Új hozzászólás Aktív témák

• BlueSteel

tag

válasz Vhiktor #28627 üzenetére

Én hosszas tesztelések után visszatettem img-ből a v098-at. A korábban tapasztalt hibák egy része megszűnt. Ami maradt:
    - sharpness bug (már 1-es értéken is túlélesít mindent, kb 40-es értéknek tűnik, nem lehet használni)
    - a 4k 144 hz-et nem tudja a tv, game barbol sem, csak a 120 hz-et (NVIDIA kártya), csak egy CRU hackkel lehet megoldani
    - a local dimming a v028-hoz kepest érzésre nekem rosszabbnak tűnt anno, ezt már nem tudom biztosra kijelenteni, mivel a v028-al többé nem lehet összehasonlítani
    - HDMI 2.1-es bemeneten időnként elveszíti a kapcsolatot a PC-vel, csak ki-és bekapcs segít (ez lehet hogy win11 vagy saját beállítás hiba, nem tudom, én sokat használom monitorként igy nálam előfordul)

A mozgásmegjelenítés kikapcsolt deblur, dejudder mellett a gyari lejátszón stabil. TV adással csak tarr mobiltv-vel teszteltem, nekem nem volt problémám vele.

Szerintem érdemes azt is megemlíteni, hogy a TV gyári lejátszója nem tudja lejátszani a Dolby Vision filmeket. Ez például érthetetlen számomra, hiszen ezzel reklámozzák a TV-t. Kodi 21 vagy Vimu kell hozzá.

Vhiktor, még egy érdekes dolog, lehet hogy ez a Mini LED tv-k "feature"-je, de a hirtelen sotetbol fenyes jelenetre valtas eseten a local dimming miatt van egy villanás. Lehet, hogy akinek nem érzékeny a szeme, az nem veszi észre, engem zavar. Nem tudom hogy van-e rá terminus, én local dimming lag-nak kereszteltem el. Firmware-enként változott ennek a késleltetése, a v098-on nem rossz, de bőven érzékelhető. A v028-bol erre sem emlékszem.

Új hozzászólás Aktív témák