ a nyári meleg.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18477 üzenetére
bár....mennyi feszen is vagyunk? 1.36V
mert akkor jo a hőmérséklet....
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18475 üzenetére
szerintem vmi nam klappol a hűtéseddel, ha mégcsak nem is langyos...nézd meg rendesen be van e pattintva...illetve pasztázás jo e.
-
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18474 üzenetére
Ez a LinX progi nemtudom mit csinál de dúrva.
Most 3,7 Ghz ramok 700Mhz szépen bebootol de beindítom a LinX et és hirtelen 70 fok -most 76 volt a legmagasabb hőmérséklet. Most tartósan mennt 74-76 között és pakk ujraindult szerintem védelem lehetett.Nagyon megy ez a progiDe ilyenkor mi a teendő kész ennyi??
Azt nem értem hogy 70 fok és hozzányulok a cpu hűtőhöz és langyos szóval semmi.
A cpu hűtő sem pörög fel 600 rpm en áll. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18473 üzenetére
azzal nem kell foglalkozni...mivel relatíve sok ramod van kell a +NB fesz...főleg tuningnál. add csak oda neki nyugodtan...aztán majd csökkentheted, ha stabi la procc beállítása is.
-
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #18471 üzenetére
Nah jó NB nek nem adtam 1,3 mat adtam neki valami alacsoyabb értéket.
amit még a bios zöld színel ír van sárga és piros
Nem tudom NB nek az az 1,3 magas e de a bios annak írja nagyon.
Többit beállítom ahogy mondtad.
Most 3,7 GHZ eddig stabil. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18470 üzenetére
látom...akkor azt lődd be 1.3Vra...VTT meg 1.2v
SB normal, DIM azaz ramfesz gyárto szerint , PLL 1.5V
többi maradhat AUTOn. -
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #18470 üzenetére
Nah de mindegy
Adok az NB nek 1,3 mat meg 1,25 öt VTT nek aztán lássuk 3,7 GHz .
Ujj everest meg traktor hűtést felszereltem71 fok a max.
Elkezdem húzgállni mert sosem jutok előre. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18468 üzenetére
akkor ugy keresd, h NB voltage....hátha ugy van
everestből meg dobj fel ujabbat...5.50 körül járnak...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18466 üzenetére
melyik everst van fent?
a Linx és IBT is sokkal jobban terhel, mint a prime...azért a nagy különbség.
-
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18465 üzenetére
Te jó ég én nem értem az Everestet
Linx et próbáltam 3 perceset.
aztán a hőmérséklet mérő megbolondult.
43-75-50-69 igy járkált a maximális amire felugrott 75 volt.
Mondjuk a szobámba 29 fok van lehet tolok a procira még egy ventit.
Szerintem itt valami nem jó másik alaplapba sosem tudtam 60 tól fentebb tornázni a hőmérsékletet.
És az a dúrva mikor kikapcsol a teszt másodperc töredéke alatt visszaugrik 37 fokra a hőmérséklet. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18463 üzenetére
ezeket felejtsd el mind...prime mondjuk még jo...de nem 15 perc, hanem orák...
helyette IBT vagy LinX
hővel jo vagy 74°Cig...
VTTt fixáld...első körben 1.25V.
MCHnak pedig tolj kicsit több feszt...1.3V.
aztán lássuk javul e a helyzet
-
csabika0001
senior tag
Dram : 1,904V
MCH Core :1.112V
SB IO :1,496V
CPU VTT 1,208V
SB CORE 1,088V -
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18462 üzenetére
Super PI , Orthos, Prime 95 szoktam használni kb 10-15 percig futtatom le.
Annyi gond van még amit nem tudok sehogysem beállítani az a PWM.
Van 3 féle mód is a biosba de nem találom a középutat.
Target temp ,tolerancia value ,start up ,stop value stoptime value = ezeket a beállítási lehetőségeket adja thermal beállításnál és ilyen 0-250 ig skálázza a számokat de nem tudom beállítani mert vagy nem reagál a hőre és 500-600Rpm en pörög már 60 fokon vagy mint a traktor folyamatosan csak megy.
Nah hát a folyamatos ... teszteltem 60-65 től nem megy fentebb.
Igen fixálva 100Mhz
MCH ill VTT autón van de megyek megnézem mennyit jelent ez. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18461 üzenetére
3,5GHz 1,32500 V fesszel ez stabil. - mekkora itt a hő és mivel tesztelted?
MCH illetve VTT mennyin van?
feszek fixálva?
pcie freki 100?
-
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18460 üzenetére
Nah mostmár folyamatosan ittleszek remélhetőleg.
Ugyanazt a tuningot alkalmazom amit a régi alaplapban 334 -FSB (1333) és ez olyan 3,5GHz 1,32500 V fesszel ez stabil. Alapfeszen is hozza a 3,5GHz a proci de halottam nem árt neki egy kis fesz. Próbáltam 3,7-3,8-3,9Ghz et léptében nagyobb fesszel 1,36 ig mentem el eddig van a VID voltage range tovább nem mertem.
Bebootol de mikor betölt a win7 vagy éppen megy kis betöltő gif kép újraindul a rendszer.
Ki akartam próbállni hogy visszaveszem a szorzót és adok bőven FSB -t hogy mennyivel teljesít többet a proci de mindíg kudarcba fulladt próbáltam 420-450Mhz et. De csak annyi volt beindul a gép elkezd tölteni és újraindul. 450 nél még volt olyan is hogy a bios lefagyott ekkor gyorsba visszavettem mig le nem fagyott.
Ramot mindig visszaosztom 800Mhz köré.
Jó hír hogy ha autóra teszem a ramot ebbe a lapba akkor automatikusan a lehető legközelebb rakja 800Mhz hez . Szóval magától visszaosztja.
Itt járok -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18459 üzenetére
ezesetben nem lesz szűk a ram...asztem a régi 6300as sokkal kisebb szorzoval
mert a régivel kevés lett volna a visszaosztás....akkor oké...nekikezdhetünk...szoval hol akadtál meg és miket léptél eddig?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18457 üzenetére
gondolom akkor nem játékhoz kell a teljesítmény...csak erre akartam kilyukadni
akkor a ramodat is ki kellene tesztelni...tudod hogy kell?
aztán nekiállunk a procinak is,de egyelőre a ram lesz a szűk keresztmetszet.
illetve a procid a régi vagy az uj 6300as?
-
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18456 üzenetére
Szia
EKL "tuninghőcsöves" hűtővel Chooky kollegától vettem de nem hiszem hogy akadály szép nagy darab.
Chieftec 450AA-101 a tápom.
Ramokat nem akarom húzni. Kingston Hyper x 800Mhz (bordás változat)
Ramok nincsenek kitesztelve.
Kell a teljesítmény ehez nem tudok mit hozzászólni. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #18454 üzenetére
hali...
pár gyors kérdés...
mivel hűtöd?
milyen tápod van?
ramok ki vannak e tesztelve?
minek a 4850 mellé ekkora telejsítmény?
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok másik topicból küldtek ide hátha itt tudtok segíteni.
Most vettem egy JW P45D2 Ultra lapot. Szeretnék tuningolni de amatőr vagyok.Régi giga lapban nem volt ennyi beállítási lehetőség és hiába hát nem stabil a gép csak olyan 334FSB - meg 3,5GHz el.
És ez a lap többet is tud specifikációk szerint , szerintem a prociba is van még párszáz Mhz.Szóval egy gyorstalpaló kéne lényegretörően mi mit jelent minek van nagyobb jelentősége és mire kell nagyon odafigyelni.Főként az alsó részleg érdeke l! -
acc200
tag
válasz
darál0w #18450 üzenetére
akk lehet majd kicsit próbálom majd 1 venticserével.. lehet rakok rá 2x 8 cm vagy 1 nagy 12 cm-est.. valamint olyan kérdésem lenne, hogy tegnap ugye megvolt húgom gép.. mmint ment, de hülye húgom elmozdította és vmiért elment a kép.. mondom biztos vidikarin hátul vmi rossz érintkezés.. lehúzom, vissza és megint bexrt, cmos_reset..
utána megvolt, majd most bekapcsol, látom bios-t meg épp betölti a dolgait, de windows nem kezd el tölteni.. vmi 5let?
-
olbaidhun
őstag
Helló!
Adatlapomon van egy részletezés a konfigomból. Nem gyári a prochűtésem, közepes tuning érdekelne. Mit javasoltok?
üdv
Csaba -
acc200
tag
válasz
darál0w #18446 üzenetére
jah, nem hülyeség, mert akk azért megy most csak 1el.. a bios resi is sikerült szerencsére..
köszönöm szépen a türelmed és a segítséged..
valamint csütörtökön sztem visszatérek, és akkor már a hyper 212 plus-al..addig az lenne a kérdésem, h a hővezető pasztát mivel lehet eltávolítani? az akár teljesen odaszáradtat is..
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18441 üzenetére
okés, minyá megpróbizom.. valamint nem ide tartozik, de olyan kérdésem lenne, h a giga gts 250-emet 1 zotac gts 250-re cserélték, és annak ilyen 8 pines tápcsati kell, amit ugyan kaptam hozzá, és abba pedig 2 6 pines megy bele.. viszont nekem alapból csak 1 ilyen 6 pines csatim van, szal az lenne a kérdésem, h fontos lehet az a +1x6 pin??
(rem érted mire akartam kilyukadni..
) vagy vegyek hozzá 1 ilyen 6 pinesbe átalakítót?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18439 üzenetére
neeem, tuti nem az..
(annyira hülye nem vok
) még annyit kérdeznék, h elég csak akk rárakni a jumpert, aztán vissza a normalra, és akk elvileg már jó is? nem kell semmi mást csinálni?? most majd visszamegyek vidikarimért a boltba, azt akk visszarakom az atit a másik gépbe és akk megpróbálom megcsinálni..
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18437 üzenetére
júúj, isten vagy..
majd mindjárt meg is próbálom, am ehhez kell vidikari?
lehet hülye kérdés, csak elbaxtam enyémet és most azé a gépé van az enyémben, és nem akarom ezért kiszedni az enyémből ha nem muszáj.. nah szal így kell csinálni? : leveszem a normalról, rárakom a ccmos 2-3-ra várok 1 kicsit, visszarakom az eredetire, akk beindítom a gépet és biosban visszaállítom az eredetire a beállításokat?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sittes_redix #18421 üzenetére
ezt olvasd át.
-
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Még soha nem tuningoltam, szóval foggalmam sincs mit csináljak, de azért már utánajártam a dolgoknak. Ha valami oltári nagy ökörséget mondok/kérdezek, előre is bocsi
Van egy AMD Athlon ii X4 630 2,8Ghz-es procim, Gigabyte MA78GM-S2H alaplappal, 4 Gb DDR2 1066 Mhz RAM-mal, (és egy 5770-es VGA-val)
A 630-ast szeretném felhúzni legalább 3 Ghz fölé. Arra gondoltam a gyári hűtőt lecserélem egy ilyenre(egyik ismerősöm ajánlotta): Cooler Master Hyper TX3
Ezután a fizikai feltételei meglennének a tuningnak, de hol kezdjem, milyen progikkal?
A BIOS-om az egyik legfrissebb(F11).redix
-
acc200
tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Gery15 #18413 üzenetére
elárulom neked, h van 1.5Vos VIDel rendelkező q6600. akkor sztd?
#18414) Gery15 kicsit olvasgass még ...65nmnek ( ez a Q6600) mehet 1.5V....bőven...
45nmnek ( ez meg mind, amit linkeltél) meg 1.45V az intel által megadott maximális feszültség 24/7re. na ehhez mit szolsz?
a furcsa az, h yorkifield topikbol linkelsz, amikor a Q6600 kentsfield
2 külön architektura....na feküdj le...
az utolso linkből meg kiemelnék... : Az 1,42V LLC-vel még elmegy ha nem futtatsz Prime95-öt, vagy egyéb procigyilkos tesztprogit. Bár 1,4V főlé senki sem tanácsolja 24/7.
LLCvel...tudod e mi az az LLC és milyen hatásai vannak?...egyébként meg 1.3V felett nem ajánlott az LLC, csak a tisztánlátás végett...mert abban a HSZben is tévesen van leírva
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09 #18409 üzenetére
ez nem az a topik...de ez sztm amugy is egyértelmű
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
darál0w #18189 üzenetére
Sziasztok!
Lehet annyira nem érdekes számotokra, csak én is aktívan jelen voltam egy ideig proci tuninggal. Elvittüük szerelőhöz, újrakente, módosított hűtő BIOS beállításán és egy hűtőt rányomott a gép oldalára. Most 2200 - 2500-an pörög hűtő 4500 helyett, a hőmérséklet pedig 43 fok körül szaladgál alapjáraton.Azért a tuningot hanyagolom
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18403 üzenetére
valamint 1 olyan kérdésem lenne, h rendeltem 1 ilyen chipset hűtőt az északi hídra.. Ez jó rá nem?
-
-
acc200
tag
igaz rég jártam erre, és megígértem, h akkor jövök, ha megvan hyper 212, de most még más a helyzet, de azis meglesz a héten.. Nah szal húgomnak van 1 régi Abit KN8-as lapkája és sztem vmi elbaxtam biosban.. nah és ha jól tom, ezt a clear cmos-t kéne megcsinálni.. nah deh ezt hogyan kell?
olvastam olyat, h lehet úgy is h kiveszem az elemet, de meddig vegyem ki? vagy van más megoldás is? most sztem este kiveszem és majd hnap berakom..
vagy vmi más 5let?
jah és bocsi, lehet nem ide kellett vna, csak hirtelen ide kerültem, meg ahogy nézegettem, a lap topikjában még tavalyi a legújabb hsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Ryzen 7 CPU-k
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest