- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
NosFeraTus
csendes tag
Mérnökinfóra megyek, most igazából még nem tom mennyire kell grafikai alkalmazások stb. de remélem nem annyira.
-
BobMaster
senior tag
válasz
NosFeraTus #10495 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy a W500-as felesleges lenne. Válassz egy dedikált VGA-s 1680x1050-es felbontású T500-ast 4GB RAM-mal és minden rendben lesz
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
NosFeraTus #10497 üzenetére
Mit fogsz tanulni az egyetemen?
Én is anno P-s HP meg T-s Thinkpad között agyaltam (6930p vs T400). Utóbbi mellett döntöttem és nem bántam meg. Nekem is legalább 3 évre kell a jelenlegi gépem. -
NosFeraTus
csendes tag
Ahogy írtad, hogy hosszútávra is érdemes ilyen gépet venni. Az az igazság hogy én kb 4-5 évre tervezem venni a gépet és fontos a strapabírás, hogy ne hulljon szét 2 év után, vagy ha egyszer neadjisten leejteném.
Hát igen gondolom hogy inkább a Thinkpad felé húztok mivel ebbe a topicba irtam. Én is effelé hajlok.
-
válasz
NosFeraTus #10495 üzenetére
Ha nem használnál komoly tervezőprogramokat, akkor a T500 is tökéletes választás lenne a számodra, nem egy játékgép, de a videókártyája elboldogul a régebbi játékokkal.
Minden ThinkPad gép billentyűzetének közepén ott van a "piros pont". Ezt nevezik trackpointnak, másnéven pöcökegérnek. Olyan, mint egy mini joystick, nagyon kényelmes a használata, sokan erre esküsznek
Régebben volt probléma a billentyűzet hullámzása, mert a súlycsökkentés érdekében lyukacsos volt a lemeze, amire az egész épül, de azóta újra a régi és ez a jelenség megszűnt.
Aki ilyen gépet tudatosan vesz, az általában hosszú távra tervez vele, nagyon masszív gépek és nagyon egyben vannak.A HP-nak csupán a P és W szériája veszi fel vele a versenyt, de itt ne várd, hogy ne legyünk elfogultak a ThinkPaddel kapcsolatban
-
NosFeraTus
csendes tag
Hello,
Erőteljesen nézegetek egy T500-as meg egy W500-as notit. Melyik lenne jobb megoldás, ha játszani is akarnák (nem fullon, és nem sok legujabb játékot), zenehallgatásra, netezésre és filmnézésre is használnám.
Látom a T500-ason van egy piros pont a billentyűzet közepén, az mi?
Olvastam hogy hullámzik a T500 billentyűzete. Ez mennyire igaz? Esetleg ha hullámzana a billentyűzete, akkor azt kicserélnék valahogy garancia alatt?
Mennyire használhatóek ezek a gépek?
Egyetemre kellene igazából a gép. Érdemes ilyen Thinkpad notit venni, vagy inkább gondolkozzak egy HPQ p/b/w szériában? -
Ghandi
aktív tag
válasz
marcitp #10491 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tagságot
Egy kis netes keresgélés után tegnap meg is találtam hozzá minden drivert,azokat le is szedtem(volt böven hogy minek ennyi?)de ugy gondoltam hogy ha van lehetöség visszarakni az eredeti oprendszert akkor azt elöször kiprobálom
Remélem sikerülni fog,ha nem akkor majd megy a format és rendes Win + driverek külön,de reménykedek!!! -
Ghandi
aktív tag
válasz
Shadowfax #10492 üzenetére
Szia!
Elöször is köszönöm a gyors segitséget!
Pont most akartam irni hogy valami nem okés nálam mert semmilyen R&R képernyö nem jön be csak egy sima BIOS-os képernyö ahol három választási lehetöségt van de egyikkel sem csinál semmi lényegeset.
Már azt hittem én csinálok valamit roszul
Szoval akkor ezt az ISO-t le,kiir,a boot-ot átállitani ATAPIra és hajrá
Köszönöm!
Ja és ha ezt igy csinálom akkor az eredeti Win megy vissza rá? Juhé!!!!
Soha nem volt még eredeti Windowsom,valamikor el kell kezdeni -
Shadowfax
addikt
válasz
Ghandi #10489 üzenetére
Ja, közben eszembejutott, hogy a Linux vlsz átírta az MBR-t, tehát ha az Access IBM gombra (vagy F11-re) nem reagál semmit a gép, akkor ezt az .iso fájlt írd ki egy CD-re, bootolj erről és kövesd az utasításokat.
Ezután már működnie kell az Access IBM gombnak a bootnál, tehát lásd előző hszem. -
marcitp
őstag
válasz
Ghandi #10489 üzenetére
Szia!
Nekem is T42, sztem format, szűz XP, és rendben lesz!
Ami érdekes, nekem is van szériaszám gép alján, magyar régiós gép, mégsem ment fel a saját serial-lal.
Drivereket megtalálod a honlapon, gyorsan fel lehet telepíteni, vannak dolgok, amiket egyékbként sem érdemes rárakni, felesleges. Gratulálok a masinádhoz!
Vannak sokkal okosabb fórumtársak, sztem Ők is reagálnak, segítőkész a fórum nagyon!Látom, közben ment is hsz!
-
Shadowfax
addikt
válasz
Ghandi #10489 üzenetére
Boot közben nyomj egy Access IBM gombot (vagy F11-et).
A Rescue & Recovery felületnek kell megjelennie. A bal oldali menüsorban Restore your system-et kell kiválasztani. (Ezután lesz egy figyelmeztetés, hogy ha USB-s kütyüről akarod helyreállítani a rendszert, s az nem látható az eszközök közt, akkor indítsd újra a gépet, stb. - ez most nem lényeges, ezt okézd le.) A következő képernyőn a Restore my harddrive to the original factory state opciót válaszd (ez a gyári állapot helyreállítása), utána NEXT-et kell nyomni. Következő képernyőn: I do not want to save any files (ha már tényleg minden fontosat elmentettél, s semmilyen fájlt sem akarsz lementeni), utána NEXT. A következő képernyőn lesz még egy figyelmeztés, hogy mindent törölsz a merevlemezről, ha folytatod. Ha komolyan gondoltad, NEXT-t nyomj. Ezután jön egy figyelmeztetés, hogy ne kapcsoljuk ki közben a gépet. Leokézod, s jöhet a mehet.
Érdemes full akkuval és bedugott táppal csinálni végig. Kábé egy órát fog elszöszögni (néha újra is kell indítani, ha kéri).
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Igen jutányos áron jutottam hozzá egy kissé régi,de teljesen müködöképes T42-eshez!
Csak a gépet kaptam és egy töltöt,a gyerek szerint vagy nem volt hozzá semmilyen CD/DVD vagy elhagyta.
Ezen most Linux van ami nem a gyári oprendszere,de az eladó szerint van rajta egy rejtett partició amiröl vissza lehet rakni az eredeti Win XPt.A gép alján rajta van a gyári windows XP prof matrica szoval ez volt rajta tényleg eredetileg.Ezt hogyan tudnám visszarakni?A vinyó végén tényleg van egy kb 4gigás rejtett particiót ami FAT renedszerü,de arról nem tudok bootolni sehogy.Azon lenne az xp vagy hülyeséget mondott a gyerek?Segitségeteket kérném!
Köszönöm -
-
Shadowfax
addikt
válasz
punk17 #10483 üzenetére
Parts lookup - itt meg tudod nézni, gyárilag milyen alkatrészek vannak benne. A TFT felbontását érdemes ellenőrizni, meg talán a procit.
De ha érintetlenek a csavarok, nem hinném, hogy megpiszkálták volna. -
Integra
titán
aki akarja, rá tudja tenni
dsub, hdmi, dp, lan, usb, fw... -
punk17
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ennél a T61nél lehet-e itthon érvényesíteni a garanciát. -
törölt tag
válasz
Obolony #10473 üzenetére
Na ezért használok mindig mindenből angol nyelvűt. Most a TP-men fennvan egy kubuntu, ott "wallet"-nek hívják, ahogy nézem, ez arra jó, h mindenféle kódokat megjegyez helyetted, aztán csak egy jelszót kell beírni a "wallet" jelszavát, oszt csá. Gondolom én, mint laikus.
-
evone
őstag
Nah, a lenovo postazza nekem az XP recovery lemezeket.
( ma is lefagyott sleepbol felebredve a Vista! )
-
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #10471 üzenetére
anször: az opció pontos helye nem dereng, de amikor predesktop részbôl állìtottam vissza a T60-at, volt olyan, hogy be kellett pipàlni, hogy mi települjön. nàlam R&R, Security, a Norton vackok meg a beta office mentek a levesbe.
Az i386 foldert hiàba manipulàlod, az csak ottmaradt temporary, ùj install újragenerálja.
Ha az i386-bòl a setupp.ini-t àtmented màs XP installba, el fogja fogadni a gép aljáròl a kódot. (ìgy lett nálam legális angol XP a gépen - a matricàn nyelvet nem ìr, a magyartól meg bôrkiütéseket kaptam) -
Magnat
veterán
válasz
#02683648 #10428 üzenetére
Megathanx a tippért, legyalultam a R&R-t (nem adta könnyen, mert elakadt az uninstallnál ugyanúgy, mint ha a hálózati csatolót akarom törölni, de restert után mégsem volt már ott), és azóta működnek a csatolók. Megmentetteél egy Win reinstalltól.
Kvescsön: Tudja vki, h ha egy dobozos XP I386 könyvtárát kicserélem a C meghajtón lévő I386 könyvtárral, akkor lesz egy R&R nélkül telepíthető XP-m, IBM módosításokkal?
-
Scalpel
senior tag
válasz
szpeet #10432 üzenetére
Power managert advanced módban használod, akkor a power plan fülön az "Idle timers" lenyitható részen a "Dim display" idejét kell állítani. Ez a tétlenség kezdetétől számított időt adja meg, amikor leveszi a fényerőt minimumra energiaspórolás céljából. Itt beállíthatod azt is, hogy mennyire vegye le.
-
Tim82
félisten
válasz
Kiss67 #10462 üzenetére
Külföldi fórumtapasztalatok szerint támogatja, de akkor az alaplapra integrált 512 MB RAM-ot nem fogja látni.
-
Kiss67
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Ez mindjárt 2 tapasztalat. Én is Kingspec re gondltam ,de akkor olcsóbb ha legalább 3 at veszek. No mind1 majd meglátjuk.
-
Gondwana
addikt
válasz
Kiss67 #10462 üzenetére
X31-et akartam SSD-síteni Ezzel, meg egy adapterrel, ami csak az IDE pinout raszter-távolságát veszi vissza, hogy CF kompatibilis legyen.
(Tapasztalat: a CF szabvány szerint a táp lehet 3.3V vagy 5V bármelyik kártyán, a gyakorlat nem ez: pl. Kingstonok jelentős hányada csak 3.3V, illetve egy Transcend 16GB 133x kártyát sikerült megsütnöm: Ubuntu install eljutott 60%-ig és megállt) -
TOZ
addikt
-
rankesz
veterán
-
TOZ
addikt
válasz
Charybdis #10453 üzenetére
Azert a total out of box nincs meg. Hegeszteni kell a tp-smapit, a hdaps-t es az ujjlenyomat olvasot (bar ezekre a workaroundot fossa a google es a thinkwiki). Na meg ugye az energia gazdalkodas... (bar ez kis kernelforgatgatassal javithato nemileg)
Hozzateszem, Evone valszeg inkabb Gentoo parti, a win vs linux temat meg nem is olyan regen mar kiveseztuk. -
Charybdis
csendes tag
Tegyél fel Ubuntu 9.04-et. Nekem sikerült első nap elrontanom az oem xp-t, csak azért nem törlöm le még, hátha kell róla vmi program. Minden szart feltettek az előretelepített xp-re, feléről nem tudom micsoda, de azért net folyamatosan kell neki.s,
Ubuntun ugye nincs semmi Lenovo által felrakott szar, mégis minden megy magától, boot 20 másodperc. Én válogatom meg a feltelepített programokat, amik mind ellenőrzött tárolóból jönnek, vírus kizárva (hacsak vki nem tesz vírust a sok ember által ellenőrzött tárolóba, majd én azt nem telepítem fel direkt, admin jelszót megadva előtte). Tisztább, szárazabb érzés
(Ubuntu telepítés + telepítés utáni biztonsági frissítések, szükséges programok letöltése = 30 perc)
-
Kiss67
senior tag
Hali mindenki.
Van valakinek tapasztalata X41 tabletben SSD alkalmazása?
Mennyivel gyorsabb, meg bármi ami erről szól. ( nem youtube videókra vagyok kiváncsi !!) -
Dr. Akula
félisten
Újfajta vírust talált a vindóz:
-
-
evone
őstag
Hogy megy az xpre downgradeles menete? Ez a vista egy rakás szar. 6 perc a boot, amivel nem lenne semmi gond, de mostis hazajovok, sleepbol felebresztem, kurzort megmozditottam es csontra fagyott, de az jovolt hogy lattam hogy a Couldnt find fingerprint sensor. Szar az egesz ahogy van.
"A legutóbbi alvó állapotra való áttérés sikertelen volt. A hibát okozhatta a rendszer válaszadásának leállása, rendszerhiba, vagy az alvó állapotra való áttérés közben az energiaellátás megszűnése."
csodalkoznek is ha mukodott volna
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, adott egy X200, hogy lehet kideriteni, hogy a kijelző ledes-e?
Thx. -
breako
csendes tag
Sziasztok!
Egy Thinkpad T400as notebookom van.
A problémám a következő:Vinyó partícionálás közben a program újraindította a gépem és elszállt minden.
Csak recovery CDvel tudom indítani. Indítás után a thinkvantage gombra sem reagál. Csak CDről tudnám telepíteni az eredeti rendszert.Ha így telepítem a vinyón lévő cuccaim elvesznek?
Van lehetőség valamilyen cdről bootoló particionáló vagy javító programmal rendberakni? -
Nand_i
tag
válasz
szpeet #10432 üzenetére
Ilyet én még nem tapasztaltam. Nem arra gondolsz esetleg, hogy megváltoztatod a fényerőt manuálisan és utána automatikusan visszavált arra a szintre ami a sémában be van állítva?
Vagy, van 1 ilyen a séma beállításainál, hogy lower display brightness, azt kapcsold ki. (Séma kiválaszt -> Edit ->Next és ott az első opció)
-
szpeet
csendes tag
Sziasztok!
Ha akksiról megy a noti T61állandóan változtatgatja a fényerőt.
Hogy lehet ezt megszüntetni a power managerben??Előre is kösz!!
-
Charybdis
csendes tag
Helló,
láma vagyok, hogyan tudom megnyomni a Ctrl++ kombinációt a Thinkpad magyar billentyűjén?
A 3-as gombon van a +, de Firefoxban hiába nyomkodom a Ctrl-t és utána kétszer a +-t, semmi sem történik.
Szerk: inkább úgy kérdezem, hogy melyik a plusz (+) gomb? A mínuszt megtaláltam, ott van az M betűtől 3-mal balra.
-
Roseln
csendes tag
válasz
#02683648 #10428 üzenetére
Szia,
Dreamcompot (www.dreamcomp.hu) tudom ajánlani, náluk vettem eddig a legtöbb Lenovos alkatrészt. A beszerelés elég egyszerű: 4 csavar ki (van egy ram ábra a csavarok mellett), klavi ki (és palm rest) és ramok be. Pentum M-esnél van egy slot alul is (de ezt is jelzik), lecsavarni majd ram be. De youtube-on is van egy csomó videó ebben a témában. -
evone
őstag
Ezeket a gepeket lattam eloben, tenyleg jo allapotban vannak, ha valakinek kell mostanaban ilyesmi gep az kapjon ra nyugodtan.
-
törölt tag
Bonzsur,
Meg tudja vki mondani, h hol érdemes venni kingston 533-as ramot TP-be? Lehetőleg olyan hely kellene ahol viszonylag mérsékelt áron bele is rakják, és megadják a kingstonra a rendes gart (nem 1 év).
Magnat:
Nekem a rescue&recovery vágta agyon a teljes tcp/ip stacket a windoze alatt, azóta nem is használom.
touchpad problémára a synaptic driver leszedése nekem megoldást jelentett általában. -
Magnat
veterán
Találkozott már vki olyan hibával, h az avsvc.exe ledöglik? Tegnap kikapcsoláskor előjött az üzenet és azóta szinte teljesen használhatatlan a gépem, egyik hálózati adapter sem működik (wifi, ethernet, BT, VM adapter) ... itt olvastam hasonlót, de nekem sajnos nem segített az Access connection eltávolítása. Egyszer segített az utolsó működő konfig visszatöltése, de akkor is csak addig éltek a csatolók, amíg újra nem indítottam a gépet, azóta néha segít, ha hálózat nélküli csökkentett módban letörlöm a csatolókat (normál módban még törölni sem engedi őket), utána restart után a következő kikapcsolásig időnként megjavulnak, de néha még ettől sem. Nem nagyon értem a dolgot, semmi kedvem megint Win reinstallt csinálni 2 hónapon belül másodszor (első alkalommal hasonlóan misztikus hiba miatt kellett). Jah és van még egy olyan gondom is (nemtom, van-e összefüggés, de tegnap óta jelentkezik ez is), h a tapi pad extra érzékennyé válik, ahova odahúzom a mutatót, jóformán mindenhol kivált egy klikk eseményt, de úgy tűnik, ez restart után pár percig van csak, utána megjavul
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Processzor csere után mi a pontos teendő? Esetleg van egy "bios" reset lehetőség manuálisan?
"Elindul" a gép, de képet azt nem ad. Visszatéve a régit, azzal azonnal megy.A gép egy R60-as...
-
TOZ
addikt
Kicsit elamultam az iment az apron, hogy milyen ku...lonosen jo/alacsony ara van egy-ket Thinkpadnek (konkretan egy par napos X200-ra gondolok) ... huledezem nagyon. Ilyen arak mellett nem is ertem ki vesz meg barmi mast... (Na meg egyre biztosabb, hogy a vas amit eppen hasznalok jo par evig a kezem alatt marad, hiszen lassan ezeknek a kivalo gepnek sem lesz ara a piacon)
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10416 üzenetére
azt egy pillanatig se mondtam, hogy a hétköznapi használatra ne lenne az intel elég
de úgy gondolom, hogy méltó lenne bele egy 40nm-es legújabb ati fél giga rammal.
árról semmit se tudok. de jelenleg mindegy is, mert úgyse tudnám megvenni
majd meglássuk mit hoz a 2010 q1. ugyanis akkor jön az új platform is. tehát most nagy változások lesznek valszeg és a t400s csak az előfutár -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Charybdis #10415 üzenetére
Nálam alapból nagyon halk. Ha az ATI vga-t használom és megizzasztom akkor lesz kis hangja de ez se zavaró még. Viszont mikor alig terhelve használom akkor mind az Intel mind az ATI kártyával csöndes. Emellett a gép mellett úgy is tudok aludni hogy megy. Ez az előző fusimról nem volt elmondható. Viszont ha jól emlékszem a venti sose kapcsol ki. De nem is baj mert így legalább hűvös a gép és ez fontos.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Integra #10412 üzenetére
De ugye az Intel VGA mégse fos?
Bocs ezt nem hagyhattam ki."már első ránézésre, távolról látszik, hogy nem egy egyszerű cucc.
tipikus thinkpad design, de ez most mégis más lett, úgy, hogy nem tudja letagadni sem hogy thinkpad..
az egész méltóságteljes, nagyon komoly, semennyire sem akar divatozni, távol áll tőle minden kivagyiság és magamutogatás, ami az apple-re és az apple-hez hasonló cuccokra jellemző. szinte már pofátlanul elüt a megszokottól. a nagy csindarattát meghagyja másoknak, diszkréten meghúzódik háttérben és csöndben, magában mosolyog a konkurenciára, ami amúgy azt hiszem nincsen.. ha valaki érti amit mondok, szereti ezt a fajta stílust, életfilozófiát, annak ez lesz a befutó és semmi más, a többieknek meg mekbúkot, oszt jónapot, öröm é bódottá."Ezt szerintem TP topicban nem is kell ecsetelni. Csak látná a többi leendő gépvásárló is.
Magyar árakról tudsz már valamit?
-
Charybdis
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok mennyi zajt bocsát ki a Thinkpad T400/T500?
Ha nyitva az ablak (csendes helyen lakom), enyhe szellő fúj, akkor egyáltalán nem hallani a gépet, de csendes szobában igen (suttogás zajszint).
Viszont bármit csinálok vele, mindig ugyanolyan hangos. Ha áll a gép, akkor nem kéne leállni a ventillátornak?
-
Tim82
félisten
válasz
Krissz22 #10408 üzenetére
Az "e" modellek mindig az "economy", "gazdaságos" jelző rövidítései.
Általában nincs touchpad, dokkolócsatlakozó, gyárilag benne lévő wifi, bluetooth (de a helyük általában azért megvan az utóbbi kettőnek), Celeron procival vannak szerelve Core (2) Duo helyett, ilyesmik. Persze, mindig az adott modelltől függ.
-
Integra
titán
t400s
volt szerencsém közel 2 órát tesztelni.
röviden: absz kell, akarom, fantasztikus masina
még rövidebben: nincsen rá pénzemmár első ránézésre, távolról látszik, hogy nem egy egyszerű cucc.
tipikus thinkpad design, de ez most mégis más lett, úgy, hogy nem tudja letagadni sem hogy thinkpad..
az egész méltóságteljes, nagyon komoly, semennyire sem akar divatozni, távol áll tőle minden kivagyiság és magamutogatás, ami az apple-re és az apple-hez hasonló cuccokra jellemző. szinte már pofátlanul elüt a megszokottól. a nagy csindarattát meghagyja másoknak, diszkréten meghúzódik háttérben és csöndben, magában mosolyog a konkurenciára, ami amúgy azt hiszem nincsen.. ha valaki érti amit mondok, szereti ezt a fajta stílust, életfilozófiát, annak ez lesz a befutó és semmi más, a többieknek meg mekbúkot, oszt jónapot, öröm é bódottá.a borítása az a fekete, enyhén szürkés, finoman plüssös borítás, ami az x301-en is figyel. két fémzsanér, a bal oldal mellett pár led és piktogram. bal alul fekete lenovo felirat, alig venni észre jobb oldalt a thinkpad logo. én itt a lenovo feliratot elhagytam volna a thinkpad név erősítése miatt, úgy még hangsúlyosabb lenne. talán lehagyják róla, az alján úgyis ott van a lenovo, meg hogy made in china..
érdekes, hogy a fedlap kávájának függőleges merevítése teljesen elmaradt, egyedül a felső vízszintes káva hajlása maradt meg, ami amúgy nagyon stabilan fog bele a váz elejébe. összehajtva sem érzem, hogy nyeklene, masszívan egymásba illeszkedik a két rész. biztos vagyok benne, hogy ha az oldalsó káva is hajlított lenne, akkor még masszívabb lenne, de azon gondolkodtam hogy a mindennapos használat mellett vajon kell e egy ilyen csúcs notesznél, ami nincsen 2kg sem és a súlycsökkentés nagyon fontos volt, hogy ez legyen a leglegleg. szóval szerintem belefér, tényleg masszív így is. picit azért bánom is, mert nekem nem törne le a kezem ha 2kg lenne és az oldalsó káván is ott lenne a hajlás. a fedlap amúgy meghajlítható, senki ne várja a régi zártszelvény hegesztett style cuccot, ez a spéci magnézium ötövözetes rollcage azért nem az. de érezni, hogy amire kell, azt biztos profin fogja tenni sok éven át. szóval én emiatt a legkevésbé sem aggódom.
a káva felső részében ott egy 2mpixeles kamera, és rögtön ott van mellette a klavi világítás, ami enyhén kékes, xenonos árnyalatú led. emlékszem, a régi r modellekben még sárgásabb volt. ez valahogy hűvösebb. nem zavaró a klavin, de annyiból jobb, hogy klavin a feliratok kontrasztosabbak mint a sárgás fénnyel voltak. a kamera/világítás együttestől jobbra és balra is szimmetrikusan ott a két mikrofon, ugyanis sztereo hangszórós a cucc, voip-ra is kihegyezték.
és úgy érzem ez az egyik legfontosabb újítása a mostani modellekhez képest, hogy absz felsőkategóriás csúcs notesz, de ráfeküdtek a multimédiára is. végre.. talán rájöttek, hogy msn, skype de egy rohadt lcd tv is simán belefér, főleg, hogy nonsense, hogy valaki ilyen gépet ne használjon már privát célokra, ami meg egyértelműen multimédia inkább otthon..
szóval zsír. ez látszik a klavin is, a felső szekción, ahol dedikált, ledes mute gombot kapott a hangerő és a mikrofon. a hangerő szabályozók is rendben vannak, finom, nagyon határozott a lenyomásuk, a ledek nem égetik ki a szemet, halvány narancssárgák. nem zavaró.
a megnagyobbított esc és del istenkirályság, nem is értem, hogy eddig miért nem ilyen volt. fn funckók mind ki vannak osztva, szokásosan előhívhatók, kikapcsolhatók, minden ott van a helyén, pontosan felszitázva a gombokra. az insert gomb a del-től balra található. hirtelen azt hittem nincsen, az meg tökönszúrás lenne a total commander miatt, de ott van, egy picit valszeg szokni kéne.
a klavi rések szinte nincsenek. nagyon határozott a leütési pont, tudod, hogy leütöttél egy gombot vagy csak rányomtál de nem lett leütési parancs! hangja is van a klavinak, engem nem zavar, inkább segít, mert nagy az eltérés a sikeresen leütött gomb hangja és a csak lenyomtam gomb hangja között.
nyomkodtam körbe ezt a csodavázat és semmi nyeklés, semmi süllyedés, ráhelyezed a csuklótámaszra a kezed és gépelsz és sehol semmi benyomódást nem vettem észre.
az új touchpad szerintem nagyon jó lett. nagyon gyorsan megszokni a felületét, és szerintem sokkal jobb használni is mint a hagyományosat!! a multi touch működik, zoom be és ki, jobbra és balra scroll is megy, de scrollozni lehet klasszikus egy ujjal is, ha a pad jobb vagy alsó részén húzod végig az ujjad, ahol amúgy emiatt egy "barázdasor" ki van hagyva. természetesen az ultranav teljesen szabadon konfigolható érzékenységre és parancsra.pontosan nem tudom elmondani, hogy a csatolók hol vannak, de ami feltűnt: bal oldalt 1usb meg csak a fejhallgató bemenet, 5in1 card reader, aztán minden hátul, mert jobb oldalt a wifi manuális kapcsoloja van elől, aztán a dvd-rw és kész. hátul viszont displayport, egy e-sata/usb kombó, még egy usb, az ethernet, a másik végében a táp meg a d-sub. express card slot nem volt ezen.
szép a két oldali hangszórórács, és meglepően erősen tud szólni és tisztán. noteszhoz mérten. ok, ne várjunk tőle bose hangot, de bőven elég. amúgy meg hifire kell dugni..a led-es kijelző bika, asszem samsung gyártja. amúgy ez absz standard szerintem, bár lehet hogy egy kontrasztosabb panelt raktak bele a mostaniaknál, jó volt ránézni nagyon. és tényleg erős a fénye! maxon nem is érdemes használni, mert szétküldi a szemet.
cpu: sp9600 6mb l2 cahce-sel, ehhez van egy 128gigás toshiba ssd, 4giga ddr 1066-os ram.. mindenféle wifi, a/b/n, 3g hsdpa modem, kékfog, meg ami létezik még, az benne van.
mit mondjak, borzalmasan erős, egyszerűen nem lehet normális használat mellett kifektetni, nyitottam rá 40-50 ablakot, wordöt, media player, letöltés, flash, kutyafüle.. és mindemellett nincsen zaj. ha odahajolsz a klavihoz, akkor hallod, hogy halkan zümmög a venti, de normális környezeti zajok mellett a büdös életben nem hallod, hogy hangja van. bámulatos.
az egész gép ahogy van, egy kis csoda, és kézbe véve az az érzésed, hogy mindjárt ketté töröd, annyira filligrán a méretéhez képest. amit amúgy szerintem lehetetlen megtenni. egyszerűen megkell szokni, hogy bizony ezt lehet ütni-vágni, használni kell és nem lesz baja.irtó jó vas, nagyon kéne..
könnyen lehet, hogy veszek inkább most egy használt valamit és kivárom a 2010 q1-et, mert egész egyszerűen akkora a különbség a most futó t széria meg e között, hogy egyszerűen nem akarózik a mostani t-ből venni még csúcsmodellt sem.. -
Napfénysüti
nagyúr
Hála égnek vaklárma volt a múltkori, nem kell szervizbe menni. Csak a hosszabbító ment tönkre nem a táp.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10387 üzenetére
Azért mert az X business kategória, a netbook meg tucattermék. Előbbinél szempont a vásárlói igény (jó példa hogy a System Updatet is a vásárlói reklamációk miatt rakták vissza, pedig meg akarták szűntetni), utóbbinál nem. A business vevő pénzes csóka, akinek ki kell nyalni a seggét, a homeuser meg örüljön hogy náluk vásárolhat - szerintük.
SNor:
Azért mert a T sorozat a mainstream, ez egy átlagos business noti, nem akar semmiben kitűnni, "csak" használható akar lenni. Cserébe olcsóbb mint a prémium X modellek. A T400s meg mintha X árban akarna T-t nyújtani.Integra:
ez az intel vga egy fos, hátha tesznek bele egy ati-t...
Integrált videot a fogyasztás miatt alkalmaznak, itt nem szempont a 3DMark. Persze T modelleknél eddig is használtak diszkrét VGA-t is, nem lehetetlen itt se. -
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Tudom egyszerű és laikus kérdés lesz.
Mi a különbség az R60 és az R60e modellek között? -
BobMaster
senior tag
Asszem én most eldobtam az agyam, de az én szavam nem mérvadó, mert elfogult vagyok.
-
Magnat
veterán
válasz
Integra #10338 üzenetére
Most volt a Chip magazinban egy progi, ami pont a sorrendet tudja változtatni, sőt, ahogy írják, lehet pl időzíteni, h pl a különböző update-ellenőrzők csak jóval később fussanak le, így ami fontos, sokkal gyorsabban lefut:
Startup Delayer -
Magnat
veterán
Semmi :-)
Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest