- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Notebook hibák
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedSwallow
tag
válasz
SunMount3r #1 üzenetére
Bármilyen telefontöltővel. Kábelt nem kapsz hozzá ugyan de jár egy kemény tok és egy usb vevőegység. 2 hónapja használom, nekem bejött, Linux alatt Steam felismeri azonnal Nintendo Switch kontorollernek. Ennyiért teljesen jó.
-
carl18
addikt
Ez mondjuk mindig így volt a előre összerakott gép sose olyan jó mint amit magad építesz.
Nem olyan rosszak azok se, inkább annak jó akinek nincs gépe és nem tudja összerakni.
De én mindig híve voltam hogy megépítem magam, és akkor nem lesz baj.A Haf 912 Advanced házam még mai napig jól megy, nem is cserélem.
Max ventilátort kell majd cserélni ha csapágyas lesz. -
carl18
addikt
Attól függ mit raksz bele, egy a gépház hűtése jó egy 65 wattos processzort raksz bele attól nem fog túl hevülni ez a VRM mizéria túl van kicsit túlva.
Nekem Gigabyte B450M S2H Lapba, sok youtuber techinfuenszer mondta szar a lap, meg a VRM leég a fracnba. Gépház Haf 912 Plus 4 Ventilátor mellet, Ryzen 5 1600 OC 1,35V és 3800mhz, Cinebench alatt a CPU megette magának azt a 130-140 wattot.
VRM Hőmérséklet 50-57 fok. (Ez aztán nagy pacsi valóban le égett)Ha csak 2 Ventilátor volt a gépházba a hátsó 120mm és a első 200mm akkor viszont 70 fokra felment a VRM de ez is messze van a leégés kategóriától.
Van egy B450F Strix lapom, itt a Asus olyan rendes volt hogy a VRM hőmérséklet szenzor kimaradt.
Ne érdekeljen téged hány fokos a VRM.
-
carl18
addikt
Miért? Olcsó? Nagyobb rajta a haszon, és azt árulod amivel többet keresel.
Persze függ milyen processzort raksz bele?
Ezért az árért mondjuk vicc kategória, ez már egy ideje így van. Csak mert valaki árul/elad neked valamit nem jelenti a szakma csúcsa.
(2012 felé mikor még suliba jártam) Néha bejártam informatika boltba hátha tudok egy kis Tech beszélgetést létre hozni sikerült is.
Mondtam jött a GTX 680 mondtam az a legerősebb kártya, az informatikus bolt tulaj mondta hát van már GTX 680TI BOOST Is....Én mondtam neki hogy nem létezik olyan, szerintem ö a GTX 650TI Boost-ra gondolt. De ö mondtam menjek majd nézzem meg hogy van.... Átlagon felüli a memória azért emlékszem az ilyen részletekre.
Egy másik info boltba ment egy manus vásárolni, és ilyen hulladék GT 440 mellé 2018 felé kereset tápot, ott volt a vásárló tápot kereset, és kérdezte a boltostol milyet vegyen?
Az mondta van 700 wattos az biztos biztosan elég, és a 700 wattosból is a hulladék kategóriát adta el, 16-18E körül volt. Valami Chieftec Iarena szintű vacak volt.
Egy másik haverom is magát szívatta mert a GTX 680Ti Boost-os eladótól 2 évente vett mindig új tápegységet 15E forintért mert amit eladtak neki mind 2 évig bírta jó esetbe.Én meg a ősszinte típus vagyok, de nekem nem is ment tönkre még semmim.
-
-
tomgabor
senior tag
AM4-en még nem volt Expo, DOCP van Asus deszkákon. A 3 fázisos MSI B350M Gaming Pro szemetet is vitték mint a cukrot, Asus deszkán legalább 4 van, elég hűtéssel mindent is elvisz ahogy Buildzoid mondaná. Mondjuk én egyiket se venném meg. Túl csóró vagyok ahhoz, hogy olcsó(szar) dolgokat vegyek.
-
PTM
aktív tag
Azért, mert elég bele és azokat a processzorokat minden bizonnyal kiszolgálják. Az emberek nagyjának ezek megfelelnek, úgysem fognak processzorokat cserélgetni vagy tuningolni benne.
"Mintha a Lamborghini nangkang gumival adná ki az autóit"
Ezek alsó-közép, illetve középkategóriás összeállítások a cikkben.
-
Valamivagyok
tag
A piaci verseny miatt mi másért, itt a fórum lakók jelentős része tud ezzel az információval mit kezdeni. De egy mezei postás, szobafestő, stb aki sz@rik az informatikára és Pistikének vesz "Gémer" gépet az pont nem fogja nézni. És Pistike az esetek 99%-ban nem fog ebből semmit észrevenni, azokkal a procikkal elzizeg 5-8-10 évet az a gép. Most adott el egy ismerős egy H chipszetes lappal i5 7500-at mert vett egy új gépet. Nem a lap miatt volt már kevés neki.
Én sem szívesen tenném a kosaramba, de az okot értem, a jolly joker 500W 80plus GÉMER tápegység inkább zavar ezekben a hirdetésekben. Mondjuk 3 év garanciával hirdetik, és azt 100-ból 99 tuti túléli. -
ledgeri
nagyúr
válasz
SunMount3r #11 üzenetére
Nekem betöltött, de amazonra nyom mint "terméklap", amit most nem akarok megoldani, hogy melyik blokkolóm is nem enged, bár így is úgy is TOR-on keresztül meg azt írja, hogy magyarországra nem szállítanak... (bár ennél a tor-t vonom felelőségre, nem is írtak semmi olyan speciális dolgot amit N+1 másik controller leírás ne tartalmazna).
-
Mephike
őstag
Változik a világ. Ugyanakkor a Flydigi cuccaira is felhívnám a figyelmedet.
Nálam járt mindkét cég kontrollere, ha PC-hez keresel jó kontrollert, én a Flydigi-t javasolnám, eszmélten cucc lett, főleg ha az ár/érték arányt nézem. -
dannyl
addikt
válasz
deathcrow42 #6 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy tényleg szakértők, hanem a szó mélyebb értelmében számítanak szakértőnek. Ha van 100.000 vásárlójuk, azok elvárják, hogy szakmailag megalapozott döntéssel jó terméket kapjanak, tehát a 100.000 laikusnak ők szakértők. Erre értettem. Ez olyan, mintha bemennék az orvosi rendelőbe néha, és lenyomnék pár rendelést. (nem vagyok orvos). Nem jó ez így. Bár azért én megelőlegezem, hogy tudják nagyon jól, hogy ipari hulladék alkatrészekkel rakják ezeket össze, de így mondjuk 300k a gééémer gép, nem 450. Az árérzékeny, hozzá nem értő magyarnak meg ez a lényeg. Nyócmagos proci, sok led, óccsóé'.
-
-
dannyl
addikt
Miért erőlteti szinte minden számtech bolt a "gamer" szekciójú gépeiben ezeket a csicska A520 meg A620 lapokat?
Főleg az ASUS PRIME A520M-E-t, ami talán egy irodai gépbe elfér, de gamer-nek nevezni... Mondjuk most jó áron adják ezt a lapot:
Tudom, hogy a pistikéknek csak a mag meg a megahertz számít, de azért szakértőként egy ilyet kiadni a kezükből... Mintha a Lamborghini nangkang gumival adná ki az autóit, mert olcsóbb 200E Ft-tal, vagy egy Teslában tekerős lenne az ablak.
-
ledgeri
nagyúr
Na az első alkalom, hogy egy ajánlat ami itt megjelent már foglalkoztat, és olcsóbb is, mint a talált opcióm!
-
SunMount3r
nagyúr
vagy USB Type-C csatolóval köthető gépünkre, noha a kábel nem képezi részét a 11 990 forintos csomagnak.-> Akkor mégis hogyan lehet tölteni az aksiját? Vagy egy rövid töltőkábelt azért adnak hozzá? Még a hibatalos manual-ban sincsen erről szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Asztali PC-k, komponensek és perifériák mellett egy NVIDIA promóció is feltűnik a színen.
- AliExpress tapasztalatok
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motoros topic
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest