Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Shadowfax

addikt

válasz #1239 üzenetére

Abban már biztos vagyok ,hogy az R50e aksi kibir akár 4h-t is szöveg szerkel. De mivan az R51-el valahó kétórát valahól bőven 3h-t de látam már akár 4h-t is most mi a helyzet?

Az, hogy az aksi mennyit bír, nem attól függ, hogy a gépre az van-e ráírva, hogy R50e vagy R51, hanem a benne lévő procitól (meg persze mástól is, pl. a képernyőmérettől, stb.) Akár az R50e-t nézzük, akár az R51-et, mindkét típusból számtalan konfig létezik, az R50e-t általában Celeron M-mel adják, az R51-et Pentium M-mel, de az R50e-ből is létezik Pentium M-mel szerelt konfig!

A lényeg az, hogy lehetőleg Pentium M-mel szerelt procit vegyél, mert az a használattól függően változtatja az órajelet, visszaveszi a light-osabb alkalmazásoknál, ezért jóval kevesebbet fogyaszt, s mint Zola is írta, kb. másfélszer (de akár kétszer) többet bír akkuról, mint a Celeron M, ami mindig maxon pörög.

Ha konkrét típusokat belinkelsz, akkor talán tudunk tanácsot adni, melyiket miért vedd/ne vedd. ;)

• Zola_

tag

válasz #1239 üzenetére

Állapottól függően lehet jobb vétel egy kevésbé használt T szériás, csak éppen nem nagyon szokták eladni őket, és elég jól tartják az árukat. :)
    Ugyanez igaz az PentiumM-es R szériára is, csak alacsonyabb árszinten. Sztem a CeleronM-es gépeknek esik legjobban az ára, de úgy általában minden notebooknak esik, ahogy más dolgoknak is a számítástechnikában. (is)
    Nekem ez van :[link], akku csak Word esetén 4 óra, netezve pedig 3,5. (közepes fényerőn) R szériában ritka a 3 év gari, így sztem igen jó vétel.

Aktív témák