Hirdetés
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
Az IBT teszt üzenetéből, ahogy látom, ennyi lenne a lényeg... mond ez neked valamit?
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.For example:
<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box. -
acc200
tag
Sziasztok!
Gépem adatai:
Alaplap: Gigabyte EP43-S3L
Proci
ore 2 Duo E 7300 gyári hűtővel ( de terhelve nagyon nem ment soha 41-2 fok fölé)
RAM: 4 GB (2x2gb) 800MHZ (a márkáját nem tudom pontosan de azt hiszem samsung vagy mi a rák xD)
Vidikari: GTS 250 1 GB
Táp:Gigabyte Super Power Supply 460WNa mármost
, elkezdtem ilyen tunningos oldalakat olvasgatni meg ilyesmiket és megfogott ez az egész tunning.. Épp ezért gondoltam valahol el kellene kezdeni meg minden. Néhány dolgot már sejtek vmennyire de nem vagyok elég bátor ahhoz, hogy nekilássak a dolgoknak. Ezért gondoltam arra, hogy ide írok és tőletek próbálok segítséget kérni. A célom a procitunning lenne és ha lehet 3 GHZ főlé húzni. Nem tudom mennyire oldható ez meg az én esetemben. Láttam már elég szép tunningokat ilyen procival, de én beérem vmennyivel kevesebbel is. 1 szó mint 100 mennyit lehetne kihozni biztonságosan ebből az egész dologból?A gépet már lassan 2 éve vettem, vidikarit meg tápot cseréltem benne majdnem 1 hónapja.
Jah és bocsi ha kicsit hosszú voltam..
Üdv!
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Elképzelhető, hogy a bios miatt fagy. Az x48 topikba olvastam, hogy egy srácnak állandóan fagyott bármilyen tuningnál aztán vett új ramokat meg visszarakta az F7es biost (F8C-ről) és jó lett. Nálam ram kompatibilitással nem hiszem hogy gond lenne viszont ez az F8C béta bios bekavarhat.
-
Myth
aktív tag
Üdv! Melyik szorzót kellene használnom a 4ból? Mert egyikkel se igazán akar menni a ram. Vagyis A,C,D-vel is próbáltam B-vel még nem azzal majd holnap, de még 900on sem akarja az igazságot. Memtest kifagy mindig 2-3%nál. Ha minden alapon van akkor nem hibázik. így viszont 900on +0,2mch-val +0,3ramV-vel nem megy. Időzítés auton de próbáltam 5-5-5-15el 6-6-6-18al is...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992
üzenetére
na ne mond...

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09
üzenetére
nem ott kell lennie...
nézd át a biosod, hogy van e benne egyáltalán olyan rész, ahol lehet állítani a feszeket....ott kell lennie.
-
Doblós
aktív tag
sziasztok lenne 1 kérdésem.everest miért nem látja a cpu hőmérsékletét?illetve az érzékelő menüpont nem is jön be

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius
üzenetére
nemtudom....még nem láttam ezt a hibajelenséget, mint ahogy memtestnél se...ezért mondtam az uj rendszert...
-
sestertius
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius
üzenetére
continue....néz meg mit csinál akkor.
memtestet még mindig nemtudom...én feldobnék egy uj oprendszert...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Üdv!
Megint én...
Nem zsír minden...
A memtest gondjaira nem tudtál mit mondani sajna - a négy ablakból pedig már csak kettő megy...
-, de már az IBT teszt is érdekes dolgot ír ki kezdéskor: ezt Ezzel mit kezdjek? Nyomjam tovább, hogy oké... vagy nem...?
Csak hozzá kell nyúljak a beállításokhoz... gondokat nem észlelek a gépen, megy minden rendben, de valami akkor sem kóser... Alap beállításokon a tesztek is úgy mentek, ahogy kell. Most meg semmi el sem indul... hm..
Vélemény?

-
pckownz
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Ezek szerint 0,034V -ot droppol a lapom lefele?
Igazából nem is nagyon érdekelne, de amikor 1,475V-ot adtam a procinak, CPU-Z 1,504V-ot jelzett. Ugye a tuning táblázathoz CPU-Z ablaknak kell látszódnia a feszültség értékkel, és azért mégse mindegy, hogy valóban mennyit kap a proci. -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Ezek az új beállítások:
CPU clock driving control 800mv a másik kettő auto-n van ha jól emlékszem
CPU clock skew control
MCH clock skew controlCPU GTLREF 1 auto
CPU GTLREF 2 normal
Loadline calibration autoEzek akkor maradjanak így?
Valamint itt mennyi az fsb és mch alapértéke (mert itt se találom sehol a biosba) és mennyi az amit max kaphatnak?
SPD-nél is van E meg D 2.00ás szorzó. Itt gondolom a D-s kell...
Valamint az alaplap csatija atx12v x2 8 pines viszont a bluestorm 2őn csak sima atx12v 4 pines van. Addig ne nagyon tuningolgassam amíg nem szerzek hozzá átalakítót? Mert most is megy csak 4pin-es csatival...
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Szia! Az a helyzet áll fent hogy új alaplap került a vas alá. Egy gigabyte x48 ds5. A kérdésem az volna, hogy tuningnál itt ugye több lehetőség van, az új dolgokkal is kell babrálni vagy elég azokat amiket a régi lapon is eszközöltünk? Itt van ilyen clock driving control meg ilyesmi.
Emelett ramokat max mennyin szabad futtatni? Gondolkoztam, hogy elmegyek 1066ig ha bírja. Meg a ramokra 2,2V van ráírva. Annyit már ne nagyon adjak neki? Mert ugye eddig 2,1 volt a max.
-
pckownz
őstag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy ha egy lap felfelé VDroppol annak vannak előnyei/hátrányai?
Esetleg kell valamire jobban figyelni tuning során?
üdv, pck.
-
Debesq
tag
Hellló darál0w! Direkt neked írok, rem nem baj, mert a múltkor is "jól" elbeszélgettünk, de más is válaszolhat. Mondtad hogy a ramnak max 2.1 voltot adjak. Nos az a baj hogy vagy ezalatt egy kicsivel tudok neki adni, vagy 2.144. Ez sok már neki? Válaszod előre is köszönöm.
-
Mr.Peter
aktív tag
Nah végülis sikerült állítani, de vagy annyira kicsi az órajel változás, hogy semmire nem jó, vagy egyszerűen kikapcsolódik a gép vagy lefagy....ezért kéne szerintem tudni, hogy milyen órajelgenerátorom van.
-
Mr.Peter
aktív tag
Hát állítottam a pogival, de semmi nem történt..... amikor rákattintok a get FSB-re akkor visszaugrik az alap állásra!

IBM.....
nem hiszem hogy lenne bármilyen tuning progija 
-
Mr.Peter
aktív tag
Hát az indításnál kéri, hogy adjam meg a kódot ami az alapot azonosítja....
anélkül is elindul a progi... de utána mit kéne csinálni???(nem akarom elrontani) -
Mr.Peter
aktív tag
Szia darál0w!
Megnéztem a SET FSB-t, de nincs az alaplapom a listán így kód nélkül nem tudom használni! -
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Van egy IBM 29r9726 alaplapom, és egy Pentium 4 630-as intel procim.
Elvileg a 6xx-es sorozat N0 steppinges tagjai jól tuningolhatók, ezért szeretném a procim 3.0Ghz-es órajelét felljebb húzni, de a biosomban semmilyen fsb, szorzó vagy egyéb beállítás nincsen!
Bios frissítés nem jöhet szóba, mivel már a legújabb van fent. (verzio:2EKT46A)
Nem tudtok valamilyen megoldást? Esetleg szoftveres tuning??Üdv:MrPeter
-
ntraxxx
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Szia!
Nah holnap érkezik a gépem és van egy kis változás:
Intel Yorkifield Core2Quad 9550 2.83Ghz E0 stepping
Gigabyte GA-EP45 UD3R rev1.1 <-gyártó oldala
8GB = 4 X OCZ Reaper HPC OCZ2RPR1066 2GB
EVGA GTX280És ugye megvettem a CM 212+ Hypert hogy tudjam kicsit húzni de én lehet lecserélném egy Corsair H50-re vagy valami más vízhűtőre
Vagy van akkor különbség hogy lecseréljem?!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09
üzenetére
ai tweaker menupont van e?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09
üzenetére
elvileg advanced menupont alatt...de ha a te lapodban ez az advanced, akkor gondban vagy...mondtam, h fapados...

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09
üzenetére
nem erről a részről kell

az kellene, ahol a feszeket lehet állítani...meg orajelet meg stb...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09
üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09
üzenetére
tápot is megnézted?
told fel ide a forumba az összes képet. linkesítve

elég lesz sztm a tuningrészérol a biosnak...
-
Debesq
tag
Helló! Megint itt vagyok
és az érdekelne, hogy miaz a VTT Voltage? És a +1.5V? Bocs a hülye kérdésért csak érdekel.
-
totokmarika
csendes tag
amd turion 56-os procit 1,8Ghz 2magos notiba lehet húzni? érdemes?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fenergie84
üzenetére
ez is a lap topikjába...ott biztos tudnak neked rola többet mondani

-
papaizsolt
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
különben ,szerintem a ramal valami nem kóser mert 667MHZ nem szabadna hibáznia ,másik rammal nézd meg ha tudod egyből kiderül
-
papaizsolt
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
tuti hogy jó az a ram ?
de én az mondom állítsd a biost alap beállításokra majd úgy nyomd fel a frekvenciáját a ramnak
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fenergie84
üzenetére
miután megoldodott a ram probléma, akkor gyere vissza és kezdjük...merthogy ram nem fog menni

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fenergie84
üzenetére
hali.
mivel a rammal van a gáz, illetve a lappal, akkor ezt vagy a lapod vagy a nagy ramos topikban kellene folytatni

-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Vettem egy konfigot tesómnak, ezek vannak benne:
JWT 945gc-a2 alaplap, Intel dual pentium D805, 1 gb Vdata 667mhz ddr2 memória, egy Artic Freezer 7 pro CPU hűtő és egy Chieftec GPS 450 W.
Turkáltam a biosban és ami feltűnt, hogy a memóriát csak 533mhz járatja a lap, először átállítottam 667mhz-re, de újraindításkor a bios sem bootolt be.
Aztán utána néztem az időzítéseknek és az alapján be is állítottam manuálisan 5-5-5-15-re, de így sem indult, ezután adtam neki plusz feszt, de így sem sikerült elindítani.
Nincs több ötletem, szóval ezért kérném a segítségeteket
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius
üzenetére
sztm említettem, h coretemppel figyeld...azt meg biztos nem, h az alaplapival

akkor megoldodott...és ez nekem is egy kis tapasztalat...

és nincsmit...

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt
üzenetére
nem a procival van gond...ha nem is HDD, akkor alaplap...a procinak semmi köze a HDDhez...írtam is neked...alaplapod topikjában probálkozz.
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w
üzenetére

Kezd gyógyulni a masina....
Csak megérte időt szánni a topikja átolvasására, habár túl sok információ nem volt, mert haldoklik a topik... állítólag pöpec a lap és ezért!
Lassan csatlakozom ehhez...Egészen egyszerűen a híd - úgy az spp mint az mcp - nagyon szereti a feszültséget...
Teszteket még nem sokat csináltam, de a game már ment...
3712 MHz-en megy a proci, ramok 2000-en picit a gyári érték alatt, de nekem elég a 9-9-9-24.
Teljesen megszűnt a "nem bootol" jelenség, a játékok is hasítanak fagyás nélkül, a hőmérsékletek pedig.. hah..
Miért nem mondtad, hogy ne a vacak alaplapi progival nézzem a hőmérsékletet?
vagy említetted...?
A real temp és a core temp érdekes módon megmutatta, hogy így, 3,7-nél az IBT teszt alatt lefolytott, 900rpm-es venti hűtéssel is az 55 fokot éri el max... tehát király! Alapon 39-40, játék alatt max 44-45... és végre gyors az egész....
Még egyszer köszönet a segítségekért!

Szia!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt
üzenetére
ez itt processzortuning topik. nem HDD topik és nem is alaplap topik.

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ore 2 Duo E 7300 gyári hűtővel ( de terhelve nagyon nem ment soha 41-2 fok fölé)
, elkezdtem ilyen tunningos oldalakat olvasgatni meg ilyesmiket és megfogott ez az egész tunning.. Épp ezért gondoltam valahol el kellene kezdeni meg minden. Néhány dolgot már sejtek vmennyire de nem vagyok elég bátor ahhoz, hogy nekilássak a dolgoknak. Ezért gondoltam arra, hogy ide írok és tőletek próbálok segítséget kérni. A célom a procitunning lenne és ha lehet 3 GHZ főlé húzni. Nem tudom mennyire oldható ez meg az én esetemben. Láttam már elég szép tunningokat ilyen procival, de én beérem vmennyivel kevesebbel is. 1 szó mint 100 mennyit lehetne kihozni biztonságosan ebből az egész dologból?

-, de már az IBT teszt is érdekes dolgot ír ki kezdéskor: 

http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=13

nem hiszem hogy lenne bármilyen tuning progija

vagy említetted...?