Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali médialejátszót?
Aktív témák
-
Pí
csendes tag
Bár nekem anyi tapasztalatom még nincs de én is hanyagolnám notihoz a Celeront
Nekem Pentium van és szobámban csak olvasgatás és szöveg szerk. használata közben a venti be sem kapcsolt és tényleg sokkal tovább bírja csak szöveg szerkel mint a Celeron.
És szerintem maradj az IBM-nél egy ismerősőm aki ért hozzá azt mondta Dell és Hp-is jó kis gépek de csak a felsőbb kategóriákban vehetik fel a minőségbeni versenyt.
Az inteles kártya még nállam sem került tesztelésre de álítólag nem szabad sokat várni tölle. Hogy pl a fifa fut -e rajta nem tudom (de érdekel ha megtudod írd meg nekem is !
-
ALI_G
veterán
#1282 re
rájöttem. Az oka az, hogy faternak külön fiókot hoztam létre, hogy az enyémet ne basztassa. A baj az, hogy hiába korlátozott az ő fiókja, nálla külön életet él a battery mixer, és neki az alap 90%on van a töltés indítása, így a 78%-ról amikor ő belépett elkezdte tölteni. Jelenleg 100on van.
Erre vigyázzatok, mert ha nem egyforma a beállítás az összes fióknál akkor hiába van a tietek belőve a saját értéketekre, a többi fiókban az alap van. -
Zola_
tag
válasz
indianka
üzenetére
Pontosabban 1év teljes, +2 év alkatrész gari van hozzá. (láthatóan egy ASUS adatlapot írtak át, és abból maradt a 2év) Ebben a topicban tapasztalatot nem fogsz olvasni róla, csak az IBM-ről.
Itt:[link] és itt:[link] érdemes érdeklődni.
Az én véleményem továbbra is az, hogy kerüld a CeleronM-et, ha az akkuidő egy kicsit is fontos. -
indianka
tag
huhaa...
most nézegetem a DELL notikat és még azok is elég elérhető árban van némelyik... ehhez mit szóltok???
[link]
2 év gari...

-
indianka
tag
köszi a segítséget!
na mostmár eldöntöttem hogy biztosan IBm -et veszek... két versenyző maradt állva...
1. [link]
2. [link]
az első bár celeronM ATI videokártya van benne, míg a második pentiumM de Intel Extrem Graphics 2 van benne...
úgy tűnik mostmár ez dönt... a munka mellett filmnézésre meg némi játékra (FIFA, COD, MOHA) használom... megy az Intel videokártyán is ezek?? ugy kb. ??
vagy inkább vegyem meg a celeronosat mert abban mégiscsak egy ATI van??
adjatok légyszi tanácsot...
köszi -
Zola_
tag
No, pont erre jártam, így gyors választ adok.

Azt, hogy mennyire fontos a gar.bővítés csak Te tudod eldönteni... A ThinkPad-ek nem arról híresek, hogy gyakran meghibásodnak, de arról sem, hogy sosem. Egy biztos, a szervízben nagyon rendesek, jártam már náluk, így tapasztalatból mondom. Nem muszály +2 évet venni, vehetsz +1et is feleannyiért. Szerintem itt a legolcsóbb a bővítés: [link], az előző gépemhez én is náluk vettem, usanotinál drágább. Menete: megrendeled, pár nap múlva szólnak, hogy mehetsz fizetni, ott kapsz egy kódot amivel a neten kell regisztrálni és egy faxot küldeni, utána pár nap múlva jön egy visszaigazolo e-mail, és ha megnézed a warranty status-t, akkor már az új dátum fog látszani.
Az árlistából az első vagy a második tétel érdekes számodra, (de amint láthatod vehetsz akár +3évet is
) a felsorolásban van a géped gyári kódja, melyet alul egy fekete-fehér matricán találsz meg.
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
Jó áron hát igen rendessen utánna kellett néznem mit vegyek mivel a notebookok piacán nem egy nagy ősszeggel kellet gazdálkodni. Persze jóbb lett volna komolyabb videó kártya vagy R50e helyett R51e vagy akár azt a kis ''e''betűt el is hagyhatjuk de akkor már lehetett volna egy a T-szériából

Szóval nehéz volt megállni ,hogy ne verjem magam adóságokba
Éppen ezért nagyon kemény döntés ,hogy vegyek-e rá +garit vagy se... .
Van valakinek tapasztalata mennyire megérös a garancia bővítés?
Egy ilyen gépnél azért beszokott csúszni egy szervíz?
Persze mellette áll ,hogy ha eladom 3éven belül garival adhatom és hogy még tart a garancia addig is nyugodtabb a kis lelkem
De már kimerült a nyárra a kincstár tehát a gari bővítés a ''hú ezt azért még erősen meg kell gondolni kategóriába esik''.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Leginkább egy s-video kimenetre volna szükséged, de az csak ''e'' nélküli gépeken van. Hallottam már olyan átalakítóról, mellyel a külső monitor csatlakozóhoz lehet TV-t kötni, de sajnos nem tudom, hogy hol lehet kapni. Jó áron vetted a gépet, a notebook.hu-nál pl. 48e-vel drágább. Egy hónapig vehetsz még hozzá -bárhol- gar.kiterjesztést is, érdemes meggondolni, mert egy notebooknál igen fontos.
-
Pí
csendes tag
Hú tényleg most veszem észre multkor olyan izgatott voltam hogy nem is írtam végül is mi mellett döntöttem! Egy
Lenovo (IBM) Thinkpad R50e (UR0U2HL)[link]
Hú nagyon tetszik usanotebookban vettem az tényleg tök jó hely gyors segítőkész teljessen korrekt kiszolgálás!
Egyébként most tesztelgetem nézegetem mit tud a kicsike és arra keresek megoldást hogy valahyogy lehet ezt a gépet TV-re csatlakoztatni pl prezentáció céljábó?
(Ugyanis olyan TV-kimenet mint PC videó kártyámon nincs rajta de ki tudja biztos erre is létezik több féle megoldás) -
Zola_
tag
Manapság már csak a legfontosabb kötelező dolgokat írják le a mellékelt használati utasításban, és az internetes supportot fejlesztik a cégek. Innen: [link] indulva sokmindent meg lehet találni, pl. akár videofilmet is a memória bővítéshez. No és ezért is vannak, és nagyon jók az ilyen és hasonló internetes fórumok.

[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
indianka
üzenetére
Hasonló választás előtt voltam néhány hónapja.

Akkor azt tapasztaltam, hogy a HP is nagyon jó, de negatívum a hangerőszabályzó hiánya, és pozitívum a firewire csatlakozó (ha használnád), ezen kívül egy kicsit vékonyabb és könnyebb. A HP wifi-ből csak a gyári mini PCI bővítést eszi, ez kb. +16e forint, hacsak nem elégszel meg egy gyengébb vételi erejű PCMCIA kártyával.
Ezzel szemben a ThinkPad trackpointja jobban használható, gyári wifi-je van, jobb az LCD merevítése, fém pántjai vannak, és praktikus ThinkLight éjszakai fénye. Nem baj, ha op.rendszer nélkül veszed, a netről mkinden progi és legfrissebb driver letölthető hozzá. (még bios is) Szóval én inkább IBM-et választottam, és nem bántam meg, íme néhány érv mellette: [link]
Az akkuról: Ha PentiumM-el veszed, az olyan mintha lenne egy pótakksid a CeleronM-hez, mert kb. másfélszer többet bír. Ezt is tapasztalatból tudom, mostmár PentiumM-es gépem van.
Az általad linkeltnél van egy 12e-vel drágább DVDmultival, de megéri, mert +20GB, és 5400rpm, azaz gyorsabb vinyo. [link]
Még egy dolog, a DVD multiban nagy pozitívum a DVD RAM, ahogy Flashcash is írta, de ha jól tudom a dual layert nem tudja, viszont a HP igen, ha ez egyáltalán fontos. -
válasz
indianka
üzenetére
Ha fontos az hogy mennyit bír akkumulátorról a gép akkor mindenképpen a Pentium M-el szerelt harmadik gép a legjobb választás.
A DVD multi író azt jelenti hogy az író támogatja a DVD+/-R(W) és DVD-RAM szabványokat. A DVD-RAM lemezek a vinyóhoz hasonlóan írhatóak, nagyon jól használhatók rendszeres adatmentésre. -
Pí
csendes tag
Üdv!
Rengeteg köszönettel tartozom nektek hisz ma megvettem első notebookomat és választásoman sokat köszönhetek nektek remek utmutatásotoknak.
Ma indítottam el előszőr a gépet remekül megy és mindennel meg is vagyok elégedve kivéve a dokumentációjával az ugyan is nagyon szegényes és csak annyi van benne hogy ne ugráljak rajta és ne dobjam vízbe... .
De pl: üzembe helyezésröl nem sok.
Első nagy dillemám kell ezt az akut formázni boltban azt mondták 2x 12órát töltsem formázásnak és elején hadjam csontig merülni! Használati utasít eről semmit nem ír de azt nem helyesli ,hogy csontig lemerítsem . Na most hogy bánjak vele?
-
indianka
tag
sziasztok!
olvasgattam a fórumot, de sajnos nincs túl sok időm végigolvasgatni (a főnök már így is furcsán méreget... ;) )
szóval notebookot akarok venni, és két típus között vaccilállok, tudom h nem erre a fórumra kellene írnom, de légyszi válazoljatok:
első [link]
a másik [link]
az elsőbe majd még egy wifi jönne, a másofűdikba meg plussz 256 Ram, és árban kb ugyanott lenne mindkettő
kérek tanácsot!!!!
ja most látom csak:
[link]
ez is nagyon megtettszett a pentium proci miatt
megéri ennyivel többet adni érte? és az az utolsó mennyire jó vásár?? ennél többet biztosan nem adok érte, még ezt is nagy duzzogva...
ja és mi az a DVD multi író, az mit tud hogy így hívják, és nem DVD RW vagy iesmi...

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Miért van az jelenség, hogy tegnap használtam egy kicsit a telepről a notit, 100ról lement 80%-ra. Most 89%-on van, és úgy van beállítva, hogy 30%nál kezdjen el tölteni.
82ig még azt hittem, hogy a lithium ion miatt, de mostmár nem értem. Charge rate végig 0 W volt. Mégis 9%-kal nőtt a batery magament szerint a töltöttség. -
Blamazs
senior tag
Igen celeron procival megy ennyit, es intel chipsettel. Felesegem hasznalja a gepet es imadja mar nagyon. Gondolkodom en is egy beszerzesen az asztali helyett(upgradre szorulna mar nagyon). Bar nezegetem a mac-es vonalat is, mert nagyon bejonnek azok a gepek is. Ott meg az akkuido ennek majdnem a ketszerese.
Udv
alazs -
débé
csendes tag
Szia Zola!
A gépünkben (1830-PVG) DDR v. DDR2 RAM van ? (Szeretnék bővíteni és nem tudom, hogy kérjem a közértben, hogy biztosan azt adják, ami kell). Jól tudom, hogy én ezt otthon is megcsinálhatom garivesztés nélkül? Azon a kis papírkán, amit hozzá adtak mintha rajta lenne, de most sehol nem lelem.
köszi
débé -
Szuhi
csendes tag

-
Tehát rosszabb.

Itt a fórumon árultak 1-2 hete 19500FT-ért 100GB 5400RPM Hitachi vinyót, de én várok az upgrade-el amíg jobban lemegy majd az ára a notivinyóknak. Bluetooth-ot nem használok gondolom 1-2K egy usb-s akinek szüksége van rá. Ezzel szemben nem áll meg a +40ezerFT ár és a -2 év garancia. -
Zola_
tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Kicsit jobb, mert van benne Bluetooth és 5400rpm vinyo, de az Extreme Graphics2 videot itt eléggé lehúzták a fórumtársak, még a másikban lévő ATI MR7500-hoz képest is. Ráadásul ott van még a majd 40 ezret érő +2év gari. Na mindegy, lassan jutalékot kérhetnénk attól a bolttól...
Egyébként ott is van 1év garival, ugyan 1,6-os procival, de ''csak'' 210-ért. [link]
[Szerkesztve] -
-
Ez a noti nem a butított verzió hanem teljes értékű R51-es tehát pontosan úgy néz ki mint a két linken a gépek:
-trackpoint és tapipad is van rajta + összesen öt gomb. Nem rossz a szemed az R50e és az R51e gépeken csak trackpoint van.
-beépített billentyűzetvilágítás
-beépített mikrofon és hangszórók
-svideo kimenet és firewire
-infraport
Zola írta előttem az eredményeket hogy meddig bírja a noti. Persze ezek csak az alap működési idők a gyári 4400mAh-ás akkumulátorral. Mivel itt egy ultrabay enhanced gépről van szó ezért külön vásárolhatsz a CD/DVD meghajtó helyére egy kiegészítő 2000-2200mAh-ás akkumulátort ezzel növehető a működési idő. Az alap gyári akkumulátor helyett is lehet kapni 6600mAh-ás akksit így a maximum amit ebbe a gépbe bepakolhatsz az kb. 8600mAh.
-
Zola_
tag
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy írtam róla. 3,5 órát megy kb, de ha csak a wordben irogatsz, akkor akár 4-et is. (közepes fényerővel, és cd vagy dvd használat nélkül, ugyanis azok a legnagyobb fogyasztók)
R50-est már nem fogsz kapni újonnan, csak R50e-t, a #1255-ös hsz-ben ma le is írtam a különbségeket is az ''e''-s és anélküli társaik között.
R51 még kapható újonnan, és az alább Flashcash által linkelt a legjobb vétel, korábban többször én is linekltem, nekem is az van. Az R51e már más világ, az is economy, az R50e hez hasonlít, de már DDR2 memória, és ATI Radeon X200 video, valamint ATI chipszet van benne, és a PCMCIA slot mellett egy PC Card slot is, de tapipad szintén nincs rajta. (és eddig csak CeleronM-mel láttam árulva, az pedig 2,5 óránál nem megy többet, olyanom volt egy ideig) ThinkLight minden ThinkPad-en van! -
Finec
csendes tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Ez egy töltéssel meddig ''marad fent''? Már az R50 és R51 között vacilálok szinte

Thouchpad van ezeken? Tudom hogy elsőre gagyi kérdés, de usanoteebook-on néztem, és ott a képen nem volt... a szemem rossz, van rá valami védő, vagy tényleg nincs? (R50en néztem pontosan) - Trackpointot láttam
-
Neked is ugyanazt a notit ajánlom amit én vettem nem rég. A 200ezres árkategóriában a legjobb választás, nekem nagyon bejött.

IBM Thinkpad R51 [link]
-Igaz hogy 216000FT de itt megkapod alapból a 3 év garit és nem kell a megbízhatóságon aggódnod. (külön vásárolva +36000FT lenne +2év garikiterjesztés egy IBM notihoz)
Videó teszt a notiról: [link]
Magyar teszt: [link] (Az R52 és az R51 ugyanúgy néz ki kívülről.)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Ha nem lenne most kihasználva a gép, akkor talán érdemes várni, mert az árak csak lefelé mennek, még ilyen árfolyamok mellett is. Közben azért figyelgesd a honlapokat, mert ki lehet fogni akciós darabokat, főleg kifutó szériából. Ajánlottak: usanotebook, laptop.hu, extreme digital, (esetleg macropolis, notebook.hu, aqua) Valamint menj gépet tapizni, az is fontos ám, hogy mennyire jön be.

-
sssent
senior tag
-
Zola_
tag
A sima Lenovo gépek nem ThinkPadek. Itt még nem olvastam, hogy valaki vett volna olyat. Elég új termékek, csak néhány hónapja kaphatóak, szerintem még kevés a bizalom az irányukba.

A ThinkPad R szériáról találhatsz hasznos infokat, ha visszaolvasol a topikban. Az ''e'' jelölés economy-t jelent, tehát ezek a legolcsóbb ThinkPad-ek amikből a nagyobb testvéreikhez képest kispóroltak dolgokat. (dokkoló csati, ultrabay mechanika, tapipad, infra, s-video, firewire, active protection system, mikrofon, sztereo hangszóró) Ettől függetlenül nagyon jó kis gépek. Wifi mostanság már mindegyikben van. -
Finec
csendes tag
Sziasztok!
Én is most szeretnék venni alsókategóriás laptopot.
3 lapit néztem ki:
Lenovo 3000 C100 (TB034HL)
Lenovo (IBM) Thinkpad R50e
MSI M520B-B025HU
Pro/kontra tudnátok segíteni? Egyetemre kéne, szóval wifi alap szempont, bár a C100-as bluetooth-t és infrát is ''tud''.
Előre is köszönöm! -
education
tag
Tehat a legfontosabb:
Celeron M 350 1300 Mhz 12,0 W,
Celeron M 360 1400 Mhz 13,0 W,
Celeron M 370 1500 Mhz 21,0 W,
Pentium M 715 1500 Mhz 21,0 W,
8W !
[Szerkesztve] -
Blamazs
senior tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Sziasztok!
Nekem R50e van celeron M procival 1.4-es. Netezes kozben wifi-vel 3.5 fel ora az uzemideje a gepnek ami szerintem igencsak jo. Ugyhogy en ezt is batran merem ajanlani , ha valak ebben gondolkozik. A fenyero a fel allas felett vmivel van beallitva.
SZerintem ez nem rossz, en kevesebbre szamitottam.
Udv
alazs -
Zola_
tag
Én is mindenképpen PentiumM-es gépet vennék, az akkuidő szerintem egy notebooknál jobban számít a videonál. R51e és R50e között (amelyek nem keverendőek az ''e'' nélküliekkel) a Shadowfax által írt video különbségen kívül még annyi van, hogy az előbbi DDR2-es, és az ATI Radeon X200 mellett ATI chipszet is van, ami azonban -tudtommal- többet is fogyaszt a másikban lévő Intelnél.
Ha a DVD író nem olyan fontos, akkor továbbra is ajánlom a korábban linkelt R51 PM 1,7-es gépet 3 év alapgarival 216e-ért. (és több csatlakozóval) -
Shadowfax
addikt
A másodikként linkelt R51e-ben két fokkal jobb a videókártya, talán ezért drágább (videónézegetésre az Intel Extreme Graphics 2 is bőven jó).
Ha a két gép közül kéne választanom, akkor az elsőt venném a Pentium proci, a 60GB 5400rpm vinyó, az 512MB RAM és a DVD Multi író miatt.
-
Pí
csendes tag
Sok sok keresgélés után két befuto maradtt mindkettő usanotebooknál (az jó hely ugye?)
Az első helyen [link]
Pentium van benne ami sokat dob rajta de a videó kártya hát na ez van... . Főleg szöveg szerk és egy két egyszerű teszt program fut majd rajta, de azért néha egykét DVD-filmet is élvezhetően elbír nem?
Második helyezet http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=715
Hát mit mondjak ugyan azért az árért kicsit kevesebb és ráadásul Celeron is
Csak azért mert 51es és nem 50 szerintem nem éri meg?
Különben is most akkor miért is enyivel jobb az R51 az R50 nél?????
-
Shadowfax
addikt
válasz
levy1983
üzenetére
Már többen írták előttem, s én is csak megerősíteni tudom: nem éri meg a procicsere.

Egyrészt nagyon drága az új, másrészt a régit nem tudod eladni, harmadrészt ha nekiállsz saját kezűleg bütykölni, tuti ugrott a garancia. Ha meg pl. egy hároméves garancia lejárta után kezded el szerelgetni, akkor borítékolom, hogy nem tudod már kicserélni a kompatibilitási gondok miatt.
A negyedik dolog a hűtés kérdése: ha egy magasabb órajelű procira cseréled, akkor esetleg a mostani hűtés kevés lesz neki...
-
Shadowfax
addikt
Abban már biztos vagyok ,hogy az R50e aksi kibir akár 4h-t is szöveg szerkel. De mivan az R51-el valahó kétórát valahól bőven 3h-t de látam már akár 4h-t is most mi a helyzet?
Az, hogy az aksi mennyit bír, nem attól függ, hogy a gépre az van-e ráírva, hogy R50e vagy R51, hanem a benne lévő procitól (meg persze mástól is, pl. a képernyőmérettől, stb.) Akár az R50e-t nézzük, akár az R51-et, mindkét típusból számtalan konfig létezik, az R50e-t általában Celeron M-mel adják, az R51-et Pentium M-mel, de az R50e-ből is létezik Pentium M-mel szerelt konfig!
A lényeg az, hogy lehetőleg Pentium M-mel szerelt procit vegyél, mert az a használattól függően változtatja az órajelet, visszaveszi a light-osabb alkalmazásoknál, ezért jóval kevesebbet fogyaszt, s mint Zola is írta, kb. másfélszer (de akár kétszer) többet bír akkuról, mint a Celeron M, ami mindig maxon pörög.
Ha konkrét típusokat belinkelsz, akkor talán tudunk tanácsot adni, melyiket miért vedd/ne vedd.
-
levy1983
aktív tag
válasz
üzenetére
Hát nekem nemrégiben volt egy T30-am, igaz, hogy nem szedtem szét teljesen, de én nem találkoztam egyszerhasználatos csarokkal. Sőt ha jól emlékszem a leírásában benne volt, hogy hogyan kell ízekre szedni a legapróbb darabokig... Mind1, lényeg a lényeg, hogy a későbbiek során cserélhető.
Még ezekre választ várnék:
-CeleronM és PentiumM lényegében csak energiagazdálkodásban különbözik? (Ha jól tudom a kiszemelt példány BANIAS magos Celeron)
-Celeron vs.Sempron telesítménykülönbsége? (természetesen mobil CPU-knál)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Állapottól függően lehet jobb vétel egy kevésbé használt T szériás, csak éppen nem nagyon szokták eladni őket, és elég jól tartják az árukat.

Ugyanez igaz az PentiumM-es R szériára is, csak alacsonyabb árszinten. Sztem a CeleronM-es gépeknek esik legjobban az ára, de úgy általában minden notebooknak esik, ahogy más dolgoknak is a számítástechnikában. (is)
Nekem ez van :[link], akku csak Word esetén 4 óra, netezve pedig 3,5. (közepes fényerőn) R szériában ritka a 3 év gari, így sztem igen jó vétel. -
törölt tag
válasz
levy1983
üzenetére
A vevő által nem cserélhető alkatrészekhez vezető csavarok egyszer használatosak, azért, hogy a szervízben kiderüljön, ha a juzer bütykölése miatt romlott el. Szóval az egyszerhasználatos nem minőségbeli jelző

#1239: Processzortól függ, Pentium-Mes bírja 3-4 órát lazán. -
zolle
tag
válasz
levy1983
üzenetére
Én eddig csak HP-t szedtem darabokra, meg Dellt láttam ahogy a szerelő srác szétszedi..
Nem mondom hogy lehetetlen a procicsere, de ha ráég a tokozás a réz hűtőlapkára, azt onnan semmivel le nem szeded, sajnos találkoztam már ilyennel, pont az említett HPnál, meg Inteles asztali gépnél is
-
Pí
csendes tag
Helló!
Most már szinte biztos ,hogy veszek egy IBM-et Csak még nem tudom hogy egy használt T-sorozatost vagy egy új R-es legyen ??????
És ha tudtok segítsetek márki!
Abban már biztos vagyok ,hogy az R50e aksi kibir akár 4h-t is szöveg szerkel. De mivan az R51-el valahó kétórát valahól bőven 3h-t de látam már akár 4h-t is most mi a helyzet?
Nekem fontos lenne az aku élet tartam ezen simán mulna hogy ha új gép mellet döntök az R50-es va R51-es választásom. -
-
levy1983
aktív tag
Köszi a gyors választ. Nem tudtam, hogy a Celeronok mindig max. sebességen mennek, de most már ezt is tudom. Viszont a procicsere komolyan érdekelne, szóval aki tud valami konkrét, bővebb infót, az ne kíméljen. Én azért tartom valószínűnek, hogy lehetséges, mert az adott notiban minden ugyanaz, csak a proci különbözik, így miért ne lehetne azt később kicserélni PentiumM-re? Persze még nem csinltam ilyet, így ez csak elmélet. Amúgy mi a helyzet Celeron vs. Sempron ügyben? Én a Celeront ''erősebbnek'' tartanám, csak az L2 cache miatt is, vagy tévednék?
-
Zola_
tag
válasz
levy1983
üzenetére
Szia, procicseréról notebookban én még nem hallottam. Gondolom van aki esetleg meg tudja csinálni, de -mint alább is írtam- ez nem az asztali gépek világa, és érdemes itt [link] visszaolvasni, egyben ezekkel [link] a linkekkel kezdeni.
A CeleronM vs PentiumM- ről is sokat olvashatsz ott, de a legfőbb különbség az energiagazdálkodásban van. CeleronM végig maxon megy, PentiumM-ben pedig speedstep van, visszaveszi az órajelet ha nem szükséges, ezért jóval kevesebbet fogyaszt, kb. másfélszer többet bír akkuról, kevésbé melegszik a proci, és a venti is kevesebbet megy. Valamint a cache memória is különbözik 1MB vs. 2MB.
(Először én is CeleronM-et vettem, aztán gyorsan le is cseréltem
)
[Szerkesztve] -
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy rendelkezik-e valaki Z60m-el? Közeljövőben szeretnék notit venni, és egy ilyen után fáj a szívem a legjobban. Tapasztalatokat szívesen meghallgatom, elolvasom. Valamint érdeklődnék, hogy mik a legalapvetőbb különbségek a Celeron és a Pentium M között?Valószínű, hogy most csak egy Celeronos géphez tudnénk hozzájutni, így érdeklődnék,hogy a későbbiek során ki lehet-e cserél a procit Pentium M-re?
köszi: Levi -
sssent
senior tag
A procit dothan-nak hívják nem centrino-nak, de ettől függetlenül teljesítményben nagyjából hozza az említett asztaliét. De nem lehet egyértelműen összehasonlítani őket, mert egész más architektúra - felhasználástól is függ, hogy éppen melyik mennyit nyújt. Ezen kívül fontos a körítés. A lassabb notebook merevlemezek miatt általában a legtöbb notebook lassabbnak érezhető használatban, mint egy nagyjából azonos nyers számítási erőt hozó asztali gép. Ezen jó sok memóriával lehet enyhíteni.
Az intel extreme vga a nevéhez méltón extrém lassú. Irodai felhasználásra tökéletes, de másra már nem nagyon jó. -
zolle
tag
Elmondom mire kellene:
Outsource rendszergazda vagyok, vagyis cégekhez megyek ki rendberakni a rendszert.
Segítene ha bárhova le tudnék ülni, és nem zavarnék senkit, bedugom a kábelt, aztán van net, ilyesmi, saját doksik. Ezen kívül persze otthon kertből netezés, meg ilyesmi, nemtudom erre érdemes-e. -
Zola_
tag
Nna, egyszerre jártunk erre.

A notebook egy más világ, nem szabad az asztali gépek képességeit mindenben elvárni, vagy pedig tényleg nagyon drága mulatság lesz. Cserébe azonban kapsz egy kompakt és hordozható eszközt, ami jó szolgálatot tehet, ha jól is választod ki.
Ha ráérsz olvasgasd vissza a ''Milyen notebookot vegyek?'' topikot az archív részekkel együtt, sok fontos infot tudhatsz meg belőle! -
Zola_
tag
Szia! Proci dolgokhoz nem értek, a vga-hoz sem, de azt tudom, hogy túl sokat nem szabad várni tőle.

Ahogy alább láthatod, csak USB-s port replikátor csatlakoztatható hozzá, dokkoló csatlakozó nincs az ''e''-s gépeken. Az akkudiőben nem tudom, hogy milyen elvárásod van, nekem pl. az R51 szintén 1,7 PentiumM-mel bluetooth dongle-on netezve kb. 3,5 órát megy, de akár 4 órát is bír ha csak a Wordben irogatok, mindezt közepes fényerővel.
Ha nem fontos a DVDíró és a Sulinet, akkor itt egy jó vétel:[link], a 3 év gari, és többek közt a dokkoló csatlakozó miatt is.
[Szerkesztve] -
zolle
tag
Sziasztok!
Én is nézegettem a Thinkpad R50e-t, 1.7es centrinoval.
Egy bugyuta kérdésem lenne, hogy lassabb e szerintetek mint az otthoni gépem (AMD 2600+, 512ram), mert ahogy olvastam a centrinos Pentiumok gyorsabbak mint az azonos órajelű másik procik.
Akksiról mennyit bírhat? Dokkoló mennyi hozzá kb? Az intel extreme vga kari mennyire szar?
köszi
zolle -
sssent
senior tag
Na ez van amikor 1 óra alatt próbálom átfutni az 1 hetes információadagomat
Tehát ez esetben tényleg okos dolog lehet a szervíz. Az a gond, hogy a magyar jogszabályok erősen el vannak maradva az ibm rendszerétől, így tulajdonképpen az ő jóindulatukon múlik, hogy meddig lehet garázdálkodni ilyen alkatrészcserés ügyletekkel, és pontosan hol van az a (jó távoli
) pont, amit már ők sem tolerálnak. -
-
Zola_
tag
Ez igaz, csak neki nem külön vásárolt meghajtója van, hanem szintén két gép között cserél.

Az IBM rendszere gyári kódra pontosan tudja, hogy mit szereltek eredetileg a gépbe, így a később esetleg előforduló garanciális porblémáknál jól jön, hogy papír van az ügyletről. Főleg ha az egyik gépet pl. eladják, mint ahogy én is tettem. -
sssent
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
A külön vásárolt meghajtóra önmagában is kell, hogy legyen 1 év jótállás. Csak akkor érdemes emiatt az adminisztráció miatt szervízbe zarándokolni, ha - ahogy Zola_ esetében is - a gépre még több, mint 1 év jótállás van, hiszen akkor azt érdemes az új meghajtóra is kiterjeszteni.
-
Shadowfax
addikt
válasz
gilfoyle
üzenetére
Lehet, hogy a korábbi hsz-emben nem írtam le világosan: R50e-hez nem használható dokkoló állomás és olyan port replikátor, ami a gép alján lévő dokkoló portot [link] használja, mivel R50e-n ez utóbbi nincs.
Viszont olyan port replikátor természetesen használható, ami USB porton keresztül kell összekötni a géppel - azaz ''USB port replikátor''. Pl. ez is jó, nem muszáj a korábban linkelt Lenovo-s legyen: [link] Persze nyilván van többféle is, nem tudom, neked milyen port hiányzik, ami miatt kell...
Sajnos arra a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy a Linux mit szól hozzá... Ez végülis egy USB-s eszköz, ennek megfelelően kell kezelnie, célszerű valamely Linuxos fórumban megkérdezni.
-
Zola_
tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Igen, ugyanaz a meghajtó, így simán megoldható akár otthon is, ahogy a videon látod! Nálam is ugyanez a csere lett végrehajtva. R51e-ből R51-be ment a DVDmultirecorder, és a combo vissza.
Mivel mindkét gép garis volt, így bevittem az IBM közp. szervízbe. Kb.10 perc alatt ingyen megcsinálták, adtak róla munkalapot, és rávezették a gar.levelekre is, így az továbbra is OK.
Annyi a különbség a két gép között, hogy az ''e'' szériásoknál nincs benne az ultrabay keret a kihúzó mechanikával, ezért pl. egy kicsit lötyög is bennük az optikai meghajtó, de belül a csatlakozók ugyanazok.
[Szerkesztve] -
Egy kérdés a Thinkpad optikai meghajtókkal kapcsolatban.
-Adott egy Thinkpad R51 egy ultrabay enhanced dvd olvasó/cd íróval. Ezzel semmi gond fél perc alatt kivehető a meghajtó.
-Adott egy R50e/R51e gép amiben egy DVD író van. Itt a gyári weblap szerint a dvd író rögzítve van és csak a gép szétszerelésével cserélhető.
Az R50e/R51e notikban is ultrabay enhanced dvd író van? Ha kiszerelem a következő videó szerint: [link] az író simán betehető az R51 ultrabay enhanced soltjába? -
Shadowfax
addikt
-
gilfoyle
őstag
Az R szériához létezik dokkoló?

-
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Azt azért nem várnám, hogy laptopinfo egyedi darabjainál olcsóbban adják, de egy usanotebook árszint alatt már valóban kedvezményes lenne.
Egyébként az a teljesítmény nekem is felesleges (jelenleg), de a minőség és a méret miatt tény, hogy már csak T szériásra váltanék az R51-ről.
-
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Egyébként ezt a verziót szerintem nem fogják a cégnél adni senkinek, mert felesleges oda szinte ekkora teljesítmény. Putty-ot futtatni meg SAPGui-t elég kisebb is.
Vannak már T60asok nálunk csak Core Solo-val.
Na lassan off topic leszünk mert ez már nagyon el T-sedett itt
-
Shadowfax
addikt
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Csak akkor lesz érdekes a dolog ha 1x úgy döntenek hogy kapunk cégeset
Ezt eladod Zolának 250-ért.

-
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Ha addig írja a honlap garit, akkor az tuti rendben van. Gondolom gar.papírt nem adtak hozzá, de ezen az áron asszem belefér így bő egy hónap eltéréssel a vásárlás+3évhez képest.

Nekem pl. fél év eltérés van a honlapi gar.idő és a gar.levélen lévő vásárlási dátum között, így az utolsó hónapokban csak a papíron igazolható.
(Lenovosokat csak azért kérdeztem, mert fura, hogy IBM dolgozóként magánúton vagy kénytelen gépet venni, mert úgy jobb ára van...) -
bundee_rbk
csendes tag
Köszönöm. Hát remélem így lesz. Igazán kiváló masinának túnik, talán sok évig még

Hát nem gondoltam hogy sikerül megkaparintani
A Lenovosoknak???
(elvileg 2db volt mikor én beléptem a boltba)
Ez a gari érdekes, de remélem rendben lesz, bár ne legyen rá szükség. IBM warranty csekker szerint 2009-05-ig van rá. -
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Hmm... Én csak fél hatkor vittem el, mert 1 órát késett a vonatom fel Pestre

Hát eddig tetszik a masina, nagyon. Rettenetesen kézreálló, fantasztikus biztonsági és kényelmi funkciók, húha, azt se tudom mit nyomozzak rajta hogyan hol mi merre, annyi az újdonság.
Az első felismerés, amit az ember nem is gondolna: asztali gépnek is ki van találva rendesen. Bal oldalon 1 usb, VGA, lan, modem csati, jobb oldalon a dvd és 2 usb. Oldalra fordítva a bal oldal pont hátrafelé néz, így semmi kábel nem árválkodik desktop használat esetén külső monitorral. Az ember nem is figyelne fel ilyen apróságokra elsőre.... pedig nem is akkora apróság.
Viszont a 512M ram kicsit kevés lesz ide asszem. Így alapból is vagy 470-et zabál az előtelepített szoftverekkel (amik egyébként nagyon hasznosnak bizonyulnak). Úgyhogy asap (vagy inkább as soon as I will have free money for it
bele kéne dobni még 1 gigát mellé...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Azért csak megvetted a best buy-t.
Sztem sose fogod megbánni, sok örömöt hozzá!
A Lenovosoknak mesélted már?
Csodálkoztam, hogy majd egy hétig árulták. (persze nem tudom, hogy mennyi volt belőle) -
Shadowfax
addikt
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Gratula!
Majd írj légyszí' egy rövid kis élménybeszámolót! 
Tegnap fél négykor már elvitték az utolsót is (a honlap szerint). -
törölt tag
Valaki botlott már ultrabay-s külső keretbe, amit firewire vagy usb 2.0-án lehetne a gépre kötni? A dvd-írót szeretném belehelyezni, és rákötni vele az asztali gépre.
-
bundee_rbk
csendes tag
Húha, most látom, hogy van egy másik alternatíva...
[link]
Ha már ennyit szánok egy gépre, lehet érdemes lenne ezt is meggondolni, végülis mindig érdekelt hogy milyen lehet egy Apple, meg az OS X. Meg ha úgy jön erre már Windows is simán rámegy. Csak hát az az Intel GMA950....
Nem is tudom....
Aktív témák
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Thinkpad P16v Gen1 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, RTX 4070Ti Super, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

alazs

, bár a sima Lenovo nem tánik rossznak.

) pont, amit már ők sem tolerálnak.