- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz
FireFox1996 #22349 üzenetére
Igen az van rajta.
Tv menüben talán ott van,de ki ment a fejből hogy utána nézek. -
FireFox1996
őstag
Másnak is feltűnt, hogy emag a TCL-s garancialevélre az IMEI számot írta rá, és ezt a számot hol találom?
-
boborján2
senior tag
Szerintetek a netflix kavar a frssítésekkel , vagy a tv bolondult meg?
Ez a (számomra új) felület van amióta megvan a tv (pár hete):
Tegnap viszont a régi volt,ahol más a profil választás az indítás után és más a film közben a nyelv/felirat választás is.
Ma reggel meg megint az újabb felület fogad.Ez hogy?
Egyébként a tv-n hol val a play strore ,hogy letiltsam az auto app frissítéseket? Nem találom az ikonok között.
-
Stealth
senior tag
Ismét van 55C805! 257.990 Ft
Újracsomagolt: 231.900 Ft.
Termék használati jelek nélkül, sérült csomagolás, soha nem használt, tökéletes állapotban, szállítás során megsérült, jelek a csomagoláson. -
Persie12
aktív tag
Mi ez a nagy kuponozás, meg ilyen olyan árfaragás az eMAG-os C805-nél? Kicsit le vagyok maradva. Nekem semmi kuponom nincs.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Celtis #22323 üzenetére
Volt nálam Samu mini led QN85A meg QN91A.
Ott se volt full fekete a sáv,kb ugyanez a szint,és ott jobban fel is tünt nekem mint a C805-nél.
Tegnap ránéztem,engem igazából nem zavar,nem oled fekete de nem is rossz.
Én ezen túl tudtam lépni,összességében a legjobb tv ami nálam járt eddig,árban verhetetlen.Hiába veszek jóval drágábban valamit ott is lesz valami gebasz,ennyi.
Ár/érték bajnok jelenleg. -
rainman72
nagyúr
válasz
FireFox1996 #22331 üzenetére
-
ledgeri
nagyúr
válasz
DaVE-1 #22335 üzenetére
Hát sajnos ez nem minden dologra egyformán játszató meg!
Inkább arra vonatkozna, hogy "ha a doboz sérült akkor jegyzőkönyv" euaronics alapján, de pl ha PC-be ramot rendelnél, allpr az biztos, valami bubisborítékban lenne, mint egy méretig minden. Ez erre vonatkozna, hogy nincs-e az láthatóan megtörve.
Mikor én régen régen rendeltem tőlük akkor a futár csak nézett, mert náluk meg a a szabály hogy bármit bontani csak átadás után, mert onnan már nem a mi problémánk.
Futhatsz egy kört emag topikban is, hátha valaki nagyobb árus tapasztalattal van.Sajnos ez ütközőpont mind a 3 oldal irányából (te, emag, futár).
-
DaVE-1
senior tag
Emag:
Előnyök: Csomag ellenőrzése kiszállításkor
Most ezt vajon meg fogja nekem tenni a futár hogy hét te csomagold már ki had nézzem meg nem sérült-e meg a tv szállításkor?
(Soha nem rendeltem ekkora dolgot még mondjuk pont emiatt mert félő hogy sérül esetleg)
-
Imi1981
veterán
Hát Komolyan már agyfrászt kapok már! 55C745 vettem 240 ezerért és az 55c805 ami egy magasabb kategóriában játszik napról napra olcsóbb! Eszem megáll! Elmúlt években nem emlékszem ilyen hatalmas akcióra de komolyan. 55c805 240-ért is nagyon jó vétel volt ennyiért meg eszméletlen jó vétel! Aki most vesz tévét ne gondolkodjon hanem azonnal vegye meg!
-
mzsol
tag
Hát ez besz***ás, most ennyiért van. 220ért vettem BF-kor.
-
nicu71
addikt
At rtl+ t hogy lehet felvarázsolni a Kodira?Az előző 735ön simán feltettem úgy emlékszek,de most sehogyse.A zip verziót próbáltam pendrive-val a kiegészítők közé,de sehogy sem hajlandó 🤔
-
FireFox1996
őstag
válasz
FireFox1996 #22281 üzenetére
Nah, csak rászántam magamat, Emagnak visszavittem a BF-kor vett TCL 55C805-öt, és vettem ugyanazt csak finish sóval, így 47e ft marad a zsebemben. Új tv már itthon, pénz elvileg 1-3 munkanapon belül megérkezik
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #22323 üzenetére
Én valószínűnek tartom ha sdr esetében fel van tolva a fényerő maxra akkor ugyanolyan lesz.
Szoftveres bénáskodás lehet, mert kifejezetten blooming teszt videókkal atom jó a tv, erre az alsó és fekete sáv meg világít.
Szerintem az van, hogy tévesen a fekete sávot is a film tartalmának érzékeli a rendszer és itt csúszik el valami.
Egy biztos, hogy nálam a 835 a teszt f-el nem.produkalt ilyen hibát. Tuti szoftveres bénáskodás. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #22305 üzenetére
Nézegettem ezeket a videókat, készítettem fix expozícióval fényképeket is, de végül nem jutottam semmire.
TLDR ON
Tényleg úgy tűnik, hogy főleg HDR filmek sötétebb jeleneteinél észrevehető a fekete csík enyhe szürkesége. De a fényképek ezt nem igazolták.
Aztán azt láttam, hogy a Lupin 3.évad (DV) stáblista esetén a feketeszint 50-ről 49-re csökkentése a fekete háttér szürkeségét megszünteti, de a filmbe visszalépve a fekete sávra mégsem volt hatása, viszont a sötét részek egyértelműen vesztek.
Aztán arra gondoltam, hogy talán csak a szemem tréfál meg, és a kép többi részétől függ mennyire látom feketének a sávot, mert HDR tartalomnál is néha van matt fekete, a YT demo videókról nem is beszélve. Aztán megnéztem egy SDR filmet (Johnny English 3) és ott annyira fekete volt képtartalomtól függetlenül a csík, hogy ez is megdőlt.
TLDR OFFSzóval fogalam sincs. Talán Vhiktor segítségével lehetne az okának utánajárni. Esetleg kalibrálni kellene? Mindenesetre ha úgy állnak a csillagok, elképesztő kontrasztot és képminőséget produkál ez a tv.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Van arra mód, hogy
-vagy az automata kikapcsolás ideje ne 4 óra legyen, hanem 2, vagy kevesebb (4 a gyári minimum);
-vagy a beállított kikapcsolás legyen a menüben feljebb (Előző tv-n dedikált gombos menü, 4. opció (jobbra balra állítható) volt, androidon belül meg, 5-6 menü mélyen van. (nézőjével megértetni probléma... Féláomban nem mindegy))? -
st6969
őstag
Sziasztok!
ha minden igaz, én is csatlakozom egy 65" 805-össel jövő héten
Samsung 46" F6400-ról jövök, ami jó kis tv volt annak idején. Van egy chansort nevű progi, amivel át tudtam rendezni a csatornalistát. A Samsung gyárilag nem engedte, ha jól tudom, szolgáltató (?) oldalról tiltva van, de a chansorttal mégis át tudtam vinni, és egészen a következő frissítésig megtartotta (utána részben visszaállt, de újra rá lehetett küldeni és pár hétig/hónapig ismét jó volt).
Próbálta valaki ezt vagy más szoftvert TCL-lel, van ilyenre lehetőség? -
Stealth
senior tag
C805-ről egy videó.
"Black is level extremely good!" -
Vhiktor
nagyúr
válasz
robika88 #22311 üzenetére
Akkor rosszul van beallitva vagy hibás a tvd.
Van h6400-am itthon, köze nincs a miniledhez.
Ugyan a 805-t még nem láttam, de a 835t nagyon is, van is itthon egy, rainman elmondása szerint akinek mindkettő volt, legalább annyira jó a 805 mint a 835, sőt még jobb is, ami em meglepő mert a 835 utódja. -
gg72
veterán
Jelentem, nálam gyári 4K UHD HDR10+ lemezekkel, Sony asztali lejásztóval semmi gondom sincs a feketével, pedig plazmáról jöttem, lehet nem túl jó a minőségeellenőrzés és lejönnek hibásak is a "szalagról". Amúgy én Vhiktor beállításaival használom, nem a gyárival. [link]
-
robika88
tag
Üdv, HDR-nél nálam sincs fekete TCL 75C805, kicsit átverve érzem magam lehet visszaküldöm
4k Tvt kb a HDR miatt vesz az ember de így miért pont ezt választanám? Samsung h6400 amit váltott volna se volt sokkal roszabb
Akinek van összehasonlítási alapja OLED-nél gondolom nincs ez a probléma? -
Swami
senior tag
Már azt hittem a tv jött meg...😄😭
[kép] -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22296 üzenetére
Hát most igy hirtelen egyet tudok netflixen a sweet home sorozat első évada 4k sdr. A második évad 4k Dolby vision. Viszont ennél a sorozatnál inkább csak a fekete sávot tudod tesztelni mert maga a sorozat ilyen ködös, fátyolos kontrasztalan stílus a képi világa. Legalábbis legtöbb esetben. Gáz a sorozat de arra nagyjából jó amit akarsz nézni. 🙂
rainman72
Na akkor megnyugodtam kicsit. Kösz. Legalább már nem rágódok rajta mi legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest