- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
Aktív témák
-
chab7
addikt
UP
voltam usanotinál, sajnos nem volt csak ugyanolyan 1gigás ramjuk, egész pontosan samsung 667 mhz-s.
belepróbáltunk a gépbe egy másikat, azzal el sem indult a gép.
a 256-os modul ami benne van az 533-as, de nem hiszem hogy a 667 miatt ne lenne jó a gigás modul, tud az is 533-on müködni úgy tudom.
mivel ugye más tipusú gigás ramjuk nem volt, rendesek voltak, visszavették.
de most itt vagyok ram nélkül
aki már bővített 533-as ramot ibm-ben, mondja már el legyen szives, milyen típus, milyet keressek.
az is nagy probléma hogy elég messze vagyok pesttől és most is csak munka után tudtam felmenni, még szerencse hogy usanotisok 8-ig vannak most nyitva
szóval legalább jó lenne tudni mit keressek.
másnak van benne samsung modul amivel működik? -
chab7
addikt
válasz
Shadowfax #1698 üzenetére
igen, de nem azonnal, mert mostanáig a modullal is jó volt, 1-2 napja csinálja
viszont azt vettem észre hogy ha kiveszem akkor nem fagy meg 3d-ben sem
memtesztet bootkor futtattam kb 98%nál ir ki egy errort, nem tudom ez sok-kevés
meg azt sem amit ír mellette hogy 000000000 10000000 számok mit jelentenek -
chab7
addikt
sziasztok
R52-esem 256M+1G rammal vettem. Linux fut rajta.
Pár napja azt csinálja, hogy ha 3d-s alkalmazást indítok rajta akkor rögtön lefagy a gép. Ha nem 3d-s driverrel hajtom akkor semmi gond nincs, de a 3d-s alkalmazások nagyon lassuak természetesen.
Kipróbáltam más disztribuciókkal is, mindnél ugyanez. Először driverhibára gyanakodtam, de nem lehet mert miota megvan - pár hete - jól müködött a 3d és nem volt frissités azóta.
remélem nem is video''kártya'' probléma, mert ha kiveszem a gigás modult akkor megy a 3d és le sem fagy. tehát ugy néz ki a modul lesz a ludas, bár érdekes hogy miért csak éppen 3d alkalmazásnál jön elő, ha csak simán fájlkezelő, meg zene, netezés megy akkor nem.
Ebben az esetben a forgalmazóhoz - usanotebook, vagy a szervízhez kell fordulni?
ui, az utánam szólónak ;) először én is igy örültem a gigának - amugy samsung a modul
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Ha ennyire felforrósodik, akkor ez nem normális... Ha garis a gép, akkor mindenképp cseréltesd ki.
Központi szervíz:
IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501
Nyitvatartás: H-CS: 8:30-16:00 P: 8:30-15:00. Technikai szünet (!) 12:00-13:00 közt. -
Lala6
őstag
Van egy R51-es ThinkPad-om. Minden jól működik, csak egy aggasztó problémát találtam: Nagyon melegszik a töltője, ezt úgy kell érteni, hogy kb. 5mp után dobom el a kezemből.
Normális ez?
Már alig merem letenni a szőnyegre, vagy a parkettára. -
devast
addikt
válasz
Yellow73 #1687 üzenetére
Szerintem egyenlőre semmiképp ne vegyél új akksit, főleg ha nincs 1 éves noti. Én elsőnek kipróbálnál az akksit egy másik r50e notiban, és ha ott is így viselkedik akkor akksi probléma, ha a másiban jól megy akkor a töltő elektronikája szállt el, ami garanciális cucc, szal szervíz. Az elég gyanús, hogy battery eater-el megy 1 óra 45 percet, mert ez totál normálisnak tűnik
-
Yellow73
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Pár napja azt tapasztaltam, hogy a notebook (IBM ThinkPad R50e) nem tölt 22% fölé.
Ekkor teljesen lemerítettem, és teljesen feltöltöttem, így már 100%-ot írt ki. Viszont továbbra is csak 1 óra körüli rendelkezésre állási időt mutat, és tényleg kb 50-55 perc használat alatt lemerül a kritikus 3% alá.
És itt jön az érdekesség: tegnap, amikor újra lemerítettem, mindenféle powersaving funkciót kikapcsolva, kb 2%-os töltöttségi szinttel (amikor azt írja ki, hogy 1 perc maradt már csak), még eldöcögött további kb 45 percig. Arra következtettem, hogy taláncsak „elkalibrálta magát a rendszer”, és nem tudja kijelezni a tényleges töltöttségi szinteket. Most letöltöttem a Battery Eatert, és a következő teszteredményeket adta ki:
Battery name: IBM-08K8193
Manufacturer: Sanyo
Unique ID: 11196SANYOIBM-08K8193
Electrical info:
Design capacity: 47520 mWh (4400 mAh)
Full charged capacity: 13030 mWh (1206 mAh)
Current Capacity: 210 mWh (19 mAh)
Current voltage: 10,703 V
Designed voltage: 10,8 V
Mint a fentiekből is látható, gyakorlatilag szinte teljesen lemerült állapotában használom az akksit most is, immáron vagy 15-20 perce, és sem a 2% töltöttségi szint, sem a 19 mAh-s jelenlegi töltéskapacitás sem változik, pedig az LCD fényereje is fullra van állítva.
Mi lehet a probléma, és hogyan lehetne visszaállítani a normális akksiállapotokat?
Köszi,
Yellow -
chab7
addikt
válasz
peterszky #1684 üzenetére
a core duo procit hogy ''viseli'' az ubuntu? műxik acpi rendesen?
csak mert vmelyik topicban épp most olvastam hogy valakinek nem.
ha nálad igen akkor ibm rulez
más:
hát gyerekek ... leteszteltem az akksiját. ment vagy x progi háttérben (skype, amsn, kvirc, gftp letöltés stb) ezen kívül tv-kimenetre (ami az asztal megtoldása és igy a laptop képernyőjén továbbra is lehet dolgozni) egy film kitéve, másfél órás nézés, aztán tv-kimenet ugyan le, de minden más maradt beinditva még egy netrádió mig fürdőztem, s mindezek után még egy majd órát netezgetten, hogy szólt a netrádió is, meg ment a letöltés is. cirka 3 óra után kiadta hogy már csak 10 perc ... ami 15 lett végülis
erre csak ennyit tudok mondani
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
Az miért van, hogy a WLAN folyamatosan kikapcsolja magát netezés közben?
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Shadowfax #1678 üzenetére
Azzal még nem, majd ma kipróbálom... azthittem hogy már csak az új működik.
szerk: korán van még... rájöttem hogy a software installer is fentvan, de az olyan hogy azzal az egyenként leszedett progarmokat lehet könyvtár szerint kijelölni és úgy telepíteni, nem?
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
he? arra gondoltam, h esetleg deszt vízzel kéne hígítani. gép belsejébe akar a halál matatni. Amúgy víz álló az R51 bill-je. van levezető csatorna is. És csak morzsaszerű vackokat akarok kiszedni alóla, sűrített levegőm meg nincs, és nem is tervezek venni. Sok az nekem ilyen célra.
szarvasbőrt sem akartam használni, de mivel maszatos, zsíros kicsit (ujjlenyomatok) így nedvessel kell. Mocsok emberkék mindig összetapizzák. grrrr. Én akkor hiába vigyázok rá.
Lényeg h nem akarok pénzt költeni... -
Shadowfax
addikt
válasz
kbalage2 #1674 üzenetére
System update hibára: Nézd meg a Vezérlőpult - Internetbeállítások - Kapcsolatok - LAN beállítások - Proxykiszolgáló használata - melletti kis négyzet nincs-e bepipálva véletlenül (úgy, hogy cím nincs is beírva). Ha igen, akkor szedd ki a pipát.
A Software Installert használod esetleg? (A System update ''elődje'', de még mindig műxik.) -
kbalage2
aktív tag
Kis problémám akadt a frissen beszerzett R60-asommal. Legyalultam a gyári windózt, újraraktam minden thinkmifenés programot, 1-2 napig ment is szépen, aztán egyik restart óta a logmon.exe indulás után hibával elszáll (ez a Rescue & Recovery része, egy backup után le is szedtem az egészet). Ez a kisebbik bibi, ugyanis a system update se tudja frissíteni magát mert menet közben az egather2.exe megadja magát, és emiatt a frissítés se megy tovább.
Megnéztem angol fórumokon hátha írnak vmit, csak annyit találtam hogy az IE7 beta kavarhat, nálam ez nincs fent, antivirus szoftvert is leszedtem hátha, de ugyanez a tünet akárhányszor rakom újra a system update-et.
Volt bárkinél ilyen esetleg? Vagy várjak következő frissítésekre hátha? -
sssent
senior tag
A billentyűzet minden típusnál CRU, a körülötte lévő keret, ill. a palmrest már nem feltétlenül.
ALI_G:
A kijelző takarításához használhatsz szárazon pl. valami mikroszálas szemüvegtörlő kendőt (a jó régi szarvasbőrt csak üveghez ajánlják, a műanyag felületekhez már nem igazán) vagy kaphatók mindenféle nedves törlőkendők és löttyök kifejezetten ilyen célra. Vigyázz, hogy a kávába ne kerüljön folyadék!
A gép belsejébe viszont véletlenül se matass semmilyen folyadékkal. Ha nem öntöttél bele semmit, akkor a sűrített levegő tökéletesen megteszi.
De ha már alkohollal matatsz felhívnám a figyelmedet, hogy ilyen tisztogatási célokra izopropil alkohol kapható, ami nem ugyanaz, mint a fertőtlenítésre használt (és előszeretettel fogyasztott) etil alkohol. A csapvizes higítás pedig eszedbe se jusson, desztillált vízzel higítható. -
-
ALI_G
veterán
mivel takaríthatom a laptopom?
van 80%-os alkoholom. milyen mértékben hígítsam vízzel az egyes komponensekhez. jó e hozzá a csapvíz? Hogy kell kivenni az r51 billentyűzetét, hogy alóla is kitakarítsam?
TFT kijelzőjét mivel tudom a legjobban, sérülésmentesen tisztítani? -
Shadowfax
addikt
Hogy erről évek múlva - amikor a lenovo a thinkpadet ugródeszkaként használva már kellően befészkelte magát a világpiacon - hogyan fognak gondolkodni az illetékesek, azt senki sem tudhatja.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a ThinkPad elsősorban üzleti felhasználásra készül (T és X sorozat), a Lenovo a saját fejlesztésű (3000-es sorozat) cuccait pedig otthoni felhasználásra szánták, nem a multiknak, többszázas eladott példánnyal. Más a célközönség, ezért nem hiszem, hogy a ThinkPad termékvonalat ''ócsósítanák''... De 4 év alatt sok víz lefolyik még a Dunán... (hát még a Jangcén.)
-
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #1667 üzenetére
Nem csak a notebook, hanem a teljes PC üzletágat vásárolták fel. Egyébként ha a Thinkpad név a fontos, akkor 2009-ig (vagy talán 2010-ig) van névhasználati joga a lenovonak. Viszont ha minőségebeli aggályaid lennének a lenovo-val kapcsolatban, akkor nem lehet választ adni a kérdésedre. A tulajdonosváltáskor tudtommal sem a fejlesztőcsapat sem a gyártás helye nem változott. Jelenleg úgy fest, hogy így a minőség sem. De hogy ez meddig marad így, az kizárólag a tulajdonoson, és nem a Thinkpad név használatán múlik. Egyelőre úgy tűnik, hogy a jópénzért megvett thinkpad imidzset nem akarják lerombolni gagyi cuccok ontásával. Hogy erről évek múlva - amikor a lenovo a thinkpadet ugródeszkaként használva már kellően befészkelte magát a világpiacon - hogyan fognak gondolkodni az illetékesek, azt senki sem tudhatja.
-
Blamazs
senior tag
sziasztok!
egy olyan kerdesem lenne,hogy ugye a lenovo megvette az ibm noti reszleget. meddig fognak meg thinpad-eket gyartani ami tenyleg thinkpad es nem lenovo?
szeretnek meg en is venni vmikor megegyet ebbol a szeriabol, es nem szeretnek lecsuszni rola. mennyi idom lehet meg penzt gyujteni? -
-
peterszky
őstag
egyébként nem tudom, hogy miért 1 Giga ramot írtam, mert csak 512 van a gépben
pont ezzel kapcsolatos a kérdésem, hogy mennyibe kerül egy 512es modul mostanában és elveszik-e a garancia, ha házilag szerelem be
egyenlőre nagyon tetszik a gépezet
még egy kérdés:
a közeljövőben szeretnék feltenni a gépre egy Linuxot is ( Ubuntu ). Egy külön partíciót installnál csinál magának a Linux vagy nekem kell? Ha nekem kell, akkor azt mivel célszerű megtenni? Magától készül el a boot menü, hogy Linux vagy Windows induljon? -
peterszky
őstag
ha minden jól megy, akkor ma egy R60 büszke tulajdonosa leszek
Intel Core Duo T2400
1 GB DDR2-667 ram
80 GB winchester
ATi Mobility X1400
15'' TFT (1400*1050)
Hiper Szuper DVD Multi író
WinXP Pro
ujjlenyomat olvasó
stb... -
Shadowfax
addikt
válasz
taratis #1658 üzenetére
Kérdés: akkor ezek simán telepíthetők XP alá? Meg van a konkrét hely, hogy hová kell?
Ööö... Amint írtam, a dockokban lévő ikonokat lecserélheted ezekre, de ahhoz, hogy mondjuk a Start menüben vagy akárhol a Win alatt ezeket használd, ahhoz át kell konvertálni .iso fájlba, s valamilyen célprogival betenni a megfelelő helyre (pl. IconPackager).
Gratula. -
chab7
addikt
válasz
taratis #1644 üzenetére
sziasztok
meglett végre nekem is a thinkpad
r52 - erre jött össze, majd megy bele 1 g memoria + 3 évre garikiterjesztés
itt megjegyezném hogy az én gépem is csücsült valahol nem is keveset.
alig van egy hónap gari az ibm oldala szerint, kíváncsi vagyok ez hogy lesz kijavítva főleg hogy 3 évet szeretnék
na elsőre ennyi
bízok benne tartós lesz a cucc, igaz nem sikerült T-sre beruházni, remélem azért ez a műanyag is fogja bírni -
Shadowfax
addikt
válasz
taratis #1655 üzenetére
Ezek .png fájlok, amit ún. dock-okban lehet használni, amivel a gyakran használt programok ikonjait teheted egy csokorba a képernyő aljára, tetejére vagy oldalára. Ilyen dock pl. Objectdock, RK Launcher, stb. Képi szemléltetés: [link] Az én desktopomon felül látod az RK Launcher nevű dock-ot, s benne különböző ikonokat, amelyekre rákattintva indíthatom a különböző alkalmazásokat. A dock úgy van nálam beállítva, hogy automatikusan eltűnjön, ha nincs rá szükség, viszont bármikor előhívható, ha az egeret a képernyő tetején mozgatom (tehát nem kell a Start - Programok akármivel szarakodni, ha valami progit el akarok indítani, s nem kell az éppen futó alkalmazást minimalizálni, az Asztalon keresgélni, stb.) Ha a kurzorral rámegyek az adott ikonra, akkor az nagyobb lesz, s kiírja, azzal éppen mit lehet indítani. Az ikonokat meg tetszőleges .png képfájlokra cserélhetem (bár a mérete adott).
-
Shadowfax
addikt
Néhány ThinkPad ikon Objectdock-hoz, RKLauncher-hez, stb. [link]
-
Ma délután megyek Sulinetes notit venni egy ismerősömnek végül egy R51e mellett döntöttem, ami az ósenben 210ezerFT.
Pentium M Dothan 1,7GHz 2MBcache, 512MB DDR2 ram (nem tudom egy darabban van-e), ATI chipset, ATI X200 integrált DX9 vga, 60GB Fujitsu 5400RPM vinyó, 4400mAh akkumulátor, LG DVD író DL/+/-/RAM, WinXP, meg a szokásos wlan/lan stb. cuccok.
Van ennél most jobb ajánlat Sulinetes Thinkpad R5X-ből?
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Más: még mindig nem tudtam garikiterjesztést aktíválni ebből telefon lesz sztem...
edit: @taratis: nálam is ilyesmi van, mondjuk nálam csak 2-3 hónapot csippentettek le asszem.
Ha beszélsz az IBM-mel a garikiterjesztés miatt, akkor említsd meg nekik ezt a két-három hónap ''lecsippentés'' dolgot, mert akkor a weboldalon is aszerint javítják majd a gari érvényességét. (Azt hiszem faxon el kell küldeni a vásárlást igazoló szelvényt/garilevelet.) Zola_ fórumtárs is így csinálta anno.Bár nem tudom, merre járhat a büdös kölke, ezer éve nem postolt.
-
taratis
csendes tag
válasz
Shadowfax #1647 üzenetére
Köszi Shadow
Nagy dilemma a plusz garancia, de ez egy IBM, miért lenne bármi probléma?
Viccet félretéve: 4 nap használat után a gép egyszerűen szuper, látszik a kifinomultság és az átgondolt tervezés, minden a helyén (a beépített ThinkLight mekkora ötlet+ a ndevesség elvezető lyuk a gép alján)
Meglátjuk, mennyi marad a családi kasszában hó végére. Ha marad lesz garancia, ha nem...akkor Murphy törvénye: ami elakar, el is fog romlani. Egyébként tényleg 30 nap. -
Shadowfax
addikt
válasz
taratis #1644 üzenetére
Ez úgy lehetséges, hogy a kereskedő leregisztrálta a gépet, mikor megkapta, s ezért kezdett el ''ketyegni'' az egyéves gariidő márciusban...
Már másoknak is volt ezzel problémája. Itt a válaszlevél az IBM-től: [link]
Ebből kiderül, hogy ha a bolttól kaptál egy érvényes garilevelet, akkor a vásárlás napjától számított egy évig érvényes a gyári gari a gépedre (R sorozat).
Srácok, szerintem garikiterjesztést azért vegyetek.(Azt hiszem a vásárlástól számított 30 napon belül kell, de ez nem 100%.)
-
devast
addikt
válasz
Gallapapa #1643 üzenetére
Thinkpadból nincs n100. Amire Te gondolsz az lenovo, arról a lenovos topikban tessék érdeklődni
Az n100 azért nem thinkpad, mert nem azok álmodták meg akik a thinkpadokat. Röviden: Ha tfh 100000x gazdagabb lennék mint a bill gates, megvenném a mercedes-t és a suzuki-t (mint céget), és árulnék devast mercedes és devast suzuki márkanév alatt cuccokat, az nem azt jelentené, hogy a suzukit és a mercedest is ugyanaz a csapat készíti. Tehát a tulajdonjoga mind2 cégnek az enyém lenne, de maga a termék azzal nem változna csak a tulajdonjog, meg max a név. Remélem érthető voltam
Más: még mindig nem tudtam garikiterjesztést aktíválniebből telefon lesz sztem...
edit: @taratis: nálam is ilyesmi van, mondjuk nálam csak 2-3 hónapot csippentettek le asszem.
[Szerkesztve] -
taratis
csendes tag
Srácok!
Tudom (már olvastam valahol a fórumban), hogy más is találkozott már a problémával, miszerint a garancia érvényességet ellenőrizve (ThinkPad site) nem megfelelő adatok szerepelnek. Én egy hete vásároltam (2006/09/28) a gépet és egy fél év múlva lejár, íme:
Warranty information
Machine type and model: 1834 - BWG
Serial number: xxxxxxx
Date of shipment: 2006-03-25
Estimated warranty expiration date: 2007-03-24
Ez hogy lehetséges?1 év garancia alapból jár az R szériánál. Miért a shipment date-től számítják (gyakorlatilag, amikor lekerült a futószalagról a masina?) a garanciát? Nem a vételtől kellene? Tud erről valaki valami infót? Sajnos a fórumban nem találtam több jelzést ilyenről...
A válaszokat előre is köszönöm -
Gallapapa
tag
Fontos kérdésem lenne:
IBM thinkpad r széria és n100. Már feltettem egyszer a kérdést, de részletezem mire is lennék kíváncsi.
1. szervízelést ugyanazok végzik?
2. összeszerelés, műanyag, kijelző, billentyűk minősége? sokan írják hogy az n100 az nem thinkpad meg így meg úgy, de senki nem írja le valójában miért is gondolja, sőt nekem úgy tűnik hogy nincs tapasztalat mögötte, csak szkepticizmus - cáfoljatok meg ha nem így van
3. hozzáadott szolgáltatások - azt tudom hogy rescue and recovery van, de a többi hasznos közül mi maradt vagy változott?
Jómagamnak sem állt még módomban n100-t próbálni, de lehet sulinetben azt vennék, ha megfelelő. r50e,r51e sajnos szinte nem kapható, meg nekem kellene tv-out az meg csak e nélküli szériákban van, ami nem kapható sulinetben, meg drágább 70eFt-tal.
Minden infot köszönök, de lehetőleg olyanok írjanak akik mindkettőt használták és próbálták. -
peterszky
őstag
[link] Róla vannak tapasztalatok?
Erősebb akksit lehet / érdemes venni hozzá? Ha igen, akkor az kb mennyi pénz? + 512 Mb ram emnnyi lenne kb? A videókártya mennyire melegíthet?
előre is köszönöm a válaszokat
szerk: de hülye vagyok, ezt egyszer már feltettem
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
sziasztok, bocs a lamerságért, de miért van az, hogy az egyik helyen pentium dothan a másik helyen celeron m van feltüntetve ugyanarra a Thinkpad r50-re ?
Vagy ez a két proci ugyanaz? -
fero666
csendes tag
hi!
A thinkpad r50e-hez télleg minuszos dvd író van hozzácsapva?
vagy csak elírták a notebook.hu-n? Mert az onnan leszedhető hivatalos pdf-ben nincs feltüntetve.
azt vágom h nem írja minuszos a pluszos dvd-ket, de nem is olvassa?vagy igen?
bocsi a banális kérdésért -
Shadowfax
addikt
válasz
taratis #1636 üzenetére
Az általad említett System Update 2.0 tényleg egy rakat progit tartalmaz, ajánlott mindent feltelepíteni
Nem, azért van közte olyan, ami felesleges. De így látatlanban nem tudom megmondani, mik azok.
A 350 MB-os csomagocska a Rescue & Recovery: ha oprendszer nélkül vetted a gépet, akkor ezzel max. backupot készíthetsz, ha nagyon akarsz, bár erre azért jobb progik is léteznek.
Más: Az Auchan-ban játszottam ma egy ThinkPad-dal és ott az Access IBM-re nyomva valami ThinkPad Productivity Center jött fel (lehet customizálni mindenféle dolgot, pl. az akku használatot), míg nekem teljesen más ablak jelent meg, konkrétan maga az Access IBM.
Egyes gépekre letölthető ez a ThinkVantage Productivity Center, s akkor az Access IBM (vagy ThinkVantage) gomb megnyomására ez jön be. [link]
[link] -
taratis
csendes tag
válasz
Shadowfax #1632 üzenetére
Sziasztok!
Van már Hotkey screen funkcióm és Access IBM is
Nem, mintha telhetetlen lennék, de újabb kérdés merült fel
Shadow! Az általad említett System Update 2.0 tényleg egy rakat progit tartalmaz, ajánlott mindent feltelepíteni (pl. Rescue and Recovery stb.). Csak azért kérdezem, mert egy a sok közül (nem emlékszem melyik) legalább 350 MB...
Más: Az Auchan-ban játszottam ma egy ThinkPad-dal és ott az Access IBM-re nyomva valami ThinkPad Productivity Center jött fel (lehet customizálni mindenféle dolgot, pl. az akku használatot), míg nekem teljesen más ablak jelent meg, konkrétan maga az Access IBM. Ez lehetséges? -
Shadowfax
addikt
válasz
Blamazs #1634 üzenetére
Attól még júzerhibák előfordulhatnak.
taratis: Mondanom/írnom sem kell, hogy a fórumok közül itt találtam a legélénkebb aktivitást egy problémakör megoldására vagy egy kérdésre válaszolva, így a Thinkpad melletti döntésnél ez is egy szempont volt nekem
Ezzel én is így voltam anno...
De amit erről még plusszban gondolok, azt inkább nem írom le, mert még megköveznének egyesek. -
taratis
csendes tag
Köszönöm a segítséget, este felpakolom az említett drivereket és a System Update 2.0-t.
Nagyon jó technical supportot adtok
Mondanom/írnom sem kell, hogy a fórumok közül itt találtam a legélénkebb aktivitást egy problémakör megoldására vagy egy kérdésre válaszolva, így a Thinkpad melletti döntésnél ez is egy szempont volt nekem -
Shadowfax
addikt
válasz
Blamazs #1631 üzenetére
Igen, ez a ThinkVantage része, elvileg elő van telepítve az újabb gépeken. A régebbieken meg a Software Installer volt, ezt váltja fel mostanában ez a System Update 2.0.
Viszont ez nem úgy műxik, mint a MS update, hogy automatikusan csekkolja a frissítéseket (s ha úgy van beállítva a gépeden), akkor le is tölti, hanem ezt a progit ''kézzel'' kell elindítani alkalomszerűen, s akkor keresgéli meg az új cuccokat, s amit bepipálsz, letölti, stb.
Szerk.: Ja igen, s külön is letölthető ez a progi is, úgy, mint a ThinkVantage csomag többi progija is.
[Szerkesztve] -
taratis
csendes tag
válasz
Blamazs #1628 üzenetére
Pontosan, nem jelez semmit, tudtam, hogy valami nem kóser (így jár, aki utólag pakol fel op. rendszert)
OK, felrakom a Thinkvantage csoda progit, bár már van fent valami hasonló nevű. Azzal tegnap tudtam állítani a pöcökegér gyorsaságát egy scrollbar seg.-vel pl. Az általad említett az valami más Balázs? -
Blamazs
senior tag
válasz
taratis #1627 üzenetére
hat nem artana. gondolom nem mutatja akkor azt sem hogy a fenyerot hova allitod, es a bekapcsolt thinklight-ot sem ugye?
tedd fel a drivereket es mukodni fog minden. de ha ram hallgatsz felrakod a thinkvantage progit es az majd megold miden ilyen jellegu problemadat
az amolyan ibm update soft.. -
taratis
csendes tag
Egy kérdés, srácok!
Láttam olyan ThinkPad-ot, amin pl. a Mute gombot nyomva (vagy a kis lámpa) egy kis áthúzott ikon (vagy éppen lámpa ikon) jelent meg a kijelzőn erre vonatkozólag, hogy mit is aktiváltam. Nekem most nem jelenik meg semmi, de persze működik. Valamit be kell kapcsolni?Bocsánat, ha sok hülyeséget kérdezek -
Blamazs
senior tag
usanotebbok-tol megint eltunt az akcios sulinetes r50
ha vki venni keszul azonnal csapjon le ra, mert nem egesz 1 napig volt fent a honlapjukon a gep. -
Blamazs
senior tag
válasz
taratis #1620 üzenetére
Nem csodalom, hogy tetszik a gep. Nekem is. Mar el is koboztam az asszonyet
De gyurok nagyon en is egyre magamnak kivaltando az asztalit. Csak en szeretnek Pentium M-es verziot, es nem celeronosat.
A billentyuzete meg tenyleg nagyon el lett talalva, en is nagyon szeretem. -
taratis
csendes tag
Köszönöm srácok a gyors reagálást
Balázs: Igen, utólag telepített XP. Gondolom a 7avu42ww.exe-t (File description: ThnkPad HotKey features) kell telepíteni, aztán OK.
Shadow: ráadásként még a fent említett mellé a 1wth41us.exe-t is (File description: English - version 4.51 - ThinkPad R50e, Access IBM system help file) telepíteni kell és így teljes
Restart?
Szép napot
ui: hihetlenül csendes (asztali gép után) a ThinkPad és a billentyűzete egy álom, de most komolyan -
taratis
csendes tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdés a szakértőktől: a Thinkpadokon hogyan műkődik az Access IBM gomb, kell azt aktiválni?
Köszönöm előre is a válaszokat -
devast
addikt
Ok szal... eléggé sz*rban vagyok
Valaki csinált mostanában ibm-es garibővítést ? Itt a levél a kezembe meg rajta hüje utasítások de sehogy nem akar összejönni...
-
Blamazs
senior tag
Nos akkor. Ujra nekialltam az ubuntunak R50-en. Mar errol irom ezt a hozzaszolast is
Igaz a wlan meg nem megy, de a halozati adaptert latja rendesen. Remelem az is elindul rovidesen. Ugyhogy ha vki linuxot akar tenni a gepere az ubuntu tokeletesen mukodik rajta. -
Blamazs
senior tag
-
taratis
csendes tag
Srácok!
Tudom, egy kicsit OFF a dolog, de mit csináljak a gép új akksijával? Formázás, ilyesmi?
Egyáltalán, hogy kezdjek hozzá? Csatlakoztassam először tápkábelen keresztül, aztán formázás? Vagy nézzem meg először, hogy van-e még kakaó benne és valameddig merítsem, aztán töltés? Bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek, de most van először notebook/laptop a kezem ügyében... -
zolnagy
őstag
válasz
Blamazs #1610 üzenetére
Hát pedig ha a live (desktop) nem megy, akkor telepíteni sem lehet szvsz, mert ennél a verziónál pont, hogy fel kellene állni a live rendszernek, majd a graf. felület asztalán van egy ikon, amivel telepíteni lehet. Persze van alternate változat is, ami karakteres felületen csak telepítő (több beállítási lehetőséggel a telepítés alatt), de szerintem, ha nem megy a desktop, akkor nem érdemes próbálkozni, hiszen ugyanaz a rendszer.
De egyébként nem értem Neked miért nem megy, talán rossz a CD, mert az Ubuntu épp arról híres, hogy alapból szinte mindent felismer. MD5 checket csináltál?
Upsz, most látom, hogy a desktop gépeden ment, akkor valszeg nem hibás...
Ha linuxot akarsz, érdemes még megpróbálni az új UHU 2.0-t. A napokban jött ki a stabil, végleges változata. Nekem az előző 1.2 is bejött, ez meg csak jobb lehet.
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1606 üzenetére
Hú az már ősrégi, már 10.1 a legújabb SUSE-ból, de személy szerint én sokat szívtam vele, 10.0 viszont jó. Az Ubuntu is egy jó op. rendszer, Debian alapon, de nekem az asztali gépen valamiért nem akarta kezelni a DHCP-t, ergo egy IP cím váltás után nem volt net. Kíváncsi vagyok, ez így lesz-e a notinál is. (Ubuntu 6.06)
-
taratis
csendes tag
válasz
zolnagy #1598 üzenetére
Hát igen, dilemma, hogy nagyobb vinyó (40->60 GB) vagy DVD Multi író. Ha jól emlékszem 15e+ÁFA-ért adja az usanotebook a DVD Multi írót.
Ja, azt nem írtam zolnagy, hogy egy Linux op. rendszert is adtak a gépen, pedig nem volt feltüntetve sehol sem
Mindegy, mert már XP Pro figyel rajta.
Aktív témák
Hirdetés
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Bomba ár! Acer Nitro V - i5-6300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX960 4G I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest