Hirdetés
- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- Samsung LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nicu71 #33545 üzenetére
Sport műsorokat nem szoktam nézni, így az nálam kiesik, szerencsére tényleg javult a helyzet az új szoftverrel, a mikró akadás még nem szünt meg teljesen, de az is javult, már kevésbé észrevehető az is nem annyira zavaró mint volt, ja és lényegesen kevesebbszer fordul elő.
Megjegyzem én PLEXEL hajtom, nálam ez a fő lejátszó program, a filmeket érintetlenük játszom le, szóval nincs le vagy felkonvertálás.
-
Padisah
tag
-
Imi3estNew
csendes tag
válasz
nicu71 #32960 üzenetére
Köszi az infókat!
Közben sikerült a Plex telepítés is egy kics csavarral: számítógépen nyitottam meg a play áruházat és onnan távolról telepítettem a tv-re, működik szuperül. Tesztképpen megnyitottam egy 4k hdr természetfilmet, szépen lejátszotta. (mozgásjavítás itt is kell azért szerintem)
Kicsit túlszaturáltnak tűnnek nekem ezek a hdr tartalmak, de nem tudom a tévé tolja túl a színeket vagy ezeket a filmeket direkt ilyenre csinálják. Van valami standard hdr anyag pl youtube-on ami nincs direkt túlszínezve? -
vata666
tag
válasz
nicu71 #31526 üzenetére
Nekem nem kell, kellett feltenni a Tv -re, mert selejtes a készülék amit hoztak. Így megy vissza és küldenek egy másikat. Készülékház hátsó felső része ahogy összepattan a tetejével. Ott volt egy... mintha egy patent vagy összeillesztés nem stimmel. Össze lehet nyomni, de nem marad úgy. Nem sikerült rendesen összeszerelni.
-
boborján2
senior tag
válasz
nicu71 #31425 üzenetére
Nagyon szívesen segítenék , de az enyém be van már konfigolva és be van lakva. Nem szívesen akarnám "szétkapni"
Egyébként windows kodiban (gondolom ugyanez a tv is)
System-Media(lent fogaskerék expert nézet) - Library - Videos - Add videos - Browse - Add network location- :
Kitöltöd adataiddal , majd ok
Itt egy katt a sorra ami megjelent és OKA következő ablako OK, majd azután adsz egy fantázia nevet a megosztásodnak és kész.
Ezután a főmenüben a video almenüben már látható és böngészhető a megosztás.
Remélem nem hagytam ki semmit sem
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
nicu71 #30883 üzenetére
Ugyanaz a helyzet azzal is. Ki fogok próbálni másik kábelt, amúgyis terveztem venni 2.1-es HDMI-t, illetve olvastam olyat, hogy meg kell nézni a refresh rate-t a Windows-ban, hogy a külső eszközhöz mi van beállítva. Én azt gondolom, hogy valami beállítás híja lesz, csak még rá kell jöjjek, hogy mi
-
st6969
őstag
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30672 üzenetére
,talán a fenyőknél mintha lenne egy pirinyó folytonossági hiany a Vérapónál
Na ja. Igen ott akad. Szerencsés vagy ha nem zavar, sőt észre sem veszed. Majd teszek fel normál sebességű videót, hogy nálam milyen. Össze lehet hasonlítani majd Qtya123-éval esetleg te is készíthetsz egyet.
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30664 üzenetére
Mozi mód, minden képjavító kikapcs, local dimming high. De mozgásjavítással és dimming nélkül is jön. A DV sötét/világos módtól viszont erősen függ, hogy hol és mennyire akad.
- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
- A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni. -
Qtya123
őstag
válasz
nicu71 #30361 üzenetére
Nem azt mondom, hogyha maximumra csavarod az X-230-on a mélyet és bevágsz egy nagyon basszussal teli zenét, akkor ne lépné le a TV hangrendszerét, de filmek szempontjából én nem vettem észre azt, hogy gyengébb lenne az Onkyo, mint a Logi 2.1
boborján2: PC-n mindid VLC-t használtam a NAS-ról történő lejátszásra, sosem volt gond a feliratokkal.
Ha esetleg a későbbiekben belefutok abba, hogy a TV gyári médialejátszója nem boldogul, akkor felteszem a Kodit.
-
koko52
nagyúr
válasz
nicu71 #30153 üzenetére
845 nem ér meg +70k-t a 805-höz képest (szerintem). Kijelző tesztet néztem, észrevehetetlen/mérhetetlen a különbség, amiben jobb az a hang, ami meg egy ekkora TV-nél irreleváns, mert ember nem létezik aki nem külön hangkeltőt használ. Hardver/szoftver ugyan az.
TV-t gari időig használok. Sajnos rossz tapasztalatok miatt. Ez most 5 évet jelent TCL-nél.
Samsungom 3 év gari után 2 hónapra alaplap hibás lett (100k), LG 3 év gari után led panel hibás (kuka), Samsung 4 év gari után 5-6 hónapra alaplap hibás (80k). -
kovacsit
tag
válasz
nicu71 #29960 üzenetére
Köszi, igazandiból mindegy milyen alkalmazásról van szó, a kérdés az, hogy nem a Play áruházból származó alkalmazás telepítése után honnan lehet elővarázsolni az inditóikonját, és kitenni a főmenübe??
Telepítés után elindul, minden ok, de ha kilépek, hogy lehet visszalépni bele...😁
Köszönöm
-
blakey
titán
válasz
nicu71 #29930 üzenetére
A kép minősége több tényező együttese. Amennyiben a szolgáltató megfelelően küldi tovább a jelet, akkor nincs nagy különbség. Volt alkalmam több szolgáltatónál és több készüléken is látni a közvetítéseket, Digin nagyon sz@r az M4Sport, sajnos, amíg nem láttam, nem tudtam, hogy milyen hibákról írtok, de most már tudom, ráadásul Sonyn néztem. Eurosport sem olyan, mint kéne. szerencsére otthon nem tapasztalok ilyen hibákat, ott gyakorlatilag hibátlan (Voda). Tarr műsorszórás sem vészes, ott sokkal kevesebb a hiba.
-
bnorci71
addikt
válasz
nicu71 #29805 üzenetére
megtaláltam a jel/minőség oldalt 99/100% vagy fordítva, F csatit mozgattam nem volt gond a képpel. Pr-telekom a szolgáltató, de már ez is 4IG tag.
Igen a 100 fényerőt már veszem lefelé szerintem a Local DIming szólt bele ennyire nem maxon volt hanem eggyel lejjebb a csúszka.
Várom a Vhiktor képbeállításait, addig vagy a 835 bár nem tudom egy más típus mennyire lesz használható. Vagy találtam ezt 845-re. -
-
Till@
aktív tag
válasz
nicu71 #29461 üzenetére
Én próbáltam.Amikor váltottam tv-re, sokszor beadta hogy kódolt (vodafone), várni kellett hogy jó legyen, vagy kapcsolgatni a csatornákat hogy bejöjjön a kívánt csatorna.Netflix nem lett jobb mikroakadások tekintetében a teszt jelenteimben.Visszatettem a 135-öt, az mintha mozgás javításban egész jó lenne.
c805
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
nicu71 #29153 üzenetére
Meg
Nekem sok probléma nem volt a 098al sem (éles szeműek biztos többet találnának ) , de igazán változást nem vettem észre a 135el . A 3 test probléma filmben a 8rész említett idősávban nincs az az akadás . A médialejátszó még mindig ugyanazzal a 2 filmel nem bírkózik meg
-
BlueSteel
tag
válasz
nicu71 #28963 üzenetére
Nem hiszem el, komolyan, ezt a TV-t. Az összes firmware-t kipróbáltam már. Volt olyan (mint most a v135-nél), hogy rátelepítettem a v098-ra és a local dimming lag (hirtelen felvillanás sötét jelenetről világosra váltáskor) sokkal jobb lett, már nem zavart egyáltalán. Az akadozás sem volt KODI-n. Egyéb okok miatt (pl. a fényerő szabályzás nem működött rendesen) csináltam egy reset all/reset shop-ot, és azóta minden szar. Akad minden, KODI-n is, gyári lejátszó az teljesen felejtős, akkora hulladék. És ez a felvillanásos jelenség is ugyanolyan mint volt. Nevetséges az egész már, tényleg. v127-tel, v101-el is ez volt. Nem egy konkrét fájlnál, hanem egy tucat különbözőnél, nem lehet azt mondani, hogy csak egy a hibás.
És van egy 4k firetv max-om, amit csak az akadások miatt vettem meg, az a durva, hogy ez a bizonyos 4k fájl, ami nicu71-nek nem akad, még azon is akadt. Amúgy meg a fire tv hajlamos nem látni, nem frissíteni a helyi hálózaton a filmeket, KODI-n pl. gyakran nem tudom elérni róla, így azzal is küszködöm, nem tökéletes a dolog.
Az elmúlt hónapokban, rengeteg tesztfájlt kipróbáltam, különböző verziókban, ezekből a kardinális jeleneteket, ahol nagyon szembeötlő volt a probléma, kivágtam és lementettem, de van egy, amin különösen lemérhető az akadás mértéke (ez a Dűne 1. részének sima 1080p hdr verziójából van). Megosztom veletek a linket a google drive-ból, kérem, hogy akinek van rá ideje, tesztelje le kikapcsolt mozgásmegjelenítés mellett, a gyári lejátszóval és KODI-val, hogy akad-e (pár másodperces a klip, balról jobbra haladnak a szereplők, illetve Lady Jessica a kép bal oldaláról jobbra) - nekem a v098-at leszámítva az összes firmwaren akad, droppol mint a szar.
-
mikrofon
veterán
válasz
nicu71 #28380 üzenetére
Ha vissza keresel korábbra, akkor ez a nagy negatív hullám előtt jó tapasztalatok voltak a szervizről.
Amúgy egyébként valaki össze számíthatná és leírhatná hogy összesen hány felhasználótól jön ez a sok negatív vélemény....
Meglepően kevéstől, ahhoz képest hányan vagyunk itt és használunk TCL TV-t és hányan használnak még akik nincsenek itt....Azt meg még egyszerűbb megszámolni hogy hány típusról jön a negatív vélemény....
Aki értelmezően olvas és levonja a megfelelő következtetést, az pontosan látja hogy milyen is valójában a helyzet.....
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #27580 üzenetére
Szamaritánus -t néztem, szerintem nem volt vele gond ahhoz képest, hogy normál TV adás. Korábban már a MAX -on végignéztem.
beach head:
Holnap mentek ki, ha lesz rá időm. Nálam a TCL online adásokra van, így jelenleg nincs rákötve a Digi. De amíg ideiglenesen rajta lógott, addig a kódolt csatornákat is láttam. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
nicu71 #26392 üzenetére
Köszi, de tökéletesen elvoltunk az elmúlt 5 évben ezzel a módszerrel, élveztük a filmeket így is
Lusta vagyok pendriveokkal bohockodni, szeretem, hogy csak atkuldtem a tartalmat a tv -re.
Amúgy továbbra is vallom, hogy SZÁMOMRA egy szar film / sorozat az a lehető legszebb OLED tv -n is szar lesz. Nekem a valamivel szebb kijelző nem ad hozzá a film élményhez.. és sajnos kevés a jó film / soroza manapság..
-
válasz
nicu71 #26212 üzenetére
Még csak nagyon futólag teszteltem a hangot,még épp csak bekapcsoltam a tv-ét még a fólia is rajta az elején. Viszont pont a hang érdekelt(persze amellett hogy ne legyen betörve a kijelző
) mert valaki írta itt korábban hogy borzasztó rossz és az miatt akarja visszaküldeni. Igaz nekem mindegy a hangja mivel avr használom, viszont teljesen rendben van. Sőt szerintem
nagyon jó egy tv hez mérten. Youtube zenével néztem csak, de kellően hangos, én a mélynyomot is hallani , ami meglepő nekem egy tv től. Nekem még nem volt jobb hangú tv-èm. Zenével foglalkozom ,azért észre veszem ha nagyon ratyi lenne, szerintem teljesen rendben van. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
nicu71 #25994 üzenetére
Csak tréfáltam, hátha emiatt vannak "kitakarva" az arcok, de ha már kérdezted:
Az általános adatvédelmi rendelet, hivatalosan Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről[1] (angolul: General Data Protection Regulation, röviden: GDPR) az Európai Unió rendelete, amely az Európai Gazdasági Térség területén tartózkodó természetes személyek személyes adatait védi és rendelkezik a tagállamok közötti szabad információáramlásról.
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #25891 üzenetére
Nem. Tarr Kft. Őszintén nem tudom előző firmwareken milyen volt a tévé adás mert sose nézem. Csak forma 1-et nézek és tavaly az jó volt biztosan ennyit tudok. Most viszont a múlt hétvégén nézett futam borzalmas minőségű volt. Lehet hozzaszoktam a netflixes forma 1 sorozat minőségéhez mert az 4k dolby vision. Majd apósomnál leellenőrzöm samsung tévéjén az közel akkora mint az enyém és ugyan az a szolgáltató. Mielőtt bármit is csinálnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Suzuki topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest