Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilla84
tag
-
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #28972 üzenetére
Itt.
Mondjuk ezek:
VC-1 1080p/23.976 (MKV w/TrueHD 5.1 audio)
VC-1 1080i/29.97 (MKV w/DTS-HD MA 5.1 audio)
A virágboltból nekem minden akadt ami VC-1, de ezek is amiket linkeltem most.
V028 és V98 dettó.Köszi!
-
GZoli7
senior tag
válasz
Vhiktor #28926 üzenetére
A házimozi topicban egy tag világosított fel erről, aztán utána néztem videókat, meg olvastam, ahol nem ezt írják, de aztán vitatkozni nem akarok, simán lehet, hogy így van.
A lényeg, hogy nekem két régebbi ARC-ot tudó Pioneer nem működik. Meg egy csomó embernek sem több hangprojektor, stb, tele a net vele. Az LG G3-ban kapcsolható az ARC/eARC lehet nem véletlenül... -
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #28828 üzenetére
Be van állítva a frekvenciaváltás -nem tudom, hogy ez e a helyes kifejezés:
ON Start/Stop-ra kell állítani (én angolul használom, ott ez a menü). -
dave_gahan
aktív tag
válasz
Vhiktor #28645 üzenetére
Erre senki?
(bocs, a 28644. kommentre gondoltam)
További észrevétel. Ahogy nézem rajta a foci EB meccseit, érdekes, hogy bármely képmódba rakom, olyan, mintha bizonyos időközönként (mondjuk 10/20 másodperc) enyhén változtatná a módot. A fű hol élénkzöld, aztán inkább sárgásabb, elképesztő. De csak épphogy. Mintha hullámozna a színhőmérséklet és/vagy egyéb paraméterek...
-
Reverting
őstag
válasz
Vhiktor #28726 üzenetére
En probaltalm v135-re 55c805-on, de toroltem is, NF. Harom test problema 1E.3E. 23:50-tol... ez volt a tesztem... eleg eros jelenet... ;-) igy lehet adok neki megegy lehetoseget.. de gyari beallitasal jobb volt...
Totalnal hatalmas laggok, a lovas jelenet szethullot, jobban mint a gyari erteken, sima dv iq-n... de mint irtam, csak ezzel neztem... szoval ujra felrakom es megnezem tobb filmen is, mert ez csak egy gyors teszt volt, es nem tudtam rendesen foglalkozni vele, de koszonet erte h megosztottad... kivancsian varom a tesztet is...es velemenyt is ha az lesz elobb...
-
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #28708 üzenetére
Várni kell egy-két napot, hátha megjön.
Szóval én megvárom a teszted, ha addig nem jön ota, akkor a teszttől függően feldobom (vagy nem) pendrive-ről a v135-öt.
Egyre jobban idegesít ez a hercehurca. Nem értem, hogy ua tv különböző régiókban miért nem kaphatja meg ua firmwaret. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #28641 üzenetére
Így gondolom én is. Ha valakinek belefér a keretbe egy Mini LED vásárlása, és még ki is használja a képességeit, akkor nem érdemes gyengébb minőségű készülékeket venni.
Szerk.:
Ha valaki mondjuk 24/24 -ben Jocky TV -t néz, annak szerintem felesleges drágább készüléket venni. De nála van konzol, PC, és talán még filmezni is szoktak. -
BlueSteel
tag
válasz
Vhiktor #28627 üzenetére
Én hosszas tesztelések után visszatettem img-ből a v098-at. A korábban tapasztalt hibák egy része megszűnt. Ami maradt:
- sharpness bug (már 1-es értéken is túlélesít mindent, kb 40-es értéknek tűnik, nem lehet használni)
- a 4k 144 hz-et nem tudja a tv, game barbol sem, csak a 120 hz-et (NVIDIA kártya), csak egy CRU hackkel lehet megoldani
- a local dimming a v028-hoz kepest érzésre nekem rosszabbnak tűnt anno, ezt már nem tudom biztosra kijelenteni, mivel a v028-al többé nem lehet összehasonlítani
- HDMI 2.1-es bemeneten időnként elveszíti a kapcsolatot a PC-vel, csak ki-és bekapcs segít (ez lehet hogy win11 vagy saját beállítás hiba, nem tudom, én sokat használom monitorként igy nálam előfordul)A mozgásmegjelenítés kikapcsolt deblur, dejudder mellett a gyari lejátszón stabil. TV adással csak tarr mobiltv-vel teszteltem, nekem nem volt problémám vele.
Szerintem érdemes azt is megemlíteni, hogy a TV gyári lejátszója nem tudja lejátszani a Dolby Vision filmeket. Ez például érthetetlen számomra, hiszen ezzel reklámozzák a TV-t. Kodi 21 vagy Vimu kell hozzá.
Vhiktor, még egy érdekes dolog, lehet hogy ez a Mini LED tv-k "feature"-je, de a hirtelen sotetbol fenyes jelenetre valtas eseten a local dimming miatt van egy villanás. Lehet, hogy akinek nem érzékeny a szeme, az nem veszi észre, engem zavar. Nem tudom hogy van-e rá terminus, én local dimming lag-nak kereszteltem el. Firmware-enként változott ennek a késleltetése, a v098-on nem rossz, de bőven érzékelhető. A v028-bol erre sem emlékszem.
-
MrDrake
tag
válasz
Vhiktor #28462 üzenetére
Igen, ezzel érveltem én is, annyi különbséggel, hogy nyilván nem várom el, hogy olyan legyen mint a gyári, de azt igen, hogy olyan állapotban hozzák vissza, mint amilyenben én is odaadtam. De nem vicc, szerinte belefér, meg hogy azért lesz szerviz után rosszabb állapotban a TV, mert használják(!). Azt se tudom, kikérhetem-e a vodafone-tól a beszélgetést ( a pontos ideje megvan), mert tényleg ezt mondta.
De sajnos akkor is ott tartok, hogy nem tudom, hogy reálisan mit tehetnék, mert nem voltam ilyen helyzetben sosem. Most annyi van, hogy visszahívtam, hogy a szállítasra térjünk vissza később. Előtte szeretnék utánajárni, hogy mik a jogaim/kötelességeim. Ezért is írtam ide, hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #28427 üzenetére
Akkor lehet valami hálózati probléma ez ami androidon jön ki nálam. Tegnapig tökéletes volt sok éve. Mindegyik androidos tv boxon ( nvidia shield tv, fire tv 4k max 2023, fire tv 4k max régebbi ) is csinálja. Mindegyiken tökéletes volt tegnapig. Kösz! Akkor keresem a hibát routerben.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor #27980 üzenetére
Alapjában véve igazad van, de ott van ellenpélda gyanánt a C645 például. Ott a vásárlás után a tévé frissítette magát a V576 fw-re és ezzel be is lassult a készülék és sokszor le is fagyott. A V599 fw és a friss V613-as ezen hibákat javította és fel is gyorsította a tévét...
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #27980 üzenetére
Érdekes módon a fórumot olvasva is legtöbbször azoknak van gondjuk akik első bekapcsolaskor már pendriverol azonnal telepítik a fw-eket.
Vállalom, hogy én vagyok itt az egyik leginkább elégedetlen másik talán classic B, pedig soha nem raktam fel semmilyen bizonytalan eredetű fw-t. Csak a ráerőltetett OTA frissítés ment fel, ami el is qrta rendesen a tv-t.
Sajnos a TCL support még nem jutott el odáig, hogy felfogja a szoftverhiba fogalom jelentését. -
Csorbi
addikt
válasz
Vhiktor #27977 üzenetére
A vicc az, hogy a TCL-nek még a globális angol oldalán sincs terméktámogatási aloldala, csak és kizárólag a mobiltelefonokhoz. A TV modell oldalán belül sem.
Viszont találtam valamit, ami némi összefüggést jelenthet a Telegramos csatornával:
Itt van pl. az 55C735 TCL oldala: [link]
A Termékinformációs adatlap linkjét ha megnézitek, az már ugyanúgy egy Sharepoint alapú kiszolgálóról jön, mint a Telegramos fw frissítések. Nem mondom, hogy a Sharepoint annyira ritka lenne, de jellemzően cégek ezt inkább intranetként használják, mintsem publikus kiszolgálásra, sőt, ez utóbbi elég ritka! A Telegramos frissítések egyébként így vélhetően egy belső fejlesztő alkalmazott céges Sharepoint oldaláról tölthetőek, mert nagyon úgy tűnik a TCL-nek rohadtul nincs kb. semmilyen IT kiszolgálói infrastruktúrája a firmware frissítésekhez, de vélhetően pluszban ezeket inkább más okok miatt nem tolják ki a készülékekre (nincs megfelelő minőségű tesztelés, költségmegtakarítás - igen, ez jelentős tud lenni ezzel!, stb.)És akkor ezt a végére már csak mementóként hagyom itt
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27974 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ami hivatalos az kint van a termék oldalán a támogatásnál vagy a tv frissíti saját magát.
Én is a gyári megoldás híve vagyok.
De a TCL nem teszi letölthetőve a szoftvert ,a tv meg nem frissít. Így vagy kerülőút vagy majdnem 400ezerért sakk-matt és így jártam.Vagy még amit írtam ,szervíz,visszaküldés ,akármi.
Na de ez mégsem egy hajszárító,hogy táskába rakom azt jónapot.
A gyártó embere nem fog egy "idegen" tárhelyet hivatalosnak nevezni. Ha tudja hogy tőlük származnak a feltöltések még akkor sem .
Ez teljesen egyértelmű.Csorbi kollégánál lesz az igazság, mert zárt loaderrel egy random fw nem fog települni. Egyébként pedig telegram fw esetén én még téglásított tévéről nem olvastam.
-
classic B
senior tag
válasz
Vhiktor #27977 üzenetére
Nekem azt mondta a support pár hónapja, hogy régebben nyilvánosak voltak a fw-k, de levették. Mondjuk az semmit nem jelent, hogy nem tudnak a telegram csatornáról. Mást sem nagyon tudnak, csak sajnálkozni, ha keresed őket valami hibával. Teljesen inkompetens banda. Szerviz ugyanez. De ez az én véleményem, és biztos, hogy vannak jó tapasztalatok is.
-
Csorbi
addikt
válasz
Vhiktor #27974 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, de ez az OS nem az Android logikájára épül ugyanúgy zárt bootloaderrel, és idegen szoftver(frissítést) csak úgy, nem lehetne rá telepíteni, csak ha az tartalmazza a gyártó egyedi digitális aláírását? (vagy valami ilyesmi, remélem értitek mit akarok kinyögni
)
Ha gyárilag nyitott a bootloader, az sztem k.rvagáz lenne, ha meg illetéktelenkhez került volna az aláírás, az szintén (főleg ha a TCL egy azonnali gyári update-el ezt nem orvosolta volna). -
F.B.I.
veterán
válasz
Vhiktor #27956 üzenetére
Azért szórakoznak, mert a “virágbolti” DV vagy HDR tartalom, amit Pistike tett fel, vagy amit Józsi, az nem fut jól az XY külső médialejátszóval és ezért a pénzért az milyen dolog már!!!
Miért nem tesztelik a kínaiak is az Core-os tartalmakat!??!
Szóval igazad van, nem értem én sem az embereket. És sok ismerős, azért nem vesz TCL készüléket, mert sok hibát olvas a fórumokon (pedig csak gyári Streaming fog menni és Tv műsor).
Mert az LG és a Samsung vagy bármilyen más márka, ezt egyből jól csinálja (nem androidos szoftver)….jah, nem.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27956 üzenetére
Az enyém legalább 3-4 fw -vel le volt maradva.
Ha nem frissítem , meddig kellett volna várnom?
A tv soha nem frissített ,még keresve sem.Összességében az fw jó lett,csak elfelejtett megérkezni.
Hozzáteszem én frissítés előtt átolvastam néhány külföldi kommentet is nem random elkezdek bármit rátenni.Ha van majd telepíti a tv
Majd kb. 2036- an amikor piros hó esik egy keddi naponAzt akarod mondani,hogy a telegram fw amit feltettem nem a tcl-től származik , hanem egy harmadik fél írta és közzétette?
Mert mint ahogy írtam ,soha egyetlen update nem jött nekem a tv-re. Kézi kereséssel sem.Ha meg nem frissítem és a tv sem magát, akkor indulhat az örök sz.pás. Vigyem vissza ,kivizsgálják, frissítik (vagy nem) hozzam vissza. Vagy kijön valaki ,szabit vegyek ki stb.... Közben ott parkol benne 370e forintom és egy netflix filmet nem tudok megnézni.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27951 üzenetére
Ezt én személy szerint csak annyiban vitatnám ,hogy ebben a gyártó is hibás.
1, Normális fw-t kellene írniuk (lásd C805 bugok) és ,akkor nem kellene azzal harcolni ,hogy melyik fw a leghasználhatóbb.
2, Nincs a gyártó oldalán letöltető fomában hivatalos fw, saját magát sem frissíti, így az embenek marad az alternatív megoldás. (lásd az én C835-öm, nem talált soha OTA frissítést és akadt a netflix,így telegramról frissítettem) kopp kopp kopp nekem bevált.Viszont a szervízmenüben való nyomkodást az én sem értem. Főleg ott resetelni az bátor.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest