Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Autós kamerák
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
sssent
senior tag
Pontosan ugyanez van nálam is. Mondjuk én talán hetente-kéthetente egyszer veszem észre (persze lehet, hogy többször is előfordul).
Én MR7500-al próbáltam az eredeti, előtelepített driverével, a windowsupdate által felajánlott újabbal, és a lenovo-nál található legújabbal, de mindegyikkel csinálta. Gyanakodtam arra is, hogy az NHC bizergálja a vga-t (az órajelét csökkentettem vele). Azt azóta elvileg kikapcsoltam benne, de változás nincs. Majd egyszer talán, ha nagyon sok időm lesz, lehet hogy az egész rsz-t újratelepítem, és megnézem úgy mit mutat.
A tiédben egyébként milyen vga van, x300? -
zoszt
tag
Nekem volt, hogy egy fél délután megmaradt egy ilyen ''pixelhiba'', már kezdtem barátkozni a gondolattal, de szerencsére eltűnt. Már vagy öt ilyen eset volt (fél hónap alatt/T43), főleg fehér, de volt már kék is. Most is van egy fehér...

mod: mire megírtam kék lett ez is (fekete háttérszínnél) a kurzort fölé tolva viszont nem üt át a fehéren
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Bizony, emlékezni fogok rá(d)... ,de azért a döntés felelősségét megtartom.

Gari ügyben én is nyugodt vagyok, de sssent nek igaza van, a szabály az szabály.
Én pedig lehet, hogy szigorú vagyok, mert a pénzemért nem szeretek hibákat tapasztalni.
(honlapi elírások, parts look up eltérés, garlevél) Mindemellett elismerve a jó árat, és a rendes kiszolgálást!
Mindegy, mondom, hogy egyszer úgyis T lesz belőle, ez csak a ''bemelegítő'' gépem.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Pixelhibához: nekem (T42 MR7500-al) néha felbukkan ilyen pixelhiba-szerű képződmény, ami valójában nem az. Különböző színekben jelenik meg hol itt, hol ott és a mókás benne, hogy ha fölé viszem a kurzort az ''eltakarja''. Ha nyomok egy ctrl+alt+del-t, akkor ott a sima háttéren szintén eltűnik, de ha visszatérek az alkalmazásokhoz újra előjön (időnként megváltozik a színe). Tehát ez esetemben vmi sw-es bug kell legyen. Próbáltam cserélgetni a vga-drivereket, de így is csinálja néha. Aztán pár perc után eltűnik. Esetleg valaki észrevett már ilyet?
-
Shadowfax
addikt
Erre Shadowfax tanácsára költöttem, ő hívta fel a figyelmemet, hogy a garin ne spóroljak
Húha, akkor ezt most életem végéig hallgathatom?

Egyébként azóta sem küldték még a gar. levelet. Hiába nem fontos az IBM-nek, akkor is gáz, hogy egyáltalán várni kell rá, és nem azonnal adják. (Jövő hétre igérték.)
A leglényegesebb az, hogy az IBM oldalán már ott van a kiterjesztett garancia. A szervíz úgyis ez alapján javít garanciálisan.
-
Herby
csendes tag
ThinkPad mesék: [link]
-
Zola_
tag
Megosztom néhány újabb tapasztalatomat R51e ügyében. A héten jártam az IBM szervízben a venticsere miatt, megjött a rendelés. Udvarias és közvetlen srác fogadott az ablaknál, a közben arra járó kollégája is segítőkészen bekapcsolódott a beszélgetésbe. Egyedül az volt gáz, hogy egy órát kellett várnom a cserére. Utána a szerelő hozta előre, így legalább tudom, hogy kivel beszéltem korábban. Talán csapágyas volt, és azért ketyegett. (nem a szerelő
)
Azonban a nekem süvítő/zúgó hang megmaradt sajnos. Más R51e is ilyen hangos? A fordulatszámtól függ az erőssége. (Már arra is gondoltam, hogy a hűtőbordák állnak úgy, hogy ezt okozza. Azt is cseréltessem?
)
Ezen kívül sajnos az egyik pixelnek elszállt a zöldje, eléggé középen van, így épp barátkozom vele...
Valamint a héten megjött a garancia kiterjesztés visszaigazolása. Nagyon profin ment a dolog. Mikor fizettem a boltban, kaptam két kódot, azzal a neten regisztráltam, majd leküldtem egy faxot is, ezután pár nap úlva jött az email, és a rendszerben már 2009.03-ig van garanciában a gép. A vásárláshoz képest korábban meglévő egy hónap eltérést is javították, mert megadtam a tényleges dátumot.
Már írtam a másik fórumon is, hogy a kiterjesztést nem csak a vásárlás helyén lehet venni. Erre Shadowfax tanácsára költöttem, ő hívta fel a figyelmemet, hogy a garin ne spóroljak, ha már pl. a procin azt tettem.
(Bár amint összejön sztem cserélem majd T43-ra, mert nagyon tetszik nekem az a gép!)
A parts look up-ban lévő combo vs dvdmulti eltérésre a szervíz azt javasolta, hogy célszerű lenne tisztázni, és átiratni. Így kénytelen vagyok levelet írni, először a notebook.hu-nak. (ahol telefonban azt mondta egy srác, hogy valszeg az írót itthon tette bele a nagyker...)
Egyébként azóta sem küldték még a gar. levelet. Hiába nem fontos az IBM-nek, akkor is gáz, hogy egyáltalán várni kell rá, és nem azonnal adják. (Jövő hétre igérték.)
[Szerkesztve] -
Emitel
tag
Létezik olyan progi, amivel a ventillátor fordulatát lehet szabályozni?
-
sssent
senior tag
T42-höz nem lehet kapni semmit, csak a gyárit. Úgy hekkelnek bele bizonyos (ráadásul megfelelő biossal rendelkező) meghajtókat, hogy átforrasztgatják a csatlakozóját. Az R51-ről momentán fogalmam sincs, abban ez az ultrabay enhanced valami van (de elvileg a t42 ubay slim meghajtói is belemennek). De ha t42-höz nem bírtak olcsón utángyártani, akkor nem látom okát, hogy R51-hez miért tették volna.
Ennek a nevenincs gyártónak a tájékoztatása (hogy csak a sarka van rossz helyen) azért elég kétséges, mivel más tuti nem használ olyan csatlakozót, mint az ibm. Ennyi erővel meg végülis egy normál IDE író is majdnem belemegy. Csak egy csatlakozó hibádzik, meg itt ott kicsit le kéne vágni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sssent
senior tag
Van bizony. Szegény disztribútorok abból élnek, hogy ezt sokan nem tudják. Itt komplett gépet mondjuk nem kapsz, alkatrészt viszont bármit a piros pöcöksapkától az alaplapig. Amszterdamból jön minden 2-4 nap átfutással, aktuális dollár árfolyamnak megfelelő áron. Hogy ez épp mennyi, azt telefonon megmondják. Elérhetőség: [link]
-
Gero
tag
Az altalam belinkelt oldalon sokfele dvd iro van, olyan szaki velemenyet varom, aki azok kozul ki tudja valasztani melyik is lenne jo nekem az r51-be, mert valaki csak utangyart ibm-hez is.
plusz ez a csatlakozo dolog is erdekelne, hogy tenyleg speci-e, mert egy nevtelen (altalam nem ismert) gyartonak mar irtam, es ok azt irtak vissza, hogy jo lenne bele az o irojuk, ha az IBM nel nem lenne az a jobb saroknal levo L alaku vagas ugye
a linkelt oldalon van ugyanilyen L bevagasu panasonic, de most meg azert nem rendelem meg, mert mi van ha tenyleg mas a csatlakozo, szoval IBM szaki velemenyet varom!
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Dehogy akarok dvd írót cserélni, azt Gero szeretné, én csak leírtam, hogy mi van az enyémben.

Szóval ez ugyanaz 8x max multiburner lenne mint a drágább gépekben? Akkor ezt is elírta a notebook.hu, ugyanis szerintük ez egy 2x-es...
Az 53+áfa baráti árat R50e-hez mondták, nem biztos akkor, hogy az jó lenne R51-be is. -
sssent
senior tag
válasz
üzenetére
nna ha más is káoszban élne a különböző ultrabay fajták közt (mint én):
[link]
Ma is tanultam valamit.
Bár eszerint a doksi szerint az R51-ben is ez az ubay enhanced van, csak, hogy rendberakjam a karaktereidet
Persze a spéci, semmivel nem kompatibilis csatlakozó kérdése ettől még szerintem áll.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
A T-ben ulrabay slim van. Szerintem nincs olyan, hogy ultraslim. Ezek szerint az R51-ben is ez van, és nem a vastagabb ultrabay 2000 vagy mi. Ezt nem tudtam.
Egyébként attól tartok, hogy meg kell barátkozz ezekkel az árakkal. Emlékeim szerint 53+sarc nem is olyan rossz.
Különben (persze csak ha szabad kérdeznem) minek akarsz dvd írót cserélni másik dvd íróra?
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Ultrabay slim van benne, csak nem az ultraslim, ami pl. a T-ben.
Az enyémben HL-DT-ST DVDRAM GSA-4080N van, amiből LG-re következtetek, igaz ez csak R51e- de, tudtommal ugyanaz a méret.
Horror ára van, 2 hónapja a legjobba 53+áfa volt amit hallottam, de az is csak ismerősön keresztül. -
Gero
tag
Hali!
R51-hez kik gyartanak kompatibilis DVD irot?
Itt [link] probalok beszerezni egyet, de nem tudom melyik lenne jo bele!
Szoval
HELP! -
Herby
csendes tag
Az alábbi modellek érkeztek be tegnap Magyarországra:
T60:
UT0F2HL 2007-F2G Duo T2400 (1.8GHz), 512MB, 80GB/5400rpm SATA, ATI X1300 64MB VRAM, 14'' XGA TFT, DVD-RW/CD-RW(Multiburner) Dual Layer, Modem, Gigabit, Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, Security Chip, FPR, WXP Pro
447 590 Ft + ÁFA
UD0F3HL 1951-F3G Duo T2300 (1.6GHz), 512MB, 60GB/5400rpm SATA, Intel Media Accelerator 950 up 128MB, 14'' XGA TFT, DVD/CD-RW, Modem, Gigabit, Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, Security Chip, FPR, WXP Pro
382 690 Ft + ÁFA
X60s:
UK15LHL 1704-5LG Duo L2400 LV(1.6Ghz), 512MB, Intel Media Accelerator 950 up 128MB, 80GB/5400rpm SATA, 12.1'' XGA TFT, Secure Chip, Modem, Gigabit, Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, 4 cell battery, FPR, X6 Ultrabase + DVD-RW/CD-RW(Multiburner) Dual layer, WXP Pro
458 590 Ft + ÁFA -
törölt tag
- A termékek összetétele 18 hónapig nem változik, ezután azonban az új Lenovo a legmodernebb technológiákra és formatervezési eredményekre támaszkodva világméretű termékportfoliót hoz létre az IBM és a Lenovo legversenyképesebb termékeiből.
Hm, a cikk dátumából kiinudlva ez valamikor most lesz
-
Blyan
félisten
Az IBM-nek nem mehetett annyira ez a PC üzletág, ha úgy döntöttek, hogy (nagyrészt) eladják. Ha így volt, akkor pedig a Lenovo-nak valamit csak kell változtatnia ezen-azon, hogy megérje neki a dolog. Nem hiszem, hogy csupán egy kis munkaerő-átszervezéssel megoldják a kérdést. Mindegy, majd pár éven belül eldől. Addig is bizakodjunk.
Az IBM.nek nem volt gondja a PC-s üzletággal, viszont annyi bevételt nem hozott, hogy érdemes legyen megtartani (alapvetőleg az IBM 2002-2003 óta mint szolgáltatócég van a tözsdepiacon jegyezve). Kb. ennyi. -
sssent
senior tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A T-t meg az X-et nem is nagyon féltem. Prémium gépek kellenek. Ellenben az R-et sokan kritizálják amiatt, hogy árához képest gyenge. A consumer kategóriából vásárolgatók között aggasztóan sokan vannak akiknek az ár - érték arány az ár - GHz,kijelzőméret,izomvga arányt jelenti. A megbízhatóság meg sem fordul a fejükben, vagy ha mégis, akkor az alapján ítélik megbízhatónak vagy sem, hogy milyen címke van ráragasztva. Hiszen pont ezért kezdte majd' az összes neves ''gyártó'' occsón nyomni a hulladékot MM-nek EW-nek és tsaiknak. Nehogy az R is megigya ennek a levét.
Az IBM-nek nem mehetett annyira ez a PC üzletág, ha úgy döntöttek, hogy (nagyrészt) eladják. Ha így volt, akkor pedig a Lenovo-nak valamit csak kell változtatnia ezen-azon, hogy megérje neki a dolog. Nem hiszem, hogy csupán egy kis munkaerő-átszervezéssel megoldják a kérdést. Mindegy, majd pár éven belül eldől. Addig is bizakodjunk. -
Dr. Akula
félisten
d900t anno csinált egy összefoglalót a prémium vs konzumer termékekről, abban leírta hogy (majdnem) mindegyik gyártónak van mindkettő. A Lenovo egy prémium márkanév bevezetése helyett megvett egyet (IBM ThinkPad), valszeg nem azért hogy ebből is kommersz legyen, az már milliárdok kifizetése nélkül is rendelkezésére állt, Lenovo néven.

-
Zola_
tag
Kérdés, hogy mi a többi tulajdonos érdeke, de általában nem más, mint a profit maximalizálása, csak nem mindegy milyen áron. Legyen igazad, és a ThinkPad még hosszú évekig maradjon az egyik legmeghatározóbb minőségi márka a notebook piacon, akkor felőlem még Lenovot is írhatnak mellé.

[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
13 % elég hidd el, pláne mivel nincs többségi tulajdonos (értsd olyan, akinek 50%-nál nagyobb részesedése van)
Amúgy, még ha el is adná ezt az IBM, a Lenovo saját magával baszna ki, ha ezt a prémium márkát hagyná minőségromlással a sülyesztőbe menni - ezt meg nem engedheti meg magának.
Kár izgulni. -
sssent
senior tag
Utóbbi a battery maximiser > improve battery health menüben leledzik. Tálcán ülő zöld ikonról eléred ha van ilyened, egyébként meg a wizardból a start menüben.
Azt, hogy mennyire nyomja fel a procid hőmérsékletét a prime, ahhoz meg minek kikapcsoltatni a gépet? Valami progival lehet kuksolni, aztán, ha úgy látod, hogy túl meleg lesz, akkor lekapcsolod. De úgyse sül meg, ha nem foglalkozol vele, okos az.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
De én már eccer megtaláltam, de nemtom hol
És kicsit átállítottam. És még lejjebb akarnám venni, mert meg akarom nézni, hogy prime kinyírja e úgy h lekapcsoljon.
+a másik ilyen, hogy találtam olyat is mikor megvettem, hogy be lehetett állítani, ha bedugom a konnyektorba akkor hány százalékos töltöttség alatt kezdjen el tölteni. Ez alapból 95%-on volt, én asszem azt is lejebb vettem, de nem sokkal. És azt is lejjebb akarom venni kb. 75%-ra. Minél jobban kímélni akarom a telepet, mert elég borsos lehet az ára. Most még viszi 3 órát lazán, de később kitudja. -
sssent
senior tag
-
ALI_G
veterán
Az R51-ben hol lehet beállítani a kiritkus hőmérséklet lekapcsolást? tehát, ha a CPU 80°C-os lesz, akkor kapcsoljon ki de rögtön.
-
sssent
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Nálam így működött az ibm-nél is, mondjuk szintén hw ügyben. Én sem vagyok flottavásárló, de miután azonnal nem tudtak válaszolni a kérdésemre a szervízes kolléga kérés nélkül felajánlotta, hogy utánanéz és visszahív, és így is történt. Pedig egy ősi, már rég nem garanciális géppel nyűglődtem, ráadásul semmi anyagi érdekük nem fűződött hozzá, hogy nekem segítsenek. Szerintem unatkoztak, nem volt mit javítani

-
parandroid
félisten
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Igen, jövő héten megyek cseréltetni.

Pénteken hívott az ember, hogy itt a venti, és akkor gyorsban rákérdeztem erre a készenléti lefagyásra. Erre ugyanazt mondta amit a múltkor más miatt, hogy hát nézzem meg a www.pc.ibm.com/support oldalon, hogy mit írnak... Amúgy tényleg nagyon rendes és udvarias volt, mikor korábban érdeklődtem akkor is, csak épp ő szerelő és nem ügyfélszolgálat.
-
Zola_
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hívtam én már ezt a számot, sőt a 382-5720-at is, ahonnan egy konkrét kérdés után az egyik szervizes kollégát kapcsolták direktbe, aki a gépeket szereli.
Én úgy gondoltam, hogy olyan ember kéne aki vagy kapásból tudja a választ, mert erre trenírozzák, vagy mondjuk van egy szuper kis troubleshooting guide-ja, amiben otthonosan mozog, és velem magyarul diskurálva megosztja a tudását.
Vagy felveszi az adataimat és visszahív, vagy visszaír. Persze ilyen gondolom csak a folyamatosan fizető kapcsolatban lévő ügyfeleknek jár, így álmodik a nyomor...
Azért köszi a választ.
-
Zola_
tag
Igazad van, tök felesleges a hibernálás, csak akkor jó ha az aksi le akar merülni, és még dolgozom a gépen vmiért. Ettől függetlenül jó lenne azért ha minden rendben működne.
Speedstep nálam Celeron miatt nem játszik, így talán várok még NHC-val, hátha megjavul a kinyírás.
-
Zola_
tag
Na igen, a T és az X széria nem igazán elérhető még sok olyan ''hétköznapi'' notebook használó számára, akik pl. először váltanak asztaliról. Sőt, nem is fontos, hogy elérhető legyen, mert nem ők a célcsoport. Itt vagyok pl. én, aki megtapogattam az R szériát, és minőségibbnek éreztem mint sok másikat. A PH fórumai is befolyásoltak persze, sokmindent tanultam innen is.
Így az igazi vágyam egy T szériás lett, és ha nagyon akarnám meg is tudnám fizetni, de mivel az R ''nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus'', pontosan ezért vettem végül én is azt. Nem tudnám kihasználni a T igazi előnyeit, csak gyönyörködni meg tényleg nem olcsó.
Szóval én is kívánom, hogy tartsák meg jól, és ne induljanak el a költségcsökkentések (pl. kihagyunk egy kis anyagot pl. a bill. alól) miatti lejtőn, mely később lesüllyeszthetné a szériát a többi gyártó kommersz kategóriájával egy szintre, ahol már tényleg csak a külső meg a sallang számít. -
Blyan
félisten
Nem kell leírni a ThinkPadeket. Az igaz, hogy csak 5 évre van meg a jog az IBM név használatára, de ha gyümölcsöző lesz az együttműködés (miért ne lenne?), akkor szvsz használhatják majd utána is. (Nem szabad elfelejteni, hogy IBM-nek - asszem 25-30%-nyi részvény tulaja van a Lenovoból)
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
hát-hát, ilyenek ezek a bugjavítások. Egyet javít az ember, beüt másik kettő. Legalább nem csak én küzdök ilyen problémákkal
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Shadowfax
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Tudom.
Cserébe viszont az IBM-mel szúrtak ki. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
Tudtommal semennyire nem ibm, ez már a lenovo kölyke. Ha a ház hajlékonyabb, mint a T-jé azon ne nagyon lepődj meg. Ez nem egy kategória. Mit gondolsz különben miért lenne olcsóbb, miért kevesebb rá a garnacia stb. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy olyan rossz lenne, csak más a célközönség. Olyan inkább R mellé szánt kínálatszínesítő darab.
-
Shadowfax
addikt
Ja, és mi az az NHC?
Notebook Hardware Control
[link]
Hasznos kis progi, csak sajnos az új változatát nem szabad az IBM Power Management-tel használni, mert nyírják egymást.
Nálam az 1.9 BETA 03 jól működött, az 1.10 BETA 02 már nem.
Most látom, hogy már megjelent az 1.10 BETA 03. Valakinek van tapasztalata erről?
sszent: Nálad melyik változat nyírta ki az IBM-es sémákat?
-
sssent
senior tag
>>Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót<<
Nekem jó régi bios-om van, majd lehet, hogy próbálok frissíteni. Igazából annyira nem izgat, mert én inkább csak készenlétben tartom a gépet, akár órákig is. Hosszabb időre meg kikapcsolom. Mire másfél G RAM-mal hibernál, az se sokkal gyorsabb, úh. inkább nem használom.
Support ügyben én a szervízt hívnám. Általában elég segítőkészek. Meg ha másnak ilyen baja volt, valószínűleg ő is őket hívta.
>>Ja, és mi az az NHC? <<
notebook hardware control. Kellemes kis progi főleg speedstep finomhangolásra. Én leginkább feszültséget csökkentgetek vele. Csak az új lehet, hogy kinyírja a power-scheme-jeid. Ha használod őket, zavarhat. -
sssent
senior tag
>>Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül?<<
Egyszerűen ibm logó nélküliek. Legalábbis bízom benne. A minap egy X60-ast volt szerencsém kicsit taperolni. Olyanokkal volt bajom, mint a thinkvantage meg egyéb gombok design-ja, benyomorított windows gombok, egérgombokról eltűnő piros kék csíkok, befeketedett funkciógombok, szóval ilyen csupa kétségbeejtő hiba
Pedig tényleg próbáltam belekötni, ha már csak a nyálam csorgathatom utána egyelőre, de a design-t leszámítva (amire talán csak én fintorgok) szerintem teljesen rendben van az a gép x31-hez képest. Hogy mennyire megbízható, arról majd 2-3 év múlva lehet beszélni.
Azért mindig lesz egy réteg, aki hajlandó a minőségre költeni akár gyengébb teljesítmény mellett is. Erre építve csak nem akarják lenovoék sem elsorvasztani az olyan jól bevált T és X szériákat. Az R és Z jövője felől már nem vagyok ilyen bizakodó. Könnyen lehet, hogy azt lesüllyesztik a ''kettőötvenért legyen gyorsabb, mint az asztali'' célkitűzéssel vásárolni induló közönség igényeinek megfelelően. Nagyon sokan fikázzák a szegény R szériát az ár-teljesítmény arányáért ebben a szegmensben, pedig szerintem nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus. Azért reméljük a legjobbakat. -
tpoor
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Z60t sorozattal? (Konkretan a UM3EJGE modell) Tudom, hogy eleg uj, meg szeles kepes, meg ki tudja, mennyire IBM (mondjuk, ott van rajta meg a ThinkPad felirat...), de erröl mar olvastam olyat, hogy a haz hajlekonyabb, mint a T-sorozate. Igaz lehet? Ha jol tudom, ehhez alapbol 1 ev garanciat adnak. Mennyiert lehet ezt 3-ra feltornazni? Ja, es menyit bir az akksija? Köszke! -
Zola_
tag
Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót, de az legalább felébred rendesen...
Tehát ha egyszer csak lecsukom a gép tetejét készenlétre, akkor már csak a 20 és 15 perc közti 5 percig vár, és próbál hibernálni. Aztán meg jól belefagy... Fasza.
Nos, van magyarországon olyan Lenovo support, ami tud erre és hasonló kérdésekre válaszolni???
Töltés ügyben még nem próbálkoztam, de majd megnézem.
Köszi újra a segítségedet!
Ja, és mi az az NHC?

[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Látom Neked is szimpatikusak...

Ha jól tudom 5 évre kapták meg a jogot, hogy még IBM ThikPad néven is forgalomba hozzanak gépeket. Persze ezt nyílván jobban tudják az itteni IBM-es kollégák.
Lehet, hogy kinevettek, de ma nézegettem egy R50e-t, és úgy éreztem, hogy a trackpoint gombjai az én újabb R51e-men ''lötyögősebbek'' hangosabbak, és a space bar is. Vagy csak képzelődöm?
Nekem bekapcsoláskor már csak nagy ThinkPad és Lenovo feliratok vannak, ThinkVantage-ban sem látszik már IBM sehol. Folyik az átmenet a Lenovo világba... Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül? 
-
Zola_
tag
Szia, egy magyar leírásnak kellet volna lennie a dobozban, ha itt hozták forgalomba.
Itt láthatod, hogy mi van a gépedben, és a ''Publications'' alatt felhasználói útmutatókat is találsz, de csak angolul... [link]
Infra és bluetooth az ''e'' szériás gépeken nem szokott lenni.
A WLAN kártyával (Intel 802.11bg wireless) kiépített vezeték nélküli hálózatokra tudsz csatlakozni, akár nyílvános helyeken is. A rádió működését mutatja a led, amit ki-be tudsz kapcsolni pl. Fn+F5 segítségével. -
bababo
csendes tag
hello ALL !!!
segitsen vki légyszi! van egy r50e- m (1834 s5g)
keresnék róla egy pontos és részletes leírást (magyar nyelvűt), mert sajni azt nm mellékeltek!
amik ugy valójában érdekelnének:
infra, vagy bluetouth van e rajta??? vagy tulképp mint takar a vezeték nélküli hálózat???
mire érti a gép??? illetve, mi az a jel a monitor alsó részén, középen, egy kis sárga háromszög, a tetejénél 2-2 vonalkával! ez az első jelecske a lapin! ??? plz
thx
-
sssent
senior tag
Érdekes. Na legalább a hiba oka megvan, ha a helye még rejtély is. Most kipróbáltam a saját gépemen a dolgot. Ez egy t42. Tápról hibernálódik készenléti állapotból is, de akkuról nem. Amikor eljön az ideje, akkor egy pillanatra felpörgeti a merevlemezt (~1sec), de aztán vhogy meggondolja magát, és marad készenléti állapotban. De onnan vissza is jön rendesen.
>>Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???<<
Az első kérdésről egyelőre gőzöm sincs. Talán megpróbálhatnád, hogy nem a Power Scheme-eknél állítod be a készenléti/hibernálási időt, hanem a windowsban. Én egyébként most innen tettem, mert az NHC kinyírta az ibm-es sémáimat. Nem mintha különösebben izgatna, úgyis jobban szeretem magam eldönteni, hogy mikor küldöm készenlétbe/hibernálom a gépet, ne önállósítsa már magát.
A második kérdés viszont nyilvánvaló. A hibernálás 20 perc elteltével a tétlenség kezdetétől számítódik, ugyanakkortól, mint a készenlétbe kapcsolás. Ezek egymástól tulajdonképpen független értékek.
De ha már így ráálltunk erre a témára, nekem van egy másik apró, de bosszantó problémám:
A Batt Maxim csak 85%-tól töltheti az akkut. Ezt mindig be is tartja, ha kikapcsolt állapotban lévő gépbe, vagy már futó OS mellett dugom be a tápot. Viszont ha hibernálva van a gép, akkor mindig rá akar tölteni. Ez máshol is így van, vagy egyedi az esetem? -
Zola_
tag
Jééééé! Ehhez mit szóltok? [link]

Azért az 4,5 óra üzemidő túl optimistának tűnik, még ha 8 cellás is az aksi. Elég jól fel van szerelve..., még akár irigyelhetném is. DE! Sehol a trackpoint, és sehol egy IBM felirat.
(ha jól látom akkor ThinkLight sem) -
Zola_
tag
válasz
üzenetére
Szia,
Szerintem a leginkább lényegretörő ha összenézed az adatlapokat itt: [link], ez a Lenovo partneri oldala, melynek címét korábban egy fórumtárs adta meg. A www.lenovopc.hu lenne a végfelhasználóké, de az inkább csak dísznek jó.
Az ''e'' változat economy-t jelent, ezek az IBM/Lenovo legolcsóbb kategóriájú gépei, és nincs bennük pl. infra, firewire, s-video, touchpad.
RAM témában a boltban illene tudniuk a választ, de a legegyszerűbb megnézni a bemutató példányon. Csak egy csavart kell kicsavarozni. A gyári modul a klaviatúra alatt van, azt nem is látni egykönnyen, de ha a másik -bővítő- slot üres, akkor csak egy modul van benne.
A teljesítmény dolgaiban nem vagyok otthon, de sok szó esik róla a ''Milyen notebookot vegyek'' topikban.
Azt tudom, hogy R51e 1.5-ös celeronnal valamivel több mint 2,5 órát bír.
14'' kijelzővel R-es szériás gépet nem láttam árulni.
Ha 1GB kell, akkor 512RAM-osat vegyél, és +12-18 között kapsz még bele RAM-ot, de persze nem a gyárit.
IBM-ben csak Intel procis gépet fogsz találni.
Ezt a két jó vételt láttam az utóbbi időben, ha tehetném most ezek közül vennék[link] és [link]. (és nem a notebook.hu ajánlatát választanám) Az utóbbi Pentium M-es, és 3 év gari van benne alapban, de csak combo drive-os. Egyébként garancia kiterjesztést lehet venni az egy év mellé, az usanotinál +2 év 42e, de én 38-ért vettem egy másik helyen (ott a +1 év 19e) Valamint Itt is van még jó áron IBM: [link]
Remélem tudtam segíteni.
-
Zola_
tag
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!

Sajnos csak most jutott időm, hogy újra vizsgálódjak.
Az Fn-hez valóban csak reflexből nyomtam az F4-et is, mert simán Fn-nel is visszatér.
Sajnos a probléma továbbra is fennál, de egyre jobban szűkül a kör.
A Power Manager-ben a ''Maximum Battery Life'' séma van beállítva, és mindkét áramforrásnál 15 perc után van készenlét, és 20 után hibernálás.
Shadowfax jól gondolta, hogy a hibernálás körül van gond, ugyanis ha az energiagazdálkodási lehetőségeknél kikapcsolom az engedélyezését, akkor nem jelentkezik 5 perc után az a felvillanás, és szépen felébred Fn-re vagy nyitásra, tehát megszűnik a probléma. Mivel épp tölteni kellet a gépet, így kipróbáltam hálózatra dugva is a jelenségeket, és ekkor ért a meglepetés... Újra engedélyezve a hibernálást, 5 perc után már nem csak egy villanás volt az aksi ikonon, hanem szépen átment készenlétből hibernálásba. Ez tető lecsukás és Fn+F4 után is simán működött. Azonban ha kihúztam az AC-t, akkor újra előjött a probléma.
Így mostmár legalább tudom, hogy 5 perc után hibernálni akarna a drága, csak vmiért elakad benne... Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???
Jó kis találóskérdés, van újabb ötletetek?
-
ALI_G
veterán
Az R51-ben hol lehet beállítani a kiritkus hőmérséklet lekapcsolást? tehát, ha a CPU 80°C-os lesz, akkor kapcsoljon ki de rögtön.
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
>>Valami olyasmit olvastam a Thinkpad fórumon, hogyha készenlétre kapcsolod a gépet egy olyan energiagazdálkodási sémánál, ami x perc után hibernálja a gépet, akkor x perc után a készenlétről is hibernálja, s csak a ki/bekapcs segít.<<
ez egy pillanatra nekem is megfordult a fejemben, de:
-Zola bizonyára észrevette volna, ha hibernálásból tér magához a gépe, elég látványos.
-hibernált állapotban hiába püfölné a klaviatúrát, attól nem indulna be a venti se. -
Shadowfax
addikt
Az fn+f4-et szerintem úgyis úgy nyomja az ember, hogy előbb fn-t aztán hozzá f4-et. Biztos nem ez a gondja.
De én meg pont arra gondoltam, hogy az Fn-nel kell feléleszteni, s ha az Fn lenyomása után rögtön nyom még egy F4-et is, a gép asse tudja, mit csináljon, aludjon-e tovább, vagy éledjen fel.
OK. Másik tipp.
Zola, nézd meg milyen Energiagazdálkodási sémánál történik ez a gépeddel, s abban mik a beállítások készenlétre ill. hibernálásra vonatkozóan.
[link]
Valami olyasmit olvastam a Thinkpad fórumon, hogyha készenlétre kapcsolod a gépet egy olyan energiagazdálkodási sémánál, ami x perc után hibernálja a gépet, akkor x perc után a készenlétről is hibernálja, s csak a ki/bekapcs segít.
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Az fn+f4-et szerintem úgyis úgy nyomja az ember, hogy előbb fn-t aztán hozzá f4-et. Biztos nem ez a gondja.
Zola: Ha van bármi olyan alkalmazás a gépen, ami a procival vacakol (mint pl NHC), akkor azt próbáld kiirtani. Ha úgy sem megy, akkor én a helyedben szereznék egy másik merevlemezt, kicserélném, aztán arra fel vmi nem ibm-es OS-t. Amint fut a szűz OS (driverek nélkül) kipróbálnám ezt a készenléti dolgot. Ha ugyanezt csinálja, akkor valószínű a vasban van a hiba, nem a sw-eid kavarnak be. Ha úgy jó, akkor sajnos nem vagy előrébb, keresgélhetsz tovább. Pl. egyenként elkezded feltelepíteni a drivereket, és mindegyik után tesztelsz. Jobb ill. gyorsabban kivitelezhető ötletem most nincs. -
törölt tag
sziasztok,
három dolgot kérdeznék:
1.) összegezné valaki lényegretörően, hogy mi a különbség az R50 - R51 - R52 típusok között?
2.) illetve ezek ''e'' változata mit jelent?
3.) hogy tudom megnézni, hogy hány modulból áll egy konfigban a RAM? (pl. ha 512.t írnak, akkor az 1x 512 vagy 2x 256)
(Gépet kell vennem, eddig egy R30-t használtam, most leszűkítve a kört a HP 1-2 típusa és a fenti Ibm-ek maradtak.)
Ti mit javasoltok, ha
- felhasználás: sima office alkalmazások, esetleg pár régebbi játék /kb 3 éve nem gameltem.../
- elsősorban asztalra lesz, de néha kell vinnem munka miatt, ezért a méret (kg) nekem nem lényeg és az aksi idő sem
- inkább 15'-s kijelző /habár a R30é 14'-es volt és megfelelt/
egyéb:
- 1GB Ramban gondolkodok,
- nem vagyok sem Intel sem AMD fan
köszi a segítséget -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Köszi, az rendben, készenlétre volt állítva. Most megnéztem úgy is, hogy Fn+F4-el küldtem holdacskázni, és ugyanazt csinálja mikor vissza akarom hozni a gombokkal, mint amikor a tetőt nyitom fel. Tehát egyértelműen a készenlétből való visszatéréssel van gondja. Méghozzá pontosan 5 perc után. (lemértem
) Akkor van az, hogy felvillan egy pillanatra az elem ikon, de alszik tovább, majd kinyitásnál, vagy az Fn+F4-nél már világit az elem ikon, de holdacska marad, csak a venti indul el, és lehet a power gombbal szórakozni, hogy újra elinduljon normálisan. De miért? 
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Fn-nel akkor működik, ha szintén Fn-nel küldöm el készenlétbe. Bár azt nem próbáltam, hogy egy idő után olyankor is felmerül-e a jelzett probléma.
Jelen esetben lecsukom a fedelét, és azzal megy holdacskába. Ilyenkor ha kinyitom akkor pittyenés, és egyből feléled. Azaz csak kéne... Ha rövid idő telik el meg is csinálja, de ha kicsit hosszabb, akkor már nem. Ahogy kinyitom, a hold továbbra is marad, de megjelenik folyamatosban az aksi ikon is, és zúgni is kezd, de a monitor néma marad. Semmi Fn kombira nem ragál...
A legfrissebb (márciusi) Bios van rajta, a software installer letöltötte magától, és simán lement a frissítés is. Mit nézzek még?
Aktív témák
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(honlapi elírások, parts look up eltérés, garlevél) Mindemellett elismerve a jó árat, és a rendes kiszolgálást!

HELP!
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060423/lenovo_ibm_05_www.kepfeltoltes.hu_.gif)