- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Házi hangfal építés
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19091 üzenetére
na hát megpróbáltam, nem adott képet és nem volt restart se mint szokott lenni, tehát szedhettem ki az elemet meg vissza, ami első alkalom volt és azt hittem magam alá csinálok mire kiszedtem meg visszaraktam! mondtam magamban jó lesz nekem a 3.3 is de azért a ramokat tegyük már fel 1044re, NB megint 1.3, restart és ugyanez...megint kiszenvedtem belőle, de mostmár tized annyi idő alatt és arra jutottam h jó nekem ez így!
nagyon szépen köszönöm a segítséged, de így is fut minden, ha majd nemfog akkor veszek egy 4 magos procit és kalap-kabát, mert ez nem az én idegeimnek való! -
sz.zoli-
csendes tag
elkezdtem felhúzni szépen fokozatosan
2.52 ghz-en van most, terhelésen a hőmérséklet volt hogy felugrott 57-re, de egyből vissza is esett... valahol 50 és 57 között ingadozik, ez az ingadozás jelenthet problémát? Alapállapotban 35-37 °C
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Keksz03 #19088 üzenetére
2.1Von maradjunk...igényelnek annyit...volt ilyen ramom.
ezesetben ne 800ra oszd vissza....hanem 1000mhz környékére...és az NB feszt kellene emelni...vszínű ezért is fagyogattál...4 memoriamodul nem gyengén leterheli az NBt....főleg tuning alatt....kezdetnek told fel 1.3Vra.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Keksz03 #19082 üzenetére
lehet nemcsípi a lapod azt a ramszorzot...akkor a következőt kell tenned :
FSB 410-415 ( 410el 3500mhz alatt, 415el 3500 mhz felett vagy...
)
és ramszorzo 2es. itt a ramod 820-830mhzen fog menni.
viszont a lapod FSB wallos lesz ~415nél...szoval előbb kiseb prociszorzoval probáld ki...
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19081 üzenetére
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-08/18/220745_yyrya9uccvma7rub_biossetup.jpg
itt a BIOS-om, amit írtál az most már világos, én is arra gondoltam, de ha csak lerakom 800ra akkor elindul a gép, monitor nem kap jelet aztán restart és visszaáll minden defaultra mert failed overclocking!
nem ez az áhított de ha a ramot nem tudom beállítani addig hova húzzam?
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19061 üzenetére
most 3,3on vagyok a ramok 941MHz-en mennek és 5-5-5-15 az időzítése!
nincs kékhalál!Nagy a gyanúm h vagy nem tudja a ram 1000MHz felett vagy a 6-6-6-18 időzítés miatt van kékhalál...esetleg a 333 FSB? vmelyik a 3 közül, ez biztos mert minden fórumon végigmentem, BIOS-t frissítettem és csak ez oldotta meg!
(amúgy hol kell a ram szorzót állítani? olyat tudok h választok neki több sebességet, de h magában szorzó, ilyet nem láttam. 1 perc és töltök fel képet is
)
-
darál0w
Jómunkásember
a 74°C mindenképpen sok...70°C alatt kellene maradnod...
alaphűtő?
frekiben feljebb nemigen fog már menni....de ha tudsz csökkents még feszt, és ezáltal hűvösebb is lesz a proci.
Az NB Voltaget feltettem 1.40V-ra - sok. 1.3Vra.
DDR Voltage nemtudom hogy mi, a cikkben sem láttam olyat
Ott a választható opciók: 1.90, 2.00, 2.10, 2.20, 2.30, 2.40. Most auto-n van - ramfesz. gyári alapértékre. te tudod milyen ramod van...nézz utána.
-
kircso13
senior tag
Sempron 140 ( nem lehet 2 magosítani) alap freki 2,7 GHz. Tuning 3915 Mhz (1,45V) és ez nem a proci vége. Meglepő teljesítmény.
-
JmL
csendes tag
Szevasztok !
Nekem egy AMD 5200+os procim van amit tuningolni akartam.
El is olvastam [ezt], valamint darál0w és harry3 beszélgetését. Tegnap el is kezdtem csinálni, visszaosztottam az NB-t és a HT-t, stb. Idáig jutottam: [link]
Na már most, mivel nagyon kezdő vagyok, először is azt kérdezném hogy mit javítanátok rajta. Ezzel a beállítással stabilan megy a gép, Prime95ben is teszteltem, nem volt gond. Viszont Prime teszt alatt néztem a hőt, és pár perc múlva 74 volt a maximum :\
Alapjáratban 48, ha játszom péel a cod4-el, akkor is csak 55 körül. A proci fesz 1.400V-n van.
Szóval ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy mennyi lenne a normális hő, valamint meddig tudnám feltolni a feszt, vagy ez már sok ?
És az utolsó kérdésem hogy BIOS-ban láttam egy olyat hogy DDR Voltage, és NB Voltage.
Az NB Voltaget feltettem 1.40V-ra. Viszont az a DDR Voltage nemtudom hogy mi, a cikkben sem láttam olyatOtt a választható opciók: 1.90, 2.00, 2.10, 2.20, 2.30, 2.40. Most auto-n van
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli- #19067 üzenetére
CPU core voltage. kicsit kevéske...de ugye alaphűtőd van...nemtudom meddig bírja...
kezdetnek told fel 1.35Vra. és nézd meg IBT vagy prime közben, hogy mennyire megy fel a hő. ha eléri a 70°Cot, akkor állítsd le. ja és orajelet ne állíts. minden marad, csak core voltage 1.35V
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #19068 üzenetére
amugy is minek nézegeted? semmi haszna
-
sz.zoli-
csendes tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #19065 üzenetére
na meg is oldodotT?
-
darál0w
Jómunkásember
ha valaki kimaradt, akkor szoljon
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #19056 üzenetére
programhiba sztm...tolj fel egy ujabbat...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli- #19033 üzenetére
milyen processzor ez pontosan?
olvastam alap hűtővel fel lehet húzni akár 2.8ghz-ig is anélkül, hogy a ram-ot fel kellene húzni - ez a mondat értelmetlen....pontosan mit is akar ez jelenteni?
előző HSZemben kb neked is ott a válasz....a ramvisszaosztás...
(#19042) sz.zoli látom 6550. mert van egy pár proci ami 2,33ghzen pörög
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Keksz03 #19032 üzenetére
nagyon egyszerű a dolog...
procit FSB emeléssel tuningolsz....de itt jön a csavar, ugyanis a memoria orajele is az FSBből szorzodik fel...
FSB * ramszorzo = ramorajel.
DDR2 esetében a legkisebb szorzo a 2es. de neked még ettől nagyobb is jo
a prociszorzod maxra, azaz 10,5re. FSB 333. ezzel megvan a 3500mhzed. ramszorzot pedig 2,4re. és 800on fog menni...és stabil a rendszer.
-
theiron320
aktív tag
Szia darál0w!Nem tudod, hogy az mitől van, hogy az everest ultimate enginer amikor elinditom , hogy tesztelje le a sebességet, gyakran az L2-t nagyon lassúnak mutatja.Tehát a legmagasabb pl write 17000 de néha mutat 14000-15000-16000 és most az előbb 5000-t.Stabilnak stabil 15 ibt max stresszel lement hőfok is rendben.Kezd megmenni a procim?
Szerk.L1 és a Ram kis hibahatárral mindig annyi.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #19021 üzenetére
ami arra a tápra rá van írva csak egy szám....közel nem ad le annyit...hatásfokrol ne is beszéljünk inkább...
a gép szíve a táp...minden arrol megy...onnan kezdünk el építeni egy gépet.
-
cajn
tag
Az Msi p45 Platinum lapon a JB1 és a JB2-es Jumper át kell rakni ha procit akarok húzni?
-
Vigilante
őstag
válasz
freestailo #19047 üzenetére
Oks köszi, csak az a zavaró, hogy régen ment tök jól most meg..., a RAM időzítéseket 890MHz-en 5 5 5 15- ről AUTO 5 6 6 18- ra állítottam, lehet valamit hoz...
Csak azavró, hogy mi lehet ez, a probléma? Jah és a vicc, hogy ha 100MHz-re rakom a PCI-E frekit bekapcsol és nem is villog a képernyő hanem le is kapcsol a faszba a gép ezt játsza így 5-6x is 120MHz-nél legalább csak villog azt 30s után vagy marad 4GHz-en vagy visszaugrik 4GHz-re, de amikro már megy a több óra játék után sincs semmi vele, full stabil. -
JoolsNOS
veterán
válasz
freestailo #19050 üzenetére
Esetleg kérdezd meg tápos topikban. De igazából vagy azt szokták mondani hogy 350 vagy 400wattos a táp. Uh a 380at is 400nak írnák szerintem
-
JoolsNOS
veterán
válasz
freestailo #19047 üzenetére
Nem azt jelenti. Az a 12vos ág teljesítménye. A 81%os hatékonyság azt jelenti, hogy a 400watt leadásához a táp a konnektorból kb 500at vesz fel.Persze ha csak 100at fogyaszt a gép akkor kb 120at.
(#19048) kmisi99: Itt 400on tesztelik, úgyhogy elképzelhető.
-
kmisi99
addikt
Üdv! Az hogy a fenébe van hogy ati 9550 250/200MHz és én már 450/250MHz nél járok 0 textúra hiba a kártya hőmérséklete kézrátéttellel kb 30fok
Akár hol megtapizom ez a kártya tuti nem több 40 nél és még mindig mindíg megy a tuning már a cod4 1280x720 ban low on majdnem stabil 30fps! Ekkora tuning hogy lehetséges? Vagy ezek így készültek? Ja és ha nem túl meleg a vga és nincs textúra hiba nem mehet gallyra?
-
freestailo
őstag
válasz
Vigilante #19044 üzenetére
Ha 324w -ot ad le egy 400-as táp, az azt jelenti hogy 81%-os a hatásfok (ugye?), szóval az teljesen korrekt, ennél jobb nem is lehetne. Mondjuk lehet télleg már kevés ez a táp a tuningolt proci+ vga kombóhoz... próbáld ki mi van ha csak 3,2Ghz- en , 3,5Ghz-en megy a procid, és a vga-t is tedd vissza alapra.
-
Vigilante
őstag
Jah igen elírtam
az, 400w-al (324W-ot) ad le 12V-on.
és mondom régen nem csinálta csak sok most a nyáron kb 1 hónapja, lehet a melegnek köze hozzá? Tudtommal az FSP mint tápegység jó minőségű, a Gigabyte tápokba is FSP szerkezet van. -
sz.zoli-
csendes tag
Jajj, elfelejtettem odaírni, a proci E6550-es.
A hibaüzenetet kódját majd leolvasom ha lesz időm babrálni vele, köszi a válaszokat!
A hűtő akkor is lehet gond, hogyha abszolút nem megy még 50 fok főlé sem a hőmérséklet? -
Keksz03
senior tag
válasz
freestailo #19039 üzenetére
vagy First Person Shooter is lehetne, de olyan táp se létezik
-
Vigilante
őstag
1 kérdésem lenne, hogy adott e lent leírt konfig, és az utóbbi időkben (kb1 hónapja) hideg indításnál (érsd: több óra állás után) villog a képernyő, és cska nagy nehezen ad képet és indul a bootolás, de van amikor visszaugrik 3GHz-re a proci és akkor bios vissza 4GHz-re és akkor bootolás. Ha csak 1 órára lett kikapcoslva azonnal indul.
Lehet ,hogy a 400W-os FPS tápomat kezdi megenni a 4GHz-en járó e8400 ami így már nem 64W-os TDP vel erndelkezik, és a tuningolt 9800GX2, ami terhelés alatt eszik úgy 197W-ot alap órajelekkel(600 1000 1500) az NVIDIA szerint.
Aki tud valami magyarázatot írjon! köszönöm előre is, nincs kedvem magamragyújtanom a pecót egy széthajtott táp miatt(Jah és bocsi a dupla post miatt)
-
sz.zoli-
csendes tag
Nos valaki tud megoldást az előző hozzászólásomra?
-
sz.zoli-
csendes tag
Sziasztok!
A problémám: Ha fel akarom akár egy kicsit is húzni a procim, már nem engedi bootolni a gépet, csak sípol mint a veszedelem. Kijumperelem, visszábbveszem egy kicsit, elmegy a windows logo-ig, megáll, ha újra indítom ismét sípol. Azt olvastam alap hűtővel fel lehet húzni akár 2.8ghz-ig is anélkül, hogy a ram-ot fel kellene húzni Tudja valaki mi lehet a probléma? Gondoltam már rá, hogy nagyobb tápot vegyek, de nem vagyok biztos benne, hogy ehhez lenne köze. (Nem vagyok szakember e-téren
)
Ha valaki meg tudja ezt oldani azt megköszönném
A gépem adatai:
-Chieftec 450w táp
-Intel Pentium Core 2 Duo 2.33 ghz (jelenleg 2.45-ön fut, feljebb nem tudom venni)
-Ati Radeon HD5770 1GB
-Abit AB9 pro alaplap
-2Gb DDR2 800mhz ram -
Keksz03
senior tag
Helló mindenki!
Szóval a procim húzva van, hűtve is van, de folyton kékhalál-t kapok InterBurn és játékok alatt 0x00000124 kóddal...a fellelhető összes fórumon utánaolvastam, eddig mindent kipróbáltam de semmi.
BIOS-t frissítettem, új driverek, megannyi beállítást ellenőriztem de most amit találtam azt írja h a ramokkal van gond, főleg az időzítésekkel és h tegyem auto-ra mert vkiknek ez segített! Na már most nekem alapon CL5 a ram és 800MHz, de mivel húzva a proci ezért CL6 és 1066MHz. Ha a BIOS alapon van a rendszerem nem fagy!
Nem nagyon értem a proci húzás és a ram közti összefüggést pedig elolvastam mindent!
A célom az lenne h proci marad 3,5ön vagy még lehet húzok rajta, ramok pedig cl5be kellenének mert azon nincs fagyi...megoldható vhogy? -
TcK-BOY*
tag
Sziasztok egy c2d E6300-at mennyire lehet húzni?
esetleg egy kis feszemeléssel, de ehez az kellen, hogy valaki aki ért hozzá megírja nekem, hogy mit mennyire emeljek, ezzel a progival tuningoltam fesz.emelés nélkül. ASRock OC Tuner [link]
Valaki segítsen pls, akár PMben is..
Fontos, nem gyári hűtése van, hanem egy CoolerMaster Hyper TX3-as
Várom a segítőkész embereket. Köszönöm előre is. ^^
-
samfishR
senior tag
Van egy Phenom II. X3 720 BE procim. régen felhúztam 3,4GHz-re, fesz azt hiszem 1,425 volt. A minap visszaállítottam a bios beállításokat defaultra és most vissza akarom húzni, csak már kijöttem a formából, nem tudom h mit hogy is kéne.
Szorzót feltoltam 17x-re, "fsb"-t hagytam 200-on, ramnak adtam 1,8V-ot. Kell még valamit állítani, visszaosztani, emelni? Előre is kösz,
Üdv
-
cajn
tag
Üdv mindenkinek!
Szerenék segítséget kérni.
Van egy MSI P45 Platinum/zilent Lapom és benne egy Pentium dual core E6300 proci és két 1GB os 1066-os kingmax ram. Tuningólni szeretnék a procin de mivel nem vok jártas a dologba inkább a hozzértők segítségét kérem. Azt szeretném hogy valaki olyan szájbarágósan eltudná e valaki magyarázni hogy mit hova és mennyire álítsak hogy a lehető legjobb teljesítményt de stabilan kitudjak hozni belőle.
Ha van valaki elszánt és megírná-megtené nekem nagyon hálás lennék érte.
Előre köszi -
Gyufaaa
veterán
válasz
Dani82 #19025 üzenetére
Nem igazán. Ha el tudsz vele érni "érdemleges" frekit, azt is csak "szarrá" feszeléssel. Szerintem hagyd. Ha erősebb/magasabb órajelre vágysz, esetleg tuningra, akkor egy Athlon2 X2 250-el jól járnál. A lapod az f8h biossal fogadja is. Az ára pedig nem horror.
A PH-n jóval olcsóbban is hozzájuthatsz, vagy ennyiért már PH2-est is kapsz.
Windsor vagy Brisbane magos a proci?
-
Dani82
senior tag
sziasztok!
Van egy AMD athlonmX2 6000+ procim egy gigabyte ga-ma69g s3h alaplaban es egy 340w-os kis tap.
Ezt a processzort lehet, erdemes picit huzni? Erheto el vele valami latvanyos dolog?
+ voltot nem szeretnek csak esetleg orajelet allitgatni
Egy sima "semmi extra" fan van rajta csak. -
Vigilante
őstag
1 kérdésem lenne, hogy adott e lent leírt konfig, és az utóbbi időkben (kb1 hónapja) hideg indításnál (érsd: több óra állás után) villog a képernyő, és cska nagy nehezen ad képet és indul a bootolás, de van amikor visszaugrik 3GHz-re a proci és akkor bios vissza 4GHz-re és akkor bootolás. Ha csak 1 órára lett kikapcoslva azonnal indul.
Lehet ,hogy a 400W-os FPS tápomat kezdi megenni a 4GHz-en járó e8400 ami így már nem 64W-os TDP vel erndelkezik, és a tuningolt 9800GX2, ami terhelés alatt eszik úgy 197W-ot alap órajelekkel(600 1000 1500) az NVIDIA szerint.
Aki tud valami magyarázatot írjon! köszönöm előre is, nincs kedvem magamragyújtanom a pecót egy széthajtott táp miatt -
freestailo
őstag
válasz
darál0w #19019 üzenetére
van néhány boltos ismim, ajánlották ,hogy a szarok között ez még jónak számít, alig vittek vissza gariba belőle, pedig pár éve már kaphatók. Inkább egy drágább videókari és olcsóbb táp mellett döntöttem......eddig úgy néz ki jól (kopp-kopp)
lehetett volna "kisebb teljesítményűt", jó minőségűt drágábban venni, de akkor egy videókar cserénél a tápot is cserélhettem volna ami kb 2x akkora ktg. Ez eddig bírja még, ráadásul vga cseréhez nem muszáj kikukázni, mer pl (úgy tudom) egy 5870 már nem is igényel annyit mint egy 4890. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #19016 üzenetére
erre annyit mondok, h bátor vagy...alapon sem tenném be ilyen cuccok mellé...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #19008 üzenetére
nem nagy nehézség...neked meg főleg, mivel BE a proci...nincs más dolgod, mint emelni a CPU szorzot...semmi mással nem kell foglalkoznod....illetve mégis, mert a procifeszt, azt fixáld
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #19001 üzenetére
pedig az oliverda féle tuning utmutatotol nincs jobb AMD részre...ott minden le van írva részletesen...olvastad?
-
albert8
veterán
Mlen progigat szedjek esteléshe?honnan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Call of Duty: Black Ops 6
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest