Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
danielh2
üzenetére
Az a gáz, hogy ez floppy-hoz való cucc. A floppy lehet benti, külsős, akármi.
Viszont egy X20-nál tapasztaltam, hogy bár elvileg nem tud külső DVD-ről bootolni, mégis sikerült. Elképzelhető, hogy ha a BIOS-ban USB-s ketyerét állítasz be elsődleges boot-eszköznek, akkor bármiről indulni fog, amit az USB-n talál. Próba, cseresznye.
Az utángyártott engem is érdekel, mert eddig vagy jót, vagy rosszat hallottam róla, gőzöm sincs, mi az igazság. Esetleg vehetsz egy utángyártottat, és beszámolsz a tapasztalatokról.

Sipi
-
danielh2
tag
OK, köszi ez így már menni fog. A recovery disk USB-ről is be tud bootolni?
Mert a z60t-ben ugye nincs floppy, külső floppit meg nem akarok venni az 1 install miatt (ha egyáltalán létezik még).OFF:
[BTW a napokban az egyik nagy budapesti egyetem könyvtárában egy nyugger bácsi minden további nélkül leszarozta a z60t-t mert (figyelem!) nincs benne floppy! Mire megkérdeztem h az mégis miért lenne jó ha lenne, a bácsi közölte hogy akkor nem tudja elképzelni hogyan nyomtatok (!)
)
Ennél jobbat csak egy fórumban olvastam, ahol nyelvészek vitatkoztak, és egy 50 év körüli nyelvészt osztottak vagy 5-en, az meg lassan reagált mindenre (több nap). Később megmondta, azért, mert ő úgy fórumozik, h kinyomtatja a topicot, megírja kézzel a választ és begépeli
/OFFHa itt vagyok már megkérdezem: akkut hol érdemes hozzá venni? Érdekel az eredeti 4 cellás és a 7 cellás nagykapac is? Utángyártottat szabad venni? Az utángyártott mobil akkukkal nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Eredetiből van vmi jó deal, valami kis árus aki ócsóbér adja, akár itt a fórumon? -
tototos
addikt
Hello mindenkinek.
Szerintetek melyik éri meg jobban? R61 6 cellás akkuval=259 ezer
R61 4 cellás akkuval=246ezer+6 cellás akku 20 ezer=266 ezerValaki tudja hogy az elsőnél mit jelent a sorozatszám végén lévő TS betűkód?
-
Sipi
addikt
válasz
danielh2
üzenetére
recovery diskette, amivel vissza tudod állítani a sérült boot-környezetet. Fejlettebb, mint az eredeti, ne lepődj meg, kérdezget mindenfélét. Valamelyik opcióval csak működni fog.
Sajnos, ez floppy-hoz van. Régen volt fent egy ISO is, amit eltüntettek és nem lelem.A másik kérdésre: természetesen NEM kell törölnöd a rejtett részt. Sőt, jó az, ha van. (Bár ha kiírod a tartalmát, törölheted is. A kapott CD-ről botolva nem csak az oprendszert, hanem a rejtett részt is visszaállíthatod.)
A BIOS-ban érdemes Security-re állítani a hidden partition állapotát, ekkor egyáltalán nem látszik, semmi sem tudja felülírni. Esetleg lehet még Normal-on, ekkor korlátozottan látható és írható. De ha figyelsz telepítés közben, nem fogod felülírni.Sipi
-
danielh2
tag
Tiszteletem,
Szeretnék majd a közeljövőben egy clean XP installt csinálni a z60t-mre, mert kicsit sok a felpakolt szemét. Előtte csináltam egy full factory restore-t, mert egy csomó mindent letöröltem már (pl az IBMTOOLS könyvtár nagy részét)
Namármost, van a forum.thinkpads.com-on egy guide arra h hogy kell clean installt csinálni. Ennek van olyan pontja h disable-eljem és töröljem a recovery partíciót. Na ez az amit én NEM akarok megcsinálni. Lehet clean XP-t installni enélkül is?A másik a bootloader kérdése, a guide írja h az xp felülírja a saját bootloaderével az IBM-eset. Hogyan lehet azt majd visszahozni?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
nem a konkrét lépések érdekelnének, hanem hogy gyakorlatban ez mennyire könnyen és hibamentesen megvalósítható
Szerintem nem vészes, a manualt kell követni. De csak óvatosan.

A Recovery cd-k összefésülése nem fog menni, de ha a gyári állapotot visszaállítod, akkor megint ki lehet írni egy recovery set-et.

-
Cathfaern
nagyúr
Azért ennyi eszem van még
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Másik kérdés, hogy mennyire könnyű hűtőrendszerhez hozzáférni? Sajna ahol lakok, ott elég jelentős mennyiségű por van, így jó lenne időnként kipucolni, csak nem tudom mennyire egyszerű szétszedni a gépet...manualt néztem már, szóval nem a konkrét lépések érdekelnének, hanem hogy gyakorlatban ez mennyire könnyen és hibamentesen megvalósítható

Más: Recovery Cd-t még korábban kissé szerencsétlenül sikerült kiírnom, ezért most jópár CD-n terpeszkedik. Működőképes az a megoldás, ha a rajtuk található fájlokat (az első bootot leszámítva persze) csak simán összemásolom és úgy kiírom DVD-re? Vagy pedig így jártam? (mivel újra kiírni nem engedi)
-
Balázs789
csendes tag
Sziasztok!
Trackpointot lehet külön venni? Vagy csak bill.-el együtt? Lenovoknak hol van a hivatalos szervíze?
Ha már többször is elhangzottak a kérdések bocsi, de vendég vaok ebben a topicban és egy ismerősömnek kéne mert az övé szétszakadt
...Előre is köszi a választ!
-
bbazsy
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
volt jelentősebb növekedés, de ez valszeg annak köszönhető, h nagyon sok dolgot nem rakok fel új rendszerre, amiket nem használok(norton, r&r, ...).
ugye ha mindent visszaraksz, akkor ...
másik dolog amiért szűzet jó használni, h az nem pusztítja le a teljes winchestert.
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Némileg korlátozottan ugyan, de próbáltam. A sebességet nem néztem, de vagy 100-150 megával kevesebb memóriát fogyasztott közvetlenül boot után. Egy fullos recovery utáni állapotban 300 mega felett volt, "szűz" esetén 150-200 között. (Igaz, ekkor csak a driverek voltak fent, ez kicsit még nőhet, hiszen egy-két hasznos eszköz is van a recovery készletben.)
Sipi
-
Cathfaern
nagyúr
Kösz, ránézek majd

Amúgy aki próbálta előretelepített Xp-vel, majd utána "szűzen" rakottal, az tapasztalt jelentős sebesség, memóriafoglalási különbségeket? Egyelőre csak elvi kérdés nálam a win újrarakás (azaz ha majd egyszer újra kell raknom, akkor ne az előretelepítettet rakjam fel), de ha érezhető különbség, akkor lehet megfontolom a dolog minél hamarabbi realizálást
Amúgy a Synaptic volt az első dolog amit leszedtem, lévén elég érdekes dolgokat művelt

-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ja, juteszembe. A gépen a gyökérben lévő i386 mappa az eredeti telepítőkészlet. Ezzel, plusz nlite segítségével gyárthatsz magadnak komplett XP-cédét, frissítésekkel, driverekkel. (Amelyeket egyesével leszedsz.) Ez is legális lesz, és nem lesz fent annyi szar, mint a recovery esetén.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Legális marad. OEM esetén a gépen lévő matrica (és esetleg a számla) igazolja az eredetiséget. Csak arra ügyelj, hogy ez OEM serial, így Corporate Edition XP valószínűleg nem fogadja el.
A géphez adott Synaptic driver (vagy mi a szösz) emlékeim szerint olyan, hogy egyik ablakában legördőlő menüben választhatod, melyik "egér" adatait állítgatod.
Sipi
-
Cathfaern
nagyúr
Első kérdésem igazából inkább Windows-os topichoz tartozna, de itt se off:
Ha a géphez kapott XP által használt serialt használom, de nem az előre telepített wint (azaz, külön rakom fel CD-ről), akkor továbbra is legális marad, vagy pedig nem?Másik:
Nincs arra valami beállítás, hogy a touchpad/trackpond más sebességgel működjön, mint a külső egér? Mivel elég nagy dpi-s a külső egerem, ha azt beállítom normálisra, akkor a touchpad lesz nagyon lassú, ha pedig azt állítom be, akkor az egér használhatatlanul gyors...sajna használnám mindkettőt egyszerre így az állítgatás semmiképp se jó (na meg kényelmetlen is
) -
danielh2
tag
Ahoj,
Egy Thinkpad z60t gépezetem van (ilyen: [link])
Nem rég óta jön elő többször az webezésnél (legutóbb tegnap itt a prohardveren), h egyszercsak shutdownol a kijelző, és nem reagál semmire (ki-bekapcsoló gomb, tápkábel kihúz, ctrl-alt-del stb.), csak az akksi kivétele segít. Közben futnak a programok, szól az MP3, de nem reagál semmire a gép.
Először vmi power mgmt okosságra gyanakodtam, de megnéztem és semmi power mgmt featúra nincs bekapcsolva amikor hálózatról megy a gép.
Ez vajon szoftveres v hardveres probléma lehet? Még garanciális a gép. -
peterszky
őstag
Inteles Wifit hogyan lehetne működésre bírni Debian alatt?
mod.: 3945ABG, ha jól emlékszem
[Szerkesztve] -
tomiee85
senior tag
hy
erről mit gondoltok? IBM-LENOVO - ThinkPad R61e NG18RCX_TS (160+áfa)
Centrino 2 Duo T7100 1,8GHz-es processzorral, 1024MB memóriával, 120GB merevlemezzel, 15,4'' kijelzővel, MS Vista Business op.rendszerrel, DVD íróval, WIFI kapcsolattal, modemmel, bluetooth-szal, 6 cellás akkumulátorral -
bbazsy
őstag
hali
nem lehet valahogy átállítani a billentyűs hangerőszabályzót, h a ''központi'' hangerőt állítsa? (ugyanis a pcmcia -os kártyánál nem ér semmit
) -
bbazsy
őstag
nem vistás megoldás volt, a 4.1 egyszerűen nem látja a régi, xps(r&r 3.1-es) recovery partíciót(sztem), minden jel erre mutat(se visszaállítás, se kiírás, semmi nem ment).
valami csoda folytán sokadszorra bejött az r&r 3 -nak a menüje bootolásnál, innen meg egyszerű
most azon vagyok, h kiírjam a partíciót discekre, ezeket elrakjam jó mélyre(valszeg sose fognak kelleni, de legalább legyenek meg), és töröljem a partíciót, majd vista vissza. -
bbazsy
őstag
megtaláltam

sry a felesleges postokért... -
bbazsy
őstag
no, folytatódik..
még1 valami: elhatároztam, h visszarakom vinyóról az XPt, aztán kiírom..
de valami gebasz lehet, mert nem tudom sehogy visszarakni, se kék gomb nyomkodásával bekapcsoláskor, se gépről, se sehogy...
most akkor mi van?
visszaállítja ezt valaki valahol, v mit lehet cisnálni? -
bbazsy
őstag
sziasztok
ismét én, ismét r&r.
végre felment vistára a 4.1es, ezzel még mindig _csak_ annyit akarok, h kiírja a rejtett partíciót, de ebben nem találok semmi ilyet. van?
erősen gondolkodok, h backupolom az egész hddt, visszarakom az xpt, azzal kiírom a szarokat, aztán vissza vista meg minden. csak hát ez nyűg. más megoldás?
kösz
mod:
idióta vagyok, megvan, külön prog
még működőképesnek is látszik, csak CDm nincs perpill
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Ricsi26
üzenetére
Egy pontos konfig jó lenne, mert R51e-ből is volt többféle változat.
Nagy vonalakban azt tudom mondani, hogy nagyon alaposan át kell vizsgálni, jó-e a kijelző, nincs-e rajta pixelhiba, ha mozgatod, nem jelennek-e meg csíkok, stb. Működés közben, ha picit megemeled alulról, oldalról, nem fagy-e le (alaplaphibára utalhat). BIOS-ba lépj be, ellenőrizd, nincs-e jelszóval védve, stb.
Javaslom a ''Használt notebook vásárlás'' c. topik olvasgatását. [link]
Ha minden stimmel a géppel, 65e-ret megér.
-
Ricsi26
csendes tag
Hahó kérnék segitésget. Pliz.Egybékénmt már tag vagyok itt csak nem negdet be igy regeltem újra.
-
Ricsi26
csendes tag
üdv
a kérdésem az volna hogy tudnék venni egy IBM gépet pontosabban egy IBM ThinkPad R51e 65 ezerért még januárig érvényes garival. A kérdés az hogy megérie jelenleg ez a jószág ezt az árat?Illetve akinek van milyne híbákról tud beszámolni azaz érdems e megvenni. -
NGabor68
csendes tag
Sziasztok!
AKCIÓ VAN!
ThinkPad Z60t sorozathoz eredeti úz 7 cellás akksik a készlet erejéig:8000+ÁFA
cikkszám: 40Y6793
érdeklődni: 06309401303 -
törölt tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Ahogy nézem valóban nagyon kevés a külömbség a két széria között. A Thinkpad R61 és T61 nem is gyártják fényes kijelzővel? Nem mintha a fényes kijelző annyira dominálna csak érdekel. Mindkét kijelzőfajtának megvan ügye az előnye és hátránya. Az hogy az R61 optikai meghajtója Ultrabay Enhanced ez mit is jelent pontosan?
-
Shadowfax
addikt
válasz
üzenetére
Nagyon kicsi a különbség. Míg az R5x és T4x sorozat közt jelentős volt a differencia (súly, méret, minőség), a Lenovo égisze alatt az R sorozat nagyon sokat fejlődött. Gyakorlatilag a T61/R61 közt alig van különbség: a T61-nél opcionális a WWAN, az R61-ben nincs ilyen. Ugyanazon kiépítést nézve a T61 2 mm-rel vékonyabb és kb. 10 dekával könnyebb. A T61-nek Ultrabay slim meghajtója van, az R61-nek Ultrabay Enhanced.
Összehasonlító képek: [link]
Hasznos olvasmány: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az R61 és T61 széria között mik a külömbségek?
-
törölt tag
Az új R61 széria kapható fényes kijelzővel? Valaki meg tudja mondani?
-
ALI_G
veterán
válasz
BluEyes
üzenetére
valahogy sejtettem. 2x-es írással megkukulok itt annyi anyagom van. A desktop gépemen meg ezt a lemezt meg se írja a NEC ND2500A, frissíteni meg nem tudom, mert felraktam még rá anno a 2510A firmware-t és semmilyen újabbat nem tudtam eddig rárakni, az eredetit meg nem tudom felrakni, mert az új flashelő nem eszi meg a file-t, a régi flashelőhöz meg nem találok régi firmware-t. Ha már itt vagyok, akkor tipp, hogy oldjam meg?
shadow: OK
inkább megkérdezem, mielőtt elbaszom. 
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
igen, gondolom attól fél, hogy elmegy az áram
de akkor be lehet dugni menet közben az akksit?
frissítettem 1.02-ről 1.04-re, de még mindig csak 2x-esen akarja írni a RITeKF1-et, pedig 16X-osan lehetne. Még a 4x-es is jobb lenne. Ennek a matshita írónak hol van hivatalos oldala, netán origi firmware-ek? Hátha van jobb. -
Shadowfax
addikt
Gondolom azért kell, hogy akku is legyen a gépben, mert ha hirtelen áramkimaradás van, s éppen BIOS-t frissítesz, akkor a gépnek annyi...
Egyébként nem is engedi akku nélkül csinálni, bár vannak leírások, hogyan kell, de én óvatos user vagyok.
#2049: De az nem jó a Multidrive-hoz (DVDRW), ha jól látom. -
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
köszi, elolvastam a teljes manualt. Most írom ki.
még1: néhány update-nél miért kéri, hogy mind az AC és a battery is plug in legyen? pl bios update-nél. AC be van dugva, de a battery nem, ezért nem mertem megcsinálni, pedig nemh iszem, h kell neki mindkettő. Menet közben be lehet dugni az battery-t? -
Shadowfax
addikt
This CD-R or CD-RW utility, on the bootable CD, will examine your system configuration and detect a DVD Multi drive installed in your ThinkPad. It will then check the firmware revision of the drive and judge whether your system requires a firmware update or not. If required, it will prompt you to run the appropriate firmware update program for your drive.
Azaz ez bootolható cd-s készség megvizsgálja a DVD íródat, megnézi, milyen firmware verzió van rajta, ha van ennél frissebb, akkor azt kijelzi (villogó jelzés baloldalt), s frissítheted. Ha nincs villogó jelzés, akkor nincs újabb firmware verzió vagy az nem jó a drive-hoz.
Drives that have been detected will be listed in the upper area of the main menu. If a drive that requires an update is detected, it will be shown with a blinking mark on the left. If you find no blinking mark, your DVD Multi Drive has the latest firmware and there is no need to update or the update firmware is not valid for your drive. Remove the Firmware Update Utility and shutdown your ThinkPad. -
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
meg nézem rögtön. Gyártó az nem igazán van, mert:
MATSHITA DVD-RAM UJ-830S ez a tipusa, ezt a márkát meg más gyártja...
szerk: jónak kell lennie...egyébként most nézem ott az összes elérhető cuccot manuálisan,köszi
próbálom is, töltöm, írom. 
szerk2: ebben a firmware-ek is benne vannak, vagy ez csak a progi amivel flashelni lehet?
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Hali!
Az R51-em DVD-RW-jének firmware-jét akarom frissíteni, mert amostani lemezeket csak 2x-esen akarja írni, az meg tetű lassú.
A System update 3-mal most nézem, felkínálja-e, de kétlem.
Hol találok hozzá leírást, vagy progit flash-sel? -
Terminus_
aktív tag
Ha valakit érdekel: [link]
Shadowfax: a linken megtalálod a régen beígért second skin képét is.
-
Yaye
őstag
Első körben táphiba lesz. Láttam már bizonytalankodó tápokat, nem is egyet. Volt olyan amit használat előtt be kellett tenni a mélyhűtőbe, csak úgy volt hajlandó elindulni
Szóval az hogy a méréskor épp jó volt, nem jelent semmit. Lehet akár egy sima kontakthiba is, megtört kábel, megroggyant csatlakozó ugyanúgy mint egy belső táphiba.
Ami viszont még előfordulhat: a gépbeli csatlakozó forrasztása eresztett el. Ez esetben szét kell szedni a készüléket, és szépen visszaforrasztani a kilazult lábat. Jó esetben nem egy nagy mutatvány. -
Shadowfax
addikt
Mielőtt rátetted volna a Vistát, nem csináltad meg a Recovery CD-ket? Célszerű lett volna akkor megejteni.

Attól tartok, hogy a Vista alól frissített R&R nem tudja az XP-s rejtett partíciót lemezre kiírni.
Kénytelen leszel felhívni a szervizt, s elmondani, hogy nem tudsz recovery cd-ket gyártani, bemondod mi a hibaüzenet, oszt hátha tudnak valami értelmeset mondani. -
bocX
tag
ma volt egy ilyen: [link] és rá a válasz: [link]
szóval amig le nem merült, addig lehetett használni, illetve mindig, sosem volt az aksi csutkára üritve ugy hogy nagyon kisüljön. mindig a gyári kábellel volt használva, sosem ment bele másik töltő. elvileg a gyári töltö ki lett mérve, és azzal állítólag nincs baj, persze nem voltam ott, nem tudom pontosan. és nem az enyém, csak kérdeztek engem, aztán gondoltam megkérdezem itt. ráadásul lámáztam mert végig ibm thinkapd topikot kerestem de ugy nem talált, de akkor meglett
szóval én továbbra is átalakitó vagy aksira gyanakszom...de nemtom, tanácstalan vagyok 
-
stewenson
csendes tag
üdv!
új vagyok, barátom tájolt ide..
Thinkpad R51e -be szeretnék 512Mb ramot, nem ad el valaki?
köszi -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18
üzenetére
-
Shadowfax
addikt
Sajnos elírtam egy mondatot, nem tudtam már javítani, s mertem remélni, hogy a priviben megkért modi időben korrigálja, mielőtt reagálnál rá, de nem így történt.

Szóval a mondat helyesen: ''a This upgrade will remove the following functions kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.''
Engem az ''upgrade will remove [...] the ability to encrypt backups with Client Security Solution'' rész szúrja a szemem
Hmm... Igen, ez furi. Igazság szerint a CSS és az R&R kapcsolata kissé bonyolult, ennek még utána olvasok.
-
Yaye
őstag
válasz
adnoctum18
üzenetére
Pl szerzesz hozzá olcsóért egy ilyen kis jópofaságot mint ami ezen a képen is látható:
![[kép] [kép]](http://www.thinkwiki.org/images/0/0a/ThinkPad755.jpg)
Mondjuk innen: [link]
A Thinkwiki ([link]) azt írja hogy van benne ''Full size ISA 16 bit slot'', tehát gondolom bele lehet pattintani egy öreg ISA-s hálókarit.
Meg persze biztos lehet dokkoló nélkül is egy PCMCIA hálókarit nyomni bele, de a fenti megoldás szvsz korrekt válasz mind a két dologra. -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax
üzenetére
a 'This features will not be available after the upgrade process is complete.'' kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.
Persze hogy nem szerepel a 3.0-nál, mivel csak a 3.1-et képes upgrédelni, a 3.0-t előbb kézzel le kell szedni.
Nyilván a 3.1-nél is régebbi 3.0-val készült visszafejtés is elvész. Engem az ''upgrade will remove [...] the ability to encrypt backups with Client Security Solution'' rész szúrja a szemem, ugyanis ez egyértelműen nem a régi visszafejtésére, a régivel titkosított cucc elérésére, hanem a frissítés után új titkosított backup létrehozására vonatkozik. Ugyanakkor viszont tényleg ott van az általad is kiemelt ''Protect the Rescue and Recovery workspace with a password or passphrase.'' rész. Lehet hogy a Client Sec. Sol.-al nem lehet többé titkosítani, csak a R&R-vel? Vagy ez így nonszensz?
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Consider the following before installing this code:
Rescue and Recovery 4.0 can only upgrade version 3.1. Rescue and Recovery 4.0 is only compatible with Client Security Solution 8.0 or later.
Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.1
This upgrade will remove the following functions: Rescue and Recovery workspace authentication, the ability to recover forgotten passwords, and the ability to encrypt backups with Client Security Solution. These features will not be available after the upgrade process is complete. Any backups encrypted using Client Security Solution will be inaccessible.
Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.0
Before you upgrade to Rescue and Recovery 4.0, you must first complete the following steps: (...)
Egy mondatot kiragadva a szövegkörnyezetből, valóban félreérthető. De ha megnézed, a 'This features will not be available after the upgrade process is complete.'' kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.
Readme file-ban olvasható::
Major features
==============
Some features of the Rescue and Recovery program might vary, depending on the
version you have; however, major features include the following:
- Full and incremental hard disk recovery using backup files created by the
Rescue and Recovery program. Backup files can be stored on your hard drive,
on recordable CD or DVD media, on a network drive, or on a USB device.
- Recovery of individual files from a Rescue and Recovery backup file.
- Restoration of the hard disk to the same state it was in when the computer
was manufactured [selected NetVista(TM), ThinkCentre(TM), and ThinkPad(R)
computers only].
- Access to the Internet for e-mail, file downloads, and other uses.
- Ability to create a migration file to migrate your settings and information
to a new computer.
- Protect the Rescue and Recovery workspace with a password or passphrase.(...) (kiemelés tőlem.)
A másik installerben kiírt figyelmeztetés (and the ability to encrypt backup files with the TPM) a CSS (Client Security Solution) programmal van összefüggésben, nem ebben az R&R leírásban található.
Valóban félreérthetően fogalmaztak, jobb lett volna, ha kicsit bővebben kifejtik az elején.
[Szerkesztve] -
adnoctum18
senior tag
Hi!
Sikerült szert tennem egy thinkpad 755cx típusú notira!
AZ lenne a kérdésem,hogy mivel tudnám netre kötni,és mivel tudnék csatlakoztatni hozzá pl egy cd olvasót?
egyáltalán lehetséges?
A gép matuzsálemi korú de nagyon jól tartja magát.(kisebb esztétikai hibáktól eltekintve)
Persze hálózatról használom mert akksi nem volt hozzá(zaciból...)
win 98 fut rajta de sajnos német nyelvü és ezt kellene lecserélnem egy angolra vagy magyarra alkalmasint.
Várom a tippeket!
majd elfelejtettem a pontos konfig:
1.2gb hdd
40mb ram
75mhz proci
infra
2pcimcia
ui:nem tudom,hogy ez jó topic e neki mert nincs régi thinkpadoknak topikja vagy ha elnéztem valamit javitsatok ki pls!
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax
üzenetére
''Innen másoltad ki, ugye?''
Nem.
Maga az installer nyomta ki egy figyelmeztető ablakban, kézzel pötyögtem be mert másolni nem lehetett.
''This features will not be available after the upgrade process is complete.''
Lehet hogy valaki valahol nagyon melléfogalmazott, mert ez nem épp azt jelenti hogy az új verzióban is benne van, csak a régit nem lehet megnyitni vele, hanem hogy a fenti fícsörök egy az egyben megszűnnek.
Most olvasgatom a readme-t... Velem lehet a baj, de nem látok olyan mondatot amiből az derülne ki, hogy megmaradnak a fenti funkciók az új verzióban. -
Shadowfax
addikt
Innen másoltad ki, ugye? [link]
Akkor légyszí' a readme file-t is olvasd el.
Arról van szó, hogy ha 3.1 verziójú R&R-t letörlöd, s a 4.0-át felteszed, akkor az előző verzióval készített R&R workspace jelszavak ill. az azzal a verzióval készített TPM-ben titkosított backup fájlok visszafejtését elveszíted.
Szó nincs arról, hogy a 4.0 verzióban nincsenek meg ezek a fícsőrök.
Korábban már említettem, hogy lehetőleg mindenki maradjon meg az R&R azon verziójánál, amit gyárilag kapott, mert problémái lehetnek. Pl. aki az előző verzióval backupokat csinált, azt esetleg nem tudja visszaállítani az újjal... -
Yaye
őstag
Érdekes dolog. Toltam tegnap egy system updétet, és a Rescue'n'Recovery frissüléskor a következőt tolta az arcomba:
''This upgrade will remove the following functions: Rescue and Recovery workspace authentication, the ability to recover forgotten passwords, and the ability to encrypt backup files with the TPM. This features will not be available after the upgrade process is complete.''
Nem állítom, hogy érzékenyen érint, de csak nekem tűnik úgy hogy ez inkább downgrade, mintsem up?
-
Shadowfax
addikt
-
Blamazs
senior tag
Hello!
Esedekesse valt az R50-es gepemen egy rendszer ujrahuzas. Megvan a rejtett particio a gepen, ki is lett irva cd-re az egesz. Hogyan alljak neki az egesz dolognak szerintetek?
Le kene gyalulni mindent, mert az xp mar eleg dog lett. De arra is gondoltam, hogy egy masik xp-t kene feltenni, meg a legszuksegesebb dolgokat, mert eleg sok felesleges dolog kerul fel gyarilag. Szerintetek hogy alljak neki?
Udv
alazs -
bbazsy
őstag
nemsokba

más:
rescue & recoveryvel kell kimenteni a rendszer partíciót CD-DVDre? (nekem kifagy, bár ahogy nézegetem, ez inkább backupolja a merevlemezt)
vagy biosból, v honnan?
valaki csinálta már az új r&r -el? régi leírást találtam, az sokat nem segített..
mod: természetesen az XPt tartalmazó IBMes titkos partícióra gondolok...
mivel XP valsz már nem lesz ezen a gépen, szeretném kimenteni, és törölni a partíciót, jól jönne az a 4-5-6 giga.
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz
peterszky
üzenetére
Megvolt a szervíz.
Mit ne mondjak, egy kicsit esett a szememben az IBM
A csavart kiszedték, de újat nem raknak bele, mert csak szettben elérhető ez a ''speciális'' csavar, ami 5000 Ft + áfa. Köszönöm szépen, inkább elmegyek egy csavarboltba, mert már itthon is találtam ilyen típusút, csak az egy picivel hosszabb. -
peterszky
őstag
Egy szar csavart hogyan lehetne kiszedni? Memóriabővítés miatt.
A csavarhúzó nem nagyon fogja, csak kattog benne.
Gondolom szervíz, van is közel egy, csak nem tudom mennyit kérnek el érte. Tipp van? -
Virág et.
senior tag
Tisztelt Urak!
Mennyit érhet mostanában egy TP R50p? (Pentium-M 1.7GHz, 1024MB, 60GB, DVD-RW, WLAN, Bluetooth, Ati FireGL, UXGA (1600*1200) TFT, nagykapacitású akku,1 hónap gyári garancia)
Köszönöm -
Virág et.
senior tag
.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P15S - 15.6" - I5 10310U 1.7GHZ - 16Gb - 512Gb - Quadro P520
- Lenovo Thinkpad W540 15.6" Wokrstation - I7 4700MQ 2.40GHZ 8Gb - 256Gb ssd - Quadro K2100M
- Hp Zbook 17 G6 Munkaállomás - 17" I7 9850H 2.60 GHZ -32Gb ram - Quadro RTX4000 Vga
- Lenovo Thinkpad P53 15,6" - I7 9850H 16Gb - 256Gb ssd -Quadro T1000
- Apple Macbook Pro 14.1 - I5-7267U - 16Gb - 256Gb ssd
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Akció - Dell Latitude 5400 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, EU bill, számla, 6 hó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A cserélni, hogy lehet? Ki kell szedni a billentyűzetet hozzá és valahogy úgy lehet alá rakni? előre is köszi!

...