Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
ok köszi, a helpeket.
( gyakorlatlan módon az eladó cégnél azért még rákerdeztem
hogy nem lehetne-e a vistát xp-re cserélni, ezzel is faragni az áron,
meg mert nem is nagyon kell ezeknek a civileknek a vista, de
felvilágosítottak hogy ez ilyen oem egybeheggesztett cucc
rohatt multik
) -
alien_
őstag
Oké, tárgytalan, egy kis darab műanyag valahogy bekerült a billentyűt tartó két egymásba csúsztatott izé alá, ezért nem tudtam teljesen lenyomni a billentyűt.
Már csak az a kérdés, hogy az a kis műanyagdarabka honnan tört le..? Billentyű hátulja épnek tűnt, remélem csak rápottyant a keyboardra valahonnan. -
alien_
őstag
Múltkor a kis R61e-m fogta magát, és a pageup gomb-ot elkezdte nehezen érzékelni, erősebben meg kellett nyomnom hogy érzékelje, meg érezni lehetett rajta, hogy valami nem okés. Próbálgattam egy darabig (eredménytelenül), aztán egy idő után egyszer csak megjavult, de most az 1-es gomb cisnálja ugyanezt. lekaptam az előbb, minden jónak tűnik, de miután visszapattintom, ugyan olyan sz@r.
Valakinek már volt ilyen problémája? -
JA ja sajna csak új gép jó nekik, mert nincsennek nagyon elereszte
(mint mindegyik rendes és igazi civil szervezet) és mindennel frankón
el kell számolniuk.
Közben már visszaolvastam vagy 4-500 hozzászólást, szóval tényleg
a "T" lenne a jó, viszont az mindenhol ( ami csak 1 óra guglizás után
elém került) jó kétszerese volt mint egy R61i
szóval most eddig ezt néztem ki: ( három évves garral kibővítve) :
http://www.usanotebook.hu/?PHPSESSID=3e7db9d44f86b34201bbd6485a05e17a&tpl=product&prid=7246 -
Hi !
Egy civil szervezetnek szoktam besegíteni, és most kellene
nekik egy laptop, és azt tudom ( meg már ők is tudják) hogy
ibm thinkpad kell nekik, de azt nem hogy elég egy r61-es, vagy
kell egy t60-as
Felhasználása :
Rendezvényekre lenne cipelve, ahol vagy film menne róla vagy
néha valami egyszerű "zöld"játék amin a közepes méretű csüntök
( 6-8. osztály) szórakozhatnának.( tudom hogy pofátlanság meg hogy olvassak vissza, (( mindjárt elkezdem
))
de gyorsan kellene, már jövő hét végére.) -
kerlas
tag
Üdv! Lehet volt róla már szó, csak átsiklottam felette, de találtam valamit, ami nem hagy nyugodni. A gépem egy R51e 1843-CTO alapokon, némi módosítással, szóval nézegettem a ThinkVantage Productivity Center/Customize/Button light fülét, és ott megadtam a Mail Checker-nek a szükséges adatokat, de valahogy nem akarja a dolgát csinálni, kérdésem az, hogy valami plusz szoftver kell még hozzá (a Button light on és off szürke marad, nem lehet választani) vagy esetleg ez a tipus nem tudja ezt a szolgáltatást (ha jól értelmezem, akkor esetemben az Access IBM gombnak kellene világítani, ha levél jön)?
-
törölt tag
Sziasztok!
A mostani csillagfejes csavarhúzóm nem jó az R51-es memóriafedél csavarjához, túl nagy.
http://www.ebolt.hu/ProductDetail.php?ProductID=151173&CategoryID=3747&nextpage=%2FSearch.php%3FReload%3DX%26PPP%3D20%26SP%3D60%26OrderBy%3DName%26OrderType%3D%26NAME%3DX%26PCODE%3DX%26DESCRIPTION%3DX
Ebből a szettből a legalsó vajon jó lenne? Nem értek a méretezéséhez. Egyátalán hol lehet ilyen kicsit venni? Amerre keresgéltem csak böhöm nagy barkácskészletek vannak ezt leszámítva.
-
Tim82
félisten
válasz
Norbi.Sz
üzenetére
"Ez azt jelenti, hogy aktív a merevlemez rázkódásvédelme, és ha mozog a noti, akkor leállítja a HDD-t, hogy ne sérüljön???"
Ez pontosan azt jelenti, amit írtál.
Ilyenkor amíg meg nem szűnik a mozgás, addig - rövid időre - elhúzza az olvasófejet, hogy egy esetleges esésnél ne sérüljön a vinyó. (Ilyenkor a zöld háromszög helyett sárga "pause" látszik az ikonon.)Gondolom, véletlenül rátévedt a kurzorod az Active Protection System ikonjára. Eddig is ott kellett, hogy legyen - T41-től, R50-től fölfelé a Thinkpad-ek alap alkalmazásai közé tartozik, a Thinkvantage csomag részeként telepítve.
Egyébként nagyon hasznos dolog, de mint minden rázkódásvédelem, igazából szoftveres, tehát bekapcsolt állapotban él. A legjobb védelem még mindig az, ha nem ejted le.

-
Norbi.Sz
senior tag
Ezt most vettem észre, hogy ilyet is kiír az R61i-m. Lehet eddig is ott volt, csak nem vettem észre. Ez azt jelenti, hogy aktív a merevlemez rázkódásvédelme, és ha mozog a noti, akkor leállítja a HDD-t, hogy ne sérüljön??? Vagy mi akar lenni?

-
Zotya75
csendes tag
válasz
Norbi.Sz
üzenetére
Hali!
Biztos hogy nem az a probléma, hogy a hdd ketté lett osztva.
Én is úgy használtam a másik notim, hogy a hdd-n két partíció (C:, D: meghajtó) és mellette a kártyaolvasónak másik meghajtó betűjelet adott.
Természetesen a kártyaolvasónak csak akkor ad betűjelet (sajátgépben, ill. a total comm-ban) ha van memóriakártya a meghajtóban.
Próbáld meg törölni a kártyaolvasót, majd újra telepíteni, majd újraindítás.
Egyenlőre más ötletem nincs.Üdv.: Zotya.
-
vbbb
őstag
válasz
Xantomas
üzenetére
Megnéztem az enyémet lecsukott állapotban és mind a két oldalon van 1-1mm hézag (középen enyhén homorú), de amúgy normáilsan csukódik...gondolom a magnézium váz miatt feszülhet kicsit (mindig nyitva van)
Amúgy másnak is halk a thinkpad hangszórója? Szépen tisztán szól az tény, de szerintem halk...Hallottam unokaöcsém HP6710b notebookját ami kb. 2x olyan hangosan és mélyen muzsikál. -
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
3 hete vettem egy Lenovo ThinkPad R61i-t. Na most elvileg van benne 4az1-ben kártyaolvasó... A noti elején található, bele is megy rendesen a kártya, de a kártyát már nem látom vele sem a sajátgépben, sem Total Commander-ben. Viszont az eszközkezelőt nézve találtam olyat, hogy Ricoh SD Card reader... Tehát gondolom akkor a drivere is betöltődött jól. Mi lehet a gond? Találkozott már valaki ilyennel?
Az okozhatja a problémát, hogy a HDD-t két partícióra osztottam, és a második partíció kapta a D: meghajtójelet? Attól kellene másik meghajtó-betűjelet adjon neki a Vista (az SD kártyának), nem? Mert a lemezkezelőben sem látom a kártyaolvasót

Tud valaki segíteni? Előre is köszi mindenkinek...
-
Syrano
tag
Kb 1 hete van meg a TP R61i-m és lenne egy olyan "problémám", hogy nagyon hosszú a betöltési idő, ~8-10 perc. Namármost Vista SP1 van fent és amíg fel nem tettem a ThinkVantage csomagot addig nem is volt ezzel gond. Most viszont nagyon sokáig tölt. A teljes ThinkVantage csomagot feltettem ami a telepítője szerint ~650MB volt, lehet, hogy ebből elég lett volna csak pár modul?
-
Xantomas
őstag
Azonnal cserélték... volna. Nem volt nekik már több darabjuk belőle. Se drágább, se olcsóbb modell.
Kacérkodtam a javítás gondolatával, de mivel nem a sajátom, hanem öcsém kapta ajándékba, mindenképpen újnak kell lennie.
Lett helyette egy HPQ 6720s. Szép szép, de akkor se olyan ronda és nemesen egyszerű, mégis finom mint egy Thinkpad.mod: Meg nincs is zárja

-
Xantomas
őstag
Adott egy előző nap vásárolt R61i.
A fedlap bal oldali zárjánk pöcke szorul, és nem akad be a helyére, vagyis nem zár bal oldalt ha lecsukom a kijelzőt.
Hagyjam egy pár napot, hogy bejárjon vagy vigyem vissza azonnal?
Valamint ha lecsukom a fedlapot, egy jó 3-4 mm hézag van a sarkainál, míg a közepénél teljesen hozzáér a csuklótámaszhoz. szemből nézve teljesen homorú. -
danihorvath
csendes tag
Üdv!
a sysiclog.txt fájlról tud valaki valamit? Mert már fél gigát is megevett. Jó lenne tudni, hogy használja e Vista valamire v csak úgy van

Bár úgy látom, hogy ez nem oprendszer specifikus dolog. -
riszter
senior tag
Nem hiszem el, de tegnap este az írásom után mielött kikapcsoltam volna a gépet, eszembe jutott hogy mi van ha lekapcsolom a web'n'walk usb-s stickemet a hálózatról....? És láss csodát.... 20mp alatt leállt gyönyörűen! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!
Az előző Fusim nem csinálta ezt a web'n'walkkal. Úgy látszik van még mit tanulnom a tp-kről és a R&R-ről. Főleg hogy alap angol nyelvtudás van itthon.
Azért köszönöm a segítséget! -
Otisz
őstag
válasz
riszter
üzenetére
Szia!
Én első körben újraraknám a rendszert, mert szerintem ott van valami galiba.
Esetleg fejlesztettél/csatlakoztattál valamit a gépen/géphez amióta megvetted?
Mert az is okozhat galibát - akár egy új memória modul, bővítő kártya, stb...
Nálam volt olyan, hogy az energiabeállításoknál mindent fullra állítottam, és bizony bezavart - pedig nem kellett volna. -
Otisz
őstag
válasz
danihorvath
üzenetére
Eredeti állapoton értem, amikor megvetted és először elindítottad.
Tehát az akkori gyári állapotot állítod vissza, így az egész vinyó egy partíció lesz.
Bármilyen partícionáló programmal 'nekieshetsz'. -
riszter
senior tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete vagyok boldog r61 tulaj és nagyon meg vagyok vele elégedve, csak egy gondom van, de az egyre idegesítőbb: néha szépen a start menüből a power ikonra kattintva kiírja, hogy leállás, kb 1 perc után elsötétül a monitor, de az állapotjelző ikonok égve maradnak, oldalt a dvd írónál is ég a led és megy a venti!!!! Az istennek sem akar kikapcsolni! Ekkor egy ideig várok majd nyomom a power gombot, amire néha reagál és leáll, néha nem és kb 20 perc múlva újraindul és megjelenik a "windows helyreállt egy váratlan leállás után" ablak a köv. sorokkal:Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.0.6000.2.0.0.256.6
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 9f
BCP1: 00000003
BCP2: 87EC1030
BCP3: 87EC24B8
BCP4: 845B44B8
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Légyszi, aki hozzáértő segítsen.....

-
danihorvath
csendes tag
Otisz: Mit értesz eredeti állapot alatt? Újra összerakni a két vinyó részt? Ha nekiesek egy Partition Magic 7tel azt vajon szeretni fogja?

Shadowfax: Nem találtam ilyet ill nem egészen ilyet de elkezdte gyártani szépen sorban a lemezeket. Csinált egy Rescue and Recovery-t most 1C-2C sorozatot gyárjta és még van vissza valami.
Bocs a láma kérdésekért kicsit hosszú volt a mai nap...
-
Shadowfax
addikt
válasz
danihorvath
üzenetére
Welcome!
Nem biztos, hogy értettem a kérdést. Gondolom a Recovery disceket akarod kiírni.
Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". [link] 1 db CD-re és 1 db DVD-re lesz szükséged.
Ha nincs ilyen a programok közt, akkor a System update progival vadászd le. -
Otisz
őstag
válasz
danihorvath
üzenetére
Helló!
Először is gratula!
Első kérdésedre nem tudok így fejből válaszolni, de ha emlékeim nem csalnak ott is benne van ez a funkció. Majd hátha jön egy felvilágosultabb fórumlakó, aki konkrétan is tud benne segíteni.
Másik kérdésedre azt tudom válaszolni, hogy minden további nélkül partícionálhatod.
Ellenben amikor esetleg majd a merevlemez eredeti állapotát vissza akarod állítani az R&R progival, akkor az általad létrehozott partíció is el fog tűnni.
Én anno ezzel megszívtam egyszer...
-
danihorvath
csendes tag
Üdv Srácok!
Ma lettem boldog tulajdonosa egy R61i-nek és így hirtelen lenne pár kérdésem

1. Korábban emlegetett doksit végigolvastam, Rescue and Recovery használata. Igen ám csak ugye minden változik és a nekem már 4.0 verzió került a gépre amiben nem találtam Recovery disc funkciót csak a rescue discet. Meg tudná valaki mondani, hogy ez hol van? Ha nagyon láma kérdés akkor sry2. Particionálással kinek milyen tapasztalatai vannak? Érdemes megkockáztatni? Szeretnék egy particiót a Vistának ill egy másikat amin a hasznos lomokat tárolom

Köszi!
-
Otisz
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Valószínű hogy az energia séma az okozó.
Beállíthatod hogy mikor kapcsoljon ki a kijelző, a merevlemez, és hogy készenléti módba mikor állítsa magát, esetleg a CPU milyen séma szerint dolgozzon.
Változtatni a vezérlőpulton belül lehet az energiagazdálkodási lehetőségeknél.
Magadnak kell eldönteni mi számodra a legmegfelelőbb.
Nekem pl. soha nem kapcsol hibernálásra a gép.
Hibernálásból feléleszteni az Fn bill-el lehet, vagy a ki-bekapcs gomb rövidke lenyomásával.
remélem jól emlékszem
-
Integra
titán
miért kapcsol le a notebook csak úgy magától?
hibernál vagy mi a tököm?
hogy lehet feléleszteni?
ezekhez az energia menedzsment dolgokhoz baromira nem értek.. még..
-
iko
tag
Sziasztok!
Ezzel a notival szemezgetek:
Lenovo ThinkPad R61 (NB0NCHL)Szerintetek ha így veszem meg és formázom, majd rárakom az XP-t és a szükséges drivereket akkor működni fog?
-
-
Integra
titán
ma bent voltam a notit bevittem trémobilhoz venni webenvalkot
először egy express cardosat akartam venni, bedugtam, hát úgy lógott ki belőle, olyan csenevész volt a kártya, hogy inkább lemondtam róla, mert hogy letörik...
tényleg vicc
aztán kértem pcmcia-s cuccot.
felment, install, minden megvolt, királyság, stabilan az aljában a notinak.
connect, puff, kék halál és kivág.
kétszer is.
na ennyit a pcmcia-s globetrotter kártyájukról... faszán inkompatibilis
úgyhogy maradt az usb stick amitől paráztam hogy letörik..
de van hozzá kábel, úgyhogy azzal fog menni, ez faszán működött, nem is vágta le.
itthon nálam 320kbyte/sec sebességgel hasított.
azért ez nem rossz..
ja igen, melyik lenovo szoftverrel írom ki a teljes image-t backupnak?
-
djkoxos
tag
Tud valaki segíteni? A kérdésem h nem baj vagyis nem tesz roszat a laptopnak ha kiveszem az aksit és anélkül használom csak 220V-ról?
-
N4nI
tag
-
alien_
őstag
Valaki tudja, hogy lehet drivert frissíteni, mert sehogy nem boldogulok vele
Tuti van valami trükk, hogy a hivatalos intel drivert felrakjam.. Elvileg volt vidkari driverben egy nagyobb frissítés, de csak lenovos drivert hajlandó elfogadni. -
Dottore
addikt
itt valszeg megtalálod a választ, shadowfax kommentjeit olvasd el:
http://prohardver.hu/tema/thinkpad_r_es_z_sorozat/hsz_2451-2500.htmlnálam elég volt a Wireless LAN adapter software-t feltenni és ment. az Fn+F5 nekem nem kell. jobb klikk a wireless ikonon és kapcsolódás.
-
Syrano
tag
válasz
mogyesz
üzenetére
Helló,
köszi az infót, feltettem a progikat, de továbbra sincs pozitív eredmény. Az induláskor észlel egy "Network Controller"-t de nem talál hozzá drivert, a lenovo.com-ról is töltöttem le hozzá az se jó. A laptopon van egy kapcsoló az ún. Wireless Radio Switch, azt kapcsolgatva se megy a dolog, mindig csak a bluetooth-ot kapcsolgatja, az Fn+F5-re se reagál...
Van tipped?
-
Tomics
addikt
Hát ez nemigaz most meg nem akart visszajönni sehogy
Megint ki kellett kapcsolnom. Aztán mikor indul újra, felajánla hogy normál vagy safe mode...és mikor bejön az op rendszer kb 10 percig semmit nem enged csinálni úgy le van terhelve, a vinyó seekel mint az állat...(ahogy néztem a folyamatoknál svchost.exe)ez még érthető is, de nem túl egészséges.
Lehet, hogy a torrent kavart be neki? Nem hiszem, hogy az aksi kivétele miatt. Hálózatról még stabilabban kéne mennie
R61 tulajok, nektek nincs ilyen problémátok? -
Overtaker
csendes tag
Nekem a power gomb egyszeri rövid megnyomására simán visszajön sleepből.
Ellenben a hibernálásnál vettem észre azt, hogy ha akkuról megy és visszaakarom hozni hibernálásból, akkor a Vista nem áll fel teljesen, hanem mindig kikapcsol. Hálózatról viszont simán visszajön hibernálásból is. Amúgy nem használom a hibernálást, csak egyszer kipróbáltam és akkor tűnt fel.
-
mogyesz
aktív tag
Szia!
Access Connections fent van? (Igaz nekem R50e van, lehet a Tiedhez nem ez kel már, ezt nem tudom.)
Én a ThinkVantage System Update progit feltolnám a helyedben, ezzel lekerestetheted online a frissítéseket, drivereket, progikat, amik kellhetnek a notihoz.
Elérhetősége:
-
Syrano
tag
Sziasztok,
én is egy új R61i boldog tulaja lettem tegnap. Az én problémám az, hogy nem tudom a WiFit működésre bírni, letöltöttem a legfrissebb drivert a Lenovo oldaláról, telepítettem de egyelőre semmi bíztató. Belefutott már valamelyikőtök hasonló problémába? Jah, a gépen nem volt oprendszer én tettem fel mindent.
Köszi
-
Tomics
addikt
Vettem egy R61i-t.
A sleep mod-al lenne egy kis problémám. Most tápról megy a gép (ki van véve az aksi) és mikor sleep modba kapcsol sehogy se akar visszajönni (se FN gomb, se FN+F4), csak ha 5mpig nyomom a power gombot és kikapcsol...egyedül az FN+PgUp-ra reagál, ami a bill. megvilágítását szolgáló led ki-bekapcsolása. összefügghet ez az aksi kivételével? Most éjjel már lusta vagyok beletenni, reggel majd letesztelem úgy is. Azért vettem ki, hogy "kíméljem".Valamint szinte állandóan dolgozik a vinyó, gondolom, hogy a Vista miatt...
Amúgy nagyon pöpec kis gép, nagyon tetszik
Jó vétel volt 190ért (ajándék lenovo táskával+ms egérrel) (core2 t5450, 2gb ram, 160gb sata, quadro 140, webcam, ujjlenyomat, vista premium) -
Integra
titán
ma befigyelt egy r61i ismerősnek hosszas keresgélés után
1.66 c2d, 3gb ram, 1200x800, wifi, kékfog, pcmcia, expresscard, 3 usb, svideo, vga, audio minden kutya füle, 160gb sata, trackpoint, tácsped, 6 cellás akksi, ujjlenyomatolvasó, xp pro, office 2007 small business, lenovo táska, ms egér..
mindez megállt brutto 281ezerből..
durva
azért az ms kapja be a faszt a licenszeivel.. -
Dottore
addikt
80, de nagyon vigyáztak rá, nem hittem, hogy ennyire lehet lehet szeretni egy laptopot

ahogy hazahoztam már volt ismerősöm aki 100 ezret is adott volna érte. egyetlen hibája az aksi, kb. 50% lehet a kapacitása az újhoz képest. bár nincs összehasonlítási alapom, de filmnézés, apróbb szöszmötölés mellett 1 óra 10 percet bírt.ez az első laptopom, de az most már biztos, hogy a következő is thinkpad lesz.
ha vki tudja hol lehet venni eredeti aksit hozzá (csak utángyártottat találtam a neten), akkor megköszönném.
-
Tim82
félisten
válasz
Dottore
üzenetére
abból következtettem, hogy így fogalmaztad meg: "A hozzá adott, letölthető szoftverek is nagyban növelik a konfortérzetet.
kedvenceim: notebook hardware control
power manager
thinkvantage active protection system" - a három felsoroltból kettő valóban TP-hez letölthető program.A kérdésedre a válasz: újra fel kell telepítened. vagy átghost-olod a régi rendszert az új vinyóra és úgy benne van.
gondolj bele: szoftveres védelemről beszélünk, ami akkor él, amikor a gép be van kapcsolva (vagy akár sleep/suspend mode).
csak mellesleg jegyzem meg, hogy van Thinkpad T és X topik is.
-
Tomics
addikt
R61 tulajoktól kérdezném hogy az integrált x3100 és a dedikált NVIDIA Quadro 140 között aksi időben mennyire jelentős a különbség?
Köszi. -
Dottore
addikt
végre sikerült nekem is szerezni egy thinkpadet. igaz nem a terv szerinti laptopot, hanem egy használt t42 típust. a support fantasztikus. Meg persze maga a gép is, annak ellenére, hogy nem egy mai darab, fantasztikus megoldádsok vannak benne konstrukciótanilag. A hozzá adott, letölthető szoftverek is nagyban növelik a konfortérzetet.
kedvenceim:
notebook hardware control
power manager
thinkvantage active protection system
-
Sziasztok!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy van olyan t sorozatú thinkpad melyben van vagy lehet tenni 3G/HSDPA belső mobilinternet modult? Én nem találtam ilyet hátha ti tudtok, nekem ez fontos lenne. Előre is köszönöm a választ.
-
Syrano
tag
Sziasztok,
kinéztem magamnak egy R61est és ahogy láttam lehet kapni DOSsal, XPvel és Vistaval is. Más áron természetesen
A kérdésem az lenne, ha nem gyárilag telepített windows-os noteszt veszek, akkor van lehetőségem arra a híres backupra (bocs a nevét nem tudom).Köszi
-
vbbb
őstag
Nem tudom belefutott-e valaki más is a memória bővítés problémájába, de az összes ThinkPad r61i notebookba belemegy a 4GB ram.
Csak sok online boltban tévesen tüntetik fel...Memory
* PC2-5300 Non-Parity (NP) Double Data Rate Two (DDR2) Technology
o The use of 667 MHz SO DIMM memory is recommended for this system.
* 512MB or 1GB standard memory
* Supports maximum memory up to 4GB
Notes:
o ThinkPad notebooks with a Windows Vista 32-bit or previous Windows 32-bit operating system can support up to 3GB of addressable memory.
o ThinkPad notebooks that have a Windows Vista 64-bit operating system can support up to 4GB of addressable memory.
o Recommended for memory expansion are 512MB, 1GB, and 2GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667 MHz(7)SO DIMM. -
mikoljan
tag
Sziasztok,
Egy kis problémám adódott. Tegnap frissítettem a BIOS-t és azóta power-on jelszót kér a gép, amit ezelőtt nem tett. Igaz beállítottam ujjlenyomat azonosítást, de csak Win belépéshez. Most, amikor elindítom a notit kéri a jelszót, hiába azonosítom magamat biometrikusan. Tényleg csak ilyen módon tudom kilőni ezt a jelszót?
Szerk: megpróbáltam beírni a jelszavamat (Win-es) is - hátha-, azonban a bibi az, hogy nem tudom a 0-t előcsalogatni a billentyűzetről. Azt tudom, hogy az angol kiosztásnál a 0 az ö billentyűn van.
-
mikoljan
tag
válasz
bizonytalan
üzenetére
"Üdv mindenkinek,érdeklődöm,hogy az előtelepített XP-vel vásárolt R61i vinyóját érdemes-e tovább particionálni?"
Ezt igazából neked kell eldönteni. Teljesen szubjektív, hogy ki hogyan osztja fel a hdd-jét. Megkérdezhetem, hogy pontosan mi a terved? Le szeretnéd darálni a rejtett particiót?Szerk: R&R cd-t, dvd-t kiírtad?
-
spyduck
nagyúr
válasz
bizonytalan
üzenetére
Aki nem ért hozzá sztem ne, de itt a fórumon csak el tudják magyarázni, h kell csinálni!
-
spyduck
nagyúr
válasz
bizonytalan
üzenetére
Én a particionálás után vesztettem el az adatokat a recovery partícióról! Biztos meg lehet valahogy oldani, nekem nem sikerüt, ott maradt de már nem engedte, h telepítsem! Még akkor is káputtó neki ha mondjuk "d" helyett "e" meghajtóra átneveződik!
-
bizonytalan
tag
Üdv mindenkinek,érdeklődöm,hogy az előtelepített XP-vel vásárolt R61i vinyóját érdemes-e tovább particionálni?A 120GB-ból kb.6 GB a Recovery részére gyárilag foglalt.Nem tudom,hogy pl.Partition Magic-kel kínlódjak-e,vagy a Lenovo nem véletlenül telepíti úgy,ahogy.
-
turbolali
csendes tag
Látom eléggé felkapott téma az akku használata és töltése.
Én személy szerint otthon, ha hálózatról használom, akkor MINDÍG kivett akksival ténykedek. Ilyenkor feltöltve tárolom, és ha nem hordom a masinát sehová, akkor havonta 1 alkalommal merítem le 10%-ig és töltöm fel teljesen.
Amennyiben viszem a masinát valamerre, akkor szükség szerint töltöm-használom.A gépem tavaly decemberi és a WEAR LEVEL 0%. A haverom gépe ugyanez a típus, ő mindíg akksiról hajtja (otthon is előbb lemeríti, aztán hálózetró tölti), egy héttel öregebb a laptop, és az akku elhasználódottsága 7%!!!
Egyébként itt egy cikk, amit érdemes átolvasni, témába vág:
http://www.pdamania.hu/content/8494/
Lajos
-
vbbb
őstag
Új Lenovo IdeaPad U110B, U110R:

"The 2.3-pound IdeaPad U110 will be available at J&R in at least two versions - the black U110B and the U110R with a red top cover. Both models feature the Intel Core 2 Duo L7500 low-voltage processor at 1.6GHz, 3GB of RAM, and a 120GB hard drive. The laptop, which is only 0.7-inch high, does not include a built-in optical drive."
Pfejjj...követi a MACAir-t? Nincs benne optikai meghajtó!
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen monitort vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- EA Sports WRC '23
- 2025 - Íme a 45. héten megjelenő játékok listája
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házimozi belépő szinten
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- MacBook Air M4 13" 16/256GB 2028.07.24. iSTYLE jótállás 21 töltés
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Nano Gen2 13" 2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az előző Fusim nem csinálta ezt a web'n'walkkal. Úgy látszik van még mit tanulnom a tp-kről és a R&R-ről. Főleg hogy alap angol nyelvtudás van itthon.
Azért köszönöm a segítséget!

Jó vétel volt 190ért (ajándék lenovo táskával+ms egérrel) (core2 t5450, 2gb ram, 160gb sata, quadro 140, webcam, ujjlenyomat, vista premium)
(20-25 perc a differencia)