Hirdetés
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
levy1983
üzenetére
Szerintem nem lehet egyszerű módon. A rejtett partíción van pl. maga a Rescue and Recovery, ez végzi a visszaállítást. Emellett pedig külön csomagokban a Windows részei, a driverek, frissítések. Kézzel macerás lenne ezt előállítani. De ha az IBM/Lenovo oldalain keresgélsz, valószínűleg találsz olyan gyári eszközt, ami ezt lehetővé teszi.
Egyébként a RescRecovery képes full backupot csinálni, ami a teljes rendszert elmenti. Mindent. Ezt kiírod DVD-re (illetve többre), és erről bármikor kérhetsz teljes rendszervisszaállítást az R&R-rel.
Rejtett RR: úgy vettem észre, az RR telepítésének első fázisa az, hogy legyalulja a rejtett partíción lévő példányt, és telepíti az újat. (Valószínűleg azért ilyen iszonyatos a mérete, mert egy komplett, kiherélt Windows-t is tartalmaz a recovery futtatásához.) Amit tapasztaltál, mondhatnám, természetes: telepítetted a magyar RR-t. Erről többeknek kiderült, hogy kizárólag angolul beszél, ezért váltott át a tiéd is erre. (Az eredeti németet ugyanis letörölte.)
Sipi -
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem a magyar XP-met a notimra, régit leformatáltam. Kérdezném, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy a rejtett partícíót is letörlöm és helyette létrehozok egy általam kreált (nagyobb méretű) rejtett partíciót, amire az új magyar WIN XP-m beállításait mentem le. És ha igen, akkor hogyan?
köszi, Levi
shadowfax: OK, köszi. Nekem meg az a gyanúm, hogy csak akkor lesz magyar, ha az eredetileg feltett R&R is magyar a rejtett partíción. Ezért is akarnék egy saját készítésű rejtett partíciót. Amúgy érdekes, hogy nekem ugye német volt minden, és a magyar XP-re rátettem a magyar R&R-t és a rejtett partíción lévő angolra változott...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Szia!
Mennyi lenne az az emberi ár?
asszem megfontolom hogy vegyek egy külső írót, jó ötletnek tűnik, valahogy ez eddig nem jutott eszembe
mod: ha kiszedem az ultra-bay írót, és külső veszek helyette, akkor egy luk marad a helyén, vagy ki lehet vmivel tömni a nyílást?
mod2: most hogy jobban meggondolom, lehet h nem is szadem ki a combot, mert ha pl. elvinném otthonról a gépet, és nem akarnám a külső írót még cipelni, akkor nem tudnék még egy sima cd-t sem olvasni... az pedig nem túl jó dolog
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz
Shadowfax
üzenetére
Háát, elég ''fatengelyes'' megoldás, de talán működhet: cseréld ki a két *.tvt filet....
A magyar file-t nevezd át ..us....-re, de előtte az eredetit persze mozgasd el máshova... és akkor ''azt hiszi'' a progi, hogy az angol szöveg-file-t használja.. közben meg nem...
Vagy most nagyon nagy hülyeséget mondtam?

[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax
üzenetére
No, elkezdtem a fordítást, de közben találtam valamit, aminek nagyon megörültem.
Rescue and Recovery v3.1 magyarul!! [link]
Installáltam is, csak sajna nekem angol nyelvű maradt a program...
Pedig ott van a magyar .tvt fájl is [link], s magyar windows-om van, a területi és nyelvi beállításoknál is minden magyar...
Ötlet?
-
chab7
addikt
A nagy ''milyet vegyek'' topicban elindítottam egy kérdést, ami arról szólna hogy linux alatt hogyan működnek az R60 eszközei, funkciói. A ThinkWiki oldalon az R52-ig van csak kifejtve a dolog. R60-ról nem nagyon van sok írva. Pedig van ezen is plusz gomb meg ujjlenyomatolvasó is, ami látom a több itípusnl beüzemelhető.
Szóval ha valakinek vannak tapasztalatai R60 vagy akár R52-vel kapcsolatban linux alatt , szívesen várom. -
chab7
addikt
hello
van valaki akinek R60-asa van és linuxot használ rajta? -
Bodsa
csendes tag
Helló Mindenki!
Nemrég vettem egy r51e gépet és az IBM Access-hez keresek egy magyar nyelvű leírás v a ThinkVantage Productivity Center-hez, mert szeretném lementeni a jelenlegi rendszerállásomat amíg még tökéletesen működik így ha behalna a gép újra vissza tudjam hozni a jó beállításokat.
Valakinek megvan a leírás magyarul, v tudja h hol találnék valami ilyesmit, mert csak angolul találtam meg a lenovo honlapon?
Köszi
Üdv Bal -
bundee_rbk
csendes tag
Az IBM gépekhez sokszor azt irják, hogy mellékelve van a Lotus Smartsuite és StandAlone licenc. Ez pontosan mit is akar jelenteni? Mert az enyémhez is van két ilyen sárga papír, de azon keményen dollárjelek vannak feltüntetve

Akkor mi is ezzel a helyzet valójában? Mert én a cégnél használok Notes-t és elég jónak találom és ha esetleg ingyen van akkor persze hogy kéne
Mondjuk ennyi pénzért már igazán odaadhatnák, amennyit a laptopra költ az ember. Másrészt meg ha pénzes akkor miért írják, hogy licenc-et kapok, csak a dobozt meg a cdket fizetem, vagy mi?
Hááánnemmétttem
-
emitter
őstag
sziasztok!
Remélem tudtok segíteni: R50e-mben a combomat DVD-rw-re szeretném cserélni - drága mulatság lesz, mi?
Legalábbis ahol eddig néztem ultrabay DVD-RW-ket, mind 60-70k voltak
ez komoly??
Az egy éves combomat mennyiért tudnám eladni?
Újat hol érdemes venni, vmilyen hivatalos ibm-partnerüzletben?
köszi! -
PLacc
senior tag
válasz
Waingro
üzenetére
Hello!
Ezek a tipikus ''nyomás foltok'', tényleg csak LCD cserével orvosolható. Fizikailag sérül ilyenkor az LCD fóliája, valószínűleg nagyobb nyomás miatt (valaki rátett valamit az LCD hátoldalára, vagy rosszul szállította).
Nem lesz rosszabb, csak esztétikailag nem túl szép... -
Shadowfax
addikt
válasz
levy1983
üzenetére
A Recovery cd-kre a rejtett partíciót menti el, a gyári beállításokkal. Viszont csinálhatsz bármikor backup-ot is, ezt cd-re/dvd-re vagy külső vinyóra mentheted (vagy a gép saját vinyójára is akár, bár annak sok értelme nincs, ha pont az megy tönkre esetleg), így tehát majd a magyar xp-det is backupolhatod.

A Backup lehetőségeket is a Restore and recovery cumók közt keresd (Thinkvantage gomb bootnál).
Pár napig nem leszek net közelben, remélem valaki más segít. -
roberto9
csendes tag
Valóban bejön az accessIBM-re az R&R. Nálam viszont az R&R-ben szó szerint a következő menüpont van: Restore my hard drive to the factory state.
Utána sajnos nem igazán egyértelmű eldöntendő kérdések vannak. Windows területi beállításokra vonatkozó kérdésekre pedig egyik esetben sem találkoztam... -
Shadowfax
addikt
válasz
levy1983
üzenetére
Amúgy sikerült először lemerítenem az aksit, most rádugtam a töltőt. Ilyenkor használthatom a notit, vagy hagyjam első töltésnél 16 órán keresztül kikapcsolt állapotban?
Nyugodtan használhatod a gépet.
Az aksival amúgy nem kell különösebb hókusz-pókuszt csinálni. Ha nem vagy alig használod, akkor is érdemes kb. havonta egyszer teljesen lemeríteni és feltölteni, de más karbantartást nem igényel.
-
Shadowfax
addikt
válasz
levy1983
üzenetére
Hoppá...
Azzal kellett volna kezdjük a dolgot, hogy van egy nagyszerű driver-és egyéb letöltő program, aminek az a neve, hogy Software Installer, ennek az újabb változata a System Update 2.0.
Ez(eke)t kellett volna legelőször letölteni, mert akkor nem kéne egyenként keresgélned most...
Bár alapból fent kéne legyen a ThinkVantage progik közt...
[link]
[link] -
levy1983
aktív tag
-
Shadowfax
addikt
válasz
levy1983
üzenetére
Hát ha csak ez a két progi nincs fenn, akkor minden ok.
Nem biztos, hogy csak ez a kettő, _én_ erről a kettőről tudok csak, de ettől még lehet több is.
Ha formázom az egészet (rejtett partícíót is beleértve), akkor nem fogom tudni használni a Thinkvantage gombot bekapcsolás után, ugye?
Nem, mindaddig, míg le nem töltöd a Access IBM online User's Guide és a Hotkey driver nevezetű cumókat. [link] Utána működnie kell.
Ti mit ajánlotok formázzam az egészet, vagy a rejtett partícíó maradjon, és acsak a másikat?
Szerintem hagyd meg a rejtett partíciót, az a 4-5 GB nem olyan nagy veszteség... -
levy1983
aktív tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Hát ha csak ez a két progi nincs fenn, akkor minden ok. Úgy is inkább Nero-t fogok használni. A Recovery CD-k ill. 2db DVD készen van már, de még mindig van tölteni valóm az IBM oldaláról. Ha formázom az egészet (rejtett partícíót is beleértve), akkor nem fogom tudni használni a Thinkvantage gombot bekapcsolás után, ugye? Ti mit ajánlotok formázzam az egészet, vagy a rejtett partícíó maradjon, és acsak a másikat? Apropó: Hogyan lehet ilyen rejtett partíciót készíteni? Mert akkor lehet készítenék egyet a friss magyar XP-mnek.
-
Shadowfax
addikt
válasz
levy1983
üzenetére
Köszönöm, már egy ideje töltöm a progikat az IBM oldaláról... esetleg, ha más is megtudja erősíteni azt, hogy az előre feltelepített programok mindegyike letölthető, akkor formáznék is...
Sajna van olyan, amit nem tudsz letölteni majd a weboldalról. Ilyen pl. a Sonic Recordnow! (ez a cd-író, dvd olvasós notikhoz járó cd-író progi), illetve a Windvd Creator (ami a dvd-írósokhoz járó szoftver). Az előbbit megtalálod most a C:\IBMTOOLS\APPS\RECNOW könyvtárban, a másik is ott lesz valahol, de annak nem tudom, mi a rövidítése (nekem nincs dvd íróm a gépben). Célszerű ezeket talán lementeni, s ha formáztad, feltettél egy másik xp-t, akkor visszatenni.
Ha nem jól mondom, javítsatok ki.
-
-
sssent
senior tag
-
-
levy1983
aktív tag
Köszönöm gyors válaszod. semmi bajom a német XP-vel, csak a nyelvezete...

Kérdezném még:
Hogyan lehet elkészíteni a recovery CD-ket?
Illetvet valamikor olyat olvastam, hogy ugyebár az XP mellé még egy csomó progit telepítenek fel gyárilag, és van köztük olyan progi is, amit nem lehet letölteni az IBM honlapjáról. Így ha új XP-t telepítek, akkor az a progit ''elveszik''. Ha jók az értesűléseim, akkor melyek ezek a progik, ha nem, akkor javítsatok ki, légyszi.
Köszönöm! -
sssent
senior tag
válasz
levy1983
üzenetére
Ha csak a rendszerpartíciót formázod, akkor a rejtett partíció még megmarad. Viszont az már nem biztos, hogy egy új OS telepítése után eléred az R&R-t bootoláskor az access ibm/thinkvantage gombra bökve. Attól függ, hogy az újonnan telepített oprendszer mit kotorászott az MBR-ben. Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem egy másik WinXP még nem okoz gondot. Ha mégis, akkor itt [link] találsz egy programot, ami rendbeszedi az MBR-t.
Viszont, ha megcsinálod szépen a recovery disc-eket, akkor azokról a rejtett partíció is visszaállítható a későbbiekben, ha szükséged van rá. Szóval akár le is törölheted az egészet.
Ha valami hülyeséget írtam volna, valaki javítson ki. Fentiek csak elméleti megfontolások alapján születtek, soha nem használtam a hozzáadottól eltérő OS-t thinkpaden. -
Waingro
csendes tag
Sziasztok,
A Thinkpad R31-esem kijelzőjén érdekes fehér foltok vannak. Nem pixelhiba, mert láthatóak az alatta lévő pixelek. Nem felületi szennyeződés, de nem is hinném, hogy maga az LCD réteg sérült meg. Egy laptop javítással foglalkozó ''szaki'' szerint viszont az LCD-t kell cserélni, de nyilván az ő érdeke az, hogy jó sokat kaszáljon rajtam. Valaki ismeri ezt a fajta hibát? Az LCD felett valóban nincs védőplexi ezeken a laptopokon?
Köszönettel,
Waingro -
levy1983
aktív tag
-
sssent
senior tag
válasz
roberto9
üzenetére
Az első kattintás az R&R-ben a ''restore factory contents''. Innentől néhány értelemszerű eldöntendő kérdésre kell válaszolni (esetleg backupolni ezt-azt), aztán a következő kérdés már a windows területi beállításaira vonatkozik, ha jól rémlik. Na jó, lehet, hogy nem három kattintás, hanem öt
Ja és ehhez semmilyen előzőleg készített restore, backup vagy akármilyen cd nem szükséges, mindent csinál magától.
A CD-ről helyreállítás pontos lépéseit hirtelen nem tudnám fejből felidézni, mert életemben egyszer csináltam olyat egy ismerősnél, akinek nagyon útban volt az a nyomorlult rejtett partíció. De halovány emlékeim szerint az is ment simán pár kattintásból, semmi komplikáció.
Egyébként ha jól értem, most nálad bootolásnál access ibm-re bejön szépen az R&R, és a fent említett opciót választva mégsem fut végig a procedúra? -
levy1983
aktív tag
sziasztok!
hozzájutottam egy Thinkpad notihoz, de a windows nem magyar. Hogyan tudnám én azt magyarosítani? Simán rátelepítem a magyar XP-t? Vagy ha leformázom a HDD-t, és telepítek magyar XP-t, akkor a rejtett partícióról vissza lehet állítani az eredeti állapotot?
sürgős lenne.
várom válaszaitokat.
köszi, Levi -
roberto9
csendes tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Nem lehetett elérni az AccessIBM-mel az R&R-t. Csak egy háromsoros, boot-sorrendet tartalmazó , BIOS-t hívott elő, ahonnan aztán ki lehetett lépni, folytatni a setupot, vagy a fő BIOS-ba jutni.
Az R&R-t, mint akkor mindig, az első (startup) cd-vel való bootolással hívtam be. Ez a cd mindig újratelepítette a R&R-t (a windows nélküli változatot).
Most már, az újra telepített oprendszerrel, az accsessIBM szintén a R&R-hez juttat bekapcsoláskor. De ami érdekes - most hogy kipróbáltam - az F11' is
.
Amúgy úgy tudom, nem volt erre a gépre telepítve linux...
Azt meg csak halkan mondom, hogy megnéztem megint a R&R-ben a rejtett partíciórós újtahúzási opciót. ...és most sem lettem okosabb. Ugyanaz a megakadás...Az üzemelteteési könyv, a Helpek tömkeleg után. Még mindig
-
Shadowfax
addikt
válasz
roberto9
üzenetére
No, akkor a Recovery cd-knek semmi baja.
Ezekre a kérdéseimre még válaszolj, légyszí'.
Most akkor bekapcsoláskor előhívható volt az Access IBM gombbal az R&R, vagy pedig az első recovery cd-vel érted csak el? A korábbi hszedben mintha azt írtad volna, hogy csak egy boot-listát láttál.
Ha az F11-et nyomod bootoláskor, bejön a BIOS?
Amit gyanítok, az az, hogy az MBR-t nyírta ki az előző tulaj (egy esetlegesen rossz Linux telepítéssel). -
roberto9
csendes tag
A helyzet biztató. Az előző tulaj által adott recovery cd-kkel sikerült telepítenem a rendszert. Ezt az cd-k közül az első (startup) cd-vel betöltött R&R program baloldali menüsorának legalsó boot funkciójával értem el, ami szerencsre behívta a következő cd-ket.
Tényleg hülyeség volt menet közben leállítani a procedúrát, de hát a rejtett partícióról szerettem volna telepíteni. Ez még most sem sikerült és nem is tudom hogyan lehet. Pedig még mindig ott figyel az a néhány gb a rejtett partíción
Most már egyre erősebben azt gondolom, hogy, vmit nagyon elnézek...
Egyelőre mégis várok a Neumann utcával. Ebben a pillanatban úgy tűnik minden ok. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Kezd nagyon szövevényes lenni ez az egyébként háromkattintásos művelet.
roberto9: szerintem ugorj be az ibm szervízbe. Ha garanciális a gép, akkor ingyen és bérmentve szépen helyreállítják a gyári állapotot, bármit szúrt is el esetleg az előző tulaj. Ha ezután gondod akadna az újratelepítéssel, akkor a hiba nem a készülékben van. -
Shadowfax
addikt
válasz
roberto9
üzenetére
Ám, amikor recovery cd-ket kért, akkor lefagyott a mosoly. Betettem egyet, aztán a másikat, aztán gondoltam egyet, kivettem és újra indítottam az egész gépet.
Ne haragudj, de ez aztán tényleg nem volt túl jó ötlet...
Azért, ha kézbe kapnánk a telepítő cd-ket, azzal talán nem lenne ennyire szövevényes az ügy
Ha gyári telepítő lemezzel csinálod meg ugyanezt, ugyanitt tartanál...
A bekapcsoláskor behívható R&R-ben viszont igen.
Most akkor bekapcsoláskor előhívható volt az Access IBM gombbal az R&R, vagy pedig az első recovery cd-vel érted csak el? A korábbi hszedben mintha azt írtad volna, hogy csak egy boot-listát láttál.
-
roberto9
csendes tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Megvan nálam is. Szinte ugyanezek az adatok. Köszönöm. Ez viszont újabb lökést adott, hogy megint gyötörjem a gépet...
Készítettem egy backupot a most fent lévő rendszerről. És kiderült, hogy az oprendszer alól látható R&R gyakorlatilag csak backupokkal foglalkozik. Ha van backup remekül lehet tenni vele ezt-azt. Viszont nem találtam eredeti rendszer visszaállítással kapcsolatos opciót. Azaz oprendszer alól nem lehet felülíratni a rendszert. Ez valahol logikus is.
A bekapcsoláskor behívható R&R-ben viszont igen. És ez a ''Restore your system'' menü alatt, a 3. lépésben az utolsó lehetőség: ''I do not want to save any files'' kiválasztásával. Ezt az egyet eddig nem próbáltam, nem gondoltam volna, hogy ez jó lehet. Aztán elkezdte tölteni a file-okat. Nagyon megörültem.
Ám, amikor recovery cd-ket kért, akkor lefagyott a mosoly. Betettem egyet, aztán a másikat, aztán gondoltam egyet, kivettem és újra indítottam az egész gépet.
Azóta az ''I do not want to save any files'' című műsor sem megy, merthogy a köv. hibaüzenetet adja : ''Product Recovery failed during the conversation phase''. Azért, mert kivettem az egyik cd-t, vagy nem tettem be a következőt. Lehet, hogy nem kellett volna, de hát ha egyszer a partícióról szerettem volna újrahúzni a rendszert.
Egyszóval most már a régi windows sincs. A gép bekapcsolásakor az R&R töltődik be, ahonnan a fent említett, frissen készített backup is eltűnt (talán erre utalt az ''I do not want to save any files''?)
Hétfőn megyek szépen a Neumann utcába, aztán újra telepíttetem az egészet....
Azért, ha kézbe kapnánk a telepítő cd-ket, azzal talán nem lenne ennyire szövevényes az ügy
-
-
roberto9
csendes tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Nincs semmilyen hibaüzenet. Egyszerűen csak nem lehet továbbhaladni. Azaz a windowst letölti (~15 perc) és utána nem lesz ''éles '' a Next gomb. Nincs tovább...
Mondjuk nekem gyanús, hogy valamilyen backupot vár, és nincs egy sem, (most éppen gyártok egyet) és azért akad el. De a felkínált lehetőségek közül próbáltam mindegyiket.
Egy kicsit mások a lehetőségek(legalábbis az opciók megfogalmazása) az (oprendszer nélkül is működő) Rescue@Recovery workplaceben, amit a startup cd-vel való indítás után jeleník meg, illetve a már betöltött windowos környezet alóli Rescue&Recovery között. Utóbbinál alapvetően ''backupos'' opciók vannak.
De szinte mindegyiket próbáltam...
Azért emlegetem a startup cd-t, mert csak így tudom behozni az oprendszer nélküli R&R-t. Elvileg bekapcsolás után , az AccessIBM gomb lenyomásával ennek kéne bejönnie. de nálam egyszerűen egy BIOS-os boot-lista jön be. Itt is próbáltam cd-ről, hdd-ről való bootolást beállítani. Mindhiába.
Az is érdekes, hogy nem enged a régi, még a gépen lévő oprendszer(amit le akarok cserélni) office-t telepíteni. Kéri a forrást, ha beteszem a cd-t, nem fogadja el.
Szóval az egész gépet le kell gyalulni és vissza kell a gyári állapotot tenni rá. CSak tudnám, mi akasztja meg.
Még az is lehet, hogy saját magam
-
Zola_
tag
válasz
roberto9
üzenetére
Pedig akkor mennire kéne a dolognak.
A mostani gépemmel egyszer már csináltam ilyet, akkor minden további nélkül elindult a dolog, és egy jó ideig elvolt a gép magában. Ahogy láttam egy ideiglenes meghajtó tűnt fel a sajátgépen, majd szépen újrahúzta magát, és utána úgy indult újra, mint amikor először bekapcsoltam. Még azt is felismerte, hogy időközben a combo helyett dvd író került bele, így megjelent a porgik között az addig nem talált windvd creator is. Backup file nekem sem volt mentve. Szóval fura egy problémád van, talán másnak is lesz ötlete... -
roberto9
csendes tag
Van hozzá eredeti xp. Címke, típusszám , miegymás megvan. Az előző tulaj srác adott hozzá recovery cd-ket is. Csakhogy azokkal ugyanez a helyezt: ha a startup cd-vel indítok akkor betölt a Rescue&Recovery program, (ami elvileg oprendszer nélkül is működik) itt aztán megint csak - Restore your system - stb. Persze itt is kipróbáltama többi restore lehetőséget is . Semmi.
Amúgy a C:\ meghajtón 6-7 gb foglalt. Tehát - úgy tűnik, van ott vmi.
Amúgy azt írja ki, hogy nincs elmentve semmilyen backup file. Mintha ilyet keresne, de nem talál. De hát nincs elmentve semmilyen backup. Csak a gyári partíció kellene.
És hát - gyanítom - az edigieknél jóval egyszerűbbnek kell lennie a rendszer visszaállításnak.
Csináltatok már hasonlót? -
Zola_
tag
válasz
roberto9
üzenetére
Az első kérdés ami felmerült bennem, hogy új korában rajta volt-e a rejtett partíció az XP-vel a gépen. (XP matrica van az alján?) Ugyanis árulják anélkül is, nekem is volt egy olyan R51e, és utólag tettem rá a rescue and recovery progit, ami természetesen nem tudta volna újrahúzni azt, ami ott sem volt.

A másik lehetőség, hogy legyalulta az előző tulaj. Szoktak olyat csinálni, ha vkit zavar, hogy pár gigát elfoglal a cucc. Bár akkor illet volna kiiratni előtte recovery CD-ket, vagy DVD-t... -
roberto9
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy r51e típusú notit és minden szempontból tetszik, ám van egy apró probléma: sehogyan sem tudom előcsalogatni a rejtett partíción lévő oprendszert és újra teleepíteni.
A gépet három hónaposan vettem és most - mielőtt személyre szabnám, használatba venném - teljesen szűz oprendszerről szeretnék indulni.
Természetesen A Restore&Recovery - Restore your system - Restore my hard drive to the original factory state - sorrendben próbálkoztam, de a windows kijelölésse, majd letöltése után nincs tovább. (nincs Next). Próbáltam a többi restore lehetőséget is, hiába. Nem látja/ajánlja fel a rejtett partíción lévő WinHome-ot.
Ha tudtok segíteni, megköszönöm.
Mindenesetre eddig nem nyűgözött le ez a ThinkVatage...
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
Apropó, beállítottam az összes win fiókban, hogy csak 25%-nál kezdje tölteni, és mégis rátöltött.
Valamelyik nap lemerítettem 77%-ra, majd tegnap óta 82%-on van. Le volt csukva (nekem ez a készenlét) és láttam, hogy az elem jelzése sárga (ez a 80% alatti töltöttség jelzése), majd elkezdett zölden villogni (80-95%-os töltöttség jelzése). És az óta 82%-on van.
Más:
A pöcök egér még mindig bénázik, de mostmár ritkábban. Mikor mászik (mostmár nem vak balra fel, hanem balra is), akkor olyan érzés mikor megfogom, mintha kicsit beragadt volna balra. Mikor abbahagyja, akkor meg megszűnik ez az érzés. -
Shadowfax
addikt
Nyugodtan rátölthetsz a 60%-ra is, de akár le is merítheted, óriási különbséget nem jelent az aksi élettartamában ez az egy eset. Ha huzamosabban használod így, akkor viszont célszerű teljesen lemeríteni, s ha sikoltozik, visszarakni a töltőre.

És még valamit hogy ha egyáltalán fontosez létezik olyan R50e nél hogy belehet állítani hogy pl csak 75% nál kezdje ujra tölteni.
Itt lehet állítani: Power Manager - Battery Information fül - ezen belül Battery Maintenance.
[link] -
Pí
csendes tag
Szerintetek hogy jobb akurt használni elviszem gépet lemerül egy 60%-ra hazaviszem és első használatnál rárakom hálózatra vagy hálózat nélkül használom még lemerül egy10% és utánna teszem rá?
(És még valamit hogy ha egyáltalán fontosez létezik olyan R50e nél hogy belehet állítani hogy pl csak 75% nál kezdje ujra tölteni.) -
Pí
csendes tag
Én még mindig a +1 made in japan csavaromnál vagyok leakadva nem pót csavar mert egyik csavara sem hasinlít de viszont az optikai meghalytó közelében találtam egy helyet ahova asszem be lehetne csavarni oda lehet valósi és ha igen mit csinál ő ott?
-
ALI_G
veterán
A pöcökegerem baszakszik. Néha mászik magától, olyan mintha beragadna. Kb. 1-2 másodpercig szokta, de nagyon idegesítő. Valakinek csinált már ilyet?
Olyasmi, mint amikor az 500 forintos egér kontakt hibás, és mászik magától balra felfele. Na ez is ezt csinálja. A tapipadot nem is használom. Nem esik anyira kézre. -
Pí
csendes tag
Új notim beüzemeltetése (R50e) ki ismerése közben minden többé kevésbé rendben zajlott így már el is akartam pakolni papírjait +pöcök egereit és a kezembe akadtt egy kis zacsi benne árválkodott egy bizonytalan csavar (ami szerintem sehova se illik és a leg fúrcsább itt minden made in chine de ez az egyetlen egy csavar nen ő japánban nyerte el végső formáját... ) Szó tudja valaki milehet ő?
-
válasz
Blamazs
üzenetére
A Linux stabilitásával milyen problémád van?
Ez a ''hackelt'' verziós is szépen hangzik, a hack itt annyit jelent hogy a mac gépekben levő biztonsági chip azonosítását kerülik ki, az oprendszer a stabilitásához ennek semmi köze. Ahogy a ''hackelők'' is leírták nagyon egyszerű volt ezt a védelmet kiküszöbölni, mert valószínűleg a gyártó cég sem akarta jobban védeni a rendszerét.
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
Igen nekem is nagyon tetszenek a Mac-ok főleg azok a kis aranyossak sok kis kiforrott extra van bennük melyekhez könyű lenne hozzászokni ugy tudom minösében sincs hiány. De az op rendszerével nem lehet galiba úgy értem manapság mindent winovsra írnak ha pl kapok egy uj elemző progit egyetemtől nem lehet vele olyan galiba ,hogy az opredszer miatt nem fut???
mikozben Win en ''vígan '' elmenne? -
Blamazs
senior tag
Akkor megint csak azt mondom nagyon jol kifogtam. Csak orulni tudok neki.
A masik amiert a Mac-et irtam, hogy nekem a win-bol elegem van mar.
Ha hasznalni akarom a gepet (nem munka, csupan net, levelezes, zene,film) akkor mukodjon es ne kelljen virusoktol tartani, rendszert karbantartani, spyware-t irtani, tuzfalal kinlodni. Szoval en ezert dontottem a mac mellett. Persze dontottem de kozel sincs meg meg
-
Zola_
tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Félre ne érts, elhiszem én, csak fura a CeleronM-es R51e max 2,5 órás üzemidejéhez képest. Egyetértek, én sem szoktam játszani notebookon (de még másik gépen sem)
Mac-et nem ismerem, de új T60 Core Duo-val pl. itt szokott lenni jó áron:[link] (korábban 270ért volt DVD olvasóval és Intel videoval, valamint 350-ért DVD multival, és ATI X1300-zal) A jövőben pedig csak lefelé fog menni az ára, mint mindennek a számítástechnikában.
-
Blamazs
senior tag
Akkor lehet en fogtam ki nagyon egy jo aksit, de nap mint nap ennyit hasznalom egy toltessel. Miert irnek mast ha nem igy lenne. Net+wlan ennyi megy. Fenyero kb feles allasban.
Az R50 meg szerintem nem jatekra valo gep, meg ugy altalaban egyik notebook sem.
Arra ott vannak az asztali eromuvek, ha jatszani akar vki.
Nekem is tetszik nagyon a T43/60 de hidd el a Mac is nagyon ott van am a szeren.
Arrol nem beszelve hogy core duo procival mennyiert kapsz T-s gepet?
-
Pí
csendes tag
Igen álmodozni szép dolog énis akkor ébredtem csak fel igazán mikor bementem a bankba a pénzemért és tudatosúlt bennem hogy mégsem T60 hanem R50e lessz a gyerek neve mert ugye nem egy kategoria a kettő.
Így a kérdésre hogy R50 vagy R51 nem igazán használható válasz hogy legyen akkor már Mac vagy Txx IBM.
Szóval nekem az Intel Extreme kari van és tényleg igaz lehet hogy nevében az extrém arra utal hogy ''extrem'' lassú játszani nem fogsz sokat vele újabb játékokkal
De pl: ,hogy a FIFA fut-e rajta azt nem tudom mivel fogalmam sincs mik a progi igényei.
De biztosíthatlak írodai és kutató munkára tökéletes ez a kari is mert arért teszt progikkal prezentációkkal tökéletesen megbírkózik de azért az R50e lehetne egy S-videó kimenet nekem inkább az hiányzik
De jól gondold meg neked menyire fontos a videó kar mert cserélni nem lehet (ha lehetis K%=VA drága de itt azt hiszem midkét esetben integrált kari van tehát csere kizárva) és szerintem játékra a másik kari sem sokkal alkalmasabb.(ha nem éri el a játék által megkívánt minimumot akkor mindkettővel majdnem ugyanott vagy ami pedig még a régebbi gameknél is könyen előfordulhat az újaknál meg tuti meg sem mozdul a játék)
De ATI-s kártya miatt nem vennék Celeront!
[Szerkesztve] -
Blamazs
senior tag
Mas tema: a system update le akar szedni 2 giga koruli system restore allomanyt. a regi update sw meg ugyanezt tolteni 220mb-bol. mit hasznaljak akkor most? Mi kerul a rescue and restoreban 2 gigaba? 40 gigas vinyonal meggondolando az update nem?
-
Blamazs
senior tag
Na akkor egy celeronM-es Inteles hozzaszolas. Wifi-vel szorfolgetes 3.5 ora akkuido. Ha ez rossz akkor vegyel Mac-et az megy 5 orat is. EN azt fogok venni ha osszejon ra a le.
Szerintem amivel jobb az ATI vga annyival tobbet is eszik mint az inteles alaplapi chip, ezt mar tobbszor leirtak itt. A dontes rajtad all, en csak a sajat tapasztalatomat irtam ide. R50e gepunk van, februar ota igen nagy megelegedessel hasznaljuk.
Udv
alazs -
Zola_
tag
válasz
indianka
üzenetére
Azt én nem tudom, hogy mennyire gáz, de itt a fórumon írták, hogy az X200-tól sem szabad túl sokat várni, csak mert ATI. Tény persze, hogy az Intel Extreme-nél azért komolyabb.
Volt egy ilyen CeleronM-es R51e gépem 2 hónapig, és keveseltem az akkuidőt, valamint zavart, hogy egyfolytában ment a ventije is. Az ATI X200 alatt ATI chipszet van, ezért nagyobb a fogyasztása egy CeleronM-es, de Intel chipszetes R50e-nél.
Ha van türelmed akkor várd ki a már megjelent R60e-t, abban biztos, hogy jobb video lesz, de kérdés, hogy milyen procival és milyen áron lehet majd kapni.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
indianka
üzenetére
No igen, mindent nem lehet egyszerre, vagy meg kell fizetni. Így el kell dönteni, hogy mi a fontosabb. Nekem pl. az akkuidő.
Az X200 amúgy sem egy villám, de -mint korábban is írtam- az R51e Celeron M-mel max 2.5 órát megy.
Felhívnám a figyelmedet egy itt korábban már kitárgyalt gépre [link], [link], mely még mindig kapható igen jó áron itt: [link] Igaz, hogy alapban csak combo drive van benne, de egy külső USB-s dvd írót bármikor tehetsz mellé, és az árában lévő 1 helyett 3 év gari már önmagában majd 40e forintot ér, nem beszélve a többi többletről, és ráadásul ATI video van benne
(bár jóval régebbi, de saját 32MB-ja van)
Tudom, hogy drágább, de jobb most hozzátenni, mint később cserélgetni a gépet. -
indianka
tag
igazatok van, mindenképp IBm-et veszek... csak tényleg nem tudom eldönteni hogy melyik legyen, mert igazából a pentium felé húzna a szívem nagyon, viszon annak gagyi a videokártyája, míg a celeronban az ATI mégiscsak erősebb...

Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Arc Raiders
- Autós topik
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 92% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Hogy mik vannak...

Legalábbis ahol eddig néztem ultrabay DVD-RW-ket, mind 60-70k voltak
Most már egyre erősebben azt gondolom, hogy, vmit nagyon elnézek...