- Amazon Kindle
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDrake
tag
válasz
Vhiktor #28462 üzenetére
Igen, ezzel érveltem én is, annyi különbséggel, hogy nyilván nem várom el, hogy olyan legyen mint a gyári, de azt igen, hogy olyan állapotban hozzák vissza, mint amilyenben én is odaadtam. De nem vicc, szerinte belefér, meg hogy azért lesz szerviz után rosszabb állapotban a TV, mert használják(!). Azt se tudom, kikérhetem-e a vodafone-tól a beszélgetést ( a pontos ideje megvan), mert tényleg ezt mondta.
De sajnos akkor is ott tartok, hogy nem tudom, hogy reálisan mit tehetnék, mert nem voltam ilyen helyzetben sosem. Most annyi van, hogy visszahívtam, hogy a szállítasra térjünk vissza később. Előtte szeretnék utánajárni, hogy mik a jogaim/kötelességeim. Ezért is írtam ide, hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #28427 üzenetére
Akkor lehet valami hálózati probléma ez ami androidon jön ki nálam. Tegnapig tökéletes volt sok éve. Mindegyik androidos tv boxon ( nvidia shield tv, fire tv 4k max 2023, fire tv 4k max régebbi ) is csinálja. Mindegyiken tökéletes volt tegnapig. Kösz! Akkor keresem a hibát routerben.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor #27980 üzenetére
Alapjában véve igazad van, de ott van ellenpélda gyanánt a C645 például. Ott a vásárlás után a tévé frissítette magát a V576 fw-re és ezzel be is lassult a készülék és sokszor le is fagyott. A V599 fw és a friss V613-as ezen hibákat javította és fel is gyorsította a tévét...
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #27980 üzenetére
Érdekes módon a fórumot olvasva is legtöbbször azoknak van gondjuk akik első bekapcsolaskor már pendriverol azonnal telepítik a fw-eket.
Vállalom, hogy én vagyok itt az egyik leginkább elégedetlen másik talán classic B, pedig soha nem raktam fel semmilyen bizonytalan eredetű fw-t. Csak a ráerőltetett OTA frissítés ment fel, ami el is qrta rendesen a tv-t.
Sajnos a TCL support még nem jutott el odáig, hogy felfogja a szoftverhiba fogalom jelentését. -
Csorbi
addikt
válasz
Vhiktor #27977 üzenetére
A vicc az, hogy a TCL-nek még a globális angol oldalán sincs terméktámogatási aloldala, csak és kizárólag a mobiltelefonokhoz. A TV modell oldalán belül sem.
Viszont találtam valamit, ami némi összefüggést jelenthet a Telegramos csatornával:
Itt van pl. az 55C735 TCL oldala: [link]
A Termékinformációs adatlap linkjét ha megnézitek, az már ugyanúgy egy Sharepoint alapú kiszolgálóról jön, mint a Telegramos fw frissítések. Nem mondom, hogy a Sharepoint annyira ritka lenne, de jellemzően cégek ezt inkább intranetként használják, mintsem publikus kiszolgálásra, sőt, ez utóbbi elég ritka! A Telegramos frissítések egyébként így vélhetően egy belső fejlesztő alkalmazott céges Sharepoint oldaláról tölthetőek, mert nagyon úgy tűnik a TCL-nek rohadtul nincs kb. semmilyen IT kiszolgálói infrastruktúrája a firmware frissítésekhez, de vélhetően pluszban ezeket inkább más okok miatt nem tolják ki a készülékekre (nincs megfelelő minőségű tesztelés, költségmegtakarítás - igen, ez jelentős tud lenni ezzel!, stb.)És akkor ezt a végére már csak mementóként hagyom itt
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27974 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ami hivatalos az kint van a termék oldalán a támogatásnál vagy a tv frissíti saját magát.
Én is a gyári megoldás híve vagyok.
De a TCL nem teszi letölthetőve a szoftvert ,a tv meg nem frissít. Így vagy kerülőút vagy majdnem 400ezerért sakk-matt és így jártam.Vagy még amit írtam ,szervíz,visszaküldés ,akármi.
Na de ez mégsem egy hajszárító,hogy táskába rakom azt jónapot.
A gyártó embere nem fog egy "idegen" tárhelyet hivatalosnak nevezni. Ha tudja hogy tőlük származnak a feltöltések még akkor sem .
Ez teljesen egyértelmű.Csorbi kollégánál lesz az igazság, mert zárt loaderrel egy random fw nem fog települni. Egyébként pedig telegram fw esetén én még téglásított tévéről nem olvastam.
-
classic B
senior tag
válasz
Vhiktor #27977 üzenetére
Nekem azt mondta a support pár hónapja, hogy régebben nyilvánosak voltak a fw-k, de levették. Mondjuk az semmit nem jelent, hogy nem tudnak a telegram csatornáról. Mást sem nagyon tudnak, csak sajnálkozni, ha keresed őket valami hibával. Teljesen inkompetens banda. Szerviz ugyanez. De ez az én véleményem, és biztos, hogy vannak jó tapasztalatok is.
-
Csorbi
addikt
válasz
Vhiktor #27974 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, de ez az OS nem az Android logikájára épül ugyanúgy zárt bootloaderrel, és idegen szoftver(frissítést) csak úgy, nem lehetne rá telepíteni, csak ha az tartalmazza a gyártó egyedi digitális aláírását? (vagy valami ilyesmi, remélem értitek mit akarok kinyögni
)
Ha gyárilag nyitott a bootloader, az sztem k.rvagáz lenne, ha meg illetéktelenkhez került volna az aláírás, az szintén (főleg ha a TCL egy azonnali gyári update-el ezt nem orvosolta volna). -
F.B.I.
veterán
válasz
Vhiktor #27956 üzenetére
Azért szórakoznak, mert a “virágbolti” DV vagy HDR tartalom, amit Pistike tett fel, vagy amit Józsi, az nem fut jól az XY külső médialejátszóval és ezért a pénzért az milyen dolog már!!!
Miért nem tesztelik a kínaiak is az Core-os tartalmakat!??!
Szóval igazad van, nem értem én sem az embereket. És sok ismerős, azért nem vesz TCL készüléket, mert sok hibát olvas a fórumokon (pedig csak gyári Streaming fog menni és Tv műsor).
Mert az LG és a Samsung vagy bármilyen más márka, ezt egyből jól csinálja (nem androidos szoftver)….jah, nem.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27956 üzenetére
Az enyém legalább 3-4 fw -vel le volt maradva.
Ha nem frissítem , meddig kellett volna várnom?
A tv soha nem frissített ,még keresve sem.Összességében az fw jó lett,csak elfelejtett megérkezni.
Hozzáteszem én frissítés előtt átolvastam néhány külföldi kommentet is nem random elkezdek bármit rátenni.Ha van majd telepíti a tv
Majd kb. 2036- an amikor piros hó esik egy keddi naponAzt akarod mondani,hogy a telegram fw amit feltettem nem a tcl-től származik , hanem egy harmadik fél írta és közzétette?
Mert mint ahogy írtam ,soha egyetlen update nem jött nekem a tv-re. Kézi kereséssel sem.Ha meg nem frissítem és a tv sem magát, akkor indulhat az örök sz.pás. Vigyem vissza ,kivizsgálják, frissítik (vagy nem) hozzam vissza. Vagy kijön valaki ,szabit vegyek ki stb.... Közben ott parkol benne 370e forintom és egy netflix filmet nem tudok megnézni.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27951 üzenetére
Ezt én személy szerint csak annyiban vitatnám ,hogy ebben a gyártó is hibás.
1, Normális fw-t kellene írniuk (lásd C805 bugok) és ,akkor nem kellene azzal harcolni ,hogy melyik fw a leghasználhatóbb.
2, Nincs a gyártó oldalán letöltető fomában hivatalos fw, saját magát sem frissíti, így az embenek marad az alternatív megoldás. (lásd az én C835-öm, nem talált soha OTA frissítést és akadt a netflix,így telegramról frissítettem) kopp kopp kopp nekem bevált.Viszont a szervízmenüben való nyomkodást az én sem értem. Főleg ott resetelni az bátor.
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #27864 üzenetére
Nem lehetetlen, bár nagyon szép a kép, dw valami disznóság van.
Mindenki össze tudja vetni egy pc-vel vagy laptoppal, 4k60 vs. 4k120 váltás a Windowsban. Már látszik a képen, ha eltér.
Mondjuk amúgy meg haragszom érte, mert ezek szerint a 65c728 nem 4k120, csak papíron.
Újabb modellekkel nincs ilyen "gond"?
Az sokat segítene,.ha valaki kipróbálná ezt nekem 55 vagy 65c728-on, esetleg frissebb fw verzióval is
-
st6969
őstag
válasz
Vhiktor #27290 üzenetére
Kipróbáltam. SDR tartalomnál átváltottam valami másra, majd vissza mozira. Semmi sem változott
Tehát per pillanat az van, hogy bármit állítok SDR-ben, pont ugyanaz a beállítás van HDR10-ben is, és fordítva is igaz. Mintha nem mentené el a beállításokatNincs gyorsindítás bekapcsolva, konnektorból is kihúztam már...
V098 van rajta (kikapcsolt auto frissítés ellenére tette fel, mint ahogy másnak is).
Ez csak nálam ilyen, másnál megjavul képmód váltása után? -
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #27412 üzenetére
Szerintem azért ez a grafikon még ma is érdekes mivel hiába manapság a TV-k nagy töbsége 4k, a tartalmak még nagy részben nem igazodnak annyira hozzá és a legtöbbször ahol kijön a különbség a "budget" és a "premium" TV-k között az a felskálázás lesz.
Teljesen más élményt tud nyujtani egy tartalom ha "megfelelő" távolságról nézed. Ezért is írtam, hogy nem mindegy mit nézel. Túl közelről egy FHD rosznak, pixelesnek tünhet, míg távolabról élvezetessé válik. Egy jó minőségű 4k (pl bluray vagy REMUX és nem a lebutított streaming) viszont közelebbről sokkal imerzívebb mig távolabról nem veszed észre a különbségeket. (Szerintem ez lehet az egyik oka az olyan kommenteknek is, hogy jobban tetszik X film 1080-ban mint 4k-ban).
És persze nem utolsó sorban ott vannak a személyes preferenciák. Pl. én nagyon szeretem az IMAX-ot a moziban mert akkor ott úgy érzem, hogy benne vagyok a filmben míg a feleségemet zavarja, hogy nem látja be az egész képernyőt. De valjuk be öszintén, hogy sokszor az is dönt, hogy mi fér be / mi mutat jól (pl az én nappalimba 75" a max és hiába van a kanapé majdnem 5 méterre, nagyobb TV-t csak akkor tudnák betenni ha kidobnám a mostani bútorunkat)
Van a témában egy rövideb videó ha valakit érdekel és készült eről egy hosszabb tanulmány is: [link] -
válasz
Vhiktor #27045 üzenetére
Ráadásul normál használat mellett láthatatlan számomra (fehéret még csekkolom majd). Mindenképpen megpróbálom gariztatni, de félek, hogy rosszabb állapotban kapom vissza...
Sajnos a Pana 77-es OLED Tv-je 1,5 millió
Alap LG 77-es OLED is 750 ezer és csak 100Hz-es, ha jól láttam...
(a 20 havi 0% THM is csak 30.-ig van, kevés már az idő)Szerinted csalódás lesz a Pana OLED-hez képest a Mini LED? Egy barátomnál láttam TLC Mini LED-et, nagyon tetszett (talán a 935-t vagy az elődjét, ha van)
-
-
válasz
Vhiktor #26842 üzenetére
75"-ból 805, 845 vagy 935 ajánlott? Jelentős különbség van az árakban (kb. 450, 570, 688 (emag) illetve a 935 van 600k-ért is egy marketworld nevű boltban, nem tudom mennyire megbízható...) (amúgy legjobb lenne, ha a Pana OLED-emet (55GZ950E) az alza visszavenné még garanciában, de ott jóval drágább mind, csak akkor érnék meg, ha a Pana OLED-et beszámítanák 400k körül)
UHD és sima Blu-ray lemezek, UHD, BD remuxok, 1080p mkv, stream csatornák lenne a tartalom. (medialejátszásra vannak egyéb kütyük)
Lehet ezek közül közvetlenül mélynyomót kötni kiegészítésképpen valamelyikre, mint a Pana OLED esetében?
Gondolom a 935 a flagship... Előre is köszönöm -
hm15
senior tag
válasz
Vhiktor #26996 üzenetére
Modern technika. 😀 Rákötöttem az asztali pc-m, 24p 23 Hz ok. Vissza a HTPC, és most az is jo. Pedig előtte millió próba és reménytelenség. HDMI handshake-re gondolok, más értelmes magyarázat nincs erre. Lényeg, h nem kell viasszaküldenem. 1 halott pixelen kívül rendben van. Kicsit a vetítős világ után szokni kell ezt a képi világot.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #26842 üzenetére
Igazolni tudom. Legutolsó FW tényleg nagyon sokat javított a képminőségen. (75C935)
Mostanában sokat gondolkodtam OLED-en de mikor nézek egy jó minőségű DV filmet és látom a fényerőt és kontrasztot mindig meggondolom magam, hogy megéri-e majdnem kétszer annyi pénzt kiadni egy 77" G3-ért mert úgy érzem a C3 nem lenne elég "fényes" ezek után... -
válasz
Vhiktor #26204 üzenetére
De van avr,annak a kimenetét kötöttem oda. Csak meg zavart hogy írva volt más hdmi portra hogy 144hz/120hz/ az arc meg csak 60hz így nem voltam benne biztos oda kell kötni az avr kimenetét. Megtennéd nekem hogy megmutatod hol tudom megnézni a beállításaid a c805 tv hez? Nagyon szépen köszönöm.
Holnap már oda jutok, de már falon a tv
Csak még hangfalak stb. Szóval még egy nap mire használni is tudom.
vonSux
nekem a szoba olyan mint egy műszaki bolt szóval illik bele a nagy tv
-
LLKobe
veterán
-
kormi0312
senior tag
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26090 üzenetére
Szívesen várom a teszted róla mert érdekel minden ilyesmi dolog. A c745-ön a kodi szerintem nem kadenciahelyes de lehet tévedek. Ha tévedek akkor viszont biztosan nem tökéletes mert vannak akadások néha néha. Nem sűrűn az biztos. V028 -on jobb volt az is biztos viszont a képminőség és kontraszt jobban tetszik v098 -on.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26086 üzenetére
Az tud 1000% és meg is néztem tv infó gombjával ( ott mutatta). Apple tv-nél én a készülékre gondoltam nem az alkalmazásra! Apple tv 4k 2021 amiben beállítás is van erre képkocka sebesség egyeztetés bekapcsolása ha jól emlékszem. Most nem tudom megnézni mert feladtam hirdetésbe eladni így már a dobozában pihen.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26068 üzenetére
Hát most nem tudom mi van mert itt meg 23.976-ot mutat
Több filmel is próbáltam ami 23.976 és azt mutatja. Akkor ez lehet csak film infó nem a tényleges hz-et mutatja? Most kicsit összezavarodtam. De szerintem akkor se kadenciahelyes mert látom hogy nem az. Mozgáson látszik. Holnap kipróbálom fire stick 4k maxal mert már kíváncsi vagyok. -
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26054 üzenetére
Belső lejátszóját még csak nem is próbáltam. Nekem kodi kell mert az tudja azt amire nekem szükségem van. Szóval belső lejátszó lehet hogy tudja de az meg nem kell 🙂.
Kodi nem tudja meg plex, emby sem. Ezek például egy shield tv -n vagy fire stick 4k maxon tudnak kadenciahelyes lejátszást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest