Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Olyankor elég gyorsan leesik jópár százalékot (nem valami fényes az akkus üzemidő ), mittudomén, 5-öt, 20-at, aztán már rá is tölt, aztán két nap múlva megint.
Ja, vagy úgy. Nekem nem esik olyan gyorsan a töltöttségi szint, ezért javasoltam a 90%-ot, de a leírásod alapján valóban megfontolandó a 30-40%-os töltési küszöb. -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1898 üzenetére
Ez az, hogy nem nagyon ritkán, de csak rövid ideig szoktam akkuról menni. Olyankor elég gyorsan leesik jópár százalékot (nem valami fényes az akkus üzemidő
), mittudomén, 5-öt, 20-at, aztán már rá is tölt, aztán két nap múlva megint. Asszem lenyomom 30-ra, úgy max hetente egyszer kell rátöltenie. Nagyon pici az esélye hogy pont hosszabban kelljen, és épp ne legyen nálam a tápja.
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1896 üzenetére
Oh bakker. Köszi. Pedig kutakodtam a Power Managerben, de ott nem is kerestem, mit keres egy ilyen beállítás a karbantartás pont alatt? Na mindegy. Az élettartam-optimalizált threshold szerinted jó dolog, vagy érdemesebb kézzel lehúzni a százalékot? Akksiról csak rövid ideig, percekig szoktam használni, meg akkor veszít egy-egy százalékot ha hamarabb húzom ki a tápot mint ahogy végezne a hibernálással, hosszabban csak elég ritkán.
-
Yaye
őstag
Más. Valahol olvastam itt a PH-n hogy valaki átállította az akksi töltési határértékét 95%-ról vhová 50% környékére, hogy sokkal ritkábban töltsön rá. Talán épp itt a thinkpad topikban de most nem találom
Tudja vki mivel, hogyan lehet ezt megcsinálni? -
Yaye
őstag
Ha nem haragszol, belekotyognék én is. Az R60 mért nem jó? Rollcage-es, van 15'' 1400x1050 kijelzővel, és elég izmos hardver lehet benne, jóval olcsóbban mint egy T-ben. Van egy időnként a kezeim között és igen jó benyomásom van róla. T60-at még nem láttam, viszont a magam T43-ával összehasonlítva az R méretre kb 5 mm-el vastagabb, amúgy ugyanakkora és nem is nehezebb, masszivitásra, merevségre, összerakottságra fikarcnyival sem tűnik alábbvalónak, felszereltsége viszont adott összegért sokkal jobb. A kijelzőjének a betekintési szögei nem olyan jók mint a T IPS paneljának, de ez legyen a legnagyobb bajom. A fentiek fényében én az első adandó alkalommal (reményeim szerint nem is sokára!) le fogom cserélni a T-t egy jól fölszerelt R60-ra!
Az egyetlen szívfájdalmam a T43 gyönyörűséges asszimetrikus éles-szögletes burkolata lesz, ami az R60-on már szinte egészen legömbölyödött (csak a kijelzőfedél őrzi a klasszikus fekete hasáb formát).
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
hali
ibmeknél a rejtett partíción pontosan mik vannak?
mennyit foglal?
ki lehet írni?
le lehet törölni?
-mert: xpt kiírnám, úgyse kell. driverek vannak NETen.. -
-
user01
aktív tag
A ThinkPadek a legmegbízhatóbb notebookok:
[link] -
Shadowfax
addikt
válasz
Akheron #1878 üzenetére
Ha gondolod, írhatsz néhány sort arról, hogy mennyire tartod valószínűnek, hogy tényleg összejön a fenti gép, a fenti áron. Mert egy kevés félelmem még nekem is van ezzel kapcsolatban.
Ööö... valahol az adatlapomon írva van, hogy jövőbelátó vagyok?
Egy dolgot érdemes tisztáznod, ha külföldről veszel HP-t: elfogadják-e itthon is a garilevelet, vagy sem. PeterkeT vagy xcbiker biztos tud segíteni ebben. -
mizu_
tag
Sziasztok!
A ThinkPad 770z-mbe szeretnék új winchestert. Tudja valaki, hogy beletehetek-e 32GB-osnál nagyobbat? -
Akheron
senior tag
válasz
Shadowfax #1873 üzenetére
Főként az ár/érték arányra céloztam volna.
Akinek teljesen merev elképzelései vannak a vásárolandó gépről, annak nyilván nincs sok mozgástere, de ha valaki a kínálathoz tudja igazítani egy-két szempontból az igényeit, az sokat megtakaríthat ezzel; úgy láttam legalábbis.
Kisebb felbontású képernyővel és valamivel kisebb HDD-vel, de jobb VGA-val például van 300-ért renew HP nc8430 a Notebookstore-nál, illetve szintén 300-ért renew nc6400 (igaz, gyengébb VGA-val és szintén kisebb HDD-vel, de ez már WXGA+-os, és mégiscsak 14,1-es).
Igazából ami a mondandóm lényegi része lenne: úgy tűnik, hogy (külföldi) HP gépekkel jóval többen seftelnek bolton kívül, mint ThinkPad-ekkel.Kaptam például egy 310 ezres ajánlatot egy ilyen új, német nc6400-ra: T7200, 2 GB, 100 GB 7200 RPM, X1300 512MB, magyarra cserélt billentyűzet; és elvileg valami 3G cucc is van benne. A képernyő ugyan csak WXGA, de jó lesz az (több napja tesztelem ezt a felbontást, és a kezdeti elképzeléseimmel ellentétben simán elférek rajta). A tervek szerint szerdán megvásárolom a gépet - majd megírom, hogy örülök-e.
Ha gondolod, írhatsz néhány sort arról, hogy mennyire tartod valószínűnek, hogy tényleg összejön a fenti gép, a fenti áron. Mert egy kevés félelmem még nekem is van ezzel kapcsolatban.
-
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1876 üzenetére
Csináltam gyorsan egy kis fejszámolást, és rájöttem, hogy még a 14,1''-os T-n 1400x1050-ben is nagyobbak a pixelek mint az 1680x1050-es 15,4''-os Z-n. A 14-es T meg egy kicsivel olcsóbb, mint álmaim netovábbja, a 15''-os T60... Lehet mégis inkább T lesz, mint Z. Ha megveszem a létező legjobban összerakott noteszt, legalább nem kell azon agyalnom, hogy mi lett volna, ha.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Akheron #1872 üzenetére
Én is azt a 407-410 körüli z61m-et terveztem megvásárolni, amit belinkeltél, de végül meggondoltam magam. HP-ból ennél jóval kevesebbért lehet kapni hasonló konfigurációjú nc-t a renew és egyéb programok keretében,
Egy ilyet linkelnél ide?Ami az említett Z61m-mel felvenné a versenyt az nc-k közül, az egy nc8430 : [link] szintén WSXGA+ felbontással, picit gyengébb procival és kisebb vinyóval: 479.988 Ft - EGY év garanciával (renew program).
Csak az nx sorozatoknál kapsz kedvezőbb árat, csodák nincsenek. -
Akheron
senior tag
Én is azt a 407-410 körüli z61m-et terveztem megvásárolni, amit belinkeltél, de végül meggondoltam magam. HP-ból ennél jóval kevesebbért lehet kapni hasonló konfigurációjú nc-t a renew és egyéb programok keretében, és annál legalább nem kérdéses, hogy tulajdonképpen milyen ''besorolású'' termékkel van dolga az embernek. Elviekben néhány nap múlva meg is lesz a gépem, de ez itt már erősen off.
-
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1870 üzenetére
Hát ez bizony nem könnyíti meg a döntést. Ráadásul ez igazából kiderült a honlapról is. Jó lenne valaki, akinek már mindkettővel volt dolga. A T egyébként nem csak a szilárdság miatt CFRP, hanem a súly miatt is, meg hogy vékonyabb legyen. Nekem meg az nem számít annyira, így a 2x olyan vastag ABS is jó lenne.
Sajnos a Z-nek nincs olyan egyértelmű besorolása, mint az R-nek vagy a T-nek.
