Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
Aktív témák
- 

Syrano tag Sziasztok, kb egy éve vettem egy oprendszer nélküli ThinkPadet az lenne a problémám, hogy nem tudok rá XPt feltenni, mert a telepítő azt írja hogy nem talál vinyót. Van valami tippetek? 
- 

HThomas őstag R61 Ultrabay-ébe be lehet valahogy üzemelni egy SATA-s HDD-t? 
 Nem találtam vele kompatibilis Ultrabay Enhanced HDD adaptert, erre (ThinkPad Serial ATA Hard Drive Bay Adapter II) nem írják, hogy jó lenne bele...Thinkwikin azt olvastam, hogy az Ultrabay Enhanced-be belemennek a Slim-es eszközök. Ez igaz? Szerk: Találtam ilyet erről van valakinek tapasztalata? Nem tűnik hivatalos tartozéknak... 
- 

Pimpa88 csendes tag válasz  Joe_Black7

üzenetére Joe_Black7

üzenetéreAzom valszeg már használatban voltak. Én Dec elején kaptam az SL300-asomat és kinyitásnál megemelkedik az alsó rész annyira erős a zsanérja. 
- 

iMOD csendes tag Így van, a rejtett partícióról az eredeti gyári rendszert állítja vissza. Magyarul mindent töröl, partíciókat, op. rendszert, fájlokat, beállításokat. Azt javaslom mindenkinek, hogy tekintse úgy a notebook-ját mint egy eszközt amivel dolgozni lehet, és ne úgy mint egy széfet az adatok számára. Az adatok legyenek - akár napi rendszerességgel - mentve külső merevlemezre, vagy optikai adathordozóra archiválva. Mondjuk a mostani DVD-k elég rossz minőségűek ezért javasoltam a külső USB-s HDD-ket. Áruk 20 Ft. körül mozog, ennyi pénzből egy 250 GB-os winchesterrel szerelt egység kapható. A legfontosabbak az adatok. Ezt ne feljtsük el! Még ha a Lenovo notebookunk is van  
- 

iMOD csendes tag válasz  Shadowfax

üzenetére Shadowfax

üzenetéreShadowfax köszönöm kérdésedet, igen működik. Végül is minden driver fel lett installálva, az On Screen is be lett pipálva, de végül még be kellett állítani a kijelzőt. Mert a Vista alapban PnP szabványos kijelzőként definiálta. Na ezt kellett megváltoztatni ThinkPad-re és minden működött! Tapasztalat, ha valakit érdekel: A Lenovo Care-el a teljes rendszervisszaállítás nálam kb. 30 perces időtartam volt (a folyamat elején a program 90 percre saccolta a visszaállítás idejét) Úgyhogy érdemes a frissített, és jól beállított rendszerről a Lenovo Care-el egy teljes rendszer mentést végeztetni. Jó dolog a gyári rendszer visszaállítása is de tudjuk, hogy onnan még "messze van az igazság", mert be kell állítani és frissíteni kell ami jó pár órát elvesz a drága időnkből. 
- 

yanna addikt Üdv! 
 Esküszöm kerestem a választ a következő kérdésemre, de nem találtam: amennyiben a jelenlegi C meghajtót ketté osztanám és valamikor (ne így legyen) újra kellene telepíteni a vista-t a rejtett partícióról, akkor mi lenne a C és D sorsa? Megmaradna mindkettő, vagy ismét gyári állapotot hozna létre, tehát csak a C maradna, mint az eredeti, első telepítés után? a következő kérdésemre, de nem találtam: amennyiben a jelenlegi C meghajtót ketté osztanám és valamikor (ne így legyen) újra kellene telepíteni a vista-t a rejtett partícióról, akkor mi lenne a C és D sorsa? Megmaradna mindkettő, vagy ismét gyári állapotot hozna létre, tehát csak a C maradna, mint az eredeti, első telepítés után?
- 

iMOD csendes tag Miért kell a 64 bites Vista? Hogy a 32 bites programokat emulálva futtatva még lassabb legyen? Vagy olyan sok RAM van a notebookodban, hogy nem tudja kezelni a 32 bites Vista? Vagy 64 bites 3D Studio MAX-ot használsz? Nem kötekedem, tényleg kíváncsi vagyok rá... 
- 

envoken csendes tag Újraraktam a gépet,most minden jó,kivétel az FN gombok+ az oldalűn a 3db hang+Care gomb...most Update-t csináltam a windowsnak,hátha az segít... 
- 

envoken csendes tag válasz  Shadowfax

üzenetére Shadowfax

üzenetéreAmikor felmentem az ibm oldalára,és leszedtem a System Update-t akkor ott kivolt pipálva szép zöld pipa. Ez gondoltam azt jelenti fent van. De működött is 2szer,egyszer amikor befagyott,egyszer mikor felrakta a drivereket,majd újraindítottam,és pár driver mivel nem működik gondoltam újratöltöm,erre ekkor már nem indult a System Update 
- 

envoken csendes tag Hát nekem is megvan az SL300.de akadte gy kis problémám. 
 Először is felraktam pár drivert,hogy a nethez eljussak, utána felraktam a System update-t. Ez a kedves program befagyott telepítés közben. Utána újraindítottam a gépet,újra felrakta a dolgokat és a következő hibák jöttek elő :Hotkey nem működik.(próbáltam újra rakni oldalról leszedni semmi változás, FN+különböző gombok nem működnek,és a Care gomb sem ) 
 System update -t nem lehet elindítani újra,mert ezt írja ki :" Runtime Error 
 Program /...../tvsu.exe /...../tvsu.exeThis application has request the Runtime to terminate it in an unusual way. " Aztán bizonyos drivereknél digitális aláírás nem megfelelő(pl kártyaolvasó és nem rakja fel :S ) 
 Meg kér vmi Hitachi HTS543216L9SA00 drivert,meg volt amikor vmi DVDRAM drivert kért,lehet a kettő ugyanaz.Az egész VISTA Buisness 64bit nél jön elő. Minden segítségnek örülnék ,mert semmi megoldást nem találtam a neten,és nincs kedvem újrarakni a WINDOWS-t KÖszi 
- 

ovecs senior tag Na pont az a progi nem működik... Leszedtem az avg t de nem változott a helyzet. Viszont most a hálózati kapcsolatokban letiltottam a wlant, és azt hiszem megoldódott a probléma... Nem tudok valahova felrakni a szükséges progik telepítőjét?, mert szerintem egy reinstall megoldhatná a dolgot 
- 

- 

Tim82 félisten Milyen vírusirtó van rajta? AVG pl. csinál ilyen érdekes dolgokat. Más tipp: wlan-ja van az R40-nek? Nekem a T41p-m csinált régen egyszer hasonlót - nyilvános helyen voltam, használtam az ottani wifi-t, másnap otthon akadt a zenelejátszás. Valamilyen oknál fogva a notim újra és újra a nyilvános hely hálózatához akart csatlakozni, ugyanis az bekerült előnyben részesítettnek. Mihelyt kiszedtem onnan, nem volt probléma (de mire rájöttem, hogy miért csinálja, jó pár ősz hajszállal lett több a fejemen). 
- 

ovecs senior tag Sziasztok! 
 Van a páromnak egy r40 notija. (1.4ghz banias, 512 ram, 40 gigás)
 A következő vele a probléma: néha ugrik, vagyis akad. Akár filmet nézünk rajta, akár zenét hallgatunk. Memtestet több mint 6 órán át futtattam, hibát nem talált. Mi lehet a baj?
- 

BFeco aktív tag [link] 
 "...Step 8. If you have a Supplemental Recovery Disc, insert it when prompted and click Yes. If you do not have a Supplemental Recovery Disc, click No.
 Note: Not all recovery disc sets come with a Supplemental Recovery Disc. If there is a Supplemental Recovery Disc, it will be clearly marked as such...""...Quantity: Varies by model. Not all computer models require a Supplemental Recovery Disc, so you might not have this disc in your disc package. If your computer model does require a Supplemental Recovery Disc, you might have one or more discs with this title. 
 ... "
 Gondolom itt válaszoltál rosszul. Más is járt már így. A lemezeidet simán másold fel egy üres könyvtárba, így kiderül, hogy hibás, vagy minden rendben. A lemezeidet simán másold fel egy üres könyvtárba, így kiderül, hogy hibás, vagy minden rendben.
- 

iMOD csendes tag Leírom, hogy jártam a minap. Telepítettem a notebook-omra (SL500, Windows Vista) egy programot ami marhára lelassította a rendszert, a nevezett program uninstallálása helyett a gép újra telepítését választottam megoldásként. Gondoltam így legalább most lehetőségem lesz kipróbálnom az előzetesen már 3db DVD-re kiírt Rescue & Recovery-t. Első (boot) lemez be, majd a gép újraindítása után szépen töltötte a visszaállító rendszer magját a lemezről. Majd kérte az 1. lemezt. Beraktam a következő lemezt és erre azt írta ki, hogy nem megfelelő a lemez.. Sajnos az van, hogy sz..t sem érek most ezekkel a lemezekkel. (Nem értem, nem lehet beépíteni egy írás utáni ellenőrző műveletet, ami tájékoztatná a felhasználót arról, ha esetleg nem volt sikeres a rendszer lemezre való kiírása..) De semmi gond, mert van nekünk rejtett partíciónk is ugyebár! Aha! csakhogy az első, boot disk valamit elcseszhetett a boot szektorban is, a gép nem talál bootolható rendszert. Úgyhogy fogtam, ledaráltam az egész vincsesztert úgy ahogy volt és tiszta telepítéssel egy Vista telepítő DVD-t használtam. Telepítés elején beírtam a gép alján található sorozatszámot, majd innen simán ment miden tovább. Vistát (is) aktiválni kell, ingyenes telefonszámot hívtam, simán ment minden. Aktiválás OK. Sajnos a Vista nem minden eszközt ismert fel. Egy másik gépről áttöltöttem a LAN kártya driverét, utána már a System Update automatikusan letöltött és feltelepített minden fontosabb drivert és alkalmazást. Minden jó, minden működik, kivéve a billentyűzeten lévő hangerőt szabályozó nyomogombok kezelésekor megjelenő zöld sávot, ami a hangerőszintet mutatja. 
 Nincs valakinek ötlete, hogyan varázsolható ez elő.Telepítettem a Hotkey Drivert, meg az On screen display alkalmazást is. Mi lehet a megoldás? 
- 

vizimi tag válasz  kurcsics

üzenetére kurcsics

üzenetéreNos mint előttem is írták valóban biosz frissítésen esett át a gép. 
 Megoldás így utólag egyszerűnek tűnhet: Power Manageer program elindítása után állítgattam a teljesítmény beállításokat. Nálam valamiért a frissítést követően full teljesítményen maradt a processzor és értelem szerűen a ventilátor is ennek megfelelően hűtött. Gyári értékre visszaállítottam az értékeket majd újra indítottam a gépet.
 Gyakorlatilag ennyit tettem.
 A ventilátort pedig csak nagyon közel hajolva hallom azóta. 
- 

Shadowfax addikt válasz  Reverting

üzenetére Reverting

üzenetérepl: tul keson vagy ritkan kapcsol be a vent, vagy tul magas homersekleten...es esetleg a kesobbiekben nagyobb kart okoz mint gondolnam. 
 Természetesen megvan a veszélye annak, hogy megsütöd az alaplapot, de ha figyelmesen elolvasod a használati útmutatót, s ésszerű értékeket állítasz be, nem hinném, hogy bármi baj származna belőle.
- 

Reverting őstag válasz  Shadowfax

üzenetére Shadowfax

üzenetéreFrissitetetem de csak szigoruan az 1.16 ra  
 semmi valtozas a ventin... ki hagyom en ezt a 1.18at 
 Ez a TPfancontrol mit tud? Vagyis sejtem... de nem tudom vele karositani a gepet? pl: tul keson vagy ritkan kapcsol be a vent, vagy tul magas homersekleten...es esetleg a kesobbiekben nagyobb kart okoz mint gondolnam. Mert egy venti csere nem olyan draga mint egy cpu, vagy alaplap csere 
- 

Shadowfax addikt válasz  kurcsics

üzenetére kurcsics

üzenetéreTroubadix legújabb tpfancontrolját próbáltad? 
- 

Shadowfax addikt Válaszoltam a T topikban. 
 Amúgy klassz lenne, srácok, ha csak egy topikba írnátok bele ugyanazt a kérdést... Ugyanazok olvassák mindkét topikot, szóval se így, se úgy nem kaptok több vagy jobb választ.  
 (Az igazi egyébként egy közös "Nagy ThinkPad topik" lenne, de ha már így alakult, akkor ezt kell elfogadni...)
- 

vizimi tag Sziasztok! Ma délután a Lenovo Care programban Update My System szolgáltatást futtattam és a felkínált frissítéseket telepítettem. 
 Emlékezetem szerint ezt követően még minden rendben volt a géppel.
 Majd a Back up now fülre kattintva hosszan telepített vagy letöltött valamit a gép.
 Sajnos nagyon hiányos az angol tudásom.A problémám az, hogy eddig a ventillátor hangját alig hallottam, csendesen járt max terhelésre pörgött fel, most viszont magas fordulaton hangosan erőteljesen jár folyamatosan. 
 A gépen a windows mellett Ubuntu is telepítve van és a ventillátor folyamatos hangos búgása ott is jelentkezik.Mi lehet az oka, hogyan oldhatnám meg a problémámat? Gépem: Lenovo SL400 Type: 2743-4MG 
- 

eBeni tag Üdv! Lehet, hogy furcsa lesz a kérdésem, de azért fölteszem: 
 Keresek új laptopot. Rengeteget olvastam cikkeket, topicokat stb és arra jutottam, hogy Thinkpad lesz. Ez eddig rendben is van, de ezen belül nem tudok dönteni, ezért kérném a segítségeteket. Eddig ezek voltak a legszimpatikusabbak:
 R400, T400, X200, X301, W500.
 Az ár nem szempont (nem vagyok ilyen gazdag, csak közel azonos árért tudom beszerezni őket).
 Egy kicsit különböző stilusúak tudom, de ha kézhez kaphatnátok bármelyiket melyiket választanátok? Vagy esetleg van más hasonló Thinkpad?Bocs, h van nem topicba illő gép is, csak így egyszerűbb feltenni ugyan azt a kérdést a Thinkpad-es forumokban. 
- 

all6atos tag Na van egy kis időm írni a történtekről. Szóval amikor elhoztam minden rendben volt, adtak 3 lemezt (eredeti lenovo) bár nem a szervíztől van az fix: 1. lemez Start Recovery 2. Vista sp1 32bit recovery 3. driver, lenovo software recovery így fejből lehet nem pontos, de a léyneg ez. Alaphelyzetben az Ati kártya ment, az eszközkezelőben látta mind2 VGA-t, át is lehetett kapcsolni az Intelre, renben meg is történt. Ráküldtem az Orthost, de az energiagazdálkodás hiába volt maximum performance-ra állítva vmiért bealudt, vissza nem igazan akart jönni, inkább kikapcsoltattam. Viszaont azóta nem lehet kapcsolni a VGA-t, az inteles megy. BIOS-ban elvileg lehet allítani, de max az egyik megy már amikor és ahogy.  (általában Intel). (általában Intel).System Update leszedett 150 mB kiegészítést a kapcsolható kártya címszó alatt, felrakta de semmi nem változott. A srác azt mondta, ma felhívja a Lenovot mi a pálya, majd megkérdezem mondta-e a gyárilag "rossz" oprendszert.... Írok a címre, amit adtál a Lenovonak is, hátha mondanak valami okosat. Igazából a gép működik, de már 2x lefagyott egyszer betöltésnél, egyszer mikor Sleepből jött volna vissza, és 1-2x lassabban tölt be. Bár ezek sztem a VGA kavarodás miatt lehetnek. Még1x nagyon köszönöm a segítséget, és ahogy alakulnak a dolgok megosztom veletek. Üdv 
 Feco
- 

Reverting őstag 
- 

Shadowfax addikt válasz  all6atos

üzenetére all6atos

üzenetéreHa megnéztem leírom mi a helyzet, bár sztem nekik ezt a gyártóval kellett volna lerendezni, esetleg a központi szervízt megkérdezni nem nekik "barkácsolni".. 
 Ebben egyetértünk. A boltnak is jeleznie kellene ezt a beszállító felé, illetve a szerviz felé is.Egyébként a szervíznek van konkrétan ehhez (mármint hardware összeállítást nézve) a géphez Vista Recovery lemeze és ha igen kikérhető-e, mivel az csak gyári.. 
 Igen, kötelességük adni, írj nekik levelet. szerviz@hu.ibm.comitt a fórumban volt már hasonló hozzászólás, vagyis nem egyedi eset..? 
 Esetleg ezt is említsd meg nekik.
- 

all6atos tag Sziasztok! Hétfőn vettem át a gyári(teljesen bontatlan) R400-at, és Vista helyett Xp akart települni. 
 Viszavittem, a boltban neten szétnéztek, hogy hol a bibi, azt mondták mindenhol Vista-val van írva, szóval a Lenovo rontott el vmit, és a hátulján lévő Windows címke alapján Xp és Vista licensz is van...Úgy rémlik itt a fórumban volt már hasonló hozzászólás, vagyis nem egyedi eset..? Azt mondta a srác telefonon, hogy van joguk Vistat telepíteni, és driverekkel, a Lenovo szoftvereivel együtt "gyárira" csinálták a gépet... Ha megnéztem leírom mi a helyzet, bár sztem nekik ezt a gyártóval kellett volna lerendezni, esetleg a központi szervízt megkérdezni nem nekik "barkácsolni".. Egyébként a szervíznek van konkrétan ehhez (mármint hardware összeállítást nézve) a géphez Vista Recovery lemeze és ha igen kikérhető-e, mivel az csak gyári.. Bocs ha hülyeségeket írtam volna első gép + Lenovo.. Előre is thx 
 Feco
- 

envoken csendes tag válasz  nemethbalazs

üzenetére nemethbalazs

üzenetéreIgen igen,akkor jól gondoltam  Az a frány SD persze belefér Az a frány SD persze belefér  
- 

envoken csendes tag Én most fogok rendelni a http://www.lenovo-shop.hu/ -ról.Ez a bolt Pécsi,de a futár hozza,ha jól tudom ingyen,és IBM/Lenovo gari van rá,és a szervíz pesten van.Sajnos jobb videokártyával én se találtam sehol,bár nekem annyira nincs is szükségem rá. Viszont itt 4giga RAM-mal rendeltem meg,és jobban megéri mintha pesten bárhol rakatnám bele,ugyanis a pestiek többsége 20e bruttót kér érte. 
 Nekem csak annyi kérdésem lenne SL tulajdonosokhoz,hogy a beépített kártyaolvasó az CF-et nem tud olvasni ugye ?
- 

eBeni tag Sziasztok! Szeretnék venni egy Sl300-at. Visszaolvasgattam a topicot és elég jókat írtok róla, ami még jobban megerősített. A kérdésem az lenne, h hol érdemes megvenni, mert amiket találok a neten, azok nem igazán erős kiépítések. Jó lenne ha a proci 2Gh-nél nagyobb lenne, GeForce 9300-as video kari, 4Gb ram, n-es wifi. 
 Szóval nem tudtok olyan helyet, ahol lehet kicsit "alakítani" az alapgépet?
 Köszönöm a segítséget előre is.
- 

Sped aktív tag válasz  HThomas

üzenetére HThomas

üzenetéreMegerősíthetem, nekem egyébként pont ez tetszik benne, erősíti az érzés hogy ez egy strapabíró masina.  Egyébként ha derékszögnél kicsival jobban ki van hajtva a képernyő, akkor sem tudom úgy visszahajtani, hogy ne támasztanám meg, mert különben elcsúszna a gép, olyan erős a "hajtókája". Egyébként ha derékszögnél kicsival jobban ki van hajtva a képernyő, akkor sem tudom úgy visszahajtani, hogy ne támasztanám meg, mert különben elcsúszna a gép, olyan erős a "hajtókája". 
- 

HThomas őstag válasz  nemethbalazs

üzenetére nemethbalazs

üzenetéreVolt az az X300 vs Macbook Air reklám, ott az X300-at egy kézzel nyitották ki. De aztán a topicba valaki beírta talán, hogy az is kamu, mivel visszafelé játszották le a videót, amin a fedelet valóban 1 kézzel, de lecsukták  
- 

nemethbalazs tag válasz  HThomas

üzenetére HThomas

üzenetéreIgen, már megkaptam tomi.tomi kollégától is  . Az Ő SL500-a sem nyílik úgy... érdekes, hogy amikkel volt dolgom annál mind azt tapasztaltam hogy bizony nem kell 2 kéz a nyitáshoz, hozzáteszem, hogy kivétel nélkül mind kis Thinkpadek voltak, 13,3" - 14" kijelzővel (T21, T23, T40, T60, T61), talán a nagy kijelzőhöz erősebb zsanér dukál. . Az Ő SL500-a sem nyílik úgy... érdekes, hogy amikkel volt dolgom annál mind azt tapasztaltam hogy bizony nem kell 2 kéz a nyitáshoz, hozzáteszem, hogy kivétel nélkül mind kis Thinkpadek voltak, 13,3" - 14" kijelzővel (T21, T23, T40, T60, T61), talán a nagy kijelzőhöz erősebb zsanér dukál.Ezennel visszavonom az "egykezes" kijelentésem  
- 

Otisz őstag válasz  all6atos

üzenetére all6atos

üzenetére1. te bontsd fel, ha már új a termék. 
 2. vigyél Pendrive-on portable Everestet, az mindent megmutat
 3. digitalizálj, tömöríts, használd, kapcsold többször ki-be, tölts le-fel ezerrel, stb...  
 4. semmi különös nem kell. max ha nem használod, és kiveszed a gépből, akkor előtte legyen feltöltve. ha huzamosabb ideig nem használod, akkor havonta egyszer tedd be a gépbe, merítsd le majd pedig töltsd fel. ennyihasználd egészséggel! 
- 

HThomas őstag válasz  nemethbalazs

üzenetére nemethbalazs

üzenetéreAkkor nem nagyon fog tetszeni egy thinkpad zsanér sem, mert mind attól zseniális, hogy egy kézzel lehet nyitni a kijelzőt A 15.4-es R61-et fel nem nyitom egy kézzel  
- 

all6atos tag Szevasztok! Ha minden igaz holnap veszem át az r400-at, és ha tudnátok segíteni lenne pár kérdésem 1,van-e valami amire érdemes már a boltban külön odafigyelni? 2,a hdd és az akkumulátor állapotára van-e alap progi vagy kell vmi külön, és ha igen mit ajánlotok? 3,az első három napban hogyan tudom a legjobban megizzasztani, hogy ez idő alatt kideüljenek az esetleges rejtett hibák is? 4,pár info az első akku használatokról (formázás, lemerítés-töltés többször, stb.) Bármilyen infot szívesen fogadok, mivel ez az első laptopom ráadásul Thinkpad. Válaszaitokat előre is köszönöm!  Üdv, 
 Feco
- 

nemethbalazs tag válasz  tomi.tomi

üzenetére tomi.tomi

üzenetéreNem, nem hinném, hogy elkezdene lötyögni, azért csak Thinkpad, érdekes, lehet hogy minden SL500 zsanérja szorosabb, mert ugye nagyobb és emiatt nehezebb is a kijelző? Igazán hogy az SL széria mennyire Thinkpad, az csak 1-2 év múlva fog kiderülni, hogy használat mellett mennyire amortizálódik, és ebből kifolyólag méltó-e a legendás névre. 
- 

tomi.tomi tag válasz  nemethbalazs

üzenetére nemethbalazs

üzenetéreaz én sl500-amnak bizony elég szoros a zsanérja, ezt nem lehet egy kézzel kinyitni, mert felhúzza az alját. remélem, ettől nem fog később lötyögni, most nagyon stabil, de még csak két hónapos... 
- 

Tim82 félisten válasz  Joe_Black7

üzenetére Joe_Black7

üzenetére"ahogy eddig láttam a ThinkPad család nem éppen multimédiára van kihegyezve, az SL széria már egy nyitás ebben az irányban." A Z sorozat is előtte, amelyik ráadásul a topik címében is szerepel. 
- 

Joe_Black7 tag Nos, megszületett az elhatározás, ha holnap estig nem mond senki olyat, ami miatt nem kéne megvenne a thinkpad r400-ast, akkor holnap este megrendelem. Addig lehet gyűjteni a jószándékú lebeszélő-érveket  
- 

envoken csendes tag Köszi a segítséget! Remélem jó választás lesz az SL300! Vhogy jobb minőségűnek tűnik a Lenovo sokkal mint mondjuk az Acer-ASUS és hasonlók. Remélem nem fogok csalódni benne  
- 

Joe_Black7 tag válasz  nemethbalazs

üzenetére nemethbalazs

üzenetéreNálam egy terratec aureon dolgozik, és eddig szintén nincs rá panaszom. Mentségére legyen mondva, hogy nem vagyok egy vájtfülű, csak egy genius 5.1-et hajtok vele, de filmezni tökéletes igazából. 
- 

nemethbalazs tag válasz  envoken

üzenetére envoken

üzenetéreAmire használom, arra maximálisan. Azt mondják, hogy játékokra, vagy Realtime effektek használatához a közvetlenebb PCIMCIA, vagy ExpresszCARD, esetleg Firewire csatlakozású kártyák jobbak. Ennek az NX-nek a hangminősége jó, a digitális kimenete nagyon jó, házimozira, zenére tökéletes. Csak nem tudom lehet-e még kapni, én már évekkel ezelött vettem. 
- 

envoken csendes tag Hm ez jó ötlet! És ez az Audigy NX bevált ? 
- 

nemethbalazs tag válasz  Joe_Black7

üzenetére Joe_Black7

üzenetéreNem kötözködni akartam, azt hittem a könnyű mozgással van bajod, sorry. 
 Őszintén megmondom, nem tudom milyen pixelgarancia vonatkozik a Thinkpad egyes típusaira. Nekem még nem volt dolgom pixelhibás thinkpaddel, gondolom odafigyelnek erre, de nem igazán tudom. Jópár embert ismerek akik thinkpaddel dolgoznak, ezek közül a laptopok közül sokat telepítettem is, többször is, azokon nincs pixelhiba, pedig vannak köztük régi darabok is (T21, T23, T40, 2db. T60, 2db. T61, R51, R61). Ennek ellenére biztos van ellenpélda.Hangkimenethez annyit fűznék, hogy veled egyetemben szintén külső hangkártyát használok erősítőre kötve (Audigy NX), egyrészt a hangminőség miatt ami főleg zenehallgátásnál jön jól, másrészt az 5.1 miatt filmeknél. 
- 

üzenetére nemethbalazs

üzenetéreMégegyszer: én csak azt tudom mondani, amit ott éppen tapasztaltam. Az pedig az volt, hogy mindkét SL-es gép nagyon könnyen mozgatható volt, pont hogy "lötyögött", míg a mellette lévő R-eseknél ezt nem tapasztaltam. Ezek szerint valszeg ez egy egyszeri eset volt, és a többiben nem ilyen rossz. 
 Még visszatérve egy korábbi kérdésemre, ezeknél a gépeknél van valami pixelhiba-garancia, vagy egy thinkpad nem olyan tömegtermék, és ezért odafigyelnek, hogy milyen panel kerül bele, és így ezeknél nincs ilyen gond?Ami pedig a hangkimenetet illeti, ahogy eddig láttam a ThinkPad család nem éppen multimédiára van kihegyezve, az SL széria már egy nyitás ebben az irányban. Úgyhogy ha mindenképp 5.1-es hangra vágysz, célszerű egy külső hangkártya beszerzése, én is azt használok (más okból kifolyólag), és egészen bevált. 
- 

envoken csendes tag Sziasztok! Én laptop vásárlás elött állok,és kinéztem magamnak ezt a Lenovo-t : http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=10312&op=details&mode=laptop_uj Számomra mindenben tökéletes,egy kivételével,ha jól tudom ez a laptop nem rendelkezik S/PDFI kimenettel,azaz 5.1-es hangot csak a HDMI kábel segítségével tudok kapni,viszont én nem rendelkezem olyan erősítővel ami a HDMI-t tudja kezelni.Szerintetek valahogyan nem tudnám szétválasztani a képet és hangot ? 
 Mindenesetre fura,hogy egy Lenovo sem rendelkezik digitális hang kimenettel,csak HDMI -vel.Előre is köszönöm a válaszokat ! 
- 

üzenetére Joe_Black7

üzenetéreAkkor nem nagyon fog tetszeni egy thinkpad zsanér sem, mert mind attól zseniális, hogy egy kézzel lehet nyitni a kijelzőt (nem kell fogni az alját mert nem húzza fel), ellenben nyitott állapotban ha megállítod akkor nem lötyög, hanem tart. Pl. ha meglököd a kijelzőt akkor nem remeg fél percig... Az a zsanér nem feltétlen jó ami szoros mint a fene,és alig tudod kinyitni... nekem mind a 2 HP gépem ilyen volt, és bizony kb. 3hónap elteltével elkezdtek lazulni, ami annyit tesz, hogy majd ugyanolyan szorosan nyílt, csak kotyogott, lötyögött. 
 A T40-em zsanérja is ilyen könnyen nyílt, mint SL300-é most kb. 5 éves, a barátnőmé lett, és ugyanolyan a zsanér mint új korában. Könnyen nyílik, nem szoros, és mégis tart.
 Mellesleg az én SL300-am is lecsukódik 2-3 cm-ről, vélem, hogy ez direkt ilyen a könnyebb nyitás, zárás érdekében mivel sajnos nincs rajt retesz.
 Mellesleg a HP és Dell prémium kategóriás gépeinek zsanérjai is hasonlóan könnyen nyílnak, míg az olcsóbb gépeik a szoros zsanért kapják.
 Szóval direkt nyílik könnyen, és igazából miért is kellene szorosabbnak lennie?
- 

Shadowfax addikt nem talált merevlemezt így nem tud telepíteni... 
 Megoldás: a BIOS-ban (F1) a Config menüben - SATA: állítsd az AHCI módról "Compatible"-re.Ha már úgyis a BIOS-ban turkálsz, akkor a Security menüben IBM Predesktop area - állítsd "secure" módba. (A rejtett partíció véletlen törlését akadályozza meg.) 
- 

üzenetére nemethbalazs

üzenetéreNos lehet hogy ez a kirakott példányok hibája volt az edigitalban, de az SL300-asnak és az SL500-asnak is nagyon gyenge volt a zsanérja, ha kb. 5cm-ig lehajtottam őket, akkor a saját súlyukat nem bírták el, és becsukódtak, de egyébként is nagyon könnyen lehetett mozgatni őket (mondom ezt úgy, hogy egy msi m635-ös gépem van, ami nem épp egy thinkpad minőség kialakításában, de a zsanérja a fentiekhez képest nagyságrendekkel masszívabb). Szóval lehet hogy csak én futottam pont bele, de ez akkor is nagyon nem tetszett egy ilyen kategóriás gépnél. 
- 

Sped aktív tag válasz  Shadowfax

üzenetére Shadowfax

üzenetéreIgen, rá fog kérdezni, hova telepítsen. Szuper, viszont beraktam az XP telepítőt, elindul, majd a meghajtódriverek betöltése után kiírja, hogy nem talált merevlemezt így nem tud telepíteni... ugyanezt csinált az SP2-es és az SP3-as XP telepítő. Miközben asztali gépre már többször is raktam fel ezekről a CD-kről rendszert... Szóval úgy döntöttem, adok még egy esélyt a Vistának. A Recovery DVD szett már kész van, még a boltban megcsinálták nekem pár hónapja, amikor vettem a laptopot.  Viszont a partícionálással kapcsolatban tudnál/tudnátok ajánlani nekem olyan progit, amivel egyszerűen és könnyedén létre tudnék hozni két partíciót, mert a Vista saját programja nem tudja a megfelelő méreteket prezentálni? 
- 

üzenetére Joe_Black7

üzenetéreKapcsold ki a felhasználói fiókok felügyeletét, és semmit nem fog megkérdezni többet. 
- 

üzenetére Joe_Black7

üzenetéreSzia! Meggyőző érvelés, egyben nem értek egyet, a zsanérban. 2 kollégámnak is van thinkpadje, egyiknek R60, másiknak T61, mindkettő zsanérja kb. olyan mint az én SL300-am zsanérja. Egy volt évfolyamtársam T60-ját telepítettem karácsony előtt, ami szintén zenész, az SL300 zsanérja semmivel sem gyengébb. Üdv, jó vásárlást! 
- 

Joe_Black7 tag válasz  Shadowfax

üzenetére Shadowfax

üzenetéreClean install linket köszi, én se szeretem, amikor minden általuk hasznosnak vélt bigyóval telerakják a gépet, én meg kerülgethetem. 
 Ami meg a vistát illeti, a külseje csili-vili, és lassúnak se mondanám, nadehogy mindent 25-ször megkérdez, hogy valóban azt akarom-e csinálni, az kicsit idegesítő. Ok, megértem, hogy van aki ilyenkor rádöbben, hogy hoppá, ez nem is jó ötlet, de nekem elég konkrét elképzeléseim vannak arról, hogy mit is akartam csinálni 
 Mindegy, hamarosan jön a 7-es, hátha abban már javítva lesznek ezek a (számomra) baromságok.
- 

Shadowfax addikt válasz  Joe_Black7

üzenetére Joe_Black7

üzenetérez r400-as hibrid videókártyáját nem biztos, hogy tudja jól kezelni az xp Tudja kezelni, de nagy macera. Csak a BIOS-ban lehet váltani a két kártya között, XP alatt nem. Már a drivereit is macerás felküzdeni, külön át kell állítani a BIOS-ban, aztán egyenként felnyomni. Aztán mennyi fagyással fog ez járni, a jóég tudja...  a Vista nekem se volt eddig túl szimpatikus, 
 Annyi rosszat hallottam már én is róla, hogy feltettem múlt vasárnap a T43-omra. Nekem nagyon bejött, gyors is, bár csak 2x fél giga RAM van a gépben. Igaz, optimalizálni kellett, illetve az Aero nem fut a GMA900 kártya hiányzó WDDM drivere miatt. Nagyon kellemesen csalódtam. Azt tanácsolnám, hogy vedd meg Vistával. Ha kész a telepítés, írd ki a Recovery szettet, aztán csinálj egy ún. clean install-t. Itt találsz ehhez leírást. Ez azért kell, mert Lenovoék azért jól megtömik mindenféle progival a gyári verziót, amire nem mindenkinek van szüksége. 
- 

tomi.tomi tag válasz  wienattwo

üzenetére wienattwo

üzenetéreha erősen (a normál gépelésnél többször erősebben) nyomom a billentyűket, akkor a felső részén (4,5,r,t gomboknál) be lehet nyomni egy kicsit. ettől nem tartom szarnak, mert véleményem szerint a billentyűzet gépelésre való, nem rátehénkedésre. a gombok leütési ereje olyan jól eltalált, hogy öröm használni őket. tehát egyáltalán nem gagyi a billentyűzet az én példányomon. 
- 

Shadowfax addikt válasz  ngabor2

üzenetére ngabor2

üzenetéreMost egy kicsit tanácstalan vagyok. Igazából az "i" az R61 végén azt jelenti, hogy csak a gyengébb Intel procikat támogatja, jellemzően a T5xxx típusúakat. 
 A BIOS update jó ötlet, csakhogy az R61 és a R61i widescreen BIOS-a tök egyforma. [link]  
 Még gondolkodom, mi lehet...
- 

Shadowfax addikt telepítésnél felismeri-e a rejtett partíciót 
 Igen, rá fog kérdezni, hova telepítsen.használható lesz-e a Thinkvantage gomb bootolásnál 
 Nem lesz használható, de pánikra semmi ok, helyre lehet hozni. Az új OS általában felülírja az MBR-t, ezért a kék gombra (ThinkVantage vagy Lenovo Care) nem jön elő a Recovery felület. Ezt azonban helyre lehet állítani: ezt az .iso fájlt kell kiírni egy CD-re - ezzel kell bebootolni, s a képernyőn megjelenő utasításokat követni.Kiírtad már a Recovery DVD szettet? Azt mindenképpen tanácsos megejteni most.  
- 

Joe_Black7 tag Újabb két terepszemlén vagyok túl, és kicsit változott a véleményem is. Kezdek én is r400 felé hajlani, mert: 
 -14.1 colos kijelző csak nagyobb mint a 13.3
 -alig 0.2 kg a kettő súlya közti eltérés, ami nem veszélyezteti nagyon a hordozhatóságot
 -3 év gari bíztatóbb mint az 1 év
 -egyedül a HDMI port hiányzik az r400ból, az meg nekem nemigen kell
 -sokkal erősebb konfiguráció (p8400, DDR3, 3470-es vidkártya)
 -jóval masszívabb a váz a roll-cage miatt, és SL300-as zsanérja számomra elfogadhatatlanul gyenge
 És végül 50ezer kb. az árkülönbség, annyit csak megérnek a fentiek. Hogy ezt mért írtam le, az már egy érdekesebb kérdés, de hátha valakinek még hasznára válik. Ha nem, akkor hagyjátok nyugodtan figyelmen kívül u.i.: az XP-s tapasztalatokra én is kíváncsi lennék, mert a Vista nekem se volt eddig túl szimpatikus, viszont abban meg igaza van a boltosnak, hogy az r400-as hibrid videókártyáját nem biztos, hogy tudja jól kezelni az xp  
- 

Sped aktív tag Oké döntöttem: felrakok egy SP3-as XP-t. 
 Annyit szeretnék megtudni, hogy telepítésnél felismeri-e a rejtett partíciót, vagy leformáz mindent, ill. használható lesz-e a Thinkvantage gomb bootolásnál?
- 

ngabor2 nagyúr válasz  Shadowfax

üzenetére Shadowfax

üzenetéreteljesen igazad van, bocs... itt a [link]. nem igazán tudtam meg belőle érdekes részleteket, csak a műveletet írja le a csatolt pdf. az enyém pontos típusa: R61i 8918 DCG (közben rájöttem, miért nem találtam T7300-t... mert a 667MHz FSB-jűek között kerestem, az meg 800-as  ) )mod: [link] úgy látom, hogy ezzel a procival nincs szerencsém... megpróbálom elcserélni egy 7300-ra, esetleg egy 7500-ra, hátha... tippre a 667MHz-es fsb-t nem bírja annyira felszorozni. 
- 

Shadowfax addikt válasz  ngabor2

üzenetére ngabor2

üzenetéreJó, akkor ne beszéljünk rébuszokban. Linkeld légyszíves a topikot, ezen kívül add meg a PONTOS típusát a gépednek. 
 (Ne haragudjatok, de kicsit elmegy a kedvem az egésztől, ha beírtok egy probléma-szösszenetet, de semmit sem tudni a konfigról, csak nagy vonalakban valamicskét...)  
- 

ngabor2 nagyúr válasz  spyduck

üzenetére spyduck

üzenetérea magok neveit sose tudtam számhoz csatolni... 
 nekem a hp notiban t7200 van, mert a 7400 80°C-ig melegedett 2x100%-os terhelés mellett, a 7200 "csak" 70-ig.lehet, hogy hülye kérdés: R61i-re R61 biost nem lehet tenni? ha lehet, akkor onnantól nem fogja támogatni a nagyobb procikat? ugyanis a chipset támogatja elvileg. vagy egyéb, hardvers cucc is van, ami ezt megakadályozza? 
- 

Sped aktív tag Bár ahogy olvasgatok más topicokat, nem biztos hogy okos dolog egy eredeti Vista Businesst warez XP-re cserélni... egyébként recovery partícióról való rendszerrakásnál újra lehet partícionálni a vinyót? Mert a Vista nem tud olyan partícionálást végrehajtani, ami nekem megfelelő lenne. Most a rendszerpartíció 110 gigán terpeszkedik, míg az adatok 40 gigán. Ez pont fordítva lenne az ideális.  
- 

Sped aktív tag Sziasztok! Már pár hónapja boldog felhasználója vagyok egy Thinkpad R61-esnek, mindennel meg vagyok vele elégedve, csak a Vistának van néhány hülyesége, amit nehezen viselek el. Szóval azon gondolkodok, hogy visszateszek egy XP-t. A Vista telepítőkészletes Recovery lemezeim vannak, ennek ellenére nem szeretném letörölni a rejtett partíciót, az a pár giga elfér... szóval az XP telepítő látni fogja a rejtett partíciót alapjáraton is vagy kell vmit ügyeskedni? Másfelől pedig mielőtt ehhez az egészhez hozzáfognék, szeretném tudni, hogy XP alá is megvannak a szükséges driverek ahhoz, hogy megfelelően működjön a notim minden funkciója? (elsősorban a wifi adóra gondoltam, az a legfontosabb nekem). Üdv. Sped 
- 

ngabor2 nagyúr van egy lenovo R61i-m. feltettem rá a legfrissebb biost, 2008. októberi. próbáltam beletenni egy c2d T7400-t, vagy egy T7200-t... sikertelenül. jelenleg egy T5450-nel megy. a másik 2 proci jó, kipróbáltam egy hp-ban, most is az egyikkel megy az a gép. valahogy működésre lehet bírni ezeket a procikat ebben a gépben? a manulaja szerint olyanokat támogat, ami az intel oldalán nincs is: T7100, T 7300...7200 és 7400 nincs ott, de feltételeztem, hogy azokat is fogja. a régebbi hp bios-frissítés nélkül vitte. 
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Vivobook Pro 16X Notebbok , OLED 4K , RTX 3050 , i7 11370H
- HP EliteBook 820 G3 // 8GB DDR4 // 256GB SSD // HD520 GPU // W11 Pro // Új akkú!!
- HP 350 G2 i5-5200U
- Lenovo T14 Core i5 10210U 16Gb Ram 256Gb NVMe FullHD IPS Boltól Garanciával Számlával
- Lenovo T14 G2 Core i5 1145G7 16Gb Ram Intel Iris Xe 256 NVMe Boltból Granciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

a következő kérdésemre, de nem találtam: amennyiben a jelenlegi C meghajtót ketté osztanám és valamikor (ne így legyen) újra kellene telepíteni a vista-t a rejtett partícióról, akkor mi lenne a C és D sorsa? Megmaradna mindkettő, vagy ismét gyári állapotot hozna létre, tehát csak a C maradna, mint az eredeti, első telepítés után?
  a következő kérdésemre, de nem találtam: amennyiben a jelenlegi C meghajtót ketté osztanám és valamikor (ne így legyen) újra kellene telepíteni a vista-t a rejtett partícióról, akkor mi lenne a C és D sorsa? Megmaradna mindkettő, vagy ismét gyári állapotot hozna létre, tehát csak a C maradna, mint az eredeti, első telepítés után? 
							 /...../tvsu.exe
/...../tvsu.exe 

A lemezeidet simán másold fel egy üres könyvtárba, így kiderül, hogy hibás, vagy minden rendben.
  A lemezeidet simán másold fel egy üres könyvtárba, így kiderül, hogy hibás, vagy minden rendben. 

Az a frány SD persze belefér
 Az a frány SD persze belefér