- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Giovanny
őstag
xeon.Szabi
Otisz
Köszönöm szépen,most már nyugodt vagyok. -
Warp
csendes tag
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #10597 üzenetére
Sikerült, a thikvantage update megoldotta!
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #10555 üzenetére
Nah dobtam bele plusz egy giga ramot, így a win 7 már eléggé pörög...az OSD-re valaki?
Hiába telepítem fel, nem jelenik meg, valahol aktiválni kell? -
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene: adott T61 (PM965, 2gb DDR2 667mhz, t7100) szeretnék ramot bővíteni, amit a piacon találok az 800mhz (2x2gb) esélyes, hogy kezeli a chipset csak nem 800 hanem 667mhz-n?
A másik, mint fentebb írtam egy t7100 van benne ezt t8300-ig (max) lehet cserélni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
kerlas
tag
Nálunk a családban van kettő R51e és egy T61. Már mindegyiknél tapasztaltam a jelenséget, bár viszonylag ritkán jön elő, és ahogy megfigyeltem eléggé beállításfüggő. Értem ez alatt azt, hogy ha érzékenyre van állítva, akkor sűrűbben jelentkezik, ha kevésbé érzékenyre, akkor pedig szinte soha. Én ebből azt szűrtem le, hogy ez technológiából adódó probléma lehet, és szükség van néha hogy kalibrálja magát, szerintem ezzel hiába fordulsz a szervizhez.
-
Warp
csendes tag
válasz
Roseln #10590 üzenetére
Ha elkezd mászni, a jobb kezem a palmrestről leveszem, és az abbamarad.
(Most persze nem tudom reprodukálni, mondom, tök véletlenszerűen jön elő)
Bár ugy is csinálta már, hogy nem volt a kezem a palmresten. De csak azt nem értem,
hogy mi köze lehet a palmrestnek a billentyűzettel egybeépített pöcökegérnek :S
Talán ahogy lenyomja a billentyűlap szélét (a palmrest pereme rögzíti elölről) nyomja meg?
De akkor ha az egész széria ilyen, akkor garanciában ha lecserélik egy ugyanilyenre, nem hiszem, hogy előrébb leszek -
evone
őstag
Perpill ez a baja Vistamnak. Szivesen ujra raknam, de nem tudok hova backupolni.
-
Warp
csendes tag
Mivel szoftvertől független a dolog (Ja, az említett R51e-n is kipróbáltam Xp,Vista melett egy LiveCD-s linuxal is, nem csinálta) nem lehet, hogy ez a szenzornak valami defektje? Bizonyos modellekbe ilyen kerül, másikba olyan?
Az a baj, hogy eddig én is csak a hiba leírását találtam neten, de megoldást sehol -
TOZ
addikt
Vettem az iment egy ilyet. Kozeljovoben kinez egy kis korhazi tartozkodas, es gondoltam egy olcso gepet elvinnek magammal Nincs valakinek "veletlenul" recovery mediaja ehhez a tipushoz?
-
Warp
csendes tag
Sziasztok.
Boldog T500-as user vagyok lassan fél éve.
Asztalnál külső egeret dugok rá, ölben, akárhol használva meg kizárólag trackpoint, nagyon szeretem, szinte perverz
De időnként, bizonyos idejű használat után azt műveli, hogy miután mozgattam a kurzort valamerre, és elengedtem a pöcköt, a kurzor az ellenkező irányba csúszik vissza egy darabon, mielőtt megállapodik. És baromi idegesítő, hogy nem lehet rendesen célozniPlatformfüggetlen a jelenség (Vista,Win7,Linux 2.6.x)
Találkozott már valaki hasonlóval? -
evone
őstag
-
evone
őstag
Akkor en ki is veszem ezt a turbo memoryt, tok feleslegesnek erzem, semmi gyorsulat nem tapasztaltam vele kb.. de az aramot meg fogyasztja.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok TP profik,lenne egy kérdésem, kiszemeltem magamnak egy X200-ast de bővítve van(nem gyárilag) a RAM, HDD és Intel Turbo memory ilyenkor ugrik a garancia vagy nem?
Köszönöm. -
yanna
addikt
Hi!
Bocsi, mert off R500, de ez a pörgősebb topic. Szóval elküldtem a Lenovonak a jótállási jegyről és a széria számról készült képeket, hogy mi a teendő, mert a garancia kezdete a Lenovo szerint 1 hónappal előbbi, mint a vásárlás időpontja. Lenovo válasza, hogy tök mindegy, én a vásárlás dátumát tudom igazolni, nem kell semmit sem tenni.
Elküldtem ugyan ezeket a képeket az IBMnek is, ő meg azt válaszolta, hogy vigyem be a papírokat meg az offot és átírja a garanciát. Mondom neki,hogy ez százegynéhány kilóméterről nem olyan egyszerű, valamint azt, hogy tudtommal másoknál már így javították a dátumot, de se válasz, se átírás.
Most jön akkor a bonyodalom, vettem gari kiterjesztést, de nem tudom, hogy így aktiváljam, vagy üssem valahol az asztalt, hogy íródjon már át a garancia kezdete és utána aktiváljam.
Szerintetek?Köszi előre is!
-
BobMaster
senior tag
Lenovo hírlevélből:
Rendkívül nagy érdeklődés kíséri a Microsoft Windows 7 Upgrade akcióját.
Minden vásárló, aki 2009. június 26. és 2010. január 31. közötti időszakban vásárol olyan Lenovo számítógépet, melyhez Microsoft Windows Vista Home Premium, Business vagy Ultimate licenc tartozik, akkor a Windows 7 megjelenésekor (most 2009. október 22. a dátum) jogosult a verziójának megfelelő ingyenes Windows 7 frissítésre. A Lenovo vásárlói számára a
oldalon biztosít tájékoztatást és regisztrációs lehetőséget. Ez utóbbi 2009. július 15-től működik. A frissítés ingyenes, de a telepítő média postázásáért előreláthatólag 5000Ft körüli összeget kell fizetnie a felhasználónak.
-
TOZ
addikt
válasz
BobMaster #10568 üzenetére
Ez abszolut erteheto, marmint, hogy nincs raktaron. Vevokent azonban bosszant, hogy akkor miert adnak meg 3-4 hetes szallitasi idot... (halkan hozzateszem, hogy toletek is 4 hetes szallitasra jott ajanlat, csak a cc jobb arat adott).
Le kell irni, hogy 6 het. Az korrekt. Igy nem. -
Charybdis
csendes tag
válasz
#75490304 #10562 üzenetére
Igen, a Thinkwikis oldal igazat ír, nekem pont úgy működik az Ubuntu a Thinkpad T500-on, ahogy az a wiki írja. (De nekem csak integrált videókártyám van).
Én csak felraktam az Ubuntut, és minden megy alapból, semmi nem állítottam, amiket ír a wiki oldal hogy nem megy, ez nekem nem is kell. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
#75490304 #10562 üzenetére
Pont ma tettem be még 2 Gb RAM-ot a T400-ba. Elvileg jövő év elején jön a T410 ami már valami újabb platformot használ. Ha viszont augusztusra kell a gép akkor már túl sokat szerintem nem éri meg várni. Talán nagyon picit lemennek addig az árak.
Amúgy maga a gép kiváló én nagyon elégedett vagyok vele.
Talán a kijelzője lehetne nagyobb fényerejő. De ha találsz LED háttérvilágításút akkor ez is megoldódik. Mondjuk azokat arany árban mérik. -
TOZ
addikt
Komolyan ennyire mission impossible egy sata ultrabay keret beszerzes egy sATA ultabay HDD keretet egy magyar lenovo partnernek? A c-centernek 3.5 hete nem sikerul...
-
törölt tag
üdv! Énis hosszas keresgélés után most szeretnék egy t400at venni. Menyire jó vétel ez a gép sztetek? megéri most venni vagy várjak mert előfordulhat vmi nagy hardverfrissítés a közeljövőben? Igazából augusztus végén megyek külföldre egyetemre ezért kéne mobilis strapabíró gép, tudom a vgáról lekell mondanom mert a 256os ati nemsok de ezvan kompromisszum. amit akarok még kérdezni hogy 250 gb 5400rpm es wincsim lesz valszeg de láttam sokan tesznek be + ramot meg jobb rpmes wincsit jó tudom ramot bármikor lehet berakni gondolom alap használatra egyelőre elég a 2gb ram viszont a 5400rpmes wincsi mien a 7200eshez képest? nagyon érezhető? Ja mégvmi használl itt vki t400/500at linuxal jauntyval pl? Mert én lehet azzal büntetném tudom így nemigazán tudom kihasználni a faja kis featuröket meg appokat (thinkpad) de nemkell a netes mizériákkal sem foglalkoznom? szal hogy szereti a pingvint? kösz!
-
NosFeraTus
csendes tag
Milyen hangkártya van egy T500-asban? Nem nagyon találok róla infót. Mennyire minőségi?
-
TOZ
addikt
válasz
BobMaster #10551 üzenetére
A szemem elott bontottak ki a gepet a factory sealed boxbol... szoval ha huncutsag, akkor szerintem Lenovo csinalta. (Az nem lehet, hogy a hazakra egy masik gyartosoron elobb rakerul a default OS matrica es utana dol el, hogy ebbe a hazba egy CTO modell megy?)
Egyebkent a gyari recovery lemezeken is Vista Home van... -
Charybdis
csendes tag
Helló!
Nem kell regisztrálni a Thinkpadet a Lenovo oldalán a garanciához?
Beírtam a serialt, és kiadta hogy a gépemre van 3 év garancia Magyarországon, akor ez így OK?
-
punk17
aktív tag
Nem tudjátok valahol lehet e kapni T61-hez külön betűket
?
-
Nand_i
tag
válasz
KilgoreTrout #10541 üzenetére
Melóhelyen most tiltották le a dvd olvasót
, minek lenne akkor iró. Igy is paráznak az adatok miatt (multi).
-
Gondwana
addikt
Power Manager:
Feltettem az 1.6-ost, mert megörültem - a leírás alapján, hogy visszakapok egy régi feature-t, ami a régi PM-ben benne volt: A kis akkumulátor-ikonon nem százalékot, nem percet, hanem pillanatnyi fogyasztást mutasson, Wattban. Csalódtam, mégse működik így. (Az instant resume miatt viszont nem térek vissza régebbi power managerre - sleepben beállított 5 percig nem dobja el a hálózati kapcsolatokat) -
Scalpel
senior tag
válasz
adnoctum18 #10539 üzenetére
Ebben a HSZ-ben találod a windows 7 beta drivereket... illetve annyira nem betak...
-
Obolony
senior tag
válasz
NosFeraTus #10495 üzenetére
idézet: "ha játszani is akarnák"
akarnék... de inkább szeretnék
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Magnat #10538 üzenetére
Hát szeirntem ha szigorúan munkára használja valaki, akkor nem kell a sok hely a letöltött zenéknek, filmeknek. Dvd író gondolom szintén ebből a megfontolásból nincs benne...
A grafikai munkákra ajánlott quadro-s gépeket meg talán nagyobb vincseszterrel szerelik.
Meg mondjuk vállalati környezetben úgyis a legtöbb dolgot a hálózaton tárolod. -
TexT-BoY
addikt
No sikerült belakni a masinériát
T400:
Original description: Based on 6475-CTO: P8400(2.26GHz), 2GB RAM, 80GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, Intel 4500MHD, DVD, Intel 802.11agn wireless, WWAN upgradeable, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, WinVista Business 32
olyan változások várhatóak hogy bekerül még 2Gb ram, , 320as 7200rpm vinyó és belekerül a wwan remélhetőleg ha akkor is elérhető lesz otisznál.Eddig ez az első olyan gépem ami igazán frissnek mondható , ráadásul IBM, és imádom, a svéd lokalizációnak hála pedig még a bill is 100%-ban megegyezik.
Ja és a lényeg Windows 7 van rajta, és nagyon hasít
. Driverekkel nem volt bajom, akadás ezidáig 0, a HP-mon a telepités után azért 1-2fekete képernyő befigyelt...
-
Scalpel
senior tag
Tripla... sorry... fránya nem tudom mi...
-
Scalpel
senior tag
Ha esetleg sikerülne a T60-hoz nagyobb felbontású kijelzőt kapnom, és azt magam cserélem ki, az mennyiben roncsolná meg a garanciát, ha olyan alkatrésszel lenne a probléma, amit a képernyőcsere érint. Illetve, ha problémás, akkor tippre mennyiért szerelik be a kijelzőt úgy, hogy nem veszne el a garancia a gépre?
-
Scalpel
senior tag
Ha esetleg sikerülne a T60-hoz nagyobb felbontású kijelzőt kapnom, és azt magam cserélem ki, az mennyiben roncsolná meg a garanciát, ha olyan alkatrésszel lenne a probléma, amit a képernyőcsere érint. Illetve, ha problémás, akkor tippre mennyiért szerelik be a kijelzőt úgy, hogy nem veszne el a garancia a gépre?
-
_ak_
addikt
Egy T500 tulaj meg tudná nekem nézni, h az lcd panel gyárilag lötyög egy picit fel-le vagy csak nálam van vmi?
Ez is csak kijelző tisztítás alatt tűnt fel, addig nem. Hüvelykujjal kb 1mm-t tudom mozgatni, amúgy nem jelent semmiféle problémát. -
TOZ
addikt
Egy darabig nekem is. Aztan par hete probaltam, es akkor mar nem. (Lehet volt valami update a grubbal vagy a fene tudja, nem igazan figyeltem erre.)
Mondjuk mindegy, recovery lemezeket megkaptam IBM-tol... ha esetleg... bar nem hinnem ;-) foleg miota folyamatosan azt olvasom toled, hogy mennyit kuzdesz a Vistaval ;-) -
-
kerlas
tag
válasz
adnoctum18 #10516 üzenetére
Biztos hogy működik Win 7 alatt, mert igazából semmi köze hozzá, ez csak a MBR azon részét javítja, ami a ThinkVantage gomb működéséért felelős. Aksiidőről nem tudok nyilatkozni, mert 99%-ban hálózatról megy a gép, aksi csak akkor, ha áramszünet van, de ha jól emlékszem a Vistáénál jobb lett az energiagazdálkodás, hogy eléri-e az XP szintjét, azt nemtudom.
-
evone
őstag
U basszus, most ultem 1 orat egy 17" Toshiba elott, kb 12"nak tunik perpill a ThinkPadem.
-
adnoctum18
senior tag
-
kerlas
tag
válasz
adnoctum18 #10512 üzenetére
Üdv! Jók a Vista-s driverek, a Windows 7 alá, nekem ugyan T61-em van, de a Power Manager, és társai sztem ugyanazok neked is.
A másik kérdésedre a válasz, a rejtett partíció nem tűnik el, amikor új oprendszert telepítesz (persze a particionálással csak óvatosan) csak az MBR íródik át, ezért nem jön be a ThinkVantage gomb lenyomására. Ha jól tudom ezt nemigen lehet kivédeni, csak utólag helyreállítani egy iso file letöltésével, amit CD-re kiírva és arról bootolva újra használhatóvá tesz a rejtett partíciót.
[link] -
Puma4
tag
Sziasztok!
Műszaki paramétereiben egy X200-as gép felelne meg az igényeimnek, viszont fő alkalmazásként mindössze egy szövegszerkeztő futna rajta. Az lenne számomra még nagyon fontos, hogy ilyenkor teljesen némán (nem hallható venti) teljesítse a dolgát.
Ha van valakinek P8400-as procival szerelt géppel tapasztalata, az írja már meg legyen szíves, hogy így, tehát gyakorlatilag terheletlenül Milyen hangok jönnek ki belőle!Segítségeteket előre is köszönöm!
Ui.: vidék, nincsenek tele vele a boltok, hogy kipróbálhassam... -
adnoctum18
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki win 7-et a Thinkpad T60-án? Gondolkozom rajta, hogy feltenném, csak nem tudom a driverellátottság milyen, mert a lenovos driverek (Power Manager, Acces Connections stb. ) hiányoznának. Vagy jók a vistás driverek is?
Azt még jó lenne, ha elárulnátok, hogy a rejtett partíció megőrzésével hogyan lehet másik oprendszert telepíteni, mert nálam még mindig elszúrta a rejtett partíciót, ha kívülről tlepítettem rendszert (linux, vista,osx
), de biztos én hibáztam el valamit.
Köszönöm előre is!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
NosFeraTus #10508 üzenetére
Öcsém SZTE-n programtervező informatikus. Elég nehéz iskola de cserébe jó is.
-
punk17
aktív tag
válasz
NosFeraTus #10508 üzenetére
Hát úgy néz ki, hogy összejött a BMF-NIK
, de majd 23.-án okosabb leszek
.
-
NosFeraTus
csendes tag
válasz
punk17 #10507 üzenetére
Igazából mivel külföldi vagyok ezért a távolság miatt SZTE-TTIK választottam a BME helyett. Na de majd meglássuk mennyire jó egyetem. Remélem nem döntöttem rosszul. Végül is ha tanul az ember, akkor mindegy hova megy. Ha meg nem tanul, akkor mehet a legjobb egyetemre is mert ott se lesz jobb attól, aki tanul és roszabb egyetemre megy.
Te hova mész?Szerintetek megéri inkább LED képernyővel venni, vagy jó az a CCFL-es is. Mennyivel jobb az LED magyarán mondva?
-
punk17
aktív tag
válasz
NosFeraTus #10500 üzenetére
Úgy látszik nem csak én készülök annak
, amúgy hova mész?
-
BobMaster
senior tag
válasz
NosFeraTus #10504 üzenetére
Létezik, de csak 1280x800-as felbontás mellett. A WSXGA+ (1680x1050) CCFL-es.
Integra fórumtársunk legnagyobb bánatára
-
Avalon
tag
válasz
Ha hozzánk jössz a BME-re, akkor megsúgom, nem kell. Szerintem egy régi T42-vel is lazán el lehet jutni dimplomáig, max nem nyomod EA alatt a Crysys-t full HD-n. Azt meg mégis csak túl lehet élni. ;)
Jó tanács, egyetemen nem a technika a lényeg. ;) -
NosFeraTus
csendes tag
Létezik T500-as LED-es kijelzővel?
-
NosFeraTus
csendes tag
válasz
Napfénysüti #10501 üzenetére
Hát akkor jó. Lassan eldöntöm akkor végre milyen laptopot veszek.
Kösz mindenkinek a segítséget. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Osztom BobMaster véleményét. 4Gb memóriával elég lehet egy jobban felszerelt T500. Holnap végre az én gépembe is bekerül plusz 2 Gb RAM.
Amúgy műszaki infót tanultam/tanulok és nem kellett soha erős VGA.
Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- PlayStation 5
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Új Thinkpad P16 Gen2, 16" QHD+ IPS 165Hz, i7-14700HX, RTX 3500 Ada, 32GB, 1TB NVMe, gar
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest