Hirdetés
- Apple asztali gépek
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Autós kamerák
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok
Shadowfax 
próbáltam nézegetni, de hát csak egy két elszórt próbálkozás van erre az R60e-s notira:
Lenovo (IBM) Thinkpad R60e (UQ1A9HL)
[link]
- ugye jól látom hogy ezen a képen egy R50-es van ? (azokon nincs tapipad)
- nekem az ilyen kategóriás notik között ez egy best buy-nak minősül. valaki megcáfolná ezt?
olyan keveset látok itt (bocs, egyet sem ... ) hogy kételyeim támadnak.
- vmelyikőtök ecsetelgette még korábban editnek, hogy most mennyire jó/rossz a 4:3 (XGA) és 1280:800 (WXGA). persze tisztában vagyok vele hogy ahány ház annyi szokás, de:
- ilyen kijelző (XGA 1024x768) van más (R50/R51/-r52 stb) Lenovo (IBM) notikban is? szubjektív véleményeket kérnék hogy mennyi lehet a minőségromlás ha ennél (natívnál) nagyobb felbontást állítok ve, kb mit tapasztalhatok? (pl PH! olvasásakor
a karakterek mennyire lesznek pixelesek, mosódottak ... stb)?
látom itt a Lenovó 1:1 koppintását erre a ThinkPad-re
Lenovo 3000 N100 (TY0B9HL)
[link]
ez tulajdonképpen rollcage hiányában, és egyébb fícsörökben különbözik (van rajta pl s-video, több USB, WXGA kijelzős, Drive shock absorber helyett itt +20 GB HDD hely van).
még itt PH! is volt róla teszt, csak abban meg GeForce Go7300 van (UQ1A9HL és TY0B9HL-ben pedig mindkettőben GMA950). Előfordulhat hogy ez a Lenovo és ez az R60e hasonló üzemidőkkel rendelkezik (4+ óra)? Azért az is megnyugtató, hogy bill és 'merevítő keret' az LCD körül még le lett koppintva
előre is köszi a válaszaitokat
-
Gogolak
tag
Az en R51e -be mukodni fog egy Kingston a gyari 512 mellett?
vagy milyet ajanlatok? -
Yellow73
tag
Sziasztok,
Probléma: egy R50e-re rá lett dugva egy USB-s külső billentyűzet. Miután lehúzzuk róla, a notesz billentyűzete egy 105 gombosként próbál viselkedni, tehát a jobb oldali gombok a numerikus billentyűzet szerepét veszik át.
Hogyan lehet ezt visszaállítani normális működésre?
Segítségeteket előre is köszönöm,
Yellow -
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Mi tortent az R5x szeriaval? Teljesen eltunt sulinetbol.
Pedig az asztali gepemet mar eladtam, es ha nem lesz rovid idon belul kenytelen leszek megint azt venni. Pedig mennyivel jobb ezt a hozzaszolast is az R50-rol irni
-
Shadowfax
addikt
A márkát az Everest írta ki, vagy belekukkantottál a gépbe?
Shadowfax mindenhol azt írjátok, hogy különböző tipsú ramokat nem szeretik.
Inkább úgy szoktam/szoktunk fogalmazni, hogy célszerű ugyanolyan márkájú memóriát venni, mint ami a gyári... De pl. a Kingston általában jól együttműködik más típusokkal is, kivéve egy esetet, amit egy fórumtárs írt le pár oldallal korábban.
Da a hynixek is mosel nyákkal készülnek nem ?
Rovernél érdeklődj, ő a szaktekintély memória ügyben.
-
rdi
veterán
Sziasztok.
Ez a Mosel pc 2700 -as ram ez kapható valahol itthon, vagy sem?
Shadowfax mindenhol azt írjátok, hogy különböző tipsú ramokat nem szeretik.
Da a hynixek is mosel nyákkal készülnek nem ? -
Sosy
csendes tag
Hali mindenki!
Itt is felteszem kérdésem ha nem gond.
Remélem tud valaki segíteni.
Ez a gép mennyire alkalmas grafikai munkákvégzésére?
Lenovo ThinkPad R60 UL154HL notebook Core Duo 1.8
[link]
A segítségeteket köszönöm előre is! -
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak
üzenetére
Rengeteget lendítene rajta a plusz félgigás memória. Mivel a VGA-d is a rendszermemóból csípi le a szükségest, ezért érzed kevésnek...
Amúgy az olvasottak alapján a Heroes V szó szerint zabálja a memóriát, tehát az 1 GB se biztos hogy elég lesz neki, esetleg kompromisszumokkal.
S igen, DDR2 kell a gépedbe: [link] -
Gogolak
tag
Sziasztok!
Engem az erdekelne a memoriakkal kapcsolatba, hogy mennyit lenditene a gepemen ha az 512 helyett 1G memoria lenne benne.
Ok ,gondolom hogy jobb lenne, de az erdekelne, hogy jatekoknal is eszrevehetobb?
PL: en szeretnek jatszani Heroes 5 ot, de elegge akadozik a jatek.
HA beleteszek meg egy 512 est jobb lesz?
Nem a grafikus miatt van ?
NEkem a R51e (celeron 1.5 Ghz) DDR 2 lehet benne?
ilyet is kell bele tennem?
Udv mindenkinek es kosssz!
[Szerkesztve] -
-
chab7
addikt
válasz
Shadowfax
üzenetére
köszi a video linkeket.
végrehajtottam a műveletet. hynix tipusú a benne levő 256-os modul. a kingston 1 gigás került a helyére, ami ugyanolyan pc4200 533mhz-s mint a hynix. úgy néz ki hogy nincs fagyás, kb negyed órája terhelem glxgears is fut fullscreenen mellette progik indítva, bőséges képpel teli weboldal őrülten görgetve le-fel. kopp kopp. egyenlőre semmi fagyás, remélem így is marad.
íme egy nagyon komoly ok aki nem érti miért ibm, és nem valami más szutyok.
azért az egy érzés hogy kibelezve az ölemben a gép és a garivesztésnek semmi köze hozzá. igazuk van, miért is kellene minden kis apróságért a szervízbe rohangáltatni a vevőt. ha esetleg történne a bill.-el valami - de ne legyen - akkor már lazán menni fog a csere ;)
vajon ugyanigy meg lehet ezt csinálni egy fusinál mondjuk? ;) -
chab7
addikt
Sziasztok!
Minden nagyon szép és minden nagyon jó, egészen addig míg nem akarok memóriát bővíteni.
Sajnos még mindig ezen küszködök. R52-m van, 256 rammal, linux oprendszer. USAnotiék által adott samsung 1G-s memóriával pár nappal azután hogy beletettem furcsa fagyások jelentkeztek. Rájöttem mikor opengl-t használó alkalmazások indulnak akkor követi el. Például a linuxban vga tesztelőként használt glxgears-nél. Ez 3d-s opengl fogaskerekek ahogy forognak. Ugyanez ha elindul egy opengl képernyővédő. A modult kivéve nem csinálja de ugy nagyon kevéske a memória a rendszernek. USAnotiék visszavették a memó-t, mert hogy valószínű nem kompatibilis. (ott a boltban próbálva másik samsunggal el sem indult, más márkájuk sajnos nem volt). Ma sikerült szereznem végre egyik beszállítótól egy kingston modult. Meglepetésemre ezzel - aminek mindenképpen kellene menni benne - ugyanugy lefagy a gép ha a 3d indul. Most mit próbáljak? Memteszt lefuttatva már, nincs error sehol semmilyen adatírás/olvasásnál. Arra tudok még gondolni - mivel az eredeti 256-ossal sosa még semmi hiba nem volt - hogy a kettő nem férhet össze, márpedig olyan modult ami együtt megy ezek szerint nem találok. Nem is lenne szükségem a 256-osra, egy giga elég lenne magában. Viszont a billentyű alatt van az a modul (USAnotiék mondták). Vajon én azt itthon kivehetem garivesztés nélkül? Vagy innen az isten háta mögül megint mehetek fel Pestre emiatt is? Már lassan többe kerül az utánajárkálás mint az egész gép
Van valami ötletetek mit lehetne tenni, vagy mi más miatt lehet ha nem ez?
Az utaztatást ha lehet csak legvégszükségesebb esetben lenne jó megtenni.
Kösz előre is az ötleteket ha van valakinek.
Szerk. egyet még kifelejtettem, intel gma900 a video, és lehet köze a memória elvételéhez mivel nem rendelkezik sajáttal. Minden linux diszt.-el ugyanez a hiba de csak ha intel driverrel használom (ahogy kellene is). Ha általános vesa-t állítok akkor nem fagy, de természetesen nincs 3d lassu és akad minden ilyen alkalmazás.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Waingro
csendes tag
Tudna valaki szervízt / szakembert javasolni, aki korrektül bevizsgálná a laptopot az említett probléma szempontjából?
-
Gogolak
tag
hi!
A hangszoro nem gagyi.Egy Neo 2.1 es hangszett.
DE probaltam a haverom hangcuccan is es ott is besz*rt.
Kulonben en is erre gondolok hogy az interf. miatt vissza csordogal valami aromocska es az okozza a cirkuszt.
Irok a szerviznek, de nem hiszem hogy bevinnem ez miat javitasra, valahogy majd megszokom.
koszi mindent.
hogyan tudok mem-et felszabaditani?
Ha autocadbe rajzolok normalis az 55 - 62 fok a procinak?
Nem nagyon ertek hozza mennyi szabad hogy legyen.
Udv
[Szerkesztve] -
Gogolak
tag
Meg az szeretnem kerdezni, hogy hogyan tudnek felszabaditani memoriat.
ugyanis az 512 bol csak egy 120 szabad.
Az msconfigba mit kapcsoljak ki, vagy mit tegyek!
Elore is kossz! -
Gogolak
tag
HI!
A mobilos problemamat szeretnem tovabb ecsetelni.
MOstmar rajottem, hogy nem akkor fagy le a gep mikor a mobilt odanyomom es hivnak, vagy en hivok valakit, hanem akkor ha be van dugva egy kulso hangszoro a gepbe.
igy mikor hiv engem valaki, vagy frissiti a halozatot a mobil, mikor az interferencia berezegteti a gangszorot, akkor fagy le a gep!
Mi lehet ez?
Kicsit bosszanto, mivel nem tudom hova rakni a mobilomat, ha zenet hallgatok, hogy ne interferaljon be a hangszoro.
Lehet ez az miatt hogy egy 6630 nagy dog nokiam van aminek nagy lehet a sugarzasa?
Tapasztalt mar valaki hasonlot?
ennyire erzekeny lehet a chipsetje hogy ennyi kis interferenciatol kiakad, vagy nincs levedve?
HELP!!
[Szerkesztve] -
Waingro
csendes tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Szia,
Köszönöm a segítséget. Igazából szétszedném a gépet, ellenőrizendő, hogy mi van ott, ahol szerintem a hiba fennáll. Viszont eddig csak a billentyűzetig és a PCMCIA slotokig jutottam el, a többi ''meredeknek'' tűnt nekem. De ha meggyőz valaki, hogy nem lehet nagy gáz (nagyon részletesen dokumentált a repair manual tulajdonképpen), akkor mégis megtenném. Még jobb lenne persze, ha valaki juttatás ellenében elvégezné számomra ezt úgy, hogy én is ott vagyok. Egy szervízben ugyanis a következőtől tartok: beveszik a laptopot, 15 perc alatt elhárítják a problémát (ha esetleg tényleg valami kisebb kontakthibáról van szó) és 3 nap múlva kiállítják a 40e plusz ÁFÁs számlát mindenféle alkatrészcserékre hivatkozva, amik nem történtek meg...ennyiből meg már valóban új alaplapot is vehetnék szinte.
Waingro -
Shadowfax
addikt
válasz
Blamazs
üzenetére
Ha nem tapasztalsz semmi furcsaságot a Programok telepítése/törlésé-nél, akkor semmit. Nem érintett minden Thinkpad-et...
Amúgy leszedték már az oldalról: [link]
The PC-Doctor 5 for Windows files have been temporarily removed from this Web site. An updated version will be made available here shortly. We apologize for any inconvenience. -
Shadowfax
addikt
válasz
Waingro
üzenetére
Futass egy PC-Doctort. [link]
Először csináld végig úgy, hogy nem mozgatod a notit, majd mozgasd meg a ''szokásos'' módon, ahogy a bootnál tovább tudod indítani...
Sajnos alaplaphibának tűnik így nekem első blikkre, de remélem, nincs igazam.
A többiek figyelmét meg ezúton felhívnám, hogy ha a System update vagy Software Installer frissíteni akarja PC-Doctor-t (PC-Doctor 5), NE töltsétek le, mert bugos verzió! [link] -
Waingro
csendes tag
Thinkpad R31 - kontakthiba?

A következő jelenséget produkálja: Windows indulásakor egy ponton teljesen megfagy a gép, ám a laptop alját megemelve továbblép. Innentől működik...amíg nem csatlakoztatok bármely USB portba valamilyen eszközt...akkor teljesen megfagy megint, és akkor működik tovább, ha nyomom valahol a gépet, vagy az előbb említett módon megemelem az alját. Rendkívül bosszantó.
A Linux bootolás közben nem áll meg, csak az USB eszköz csatlakoztatásánál csinálja. Új alaplapot már nem vennék ebbe a gépbe, viszont teljesen szétszedni sem mertem, mert ''félek'' az összerakástól. Pedig lehetséges, hogy csak annyi gond van, hogy belül valami rosszul érintkezik? Ha bárki tud segíteni, előre is köszönöm.
Waingro -
sssent
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Nem tudom. Én nem csinálok semmiféle varázslást velük, csak használom. Ha épp van konnektor, akkor bedugom (85%-tól tölt rá), ha nincs, akkor akkuról - tehát elég rapszodikusan. Időnként előfordul, hogy az utolsó pillanatig megy a gép, ilyenkor ráfogom, hogy na akkor most újrakalibráltam. Úgy vettem észre, hogy azok az akkuk, amelyek csak havonta (vagy neadjisten még ritkábban) vannak használva, azok kevésbé bírják, mint az enyémek nyúzva. Tehát szerintem jó nekik, ha mondjuk hetente meg vannak járatva. De jobb ötletem nincs.
-
sssent
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Már jópárszor le volt írva, de mind1:
Minden riasztást kikapcsolsz és teljesen töltött állapotból addig hagyod üzemelni a gépet, amíg el nem száll a lemerült akku miatt. Ekkor teljesen feltöltöd. Ez utóbbit lehetőleg kikapcsolt állapotban tedd, én úgy vettem észre, hogy úgy jobban működik.
Az általam használt akkuk egyébként így állnak: 140 ciklus után 9% ill. 207 ciklus után 16% wear level. Fentiek kb. 8 hónap eredményeként álltak elő, tehát az akkuk használva vannak. 60 ciklus után nálad valószínűleg jobb állapotban kell, hogy legyen. -
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Leirna nekem vki, hogy hogyan kell ujra kalibralni az aksit a gepben?
Mar kb 20 perce 5%-on all a kijelzo es azt irja 1 perc a hatralevo ido, es meg mindig megy. Meg full tolteskor sem annyit ir mar ki mint amennyit elmegy hanem kevesebbet. Eddig 60* volt toltve az aksi.
Koszi!
Udv
alazs -
user01
aktív tag
válasz
taratis
üzenetére
Nemtom, hogy olcsó/drága volt-e (16e+ÁFA), de úgy voltam vele, veszek egy ugyanolyan jó minőségűt ugyanazon paraméterekkel (512 Mb DDR 2700 333 Mhz - Kingston élettartam garancia), mint ami eredetileg is benne volt (256 Mb 2700 333 Mhz). Ja, és nekem is R50e van.
Az AQUA computerben bruttó 15900 Ft. a Kingmax RAM (PC2700 512MB). Én is ilyent vettem bele. Tökéletesen működik!
[link] -
Shadowfax
addikt
-
rdi
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
hát igen ezek szerint az usanotebook se regisztráélta még az eladás tényét...
Pedig lehet, hogy olcsóbb lenne a plusz egy év garit megvenni a lenovonál ,)
Illetve ahogy látom, ott lejárt garanciájú gépekre is vásárolható további gari, de az én angoltudásommal ebben nem vagyok biztos. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak
üzenetére
Azert fagyott le mert a mobilom becsongott a gep ,mellett jobb oldalt, a proci mellett.
Ott a vinyó van. A proci kb. középen van, a pöcökegér alatt.
Ugye nem tettem semmi kart a gepemben? Meg avval sem hogy ugy allitottam meg hogy kivettem az aksit?
Hát jót nem tettél vele az biztos, de ha baja lenne, már kiderült volna. No para.
Mindenesetre jobb, ha ezentúl messzebb teszed a mobilod a géptől. -
Gogolak
tag
Hi!
A multkor irtam hogy lefagyott a gepem,elfeketedett a kepernyo, meg sehogy sem tudtam kikapcsolni a power gombal sem.
csak az aku kivevesevel tudtam kikapcsolni a gepet.
Rajottem hogy miert volt, csak szamomra kicsit aggaszto.
Azert fagyott le mert a mobilom becsongott a gep ,mellett jobb oldalt, a proci mellett.
Szerintetek ez normalis vagy nem????
csak akkor fagy le, ha egesz kozel teszem hozza es hivok vagy engem hivnak.
Ugye nem tettem semmi kart a gepemben?
Meg avval sem hogy ugy allitottam meg hogy kivettem az aksit?
HELP? -
taratis
csendes tag
Hali Rufusz!
Én ezen a hétvégén raktam be a 256-os modul mellé egy 512-t. Hozzád hasonlóan fogok én is CAD-ezni, csak én nem Auto hanem Archi
Szóval úgy voltam, ennyinek elég kell lenni, mert az asztali PIII-as 512 Mb RAm-os gépemen is szépen futott a CAD, akkor a 768 már egész jó lehet.
Nemtom, hogy olcsó/drága volt-e (16e+ÁFA), de úgy voltam vele, veszek egy ugyanolyan jó minőségűt ugyanazon paraméterekkel (512 Mb DDR 2700 333 Mhz - Kingston élettartam garancia), mint ami eredetileg is benne volt (256 Mb 2700 333 Mhz). Ja, és nekem is R50e van
-
Shadowfax
addikt
DDR2 memóriának teljesen más foglalata van, a Te gépedbe csak DDR-t tehetsz. A márka nagyjából mindegy, viszont próbálj meg ugyanolyan memóriát beletenni, mint a gyári eredeti (típus, időzítés, sebesség stb.).
Nehéz tanácsot adni abban, hogy mennyire bővítsd, ez igazából pénztárcafüggő is, mert az 1GB-os modul nem túl olcsó. Esetleg ezt érdemes elolvasni: [link] -
Rufusz
tag
Az R50e-mben szeretnék memóriát bővíteni, most egy 256mb-os PC2700 DDR van benne.
Érdemes ugyanilyet venni, vagy ''nem akadnak össze'' a különböző memóriák? DDR2-t is támogat az R50e, illetve ez mennyivel gyorsabb mint a sima DDR?
512MB elég lesz, ha autocadezésre is használom a gépet (most cad alatt nagyon szenved), vagy arra több kell?
Röviden ennyi...
-
-
Gogolak
tag
Jujj HELP!!
Netezes kozben a gepem egyszer csak elsotetult.
Megallt a zene,meg kisem tudtam kapcsolni a power gombal sem.
Muszaly volt kivennem az akut es ugy ujra inditani.
Mi lehetett ez??????
Ugye semmi komoly??
Most megy jol, semmi kulombseg.
Az nem gond hogy alltalaban csak hibernalom?
Udv! -
Gogolak
tag
HI!
Ugy dontottem , hogy egyenlore nem bantom a rejtett particiomat.
viszont a hardon talalhato direktoriumokat felirnam DVD re es letorolnem oket a hardrol.
Az erdekelne , hogy hasznal e ezek kozul valamit a gep: i386;DRIVERS;I|BMTOOLS;IBMshare?
Elore is koszi.
Udv -
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Az R50-es gepemben jelenleg 40gb-os vinyo van. Majd vmikor cserelni szeretnem egy nagyobbra, ha letelt a garancia rola. De ugye a restore particio ott van a 40-es vinyon, megvasarolt xp-vel meg egyebekkel. Hogyan tudom majd atvarazsolni ezeket az uj vinyora?
A recovery cd-ket kiirtam. Esetleg azokrol?
Udv
alazs -
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak
üzenetére
Még azt szeretném megtudni , hogy nincs ez a sok IBM es util között egy sem amivel a proci hőmérsékletét tudnám látni?
Sajna, ilyen nincs. De vannak jó kis hőmérséklet progik a neten, pl. a MobileMeter (readme: [link] letöltés: [link]) ill. az NHC [link]. Ez utóbbi nemcsak a CPU és a HDD hőmérséklet monitorozására jó, hanem a proci feszültségértékeket lehet csökkenteni vele (kevésbé melegszik a gép és hosszabb az akksi üzemidő). (Sajna a Celeron M-nél nem lehet feszértékeket változtatni, de Pentium M és Core Duo esetén jó szolgálatot tesz ez a program.)
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
és az acces gomb win alatt továbbra sem működik
Taratis kolléga #1711-ben linkelt programon kívül még szükség van a Hotkey driverre is, hogy Win alatt működjön az Access IBM gomb. [link]
egyedüla bios frissítés nem ment, kicsit furcsállom is, hogy windoz alól akarta...
Ezt kifejtenéd bővebben? Ha a friss BIOS verziót letölti a System update (vagy a SI), akkor a progi jelzi, hogy a gép az okézás után újraindul, s a BIOS-t hozza be, ott pár igenelés után történik meg a frissítés. -
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak
üzenetére
Ha az IBM-es programmal akarod csinálni: Start menü - Minden program - ThinkVantage cuccok közt kell találsz egy Create Recovery Media nevű cuccot. Ha megnyitod, ott van egy ''Create a set of Recovery Discs now'' nevű opció. Ezzel készítheted el az ún. Recovery CD-ket, amivel baj esetén gyári állapotra visszaállítható a vinyó. A rejtett partíció is helyreállítható vele, abban az esetben, ha olyan vinyóra teszed fel, amit nem particionáltál előtte (ha akár csak egy partíciót is talál, helyreállítja a rendszert, de nem kreál rejtett partíciót).
Ha készíted a Recovery CD-ket, akkor elsőként egy CD-t adj neki, mert arra kb. 5-600 MB-ot ír ki, utána újabb CD-t kér, ekkor már DVD-t is adhatsz, ez utóbbiból elég lesz 1 db is. (Tehát 1 CD+1DVD, vagy 6-7 db CD összesen a Recovery szett.)
A másik módszer a rejtett partíció kiírására: Acronis True Image használata (vinyó klónozás):
[link] -
taratis
csendes tag
válasz
Gogolak
üzenetére
Abszolút

Nekem R50e van (sunyinetre), de elfogultság nélkül mondhatom: IBM Thinkpad nagyon jó választás, talán a legjobb. Nagyon egyben van, a megbízhatóságról ódákat lehetne zengeni.
Munkatársam vásárolt Lenovo C100 (usanotebook, 192e HUF), de mikor megnézegette az R50e-t, őszintén megmondta: komolyabb, stabilabb benyomást kelt, annak ellenére, hogy fele annyira nem volt tuningolva. Elgondolkodott, talán a klasszikus Thinkpad-et kellett volna neki is vásárolni. Én nem bántam meg: kifogástalan billentyűzet, működés, jó szervizháttér és nem utolsósorban rengeteg hasznos infó itt a fórumon a guruktól. Nem volt kérdés, hogy Thinkpad mellett döntöttem. Ja, még valami: én a tapipadot nem szeretem, nehezen kezelem, így adta magát, hogy ezen a gyönyörűségesen pedig pöcökegér van, amit kifogástalanul lehet használni. És persze a sok apró hasznos dolog: Thinkpad lámpa, nedvesség elvezető a gép alján... Ezek a masinák tényleg a hordozhatóságra és a hosszú, megbízható műkődésre lettek tervezve.
-
taratis
csendes tag
válasz
Gogolak
üzenetére
Sajna Gogo, én sem tudom, hogyan működik ez a rejtett dolog. Én mikor vettem a gépet, valami ősrégi Linux volt hozzá, de kapásból törölve lett és formatálva az egész vinyó. Van jogtiszta
Windowsom, az került rá. Shadow vagy más nagy Thinkpad guru tud neked segítenio, szerintem hamarosan írnak... 
-
Gogolak
tag
HI!
Egy hete vettem egy R 51 es notit.
Minden ok,minden nagyon faja, csak a rejtett particio bosszant kicsit.
40 Gb a winyom ebbol 5 G el vesz a rejtett cucc, meg majd ennyit meg a windows meg az IBM direktoriumok a gepen.
Az a kerdesem lenne, hogy hogyan tudnam azt a rejtett particiot elmenteni egy DVD re vagy valamire, hogy ki tudjam azt is hasznalni.
A masik meg az hogy melyik direktoriumokat kell elmentenem azok az IBM esek kozul (IBMSHare,IBMtools,i386,Drivers) .
Melyik kelhet kesobb.
Ok hogy a IBMtools kell ,meg a Driverek, de mi a tobbi?
Mit ajanlatok , hogy szabaditsam fel a helyet a vinyomon.
Elore is koszi. -
-
taratis
csendes tag
Hali rdi!
Talán az usanotebook.hu-s egyik best buy-ra sikerült beruházni? Ott volt mostanában R50-es baráti áron. Mellesleg üdv az IBM ThinkPad táborban
Egyébként az IBM honlapjáról az R50-es szériára keresve megtalálod a szükséges progikat és akkor fog működni pl. az Acces IBM is
-
Daneey
tag
Töltsd le a Software Installer-t (Google), majd végigkövetve a Next-eket, letölti neked automatikusan a szükséges programokat. (Vagy pedig a System Update-t töltsd le, de látod nekem az nem működik.)
Az Access IBM gombocska Windows alatt a helpet, közvetlen indítás után (bootfolyamat közben) pedig a rejtett partíción lévő miniOS-t indítja el... -
rdi
veterán
Sziasztok, vettem egy r 50-est, nagyon elégedett vagyok,csak semmilyen programot nem kaptam hozzá.
Esetleg megtenné valaki, hogy felsorolja milyen progikat érdemes letölteni az ibm oldaláról?
Pl. az Acces gomb milyen programot tudna elindítani? -
Daneey
tag
Érdekes, nekem a System Update nem működik már egy jó ideje, csak a Software Installer. Mikor régebben feltettem a SysUpd-t, akkor elindítottam, és mondta, h várjak, míg újraindítja magát. Le OKéztam, aztán vártam a végtelenségig
.
Most XP-install-ra került sor, aztán na mondom megpróbálom megint a SysUpd-t egy frissen telepített rendszeren. Megint frissíti és újraindítja magát üzenet >> OK >> erre kiírja, h már egy példány fut a rendszerben...
Addig próbálkoztam, míg rájöttem egy nem teljesen ''fair'' alternatívára: mikor a ''Get updates'' gombra kattintok, akkor mikor esetleg frissítené önmagát, akkor blokkolom az adatforgalmát az internet felé, ezáltal továbbmegy
, és mikor a csomagszerverhez csatlakozik, akor már engedem neki....
Mégha így is tudnám használni, az OK lenne, de sztem az egész annyira átláthatatlan, mikor telepíti is a frissítéseket... Nekem a Software Installer-es funkcionalítás jobban bejött, mikor listába voltak rendezve, stb stb...
Mi a véleményetek erről? -
chab7
addikt
jaaaa, és egy nagyon fontos jut még eszembe.
most volt alkalmam megtapizni egy T60-ast is. végre elfogadtam az enyém burkolatát, a T60-as sem tünik annyival robosztusabbnak mint ahogy gondoltam.
így hát hajrá R52
(csak találjak bele való ramot)
szerk:
köszi az infót, az a baj hogy nem látok ott csak 512-est, az lett volna usanotiéknál is ami ment benne, nekem viszont 1 gigás kellene.
viszont eredetileg ment benne a samsung is, de egy hétig csak aztán fagyott vele, mióta kivettem semmi gond nincs a masinával és mint emlitettem egy másik tipusu 512-essel is ment.
egy az infot hol tudom megnézni a válaszidőről? (linux)
[Szerkesztve] -
Az IBM notik attól szoktak instabillá válni vagy el sem indulni ha a két memória modul különböző késleltetéseket támogat pl. a második modul csak nagyobb késleltetéssel megy ugyanazon a frekvencián.
Nézd meg az aida spd információja alatt hogy 533-on milyen késleltetésekkel megy a gyári modul, és ilyen késleltetést támogató modult vegyél.
Itt árulnak DDR2 533-as notiramot 10560FT-értszerintem kipróbálni is engedik.
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3714, 100% AKKUMULÁTOR
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Shadowfax
a karakterek mennyire lesznek pixelesek, mosódottak ... stb)?

Épp tegnap volt egy éves a Drágaszág, tehát azóta használok ThinkPadet.

akkor tárgytalan ...

van egy szép ikonom is az asztalon