Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Gondolom azért kell, hogy akku is legyen a gépben, mert ha hirtelen áramkimaradás van, s éppen BIOS-t frissítesz, akkor a gépnek annyi...
Egyébként nem is engedi akku nélkül csinálni, bár vannak leírások, hogyan kell, de én óvatos user vagyok.
#2049: De az nem jó a Multidrive-hoz (DVDRW), ha jól látom. -
Shadowfax
addikt
This CD-R or CD-RW utility, on the bootable CD, will examine your system configuration and detect a DVD Multi drive installed in your ThinkPad. It will then check the firmware revision of the drive and judge whether your system requires a firmware update or not. If required, it will prompt you to run the appropriate firmware update program for your drive.
Azaz ez bootolható cd-s készség megvizsgálja a DVD íródat, megnézi, milyen firmware verzió van rajta, ha van ennél frissebb, akkor azt kijelzi (villogó jelzés baloldalt), s frissítheted. Ha nincs villogó jelzés, akkor nincs újabb firmware verzió vagy az nem jó a drive-hoz.
Drives that have been detected will be listed in the upper area of the main menu. If a drive that requires an update is detected, it will be shown with a blinking mark on the left. If you find no blinking mark, your DVD Multi Drive has the latest firmware and there is no need to update or the update firmware is not valid for your drive. Remove the Firmware Update Utility and shutdown your ThinkPad. -
Shadowfax
addikt
Nos, milyen Energiagazdálkodási sémát használsz? Ui. ha valamelyik sémánál pl. az van beállítva, hogy 25 perc tétlenség után standby, 30 perc után hibernálás, s Te mondjuk 10 órakor hibernálod a gépet, majd 1 óra múlba felébreszted, akkor a Windows azt gondolja, hogy most 1 óra tétlenség volt (ergo több, mint 30 perc) tehát goto hibernálás again.
Tanács: az összes általad használt energiagazdálkodási sémádat (akkus is!) úgy állítsd be, hogy a ''standby'' és ''hibernate''-nél a ''soha'' legyen - így saját magad teszed készenlétbe vagy hibernálásba, s éleszted fel, s a Windowsnak se kavar be a dolog.
-
sssent
senior tag
A billentyűzet minden típusnál CRU, a körülötte lévő keret, ill. a palmrest már nem feltétlenül.
ALI_G:
A kijelző takarításához használhatsz szárazon pl. valami mikroszálas szemüvegtörlő kendőt (a jó régi szarvasbőrt csak üveghez ajánlják, a műanyag felületekhez már nem igazán) vagy kaphatók mindenféle nedves törlőkendők és löttyök kifejezetten ilyen célra. Vigyázz, hogy a kávába ne kerüljön folyadék!
A gép belsejébe viszont véletlenül se matass semmilyen folyadékkal. Ha nem öntöttél bele semmit, akkor a sűrített levegő tökéletesen megteszi.
De ha már alkohollal matatsz felhívnám a figyelmedet, hogy ilyen tisztogatási célokra izopropil alkohol kapható, ami nem ugyanaz, mint a fertőtlenítésre használt (és előszeretettel fogyasztott) etil alkohol. A csapvizes higítás pedig eszedbe se jusson, desztillált vízzel higítható. -
-
Devid_81
félisten
''ez mi? dokkolóport.''
Ez egy spéci csati a notikon,valamelyik gép alján valamelyik hátulján található.
Ehhez tudsz dokkoló egységet csatlakoztatni.
(A dokkoló=nagy fekete izé a noti alján)
A dokkolón meg plussz dolgok vannak a ''alap notihoz'' képest.
Pl plussz USB,soros, párhuzamos port,S-video,esetenként plussz akku,optikai meghajtó stb.
Ha esetleg tévednék javítsatok ki,thnx! -
devast
addikt
Humm majdnem
Pöcökegér van mindkettőn, touchpad nincs az e-n, aztán nem csatlakoztatható dokkolóhoz, nincsen hard drive active protection(asszem jól írom), talán nincs beépített mikrofon se, nincs infra bluetooth és s-video kimenet, tippre nincs Embedded Security Subsystem, TCPA megfelelőség se, kb így egyenlőre ennyi. -
-
Shadowfax
addikt
-
Zola_
tag
Az első segítségével a tálcában egy ikon jelzi, ha a scroll lock be van kapcsolva, mert nincs rá led amúgy.
A második pedig a hálózati kapcsolataidat tartja nyilván, és menti el beállításokat.
ThinkVantage (TM) Access Connections is a software utility for your computer that manages your network connectivity at multiple locations through location profiles. A location profile stores the network configuation required to connect to a desired network in addition to location-specific settings such as your browser home page, proxy configuration, firewall status, file and printer sharing, and default printer. -
Zola_
tag
Én is ezt a kérdést tettem fel magamnak...

Találtam egy igen jó vételt, és az indította be a dolgot.
Csinálnék egy DVDmutlti cserét (IBM szervízzel), és comboval eladnám az enyémet.
(Tényleg, nem kell vkinek egy 2 hónapos R51e 3év garival és 768RAM-mal, de XP nélkül?
)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Nekem gond nélkül kezeli XP az USB-s Bluetooth dongle-t. Nincs külön hálózatom, csak a mobilon kapcsolódom a netre. Párszor már frissítette magát SP2, de nem tudom, hogy mivel kapcsolatban. System Update magától lejött a software installerrel, de azóta még nem talált újabb csomagot.
Trackpoint és tapipad mellé tényleg felesleges lenne egér is a buszon/vonaton.
Úgy néz ki, hogy mégiscsak cserélek, és R51e ből R51-lesz.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Letöltötted már?
Ha olvasnád a T totyikot, tudnád, hogy igen.
Én tuti lefogom, csak most töltöm a laptopot, meg nem akarom kihúzni a netet se a gépből.
Töltöd a laptopot? Mint a pekingi kacsát?
Gondolom az aksit töltöd, de attól még lehet progikat leszedni a netről közben...
S miért kéne a netet ''kihúzni'' a gépből?
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Utóbbi a battery maximiser > improve battery health menüben leledzik. Tálcán ülő zöld ikonról eléred ha van ilyened, egyébként meg a wizardból a start menüben.
Azt, hogy mennyire nyomja fel a procid hőmérsékletét a prime, ahhoz meg minek kikapcsoltatni a gépet? Valami progival lehet kuksolni, aztán, ha úgy látod, hogy túl meleg lesz, akkor lekapcsolod. De úgyse sül meg, ha nem foglalkozol vele, okos az.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
-
Shadowfax
addikt
Megcsodáltam mindent.

Kérdés: ha itt [link] a Battery settings-re kattintasz, akkor Neked nem az a felület jön elő, mint nálam?
Egyébként én se nagyon értem ennek a logikáját, mert itt nemcsak Battery, azaz aksi beállításokat lehet elvégezni, hanem az AC-ét is.
Ha a Power Management-re kattintok, akkor nekem is hasonló ablak jön fel, mint Nálad: ''Energiagazdálkodási lehetőségek tulajdonságai''.
-
törölt tag
Azt, hogy kevés a ram, és a swappelés öli a rendszer teljesítményét. De elöbb inkább garibővítésre költök, aztán egy gigabyteos modul bele
Láttam énis egy olcsóbb gépet radeonnal, de nálam ati szóba sem jöhet, linux alatt szívás. Nomeg asszem csak R51e volt, ahhoz nincs ultrabay. Tiéd e, vagy sima? -
Herby
csendes tag
Bluetooth rádiós hálózat otthonra
Forrás: [link]
Hosszas fejtörést okozott, hogy hogyan lehetne megosztani a család többi tagjával a DSL Internet nyújtotta előnyöket. A lakás bekábelezése helyett egyszerűbb megoldásnak tűnt valamelyik rádióhullámú technológia felhasználása. Bár első körben a WLAN (IEEE802.11 szabvány) került szóba, végül is inkább a Bluetooth mellett döntöttem.
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
Nem. Egyszerűen ezzel jelölik a legolcsóbb szegmensbe szánt R változatokat. (Olvassd el a topikot, aki R5x tulajként ideírt az szinte kivétel nélkül e változatot vett és még nem paszkodtak. )
UI: Persze nem lehet megjósolni, hogy az következő 4-5 évben hova fog fejlődni a ThinkPad márkanév a Lenovo alatt, de nem hiszem, hogy el akarnák b@szni az az image-t, amit az IBM a TP-k köré épített.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Robotporszívók
- Hardcore pizza és kenyér topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Gyúrósok ide!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gran Turismo
- Diablo IV
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus TUF F15 FX506 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7740 17.3" FHD IPS i9-9980HK Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X1 YOGA 14 Touch - I7 6600U - 8Gb - 256Gb - Több db
- MacBook Pro M1 Max 16"/32GB/1TB ssd/1 hónap gar./Akku 90%/EU.Bill./p4626
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![[kép] [kép]](http://img127.imageshack.us/img127/5531/thinkpaddefault2ha.jpg)