Bár álmaim netovábbja egy T, mégis azt hiszem, inkább maradok a Z-nél, pénzügyi és egyéb józan megfontolások okán. -
Shadowfax
addikt
Szóval a Z úgy tűnik többet nyújt kevesebb pénzért, viszont nem tudom, mennyire strapabíró a legendás T sorozathpz képest.
Nehéz kérdés. Egyrészről a Z sorozat csak 2005 szeptemberétől van, ezalatt nem gyűlt össze olyan sok tapasztalat (vagy mind pozitív, ezért nem tudunk róla), másrészről a T sorozat számos extráját tartalmazza (pl. Roll Cage váz, Active Protection, stb.), tehát valószínűleg ez is egy jó, megbízható kis masina. Bár azt meg kell említsem, hogy a Z sorozatnál a fedlap nem minden esetben titánium-magnézium ötvözet, mint a T-nél (modellje válogatja). Illetve belül a műanyag részek a T-nél CFRP (szénszálas műanyag - erősebb és könnyebb), a Z-nél ABS műanyag (de ez is ütésálló).
Remélem, ez segít a döntésben. -
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1868 üzenetére
Az usanotebookot is neztem már. Ami alapfeltétel lenne, az a nagy felbontás (1400x1050 vagy ugye 1680 a Z-nél) és a nagy kijelző (15'' a T-ből vagy 15.4''-es Z). A 15''-os 1400-as T az meg ugye jó drága...
Hurcolászni leginkább autóval, szóval a súlykülönbség nem számít, viszont a tartósság igen. Egy ilyen notesznek vagy 5 évig ki kellene szolgálnia, max egy memóriabővítést kapna valamikor.
Szóval a Z úgy tűnik többet nyújt kevesebb pénzért, viszont nem tudom, mennyire strapabíró a legendás T sorozathpz képest. -
Shadowfax
addikt
Én igazából azon filózom, hogy megér-e egy hasonló felszereltségű T-s modell 120e -el többet.
Ezt Neked kell eldöntened. A T sokkal kisebb, vékonyabb, könnyebb, tehát ha mindennapi hurcolászásra szeretnéd, akkor mindenképp T60. Mondjuk ez itt hasonló felépítésben: [link] csak 60e-rel drágább. De ha Neked a szélesképernyős jön be, akkor vagy vársz, míg a T-ből is lehet kapni ilyet nálunk, vagy go for Z61m.
Esetleg még itt nézz egy árlistát: [link] -
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
Hardveres segítség kellene nekem. Van egy R51-es gépem, ma vettem észre, valami történt vele és a bal hátsó csücskéből letört egy pici darabka. Most vagy ennek a következményeképp, vagy azért tört már le, mert a bal hátsó fém zsamér elkedett mozogni ott ahol a gépházhoz van rögzítve. Vajon mihez lehet ez a fém ott belül rögzítve és mekkora bontással jár hogy ezt újra megerősítsem? Egyáltalán meg lehet ezt csinálni? -
supesz
aktív tag
Mit tudtok erről? Ajánlja ezt valaki? Hideg-meleg? [link]
-
guest666
aktív tag
R51e lapimon Xp SP2 van, az összes drivert felraktam az IBM (Lenovo) honlapról, és mégsem kezeli az USB 2.0-t csak az 1.1-et.
Mi lehet a megoldás?? Valakinek ugyanez a hiba volt R50e gépen ha jól emlékszem.. van valami egyszerű megoldás, vagy írjak a Lenovonak ? -
Shadowfax
addikt
válasz
szilvaspet #1861 üzenetére
Az nem nyolc, hanem 9 cellás - és belemegy. [link]
Az optikai meghajtó helyére viszont nem tudsz plusz akksit betenni R50e-nél. -
szilvaspet
tag
Üdv!
Ugye jól gondolom, hogy az r50e-be is belemegy az IBM csodás nagy kapacitású akksija a 8 cellás, 6600mAh-es akku?
köszi
Peteke -
gattodire
csendes tag
válasz
Shadowfax #1858 üzenetére
Kérdeznék is valamit, rögvest.
Egy dolog kivételével teljesen elégedett vagyok a géppel. A hangminőség mehökkentően vacak. Nem audigy-hoz mérve, hanem az asztali gép AC97 hangjához képest.
Gyengébb, rettenetesen torzít, és dobozos a hangzás. Honnan ez a difi az elméletileg azonos hardverek között??? Driver frissítés? Ha igen, milyet: official IBM, vagy a legújabb Realtek is jó lesz?
üdv : gattodire -
gattodire
csendes tag
válasz
Shadowfax #1856 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Irónikus, hogy eltévesztettem a topikot a kérdésemmel, a sors meg helybenhagyta a tévedést.
Végül is egy r50e mellett döntöttem (ugyanannyiért).
Jó formában van, karcolás szinte semmi nem látható rajta. A hardver minden eleme átment a teszten, és még van rá egy hét csere garancia.
Azt hiszem jó döntés volt. Remélem! -
Shadowfax
addikt
válasz
gattodire #1855 üzenetére
Hogy őszinte legyek, én nem rajongok a T30-ért... Asztali proci van benne, melegszik nagyon (az idle hőmérséklet 45-50°C körüli, de ha kicsit terheled, akkor 80°C fölött is lehet...) - ennek megfelelően a venti is elég gyakran jár, az akksiidő kevéske. Ráadásul elég gyakori, hogy hibás az egyik memória slot.
Vagy T23-mat nézegess, vagy T40-et. Szerintem. -
gattodire
csendes tag
Köszönöm!
(Közben nekem is leesett a manualból, csak a leírásnál nem volt egyértelmű)
Konfig:
IBM ThinkPad T30 , 14, 1 1024x768 XGA TFT , 1. 8GHz Intel Pentium 4 , 256Mb RAM , 40Gb HDD , Optikai meghajtó DVD- ROM , Ati Mobility Radeon 7500 16Mb , Hálózat 56k modem, 10/100 Ethernet , Portok USB, LPT, Com, VGA, S- video Számlával és Garanciával! (3 hó szervíz) ! Akkumulátor 2 óra (gondolom cserélt), magyar bill.
A hivatalosan kiadott típusok között volt ilyen konfig. Ezért tippelem ''bontatlannak''.
Leginkább munkához kellene, játszani nincs szándékomban rajta.
Hasonló tudású minőségi gépet nem nagyon láttam ilyen árban. (amit igen azt elkapkodták.) -
Shadowfax
addikt
válasz
gattodire #1851 üzenetére
Megérhet ennyit, de ehhez kellene tudni a pontos konfigot.
A support szerint DDR memória van benne, de bővítési lehetőségnek SD RAM-ot írnak!!!??
Nincs ellentmondás: a T30-ba ez a memória jó: PC2100 266MHz Double Data Rate (DDR) Synchronous DRAM (SDRAM), front side bus clock frequency 133MHz x 2, non-parity, 200-pin SODIMM. -
gattodire
csendes tag
Uhh. És egy fontos kérdés. (sorry a duplázásért)
A support szerint DDR memória van benne, de bővítési lehetőségnek SD RAM-ot írnak!!!??
Lehetséges ez, vagy csak félreértem?? (512MB-ra bővítenék) -
gattodire
csendes tag
Sziasztok!
Mint IBM fan, de árakban tájékozatlan user, kérdem!
Jó ez az ajánlat?
IBM ThinkPad T30 (nem buherált belső ránézésre) 3 hónap garival (szervíz).
79000 ft -
BiriBum
őstag
R60-asa van valakinek? Milyen a masina?
-
taratis
csendes tag
Ezúton kívánok (ha megkésve is) boldog új évet minden fórumozónak
És szeretnék köszönetet mondani Mindenkinek, hogy végül sunyinetre (BP) Thinkpad-et vásároltam 3 hónappal ezelőtt, sok hasznos tanácsot kaptam itt (meg remélem fogok is.
Párommal maximálisan elégedettek vagyunk vele (R50e), gyakorlatilag azóta be sem kapcsoltuk az asztali gépet, erről ennyit... -
Sipi
addikt
válasz
Gogolak #1837 üzenetére
Ha elolvasod a linkelt doksit, kiderül, hogy a C:-nek semmi köze a rejtett részhez. Fura is lenne, hiszen onnan bárminemű oprendszer nélkül is helyre lehet állítani a gépet...
Az Access IBM gomb a firmware-be van ''égetve'', egyszerűen bootolja a rejtett részt, illetve újabb gépeken az azon lévő speciális boot image-et.
Akkor még az lehet, hogy a PQMagic leszedte a boot-flaget a rejtett részről, vagy a típusát másra tette.
Sipi -
Lenovo
tag
válasz
Gogolak #1839 üzenetére
''Nem értem különben miért kell ez a rejtett partíciós nyavaja...
Miert nem lehet egy WIN Cd t adni, meg egy driver cuccot es kesz...''
Mert a felhasználók igen jelentős része elveszítette a CD-ket és utána az új készletért ment a ''brusztolás''. Ezt nem lehet elhagyni!(A driverek meg úgy is elavulnak, az interneten mindig ott a legfrissebb.)
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
Gogolak #1839 üzenetére
Nem igazán értem ezt az állandó problémázást (nem csak részedről) recovery cd ügyben. Az első telepítés után azonnal meg lehet csinálni magadnak a recovery disc-eket, és pont ugyanott vagy, mintha megkaptad volna őket a csomagban. Pofonegyszerű művelet, ha valaki erre nem képes, az nem a lenovot minősíti.
Ezen kívül ott van a géped alján az a windows matrica, az azon található kulccsal bármilyen xp prof. telepítő lemezt használhatsz, ha magad szeretnél windowst telepíteni. Ez egyébként akár hasznos is lehet, hiszen így magad válogathatod ki, hogy milyen thinkpades alkalmazásokat szeretnél használni, és ezekből rögtön a mindenkori legfrissebb verziót telepítheted, nem a gyári állapotról (ami úgysem aktuális már talán vásárláskor sem) kell mindent frissítgetned. Ezeknek az alkalmazásoknak (és drivereknek) az összegyűjtése és telepítése is egészen fájdalommentes a System Update nevű cuccal.
És a legtisztább, ha az ember gondolkodik, mielőtt őrülten partícionálgat. -
Gogolak
tag
Feltettem egy sima boot managert es az tudja bootoltatni a rejtett particiot.
Indul a recovery az Ibm gomb nelkul.
Szerintem a C -n van az a progi ami kezeli az IBM gombot, es en azt megsertettem
HA szukseg lesz ra akkor csak felnyomok egy boot managert es kesz...
Szerintetek, a mircrosoftol en nem kaphatnam el a sajat Windows verziomat CD -n? -
Sipi
addikt
válasz
Gogolak #1834 üzenetére
Ha nem indul el semmi bootnál az Access IBM gomb nyomogatásával, akkor alószínűleg sérült vagy nem létezik a rejtett rész.
Bootolni nem biztos, hogy annyira egyszerű, Windows-ból nem tudom, meg lehet-e oldani.
Az újabb ThinkPad gépeken ez valójában nem is egy rejtett partíció, hanem egy rejtett rész, s ebben ún. boot image-ek vannak. Miután elindul a beépített minimalizált oprendszer, egyes ''programok'' valójában ezeket a még rejtettebb kis apró rendszereket bootolják.
Szervízben vissza tudják állítani a rejtett részt. Akkor is visszaáll, ha teljesen letörölsz mindent a vinyóról, és őgy állsz neki a recovery-nek.
Illetve mintha lenne még egy mód a recovery rész visszaállítására, de úgy emlékszem, ahhoz bűvészkedni kell.
Sipi -
Gogolak
tag
JA, meg hogy most helyre allt a gep, az access IBM gomb startnal, meg mindig nem inditsa el a recoveryt!
Na mindegy!
Majd a Cd rol nyomom legkozelebb gyari allapotra.
Lehet olyasmit csinalni, hogy valami boot managerrel kivalasztom a rejtett particiot, es akkor az fog bootolni (a recovery) ?
Mintha az is egy renszer lenne? -
Gogolak
tag
Sziasztok!
hogy tudom ugy ujrtenni a rendszert, hogy valahogy ki tudjam valasztani mit tegyen fel hozza
(recoveryvel).
Engem nagyon zavar a Symantek anti virus.Szerintem nagyon lassitja gepem, meg ha le is instalalom, az mar nem ugyan az.
Mar egyszer tettem ujra, de akkor sehol nem lattam hogy hol lehet ''customizalni''ezeket a progikat.
Koszi!
Udv! -
Gogolak
tag
-
Sipi
addikt
válasz
Gogolak #1828 üzenetére
Ha minden igaz, tökéletesen, és a lehető legdurvábban kinyírtad a géped tartalmát. Zárójelben azért gratulálok, hogy - bár a legveszélyesebb műveletet végzed - soha nem mentetted el a recovery settet. Azt sem igazán értem, a C: _előtt_ miért turkáltál bármit is? A C: ELŐTT van a rejtett rész, benne a recovery-vel, ergo most úgy néz ki, mintha direkt azt akartad volna tönkretenni...
Ha nagyon fontos dolgok vannak rajta, talán a fórumon említett cuccal vissza lehet hozni ezt-azt, de lassú és macerás. (Főleg, hogy kell hozzá valami hely, ahová másolod a kinyert adatot, de jelenleg a gépedben nincs írható partíció.)
Be kell szerezned a gépedhez tartozó recovery médiát, leszedni minden partíciót. Úgy emlékszem, ha teljesen pucér gépen kezdesz erről visszaállítást, érzékeli, hogy a rejtett rész sincs meg, így azt is visszaállítja, valamint az eredeti oprendszert is.
Ennek beszerzését a hivatalos szervízben is megejtheted (ott a rejtett részt is rápakolják), vagy ha találsz ilyen géppel rendelkező fórumtársat, tőle elkérheted.
Nálam okosabbak meg tudják mondani, esetleg jó-e másfajta gépé neked, vagy hogy mekkora eltérés lehet a típusban, amit még használni tudsz.
Sipi -
Gogolak
tag
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
El B@am a Gepemet!
Az r51e men akartam volna felszabaditani helyet a c particio elott, hogy fel nyomjak egy masik op rendszert,de a PQ magic feluton a munka kozbe valami hibat jelzett, es azota nem indul a regi eredeti WIN em.
Ez meg nem is lenne akkora gond , mivel ott az IBM kek gomb.
NA most az a problema, hogy az nem mukodik!
Mukodik, de csak a BIOS ba valo belepest , meg a Boot valasztast mutassa ki.
Nyoma sincs a sistem recoverynek!
Kerlek segitsetek!!
Mivel nem gondoltam hogy ijesmi tortenhet, mivel ezerszer csinaltam mar a regi gepemen, nem mentettem el se a Drivereket, se az Egesz recoveryt DVD re!En huje!!!
Mit tegyek most????
A Windowsom eluszott?
Felnyomjak egy masik Windowst?de nincsenekmeg a Driverek se.
Elinditottam csak felig egy masik XP installt,lassa a rejjtett particiot, meg a masikat is, amin azt irja ki hogy ures, es muszaj formatalni.Nem csinaltam meg semmit!!!
HELP!!!!!!!!! -
Gogolak
tag
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
El B@am a Gepemet!
Az r51e men akartam volna felszabaditani helyet a c particio elott, hogy fel nyomjak egy masik op rendszert,de a PQ magic feluton a munka kozbe valami hibat jelzett, es azota nem indul a regi eredeti WIN em.
Ez meg nem is lenne akkora gond , mivel ott az IBM kek gomb.
NA most az a problema, hogy az nem mukodik!
Mukodik, de csak a BIOS ba valo belepest , meg a Boot valasztast mutassa ki.
Nyoma sincs a sistem recoverynek!
Kerlek segitsetek!!
Mivel nem gondoltam hogy ijesmi tortenhet, mivel ezerszer csinaltam mar a regi gepemen, nem mentettem el se a Drivereket, se az Egesz recoveryt DVD re!En huje!!!
Mit tegyek most????
A Windowsom eluszott?
Felnyomjak egy masik Windowst?de nincsenekmeg a Driverek se.
Elinditottam csak felig egy masik XP installt,lassa a rejjtett particiot, meg a masikat is, amin azt irja ki hogy ures, es muszaj formatalni.Nem csinaltam meg semmit!!!
HELP!!!!!!!!! -
Gogolak
tag
Boldog Uj Evet Kivanok minden ThinkPad-barátnak !
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
Gogolak #1822 üzenetére
Az openHCD (ohcd) az a régi USB szabvány. UHCI kellene.
Ha nincs, akkor nincs a gépben. Sorozatszám alapján, ha a fórumon is rákeresel, lelsz linket IBM-es oldalra, hol ellenőrizheted, mi van a gépben.
Vagy pedig van benne, de mint mondtam, csak az SP2-es XP ismeri! Ha nincs fent SP2, akkor driver kell hozzá. Mindegy, IBM-es vagy sem, ez a része standard Intel chipset, bármelyik cég driverét használhatod.
Sipi -
Gogolak
tag
HI!
nekem nincs olyan hogy high speed USB...
Megcsinaltam amit mondtal akkor is ugyanazokat visszanyomta
: - standard enhanced PCI to USB controller
- standard openHCD Usb host controller
- USB root Hub
Es bemyomtam egy 2.0 as pen drivot es ugyan az...
Az IBM standard USB drivereket kell hogy hasznaljon? -
Sipi
addikt
válasz
Gogolak #1820 üzenetére
Ha Windowx XP-d van SP2-vel, az tudja kezelni a 2.0-ás USB szabványt. Egyébként külön driver kell hozzá.
Eszközkezelőben meg tudod nézni, az USB hubok között egy rakás kb. egyforma van, és egy ettől elütő, hispeed, vagy hasonló névvel. Ez lenne az USB2 hub.
Az XP-nek van egy olyan nyűgje, hogy ha telepítés után USB2-es portba USB1-es készüléket dugsz, visszaveheti a portot 1-esre. Legegyszerűbb úgy megoldani, hogy MINDEN USB-s eszközt törölsz az Eszközkezelőből (egyszerűbb, mint mazsolázni), majd hagyod, hogy megtalálja őket. Ezután egy USB2-es eszközt dugj be valamelyik dugóba.
Sipi -
Shadowfax
addikt
Nos, milyen Energiagazdálkodási sémát használsz? Ui. ha valamelyik sémánál pl. az van beállítva, hogy 25 perc tétlenség után standby, 30 perc után hibernálás, s Te mondjuk 10 órakor hibernálod a gépet, majd 1 óra múlba felébreszted, akkor a Windows azt gondolja, hogy most 1 óra tétlenség volt (ergo több, mint 30 perc) tehát goto hibernálás again.
Tanács: az összes általad használt energiagazdálkodási sémádat (akkus is!) úgy állítsd be, hogy a ''standby'' és ''hibernate''-nél a ''soha'' legyen - így saját magad teszed készenlétbe vagy hibernálásba, s éleszted fel, s a Windowsnak se kavar be a dolog. -
BluEyes
őstag
Hello Topic!
Gyorsan kéne válasz a kérdésemre, mert kb. 1 órám van dönteni:
Mennyire éri meg a Thinkpad R51e (1,5 Cel M, 256 Mb, 40 Gb, x200, wlan, dvd-író)
120 ezerért Sulinetben? Ez a legendás IBM minőségű cucc, vagy már Lenovo-s? Az ellenfél egy HP, azt ismerem, de drágább 35K-val. Elfogulatlan véleményeket várnék SoS. Very thx -
Gogolak
tag
Sziasztok!
Letezik az hogy az R51e Notimon USB 1 es csatlakozo van?
Ranyomtam USB 2.0 kulso hardot, es ugy masolt mint a USB 1 el.
En ugy tudtam hogy 2.0 as.
Elore is koszi!
Udv -
ALI_G
veterán
up
-
ALI_G
veterán
Olyan bajom van az R51-emmel, hogy ha készenlétbe vagy hibernálásra rakom és utána elindítom akkor elindulás után ismét végrehajtja a leállást-->készenlét v. hibernálás attól függően melyikben volt.
ezt miért csinálja? nagyon idegesít. -
ALI_G
veterán
Ő is IBM-et használ:
bocsi -
taratis
csendes tag
válasz
vah-vah #1808 üzenetére
DDR SDRAM, PC2700, erre kell szerintem leginkább figyelni, ha nagyobb a frekvencia, nem gond, csak nem biztos, hogy kitudod használni (lsd. 166 MHz jelenleg) és többe is kerül. Én Kingstont vettem élettartam garanciával, de úgy voltam vele, hogy a gép ennyit minimum érdemel
Megy, mint a szélvész
A lényeg, hogy ott, ahol veszed, helyben szereljék be és próba. Ha gond van, akkor egyből csere és megspórolsz egy utat idegeskedés mellett.
-
vah-vah
csendes tag
válasz
taratis #1807 üzenetére
kösz!
az aida ezt mondja:
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Hyundai HYMD532M646CP6J
Sorozatszám FFFF0662h
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2700 (166 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.0 (7.5 ns @ 133 MHz)
akkor most milyet érdemes vennem? mire figyeljek ami fontos lehet az optimális működéshez? -
bocX
tag
sziasztok! thinkpad r50e notival az a szitu, hogy hogy van rajta az a funkció hogy a betűk helyett számokat ir pl k helyett 2est, valszeg ilyen numerikus funkció! na most olyanokat irkál a gép, és kérdés: hogy lehet visszaállítani rendes billentyűmódra, mert igy képtelenség használni.
ha tudtok segíteni pliiiiz, nagyon fontos lenne!
előre is köszönöm szépen! -
vah-vah
csendes tag
sziasztok!
memóriát szeretnék bővíteni r50e gépembe. hogy tudom legegyszerűbben megnézni hogy jelenleg milyen típus van benne, azonkívül hogy 256MB? (pl. pcdoktorral próbáltam, de nem sikerült bővebbet kifürkésznem...) hol érdemes memóriát venni? -
Shadowfax
addikt
válasz
#90996736 #1800 üzenetére
ugye jól látom hogy ezen a képen egy R50-es van ? (azokon nincs tapipad)
A képen egy R60e van.Ezen sincs tapipad, ahogy az ''e'' végűeken általában.
(Én speciel jobban szeretem a pöcökegeret, a touchpadot ki is kapcsoltam.)
nekem az ilyen kategóriás notik között ez egy best buy-nak minősül. valaki megcáfolná ezt? olyan keveset látok itt (bocs, egyet sem ... ) hogy kételyeim támadnak.
Szerintem is nagyon jó vétel ebben az árkategóriában, ha a megbízhatóság, jó support és szervíz a fontosak számodra, s nem az überbrutál VGA.
- ilyen kijelző (XGA 1024x768) van más (R50/R51/-r52 stb) Lenovo (IBM) notikban is? szubjektív véleményeket kérnék hogy mennyi lehet a minőségromlás ha ennél (natívnál) nagyobb felbontást állítok ve, kb mit tapasztalhatok? (pl PH! olvasásakor a karakterek mennyire lesznek pixelesek, mosódottak ... stb)?
Natívnál nagyobbra nem tudod állítani a felbontást, csak kisebbre (pl. 800x600-ra).
Sajnos látszani fog a minőségromlás a képen, ez a TFT panelek sajátossága, nem márka- vagy notifüggő dolog.
Előfordulhat hogy ez a Lenovo és ez az R60e hasonló üzemidőkkel rendelkezik (4+ óra)?
Nem. Ehhez a Thinkpadhez gyárilag 5,2 óra, a Lenovo N100-hoz 3 óra akksis üzemidőt írnak.
Ha engem kérdezel, a két gép közül gondolkodás nélkül a Thinkpadet választanám.
Aktív témák
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Új Dell XPS 15 9530, 15.6" FHD+ IPS, i7-13700H, RTX 4060, 16GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3530
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest