Aktív témák
-
Blyan
félisten
Nem. Egyszerűen ezzel jelölik a legolcsóbb szegmensbe szánt R változatokat. (Olvassd el a topikot, aki R5x tulajként ideírt az szinte kivétel nélkül e változatot vett és még nem paszkodtak. )
UI: Persze nem lehet megjósolni, hogy az következő 4-5 évben hova fog fejlődni a ThinkPad márkanév a Lenovo alatt, de nem hiszem, hogy el akarnák b@szni az az image-t, amit az IBM a TP-k köré épített.
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #590 üzenetére
Megmondom Neked őszintén, hogy passz. De biztos nem éri meg ilyet szerezni - amennyiben nem ingyen kapod mint én -, mert az IBM-es mivolta miatt biztos nem olcsó (semmi extra, csak fekete előlap, még az sincs rajta, hogy IBM), ráadásul ez egy mezei LG DVDRAM LG GSA-4163B (az meg max 11K forintot kostál).
UI. remélem tudod, hogy amiről beszélsz, az ThinkCentre gépbe (azaz asztali gépbe) való.
[Szerkesztve] -
Gismo
addikt
Jahh igen a másik kérdés! Milyen márkájú DVD-Író van benne alapból?
És még 1! A tapipad feletti 2(vagy 3?) gomb mit tud? Mire jó?
(IBM (Lenovo pfujj) R51e-ben)
[Szerkesztve] -
-
Blyan
félisten
Amúgy mivel a ThinkPad táskák 15e körül kezdődnek, így nem nagyon várható, hogy mellékesen hozzádvágnak egyet.
-
Gismo
addikt
Hali!
A Thinkpad R-el kapcsolatban lenne kérdésem!
És pedig az, hogyha megveszem az USAnotiban, akkor miket kapok hozzá? Táska?,egér...? -
Blamazs
senior tag
válasz
Dr. Akula #568 üzenetére
Ma vettem egy 512-es modult. Vmi noname lehet, bar elettartam garis. Az everest nem ir ki rola semmit, csak hogy 512mb. Jelentem a gep tokeletesen mukodik vele. Zokszo nelkul elfogadta es hasznalja is. Nyuzom rendesen, egy memtestet is le fogok futtatni vele valamikor azthiszem. Jo lesz ez is bele ugyerzem.....
Kicsit sokara jottek a valaszok, ugyhogy lemondtam a kingston ramot.....
Udvalazs
-
Blyan
félisten
Érdekesség; ThinkPad Z61
-
törölt tag
válasz
Shadowfax #563 üzenetére
Ez a három napig kicserélik dolog már megszünt, viszont ha online rendeled, akkor 8 napon belül saját költségen visszaküldheted indoklás nélkül, vagy akár olyan indokkal, hogy nem tetszik a színe, ki kell fizetniük az árát, mivel a netes megrendeléseknél fizikailag nem látod, hogy mit kapsz.
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Az R50-es notimba tervezek RAM bovitest. Gyarilag 256mb van benne.
Ugy tudtam Kingston ramokat pakolnak bele, de Everest szerint Hyundai van benne. Ennek ellenere valoszinuleg vmi elettartam garancias RAM fog belekoltozni, nagy valoszinuseggel Kingston.
Masnak is Hyundai ram van a gepeben vagy ez csak veletlen. Lehet en tudtam ezt rosszul? -
Shadowfax
addikt
válasz
Mega Bass #562 üzenetére
Az, hogy kicserélik-e a pixelhibás masinádat a vásárlástól számított 3 napon belül, erősen boltfüggő.
Fogalmam sincs, hogy van-e erre valami jogszabály, hogy kötelesek-e egyáltalán?
Vagy ha nem elég pixelhiba van, biztos van rá valami mószer, hogy több is legyen egy kicsivel. Gondolom lehet rajta segíteni.
Lehetni lehet, de meg ne próbáld, mert ugrik a gari... -
Mega Bass
tag
Köszi a válaszokat! Esetleges tanács a vásárláskori kipróbáláshoz?
-
Shadowfax
addikt
Jöttem rontani a statisztikát.
Nekem ugye T43 a gépecském. Vásárlás napjától fürkésztem pixelhibák után.Nem volt.
Egészen addig, míg a kicsike el nem múlt kb. 5-6 hetes, mert ekkor előjött 2 subpixel hiba.De eléggé a szélén vannak, s csak akkor látom, ha direktbe kiguvasztom a szemem és olyan a háttér mögötte, hogy látszik. Ez van.
De valamelyik totyikban említettem már, hogy a pixelhibák nem ''márkafüggőek'' - már ha egyáltalán beszélhetünk márkákról, ugye. -
Blyan
félisten
válasz
Mega Bass #551 üzenetére
Én személy szerint nem használtam még egy R változatot sem, csak a T, A sorozatot illetve a korábbiakat.
Egyiknél sem találkoztam még pixelhibával (van olyan TP600E ami 5 éves ill. TP770E ami 7 éves!! és most sincs rajta pixelhiba).
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a ThinkPadeken ez nem fordulhat elő, csak azt, hogy szerintem nem túl gyakori eset (de ez csak az én tapasztalatom) -
Mega Bass
tag
R 50e vásárlásán gondolkodom. Még soha sem volt notim sem TFT-s monitorom. Kérdés ha oprendszer nélkül veszem a notit, akkor tiszta szűz a vinyó vagy van rajta linux esetleg? Szeretném előtte kipróbáltatni az esetleges pixelhibák miatt. Az olvastam , hogy nem minden pixelhiba minősül garanciális javítási alapnak. Valakinek volt esetleg gondja a pixelhivával? Vásárlási tapasztalatokat megköszönnék ezzel kapcsolatban.
-
Blyan
félisten
válasz
Mega Bass #548 üzenetére
R50/51
[link]
[link]
External ports
* Two USB ports version 2.0
* One parallel (EPP, ECP) compatible
* Additional connector supports the optional Port Replicator and dock
* Two audio ports
o One for external stereo speakers or headphone
o One for microphone-in
* S-Video out
* IEEE 1394 included on select models.
* CRT port for external monitor
* Built-in RJ-11 and RJ-45 connectors for telephony and LAN connections
Note: There is no Serial or PS/2 port but they can be obtained by getting the optional ThinkPad Port Replicator or ThinkPad Dock.
R52
[link]
External ports
* Two USB ports version 2.0
* One parallel (EPP, ECP) compatible
* Additional connector supports the optional Port Replicator and dock
* Two audio ports
o One for external stereo speakers or headphone
o One for microphone-in
* S-Video out
* CRT port for external monitor
* Built-in RJ-11 and RJ-45 connectors for telephony and LAN connections
Note: There is no Serial or PS/2 port but they can be obtained by getting the optional ThinkPad Port Replicator or ThinkPad Dock.
röviden, csak usb csatlakozású egeret használhatsz hozzá, kivéve ha veszel portreplikátort v. dokkolóegységet (ami 30-70K forint közötti összeg kb)...
[Szerkesztve] -
Mega Bass
tag
Ilyen gép vásárlását tervezem! Nagyon tetszik az ár /teljesítmény aránya és sok jót írtatok róla. Az lenne a kérdésem, külső egér csatlakozás milyen van rajta? PS2, vagy csak USB esetleg soros? Köszi!
-
cortex
csendes tag
Sziasztok!
R50-est nem lehet már 14,1-es TFT-vel kapni? Mindenhol csak 15-össel látom. Az meg nekem kicsit nagynak tűnik. -
Shadowfax
addikt
válasz
vscotina #543 üzenetére
Sajna akkor nem az a gond, ami a korábban betett linkben van...
Ha nincs DLA-d (IBM-es szoftver), akkor ez nem tud összeakadni a Windows-os IMAPI-val, mivel általában ez okozza az optikai meghajtó ''beragadását''.
A probléma másutt keresendő...
Szerintem, hívd fel az IBM szervízt, az a legtutibb!
Bocsánat a kérdésért, ugye nem azt gondolod, hogy a Software Installer automatikusan frissít (úgy, mint a win, már ha úgy van beállítva)?
Ezt a progit el kell indítani, ezután ha felismerte a géped típusát, letölti az új drivereket, miegymást, s azután ki kell pipálnod, amit ténylegesen installálni akarsz. -
Shadowfax
addikt
válasz
vscotina #538 üzenetére
Sajna ez egy ''ismert'' probléma egyes típusoknál, de itt a megoldás: [link]
Sajátgép - CD/DVD ikonra jobb klikk - tulajdonságok - DLA fül - a pipát kiszedni az ''enable DLA on your drives''-nál - Alkalmazra klikk - utána pipa vissza - alkalmaz. Ekkor már kiadja a cd-t/dvd-t. -
vscotina
aktív tag
Szervusztok!
Mostmár másodszor szívom a dolgot, kinek mi a véleménye?? Mit tegyek?
A DVD író tálcája nem nyílik ki, miért??? Aztán gép kikapcsol, oldalt billent, kis pöcök nyomogat, és ha elég türelmes vagyok, akkor fél óra múltán sikerül kicsalogatni. Előtte hiába nyomogatom a gombot nem lehet kiszedni. Szerintetek ez szervízprobléma??? -
gregorik
senior tag
üdv, lehetséges R50-est preinstalled xp NÉLKÜL venni, ha linuxot akarok rátenni?
-
malacka77
csendes tag
Az IBM R50e 8 MB RAM-ot választ le alapból (a 256-ból) a video memóriának. Elvileg 64-et is le lehetne választani, legalábbis az olvastam, de nálam a BIOS-ban mintha nem lehetne ezen állítani. Elnéztem volna???
-
Cabi
csendes tag
Hali,
Uj vagyok laptop temaban, es lehet elkovettem egy hibat. Szoval van nekem egy ThinkPad R50e-s gepem, es megcsomorlottem a rajta levo win-tol, es gondoltam feltolok egy linuxot is ra... eddig nincs is baj, de a systemcommander telepitese utan nem tudok belepni a recovery menube, merthogy elindul a betoltese, de csak ennyi, semmi tobb.valakinek sikerult mar ravennie a laptopot, hogy multi boot maradjon, es a recovery resz is mukodokepes allapotban legyen rajta?? elore is koszi, ja es persze sos
Ize elkuldtem a masik ThinkPades topicba a kerdest, hátha valaki ott tudja a valaszt. ha valaki mindkettot olvassa, akkor bocsi -
Rufusz
tag
Akkor mindenki okulására, az IBM-től kapott válasz (nem ők a hibásak persze):
Tisztelt ####### Úr!
A magyar jogszabályok értelmében minden eladott termékhez az eladó
köteles
garanciajegyet adni. Amennyiben ez nem történik meg, a vevőnek ezt
jeleznie
kell az eladó felé (sajnos a Laptop.hu Kft.-vel nem ez az első
eset).
A gépek valóban egy szériaszám szerinti adatbázisban kerülnek
tárolásra,
amiből meg lehet állapítani, hogy egy adott termék garanciális e
vagy sem.
Azonban itt a gyártás, nem pedig az eladás dátuma kerül
rögzítésre,
amennyiben a kereskedő az eladás tényét nem jelenti le az IBM
felé. Jelen
esetben az ön által vásárolt Thinkpad 9 hónapot állt raktárban
mire
értékesítésre került, ezért mutatja rendszerünk úgy, hogy erre
a gépre
lejárt a garancia. Természetesen a jótállás a vásárlás
napjától él, ami
garancialevéllel igazolható, és ez alapján a szerviz köteles a
szükséges
javításokat térítésmentesen elvégezni.
Köszönettel/Best Regards
###### Gyorgy
Country Warranty Owner
Intel/xSeries Team Leader
Internet: www.ibm.com/hu * www.pc.ibm.com/support
----- Forwarded by Gyorgy ######/Hungary/IBM on 2006.02.16
09:21 -----
A laptop.hu-ról nem mondanék véleményt, annyit viszont el kell ismernem, hogy szó nélkül postázzák a garijegyet, amivel érvényesíthetem a garit gond nélkül... -
Blyan
félisten
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a viszonteladó a ludas a dologban, egyszerűen fogják és lejelentik a garanciát amikor megveszik a disztributortól, ez pedig köcsögség.
Mindenkinek ajánlom, hogy amikor megveszi a gépét, akkor lehetőleg a boltban nézesse meg a garancia állapotot, illetve ha nem megy, akkor amint hazaért a gépével. -
vcsabesz
tag
Nekem meg kb három és fél hónappal rövidebb. Én a Metróban vettem.
-
-
user01
aktív tag
Na, most én is utánanéztem a dolognak.
2005. 10. 25-én vettem a gépet, és a weblap szerint a garancia 2006. 09. 21-én jár le.
Vagyis egy jó honappal rövidebb a garancia a notimra. -
Blyan
félisten
-
Rufusz
tag
Közben felvettem a kereskedővel a kapcsolatot. Küldenek a (magyarországi) címemre egy garancialevelet, ennyi.
Ezzel nem sokra megyek itt kinnt, főleg mert elfaxolták fateromnak, és minden magyarul van rajta, egy IBM fejléces papíron...
Azt meg egyáltalán nem értem, hogy akkor ez most mi? Mikor megvettem, a kereskedő döngette a mellét, hogy ''garipapír? ááá, szériaszám alapján beviszed bárhol a világon egy szervízbe, és megcsinálják''... mellesleg pont a jó szervízhálózat volt a gép mellett a legjobb érv (nekem).
Mostmeg faxolgatnak, meg postáznak...hát érdekes...
Mindenesetre küldtem egy mailt a szervizeseknek is, hogy ez normális e, illetve tudnak e valamit csinálni, majd kiderül mi lesz. -
Rufusz
tag
2005.09.15-én vettem egy R50e-t egy budapesti boltban (ha nem sikerül kultúráltan rendezni a problémát, pontosabban is megnevezem).
Nemrég szoftverproblémám adódott, és gondoltam kérek egy kis segítséget az ibm supporttól. Előtte azért megnéztem a garancia státuszomat, és megdöbbenve láttam hogy 2006.01.05-ével lejárt
A dolog azért is kellemetlen, mert kb 2000 kilométerre vagyok a budapesti üzlettől, és így elég tetemes pénz és időkieséssel tudnám csak személyesen intézni a reklamációt...
Nyilván az egész egy fatális véletlen, meg se fordult a fejemben hogy esetleg 2005.01.05-én már eladták valakinek ezt a gépet, vagy ilyesmi, csak azért szólok hogy ha gépet vesztek, azért csekkoljátok le az ibm honlapon hogy mikor jár le a garancia, hogy az efféle meglepetéseket elkerüljétek. -
Dr. Akula
félisten
Még mindig gondban vagyok az R és a pótaksi témában. Itt ([link]) azt írják hogy
ThinkPad T and R Series
Select ThinkPad T and R Series models can provide up to 9 hours of battery life6. It’s like a single tank of gas for the entire day’s journey!
ThinkPad T40/R50 Series High Capacity Li-Ion Battery + ThinkPad UltraBay Slim Li-Polymer Battery = up to 9 hours
itt ([link]) meg már szó sincs R-ről, csak T40-ről.
Most akkor lehet ultrabay pótaksit rakni IBM R(50e)-be (ételemszerűen nemcsak fizikailag belepasszol, hanem hogy használja is), vagy sem? Vki hozzáértő helplz!
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Egy ilyen ([link]) pl. belerakható egy R50e-be? Abban csak 2x-es van, az nem túl gyors.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #495 üzenetére
Egy jótanács: ne vegyél mindent készpénznek azon a Thinkpad fórumon. Régóta olvasgatom, s vannak hajmeresztő beírások is - célszerű csak a ''régebbi'' tagokra vagy a moderátorokra hallgatni.
Egy időben pl. ''divat'' volt a T43-at fikázni (persze elsősorban olyan T42-es tulajok, akiknek sose volt T43 a kezükben), aztán most jön a Z60 és a T60 fikázása.
-
Dr. Akula
félisten
Mégvalami: az R-eknek oldalt van a levegő be / kiönlő nyílásai (mindkettő), vagy egyik alul, másuik oldalt (vagy hátul)?
Aktív témák
- Dell Latitude 7450 ,14" érintőkijelző,Intel Ultra 5 135U,16GB RAM ,256GB SSD ,magyar ,gar 2027.08.02
- T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen5 ,14" ,Intel Ultra 5 125U ,16GB RAM ,512GB SSD ,gyári garancia 2028.01.30
- Dell Latitude 7650 ,16" ,Intel Ultra 7 165U ,16GB RAM ,512GB SSD ,ujjlenyomat-olvasó ,2 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" 4K UHD+ ,i7-1185G7 ,32GB RAM ,512GB SSD ,magyar ,gar 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Apple iPhone 12 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest