- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Egérpad topik
Aktív témák
-
Rick4
félisten
van egy thinkpad R51esem, ment szépen, volt benne egy pannonos pcmcia netkártya. ugyan épp nem volt használatban, de villogott a kis ledje. gondoltam, kihúzom, és elteszem, úgyis ritkán kell. erre fogta magát, elment minde, se kép, se hang, se töltővel, se akksival nem indil, még egy csippanás sincs. mi lehet a bibi??
-
Mazsika
őstag
Helló! egy thinkpad r50e be kellene nekem ram milyet ajánlanátok mennyi megást mennyi megahercest?!?! a válaszokat előre is köszi!
-
sssent
senior tag
válasz
vah-vah #1997 üzenetére
Ez a full charge capacity 35,55 érték gyanús nekem, hogy 47 kellene hogy legyen
Az akkuk idővel (200 töltési ciklus és másfél év, az nem kevés idő) elhasználódnak, ez normális. Esetleg egy újrakalibrálással próbálkozhatsz, hogy pontosabban jelezze ki azt a full charge capacity-t:
- teljesen feltöltöd
- kikapcsolod a windows energiagazdálkodási beállításainál a riasztásokhoz rendelt akciókat
- lemeríted a gépet, amíg magától ki nem kapcsol
- teljesen feltöltöd
De negyvenakármennyit már sosem fogsz látni rajta, törődj bele.
A Battery eater pedig azt írja, hogy cellák száma 3. Nem 4 cellás ez valójában?
A Battery Eater-t nem használtam soha, de az akkud 6 cellás. -
vah-vah
csendes tag
válasz
Shadowfax #1995 üzenetére
köszi a segítséget, a Battery MaxiMiser-rel sikerült felmérnem az akksit, és a következő adatokat kaptam:
Device Chemistry: Li-Ion
Full Charge Capacity: 35,55 Wh
Design Capacity: 47,51 Wh
Cycle Count: 201
First Use Date: 2005-11
Ez a full charge capacity 35,55 érték gyanús nekem, hogy 47 kellene hogy legyen
A Battery eater pedig azt írja, hogy cellák száma 3. Nem 4 cellás ez valójában?
mi lehet a bibi? és hogy tudok ezen segíteni? -
Shadowfax
addikt
válasz
vah-vah #1994 üzenetére
Akkor Start menü: Access IBM - Battery MaxiMiser.
Ha sehol se találod, akkor innen letölthető: [link]
R50e-hez a BIOS és az összes driver innen frissíthető: [link]
Ha nem akarsz egyenként tökölni velük, akkor van egy hasznos program, amit ha elindítasz, automatikusan letölti a gépedhez szükséges drivereket, s telepíti is, amit megjelölsz: Software Installer [link]. Ennek alternatívája: System Update [link]. -
vah-vah
csendes tag
sziasztok4
r50e gépen hogyan tudom megnézni az akku állapotát, mármint hogy hányszor volt töltve ''wear level'' ilyenek? -
peterszky
őstag
ha veszek egy nagyobb hdd-t a gépembe, arra rá lehet ereszteni a már kiírt Recovery cuccost (1 DVD + 1 CD)?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Akheron #1982 üzenetére
Oh, vak vagyok
nekem igazából kényelmi szepontból lenne jó, shift+ akármi kombinációkkal tudom helyettesíteni ami kell, szóval valahogy túlélem
Amúgy thinkpadnak nincs is hagyományos értelemben vett BIOS beállítója? Gondolott itt arra a probléma, amit írtak páran, hogy ha venti egyszer felkapcsol, nem veszi vissza magát. Ez Clevo-mnál a BIOS-ban lehetett állítani. -
Akheron
senior tag
válasz
Cathfaern #1981 üzenetére
Igen, írtam is, hogy nem ThinkPad-em van.
Mindenesetre én összesen három alkalmazásban akartam használni ezt a funkciót, és abból kettőben nem működik, úgyhogy nagyjából ugyanúgy jártunk.
Ha találnék valamilyen ingyenes hotkey-kezelő programot, azzal is boldog lennék, de eddig csak fizetőseket láttam. (Hotkeycontrol 5-öt használtam, ami tökéletes erre, és sok egyébre is - csak lejárt a próbaidőszak sajnos.) -
sssent
senior tag
Ha a memóriára gondolsz - ami RAM=random access memory (a ROM=read only memory) - akkor nem kell hozzá semmilyen átalakító. PC2100 SODIMM SDRAM megy bele. Hogy ezen belül mennyire finnyás, azt nem tudom. Ha CD/DVD ROM-ra gondolsz, ahhoz sem kell átalakító, csak a megfelelő ultrabay meghajtót kell beszerezni.
-
ardet
csendes tag
Üdv MINDENKINEK!
Van egy R32-esem csak éppen nincs benne ROM és itt kezdődik az én gondom,
ugyanis egy átalakító kell ahhoz, hogy tudjak csatlakoztatni egy nyamvadt ROM-ot az alaplaphoz!
Ha tud nekem valaki segíteni ebben a témában annak nagyon örülnék! -
bbazsy
őstag
oké, megfontolom.
más:
fan settings -t balance all parameters -re tettem, és azt veszem észre, h ha egyszer nagyon bemelegszik, akkor elkezd járni a venti, mint a veszett, és sose lassul le, csak ha újra ráapplyozok a power scheme -re, v kihúzom a töltőt, stb. ez miért van? -
sssent
senior tag
Esetleg el szoktak hasalni a merevlemezek, de az nem tétel. A kijelzővel és az alaplappal lehet nagy gáz, mert az általában gazdasági totálkár. Az alaplap a gyakoribb, túl sok vacak van rajta, ami elpusztulhat, és nemigen javítják.
Hogy volt-e értelme a garanciabővítéseknek, az sajnos mindig csak utólag derül ki. Általában nincs, de ha peched van...
Csak az a kérdés, mennyire szeretsz nyugodtan aludni. -
bbazsy
őstag
sziasztok!
1 hónapja vettem egy z61m -t, és most lenne ideje 3 év garira kiterjeszteni.
szerintetek van értelme? 2 évnek sztem nincs, mert ami 1 év alatt nem megy tönkre, az 2 alatt se nagyon fog, viszont a 3 év drága
mi romolhat el, illetve mennyi a gari nélküli javítás?
36rongy a 3 év kiterjesztés.
szerintetek? -
sssent
senior tag
-
ALI_G
veterán
válasz
Giovanny #1960 üzenetére
ki hirdeti és mennyiért? Én régen vásároltam onnan, akkor is videókártyát, azzal a tulajjal nem volt baj.
Ha nagyon olcsó, talán még az is elképzelhető, hogy lopott, ennek most nagy keletje van.Németben meg hasonló helyeken internetkávézókból szeretnek lopni.
Talán kérdezd meg a milyen laptopot vagy melyik topicban, ott gyakorlottabb laptop vásárlók vannak, mi inkább csak használók vagyunk. -
Giovanny
őstag
Sziasztok IBM tulajok! Ki mit tud az apronet.hu hirdetett olcsó T60-as gépekről? Nagyon gyanusan olcsón adják most őket ,vett már valaki ilyen notit ? vagy mit lehet tudni roluk. Tervezem egy ilyen vásárlását csak attol tartok hogy nincs valami OK velük
-
ALI_G
veterán
up
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax #1818 üzenetére
sorry, hogy most veszem észre, hogy válaszoltál a most is beillesztett kérdésre, de most vettem észre.
Ez eddig miért nem volt akkor gond? Meg ennek nem lenne szabad szerintem gondnak lennie, meg amúgy is mindig ugyanabba az állapotba rakja magát, amiből felélesztem.
De azért kipróbálom, amint lehet.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Olyan bajom van az R51-emmel, hogy ha készenlétbe vagy hibernálásra rakom és utána elindítom akkor elindulás után ismét végrehajtja a leállást-->készenlét v. hibernálás attól függően melyikben volt.
ezt miért csinálja? nagyon idegesít. -
PLacc
senior tag
Én is boldog Z60t tulaj lettem.
Kérdésem az lenne, hogy a szerviz partíciót mivel tudom formázni (jelenleg nincs fent, és így a Recovery sem megy rá, mondván, hogy nincs elég hely a boot partíción). Simán lehet létrehoni egy mondjuk 700Megás FAT32-t?
Köszi! -
mizu_
tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy a TP 770z-mben a procihűtő venti 90 foknál (Speedfan szerint) kapcsolt be. -
bbazsy
őstag
NHCval kapcsban tud valaki segeíteni?
figyelni szeretném a hdd hőt, de se smart, se semmi nem jön be NHCval..
ennyire régi szegényke, h nem ismeri? -
Cathfaern
nagyúr
Nem sajna.
Nekem a Symantic ugrott ma, egyrészt néha elszállt tőle a net (ping ment, de semmi más), meg érezhetően vissza is fogta a gépet.
Amennyire hardverileg meg vagyok elégedve a géppel, szoftverileg...hát nem tudom, kicsit érdekes helyenként, bár vannak benne nagyon jó dolgok is.
Memory Stick-es dolog azóta se oldódott meg, pedig próbáltam más kártyával is már. -
Cathfaern
nagyúr
Memory Stick. Szóval elvileg csak annyi lenne hogy bedugom és megjelenik mint új meghajtó?
Bt: hát én néztem mindent amit csak találtam, de akkor úgylátszik átsiklottam valami felett
Numbill:
jap, Clevo volt előtte. Ez a fn/shift + num lock-os dolog oks, megtaláltam (ez volt a clevon is), csak nekem 1-1 gomb erejéig kéne csak, úgy meg kapcsolagatás nem túl célszerűDe akkor majd átszokok. A *-ot thx, ha ütnek se vettem volna észre
-
Lenovo
tag
válasz
Cathfaern #1946 üzenetére
Milyen kártyát akartál olvasni? (Amiket ismer azok ezek: MultiMediaCard, Memory Stick, Secure Digital, xD PictureCard) Elvileg semmilyen kunszt nem kell hozzá ...
A Bluetooth-ról egy örök igazság jutott eszembe. ''Ha már napokat eltöltöttél egy nem működő berendezés életrelehelésével és mégsem volt sikerélményed, akkor nézd meg a használati utasítást!''
A numerikus billentyűzetről:
A régi géped ezek szerint nem ThinkPad volt ...
Shift+NumLk és már megy is. Ez fixen átváltja a gombokat. (Ismételve kikapcsol.) Igaz ez macerásabb, mint egy gombot nyomni. A ''*'' egyébként AltGr+''-'' jel (a magyar klavon). -
Cathfaern
nagyúr
A 15''-os 1680*1050 esetén nagyobb a pixelméret, mint a 14''-os 1400*1050, mivel az első megfelel egy 15''-os 4:3 arányú 1400*1050-esnek (tapasztalat, ilyenem volt és most z61m-re váltottam). Szerintem amúgy teljesen jól látható és használható, de például apám semmit nem lát belőle, ez is tény.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kártyaolvasót hogy lehet használni? Ha csak simán bedugom a mem kártyát nem történik semmi, és ezzel kapcsolatos beállítást se sikerült találnom.
Amúgy nagyon tetszik a gép, de szoftverileg van néhány logikátlanság szerintem. Bluetooth-nál is eltartott egy ideig mire rájöttem, hogy hol lehet bekapcsolni
Ja és még egy dolog:
régi gépemen numerikus billenytűzet részt lehetett úgy használni, hogy FN + megfelelő gomb (szóval fn + O a numerikus 6-nak felelt meg). Itt erre nincs lehetőség? Csak mert így pl. *-t elég nehéz beírni. -
bbazsy
őstag
no, beállítottam ezt a security chipet, adtam magamnak ujjlenyomatot, mindent.
most olyan gondom van, h a LAN fájl megosztás sehogy se akar működni, és már szétb*sz az ideg. subnet mask, ip, átjáró megy(router), amúgy is dhcp mac alapján kiadja az IPt, de NEM megy a megosztás, munkacsoport nem megjeleníthető(természetesen mind a 4 gép a workgroupba van, ez is.).
securitynél azt irja, h a fájlmegosztás is kódolt, vagy mi, ezt ki lehet szedni, lehet itt a hiba, vagy mi vele a gáz? valami ötlet? -
Shadowfax
addikt
Több módszer is van.
- A feladatkezelőben kilövöd a SynTPLpr.exe és SynTPEnh.exe alkalmazásokat.
- Ha amúgy sem használod a touchpadot, akkor letiltod, s a probléma megszűnik.
- Kikapcsolod a touchpad scrollozást.
- Keresel egy frissebb ultranav drivert.
- Megbékélsz a sorssal. -
peterszky
őstag
-
Gogolak
tag
Sziasztok!
Szerintetek az mitol lehet hogy mikor bekapcsolva hagyom ejszaka a gepem (R51e) valamikor magatol csak ujraindul.
Mar ketszer is megtortent.
Sajnos nem lattam hogy mitol, mert aludtam csak a Windows belogolo hangjara ebredtem fel!
Nemreg nyomtam ujra a wint , ugyhogy szerintem nem az lehet.
Egyebkent az art neki ha sokaig be van kapcsolva??
ELore is koszi!
Udv
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
válasz
Shadowfax #1929 üzenetére
és hol lehet ezt kiírni? menüjében találtunk valami ilyesmit, majd akkor küzdök vele.
nem gáz az az 5-6giga, ha van értelme, de ha nincs, mivel valsz az életben nem fogom használni, nem hiszem, h lesz rajta valaha is ikszpé, ezért teljesen feleslegesen(főleg ha később visszaállítható) nem tartom.
küzdök vele 1-2 hetet tuti, aztán majd meglátom, h maradjon-e -
bbazsy
őstag
még valami:
a rejtett partícióról ki lehet írni az adatokat, és le lehet törölni magát a partíciót(van -e rajta feltétlen szükséges dolog, v nincs).
vista menne rá, v linux, xp -re semmi szükségem. -
Shadowfax
addikt
3 év gar: a T-re alapból ez jár merthogy az ugye business class
Csak hogy teljes legyen a kavar a fejetekben (): a T-ből sincs minden modellre 3 év gari alapból. Van két olyan típus, amire csak 1 évet adnak, ez pedig a 1875 ill. 2378. (ill. a 2373-ra Japánban csak 1 évet adnak, de szerintem az itt senkit sem izgat).
[link]
bbazsy: Gratula a gépecskéhez, várjuk a beszámolót, a holnapi zh-ra meg egy kalappal. -
N
csendes tag
3 év gar: a T-re alapból ez jár merthogy az ugye business class, a Z esetében viszont össze-vissza. Az IBM, izé, Lenovo oldalát megnézve van olyan modell, amire 3, van amire 1, van amire carry-in (szervíz gari), van amire on-site (helyszíni) van. Szóval úgy tűnik ez modellenként változó már eleve, de ugye ki lehet még egészíteni... tökéletes kavar.
[link]
Te amúgy néztél már meg Z-t közelről? Meg 1680-as felbontást? Hogy azt hogy lehet bírni hosszú távon azt nem tudom.... még a 14,1''-os 1400x1050-hez képest is kisebbek a pixelek, nemhogy egy 15''-öshöz.
Az egyetlen dolog, ami miatt esetleg a Z mellett döntenék, az az 1280x800. Csak azokat meg sajna gyengébb konfiggal együtt adják. Igazábol nem vagyok kimondottan wide kijelző párti, de az 1280x1024 az biztosan kevés, az 1400-tól meg egy kicsit félek, hogy hosszú távon hogy bírnám olvasni. Szóval nálam még mindíg nem dőlt el az R60 vs T60 vs Z61m kérdés...nehéz szülés ez
R-ben nem gondolkozol?
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
hali
szerintetek egy T szériás gép megér +40nettót egy Z -sel szemben?
súlyt látom én is, az nyilván meg, ha kell, de másba? (értsd: minőség, stb..).
meg Zre miért nem adnak mindenhol 3 év gart? -
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1918 üzenetére
Egy prászor néztem már a laptopinfót, de elég szegényes a lista a notebook menüpont alatt. Időnként üres, időnként van 1-2 nagyon gyenge konfigú használt gép. Úgy tűnik, elég sokat kellene várni, hogy kifogjon valami igazán jót az ember.
Látom, ebből R60 lesz.
Még most sem bizots.Annak ellenére, hogy kinézném az R-ből is ugyanazt az élettartamot, azért csak jobban tetszett a T. Igazi kis ékszer
-
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1914 üzenetére
Köszi a linkeket, az R60 review-t már olvastam.
450-es gép 310-ért? Sajnos nekem nincs ilyen jó beszerzési forrásom.
Voltam egyébként közben megnézni néhány Thinkpad-et élőben. Nekem az volt a személyes benyomásom, hogy amennyivel jobb anyagból lehet a T, annyival kevesebb is van benne, szóval inkább csak könnyebb és vékonyabb, mint erősebb az R60-nál. Szóval nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy T feltétlenül tovább tartana az R-nél. Ennek ellenére a T kidolgozása sokkal szebb volt, jobb volt kézbe venni.
Dilemmáztam a felbontáson meg a kpernyő méretén is. Elég nehéz egy pár perces nézegetés során megjósolni, hogy vajon bírnám-e mondjuk 14''-on az 1400-as felbontást. Valószínűleg nem, így legalább 15'' kell nekem ehhez a rengeteg pixelhez. De felvetődött az 1280x800 wide gondolata is. (Ez mondjuk csak egy Z esetén jöhetne szóba). Miért nem gyártanak notit 1280x1024-el???
Ugyancsak megnéztem egy 1680x1050-es 15,4''-est is (nem ibm, de ebből a szempontból mind1 is). Na az aztán tényleg elég durva. -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1914 üzenetére
Azért az egyik linkben említett dolog, hogy ugyanabban a kiépítésben a T 80 dolcsival drágább mint az R, kissé meredek
Lehet hogy neki ott erre volt valami különleges bomba ajánlata, de ahogy elnézegetem a Lenovo magyar árait, ugyanazokkal az általam megcélzott fő paraméterekkel (sxga+, x1400 vga, 1 GB ram, 1.83 Core2 Duo, XP Pro) a két gép ára 379k vs 588k, ami akárhogy is nézem, nem 80 dollár hanem inkább 1000
Nyilván az IPS panel rengeteget dob az áron, kérdés hogy megéri-e egy olcsó budget laptop árát a jobb panel meg a kicsivel masszívabb felépítés. Főleg hogy úgy tűnik, az új IPS-ek nem is hibátlanok.
Szintén az összehasonlításban az szerepel, hogy az R60 XP Home-mal jön, én viszont a gyártó listáján egyetlen modell kivételével csak Pro-val látom.
''Mfg#: 13N7034 Fru#: 0000000 15 INCH LCD DISPLAY ASSEMBLY: FLAT PANEL''
Ebből sem lettem okosabb, hacsak Gugli ki nem köp valamit az mfg numberra...
szerk.: Nem köp...
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1908 üzenetére
''Ha elolvasod N hszét ezután, látod, hogy nem így jött le, hanem általánosításként: ha egynek nem kemény a kijelzője, akkor a többinek sem az...''
Meglehetősen biztos vagyok benne hogy nem direkt nekem, kizárólag erre az egy példányra gyártottak külön, hajszálvékony biliacélból puha kijelzőfedelet, hanem ez sajátja a többi 15''-es t43-nak is. Ez nem olyasmi ami példányról példányra változik. Direkt ki is tértem erre, hogy a 14''-el minden bizonnyal embert lehet ölni.
''De igen, releváns, mert a T43-mat max. az R52-vel lehetne összehasonlítani,''
N azon volt meglepődve hogy miért akarnék én egy T-t R-re cserélni, ilyet ő még nem hallott. Erre írtam az egész hsz-t. Elég triviális hogy az esetemben érintett két típust hasonlítom össze, nem? Ez volt az egész lényege, rámutatni hogy adott esetben akár egy T-t is érdemes lehet R-re cserélni. És tény hogy a gondolat egyik oka az USB-k száma, miért hallgattam volna róla?
Ultranav driver? Wtf? Egy ''egérmeghajtó'' rossz pixeleket csinál? Ilyet nem hallottam még.Minden nap tanul vmit az ember.
N: Hát igen, ha volna a büdzsében pénz T60-ra akkor valószínűleg azzal próbálkoznék. De már ez a 43 is kicsit túlzás volt árban, nem akarok még egyszer túlköltekezni a saját hülye maximalizmusom miatt
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Ha megnézed, eléggé kihangsúlyoztam rögtön az elején hogy kizárólag a saját t43-amról írom, azt, amit.(...)Nem hiszem hogy bárki, aki akár csak átlagos figyelmességgel olvasná végig a hsz-emet, félre lenne tájékoztatva.
Ha elolvasod N hszét ezután, látod, hogy nem így jött le, hanem általánosításként: ha egynek nem kemény a kijelzője, akkor a többinek sem az... Értem én a jószándékodat, csak sajna kevesen fogják végigolvasni, s helyesen értelmezni, amit írtál.
Az USB kérdés szerintem elég objektív dolog a T43 és az R60 összehasonlítása során. Ebben a relációban nem releváns, hogy a többi T-ben és a régebbi R-ekben is csak kettő van/volt.
De igen, releváns, mert a T43-mat max. az R52-vel lehetne összehasonlítani, az lenne a tisztességes, kb egyidőben dobták a piacra őket, kb hasonló konfigban. Az R60 1 évvel fiatalabb, azt csak a T60-nal érdemes összehasonlítani (s azon is már 3 USB-s csati van).
Előbb azt veted a szememre, hogy olyan dolgokat panaszolok föl, ami lehet hogy csak nálam van, rögtön utána meg az a baj hogy olyasmit emlegetek ami minden T-nek sajátja?
Lásd előző bekezdés.
a T sem mindig fenékig tejföl, (...)szerintem bármennyire is respektáljuk a Thinkpadek kvalitásait, igenis szólni kell a negatív tapasztalatokról is, akár általánosak, akár egyedi (vagy legalábbis nem általános) jelenségek.
Egyetértek. Arra szoktam kérni az embereket, hogyha tehetik, kukkantsanak be az angol Thinkpad fórumba is, mert ott tényleg rengeteg tapasztalat van, s ha már 10-15 ember számol be ugyanarról a hibáról, akkor ott tényleg gond lehet.
ui: Ja igen, említettem már, hogy ideiglenes rossz pixeleim is szoktak lenni? Egyszer csak megjelennek, és a következő bootolásig nem is tűnnek el.
Ultranav driver hiba, olvass vissza légyszíves. -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1905 üzenetére
OFFba nyomom, elvégre ez R+Z totyik...
Ha megnézed, eléggé kihangsúlyoztam rögtön az elején hogy kizárólag a saját t43-amról írom, azt, amit.
Az hogy hangos és sípol, pont az ismertebb jelenségek közé tartozik, amikről sok helyen szó esik a fórumokon, tehát nem épp egyedi jelenség. Végig arról írtam, hogy én miért gondolkodom a cserén. Elképzelhető, hogy a Thinkpadek minősége azonos típuson belül is annyira ingadozó, hogy másoknak az említett dolgok egyáltalán nem jelentkeznek, ők örüljenek, de a pakliban attól még benne van mindez, és szerintem nem árt megemlíteni őket, mint tapasztalatot, hogy ilyen is van, és hogy a T sem mindig fenékig tejföl, főleg olyasvalakinek, aki maga is Thinkpad vásárlásán gondolkozik. Ennyi
Az USB kérdés szerintem elég objektív dolog a T43 és az R60 összehasonlítása során. Ebben a relációban nem releváns, hogy a többi T-ben és a régebbi R-ekben is csak kettő van/volt.
Előbb azt veted a szememre, hogy olyan dolgokat panaszolok föl, ami lehet hogy csak nálam van, rögtön utána meg az a baj hogy olyasmit emlegetek ami minden T-nek sajátja? Szerintem bármennyire is respektáljuk a Thinkpadek kvalitásait, igenis szólni kell a negatív tapasztalatokról is, akár általánosak, akár egyedi (vagy legalábbis nem általános) jelenségek.
Nem hiszem hogy bárki, aki akár csak átlagos figyelmességgel olvasná végig a hsz-emet, félre lenne tájékoztatva. És hidd el, nem érzem úgy, hogy ''megszívtam'', sem pedig hogy ''szar'', mert egyáltalán nem az. Csak épp nem hibátlan, mint ahogy sokan a T sorozatot látni szeretnék.
ui: Ja igen, említettem már, hogy ideiglenes rossz pixeleim is szoktak lenni? Egyszer csak megjelennek, és a következő bootolásig nem is tűnnek el. Van hogy színes, most épp fekete... Néha hetekig nem fordl elő, ma ez a második. Lehet hogy meghajtó probléma (gyári driver van fönt), de az is előfordulhat hogy hardveres.Soha nem fog kiderülni, mert nem zavar kölönösebben (főleg hogy viszonylag ritka jelenség), de azért megemlítem.
-
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1905 üzenetére
Egy T43 alapján.... ha egynek nem merev a kijelzője, akkor gondolom a többinek sem az.
Egyébként igen, egy korábbi generációs T volt összehasonlítva egy újabb R-rel, amiben lehet tényleg az újabb R a jobb. Remélem viszont, hogy a T60 jobb mind a T43-nál, mind az R60-nál.
Halljátok, nem segítetek eloszlatni a kétségeimet, hogy megéri-e a T.... -
Shadowfax
addikt
Egy darab T43 alapján elég messzemenő következtetéseket vonsz le...
Ennyi erővel én is írhatnám, hogy a T43 nem hangos, nem sípol, hiszen én nem tapasztaltam.
Ha valakinek van kedve, végigolvashatja az angol Thinkpad fórumot, ahol nagyon sok tapasztalat gyűlt össze, többek közt arról is, hogy a T43 valóban egy kicsit hangosabb, mint a T42, ugyanakkor általánosítani nincs semmi értelme, mert jócskán írnak más ún. ''hangos'' gépekről (R51, 52, T42p, sőt a csendesnek mondott T42 esetén is többen beszámolnak arról, hogy az anyjukat is eladnák, csak végre kussoljon a venti stb.). Ez a ventizés persze még mindig messze nem olyan zajos, mint mondjuk más ''márkáknál'' .
Az, hogy Te kicsit megszívtad a T43-maddal, még nem jelenti azt, hogy az összes szar.
A T43-nak USB terén gyengécske a csatlakozófelhozatala, össze-vissza 2 db, az is kissé szerencsétlen elhelyezéssel
Ahogy az összes T4x és R5x esetén.
(Ezt csak azért írtam le, mert aki a hszedet végigolvassa, kicsit félre lesz tájékoztatva.) -
Yaye
őstag
Igen, én is azt olvastam mindenhol, hogy a T a csúcs. Magam is igen elégedett voltam egyik kolléga 14''-es T42-jével. Sajnos nem olvastam utána igazán mélységben hogy amit én rendeltem, az milyen, csak azt néztem hogy még újabb T43, ergo biztos csak k*rvajó lehet, gondoltam. Nem tudom olvastad-e a T és X sorozat topikjában a nyavajgásaimat, gondolom nem, ezért összefoglalom, miért gondolkozom, hogy visszaülnék egy ''Toyotába''
(hangsúlyozom, kizárólag a saját T43-amról van szó, nem ismerem a T60 sorozatot)
- Nekem mániám hogy a noti fedele legyen merev és kemény. Az én 15''-es T43-amnak nem az. Eddig minden T43-as emberke akivel sikerült beszélnem, 14''-essel rendelkezik, és azt mondják hogy annak a fedele mint a beton. De az én 15-ösömé bizony puhácska (egy pici videót is földobtam a T-s totyikban), legalábbis a legendákhoz képest. Az ugyanekkora R60 műanyag fedele semmivel nem kevésbé merev és kemény, sőt.
A burkolatban sem tűnik jobbnak, az az R60 amit tapogatni szoktam, pont ugyanolyan merev, jól összerakott, mint az enyém.
- A T43 hangos. Ez egy ismert típusjelenség, és egy direkt e célból íródott kis windózos eszközzel el lehet ugyan halgattatni a ventilátort, de az azért nem 100%-os megoldás. A T42 csendes, lehet hogy a T60 is az, de a 43 nem. Az R60 helyből kussol mint a sír.
- A T43 sípol. Ez is ismert jelenség, többféle szituáció szokta okozni, akkus üzem, erős hálózati forgalom, energiatakarékos mód, ilyesmi. Nekem erős hálózati forgalomnál ciripel, bár nem nagyon, de egy Lexus ne legyen már helyből csapágyas.
- A T43-nak USB terén gyengécske a csatlakozófelhozatala, össze-vissza 2 db, az is kissé szerencsétlen elhelyezéssel. Tudom, sokan mondják hogy üzleti noti, minek több, de szvsz egyfelől miért ne lenne több (elférne), másrészt nekem sokszor tényleg kevés a 2 db. Bár nem elsődleges előny, de azért megemlítem hogy az R60-on van hardveres wlan-kapcsoló és firewire is.
- A T43-nak legjobb esetben középszerű az akkus üzemideje. Erősen spórolva tudom csak elérni vele a 3 órát. Az R60 ezt röhögve übereli.
- Nem tudom hogy a többi Thinpad milyen mértékben kopik, de az én T43-am állítólag elsőosztályú hűdeszuper billentyűzetén a gombok alig néhány hónap alatt fényesre koptak, pedig nem is gépelek rajta naphosszat. A használat pedig alighanem a T fedelének a sarkain kezd majd el hamarabb látszani, lévén az festett, az R pedig sima fekete műanyag.
- Nem emlékszem pontosan az árára, de bazisok pénzért ebben a T-ben van egy 2 GHz körüli Dothan, és X300 vga. A kb egy százassal olcsóbb R60-ban Core2 Duo, X1400-al. Nem mindegy, mert ha időm engedi, szoktam rajta kicsit játszani is.
Szóval ebből a ''Lexusból'' én viszonylag könnyű szívvel ülök át egy jó ''Toyotába''.
Ettől függetlenül persze ha épp nem nyomok nagy fájlokat a hálón és épp nem játszom, és épp nem használok egyszerre 3 USB eszközt és mindezt nem akkumulátorról teszem, akkor a T43 valóban jó gép és meg vagyok vele elégedve, nem is gondolkoznék a cseréjén, ha nem lenne rá épp kínálkozó alkalom.
Amit sajnálni fogok:
- a T sokkal szebb, a maga éles-szögletes vonalaival és a fedelének a felülete is sokkal profibb
- a T kijelzője érezhetően jobb (látószögek)
- a T egy pár milliméterrel vékonyabb
- a T tápegységén még szép színes IBM logó van
- csere után nem mondhatom el magamról, hogy T-m van... -
N
csendes tag
''Ha nem haragszol, belekotyognék én is.''
Ezért írok a fórumra
Ritka kivétel lehetsz, aki hajlandó egy T-t cserélni egy R-re. (Lexusból visszaülni Toyotába?) Nekem az jött le mindenféle más fórumok olvasgatása során, hogy akinek egyszer T volt, annak már csak olyan lesz. Azt is írták, hogy míg egy T-n szinte nem látszik meg a használat, addig az R-en sajnos igen. Nekem még nem volt egyik se, szóval csak a netes véleményekre hagyatkozhatom, amik alapján jó notesz ugyan az R, de a T messze ver mindent.
-
N
csendes tag
Szerintem aki netezésen és office-on kívül másra is szeretné használni a gépet, annak az 1024x768 kevés. Igazából az asztali LCD-men már bevált 1280x1024 is elég lenne, de a szélesvásznú 1280x800 viszont kevés, szóval marad az 1400x1050.
Bár elsődlegesen nem melóra lenne a notesz, azért használnék rajta időnként különböző fejlesztői környezeteket.
Aktív témák
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- Androidos tablet topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ingatlanos topic!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Latitude 7455 14" QHD+ IPS érintő Snapdragon X1P64100 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL Universal Dock UD22
- Bomba ár! Acer Nitro V - i5-6300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX960 4G I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Acer Aspire 7 - i7-7700HQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I GTX1050 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest