Aktív témák
-
vbbb
őstag
Jópár hete olvastam, h. várhatóak a Linux-al telepített R61-es Thinkpadek...csak az időpontra nem emlékszem már, nem tud erről valaki valamit?
-
magicien
csendes tag
válasz
Shadowfax #2296 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de ezt a lehetőséget kihagynám ha lehet, nem vagyok az a nagy informatikus típus és a linkelt oldalon a srác is csak saját felelőségre javasolja a beállításokat. Szerintem elviszem a szervízbe és megkérdezem, hogy mit tudnak csinálni vele, remélem nem hajtanak el. Majd leírom a hallotakat.
-
venember83
nagyúr
Nos, kinéztem ezt a ThinkPad R61i notit -kód: 77327BU-, amiket megtudtam róla Shadowfaxnak és peterkeT-nek hála:
- a proci nem a legújabb, erre utal az i betű, jelen esetben egy 1,5GHz-es 2MB cache-el ellátott Meromról van szó, melynél csak az LV és ULV procik fogyasztanak lényegesen kevesebbet,
- picit nehezebb (10dkg) és vastagabb (2mm), mint a T széria, meg talán picit gyengébb anyagokból építették fel, de Thinkpad lévén kétlem, hogy ez komoly visszalépés lenne.
- az i betű arra is utal, hogy csak integrált vidkarival szerelik ezt a típust, ez sem gond.A kérdésem az i betűből adódik, vagyis, hogy csatlakoztatható-e dokkolóra, illetve Ultrabays-e az ODD helye? Itt a Bays menüpontnál láthatjuk, hogy elvileg Ultrabay-s a meghajtó, de a dokkolóról egy szót sem szól. Illetve annyit beleírtak, hogy floppy csak dokkolóegység használhatával csatlakoztatható a géphez.
Tehát: kód alapján meg lehet tudni biztosra, hogy Ultrabay-s a meghajtó, illetve, hogy dokkra csatlakoztatható?
-
Shadowfax
addikt
válasz
magicien #2295 üzenetére
Kicsit olvasgatva a neten azt látom, hogy nem vagy egyedül a problémáddal. A Core (2) Duo procival szerelt lapitopikkal fordul elő, hogy fura zaj/ciripelés hallatszik a gép belsejéből.
[Itt] egy fórumtag leírja, milyen megoldást talált.
RM Clock programot használva ezeket a beállításokat kell eszközölni:
Management page:
uncheck: "Use OS load-based management"
uncheck: "Run HLT command when OS is idle(requires restart)"
check: "Restore CPU defaults..." - both options
select: from the "CPU defaults selection" drop-down menu: "CPU-defined default FID/VID"
Profiles page(if you know what ur doin'):
for AC power choose Maximal Performance profile and, under AC tab, check "Use P-States..." and "Use Throttling(ODCM)", use index #6 for both.
for battery power choose Power Saving profile and, under battery tab, check "Use P-States..." and use index #1, uncheck "Use Throttling(ODCM)", or, alternatively, use "Performance on Demand" profile and check nothing.
Advanced CPU Settings page:
Processor Tab:
uncheck: "Enable Thermal Monitor 1" (makes CPU jumpy when it gets hot, that's why there's TM2)
check: "Enable Thermal Monior 2" (replaces TM1)
check these Enhanced Low Power States: C1E, C2E, Hard C4E.
check the "Apply these settings at startup"
Platform Tab:
check: "Enable Popdown Mode"
THE MOST IMPORTANT!! uncheck: "Enable Popup Mode".Remélem, ez segít.
-
magicien
csendes tag
Köszi a választ, de nekem Vista van fenn. Kerestem vmi hasonlót Vistához, de nem találtam, viszont frissítettem az audio drivert[link] hátha javul a helyzet.Ennek köszönhetően most már akkor is ciripel, ha be van dugva a töltő
és nincs benne egér, nem értem mi csinálhatja és miért. A hdd továbbra is zúg, mint valami asztali gép ventije csak jelentősen kisebb hanggal, ami azért hallható. A környezetemben lévő más notebookoknál nem tapasztaltam ilyen zajt. Esetleg más ötlet?
Előre is köszönöm -
magicien
csendes tag
Sziasztok!
Pénteken vettem egy Lenovo r61-es notebookot[link] és az lenne a problémám vele, hogy állandóan zúgó hangot ad ki a hdd, kb. úgy, mint ha a hűtés menne. Szerintetek ez normális? Ráadásul a hűtőből vagy a hangszóróból furcsa ciripelő hang hallatszik, ha nincs beledugva az egér v. a töltő.
Esetleg valakinek valami ötlet?
Köszönöm -
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2285 üzenetére
Most nincs lehetőséged kiírni a CD-ket? (Ha az előző tulaj kiírta, s nem állította vissza gyári állapotra, akkor ez a lehetőség nincs már meg, de próba cseresznye.)
Recovery CD-k legyártása: START - Programok - ThinkVantage - Create Recovery Media -itt a Create a set of recovery discs now menüpontot válaszd, s készíts elő 1db CD és 1 db DVD lemezt (ebben a sorrendben).Azért erőltetem ezt a módszert, mert ha Recovery CD-id vannak, akkor vissza tudod majd állítani a rendszert jelszó nélkül, bár ehhez a vinyón lévő C:\IBMTOOLS mappát át kell előbb nevezd (mondjuk IBMTOOLS1-re). Ezután már a Recovery CD-ket használva nem kér password-öt.
Egyébként ez történhetett:
Rescue and Recovery User’s Guide wrote:
If you want to protect the Rescue and Recovery workspace using your Windows logon password, mark the Use Windows password to gain access to the Rescue and Recovery workspace check box.
Az előző tulaj a saját Windows login jelszavával levédte az R&R workspace-t, mert anno bepipálta azt a lehetőséget. -
fido75
tag
válasz
Giovanny #2289 üzenetére
Igen a 2. linken található példányt választottam. Hát így rögtön elmondhatom, hogy ha túl leszek ezen a munkán, amihez vennem kellett, akkor azonnal csinálok egy clean installt. A sok marhaság, amit gyárilag feltettek (Norton, Diskeeper...) megy a fenébe. Nem hittem volna, hogy tényleg nem lesz rajta S-video, mondjuk szerencsére van a TV-n vga bemenet.
De hogy vmi jót is mondjak: FS és Acer laptopok vannak a környezetemben, és össze sem lehet hasonlítani velük a kidolgozottságát. Tetszik. -
fido75
tag
Sziasztok!
Vadonat új R61-en nem találom a Predesktop funkciót a BIOS-ban. A Security menu alatt nincs, sem máshol. -
mogyesz
aktív tag
válasz
Predator666 #2275 üzenetére
pedig azt szvsz a régi tulaj állíthatta be!
Mikor bemégy a recoverybe az access ibm gombbal, ott bal oldalon lehet pl. jelszót megadni. valószinüleg ez történhetett nálad...
Őt kellene meginterjúvolni még 1x... vagy nem ő volt az első tulaj? mert akkor lehet, h nem is tud róla semmit...
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2283 üzenetére
A rejtett partícióról próbálod újrahúzni vagy Recovery CD-kről?
-
Predator666
aktív tag
válasz
Predator666 #2275 üzenetére
Valaki valami ötlet?
-
bbazsy
őstag
én ma ventillátoron keresztül valami eszméletlen mennyiségű port láttam kiszállni, szal holnap szétkapom... most csak kifujkodással -10°c.
nem gondoltam, h ennyit összeszedett már...
-
Gerghu
csendes tag
Sziasztok!
Ismerős keresett meg a következő problémával:
Lenovo R61I, 2 hónapos, Vista.
Bekapcsolás után 1 perccel mindig lefagy 2 napja. Csökkentett módban minden ok.
Ennyit tudok, mire lehet gyanakodni, volt e már valakinek hasonló problémája?
Köszönöm előre is!
-
Predator666
aktív tag
Hello.
Vettem nem rég egy r50e ThinkPad notebookot, amikor recoverelném, passwordöt kér. Az eladó állítólag nem állított be passwordöt, mégis kéri. Azt mondja a papírjai között nézzem meg, de azok között úgy ír a gombról, mintha amint megnyomnám, rögtön bejön a recovery.
Tudna valaki megoldással szolgálni, hol lehetne letörölni a jelszót? -
thorens
csendes tag
Kaptam egy új z61p notebookot a cégtől, valamennyi belépéskor elindítja a security wizardot végigcsinálom ujjlenyomat jelszó stb, elmentem. A következő bekapcsoláskor megint kezdi, hogy lehet kilőni, a rendszergazda próbálta letiltani a registryben de nem találta. Próbáltam vmi magyar helpdesket keresni az IBM-hez de nem találtam, ez a híres terméktámogatás?
-
bbazsy
őstag
hali
még mindig a régi problémám, de hátha valaki tud vmi okosat.
külső hangkártyát használok(pcmcia, ill usb) és ezeknek szeretném a hangját a 3 billen levő gombbal állítani, de erre ő nem hajlandó(ill. csak a mute megy).meg lehet adni vhol szerencsétlennek, h mégis melyik kártyát szabályozza?
köszi
bébé -
3x3y
aktív tag
R61i-hez rendelkezem backup cd-vel. Ha valakinek kell, akkor írjon privit!
-
3x3y
aktív tag
válasz
animatrix11 #2225 üzenetére
A Vista felismeri a hangot...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Shadowfax #2258 üzenetére
Igen, ezt használom, igazából sok különbséget nem vettem észre
Pontosabban annyi van, hogy ki lehet pakoltatni óra mellé egy ikont, ami mutatja mi az aminek a legmagasabb a hőmérséklete, s az mennyi.
Mod: Sikerült közben Rescue disk-et szereznem, szóval a korábbi hsz-em már tárgytalan.
-
taratis
csendes tag
válasz
Shadowfax #2255 üzenetére
Köszönet Shadowfax
Még egy kérdés, ha nem zavarok. Az R50e-ben van nekem egy Kingston 512MB 333MHz (PC2700) memória és egy 256-os valamilyen gyári, a billentyűzet alatt (most már tudom)
Ajándékba kaptam egy Samsung 512MB DDRII 533 memóriát. A 256-ost cserélném le erre a Samsungra, de állítólag összeférhetetlenség miatt (333<->533) nem menne, igaz ez?
Bocsánat a lámaságért és előre is köszönöm a választ. taratis -
taratis
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, R50e gépemben memóriát szeretnék cserélni. Ha jól tudom 2 hely van, a könnyebbik helyen már sikerült
De hol a másik?
Shadowfax! Úgy emlékszem, egyszer Te linkeltél be egy oldalt az IBM oldaláról, ahol egy kis moziban mutatják, hogyan csinálják a profik. Próbáltam rákeresni, de nem találtam, tudsz segíteni? Előre is thx. taratis -
mogyesz
aktív tag
válasz
Predator666 #2248 üzenetére
Ez egyébként nálam is így van, de engem nem zavar. Hülni akar, át hüljön :-)
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2248 üzenetére
Celeron M proci van benne, ugye? Akkor sajnos ez "normális" jelenség. Két megoldás: kicseréled a procit Pentium M-re vagy felteszed Shimodax fan controllját, s azzal szabályzod a ventit.
A Readme file-t olvasd el, a progit csak saját felelősségedre használd. -
Predator666
aktív tag
Hello, szereztem egy r50e laptopot, azt vettem észre, hogy a ventillátor bizonyos időközöntként felpörög 1 perc erejéig, utána visszahalkul ismét. Még akkoris, ha semmilyen műveletet nem csinálok. Ez mitől lehet, hogy lehet megszüntetni?
Preda
-
Cathfaern
nagyúr
Még korábban eltüntettem az előre felrakott rejtett partíciót a thinkpad z61m-emről, s recovery disk-et se írtam ki, gondolván nem lesz rá szükségem. Azonban a sors úgy adta, hogy most mégis kéne. Tudom, Lenovo-tól lehet rendelni, viszont jó lenne ezt a macerát kihagyni. A kérdésem az lenne, hogy nem rendelkezik valaki ilyen géppel, amiről egy recovery disk-et ki tudna írni nekem? Persze nem ingyen, alapanyagárat minimum fizetném. Előre is thx
-
Shadowfax
addikt
Lehet. BIOS - Security - Predesktop Area: ezt kell "Secure"-re állítani.
Ettől függetlenül előfordulhat az, hogy a partiton magic belenyír a rejtett részbe, célszerű mindenféle formázás előtt kiírni a rejtett partíciót lemezekre (Recovery CD+DVD)! Programok közt a ThinkVantage cuccoknál keresd az opciót. Olvasnivaló. -
scholl
tag
Általános kérdés, de...
T61 -es gépről lenne szó, ugye gyárilag op.rendszerrel, és driverekkel + op.install ami rejtett partíción van, ha minden igaz. pl. 120Gb vinyon van pl 5GB rejtett partició. Gondolom a fenmaradó rész 1 db particó. Én 2 db particiot szeretnék a vinyón a rejtett partición kívül. A vinyó formázásakor nyilván elveszne a rejtett partició tartalma.
Azt pl particion magic-el meg tudom oldani? Vagy mi lehet a megoldás?
Nincs meg ez a gép még, kicsit előre gondolkozom -
Foxi
senior tag
válasz
(Kolombusz) #2231 üzenetére
Egy kisebb noti +külső kijelző nem járható út? Így leginkább csak a vga-ból kell feláldozni, kisebb méretben kevesebb dedikált vga-s gép létezik, viszont prociról vagy bizonyos korlátok között a vinyóról nem feltétlenül.
-
Cathfaern
nagyúr
Én játszok nekem azért kell a VGA
Amúgy az "igazi" DTR-ek 17"-os monitorral is szoktak lenni. Mondjuk ott már tényleg nagyon necces a hordozhatóság, bár kocsival az se gond, de nekem vonaton már érdekes lenne
De szerintem az alapvető probléma, hogy túlbonyolítod a dolgotIgazából a "sima" laptop és a DTR között nincs éles határvonal, messze nincs annyi mint a sima és a subnotebook között. Én olvasatomban DTR = olyan laptop, ahol nem az akuidő és a hordozhatóság a fő szempont, hanem a teljesítmény (pontosabban, hogy hozza egy asztali gép teljesítményét). Abban mondjuk teljesen igazad van, hogy a DTR jelentősége napjainkra eléggé lekorlátozódott, azonban 2-3 évvel ezelőtt a sima laptop közelébe se ért az asztali gépeknek, pl. az integrált vga-k 3d-t gyakorlatilag nem tudtak, hangkártyák nagyon zajosak voltak, stb.
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #2236 üzenetére
Köszi, végre valaki, aki elhozta a fényt!
CPU-val még mindig úgy vagyok, hogy 1,8GHz és 2GHz között szerintem nincs számottevő különbség, ha pedig kell a kraft, olyan agyonoptimalizált kódot használok, ami úgyis állva hagyja a 2GHz-es cuccodat, a "gagyi" tömörítőddel együtt.
A memória sem nagy cucc, annyira olcsón bővíthető.A HDD, azt végre értem. Szóval ez a nagy titok... A VGA nem tudom, mihez kell. (Tudtommal csak játéknak kell ekkora teljesítmény, egyedül 3D-szerkesztés utolsó fázisában _lehet_ rá szükség. Bár... Itt is úgy vagyok, hogy szarfos programot én is tudok írni, a quake1 engine-t meg igazán felhasználhatnák már a modellezők, hogy a renderelt képet megjelenítse...)
Mondjuk... Az a megállapításod, hogy hozza azt a teljesítményt, mint egy asztali... Épp ezeket írtam, hogy egy átlagos asztalit bármelyik mai, modern noti processzora meg tud verni. Kivétel a VGA, a legdrágább notis VGA sem éri utol a drága asztalit. A HDD viszont fájó pont. Ha ez számít, akkor megértem. De hogy ehhez minek kell azt a sok marhaságot mellépakolni...
Köszönöm!
Sipi
-
Cathfaern
nagyúr
"DTR szinte pont ezeknek nem tesz eleget, mert piszok nagy és a laptopokhoz képest sokat fogyaszt"
2Ghz-es CoreDue2-es CPU, 200gB-os 7200rpm-s hdd, 2gB ram, Radeon 1400x VGA, 15,4"-os monitor, több mint 3kg súly. Azt hiszem ez kimeríti a DTR kategóriát nem?S ez a gép elfér egy A4-esnél kicsit nagyobb területen, és kevesebbet fogyaszt mint egy 60W-os izzó. Bár tény, jóval nagyobb, mint egy subnoti, de mégis több nagyságrenddel kisebb mind méretben, mint fogyasztásban, mint egy asztali gép.
Másrészt mivel ingázok időnként, ezért ezt fogom berakom a táskámba és tudom vinni magammal, heti - kétheti hurcolászás nem jelent gondot. Ellenben egy asztali gép esetén...
Mindemellet hozza azt a teljesítményt, mint egy asztali gép. Tehát egyetlen hátrány az ár, viszont ezért olyan dolgokat kapok, amit asztalitól semmiképp. Szerintem igenis van jogosultságaMod: most látom legutóbbi hsz-ed:
HDD-k terén erős tévedés amit írsz, ugyanis USB2-es külső hdd-k 35mB/s-nél többet semmilyen körülmények között nem hoznak, Firewire se jobb sokkal. Ellenben a legújabb generációs 5400rpm-es 2,5"-os hdd-k is kiadják magukból a 40-45mB/s-et, a 7200-esek pedig 60-70mB/s-et is. -
Sipi
addikt
válasz
(Kolombusz) #2234 üzenetére
Kezdem kapis.
Szóval erős proci... A mai akármilyen laptopokban is Core2Duo van. Én pedig úgy vagyok, hogy ha az adott videoszerkesztő lassú 5GHz-es procival, mert neki 8GHz kell, akkor az szar. Keresek egy olyat, ami legalább az ősöreg MMX utasításkészletet ismeri.
Dedikált VGA. Ez úgy tudom, kizárólag játékhoz kell. Ezt már értem, de erre inkább a játék-laptopok vannak.
Nagy tárhely: ez mennyi? 120-160 gigánál több? Mert letöltéshez ez tényleg kevés. Viszont egy notis HDD sokkal lassabb, mint egy akármilyen USB-s, netán firewire-os. Hiába a nagy tárhely, de pl. videovágáshoz piszok fontos, hogy gyors legyen a- ne tudj rajta HDD, mert a készre renderelés azon történik.
Szóval értelmezésem szerint a DTR laptop a parasztvakítás-kategória, használni igazán semmire sem lehet, egy desktopnál valamivel lassabb, viszont semmiben nem laptop.Értem, neked mire kell - szerintem semmi szükséged DTR-re, egy rendes noti megteszi. Én 14-est használok. Sajnos, az 1024x768-as felbontás elég kicsi, de manapság ilyen nem nagyon van. Az én gépem nincs 3 kiló, örültem neki nagyon, aztán manapság már ezt is csak akkor cipelem, ha nagyon muszáj, mert hidd el, naponta vinni piszok fárasztó. Belöksz mellé egy sétasört, és már leszakad a vállad.
A DPI szerintem nem fontos, hiszen az oprendszerben is állíthatod, mekkora legyen. Laptopot messziről egyébként sem fogsz látni, kijelzőmérettől függetlenül. Max. ha 800x600-ra teszed, 120DPI-s betűmérettel.
Ha pedig dolgozol rajta, 50-60 centinél messzebbről nem fogod nézni, különben nagy hasonlóságot mutatnál a csimpánzokkal.
Sipi
-
(Kolombusz)
veterán
Héhéhé, kicsit elbeszéltünk egymás mellett.
Vannak DTR-ként árult laptopok, ezek ugye általában a dedikált vga-s, nagyon erős procis, nagy tárhellyel ellátott monstrumok. Szépek, meg lehet velük jelenni egy lanpartin, nincsen sok kábel, stb, de az aksit is megeszik fél óra alatt...És szerintem más az, ha valaki egy notit DTR-ként akar használni.
Pl. annak aki csak szöveget szerkeszt és netezik az asztali gépével is, annak a legalapabb noti is tökéletes DTR lesz. Nekem kell a dual-core a filmvágáshoz, szerkesztéshez, naponta csomagolok nagy méretű RAR fájlokat ki és be, kell a sok memória. Nincs szükségem erős VGA-ra, elég egy X3100 vagy bármi egyéb integrált cucc.Viszont azért hangsúlyoztam a DTR-ként való használatot, mert nem szeretnék fél méterről görnyedve ülni a gép előtt, hanem egy wireless bill+egér kombóval használnám, hátradőlve. És nem tudom, hogy egy 13.3-as notival adott esetben ez mennyire kivitelezhető, míg gondolom egy 15.4-essel lazán, hisz az én árkategóriámban 1200*800-as felbontás van, ami nem túl nagy DPI, ezért messziről is látom.
Apropó, hiányoltalak a 2007-es táborból, remélem idén már jössz.
-
Sipi
addikt
válasz
Na, pont azt írtad, amit eddig is tudtam.
Értem, hogy az asztalit. De ez mit jelent?
Jelenleg egy AMD 64-es gépem van, 1 giga ram, integrált nvidia chip. Egy "régi" Pentium-M egy régi laptopban valószínűleg megeszi a procimat, az 1 giga nem tétel, egy integrált Intel GMA sem sokkal lassabb.Mi az a plusz, ami egy laptopban nincs meg ahhoz, hogy:
- ne tudj rajta fórumozni
- ne tudj rajta letölteni (ehhez úgy tudom, elsősorban hálókártya kell)
- ne tudj rajta tömöríteni (ehhez proc és mem kell)
- ne tudj rajta videót vágni (proc és mem...)Tehát még mindig nem értem a DTR-nek, mint fogalomnak, a létjogosultságát. Eddig akárkitől kérdeztem, vagy elküldött a búsba, vagy kb. ennyit tudott mondani, hogy ööö, izé, a desktopot akarja leváltani, ezért kell neki az izé, szóval DTR legyen.
Videovágáshoz, képszerkesztéshez szerény tudásom szerint pixelszám kell, nem méret. 1024x768-ban tökmindegy, akár 19 colos laptopod is lehet, de meg fogsz őrülni.
Hangszerkesztésre egyik laptop sem való, mert nincs bennük igazi, dedikált, jó minőségű hangkártya.Az egyik előny, amit mondasz, a kisebb méret és kisebb fogyasztás pedig okés, de a DTR szinte pont ezeknek nem tesz eleget, mert piszok nagy és a laptopokhoz képest sokat fogyaszt.
Szóval...
Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
Asztali gépem a melóhelyen van csak, itthon a 14.1"-os T43-mat használom, s nemhogy kiváltja, de mindenben lekörözi a benti gépemet. Csak 2.2 kiló, ez még éppen ideális a napi hurcolásra, bár néha már ezt is nehéznek érzem... (S akkor a hónom alá csapom a 12.1"-os X20-asomat.
)
Szerintem menj be valamelyik nagyobb notis üzletbe (esetleg MM-ba), s nézd meg egymás mellett a különböző nagyságú notikat. -
(Kolombusz)
veterán
A komplett asztali gépet váltják ki DTR-rel.
Kevesebb helyet foglal, kevesebbet fogyaszt, nincsenek kábelek, stb.Nekem pl. nem lesz asztali gépem az egyetemen.
Ha hazamegyek, a noti elé puffanok majd, arra töltök le, azzal fórumozok, stb.
Ezzel tömöritek ki majd 8 gigás képfájlokat és ezzel vágok videót is.Ezért gondolom, hogy jobb azért egy 15.4-es kijelzőt nézni, mint egy 14.1-est, vagy 13.3-ast.
Igaz, utóbbiak jegyzetelésnél, cipelésnél hasznosabbak, de otthon? Nem tudom. -
Sipi
addikt
válasz
(Kolombusz) #2228 üzenetére
Bocs, csak kérdezni szeretnék.
Tudom, mit jelent a DTR rövidítés. Azonban soha az életben nem bírtam megérteni, ésszel felfogni, mit jelent valójában.
Mit kell kiváltani ezzel? Egy Pentium-M processzor is gyorsabb, mint bármelyik desktopom volt. A dedikált VGA-t kell kiváltani, a legújabb játékokra? Vagy mire való?
Az egyetlen ötletem az, amit több hónap alatt szültem, hogy a desktopon megszokott 22-es CRT monitort kell kiváltani, ezért a DTR laptopok mérete jellemzően másfél, két méter hosszirányban.
De ezt magam sem hiszem, szóval: mit kell kiváltani egy DTR géppel? Ha csak a munkafelület nagysága a méret, akkor szinte kizárólag a felbontás számít.Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
(Kolombusz) #2226 üzenetére
Elírták a lapon a gép típusszámát, ő lenne a kiszemelt. Sajnos itt sem írnak az akkuidőkről, pedig szoktak.
Mivel a wlan-kártya elég sokat fogyaszt, ezért azt mondom, kb. két órát bírnia kell.
Fontos, hogy 15.4"-os legyen? Ez csak a súlyát növeli, s nehéz lesz, ha mindennap hurcolni kell.
Inkább egy T60-asra vesd ki a hálód (pl. laptopinfonál lesz). -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Ez az R61-es Thinkpad megér ennyi pénzt?
Kb mennyit megy aksiról, bekapcsolt wifi, word és net mellett?
-
animatrix11
őstag
üdv
tudna valaki segiteni lenovo r61ihez keresek xp-s hangkártyadrivert, ami fent avan az oldalukon az szar, még ha másmilyet gyártótól akartam azt felrakni az sem volt jó
mindeig kiirja hogy nincs ilyen eszköz a gépebenvistával meg használhatatlan
-
hapcimano
csendes tag
Udv! egy par hete notebook vasarlasan gondolkozom, es ugy tunik, hogy a lenovo thinkpad sorozatbol kerul ki a nyertes. Mivel egy jo ideje nem figyelem a hardveres trendeket, lehet hogy lesz egy par blodseg a mondandomban, amiert elore is bocsanat
Jelenleg A TP R61i-n gondolkozom (NF0AEHL), ami abszolut megfelel az igenyeimnek, leszamitva hogy dognehez, valamint a proci nem tunik tul modernnek benne (C2D T5250).
A fo feladat az asztali konfig (ami mellesleg eladokivaltasa. A jelen konfig Abit NF-7, Sempron 2300+, 1024 DDR dualban, Gef4 MX4000. Felhasznalasi terulet: visual studio 2005, filmnezes, dvd iras, office, web, esetleg CS:SOURCE. A gepen fut adatbazisszerver is a konyveles miatt.
Par kerdes:
- valoban ennyire sokat szamit, hogy a noti masfel vagy 3 kilo? Ha belegondolok, akkor a 60 literes turataskamban is minimum 20 kilot szoktam szallitani, nem beszelve arrol, hogy a taskaba pakolt kiegeszitok siman elvihetik a taska sulyat akar 5 kiloig is.. A gyakorlatilag ezzel a notival megegyezo T61 ara pedig mar egeszen csillagaszati lenne, ezzel szemben a ket elonye csak annyi, hogy van ra 3 ev gari, es hogy vekonyabb es konnyebb (fel kiloval!). A fentieket tekintve nekem a T sorozat vasarlasa az R-hez kepest kicsit sznobizmusnak tunik..
- van-e valahol processzorosszehasonlito tablazat, ahol kiderul, hogy ez a T5250 mennyire felel meg a mai elvarasoknak? Foleg a tobbi mobil procihoz nezve. Az a gyanum, hogy elegge, ugyanis az asztali gepemben levo 2300-as Sempron igazabol meg sosem bizonyult kevesnek (visual studio 2005, filmnezes, tomorites, dvd iras, office, esetleg CS:SOURCE), de azert az 1.5 ghz ranezesre visszalepesnek tunik, leszamitva persze hogy ketmagos es 64 bites rendszerrol beszelunk.
- Mennyi a varhato mukodesi ideje ennek a 6 cellas akksival szerelt gepnek egy toltessel?
- Az ujjlenyomatolvaso az egesz rendszert vedi (meg a bootloader betoltese elott), vagy csak az XP/Vista "biztonsagi" rendszerehez valo kutyu? Utobbi esetben tul nagy ertelme szerintem nincs.
- Mi a kulonbseg vajon az R61i es az R61 kozott?Valaszotokat koszonom!
Balazs -
Giovanny
őstag
Senki semmi a 2212# csak bosszant a dolod
tud-e valaki segiteni? T7500 procinak igy kell hogy menjen 1.6 Mhz vagy ez normalis.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2221 üzenetére
Igen, bár annak a reális ára inkább 90-100k körül mozog még - konfigtól függően. Most az apróhirdetésekben van eladó T42, ráadásul PC beszámítás is van, kérdezz rá!
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2219 üzenetére
Én olyan 80k-ra saccolnám. De ha ennyi pénzem lenne, nem ezt venném.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Shadowfax #2217 üzenetére
Csak mert abban a helyzetben vagyok, hogy hdd-t cseréltem, a régit (amin a rejtett rész van), usb rackbe raktam. Viszont most jöttem rá, hogy jó lenne ha lenne recovery cd, biztos ami biztos alapon, így arról ki kéne írnom. S gondoltam megúszom annyival, csak visszadobom a régi hdd-t, beboot róla, és kiír, de akkor látom nem úszom meg ennyivel.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2214 üzenetére
Röviden: egy előtelepített windows (a gyári szoftverekkel és driverekkel) a vinyón, amiről baj esetén újrahúzható az oprendszer.
Olvasgasd a topikot kicsit vissza, mert rádférne... -
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2209 üzenetére
ÉS mi az, hogy r50e nem annyira megbízható mint egy t42? A mebízhatóság itt miben jelentkezik?
Az R50e nem olyan minőségi anyagokból van összerakva, mint a T42. Többek közt az előbbi ABS műanyag, ez utóbbi pedig magnéziumházas. De ha megkukkolod őket egymás mellett, érezni fogod a különbséget.
Az "e" jelzés az R50e-nél az "economy"-t jelenti, ami azért nem a teszkógazdaságos kivitel, de fapados, maradjunk ennyiben.
Sajnos a géped eladásában nem tudok segédkezni, nem értek a PC-khez.Kell-e a csávótól valamiféle programot, drivert vagy fene tudja mit kérnem?
Ha megcsinálta a Recovery CD-ket, akkor azt elkérheted tőle. Ja, azt kérdezd még meg tőle, hogy megvan-e a rejtett partíció, vagy már legyalulta! -
Giovanny
őstag
Sziasztok! Végre megvettem a gépet![link]
Lenne egy kérdésem:2,2 proci van benne és leszabályozva csak 1.6 nem sok ez vagy ezt lehet állitani ? -
Predator666
aktív tag
válasz
Predator666 #2208 üzenetére
Ja, és még valami amikor ideadja a laptopot, érdemes-e lefuttatni valami ellenőrzést?
ÉS mi az, hogy r50e nem annyira megbízható mint egy t42? A mebízhatóság itt miben jelentkezik?
Kell-e a csávótól valamiféle programot, drivert vagy fene tudja mit kérnem?
Annyira balga és hozzánemértő vagyok... -
Predator666
aktív tag
válasz
Shadowfax #2207 üzenetére
Hu, öreg kösz a beszámolót, legaláb nem kell az információ morzsákat összeszedegetnem.
A probléma az, hogy nincs olyan ember, aki cserélne velem konfigot laptopra, vagy aki egyben akarná megvenni a gépem. Ezért aztán kapva kaptam az alkalmon. Lehetsééges, hogy éppen meggyőzöm magam, hogy ez jó lesz, de ezt nem szeretném tenni.
Annyira kellene, hogy egyetemre beviszem mindig, ez kb 5 perces gyalogút.
Mi az hogy nincs dokkoló portja, se infra?
Ráadásul nem játékra szánom, hanem hogy tudjak rajta dolgozni.
HA tudsz szerezni féléven belül ezért a konfigért egy t40-42-eset akkor kezedbe ajánlom a cuccaimat, csak segíts, mert érzésem szerint tényleg az lenne, a legjobb választás, de ugye a lehetőségek... -
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2206 üzenetére
Itt hol lehet buktató, mire kellne rákérdeznem?
A legfontosabb: a garancia. Van-e még rá gyári garancia? Erre a típusra csak 1 évet adtak anno, az meg már lejárt, mert ez egy 2005-ös modell (vagy korábbi), szóval ha a tag nem vett rá garikiterjesztést akkoriban, akkor szívás... Egy laptop szervizelése és alkatrészárai nagyon húzosak.
Az R50e-ről még ezeket kell tudni:
- nincs touchpad (csak pöcökegér, avagy trackpoint - ez nem mindenkinek jön be, én speciel szeretem).
- nincs infra
- nincs S-video
- nincs mikrofon
- nincs dokkoló portja
- mono hangszóróLátom, egy félig-meddig gamer konfigot adnál érte. Nos, az R50e-ben levő integrált kártyával nemigen fogsz játszani. Ha mégis, akkor [litt] egy lista milyen játékok mennek egyáltalán rajta.
Ez a noti 3 kiló (táp nélkül), mindennapos hurcolásra baromira nem alkalmas. Ennyi pénzért én inkább egy használt (ThinkPad) T42-t vennék (jó esetben arra még van pár hónap gari), s mondjuk 100% megbízhatóbb, könnyebb, finomabb érzés.
-
Predator666
aktív tag
Umm hello. Kicsit zavarban vagyok, mert végig kellene ovlasnom kétezer hsz-t hogy okosodjam. De inkább felteszem a kérdést, ugyanis még nem volt laptopom, nem tudom mire kellene figyelnem. Szóval van egy ilyen hirdetés:
IBM ThinkPad R50e
Intel Pentium M(1.5GHz), 2x256MB RAM, 40GB 5400rpm HDD,
15in 1024x768 LCD, Intel Extreme Graphics 2,
24x24x24x/8x CD-RW/DVD, Modem(CDC), 10/100 Ethernet(LOM),
6 cell Li-Ion battery (2-2,5 órás), jogtiszta Windows Xp. prof.
+ USB-s webkamera, USB egérItt hol lehet buktató, mire kellne rákérdeznem? Asztali pcmet cserélném el rá, nem az ár az érdekes, hanem az, hogy ugye ritkán hajlandóak laptop árusok asztali pcre váltani, és itt most mégis fenn áll ez az esély, de tartok attól, hogy átvernek, ugyanis egy újonc árulja, akinek ez az egyetlen hirdetése.
Segítsen valaki pl.
Előre is köszi.Levi
-
Cathfaern
nagyúr
Egy jótanács azoknak, akik windowst újra akarják rakni, és SATA-s HDD-jük van: BIOSban kapcsolják át Compatible módra a sata vezérlőt, és akkor a sima sp2-es win xp telepítő is felismeri. Amúgy viszont bármit is csinálsz, nem.
-
Tim82
félisten
válasz
Giovanny #2202 üzenetére
Szerintem a "nagy felbontás" hajhászás ugyanolyan dolog, mint a digitális fényképezőgépeknél a "minél több megapixel annál jobb minőséget eredményez" tévhit. Hacsak nem professzionális szintű képszerkesztésre használod, nincsen túl sok jelentősége.
14'-es TFT-nél az 1024*768 tökéletes. Ha jobbat akarsz, rákötsz egy külső TFT-t.
A CPU-val meg mi a probléma?
Ha nekem lenne háromszázezrem egy új(abb) notira, én vagy egy jobb (dedikált videókártyás) T60-at, vagy ezt a T61-et választanám.
De az döntsön mindenképpen, hogy bemész a boltba, megkéred az eladót, hogy mutassa meg - adja a kezedbe, tapintás, komfort-érzet stb.
-
wienattwo
tag
válasz
cornail #2201 üzenetére
Pedig csak úgy jöhetsz rá, ha külön-külön teszteled a memóriákat. Az is lehet, hogy egyenként jók, csak párban nem bírják egymást. PC-vel én is szenvedtem már ezzel, sajnos a Memtest is csak kb. tizedik alkalommal mutatta ki a hibát, tizenegyedszerre meg már újra nem mutatott semmi rendellenességet. Amúgy milyen márkájú a bővített memória?
-
Giovanny
őstag
-
cornail
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete vettem frissen egy R61i-t. A gyári 1GB mellé még +1GB memória meg lett etetve vele.
Hosszabb használat során vettem észre, hogy kb órás gyakorisággal merevre fagy a gép és a kijelzőn szemetes, csíkos lesz a kép. Azóta ez már több, mint 10x előfordult Ez XP és Linux alatt is így van.
Az új memóriára gyanakodtam először, de én magam nem szívesen szerelgetem ki-be a memóriamodult.
Memtestet lefuttattam 2x is. Először 24 órát ment, akkor 1 memóriacímen talált 1 hibát. Másodszor 11 órát, akkor nem volt hiba. A jelenségről többször is csináltam fényképet. A ThinkVantage tesztjei nem mutattak rendellenességet.
Azon kívül, hogy kiszedetem majd a memóriákat külön-külön és úgy tesztelem, van még vmi épkézláb ötletetek, mielőtt az új évben becaplatok vele a Lenovo szervízbe? Elég az, ha képeim vannak a dologról? Mert 5 perces csekkolás során nem valószínű, h előjön a dolog....
Aktív témák
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Új Dell XPS 15 9530, 15.6" FHD+ IPS, i7-13700H, RTX 4060, 16GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 16 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest