Aktív témák
-
Ez a noti nem a butított verzió hanem teljes értékű R51-es tehát pontosan úgy néz ki mint a két linken a gépek:
-trackpoint és tapipad is van rajta + összesen öt gomb. Nem rossz a szemed az R50e és az R51e gépeken csak trackpoint van.
-beépített billentyűzetvilágítás
-beépített mikrofon és hangszórók
-svideo kimenet és firewire
-infraport
Zola írta előttem az eredményeket hogy meddig bírja a noti. Persze ezek csak az alap működési idők a gyári 4400mAh-ás akkumulátorral. Mivel itt egy ultrabay enhanced gépről van szó ezért külön vásárolhatsz a CD/DVD meghajtó helyére egy kiegészítő 2000-2200mAh-ás akkumulátort ezzel növehető a működési idő. Az alap gyári akkumulátor helyett is lehet kapni 6600mAh-ás akksit így a maximum amit ebbe a gépbe bepakolhatsz az kb. 8600mAh. -
Zola_
tag
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy írtam róla. 3,5 órát megy kb, de ha csak a wordben irogatsz, akkor akár 4-et is. (közepes fényerővel, és cd vagy dvd használat nélkül, ugyanis azok a legnagyobb fogyasztók)
R50-est már nem fogsz kapni újonnan, csak R50e-t, a #1255-ös hsz-ben ma le is írtam a különbségeket is az ''e''-s és anélküli társaik között.
R51 még kapható újonnan, és az alább Flashcash által linkelt a legjobb vétel, korábban többször én is linekltem, nekem is az van. Az R51e már más világ, az is economy, az R50e hez hasonlít, de már DDR2 memória, és ATI Radeon X200 video, valamint ATI chipszet van benne, és a PCMCIA slot mellett egy PC Card slot is, de tapipad szintén nincs rajta. (és eddig csak CeleronM-mel láttam árulva, az pedig 2,5 óránál nem megy többet, olyanom volt egy ideig) ThinkLight minden ThinkPad-en van! -
Neked is ugyanazt a notit ajánlom amit én vettem nem rég. A 200ezres árkategóriában a legjobb választás, nekem nagyon bejött.
IBM Thinkpad R51 [link]
-Igaz hogy 216000FT de itt megkapod alapból a 3 év garit és nem kell a megbízhatóságon aggódnod. (külön vásárolva +36000FT lenne +2év garikiterjesztés egy IBM notihoz)
Videó teszt a notiról: [link]
Magyar teszt: [link] (Az R52 és az R51 ugyanúgy néz ki kívülről.)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Ha nem lenne most kihasználva a gép, akkor talán érdemes várni, mert az árak csak lefelé mennek, még ilyen árfolyamok mellett is. Közben azért figyelgesd a honlapokat, mert ki lehet fogni akciós darabokat, főleg kifutó szériából. Ajánlottak: usanotebook, laptop.hu, extreme digital, (esetleg macropolis, notebook.hu, aqua) Valamint menj gépet tapizni, az is fontos ám, hogy mennyire jön be.
-
Zola_
tag
A sima Lenovo gépek nem ThinkPadek. Itt még nem olvastam, hogy valaki vett volna olyat. Elég új termékek, csak néhány hónapja kaphatóak, szerintem még kevés a bizalom az irányukba.
A ThinkPad R szériáról találhatsz hasznos infokat, ha visszaolvasol a topikban. Az ''e'' jelölés economy-t jelent, tehát ezek a legolcsóbb ThinkPad-ek amikből a nagyobb testvéreikhez képest kispóroltak dolgokat. (dokkoló csati, ultrabay mechanika, tapipad, infra, s-video, firewire, active protection system, mikrofon, sztereo hangszóró) Ettől függetlenül nagyon jó kis gépek. Wifi mostanság már mindegyikben van.
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Windows 11
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Formula-1
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Terminator 2D: NO FATE - Nincs végzet...
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- gyakorlatilag ÚJ Apple Macbook Pro M4 Pro Chip 512/24 Space Black 1OO% ! még 18 Hó Jótállás
- Dell precision 7530 laptop
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- VivoBook S M3402QA 14" 3K OLED Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (több darab akár, rendelésre)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest