Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Ha megvan a pénzed akkor menj! Amig ott látod, addig meg is van nekik. Lehet, hogy több is van, kérdezz rá.
-
bundee_rbk
csendes tag
Hello, sajnos nem mindenkinek adnak melózni laptopot, pedig simán megérné a cégnek, lehet hogy nem csak bent nyúlnék hozzá a melómhoz

Hát ez a T60-as tényleg egy bombaajánlat ([link]), én is rátaláltam korábban, de nem akartam elhinni, hogy ez igaz
e szerintem lehetetlen lesz ezt megkaparintani mert arra úgyis megleli a gazdáját... 
-
Zola_
tag
-
Shadowfax
addikt
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Zola előző postjaival mindenben egyetértek.

Még annyit kiegészítésül, hogy ha hurcolászni is sokat kell majd a gépet, akkor a 15'' TFT-t felejtsd el, mert azok a gépek legalább 2,5 kg-nál kezdődnek (T sorozatról beszélek, az R még nehezebb), s az XGA felbontás 15''-on már kevéske.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Szóval nem minden IBM dolgozónak adnak ThinkPad-et?

Egyébként való igaz, hogy ha ennyi pénzt adsz érte, akkor csakis ''T'' szériásat vegyél, és nem csak a 3év gari miatt!
Itt van egy nagyon jó ajánlat:[link] Ritkán van nekik, és pár nap alatt el is adják.
A garit 4 hétig lehet hosszabítani a vásárlástól (ez a HP-nál rugalmasabb
), és máshol is veheted a kiterjesztést mint a gépet. Utána kapsz egy kódot amivel a neten regisztrálhatsz, és egy fax is kell. Pár napra rá átírják a rendszerben a garit, amit a neten Te is láthatsz. A használt gépekről kérdezd meg a szervízeteket, ők tudják, hogy mennyit látnak.
Újonnan én inkább a T43-at venném, mert a T42 nem sokkal olcsóbb. pl. ezt:[link] DVD multival, de a laptopoinfo-s T60 most a best buy! -
törölt tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Vásárlás után 4 hétig.
-
bundee_rbk
csendes tag
válasz
borsjani
üzenetére
Na ezzel most megfogtál....

Én is gondolkodtam ezen és láttam még két T43-ast:
[link]
[link]
vagy esetleg egy T42-est:
[link]
ezekben én is jobban megbíznék az alap 3 év garival, meg még hordozhatóbb is, igaz no Ati Radeon, meg no DVD-RW, meg no firewire....., de a cégnél pl T42-esek vannak és az is nagyon teccik
Tényleg, a garit egészen az 1 év lejártáig lehet hosszabbítani vagy csak vásárláskor? (bocs ha erről már volt szó)
Vagy mit gondoltok egy használt T42 vásárlásról? Érdemes lehet megkockáztatni?
[Szerkesztve] -
MarDani
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok még olyan helyet ezen kívül [link] ahol ezt a gépet (ThinkPad R51e) sulinetben is lehet kapni? -
borsjani
csendes tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Ennyire bízol az általad linkelt gépekben?
+ 2 év gar nettó 39900.-Ft így már 400.000.-Ft körül vagy. -
débé
csendes tag
Megvan a hálozati beállítás! Chelloéknál előbb regisztrálni kell a hálókártyát online, azután működik csak! A 1221 nagyon készségesen elmagyarázott mindent, sőt azt mondták, hogy a wireless routert is ugyanígy kell. (Ha valakit érint, szívesen megírom).
Zola: hogy kell fényerőt állítani a gépen? Van az a kis lámpa, ami megvilágítja a billentyűzetet, azt hol lehet bekapcsolni (kíváncsi vagyok, milyen)?
Köszi
débé
[Szerkesztve] -
bundee_rbk
csendes tag
válasz
bundee_rbk
üzenetére
Ja még pluszban: arra is kéne, hogy otthon Oracle-t nyúzzak rajta, esetleg valami otthon telepíthető SAP-ot, úgy tudom van ilyen (persze majd memóriabővítés után

-
bundee_rbk
csendes tag
Üdv minden ThinkPad tulajnak!
Én is most készülök notebookot venni, kb olyan 350e Ft max amit szánok rá. Ha már egyszer veszek akkor valami olyat szeretnék amit nem kell 1-2 év múlva lecserélni. Alapjában véve az asztali gépem kiváltása lenne a cél, netezés, Corel, néha kisebb videoszerkesztés, elvétve néhány régebbi 3Ds játék, doksiolvasás a vonaton hazafele, webszerkesztés, ilyesmik.
Azt már tudom, hogy csak és kizárólag IBM lehet, ez nem is kérdés (főleg IBM dolgozóként)
Két típus között nem tudok dönteni, mert úgy néz ki mindegyik megfelel a fenti célokra többé-kevésbé:
Z60m:
[link]
+nagyobb proci, nagyobb vinyó, cardreader, titán burkolat
- bumfordibb kialakítás (kicsit vastag), widescreen -> ezzel nincs tapasztalatom, hogy előny-e vagy hátrány
Illetve itt is van ugyanez a típus (szám alapján), de RadeonX300-al:
[link]
Nem tudom melyik a valós...
R52:
[link]
+laposabb, alap ThinkPad forma, nem kéne hozzá másik bazinagy notebooktáskát venni mert van egy otthon ami pont passzol hozzá
R52-nél nem írják, hogy van e FireWire, de a lenovo honlapján azt állítják, hogy igen
Kösz a hozzászólásokat!
Off:
érdekel valakit esetleg egy ilyen gép, mint ez itt?
Codegen 7002 nagytorony, Asus TUSL2-C, TuaC 1.3G, SilentBreeze II hűtő, 512M 133Mhz SDRAM, Gigabyte Radeon9000 64M(128bit), SBLive 5.1, USB2 kártya, RAID vezérlő EIDE(0,1,0!1, 2 csat.), 2x80GB vinyó(Samsung/Maxtor 7200RPM), Teac DV-516E DVDROM, Plextor PX-750A író, 2 mobilerack, SMC 100MB hálókártya, Sirtec 350W táp (nem szutyok codegen), Logitech bill + Ms IntelliMouse Optical egér, LAbtec sztereo hangszórópár
kb így néz ki, csak a gombok meg az alján a szellőző kék, meg az oldalán van egy SilentBlade venti::
[link]
Szerintetek mennyit ér ez? Én kb max olyan 80re tippelek....
[Szerkesztve] -
gilfoyle
őstag
Sziasztok!
Mennyire jó a színhűsége az R-széria kijelzőinek? Ez az egyik gép, amin filózok főleg a Linux kompatibilitás miatt.
Egészen pontosan egy R50e (UR0U2HL) a választott. -
tomcraft29
tag
-
tomcraft29
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Ebben igazad van műxik éppen mind a 2! Én írtam neked anno, hogy nem megy és akkor megírtad a ''trükköt'' hogyan lehet életet lehelni.... De vmilyen progi mindig bekapcsolja nálam a Proxy-t és így soha nem akar menni. De amint kikapcsolom a beállítást műxik minden szépen. Erre még nincs megoldás miért is, micsoda csinálja ezt? Előre is

-
PLacc
senior tag
Valakinek van valamilyen tapasztalata a T40-ek kijelzőjével? Hallottam olyat, hogy idővel jelentősebben halványul a háttérvilágítása, meg elég soknál vannak fehér/világosabb foltok (valami megnyomta felülről...).

-
Zola_
tag
Örülök, hogy segíthettem.

Még egy javaslat: Én is itt tanultam meg, hogy érdemes a garancia kiterjesztésre költeni, és a kinézett helyen elég jó ára van: [link], ennél csak párszáz forinttal láttam olcsóbban.
A gép vásárlásához képest 4 héten belül lehet a lenovonál regisztrálni, így aludhatsz még rá párat, de sztem megéri, ha nem is +2, de legalább +1-et venni. -
Zola_
tag
A névből adódóan ezt nézted ki:[link], de ez itt jobb vétel 7-e forinttal többért XP-vel, 512RAM-mal és 5400rpm vinyoval (az előző csak 4200): [link], ha ott elfogyna itt is van kicsit többért:[link], (de ha belefér inkább ezt: [link], vagy ezt venném:[link]
) PentiumM másfélszer annyit bír akkuról.
[Szerkesztve] -
débé
csendes tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
OK, így már minden világos! Köszi!
Neked is köszönöm , Zola!! Végülis a te hozzászólásodat és a belinkelt oldalt olvasva találtam rá a gépre! A DVD-írót meg majd megoldom külsővel, ha egyáltalán szükség lesz rá.Eddig csak a digit fényképeket mentettem le így évente 2x, de a CD is megteszi! Alternatívaként ezt [link]
néztem ki, már el is döntöttem, amikor olvastam Zola hozzászólását és úgy éreztem: ez kell nekem!!
Az adatok áthozatalát (migration) próbáltátok már?
débé
[Szerkesztve] -
no-0ne
csendes tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Köszönet az infokért!

Mivel ez lesz az első notim, és zero tapasztalatom van a témában, óhatatlanul belestem abba a csapdába, hogy olyan típust választottam, amelynek a képességei 75%-át soha sem használom. Komolyabban utánanézve rájöttem, hogy a jelenlegi céljaimnak (programozás, netezés, rajzolgatás. hobbikertészkedés
stb.) tökéletesen megfelel egy IBM ThinkPad R51e 07, ami majdnem fele annyiba kerül, és jobban is néz ki.
Igaz, az UT2k4 szerintem átmegy majd diavetítésbe (...kell egy kis kikapcsolódás
), de ilyen esetekre ott van a jó öreg Transport Tycoon 
A távoli jövőben majd beruházok egy T szériásra, de most végignézni sem tudtam őket, mert a szívem egészen belefájdult
.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
A mi gépeinken még a Battery MaxiMiser Wizard van, és nekem nem is frissítette magát a Power Manager-re, de persze ott is be lehet állítani amit javasoltál. A BIOS-ra már ajánlott egy frissítést, de még nem kértem belőle. (nehogy eltüntesse a szép IBM ThinkPad-es bejelentkező képet.
) -
Zola_
tag
Szia débé!
A net beállítás gondolom hasonló az asztalihoz, de Start-> jobb oldalon ''Csatlakozás'', azon belül asz összes kapcs. megjelenítése, bal oldalon fent ''Új kapcs. létrehozása''. Utána 2x tovább, majd 2x a középsőt kijelölve tovább, és a többi már értelemszerű. Nekem így simán megy az ADSL. -
Shadowfax
addikt
Két dologról beszélünk.

Ha a LED narancssárgán villog, az a nagyon alacsony töltöttségi szintet jelzi, s így jelzi a gép, hogy ugyan, dugd már be a konnektorba, mert ráférne egy kis kakaó.
Ezt természetesen csak akkor fogod tapasztalni, ha nem hálózatról üzemel a gép, hanem aksiról megy.
Viszont ha inkább hálózatról üzemelteted a géped, akkor sem kell kivenni az aksit, nem lesz semmi baja. De így is veszít apránként valamennyit a töltöttségi szintből (1-2%-nyit), ezért írtam, hogy jobb, ha átállítod az említett helyen, hogy csak 90%-os töltöttségi szintnél (s ne a default 95%-nál) kezdjen rátölteni az automatika.
-
débé
csendes tag
Na, már élek is!
Azt írod: Érdemes viszont beállítanod úgy, hogy csak 90%-nál kezdje el tölteni 100%-ra az aksit... Az általad linkelt oldalon meg azt olvasom, hogy narancssárga villogó lednél kell kezdenem tölteni. Tehát ez a beállítás azt jelenti, hogy 90% nál kezd nekem villogni narancssárgán a led, hogy töltsem már föl?? Jól tévedek?
Köszi, A System Update letöltéséhez előbb még az internetes kapcsolatot is be kell állítanom a notin - átdugtam ugyan a LAN kábelt, de nem tudtam csatlakozni -, egyenlőre az asztalin netezek.
débé
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Ajánlanék egy nagyon hasznos progit: Software Installer a neve. Vlsz a gépeden előre van telepítve, ha mégsem, akkor innen letölthető: [link]
Ha elindítod, akkor ez letölti a legújabb frissítéseket a gépedhez (BIOS és a driverek), s amit bepipálsz, azt installálja is.
A linkelt oldalon láthatod, hogy a Software Installer-t hamarosan váltja a System Update 2.0 - esetleg azt is letöltheted, most még az átmeneti időszakban műxik mindkettő (már akinek
). 
-
Shadowfax
addikt
a kis ledes piktogrammok a monitor alatt mit jelentenek
[link]
továbbá, hogy hogyan kell helyesen tölteni az aksit.
Akármilyen urban legend-et hallottál az első 16 órás feltöltésről, azt felejtsd el. Ezeket az aksikat már nem kell ''formázni''.
Érdemes viszont beállítanod úgy, hogy csak 90%-nál kezdje el tölteni 100%-ra az aksit...
Itt lehet állítani: Power Manager - Battery Information fül - ezen belül Battery Maintenance. [link]
Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolunk, mindenki volt ''kezdő'' itt is.
-
débé
csendes tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Asszem én vittem el az utolsót!, de már 198k-ért. Sok időm még nem volt ismerkedni vele-ez az első notim, az asztali gépet cserélem le helyhiány miatt. A hozzá adott kézikönyvet kicsit keveslem-nem tudom pl. hogy a kis ledes piktogrammok a monitor alatt mit jelentenek, továbbá, hogy hogyan kell helyesen tölteni az aksit.
Bocs a láma kérdésekért, de tényleg ''csak'' felhasználó lennék!
débé -
Shadowfax
addikt
Túl sok tapasztalat nincs erről a Lenovo által fejlesztett sorozatról. Szerintem a fórumon senkinek sincs ilyen.
Személyes vélemény: ez egy ropogós, műanyag consumer noti, viszont a szervíze és a supportja jó.
De én inkább ThinkPad Z sorozatot vennék, ha a széles képernyő lenne az álmom... Itt van a ThinkPad fórumról egy szavazás, melyik a jobb, az N100 vagy a Z60m. [link]
Érdekes módon a Z60m nyert.
-
no-0ne
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Mi a véleményetek erről:
Lenovo N100 TY06WHL [link]
Előre is köszönet! -
Noti vásárlási tipp: ma vettem egy R51-et a www.laptop.hu-nál.
Proci: Pentium M 735 Dothan (1.7GHz/2MB)
Memória: 256MB DDR333MHz
VGA: ATI Mobility Radeon 7500 32MB (AGP)
TFT: 15'' XGA 1024*768
HDD: Hitachi 40GB 4200RPM Active Protection System, Hard Disk Drive Shock Absorber
CD-ROM: DVD/CD-RW (Ultrabay Enhanced)
Lan: Gigabit Ethernet, Intel b/g wireless lan
Oprendszer: Win XP Professional HUN
egyéb: 56K modem, Embedded Security Subsystem, IEEE1394 firewire, Svideo, TrackPoint és UltraNav Touch pad is van rajta.
Gari: alapból 3 év
Ár: bruttó 215880FT, szerintem ezért az összegért nem rossz egy 3 év garis IBM-Lenovo noti.
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Köszi!

Teljesen ugyanazt csináltam végig amit Te is, a hibaüzenet is megvan, és minden belépéskor fel is jön. Az a különbség, hogy azért engem pár perc után beengedett a gép, csak azóta bosszantóan hosszú a belépési idő. A linkelt fórum is érdekes...
Látod, kell nekünk itt frissítgetni, sokan azt sem tudják, hogy ilyet lehet, és boldogan elvannak a mindenféle korábbi előtelepített verzióikkal.
Egyénként feltűnt az is, hogy ha azóta vhova jelszóval belépek (pl. itt is), akkor már nem az XP ajánlja fel, hogy elmenti a jelszavamat, hanem a ThinkVantage Password Manager.
Uninstall is volt dühömben, utána próbáltam az előző verziót feltenni, de akkor meg nyivákol, hogy egy újabb már rajta van a gépen...
Aztán majdnem csináltam egy gyári újrahúzást, de amint láttam a fórumon, van akinek ez sem segített. (Remélem, hogy nem bták el vmivel a security chipet.)
Írj, ha tudsz valamit, és köszi újra!
-
Shadowfax
addikt
1. Nem veszítesz semmit.
2. Ne használd a Client Security Solution 7-es verzióját.
Inkább szedd is le a gépről, mert valami nagyon nem kóser vele. 
Tegnap telepítettem, de a Varázsló beállítások után hosszú-hosszú percekig futott a ''Please wait... processing...'' A proci maximumon volt, aztán kb. negyedóra-20 perc után meguntam, s lelőttem a feladatkezelőből. Próbáltam mégegyszer varázslóstul, ugyanez...
Miután installáltam egyébként, s utána újraindítottam a gépet, kiírt egy figyelmeztető szöveget:
Your system is in danger of potential data loss when changing your Microsoft Windows password. To learn more about an important update that prevents this data loss, see the following Web site:
http://www.lenovo.com/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-63271
[link]
Na, itt adtam fel a dolgot, s szépen uninstalláltam az egészet.
Ma meg ezt olvasom a ThinkPad fórumon: [link] és [link]
Szóval várok, míg ki nem javítják a hibát...
-
Zola_
tag
Halihó, kérdésem volna, 2 is:

A géppel jött ThinkPad Sw Installer párat frissített, aztán azt mondta, hogy OK.
Letöltve a ThinkVantage Sw Installert, egy csomó frissítendőt talált, még a Rescue and Recoveryt is. Ugye szerintetek sem veszítek semmit, ha mindent frissítek? Azon kívül, hogy az Acces IBM progik mind eltünnek, és megjelennek ezek az új pirosas logojuak a ThinkVantage progik között.
Valamint rátettem a legfrissebb Clinet Security Solutiont, ami korábban az R51e-n is szépen ment. Azonban itt bekapcsoláskor igen sokáig fut az embedded chip chekingje. Ilyen a másik gépen nem volt. (bár arra eggyel korábbi verziót töltöttem még sztem) Erre tipp?
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
hát ez az...
üzenetére
törölve, elaludtam
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
hát ez az...
üzenetére
Ami a T30-asban cserélhető: processzor (Pentium 4 mobile van benne, ami max. 2.6 GHz-esre cserélhető, igaz, ez baromira fog fűteni), memória, vinyó (mondjuk egy 80-100GB 7200 rpm), wlan-kártya (ha van benne, akkor az csak b-szabványt tud, ezt ki lehet cserélni b/g-sre).
Mindez persze elég sok pénzbe kerül... s pl. erősebb processzort csak az e-bay-n találsz horror árakon - szerintem nem éri meg. Ha viszont a memóriát 1GB-ra bővíted, s nagyobb, gyorsabb vinyót teszel bele, az jelentősen növeli a teljesítményt.
VGA vizsont nem cserélhető (ahogy a notik 99%-ában sem!).
Személyes vélemény: nem éri meg az asztalidat egy 3 évvel ezelőtt piacra dobott notira cserélni.
A notebook-okhoz pedig ne úgy állj hozzá, ahogy a PCkhez... teljesen más világ. -
hát ez az...
csendes tag
sziasztok!
tudtok nekem segiteni? ugynézki hogy lecserélem az asztali gépemet 1 ibm tinkpad t30-as notira,ezekbe ati 7500mobility kari van ezt kilehet cserélni nagyobbra??? vagy mi az amit lehet cserélni ebbe a szériába? már mint hardvert.
köszi

-
Shadowfax
addikt
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
Azóta be se kapcsoltam a laptopot itthon. Most frissítem a dolgokat, mert hamarabb hazaengedtek melóból és végre le akarom rendezni. Most nézem mik vannak fent a driverekből. Remélem megtom oldani még késő estig. Ha problem van, jövök.

mod.:
semmi ilyesmit nem találok:
- ThinkPad Hotkey Features for Windows 98/Me/NT 4.0/2000/XP Version 1.03.0373 (or later)
kb. 20-25 bejegyzést talált. max 30.
mod2:
PM Driver for Win98/Me/2000/XP(ACPI) Version 1.25 (or later)
A PM az a power management driver lenne? 1.26-os van fent.
A másikat még mindig nem találtam, pedig párszor átolvastam.
[Szerkesztve] -
Herby
csendes tag
Recovery CD IBM ThinkPad T30-hoz (Type: 2366, 2367)
Meglehetősen régen valaki kért tőlem e-mailben egy Recovery CD-t- IBM ThinkPad T30-hoz (Type: 2366, 2367) Tegnap megérkezett. Ha valaki magára ismer kérem jelentkezzen.
Üdv,
Herby -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Köszi, megjegyeztem!
A másiknál nem volt, és itt az Office telepítésekor csinálta.
Más: Mikor megvettem még a comboval telepítettem az XP-t, és az ODD csere után kerestem a WinDVD creatort, de csak az olvasót láttam. Később úgy döntöttem, hogy kipróbálom a rendszer újratelepítését, mert érdekelt. Több mint egy órát elvolt a gép magában, aztán mint amikor a dobozból kivettem, indult az XP telepítő. Megcsináltam, és egyszer csak feltűnt a creator a programok között.
Ja, és azóta észrevettem, hogy mikrofon is van benne, nem csak a helye látszik.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Gratula az új gépecskéhez!

Hátrány: Kicsit rohangálni kellett a csere miatt, kicsit rá kellett fizetni, és egyszer nem adta ki a cd-t, csak újraindítás után.
Ezzel a hibával a másik gépnél nem találkoztál? A kis mázlista.
Ui. ez egy elég ismert hiba elég sok típusnál... [link]
Itt fecsegtem róla legutóbb: [link]
-
Zola_
tag
Üdv!
Egy hete használom az új szerzeményem [link], és gondoltam megosztom eddigi tapasztalataimat.
R51e szerencsére elég hamar elment itt a PH-n hirdetve, sikerült vonzóvá tennem az árat, mivel az új gép is best buy lett most. (sztem) Ja, és kaptam innen pár UP-ot is.
Az IBM közp. szervízben kértem egy dvdrw vs combo cserét, simán és ingyen megcsinálták, rávezették a garlevelekre, így dvd író maradt, a másikat gépet pedig comboval adtam el.
Ebbe is vettem mindjárt egy 512-es DDR modult a 256 mellé. (áttenni nem lehetett)
Előnyök:
Bekapcsoláskor még a ''régi'' IBM ThinkPad felirat köszönt rám, és nem az új lenovo-s.
Valamint a ''régi'' IBM Utility progik vannak még rajta, pl. Battery MaxiMiser (ha ez előny)
A billentyűzet puhább, ebben még benne van a másikból hiányolt (kispórolt) gumiszőnyeg a gombok alatt. A Centrino és a speedstep minden előnye: halkabb működés, hosszabb (min. 1,5X) akkuidő. Talán nem sokat számít, de tényleg sztereo hangszórók.
Az ODD ultrabay keretben van, nem ''lötyög'', ezáltal az enter mellett is merevebb a ház. Ráadásul lehet bele pl. plusz akkut venni. Van benne IBM HDD Active Protection System.
XP Prof-om eddig is volt, de ezen leglább vannak még egyéb progik is, pl. a dvd író.
Ami még előny, de most nem használom ki: s-video, firewire, gigás lan, touchpad a trackpoint mellé.
Hátrány: Kicsit rohangálni kellett a csere miatt, kicsit rá kellett fizetni, és egyszer nem adta ki a cd-t, csak újraindítás után.
IBM szervíz tapasztalat: Továbbra is kiváló! Kedves, rugalmas, jó fej srácok.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Teljesen mindegy, milyen XP-t használsz, ha a Hotkey driver nincs fent a gépen, az Access IBM gomb nem fog működni. [link]
Persze az is kérdéses, hogy maga az IBM Access szoftvert telepítetted-e. [link]
de felteszem az xp prof sp2-t a géphez adott seriallal és működni fog sztem!
Ha máshonnan van az XP-d, akkor a gépen lévő kulccsal nem tudod majd aktiválni... -
Gismo
addikt
Jó napokat!
Támadott 1 kissebb problematikám az IBM (Lenovo
) R51e típusú masinámmal!
Ez a következő lenne: 1x csak beléptem a biosba, és beállítottam, hogy a a bootoláskor írja ki a részleteket (pl memória számlálás...), nos ezt már meguntam ezért újraindítottam, hogy belépjek a biosba, de a kék access IBM gomb nyomogatására nemtörténik semmi! Csak ha sokat nyomogatom, akkor sípol...!
Mitévő legyek? -
törölt tag
Csináltam egy backupot a Rapid Restore Ultrával, aztán kiírtam dvd-re. Csak törölni nem tudom, tud valaki segíteni? Kellene az a 3,5 giga hely..
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Már látta..., és nagyon gondolkodik. Usanotinál ég a pofám, mert miattam van raktáron. Nem volt időm elmenni a héten, erre lement az ára. Csak az a gáz, hogy közben az enyémnek is, és nem is nagyon kelendő.

(Egyébként a héten egy fél napig volt náluk hírdetve új T42 1.6 30/4200 252-ért 14,1'' és 15'', hacsak nem elírások voltak, de már el is tüntek. Meggondolni se volt idő...) -
tomcraft29
tag
Pfff már én is buktam 7k-t.... De hát ilyen a business

-
sssent
senior tag
húha. lassan ingyen adják. [link]
-
Shadowfax
addikt
válasz
tomcraft29
üzenetére
Az angolnyelvű ThinkPad fórumon másoknak is van ezzel problémája...[link]
Két dolog van: vagy az a gond, hogy az átállás miatt még nem minden típushoz elérhető a System Update 2.0, vagy pedig nézd meg a Vezérlőpult - Internetbeállítások - Kapcsolatok - LAN beállítások - Proxykiszolgáló használata - melletti kis négyzet nincs-e bepipálva véletlenül (úgy, hogy cím nincs is beírva). Ha igen, akkor szedd ki a pipát, s akkor állítólag műxik.
Ezt a ''mester''-ezést légyszí, ne.
-
tomcraft29
tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
Elnézést kérek Mester elírtam DE nagyon... Software Installer!
És igazad van, hogy hülyeséget írtam, hogy csak Bios-t tölt az egyik a másik meg progikat...
Sajnos, a hiba még mindig fent áll:
- Software Installer simán megy
- System Update sajnos nem: ''Unable to connect to the Package Content Server''
Minden segítőkész hozzászólást köszönök....
ui: végül is még a S.I. progi műxik addig nincs gáz...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Az első segítségével a tálcában egy ikon jelzi, ha a scroll lock be van kapcsolva, mert nincs rá led amúgy.
A második pedig a hálózati kapcsolataidat tartja nyilván, és menti el beállításokat.
ThinkVantage (TM) Access Connections is a software utility for your computer that manages your network connectivity at multiple locations through location profiles. A location profile stores the network configuation required to connect to a desired network in addition to location-specific settings such as your browser home page, proxy configuration, firewall status, file and printer sharing, and default printer. -
ALI_G
veterán
a scroll lock indikator utility és a thinkvantage access connections progik mire jók?
-
ALI_G
veterán
letöltöttem az új system update-et, és vele pár progit.
semmi kritikus frissítés nem volt.
Valamelyik viszont roszat tett. Azóta nem működnek a gyorsbillek.
pl.: ctrl+X,C,V ALTGR+bármi másodlagos Fiferoxban az összes gyorsbill.
Miért?
melyik ezek közül:keyboard costumizer utiliy vagy az ultranav wizard tett be? -
Shadowfax
addikt
válasz
tomcraft29
üzenetére
Nos, olyan, hogy System Installer olyan nincs ThinkPadeken, azt Software Installer-nek hívják.
A System Update 1.0 szerintem a Software Installer elődje volt, ennek utódja a System Update 2.0. Ahogy a korábbi linken olvashattad, a Software Installer még egy darabig frissít párhuzamosan az új System Update 2-vel, de ez utóbbi aztán teljesen felváltja az előbbit. [link]
Ebben az átállási időszakban adódhatnak gondok a frissítéssel, de ha legalább az egyik jól műxik, nem kell aggódni.
- System Update: BIOS-t, stb frissíteni...
- System Installer: ezzel pedig programokat
Ahogy előbb írtam, ez ugyanaz a program, csak az egyik egy korábbi változat, s mindkettő frissített BIOS-t, drivert, stb., ilyen különbségek, hogy az egyik csak BIOS-t, a másik meg a progikat frissíti, nincsenek köztük.
-
tomcraft29
tag
NA fussunk neki még 1x!
Alapból volt a gépen olyan cucc, hogy
- System Update: BIOS-t, stb frissíteni...
- System Installer: ezzel pedig programokat
System Update eccer ment utána soha többet. System Installer azóta is vígan fut ha elindítom. Tegnap olvastam örömmel, Shadowfax hozzászólását. Na mondom meg van a bibi, biztos kijött az új cucc és nem megy már a régi vagy vmi ilyen dolog van. Felraktam ennek a neve mikor indítom az hogy System Update 2 és ugyan azt produkálja mint anno a System Update nevű progi (ami már nincs fent a gépen)....
Router logjaiban nem leltem semmi bejegyzést,hogy visszautasított volna vmi kérést...
-
Sipi
addikt
válasz
tomcraft29
üzenetére
Az oké, hogy a routert azóta nem piszkáltad, de közben kicserélted a frissítő programot. Az pedig lehet, hogy más portot használna...
Főleg, hogy a régi program megy rendesen, és csak az újjal vannak gondjaid.
Sipi -
Shadowfax
addikt
válasz
tomcraft29
üzenetére
Ja, csak most láttam, hogy az előző hsz-t szerkesztetted.

Kérdés: minek kell kétfajta IBM-es szoftverfrissítő a gépre?
Nekem a Software Installer behalt teljesen, le is szedtem a gépről.
-
tomcraft29
tag
-
Shadowfax
addikt
válasz
tomcraft29
üzenetére
Tűzfalad nem fogja le?

-
tomcraft29
tag
Üdv!
Shadowfax írta egy jó fél hónappal ezelőtt...
''Nos akkor ide is bedobom az infót. A Software Installer-t hamarosan leváltja a System Update 2.0 nevű progi. Már letölthető.....''
Sajnos volt ezzel egy olyan gondom van, hogy továbbra sem műxik a System Update. Ott kezdődött a dolog, hogy április végén vettem az R51e-met. Kb. Május elején kipróbáltam ez a System Update nevű dolgot. Működött is mindent szuperül update-lt. Azóta nem műxik
Már felraktam újra (megkerestem az IBM cuccok közül a gépen, hogy melyik az installja), nem segített. Tegnap felraktam ezt az újat, ez sem jó. Addig jó hogy megkérdezi tőlem milyen típusszámú a gépem, stb... Aztán dob egy hibát, hogy Hiba lépett fel és hogy nem tud kapcsolódni!
De meg sem próbál szinte kapcsolódni, mert egy pillanat után dobja ezt az üzenetet.
Vkinek ötlet???

ui: wlan routeren keresztül megy ki a gép a netre, ezzel nincs semmi baj sztem. Legelőször is így lett frissítve a gép a routeren keresztül és akkor jó volt.
szerk: Jah és a System Installer magában tök jól megy, szuperül frissíti a progikat...
[Szerkesztve] -
-
sssent
senior tag
-
törölt tag
Srácok, lenne egy kis problémám. Tettem fel gentoo linuxot is a gépre win mellé, de közben kifutottama helyből, és mivel nem bíbelődtem vele sokat, gondoltam letörlöm. Igen ám, csak hogy ehhez vissza kéne tennem wint az mbr-be. Vmi ötlet? Közben jött elő a másik problémám, h az access ibm gombra bootoláskor már nem a ''recovery programba'' lépett egyből, hanem a startup menübe. Mondom sebaj, beteszem a recovery cd-t, csak arról nem hajlandó bebootolni, inkább átugrik a linuxos rendszerbetöltőre. Valakinek valami ötlete?
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
De nem akarok kiadni érte pénzt. BT-n is mennie kell, csak még béna vok hozzá

Van benne, már használtam is a suliban.
Ja, a progit még nem tudtam letölteni...pénteken elment a net 1 körül és csak 3 körül csinálták meg (egy jómunkás ember elvágta az optikait és Szegeden nem volt az invitelnek nete, de lehet más szolgáltatóknak sem volt). Addigra elraktam a notit, nekem meg pakolni kellett. -
olife
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Tehát jobb ha új konfigurációt választok?
-
Zola_
tag
Sokból. Az IBM-nél spec. csatlakozás van, így csak a saját jó bele, annak pedig 80e forint az ára..., a Tiedet meg jó ha 15 körül el tudod adni használtan.
Íme egy lista: [link], a T szériába tudtommal az az ''Ultrabay Slim Drive'' való.
A külső dvd iró tűnik a legjobb megoldásnak.
[Szerkesztve] -
olife
csendes tag
Hi!Nem rég kaptam egy T41 /2373/ gépet.Nagyon meg vagyok vele elégedve csak a combó meghajtó helyett Dvd -írót szeretnék bele.Nem tudjátok véletlenül,mennyiből lehetne egy ílyen cserét megoldani?

-
Zola_
tag
Nagyon köszönöm az indoklásodat, pont erre voltam kíváncsi!

Az a megoldás, hogy otthagyom majd usanotinál bizományba, és meg is hirdetem a neten, ha vkit érdekel, akkor ott megnézheti -és veheti- nyitvatartási időben.
Jó üzlet annak, akinek nincs több kerete, és hát 160-ért ugye miket lehet venni újonnan... (egy év garival)
Egyre biztosabb, hogy elhozom a másikat. Sztem jó 2 héten belül felszabadul ez a gép, akkor majd lehet ajánlgatni.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Gar. kiterjesztést 4 héten belül lehet venni hozzá, szóval majdnem ''azonnal''.
(Elvileg máshol is veheted, csak az kissé macerásabb.)
A rejtett partíciót a kék gombbal feljövő menüből éred el. Van egy ''rescue and recovery'' program, amit bekapcsoláskor is el lehet indítani, ha a windows nem menne. Azzal lehet adatot menteni és újratelepíteni. Még soha nem csináltam, csak a menüjét nézegettem.
Igen, első bekapcsoláskor végigvezet a dolgon, és a nevedre írod.
Bár ezt sem csináltam még, mert csupasz gépet vettem, saját XP-t tettem rá, és a support honlapról töltöttem le a kiegészítő progikat.
Azt Neked is ajnálom, hogy a software installer-rel, (vagy mostmár a system update progival) nézd meg, hogy nincsenek-e újabb driverek a géphez. Egy szélessávú kapcsolaton pik-pak frissül minden.
Azonban nagyon igaz amit sssent írt, hogy ha le tudsz mondani a dvd íróról, akkor az R51 sokkal jobb vétel! Én is most arra szeretném cserélni a gépemet. (amint olvashatod
)
Bár tény, hogy az XP prof. nekem is felesleges, lévén saját is van, de így is jó az ár. Egy hete még 250 körül volt, sztem valami kifutó adag lehet. (és benne van a kb 40e-t érő garkiterjesztés)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 YOGA 3. 2in1 14"FHD TOUCH i5-8250U 8GB DDR4 ,250GB SSD Win11 27%ÁFÁS, ÜZLETBŐL
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
)